InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > UFC 229: Conor McGregor-Khabib, live tv en livestream

UFC 229: Conor McGregor-Khabib, live tv en livestream

UFC 229: Conor McGregor-Khabib, live tv en livestream Op zaterdag 6 oktober 2018 wordt in Las Vegas het vechtsportgala UFC 229 georganiseerd. Het hoofdgevecht van dit evenement is het wereldtitelgevecht 'Khabib vs McGregor'. Dit wordt door de UFC aangekondigd als 'het gevecht van de eeuw'. Khabib (Rusland) is de regerende wereldkampioen in de gewichtsklasse Lightweight. Conor McGregor (Ierland) is al jarenlang de grootste ster in de wereld van de MMA (Mixed Martial Arts). McGregor is ex-wereldkampioen in het Lightweight. Door diverse oorzaken (waaronder een uitstap naar het boksen) moest McGregor z'n wereldtitel bij de UFC inleveren. Hij is erop gebrand om die wereldtitel in dit gevecht te heroveren. De titanenstrijd McGregor-Khabib word live op tv uitgezonden. Ook is het duel tussen Khabib en McGregor via een livestream op het internet te bekijken.

Biografie: Conor McGregor

Conor Anthony McGregor werd op 14 juli 1988 geboren in de Ierse hoofdstad Dublin. Sinds 2008 is hij professionele MMA-vechter. Hij heeft 24 officiële profwedstrijden gevochten. Daarvan won hij er 21, waarvan 18 middels knock-out. McGregor heeft in zijn profcarrière drie nederlagen geleden. Een opvallend facet aan de carrière van McGregor is, dat hij uitdagingen opzoekt in zwaardere gewichtsklassen. In 2015 werd McGregor wereldkampioen in het vedergewicht (maximaal 66 kilo). Vervolgens pakte hij in 2016 ook de wereldtitel in de gewichtsklasse lichtgewicht (maximaal 70 kilo). Daarmee was McGregor de eerste vechter aller tijden die bij de bond UFC tegelijkertijd wereldtitels had in meerdere gewichtsklassen. Door deze grote sportieve prestaties, maar zeker ook door zijn enorme talent om heel veel publiciteit in de media te genereren, is Conor McGregor in de loop der tijd uitgegroeid tot de grootste ster binnen de UFC.

Pauze: vaderschap en boksen

Nadat McGregor in het najaar van 2016 de UFC-wereldtitel in het Leightweight had behaald, besloot hij om een tijdelijke pauze in z'n MMA-carrière in te lasten. Oorspronkelijk was dat officieel vooral bedoeld omdat hij in die periode vader werd. Later bleek hij deze pauze ook te nemen om zich voor te bereiden op een tijdelijke overstap naar een andere sport: boksen. In augustus 2017 nam hij het namelijk in een bokspartij op tegen één van de grootste namen uit de boksport: de ongeslagen Floyd Mayweather Jr. Dit gevecht werd logischerwijs gewonnen door Mayweather, al deed McGregor het als relatief onervaren bokser helemaal niet erg slecht in dit gevecht tegen deze bokslegende.

Het gevecht tussen McGregor en Mayweather, twee grote sterren uit twee verschillende vechtsporten, zorgde voor enorm veel publiciteit. Deze wedstrijd werd ook al 'het gevecht van de eeuw' genoemd. Wereldwijd keken miljoenen vechtsportfans op tv of via een livestream naar dit evenement. De financiële opbrengst was enorm. Mayweather hield ongeveer 300 miljoen dollar over aan deze wedstrijd. McGregor verdiende er circa 100 miljoen aan.

