Formule 1: GP van Portugal 2020, live op tv en livestream

Formule 1: GP van Portugal 2020, live op tv en livestream Op zondag 25 oktober 2020 wordt de Formule 1 GP van Portugal verreden. Deze Grand Prix van Portugal vindt plaats op het Autodromo Internactional do Algarve in Portimao. De Portugese Grand Prix is live op tv te zien bij diverse zenders. Ook kan men deze Grand Prix van Portugal online via een livestream bekijken.

Vervanging voor de GP van Amerika

Oorspronkelijk zou op 25 oktober de Formule 1 Grand Prix van Amerika verreden worden. Deze wedstrijd zou plaatsvinden op het 'Circuit of the Americas' in Austin (Texas). Vanwege de coronacrisis gaat die race echter niet door.

Formule 1 GP van Portugal

De Formule 1 Grand Prix van Portugal werd voor het eerst verreden in 1951. Dat jaar telde de race echter nog niet mee voor het WK Formule 1. Pas in 1958 ging deze race meetellen voor het wereldkampioenschap. Eind jaren zestig verdween de GP Portugal van de kalender. Vervolgens werd de race vanaf 1984 weer jaarlijks verreden. In 1996 verdween de race wederom jarenlang van de kalender. In 2020 keert de Formule 1 echter weer terug, mede omdat de FIA door de coronacrisis op zoek was naar Europese circuits om Formule 1-races in dit seizoen op te kunnen rijden. De Formule 1 wil in dit seizoen, mede vanwege de reisproblemen in de coronacrisis, geen races in Amerika rijden en in plaats daarvan meer wedstrijden in Europa houden.

Formule 1 en Portugal: coureurs

Portugal is geen land met een grote historie qua Formule 1-coureurs. De GP van Portugal werd wel twee keer door een Portugees gewonnen (in 1951 door Casimiro de Oliveira en in 1953 door José Arroyo Nogueira Pinto), maar dit was in de tijd dat de race nog niet meetelde voor het WK Formule 1. De wereldtop was in die tijd daarom niet aanwezig. In de jaren negentig had Portugal wel een groot racetalent: Pedro Lamy. Mede als gevolg van een zeer zwaar ongeluk (waardoor hij een jaar niet kon racen), is hij echter nog zo succesvol geworden als veel kenners hadden verwacht. Een andere goede coureur uit Portugal is Tiago Monteiro. Hij reed in 2005 en 2006 in de Formule 1. Zijn hoogtepunten was de derde plek in de beruchte GP van de USA in 2005.

Circuit: Portimao (Algarve)

De Grand Prix van Portugal 2020 wordt verreden op het Autodromo Internactional do Algarve. Dit circuit werd geopend in 2008. Het heeft een lengte van 4,692 kilometer. Het circuit van Portimao telt 16 bochten. Dit circuit werd in de loop der jaren onder meer voor races van de Superbikes, A1GP, Superleague Formula, WTCC en de Le Mans Series. Ook is er weleens op het circuit getest door Formule 1-wagens. De GP van Portugal 2020 is de eerste officiële Formule 1 Grand Prix die op dit circuit plaatsvindt.

Kalender Formule 1 in het seizoen 2020

Op de Formule 1-kalender 2020 hebben heel veel wijzigingen plaatsgevonden, als gevolg van de coronacrisis. Oorspronkelijk zou het seizoen in maart beginnen in Australië. Uiteindelijk begon het seizoen pas in juli in Oostenrijk.

Programma Formule 1 GP van Portugal 2020

Hoe ziet het programma van de Formule 1 Grand Prix van Portugal eruit in 2020? T.z.t. vindt u hier het tijdschema.

Live op tv: GP Portugal

Live op tv bij Ziggo Sport Totaal

De Grand Prix van Portugal is op verschillende tv-zenders live te volgen. In Nederland wordt deze race live uitgezonden door Ziggo Sport. Zij zenden ook alle trainingen en de kwalificatie live uit. Hieronder vindt u t.z.t. hun uitzendschema van deze F1 GP Portugal. Hieronder vindt u hun uitzendschema. Alle uitzendingen vinden plaats op de zender Ziggo Sport 14.

Live op tv bij Telenet Play Sports

In België is deze Portugese Grand Prix live te zien bij Play Sports. Bij deze abonneezender zendt men live de kwalificatie en de race.

GP Portugal live bij RTL Deutschland

In Duitsland wordt de Grand Prix van de Portugal live uitgezonden door RTL Deutschland. Op die Duitse zender zijn de kwalificatie op zaterdag en de race op zondag live te zien. De live tv-uitzending van RTL Deutschland zijn erg populair in Vlaanderen en Nederland. RTL Deutschland zit namelijk bij veel tv-aanbieders in de lage landen in het basispakket. Zo kan men vanuit Nederland en België dus op RTL Deutschland 'gratis' naar de Formule 1 kijken, als men geen abonnement heeft op Play Sports of Ziggo.

Livestream GP Portugal

Livestream Ziggo Sport Totaal Go App

De officiële Nederlandse livestream van de GP Portugal wordt verzorgd door Ziggo Sport Totaal. Via die livestream zijn alle vrije trainingen, de kwalificatie en de race van deze Formule 1 GP Portugal 2020 te bekijken. Hun livestream voor deze race te vinden op de Ziggo Sport Go App. Dit is een app waarvoor men moet betalen. Men kan hierop een abonnement nemen, maar het is ook mogelijk om per livestream te betalen (Pay Per View: PPV). Op die app zijn ook extra kanalen, waarmee men bijvoorbeeld per livestream tijdens de GP Portugal naar 'on board'-beelden kan kijken, of men kan via een livestream de 'pit lane' in de gaten houden.

