Tennis: ATP en WTA Rome 2020, live tv en livestream

Tennis: ATP en WTA Rome 2020, live tv en livestream In september 2020 wordt het tennistoernooi van Rome (ATP en WTA) gespeeld op het tennispark van Foro Italico. Het toernooi begint op maandag 14 september. De finales worden gespeeld op maandag 21 september. Tot de deelnemers aan dit toernooi behoren Kiki Bertens en Arantxa Rus. Het toernooi van Rome is live op tv te bekijken. Ook is dit tennistoernooi live op het internet via een livestream te bekijken.

Tennis: historie

Oorsprong

Tennis is een balspel met een lange voorgeschiedenis. Al in de 12e eeuw werd er in Frankrijk een spel gespeeld dat als de voorloper van het tennis wordt beschouwd. Dit werd echter nog niet met een racket, maar met de hand gespeeld. Behalve op tennis, leek het dus ook op kaatsen. Waarschijnlijk werd de voorloper van het moderne tennis sinds de 16e eeuw in Frankrijk met rackets gespeeld. Het was vervolgens enige eeuwen een populair spel in de Franse elite.

Het moderne tennis

De moderne tennisregels stammen echter pas uit de 19e eeuw. In de loop van de 20e eeuw is het tennis één van de populairste sporten ter wereld geworden. Oorspronkelijk was het ook in die eeuw lange tijd vooral nog sport voor de elite, die gespeeld werd in keurige witte kleding, op keurige tennisclubs, waarbij het lang nog verboden was om te spelen om zoiets 'ordinairs' als geld (met als gevolg dat proftennis lang officieel verboden was op grote toernooien).

Imago: radicale veranderingen

In de laatste decennia van de twintigste eeuw kwam er echter radicaal verandering in het imago van de tennissport. Het werd een sport waar de massa aan doet en waar het grote publiek ook massaal naar kijkt. Het werd ook toegestaan om proftennis te spelen. Toptennissers waren geen elitaire mensen in witte kleding meer, maar kleurrijke types die kleurrijke kleding dragen.

Tennis en corona: zomer 2020

Vanwege het coronavirus zijn in de sportwereld tijdens het voorjaar van 2020 veel grote evenementen afgelast. De mondiale proftennisbond bij de heren (ATP) besloot in maart om tot augustus geen officiële internationale toernooien plaats te laten vinden vanwege de coronacrisis. De eerste toptoernooien die na de 'coronabreak' gespeeld worden waren de Cicinnati Masters en het US Open. Het toernooi van Rome is het eerste toptoernooi in Europa na de 'coronabreak'.

Italian Open Tennis: Roma (WTA en ATP)

Het Italian Open Tennis bestaat sinds 1930. Oorspronkelijk werd het Italian Open Tennis in Milaan georganiseerd. In 1935 verhuisde het naar Rome. Daarna verhuisde het nog diverse malen naar andere locaties, maar in 1987 keerde het terug naar Rome. Sindsdien is Rome altijd de locatie gebleven van de Italian Open Tennis Masters. Het toernooi wordt gespeeld op gravel. Het wordt samen met het toernooi van Madrid en natuurlijk Roland Garros gerekend tot de belangrijkste gravel-toernooien. Het allerbelangrijkste graveltoernooi is vanzelfsprekend Roland Garros (French Open); het toernooi van Rome is in 2020 ook een belangrijke voorbereidingstoernooi op dat Grand Slam-evenement.

Erelijst Rome

Wie is de succesvolste tennisser uit de geschiedenis van dit toernooi? Bij de heren is Rafael Nadal het succesvolst: hij won dit toernooi in Rome negen keer. Bij de dames pakte Chris Evert vijf keer de zege op dit toernooi.

Deelnemers Rome Tennis Masters: o.a. Kiki Bertens

Tot de prominente deelnemers aan het herentoernooi in Rome behoren Novak Djokovic, Rafael Nadal en Stefanos Tsitsipas. Tot de prominente deelnemers aan het damestoernooi in Rome behoren Kiki Bertens, Simona Halep, Karolina Pliskova, Sofia Kenin en Elise Mertens.

Programma 17 september: Kiki Bertens en Arantxa Rus in actie

Arantxa Rus won in de eerste ronde. Bertens had in de eerste ronde een bye. Op donderdag 17 september kwamen beide Nederlandse deelneemsters aan het toernooi in actie in de tweede ronde: Kiki Bertens en Arantxa Rus. Beiden werden hierin helaas uitgeschakeld.

Tennis Rome (WTA en ATP) live op tv bij FOX Sports

Dit toernooi wordt in Nederland live op tv uitgezonden door FOX Sports. Zijn de wedstrijden ook live te zien op het gratis tv-kanaal van die sportzender (FOX Sports 1), dat bij diverse tv-providers in het standaardpakket zit? Helaas zijn de uitzendingen niet live op de gratis tv-zender, maar op een aboneezender (FOX Sports 5). Hieronder vindt u het uitzendschema (live tv en livestream) van de Rome Tennis Masters.