Comeback

Door de lange pauze in z'n MMA-carrière ontstond er op den duur enige onduidelijkheid. Zou McGregor nog weer terugkeren naar de UFC? Of zou hij zich op het boksen gaan richten? Of zou hij andere, publicitair en financieel interessante uitdagingen op gaan zoeken, die vergelijkbaar waren met het gevecht tegen Mayweather? Of zou hij zich meer op z'n carrière als zakenman gaan richten? De UFC hield de hoop dat McGregor binnen niet al te lange tijd toch weer terug zou keren bij hen. Opvallend lang mocht hij daarom ook z'n wereldtitel in het Lightweight behouden, zonder dat hij verplicht werd om binnen een bepaalde periode het op te nemen in een titelgevecht tegen een uitdager (zoals bij andere kampioenen de normale gang van zaken is). Uiteindelijk duurde de pauze van McGregor zelfs volgens de baas van de UFC (Dana White) te lang en besloot men dat McGregor toch z'n titel in moest leveren.

Hierop kon er in het voorjaar van 2018 een wereldtitelgevecht in het Lightweight georganiseerd worden tussen twee andere topvechters uit deze divisie: Khabib en Al Iaquinta. Khabib won en was dus de opvolger van McGregor als wereldkampioen.

Statistieken McGregor

De Ier Conor McGregor heeft een lengte van 1,75 meter en een wedstrijdgewicht van 70 kilo. Zijn ‘reach’ is 188 centimeter. De bijnamen van McGregor zijn The Notorious en Mystic Mac.

Biografie: Khabib Nurmagomedov

Op 20 september 1988 werd Khabib geboren in de plaats Dagestan, wat toen nog een onderdeel was van de Sovjet-Unie. Khabib is een soennitische moslim. In z'n jonge jaren beoefende hij diverse vechtsporten, waaronder worstelen (vrije stijl), Sambo, judo en pankration. Later ging Khabib zich focussen op Mixed Martial Arts (MMA).

Statistieken en erelijst

Khabib heeft een lengte van 1'78. Het wedstrijdgewicht van deze Rus is circa 70 kilo. In 2008 debuteerde hij als profvechter in de MMA. Sindsdien heeft hij 26 MMA-partijen gevochten en hij won ze allemaal. Acht keer won Khabib via een knock-out. Een hoogtepunt in zijn carrière was het behalen van de UFC-wereldtitel in het Lightweight op 7 april 2018. Khabib versloeg toen Al Iaquinta. Dit was overigens niet de eerste wereldtitel van Khabib: in 2008 en 2009 had hij ook reeds wereldtitels gewonnen in de vechtsport Sambo, die vooral in Rusland zeer populair is.

Schrijfwijze: Chabib of Khabib

Zoals vaak het geval is bij Russiche namen, worden er in Westerse media verschillende schrijfwijzen van zijn naam gebruikt. In Nederland schrijft men bijvoorbeeld soms ook wel Chabib Noermagomedov. Doorgaans wordt hij echter kortweg 'Khabib' genoemd. Zijn bijnaam is The Eagle.

Programma UFC 229

Hieronder vindt u het programma van het evenement UFC 229. Oorspronkelijk zou José Alberto Quinonez het tijdens de FOX PreLims opnemen tegen Sean O'Malley. Aangezien O'Mally echter mogelijk de dopingregels heeft overtreden, heeft men besloten om deze wedstrijd van het programma af te halen.

Voorprogramma deel 1 (UFC Tv Fight Pass - livestream)

 • Ryan LaFlare - Tony Martin
 • Gray Maynard - Nik Lentz
 • Lina Lansberg - Yana Kunitskaya

Voorprogramma deel 2 (FOX PreLims)

 • Scott Holtzman - Alan Patrick
 • Aspen Ladd - Tonya Evinger
 • Vicente Luque - Jalin Turner
 • Jussier Formiga - Sergio Pettis

Programma UFC 229: Main Card

 • Dames strawweight: Michelle Waterson - Felice Herrig
 • Zwaargewicht: Alexander Volkov - Derrick Lewis
 • Halfzwaargewicht: Ovince Saint Preux - Dominick Reyes
 • Lightweight: Tony Ferguson - Anthony Pettis
 • Wereldtitelgevecht Lightweight: Khabib Nurmagomedov - Conor McGregor

Khabib vs McGregor: Live op tv bij FOX Sports

Op welke zender? Voorbeschouwingen?

