UFC 31 oktober 2020 (Anderson Silva), live tv en livestream

UFC 31 oktober 2020 (Anderson Silva), live tv en livestream Op zaterdag 31 oktober 2020 wordt er door de UFC weer een Fight Night georganiseerd. Die vindt plaats in de UFC Apex in Las Vegas (Nevada, USA). De hoofdwedstrijd op het programma van dit vechtsportgala is de afscheidswedstrijd van de legendarische Anderson Silva tegen Uriah Hall. Dit evenement wordt wereldwijd door diverse omroepen live op tv uitgezonden. Ook kan men dit vechtsportgala op het internet via een livestream bekijken.

Historie van de UFC

De UFC is begin jaren negentig opgericht in de Verenigde Staten. UFC staat voor het 'Ultimate Fighting Championship'. Bij de UFC had men als doel om strijders uit diverse vechtsporten tegen elkaar te laten vechten. Aan de basis van de ideeën van de UFC lag oorspronkelijk de vechtsport 'vale tudo'. Bij die Braziliaanse sport is heel veel toegestaan, behalve bijvoorbeeld in de ogen krabben en bijten.

Kooivechten?

In die begintijd waren de gevechten bij de UFC erg extreem. Een partij eindigde pas als één van de twee vechters knock-out ging of het opgaf. Er was geen puntentelling en er werd nauwelijks ingegrepen door een scheidsrechter of jury. In die tijd noemde men deze sport vaak 'kooivechten' of 'menselijke hanengevechten'.

MMA

Dat imago uit de begintijd heeft de UFC nog erg lang met zich meegedragen. In werkelijkheid zijn er in de loop der jaren echter meer regels gekomen en ook veel meer toezicht van jury's, scheidsrechter en ringarts. De sport die bij de UFC wordt beoefend heet officieel MMA (Mixed Martial Arts).

Groei van de UFC

De UFC was in de begintijd nog maar een kleine organisatie. In de loop der tijd is deze Amerikaanse bond, door grote investeringen en overnames van andere vechtsportbonden, uitgegroeid tot de leidende internationale organisatie in de Mixed Martial Arts. Een concurrerende organisatie is Bellator, die wordt beschouwd als de op één na belangrijkste bond binnen de MMA.

Nederland en UFC: o.a. Gordeau, Overeem en Struve

Nederlanders spelen van oudsher een aanzienlijke rol binnen vechtsporten zoals Mixed Martial Arts en kickboksen. In de oertijd van de UFC behoorde reeds een Nederlander tot de sterren van deze organisatie. De Nederlander Gerard Gordeau was in 1993 de verliezende finalist bij het eerste grote vechtsportgala van de UFC. Een andere UFC-ster uit Nederland is Germaine de Randamie. Zij veroverde op 11 februari 2017 de wereldtitel in het 'featherweight' (vedergewicht), door de Amerikaanse Holly Holms te verslaan. Twee grote Nederlandse UFC-helden in het zwaargewicht bij de heren zijn Alistair Overeem en Stefan Struve.

Biografie: Anderson Silva

Op 14 april 1975 werd Anderson da Silva geboren in Sao Paulo (Brazilië). Sinds 1997 is hij actief als profvechter in de MMA (Mixed Martial Arts). Sinds 2006 staat Anderson Silva onder contract bij de UFC. Bij die organisatie was Anderson Silva jarenlang wereldkampioen in het middengewicht. Velen beschouwen Anderson Silva als één van de beste MMA-vechters aller tijden. Zijn bijnaam is 'The Spider'. Anderson Silva heeft een lengte van 1,97 meter.

Afscheid Anderson Silva?

Anderson Silva was oorspronkelijk van plan om het in de zomer van 2020 op te nemen tegen een andere MMA-legende: Conor McGregor. Beide vechters ware het eens over dit plan. Helaas wilde de UFC deze wedstrijd niet organiseren. Mede omdat Anderson Silva al behoorlijk op leeftijd is (45 jaar) vond UFC-directeur Dana White geen interessante sportieve optie om hem tegen Conor McGregor te laten vechten. Veel liever liet hij McGregor in die zomer tegen een andere, jongere en fittere atleet vechten. McGregor en White kwamen echter niet tot een akkoord, met als gevolg dat McGregor in de zomer van 2020 helemaal niet vocht en zelfs weer dreigde om z'n MMA-carrière te beëindigen en zich op het boksen te gaan focussen. Waarschijnlijk maakt McGregor echter begin 2021 weer zijn comeback bij de UFC in de MMA-octagon. Ondertussen onderhandelde Dana White met Anderson Silva en kwam met hem tot een akkoord voor een andere wedstrijd. Zijn tegenstander is Uriah Hall. De wedstrijd Anderson Silva-Uriah Hall is officieel de afscheidswedstrijd van Anderson Silva bij de UFC.

