InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > UFC 242: Khabib-Poirier, live op tv en livestream

UFC 242: Khabib-Poirier, live op tv en livestream

UFC 242: Khabib-Poirier, live op tv en livestream Op zaterdag 7 september 2019 wordt in Abu Dhabi het vechtsportgala UFC 242 georganiseerd. Het hoofdgevecht van dit evenement is het wereldtitelgevecht 'Khabib vs Poirier'. Khabib Nurmagomedov (Rusland) is de regerende wereldkampioen in de gewichtsklasse Lightweight. De Amerikiaan Dustin Poirier is de houder van de 'interim title' in deze gewichtskalsse. De titanenstrijd Khabib-Poirier word live op tv uitgezonden. Ook is het gevecht tussen Khabib en Poirier via een livestream op het internet te bekijken.

Historie: UFC

UFC is een afkorting van Ultimate Fighting Championship. Deze organisatie bestaat sinds november 1993. Het oorspronkelijke concept van de UFC is bedacht door een directeur van een reclamebureau. Zijn idee was dat de UFC een kampioenschap zou worden, waarbij vechters uit verschillende vechtsporten het tegen elkaar op zouden nemen, om zo te bepalen wie de beste 'overall fighter' ter wereld zou zijn. De UFC was overigens beslist niet de eerste organisatie die met dit idee kwam. Daarvoor waren er al diverse organisaties die dergelijke 'freefights' organiseerden tussen vechters uit diverse vechtsportdisciplines. De UFC is op den duur echter wel overduidelijk de succesvolste organisatie geworden binnen deze wereld.

Regels: MMA

In de begintijd waren er nog weinig regels bij de wedstrijden van de UFC. In die periode werd deze vechtsport door de buitenwereld vaak 'kooivechten' genoemd. Op den duur is het steeds meer een reguliere sport geworden, waarbij regels van diverse vechtsporten worden gecombineerd. De officiële benaming van deze sport werd in de loop van de jaren '90 MMA (Mixed Martial Arts).

Fusies

Naast de UFC waren in de loop der jaren ook diverse andere grote organisaties actief binnen de wereld van de MMA. Sommige daarvan werden serieuze concurrenten van de UFC. Vooral de Japanse organisatie Pride leek enige jaren de UFC te gaan overschaduwen. Een tactiek die het kapitaalkrachtige UFC daarbij in de loop der jaren diverse malen heeft toegepast is, dat ze succesvolle andere MMA-organisaties opkochten. In 2007 kocht de UFC bijvoorbeeld de organisatie Pride, waarbij men onder meer de topvechters van die organisatie overnam. Zo groeide UFC op den duur uit tot de onbetwiste leidende organisatie binnen de MMA.

Biografie: Khabib Nurmagomedov

Op 20 september 1988 werd Khabib geboren in de plaats Dagestan, wat toen nog een onderdeel was van de Sovjet-Unie. Khabib is een soennitische moslim. In z'n jonge jaren beoefende hij diverse vechtsporten, waaronder worstelen (vrije stijl), Sambo, judo en pankration. Later ging Khabib zich focussen op Mixed Martial Arts (MMA).

Statistieken en erelijst

Khabib heeft een lengte van 1'78. Het wedstrijdgewicht van deze Rus is circa 70 kilo. In 2008 debuteerde hij als profvechter in de MMA. Sindsdien heeft hij 27 MMA-partijen gevochten en hij won ze allemaal. Acht keer won Khabib via een knock-out. Een hoogtepunt in zijn carrière was het behalen van de UFC-wereldtitel in het Lightweight op 7 april 2018. Khabib versloeg toen Al Iaquinta. Dit was overigens niet de eerste wereldtitel van Khabib: in 2008 en 2009 had hij ook reeds wereldtitels gewonnen in de vechtsport Sambo, die vooral in Rusland zeer populair is.

Schrijfwijze: Chabib of Khabib

Zoals vaak het geval is bij Russiche namen, worden er in Westerse media verschillende schrijfwijzen van zijn naam gebruikt. In Nederland schrijft men bijvoorbeeld soms ook wel Chabib Noermagomedov. Doorgaans wordt hij echter kortweg 'Khabib' genoemd. Zijn bijnaam is The Eagle.

'Gevecht van de eeuw': Khabib-McGregor (oktober 2018)

Op zaterdag 6 oktober 2018 werd in Las Vegas het vechtsportgala UFC 229 georganiseerd. Het hoofdgevecht van dit evenement was het wereldtitelgevecht 'Khabib vs McGregor'. Dit werd door de UFC aangekondigd als 'het gevecht van de eeuw'. Khabib (Rusland) was de regerende wereldkampioen in de gewichtsklasse Lightweight. Conor McGregor (Ierland) was al jarenlang de grootste ster in de wereld van de MMA (Mixed Martial Arts). McGregor was ex-wereldkampioen in het Lightweight. Door diverse oorzaken (waaronder een uitstap naar het boksen) moest McGregor z'n wereldtitel bij de UFC inleveren. Hij was erop gebrand om die wereldtitel in dit gevecht te heroveren.

