UFC 250 op 6 juni 2020 - live op tv en livestream

UFC 250 op 6 juni 2020 - live op tv en livestream Op zaterdag 6 juni 2020 wordt het vechtsportgala UFC 250 gehouden. Dit evenement vindt waarschijnlijk plaats in Las Vega Eén van de topwedstrijden op het programma van UFC 250 is een wereldtitelgevecht voor de dames in het vedergewicht tussen Amanda Nunes en Felicia Spencer. Dit evenement wordt wereldwijd door diverse omroepen live op tv uitgezonden. Ook kan men dit vechtsportgala op het internet via een livestream bekijken.

UFC en de coronacrisis

Vanwege het coronavirus gaan veel sportevenementen in het voorjaar van 2020 niet door. Ook bij de UFC werden diverse vechtsportgala's afgelast. Met ingang van mei 2020 willen zij echter weer evenementen gaan organiseren, doch zonder publiek. De eerste drie evenementen vinden plaats op een locatie in Jacksonville (Florida). Hieronder vindt u het overzicht van die drie evenementen. Op het programma van UFC249 (op 9 mei) stond ook het gevecht tussen de zwaargewichten Jairzinho Rozenstruik en Francis Ngannou.

Kalender: UFC Lockdown events (mei 2020 in Florida)

 • Za. 9 mei: UFC 249 met Tony Ferguson-Justin Gaethje
 • Wo. 13 mei: Fight Night met Smith-Texeira
 • Za. 16 mei: Fight Night met Alistair Overeem-Walt Harris

Overige geplande events van de UFC in het voorjaar van 2020:


Historie van de UFC

De UFC is begin jaren negentig opgericht in de Verenigde Staten. UFC staat voor het 'Ultimate Fighting Championship'. Bij de UFC had men als doel om strijders uit diverse vechtsporten tegen elkaar te laten vechten. Aan de basis van de ideeën van de UFC lag oorspronkelijk de vechtsport 'vale tudo'. Bij die Braziliaanse sport is heel veel toegestaan, behalve bijvoorbeeld in de ogen krabben en bijten.

Kooivechten?

In die begintijd waren de gevechten bij de UFC erg extreem. Een partij eindigde pas als één van de twee vechters knock-out ging of het opgaf. Er was geen puntentelling en er werd nauwelijks ingegrepen door een scheidsrechter of jury. In die tijd noemde men deze sport vaak 'kooivechten' of 'menselijke hanengevechten'.

MMA

Dat imago uit de begintijd heeft de UFC nog erg lang met zich meegedragen. In werkelijkheid zijn er in de loop der jaren echter meer regels gekomen en ook veel meer toezicht van jury's, scheidsrechter en ringarts. De sport die bij de UFC wordt beoefend heet officieel MMA (Mixed Martial Arts).

UFC

De UFC was in de begintijd nog maar een kleine organisatie. In de loop der tijd is deze Amerikaanse bond, door grote investeringen en overnames van andere vechtsportbonden, uitgegroeid tot de leidende internationale organisatie in de Mixed Martial Arts. Een concurrerende organisatie is Bellator, die wordt beschouwd als de op één na belangrijkste bond binnen de MMA.

Nederland en UFC: o.a. Gordeau, De Randamie, Overeem en Struve

Nederlanders spelen van oudsher een aanzienlijke rol binnen vechtsporten zoals Mixed Martial Arts en kickboksen. In de oertijd van de UFC behoorde reeds een Nederlander tot de sterren van deze organisatie. De Nederlander Gerard Gordeau was in 1993 de verliezende finalist bij het eerste grote vechtsportgala van de UFC. Een andere UFC-ster uit Nederland is Germaine de Randamie. Zij veroverde op 11 februari 2017 de wereldtitel in het 'featherweight' (vedergewicht), door de Amerikaanse Holly Holms te verslaan. Twee grote Nederlandse UFC-helden in het zwaargewicht bij de heren zijn Alistair Overeem en Stefan Struve.