Programma UFC Fight Night van 31 oktober 2020 (Uriah Hall-Anderson Silva)

Hoe ziet het programma van deze Fight Night eruit? De hoofdwedstrijd gaat tussen Anderson Silva en Uriah Hall. Hieronder vindt u het programma van de Fight Night op 31 oktober 2020. Hoe laat beginnen de sessies? De PreLims beginnen om 21u00 (Nederlandse en Belgische tijd). Het hoofdprogramma begint om circa 0u00 (Nederlandse en Belgische tijd). De wedstrijd tussen Anderson Silva en Uriah Hall is de laatste wedstrijd van het evenement.

Programma Prelim Card (livestream UFC Tv):

 • Bantamgewicht: Miles Johns - Kevin Natividad
 • Dames vlieggewicht: Cortney Casey - Priscila Cachoeira
 • Halfzwaargewicht: Dustin Jacoby - Justin Ledet
 • Weltergewicht: Jason Witt- Cole Williams
 • Middengewicht: Sean Strickland - Jack Marshman
 • Bantamgewicht: Adrian Yanez - Victor Rodriguez
 • Lichtgewicht: Chris Gruetzemacher - Alexander Hernandez

Programma Main Card (livestream Eleven Sports en Kijk):

 • Lichtgewicht: Bobby Green - Thiago Moisés
 • Zwaargewicht: Maurice Greene - Greg Hardy
 • Middengewicht: Kevin Holland - Charlie Ontiveros
 • Vedergewicht: Andre Fili - Bryce Mitchell
 • Middengewicht: Uriah Hall - Anderson Silva

Op tv in Nederland: UFC Fight Night op 31 oktober 2020

Uitzendrechten: Talpa

De live-uitzendrechten van de evenementen van de UFC zijn met ingang van 2019 in handen van Talpa (SBS Broadcasting). Zij zijn de eigenaren van diverse zenders, waaronder Veronica, SBS9 en SBS6. Tot en met december 2018 waren de uitzendrechten voor Nederland (live tv en livestream) in handen van FOX Sports. Voor vechtsportliefhebbers in Nederland lijkt het in theorie een grote vooruitgang te zijn dat de rechten naar Talpa (SBS Broadcasting) zijn verhuisd, aangezien de evenementen van de UFC hierdoor voortaan 'gratis' op een 'open net' te zien zijn, terwijl de wedstrijden voorheen alleen te bekijken waren op abonneezenders. Hoewel Talpa de uitzendrechten van alle hoofdprogramma's van alle events van de UFC hebben, zenden ze helaas niet al die evenementen live op tv uit. Wel is elk evenement bij hen middels een livestream te volgen. De Fight Night van 31 oktober is gelukkig bij Talpa zowel op tv als via de livestream te bekijken.

Live op tv: hoe laat en welke zender in Nederland (Anderson Silva-Uriah Hall)

Dit evenement wordt door Talpa live uitgezonden op de tv-zender SBS9. Hoe laat begint hun live tv-uitzending? De live-uitzending vindt plaats in de nacht van zaterdag 31 oktober op zondag 1 november om 0u00. Er wordt ook een gratis livestream verzorgd voor de kijkers in Nederland. Die gratis livestream wordt verzorgd door de streamingdienst Kijk (meer info: zie verderop).

Live op tv in België, UFC Fight Night: hoe laat en welke zender?

Welke zender? Eleven Sports (ook via Play Sports)

Het hoofdprogramma van UFC word in België wel live op tv uitgezonden. De uitzendrechten (live tv en livestream) zijn in België in handen van Eleven Sports. Deze telvisiezender is te bekijken voor abonnees van Eleven Sports. Daarnaast kunnen onder meer ook abonnees van de tv-pakketten van Telenet Play Sports en Proximus Sport naar de tv-zenders van Eleven Sports kijken.

Uriah Hall-Anderson Silva: hoe laat live op tv?

Hoe laat begint de live tv-uitzending van deze UFC Fight Night in België? De live tv-uitzending begin om 0u00 in de nacht van zaterdag 31 oktober op zondag 1 november. Bij deze live-uitzending zijn de wedstrijden van de Main Card (het hoofdprogramma) te zien, waaronder dus de wedstrijd van Anderson Silva tegen Uriah Hall.