Khabib Nurmagomedov won dit gevecht en heeft zijn wereldtitel dus behouden. In de vierde ronde gaf McGregor de strijd op, vanwege een verstikkende nekklem van Khabib, waar de Ier niet uit kon komen. Na afloop van de wedstrijd werd het evenement ontsierd door een reeks beschamende incidenten, waaronder vechtpartijen tussen Khabib en een begeleider van McGregor, ook was er een agressieve fan van Khabib die McGregor aanviel, enzovoort.

Biografie: Dustin Poirier

Op 19 januari 1989 werd Dustin Glenn Poirier geboren in Lafayette, Louisiana (USA). In zijn jonge jaren was Poirier worstelaar. Ook deed hij aan Brazilian Jiu-Jitsiu. Later ging Poirier zich op Mixed Martial Arts richten. Dustin Poirier heeft in de loop van zijn carrière 31 MMA-wedstrijden gevochten, waarvan hij er 25 heeft gewonnen.

Programma UFC 242 Abu Dhabi (UAE) op zaterdag 7 september 2019

Hieronder vindt u het programma van dit gala. Het bestaat uit drie delen. Het derde deel begint rond 20u00 (Nederlandse tijd). Dat hoofdprogramma is voor Nederlanders live te bekijken op tv en via een gratis livestream. Het gala vindt plaats in The Arena op het Yas Island. Dit bevindt zich in het emiraat Abu Dhabi, dat een onderdeel is van de Verenigde Arabische Emiraten.

Early Preliminary Card (Livestream UFC Fight Pass)

 • Lightweight: Don Madge - Fares Ziam
 • Middengewicht: Omari Akhmedov - Zak Cummings
 • Weltergewicht: Nordine Taleb - Muslim Salikhov
 • Weltergewicht: Takashi Sato - Belal Muhammad

Preliminary Card (Livestream UFC FIght Pass):

 • Lightweight: Ottman Azaitar - Teemu Packalén
 • Dames bantamgewicht: Liana Jojua - Sarah Moras
 • Vedergwicht: Lerone Murphy - Zubaira Tukhugov
 • Dames vlieggewicht: Joanne Calderwood - Andrea Lee

Main Card (hoofdprogramma):

 • Lightweight: Mairbek Taisumov - Carlos Diego Ferreira
 • Zwaargewicht: Curtis Blaydes - Shamil Abdurakhimov
 • Lightweight: Davi Ramos - Islam Makhachev
 • Lightweight: Paul Felder - Edson Barboza
 • Wereldtitelgevecht lightweight: Khabib Nurmagomedov - Dustin Poirier

Khabib vs Poirier live op tv (7 september 2019)

Op welke zender in Nederland?

De uitzendrechten van de UFC (live tv en livestream) zijn in Nederland anno 2019 in handen van Talpa (SBS Broadcasting).
Tot dit concent behoren onder meer de zenders Veronica Tv, SBS6 en SBS9. Zij zenden dit gala van de UFC op 7 september 2019
live uit op de zender SBS9.

Hoe laat?

Hoe laat begint de live tv-uitzending van dit evenement van de UFC? De live-uitzending begint op 7 september 2019 om 20u00 op SBS9. Hoe laat is de wedstrijd van Khabib tegen Poirier te zien? Dit is de slotwedstrijd van het gala. Hoe laat de wedstrijd exact zou beginnen was afhankelijk van het verloop van de overige partijen. Indien er bijvoorbeeld veel knock-outs plaatsvonden bij de wedstrijden tijdens dit evenement in Abu Dhabi, dan zou het programma veel sneller verlopen, dan wanneer alle partijen over de volledige lengte zouden gaan en de jury telkens moest beslissen wie er gewonnen heeft. Volgens de planning zou de wedstrijd Khabib-Poirier op z'n vroegst rond 22u00 's avonds beginnen. De wedstrijd van Khabib tegen Poirier is uiteindelijk om circa 22u15 Nederlandse tijd live te zien (tv en livestream).

UFC live in Nederland

Ook veel andere UFC-evenementen worden in Nederland live op tv en via een gratis livestream uitgezonden. In december 2019 zijn er twee grote evenementen van de UFC die erg interessant zijn voor veel Nederlandse fans. Op zaterdag 7 december 2019 wordt het gala 'UFC Washington: Overeem-Harris' gehouden. Daarbij komen twee befaamde Nederlandse MMA-helden in actie: Alistair Overeem en Stefan Struve. Een week later, op 14 december, heeft de Nederlandse Germaine De Randamie een MMA-wereldtitelgevecht in Las Vegas op het gala 'UFC 245: Nunez-De Randamie'. De beide gala's zijn in Nederland op tv te zien bij een zender van Talpa Broadcasting. Ook kan men beide gala's in Nederland via een legale, gratis livestream bekijken.