Programma: UFC 250 op 6 juni 2020

Hoe ziet het programma van dit vechtsportgala op 6 juni 2020 eruit? Daarover is nog veel onduidelijk. Sowieso vindt er een wereldtitelgevecht plaats bij de dames (vedergewicht) tussen wereldkampioene Amanda Nunes en haar uitdaagster Felicia Spencer. Ook staat er op het voorlopige programma een wedstrijd in het middengewicht tussen Meerschaert en Heinisch. Eveneens staat op het programma een wedstrijd in het vedergewicht tussen Brian Kelleher en Cody Stamann. Hieronder vindt u het voorlopige programma. Dit programma is nog 'onder voorbehoud'. Zodra het voorprogramma en definitieve hoofdprogramma bekend zijn, worden die hier gemeld.

Biografie: Amanda Nunes

De Braziliaanse Amanda Lourenco Nunes werd geboren op 30 mei 1988 in Salvador. In haar jeugd deed Amanda Nunes aan diverse vechtsporten, waaronder karate, Braziliaans jiujitsu en boksen. Sinds 2008 focust Amanda Nunes zich op MMA (Mixed Martial Arts). In 2016 werd Nunes wereldkampioen MMA bij de UFC in het bantamgewicht. Vervolgens pakte Amanda Nunes bij die organisatie in 2018 ook de wereldtitel in het vedergewicht.

Programma (Livestream op Eleven Sports en Kijk)

 • Halfzwaargewicht: Alonzo Menifield - Devin Clark
 • Vlieggewicht: Alex Perez - Jussier Formiga
 • Middengewicht: Charles Byrd - Maki Pitolo
 • Vedergewicht: Brian Kelleher - Cody Stamann
 • Middengewicht: Ian Heinisch - Gerald Meerschaert
 • Dames vedergewicht (wereldtitelgevecht): Amanda Nunes - Felicia Spencer

Op tv in Nederland: UFC 250 op 6 juni?

Uitzendrechten: Talpa

De uitzendrechten van de evenementen van de UFC zijn met ingang van 2019 in handen van Talpa (SBS Broadcasting). Zij zijn de eigenaren van diverse zenders, waaronder Veronica Tv, SBS9 en SBS6. Tot en met december 2018 waren de uitzendrechten voor Nederland (tv en livestream) in handen van FOX Sports. Voor vechtsportliefhebbers in Nederland lijkt het in theorie een grote vooruitgang te zijn dat de rechten naar Talpa (SBS Broadcasting) zijn verhuisd, aangezien de evenementen van de UFC hierdoor voortaan 'gratis' op een 'open net' te zien zijn, terwijl de wedstrijden voorheen alleen te bekijken waren op abonneezenders. Hoewel Talpa de uitzendrechten van alle hoofdprogramma's van alle events van de UFC hebben, zenden ze helaas niet al die evenementen live op tv uit. Wel is elk evenement bij hen middels een livestream te volgen.

Niet live op tv (wel gratis livestream)

Dit evenement op 6 juni wordt door Talpa waarschijnlijk niet live uitgezonden op tv. Wel wordt er een gratis livestream verzorgd voor de kijkers in Nederland. Die gratis livestream wordt verzorgd door de streamingdienst Kijk (meer info: zie verderop).

Live op tv in België, UFC 250: hoe laat en welke zender?

Welke zender? Eleven Sports (ook via Play Sports)

Het hoofdprogramma van UFC 250 word in België wel live op tv uitgezonden. De uitzendrechten (live tv en livestream) zijn in België in handen van Eleven Sports. Deze tv-zender is te bekijken voor abonnees van Eleven Sports. Daarnaast kunnen onder meer ook abonnees van de tv-pakketten van Telenet Play Sports en Proximus Sport naar de tv-zenders van Eleven Sports kijken.

Hoe laat live op tv?

Hoe laat begint de live tv-uitzending van dit evenement in België? Volgens de programmering van Eleven Sports begint hun live tv-uitzending in de nacht van 6 juni op 7 juni om 4u00 CET (Belgische en Nederlandse tijd). Welk deel van het programma is bij hen live op tv te zien? Zij zenden alleen de main card (het hoofdprogramma) live op tv uit.

Livestream UFC 250 op 6 juni 2020

Gratis livestream in Nederland

Dit vechtsportgala is in Nederland via een gratis livestream van de streamingdienst Kijk te volgen. Via die livestream is het hele hoofdprogramma te bekijken. Die stream is te zien in de nacht van zaterdag 6 juni op zondag 7 juni. Hun gratis livestream begint in die nacht om 4u00 CET (Nederlandse en Belgische tijd).