Livestream UFC Fight Night 31 oktober 2020 (Uriah Hall-Anderson Silva)

Gratis livestream UFC in Nederland (Fight Night met Uriah Hall en Anderson Silva)

Dit vechtsportgala is in Nederland via een gratis livestream van de streamingdienst Kijk te volgen. Via die livestream is het hele hoofdprogramma te bekijken. Die stream is live te zien in de nacht van 31 oktober op 1 november 2020. Op die livestream is het hoofdprogramma live te zien. Die gratis stream begint om 0u00. Het gevecht tussen Anderson Silva en Uriah Hall is het afsluitende gevecht van het programma.

Hoe laat begint de livestream van de UFC Fight Night op 31 oktober?

Hoe laat begint de livestream van de streamingdienst Kijk bij deze Fight Night? De gratis livestream begint om circa 0u00. Het multimediaplatform Kijk is een onderdeel van Talpa. Vanwege de crisis rondom het coronavirus was het enige tijd niet zeker of Talpa de UFC-events nog via een livestream zou uitzenden. In april gaf Talpa nog aan dat men 'om ethische redenen' tijdens de coronacrisis geen live-events wilde uitzenden op telvisie nog per livestream. Uiteindelijk heeft Talpa besloten om met ingang van mei weer events online live uit te zenden. De gratis livestream bevindt zich onder meer ook op de website van Veronica Tv. Talpa zendt ook veel andere sportevenementen online uit met een gratis livestream. Tot de evenementen die zij live met zo'n gratis stream uitzenden behoren veel voetbalwedstrijden uit de Champions League. Eveneens zijn veel wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen (vrouwenvoetbal) via een gratis livestream bij hen te zien. Ook kickboksgala's van Glory werden middels een gratis livestream door hen uitgezonden.

Livestream UFC op website of app

Wie een gratis livestream van de UFC in Nederland wil bekijken op een smartphone of tablet, kan hiervoor de app van de streamingdienst Kijk gebruiken. Wie de gratis stream op een desktop computer of laptop wil bekijken, kan dat doen op de website van Kijk of van Veronica Tv. Op de beginpagina's van die sites staat vaak tijdens een UFC-event een duidelijke link aangegeven naar de gratis livestream van zo'n vechtsportgala.

Inloggen bij de livestream van Kijk of Veronica

Om een livestream op een site van Talpa (zoals Kijk of Veronica) te bekijken, dient men soms in te loggen op die site. Men kan zij zo'n gratis livestream inloggen met een account van Kijk (dit geldt niet alleen voor de site van Kijk, maar ook voor die van Veronica Tv). Men hoeft echter voor het bekijken van zo'n gratis livestream niet per se een apart account aan te maken. Men kan bij zo'n gratis livestream van Veronica en Kijk doorgaans ook inloggen met een Facebook-account. De gratis stream is 'geo-restricted'. Deze officiële gratis livestream van Veronica (en Kijk) is namelijk alleen in Nederland te bekijken. Voor andere landen is deze gratis livestream van de Veronica-uitzending van UFC Fight Night 'geo-blocked' (geblokkeerd).

Livestream UFC bij Eleven Sports

Dit evenement van de UFC is ook online te volgen via een livestream van Eleven Sports. Welk deel van het programma van dit evenement is bij hen live te zien op de stream? Zij zenden (net als Talpa) alleen het hoofdprogramma live met hun stream uit. De livestream is automatisch beschikbaar voor abonnees van Eleven Sports Network. Wie geen volledig abonnement bij die sportomroep wil hebben, kan ervoor kiezen om een Eleven Sports Fight Pass te nemen; dan heeft men een abonnement waarmee in de hele EU middels een livestream naar al hun vechtsportuitzendingen gekeken kan worden. Hun overige live sportuitzendingen zijn met die pass echter niet per livestream te bekijken.

Livestream PreLims UFC Tv

Het voorprogramma van dit evenement, de zogenaamde 'PreLims', wordt live uitgezonden op het internet via een livestream van UFC Tv. Om de livestream te kunnen bekijken, dient men een abonnement op de UFC Fight Pass te hebben. Die livestream is dus niet te zien bij Veronica, Kijk of Eleven. Ook kan men deze livestream niet live via bijvoorbeeld de Ziggo Go App bekijken. Let op: die livestream van de PreLims betreft dus niet het deel van het programma waarin de hoofdwedstrijd zit. Hoe laat beginnen de PreLims? Die livestream begint om 21u00. Via die stream is dus niet het gevecht van Anderson Silva tegen Uriah Hall te zien.