Uitzendschema Tennis Rome 2020 (WTA en ATP):

 • Ma. 14 september: vanaf 11u00 live op FOX Sports 5 en livestream (WTA)
 • Di. 15 september: vanaf 11u00 live op FOX Sports 5 en livestream (ATP en WTA)
 • Wo. 16 september: 11u00 op FOX Sports 5 en livestream
 • Do. 17 september: 11u00 op FOX Sports 5 en livestream
 • Vr. 18 september: 11u00 op FOX Sports 5 en livestream
 • Za. 19 september: 11u00 op FOX Sports 5 en livestream
 • Zo. 20 september: 12u00 op FOX Sports 5 en livestream
 • Ma. 21 september: 14u30 finale dames live op FOX Sports 5 en livestream
 • Ma. 21 september: 17u00 finale heren live op FOX Sports 5 en livestream

Livestream tennis Rome 2020

Livestream Italian Open (Rome) bij FOX Sports

Via een livestream van FOX Sports zijn de live tv-uitzendingen van dit tennistoernooi online te bekijken. Met zo'n livestream kan men dus op een computer of smartphone naar dit tennistoernooi live volgen. De livestream van FOX Sports bevindt zich op de FOX Sports GO App. Hun livestream begint bij dit tennistoernooi telkens tegelijk met de live tv-uitzending. Om zo'n livestream te kunnen bekijken van dit toernooi, dient men bij hen wel een abonnement te hebben.

Livestream van het tennis in Rome via een tv-app

Is het ook mogelijk om met een livestream van de Go App (online tv) naar de uitzendingen van Rome 2020 te kijken? Is het mogelijk om via de iTV-app per livestream naar de wedstrijden van de Rome Tennis Masters te kijken? Bij de Go App van Ziggo en de iTV-app van KPN geldt dat men als abonnee van die diensten automatisch via een 'gratis livestream' wel naar kanaal 1 van FOX Sports kan kijken, maar daarop worden de Rome Tennis Masters 2020 helaas niet live uitgezonden. Om de abonneezender (FOX Sports 5) waarop dit evenement live op tv wordt uitgezonden ook via een livestream online te mogen bekijken, dient men een aanvullend abonnement te hebben op het gehele zenderpakket van deze sportomroep. Via zo'n livestream op een tv-app kan men namelijk dezelfde uitzendingen per livestream bekijken als men thuis op het tv-toestel kan zien.

Livestream van Rome bij Telenet Play Sports (hele EU)

Ook via een livestream van Telenet Play Sports zijn wedstrijden van de Rome Tennis Masters te bekijken bij de editie van 2020. Deze Vlaamse sportomroep zendt veel topsport live op tv en online via een livestream uit. Bij hen is veel voetbal en veldrijden via de livestream te bekijken, maar ook heel wat tennis, waaronder de ATP 1000 toernooien. Tot die evenementen behoort ook de Rome Tennis Masters. Zij focussen zich bij hun live-uitzendingen via de livestream op het herentoernooi (ATP). Hun livestream begint doorgaans 's ochtends om 11u00. Zo'n livestream is voor tv-abonnees van die Vlaamse sportomroep via hun website te bekijken. Voor digitale abonnees (die de Go App van deze sportomroep hebben) zijn de uitzendingen van de Rome Tennis Masters in de hele EU per livestream te bekijken. Wie geen vast abonnement bij hen heeft, maar het toch online live bij hen wil bekijken, kan voor de livestream van de Rome Tennis Masters ook een dagpas of weekendpas bestellen. Dan kan men niet alleen live naar het tennis kijken, maar ook naar de andere evenementen die op die dag (of dat weekend) live op tv en per livestream door hen worden uitgezonden.

Uitslagen 2020

Bij de heren ging de finale tussen Noval Djokovic en Diego Schwartzman. Djokovic won deze finale. Bij de dames ging de finale tussen Simona Halep en Karolina Pliskova. De damestitel werd gewonnen door Halep, omdat Pliskova moest opgeven.

Lees verder

© 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Tennis: ATP Finals 2020 (Masters), live op tv en livestreamTennis: ATP Finals 2020 (Masters), live op tv en livestreamVan zondag 15 november tot en met zondag 22 november worden de ATP Finals 2020 gehouden. Dit is de 51e editie van dit of…
Kiki Bertens: biografie en resultatenKiki Bertens: biografie en resultatenDe Nederlandse tennisster Kiki Bertens werd geboren op 10 december 1991. Ze begon te tennissen toen ze zes jaar oud was.…
Voetbal 2020: NS Mura-PSV, live tv en livestreamVoetbal 2020: NS Mura-PSV, live tv en livestreamOp donderdag 24 september 2020 wordt de wedstrijd NS Mura-PSV gespeeld. Dit is een wedstrijd in de derde voorronde van d…
Snooker: European Masters 2020, live op tv en livestreamSnooker: European Masters 2020, live op tv en livestreamVan maandag 21 september tot en met zondag 27 september 2020 worden de European Masters Snooker gespeeld. Het evenement…

UTS: Ultimate Tennis Showdown 2020, live op tv en livestreamUTS: Ultimate Tennis Showdown 2020, live op tv en livestreamIn de zomer van 2020 wordt de 'Ultimate Tennis Showdown' (UTS) georganiseerd. Dit is een tenniscompetitie die plaatsvind…
World Team Tennis 2020World Team Tennis 2020Van zondag 12 juli tot en met zondag 2 augustus wordt het evenement World Team Tennis 2020 gehouden. In deze competitie…
Bronnen en referenties
 • https://www.total-croatia-news.com/sport/43769-zadar
 • https://www.telegraaf.nl/sport/1927477527/djokovic-is-wachten-zat-en-regelt-eigen-toernooi
 • https://www.bbc.com/sport/tennis/52811019
 • https://www.eurosport.nl/tvschedule.shtml
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Novak_Djokovic

Reageer op het artikel "Tennis: ATP en WTA Rome 2020, live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 21-09-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Tennis
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!