Livestream ondanks coronacrisis

Het multimediaplatform Kijk is een onderdeel van Talpa. Vanwege de crisis rondom het coronavirus was het enige tijd niet zeker of Talpa dit evenement via een livestream zou uitzenden. In april gaf Talpa nog aan dat men 'om ethische redenen' tijdens de coronacrisis geen live-events wilde uitzenden. Uiteindelijk heeft Talpa besloten om met ingang van mei weer events online uit te zenden (doch niet live op tv). De livestream bevindt zich onder meer ook op de website van Veronica Tv. Talpa zendt ook veel andere sportevenementen online uit met een gratis livestream. Tot de evenementen die zij live met zo'n gratis stream uitzenden behoren veel voetbalwedstrijden uit de Champions League, maar ook kickboksgala's van Glory.

Livestream UFC op website of app

Wie een gratis livestream van de UFC in Nederland wil bekijken op een smartphone of tablet, kan hiervoor de app van de streamingdienst Kijk gebruiken. Wie de gratis stream op een desktop computer of laptop wil bekijken, kan dat doen via de website van Kijk of van Veronica Tv. Op de beginpagina's van die sites staat vaak tijdens een UFC-event een duidelijke link aangegeven naar de livestream van zo'n vechtsportgala.

Inloggen bij de livestream van Kijk of Veronica

Om een livestream op een site van Talpa (zoals Kijk of Veronica) te bekijken, dient men doorgaans in te loggen op die site. Men kan zij zo'n livestream inloggen met een account van Kijk (dit geldt niet alleen voor de site van Kijk, maar ook voor die van Veronica Tv). Men hoeft echter voor het bekijken van zo'n livestream niet per se een apart account aan te maken. Men kan bij zo'n gratis livestream van Veronica en Kijk doorgaans ook inloggen met een Facebook-account. De officiële gratis livestream van Veronica (en Kijk) is alleen in Nederland te bekijken. Voor andere landen is deze gratis livestream van de Veronica-uitzending van UFC Fight Night 'geo-blocked' (geblokkeerd).

Livestream Eleven Sports

Dit evenement van de UFC is ook online te volgen via een livestream van Eleven Sports. Hun livestream begint volgens hun programmering om 4u00 in de nacht van zaterdag 6 juni op zondag 7 juni. Welk deel van het programma van dit evenement is bij hen live te zien op de stream? Zij zenden (net als Talpa) alleen het hoofdprogramma live via hun stream uit. De livestream is automatisch beschikbaar voor abonnees van Eleven Sports Network. Wie geen volledig abonnement bij die sportomroep wil hebben, kan ervoor kiezen om een Eleven Sports Fight Pass te nemen; dan heeft men een abonnement waarmee in de hele EU middels een livestream naar al hun vechtsportuitzendingen gekeken kan worden. Hun overige live sportuitzendingen zijn met die pass echter niet te bekijken.

Livestream PreLims?

Het voorprogramma van dit evenement, de zogenaamde 'PreLims', wordt live uitgezonden op het internet via een livestream van UFC Tv. Om de livestream te kunnen bekijken, dient men een abonnement op de UFC Fight Pass te hebben. Die livestream is dus niet te zien bij Veronica, Kijk of Eleven Sports; ook kan men deze stream niet live via bijvoorbeeld de Ziggo Go App bekijken. Let op: die stream van de PreLims betreft dus niet het deel van het programma waarin de hoofdwedstrijd zit. Hoe laat beginnen de PreLims? De livestream van het eerste deel van het programma (de Early PreLims) begint om 0u00 CET (Nederlandse tijd). De stream van het tweede deel van het programma (de gewone PreLims) begint om circa 2u00 (Nederland en Belgische tijd).

Stream: achteraf terugkijken van UFC 250

Het evenement kan iedereen in Nederland ook nog terugkijken via een stream. Bij Veronica zet men achteraf van elke aparte wedstrijd een stream op hun site; dat geldt waarschijnlijk dus ook voor dit evenement. De stream van het volledige evenement is onder meer te zien via Kijk of via Ziggo Go.