Livestream GP Portugal via Go App

Ook via de Go App (online tv) kan men deze Grand Prix van Portugal via een livestream volgen. (Dit is dus de 'reguliere Go App' en niet de Go App van Ziggo Sport.) Men heeft op die reguliere Go App niet automatisch die extra's (zoals de kanalen met beelden uit de pitlane, live timing, enzovoort), maar wel kan men op die app per livestream naar de reguliere live tv-uitzending van de GP Portugal kijken. Dit is een dienst die automatisch beschikbaar is voor alle klanten van digitale tv bij Ziggo. Zij kunnen op die app zonder iets bij te betalen in de hele EU naar tv kijken. Voor hen is er op die app in de praktijk dus een soort 'gratis livestream' te vinden voor de Formule 1 GP Portugal 2020.

Livestream kwalificatie en race van de GP Portugal bij Play Sports (hele EU)

Het is ook mogelijk om via een livestream van Play Sports naar de GP van Portugal 2020 te kijken. Bij hen zijn de kwalificatie en de race per livestream te zien. Bij Play Sports kan men niet de vrije trainingen van de GP Portugal 2020 per livestream bekijken. Play Sports is een onderdeel van Telenet. Elke livestream van hen is in de hele EU te bekijken. Men dient wel een betaald abonnement bij hen te hebben om zo'n livestream te kunnen betalen. Het is echter ook mogelijk om een dagpas of weekendpas bij hen te kopen, indien men geen lang abonnement wil hebben bij Play sports.

Livestream F1 TV Pro

In Nederland en België is het ook mogelijk om deze Portugese Formule 1 GP te bekijken via een livestream van F1 TV Pro. Men dient wel een abonnement te hebben op deze dienst, of een abonnement op Ziggo Sport Totaal, om hun officiële livestream van de Portugese Formule 1 Grand Prix 2020 te kunnen bekijken.

Livestream GP Portugal via iTV-app?

Is het ook mogelijk om de Formule 1 GP van Portugal als abonnee van tv bij KPN per livestream te bekijken? Wie bij KPN een abonnement voor Interactieve Tv heeft, die kan anno 2020, zonder iets bij te betalen per livestream naar tv kijken via de iTV-app (in principe is dit voor hen dus een gratis livestream). Hierbij moet echter wel worden aangetekend, dat men via die app per livestream alleen de zenders 'gratis' kan ontvangen die men ook op televisie kan ontvangen. Indien geen aanvullende abonnement heeft op Ziggo Sport Totaal, dan kan men als abonnee van KPN op 3 november dus alleen de live-uitzending van RTL Deutschland via zo'n 'gratis livestream' bij deze Portugese F1 Grand Prix bekijken. Indien men daarentegen wel een aanvullend abonnement heeft op het zenderpakket Ziggo Sport Totaal, dan is het ook mogelijk om die live tv-uitzending van Ziggo Sport Select via een livestream op die app te bekijken.

Formule 1 GP Portugal op 25 oktober 2020 bij de NPO en Sporza

De Vlaamse publieke omroep Sporza heeft bij deze GP niet de live-uitzendrechten. Anders dan bijvoorbeeld bij de GP België zenden zij deze Portugese Grand Prix dus net live uit op tv en ook verschaffen ze hierbij niet een gratis livestream. Wel zenden zij op de avond van 3 november 2019 een uitgebreide samenvatting van de F1 Grand Prix Portugal uit.

Ook het Nederlandse NOS Studio Sport heeft niet de live-uitzendrechten (tv en livestream) van de GP Portugal. Wel kan men deze Grand Prix van Portugal bij hen op diverse manieren volgen. Zo zendt men op Radio 1 flitsen uit over het verloop van deze F1-race. Ook kan men live het verloop van de Portugese Grand Prix volgen via NOS-teletekst. Eveneens is het verloop van de Formule 1 GP van Portugal te volgen via een liveticker (blog) op de site van de NOS.
© 2019 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamOp maandag 7 september 2020 voetbalt Nederland tegen Italië. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de UEFA Nati…
Formule 1: GP Emilia op Imola 2020, live tv en livestreamFormule 1: GP Emilia op Imola 2020, live tv en livestreamOp zondag 1 november 2020 wordt de Formule 1 GP van Emilia verreden in Imola (Italië). De race vindt plaats op het Autod…
Formule 1: GP Toscane - Mugello 2020, live tv en livestreamFormule 1: GP Toscane - Mugello 2020, live tv en livestreamOp zondag 13 september 2020 wordt er een Formule 1 Grand Prix verreden op het circuit van Mugello in Italië. De officiël…
Voetbal 2020: Nederland-Polen, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Nederland-Polen, live op tv en livestreamHet Nederlands elftal speelt op vrijdag 4 september 2020 een interland tegen Polen. Dit is een wedstrijd in de groepsfas…

Formule 1: GP Eifel-Duitsland 2020, live op tv en livestreamFormule 1: GP Eifel-Duitsland 2020, live op tv en livestreamOp zondag 11 oktober 2020 wordt de Formule 1 Grand Prix van Duitsland verreden. Deze race wordt gehouden op het circuit…
Formule 1: GP van Rusland 2020, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Rusland 2020, live op tv en livestreamOp zondag 27 september 2020 wordt de Formule 1 Grand Prix van Rusland gehouden. Dit is de negende editie van de Russisch…
Bronnen en referenties
  • https://www.gpupdate.net/nl/f1-gp-edities/3009/formule-1-grand-prix-van-de-verenigde-staten-2019/
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Indianapolis_Motor_Speedway
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Grand_Prix_Formule_1_van_de_Verenigde_Staten
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Circuit_of_the_Americas

Reageer op het artikel "Formule 1: GP van Portugal 2020, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 24-07-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Racesport
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!