Vechtsport live op tv bij Talpa

Talpa heeft behalve de uitzendrechten van de UFC ook de uitzendrechten (live tv en livestream) van Glory Kickboxing. In september 2019 zenden zij het evenement 'Glory 68 - Miami' live op tv en via een gratis livestream uit. In oktober 2019 is bij hen live het evenement 'Glory 69 - Düsseldorf' te zien op tv en via een gratis stream. In december zenden zij live op tv en via een gratis livestream het gala 'Glory Arnhem - Gelredome' uit. De hoofdwedstrijd van dat evenement in Arnhem is de langverwachte titanenstrijd Rico Verhoeven-Badr Hari.

Khabib-Poirier live op tv in België

In België wordt het vechtsportgala 'UFC 242: Khabib-Poirier' live op tv uitgezonden door Eleven Sports. Deze zender is te ontvangen door abonnees van Eleven Sports, maar ook door mensen met een abonnement op Telenet Play Sports. Hun live tv-uitzending begint op zaterdag 7 september 2019 om 20u00.

Andere landen: Khabib-Poirier via PPV

In veel andere landen (waaronder de USA) is het gevecht Khabib-Poirier overigens alleen maar live via PPV (Pay Per View) te bekijken (tv of livestream). In die landen is echter veel meer een PPV-cultuur, waardoor men daar ook opvallend grote bedragen kan vragen voor zo'n eenmalige live tv-uitzending of livestream. In Nederland bestaat er daarentegen beslist niet een grote PPV-cultuur voor live tv of livestream. Er zijn bij grote evenementen in het verleden meerdere experimenten geweest om ook in Nederland mensen via PPV (live tv of livestream) eenmalig te laten betalen. De opbrengsten daarvan vielen echter tegen. Het is meer financieel rendabel in een land als Nederland om het op een open net uit te zenden, waar men immers de reclame voor meer geld kan verkopen (vanwege de hogere kijkcijfers). Het mooie voordeel daarvan voor de Nederlandse kijkers is, dat dit evenement met de wedstrijd tussen Khabib en Poirier dus geheel gratis op een open net live op tv wordt uitgezonden, en dat er daarnaast voor kijkers in Nederland ook nog een gratis livestream van dit vechtportgala te Abu Dhabi wordt verzorgd.

Livestream Khabib-Poirier (7 september 2019)

Gratis livestream in Nederland

Het evenement UFC 242 met als hoofdgevecht Khabib-Poirier is op 7 september 2019 ook via een gratis livestream te bekijken. Met zo'n livestream kan men dit evenement op een computer of smartphone bekijken. De gratis livestream van dit evenement wordt voor kijkers in Nederland geproduceerd door Talpa. Deze gratis livestream is geo-restricted. Voor kijkers vanuit andere landen dan Nederland is deze gratis livestream van dit vechtsportgala 'geo-blocked'.

Inloggen bij livestream

De gratis livestream van dit gala is te vinden via diverse website van Talpa. Zo kan men deze livestream onder meer bekijken via de website van Veronica Tv. Om zo'n gratis livestream te gebruiken, dient men doorgaans wel in te loggen op die site. Men kan bij zo'n gratis livestream inloggen met een account van Kijk (het online mediaplatform van Talpa). Indien men echter niet over zo'n account van Kijk beschikt, dan kan men ook inloggen bij zo'n livestream met een account van Facebook. Na afloop kan men hierop ook per stream de gevechten terugkijken.

Livestream UFC 242 via Go App (hele EU)

Men kan het hoofdprogramma van dit evenement ook via een livestream op de Go App (online tv) bekijken. Met die app kan men namelijk per livestream naar tv kijken en kan men dus ook op de avond van 7 september 2019 de live-uitzending van SBS9 van dit MMA-gala bekijken. Zo'n livestream op die app is in de hele Europese Unie te bekijken. De Go App is een product van Ziggo. Men kan hiermee niet alleen per livestream tv kijken. Men kan ook een week lang via een stream de live tv-uitzending van dit MMA-gala terugkijken.

Livestream Khabib-Poirier via iTV-app

Voor klanten van interactieve tv KPN is het ook mogelijk om de titanenstrijd tussen Khabib Nurmagomedov en Dustin Poirier op zaterdag 7 september 2019 te bekijken via een livestream op de iTV-app. Met die app kan men op een smartphone of tablet op die zaterdagavond immers per livestream naar de live-uitzending op de tv-zender SBS9 kijken. Als men als klant van KPN op een desktop computer of laptop per livestream naar Khabib-Poirier wil kijken, dan kan men dat doen op hun site van 'Interactieve Tv'.