De uitzending van Khabib-McGregor is in Nederland live op tv te bekijken door abonnees van FOX Sports Compleet en FOX Sports International. De uitzending vindt plaats op de zender FOX Sports 4. (Oorspronkelijk stond de uitzending gepland op de zender FOX Sports 6, maar uiteindelijk is deze live-uitzending verplaatst naar kanaal 4 van FOX Sports.)

Op de avond van zaterdag 6 oktober staat de zender FOX Sports 4 grotendeels in het teken van de voorbeschouwing op het gevecht tussen Khabib en McGregor. Vanaf 22u05 zijn er op die zender bijvoorbeeld reeds meerdere documentaires over McGregor en Khabib te zien. Ook zendt men op die avond het programma 'UFC Countdown' uit met een voorbeschouwing op dit vechtsportgala. Eveneens zendt men op die avond nog de persconferentie uit van het gevecht Khabib Nurmagomedov - Conor McGregor.

Hoe laat? UFC 229

In de nacht van zaterdag 6 oktober op zondag 7 oktober wordt voor de Nederlandse kijkers dit evenement live uitgezonden op de zender FOX Sports 4. Op die zender begint om 3u30 de previewshow. Het hoofdevenement UFC 229 (met als afsluitende wedstrijd Khabib-McGregor) wordt live op tv uitgezonden op FOX Sports 4 vanaf 4u00 in de vroege ochtend van zondag 7 oktober. Hoe laat begint de hoofdwedstrijd Khabib-McGregor? Hoe laat de wedstrijd van Khabib en McGregor exact begint is mede afhankelijk van het verloop van de overige partijen. De wedstrijd 'Khabib vs McGregor' begint rond 6u00 's ochtends (qua tijdstip voor de Nederlandse kijkers op tv en per livestream).

Wat te doen als men wel een abonnement heeft op FOX Sports Eredivisie, maar niet op FOX Sports Internationaal, doch toch graag live Khabib-McGregor wil bekijken? Dan kan men tegen bijbetaling bij FOX Sports het abonnement omzetten naar 'Internationaal'. Dit is per maand weer terug te zetten. Een andere optie is dat men een dagpas koopt voor de dag van Khabib-McGregor, zoals ook mogelijk is bij een livestream van FOX Sports. (Meer info over een dagpas: zie verderop).

In veel andere landen (waaronder de USA) is het gevecht Khabib-McGregor overigens alleen maar live via PPV (Pay Per View) te bekijken (tv of livestream). In die landen is echter veel meer een PPV-cultuur, waardoor men daar ook opvallend grote bedragen kan vragen voor zo'n eenmalige live tv-uitzending of livestream. In Nederland bestaat er daarentegen beslist niet een grote PPV-cultuur voor live tv of livestreams.

Livestream Conor McGregor - Khabib

Livestream FOX Sports in Nederland

De titanenstrijd tussen McGregor en Khabib wordt in Nederland door FOX Sports ook via een livestream uitgezonden. Met die livestream van FOX kan men het evenement UFC 229 dus op een computer of smartphone volgen. Deze livestream van McGregor-Khabib bevindt zich op de FOX Sports Go App. De livestream van UFC 229 is beschikbaar voor mensen met een bijpassend abonnement. Het is dus niet een openbare gratis livestream. Wie geen abonnement heeft, kan een specifieke dagpas kopen, waarmee men 24 uur lang elke livestream van FOX Sports kan bekijken. Daaronder is dus ook de livestream van UFC 229, inclusief de wedstrijd McGregor-Khabib. De livestream van UFC 229 begint in de nacht van zaterdag 6 oktober op zondag 7 oktober 2018 tegelijk met de live tv-uitzending van FOX Sports.

Livestream UFC Tv: niet in Nederland

Het evenement UFC 229 wordt ook deels online via een livestream uitgezonden door UFC Tv. Deze internationale livestream is echter officieel 'unavailable' voor kijkers in Nederland. Dit heeft te maken met het feit dat FOX Sports de exclusieve uitzendrechten heeft (live tv en livestream) voor dit evenement in Nederland. Men mag daarom op Nederlands grondgebied officieel niet die livestream van de UFC (via PPV of de Fight Pass) bekijken, maar dient het bij FOX Sports live op tv of via de stream te bekijken.