Livestream Play Sports: UFC 250 (hele EU)

Livestream ook bij Telenet Play Sports

De UFC Fight Night is ook via een livestream van Telenet Play Sports te bekijken. Via die livestream ziet men de live tv-uitzending van Eleven Sports. Het Vlaamse Telenet Play Sports biedt namelijk niet alleen hun eigen zenders aan, maar ook drie zenders van Eleven Sports zijn bij hen per livestream te bekijken. Op zo'n livestream kan dus het hoofdprogramma van vechtsportgala op een smartphone of computer bekeken worden. Via de Play Sports Go App kan men de livestream van dit gala in de hele EU bekijken. Die livestream van UFC 250 kan op die app te bekeken wordenindien men een betaal abonnement op die app heeft, of als men een dagpas voor die app koopt. Abonnees van tv via Telenet Play Sports in België kunnen de livestream van dit gala ook vinden op de website van die omroep.

Livestream via Play Sports Go App (hele EU)

Het is ook mogelijk om de livestream van dit Amerikaanse evenement te bekijken via de Play Sports Go App. Deze streamingdienst is ook beschikbaar voor mensen die geen tv-abonnement bij Telenet hebben. Men kan op die app een puur digitaal abonnement nemen, waarmee men steeds elke livestream van hen kan bekijken. Elke livestream van hen (en van de drie kanalen van Eleven) zijn voor abonnees in de hele EU te bekijken. Wie echter geen vast abonnement wil hebben en toch één of enkele evenementen bij hen per livestream wil bekijken, kan ervoor kiezen om een dagpas of weekendpas te kopen. Daarmee kan men respectievelijk één etmaal of één weekend elke livestream van Play Sports bekijken. Deze sportomroep zendt behalve UFC ook live op tv en via de livestream veel voetbal, Formule 1 en veldrijden uit.

Terugkijken UFC 250

Na afloop kan men de wedstrijden van UFC 250 terugkijken bij de streamingdienst Kijk. Ook kan iedereen de wedstrijden van het hoofdprogramma van UFC250 terugkijken op de website van Veronica Tv.

Lees verder

© 2017 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamOp maandag 7 september 2020 voetbalt Nederland tegen Italië. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de UEFA Nati…
EK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamEK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamOp het EK voetbal 2021 speelt Oranje tegen Oostenrijk. Deze twee teams zitten in de openingsronde van het Europees kampi…
EK voetbal 2021: 3e duel van Nederland, live tv & livestreamEK voetbal 2021: 3e duel van Nederland, live tv & livestreamHet is nog niet bekend wie de tegenstander van Oranje is bij haar derde poulewedstrijd op het EK van 2021. Die tegenstan…
Hockey Pro League 2020 heren - live op tv en livestreamHockey Pro League 2020 heren - live op tv en livestreamIn 2020 wordt de Hockey Pro League gehouden. Er doen negen landen mee aan deze competitie, waaronder Nederland en België…

Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik live tv en livestream (2020)Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik live tv en livestream (2020)In 2020 organiseert Glory Kickboxing mogelijk een titelgevecht tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven. Jamal 'The Gol…
MMA: Bellator in Nederland (Amsterdam) in 2020MMA: Bellator in Nederland (Amsterdam) in 2020In 2020 wordt er door Bellator MMA hoogstwaarschijnlijk een groot vechtsportgala gehouden in Nederland. Het Amerikaanse…
Bronnen en referenties
 • http://www.nu.nl/sport-overig/4545855/ufc-keert-in-september-terug-rotterdam.html
 • https://en.wikipedia.org/wiki/UFC_Fight_Night:_Overeem_vs._Arlovski
 • http://uk.ufc.com/news/UFC-Announces-Three-Further-European-Events-for-2017
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Ultimate_Fighting_Championship
 • http://www.mmaplanet.nl/mmanieuws/gokhan-saki-tekent-bij-ufc/
 • http://www.dailystar.co.uk/sport/ufc/617262/Gokan-Saki-signs-with-UFC-UFC-Rotterdam

Reageer op het artikel "UFC 250 op 6 juni 2020 - live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 27-05-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: MMA
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!