Livestream UFC Tv (beide voorpgrogramma's)

Het evenement 'UFC 242 - Abu Dhabi' wordt ook online via een livestream uitgezonden door UFC Tv. Deze internationale livestream was in het verleden bij grote evenementen van de UFC 'unavailable' voor Nederlandse kijkers omdat in die tijd FOX Sports voor Nederland de exclusieve uitzendrechten (live tv en livestream) had en dit daarom blokkeerde. Sinds Veronica de rechten heeft, is die service niet meer geheel 'unavailable'. Kijkers uit Nederland die een abonnement (Fight Pass) hebben op UFC Tv, kunnen bij dit gala de twee delen van het voorprogramma via een livestream bekijken. Het hoofdprogramma (met de wedstrijd van Khabib tegen Poirier) kan men als abonnee niet automatisch per livestream bij hen bekijken. Dat is voor Nederlanders natuurlijk ook geen ramp, aangezien Talpa elders op het internet een geheel legale gratis livestream van dat hoofdprogramma voor kijkers in Nederland aanbiedt.

Livestream UFC 242 bij Play Sports (hele EU)

Het is ook mogelijk om het hoofdprogramma van UFC242 te bekijken via een livestream van Telenet Play Sports. Bij hen kan men namelijk per livestream naar de live tv-uitzending van het Belgische Eleven Sports kijken. Die livestream begint op zaterdag 7 september om 20u00. Elke livestream op de Play Sports Go App is in de hele EU te bekijken. Men kan via de site van Telenet Play Sports een vast abonnement nemen op die app, maar men kan ook een dagpas of weekendpas kopen.

Uitslagen Main Card UFC 242

Wat zijn de uitslagen van het hoofdprogramma van dit evenement? In de eerste wedstrijd van de 'main card' van Ferreira op punten van Taisumov. In de tweede wedstrijd won Blaydes via een technische knock-out van Abdurakhimov. Vervolgens won Makhachev op punten van Ramos. Daarna won Felder op punten van Barboza. In de hoofdwedstrijd van het evenement won Khabib via een 'submission' in de derde ronde van Poirier. Hiermee behield Khabib dus zijn wereldtitel (en zijn ongeslagen status binnen de UFC).

Lees verder

© 2017 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2019: PSV-Ajax, live op tv en livestreamVoetbal 2019: PSV-Ajax, live op tv en livestreamOp zondag 22 september 2019 spelen PSV en AFC Ajax tegen elkaar in de Nederlandse eredivisie. Deze competitiewedstrijd w…
Damesvoetbal 2019: Slovenië-Nederland, live tv en livestreamDamesvoetbal 2019: Slovenië-Nederland, live tv en livestreamOp vrijdag 4 oktober 2019 speelt het Nederlands vrouwenvoetbalteam een wedstrijd tegen het nationale vrouwenelftal van S…
Voetbal 2019: Ajax-Fortuna Sittard, live op tv en livestreamVoetbal 2019: Ajax-Fortuna Sittard, live op tv en livestreamOp woensdag 25 september 2019 voetbalt Ajax tegen Fortuna Sittard. Dit is een competitiewedstrijd in de Nederlandse ered…
Voetbal 2019: PSV-FC Groningen, live op tv en livestreamVoetbal 2019: PSV-FC Groningen, live op tv en livestreamOp woensdag 25 september 2019 wordt de competitiewedstrijd PSV-FC Groningen gespeeld. Men kan deze wedstrijd tussen de c…
Damesvoetbal 2019: Nederland-Rusland, live tv en livestreamDamesvoetbal 2019: Nederland-Rusland, live tv en livestreamHet Nederlands vrouwenvoetbalteam speelt op dinsdag 8 oktober 2019 tegen Rusland. Dit is een kwalificatiewedstrijd voor…
Bronnen en referenties
 • http://www.bbc.co.uk/bbcthree/item/86f00531-5bca-478b-957d-9b66ea04faf5
 • http://uk.ufc.com/fighter/conor-McGregor
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Floyd_Mayweather_Jr.
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Floyd_Mayweather_Jr._vs._Manny_Pacquiao
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Floyd_Mayweather_Sr.
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Conor_McGregor
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Roger_Mayweather
 • https://www.foxsports.nl/meer-sport/nieuws/artikel/1922451/live-fox-sports-mayweather-mcgregor#.
 • https://www.facebook.com/Eleven.Sports.Network.Belgium/

Reageer op het artikel "UFC 242: Khabib-Poirier, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 20-09-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 9
Schrijf mee!