Geo-restricted livestream

Ook bij veel andere gala's van UFC geldt het, dat men om deze reden de livestream niet bij UFC Tv mag bekijken, maar het op tv of per stream bij de nationale zendgemachtigde moet bekijken (in dit geval dus: FOX Sports). Bij andere evenementen die niet van de UFC zijn, maar die wel door hun livestream-dienst worden uitgezonden, is men daar overigens minder strikt mee. Zo kan men doorgaans wel de Superfight Series van Glory Kickboxing in Nederland bekijken via een livestream van UFC Tv. Dit geldt dus ook wanneer die Superfights in Nederland live op tv en per livestream door de nationale zendgemachtigde worden uitgezonden. (Sinds eind juni is Veronica die zendgemachtigde en biedt een gratis livestream aan van die gala's van Glory Kickboxing. Voorheen had Ziggo Sport die live-uitzendrechten voor tv en stream bij Glory Kickboxing).

Uitslag Khabib-McGregor

Khabib Nurmagomedov heeft zijn wereldtitel behouden. In de vierde ronde gaf McGregor de strijd op, vanwege een verstikkende nekklem van Khabib, waar de Ier niet uit kon komen. Na afloop van de wedstrijd werd het evenement ontsierd door een reeks beschamende incidenten, waaronder vechtpartijen tussen Khabib en een begeleider van McGregor, een agressieve fan van Khabib die McGregor aanviel, enzovoort.

Volgend topgevecht: Wilder - Fury (boksen)

Een volgend topgevecht waar wereldwijd veel vechtsportliefhebbers naar uitkijken is de bokswedstrijd Deontay Wilder - Tyson Fury. Die wedstrijd vindt op 1 december 2018 plaats in Las Vegas (USA). Die wedstrijd van Wilder tegen Fury wordt onder meer door BT Sports live op tv en per livestream uitgezonden.

Lees verder

© 2017 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Conor 'The Notorious' McGregor: De Ierse MMA-vechterConor 'The Notorious' McGregor: De Ierse MMA-vechterConor McGregor ook wel 'The Notorious' of 'Mystic Mac' genoemd is een Ierse MMA-vechter die er voor het eerst in slaagde…
WK voetbal 2018: België-Japan, live tv en livestreamWK voetbal 2018: België-Japan, live tv en livestreamBelgië speelt op maandag 2 juli tegen Japan in de achtste finale van het WK voetbal 2018. De match België-Japan wordt ge…
De X en Y theorie van McGregorMcGregor heeft twee theorieën beschreven. De zogenaamde X-en Y-theorie. De X-theorie gaat uit van het slechte van de men…
Voetbal 2019: PSV-Feyenoord, live op tv en livestreamVoetbal 2019: PSV-Feyenoord, live op tv en livestreamOp zondag 24 februari 2019 speelt PSV tegen Feyenoord. Deze wedstrijd vindt plaats in het Philips Stadion te Eindhoven.…
New York Marathon 2018 - live op tv en livestreamNew York Marathon 2018 - live op tv en livestreamOp zondag 4 november 2018 wordt de marathon van New York gehouden. Dit is de 48e editie van de TCS New York City Maratho…
Bronnen en referenties
 • http://www.bbc.co.uk/bbcthree/item/86f00531-5bca-478b-957d-9b66ea04faf5
 • http://uk.ufc.com/fighter/conor-McGregor
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Floyd_Mayweather_Jr.
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Floyd_Mayweather_Jr._vs._Manny_Pacquiao
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Floyd_Mayweather_Sr.
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Conor_McGregor
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Roger_Mayweather
 • https://www.foxsports.nl/meer-sport/nieuws/artikel/1922451/live-fox-sports-mayweather-mcgregor#.
 • https://www.facebook.com/Eleven.Sports.Network.Belgium/

Reageer op het artikel "UFC 229: Conor McGregor-Khabib, live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 07-10-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 9
Schrijf mee!