Livestream Play Sports: UFC Fight Night (hele EU)

Livestream Fight Night (Anderson Silva-Uriah Hall) ook bij Telenet Play Sports

De UFC Fight Night is ook via een livestream van Telenet Play Sports te bekijken. Via die livestream ziet men de live tv-uitzending van Eleven Sports bij deze UFC Fight Night. Het Vlaamse Telenet Play Sports biedt namelijk niet alleen hun eigen zenders aan, maar ook drie zenders van Eleven Sports zijn bij hen per livestream te bekijken. Op zo'n livestream kan dus het hoofdprogramma van vechtsportgala op een smartphone of computer bekeken worden. Via de Play Sports Go App kan men de livestream van dit gala in de hele EU bekijken. Die livestream van UFC Fight Night kan op die app te bekeken worden indien men een betaal abonnement op die app heeft, of als men een dagpas voor die app koopt. Abonnees van tv via Telenet Play Sports in België kunnen de livestream van dit gala ook vinden op de website van die omroep.

Livestream UFC via Play Sports Go App (hele EU)

Het is ook mogelijk om de livestream van dit Amerikaanse evenement te bekijken via de Play Sports Go App. Deze streamingdienst is ook beschikbaar voor mensen die geen tv-abonnement bij Telenet hebben. Men kan op die app een puur digitaal abonnement nemen, waarmee men steeds elke livestream van hen kan bekijken. Elke livestream van hen (en van de drie kanalen van Eleven) zijn voor abonnees in de hele EU te bekijken. Wie echter geen vast abonnement wil hebben en toch één of enkele evenementen bij hen per livestream wil bekijken, kan ervoor kiezen om een dagpas of weekendpas te kopen. Daarmee kan men respectievelijk één etmaal of één weekend elke livestream van Play Sports bekijken. Deze sportomroep zendt behalve UFC ook live op tv en via de livestream veel voetbal, Formule 1 en veldrijden uit.

Terugkijken Fight Night met Anderson Silva-Uriah Hall

Na afloop kan men de wedstrijden van UFC Fight Night terugkijken bij de streamingdienst Kijk. Ook kan iedereen de wedstrijden van het hoofdprogramma van UFC Fight Night (inclusief Anderson Silva-Uriah Hall) terugkijken op de website van Veronica Tv.

Lees verder

© 2017 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
UFC Fight Night 17 oktober 2020, live op tv & livestreamUFC Fight Night 17 oktober 2020, live op tv & livestreamOp zaterdag 17 oktober 2020 wordt er een UFC Fight Night gehouden. De hoofdwedstrijd op het programma van deze Fight Nig…
Enfusion Live Alkmaar op 9 oktober 2020 via livestreamEnfusion Live Alkmaar op 9 oktober 2020 via livestreamEnfusion is een organisatie die internationale vechtsportgala's houdt. Men focust zich daarbij doorgaans vooral op kickb…
Voetbal 2020: PAOK Saloniki-PSV, live tv en livestreamVoetbal 2020: PAOK Saloniki-PSV, live tv en livestreamOp donderdag 5 november 2020 wordt de wedstrijd PAOK Saloniki-PSV gespeeld. Dit is een wedstrijd in de groepsfase van de…
Boksen 2021: Conor McGregor-Manny PacquiaoBoksen 2021: Conor McGregor-Manny PacquiaoIn 2021 gaat Conor McGregor (Ierland) waarschijnlijk weer de boksring in. Zijn tegenstander is de legendarische bokser M…

Glory 2021: Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik via livestreamGlory 2021: Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik via livestreamIn 2021 organiseert Glory Kickboxing een titelgevecht tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven. Jamal 'The Goliath' Ben…
MMA: Bellator in Nederland (Amsterdam) in 2021MMA: Bellator in Nederland (Amsterdam) in 2021In 2021 wordt er door Bellator MMA hoogstwaarschijnlijk een groot vechtsportgala gehouden in Nederland. Het Amerikaanse…
Bronnen en referenties
 • http://www.nu.nl/sport-overig/4545855/ufc-keert-in-september-terug-rotterdam.html
 • https://en.wikipedia.org/wiki/UFC_Fight_Night:_Overeem_vs._Arlovski
 • http://uk.ufc.com/news/UFC-Announces-Three-Further-European-Events-for-2017
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Ultimate_Fighting_Championship
 • http://www.mmaplanet.nl/mmanieuws/gokhan-saki-tekent-bij-ufc/
 • http://www.dailystar.co.uk/sport/ufc/617262/Gokan-Saki-signs-with-UFC-UFC-Rotterdam

Reageer op het artikel "UFC 31 oktober 2020 (Anderson Silva), live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 29-10-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: MMA
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!