InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Glory 49 in Rotterdam met Rico Verhoeven, live op tv

Glory 49 in Rotterdam met Rico Verhoeven, live op tv

Glory 49 in Rotterdam met Rico Verhoeven, live op tv Glory Kickboxing organiseert op zaterdag 9 december 2017 een groot vechtsportgala in Nederland. Dit evenement vindt plaats in Rotterdam. Bij dit gala zal de Nederlander Rico Verhoeven zijn wereldtitel kickboksen in het zwaargewicht verdedigen. Zijn tegenstander is de Belgische Marokkaan Jamal Ben Saddik. Het gala van Glory Kickboxing wordt live op tv uitgezonden. Ook is dit evenement van Glory op het internet te volgen via een livestream. Het is het 49e grote kickboksgala van de bond Glory en het evenement draagt daarom als naam: Glory 49.

Glory Kickboxing

De bond Glory Kickboxing bestaat sinds 2012. Deze organisatie werd opgericht door een aantal grote investeerders, waaronder de steenrijke Fransman Pierre Andurand. Binnen korte tijd groeide Glory uit tot de toonaangevende mondiale bond in het profkickboksen. De evenementen van Glory Kickboxing zijn vooral populair in Europa en Amerika. Daarnaast probeert Glory zich ook steeds meer op Azië te focussen.

Gala's van Glory in Nederland

Glory 26

In december 2015 organiseerde Glory Kickboxing voor het eerst een groot evenement in Nederland: het kickboksgala Glory 26 in de RAI te Amsterdam. Bij dit evenement verdedigde Rico Verhoeven succesvol zijn wereldtitel tegen de Roemeen Benjamin Adegbuyi. Ook Nieky Holzken verdedigde op die avond met succes zijn wereldtitel in het weltergewicht. Hij versloeg Murthel Groenhart.

Glory 31

Het tweede kickboksgala van Glory in Nederland was het evenement Glory 31, dat op 25 juni 2016 werd gehouden. Ook dit gala vond plaats in de RAI te Amsterdam. Het grootste gevecht bij dit vechtsportgala was een titelgevecht in het lichtgewicht. Robin van Roosmalen, de Nederlandse titelverdediger, verloor daarbij zijn wereldtitel aan Sitthichai Sitsongpeenong.

Glory 41

Op 20 mei 2017 organiseerde Glory Kickboxing voor de derde keer een groot gala in Nederland. De naam van dit evenement was 'Glory 41: Holland'. Het gala vond plaats in de Brabanthallen te Den Bosch. Op het programma stond onder meer de wedstrijd van Rico Verhoeven tegen Ismael Lazaar. Verhoeven won die wedstrijd via een unanieme jurybeslissing. Ook stond er bij dit evenement een wereldtitelgevecht in het lichtgewicht op het programma. Daarbij slaagde Robin van Roosmalen erin om zijn wereldtitel in die gewichtsklasse te heroveren.

Glory 45

In september 2017 vindt er wederom een evenement van Glory plaats in Nederland: het kickboksgala Glory 45. Dit wordt gehouden in de Sporthallen Zuid, bij het Olympisch Stadion te Amsterdam. Bij dit evenement staat onder meer een wedstrijd van Nieky Holzken op het programma.

Glory 49 in Ahoy Rotterdam

In december 2017 organiseert Glory Kickboxing dus voor de vijfde keer een groot gala in Nederland: Glory 49. De datum van dit evenement is zaterdag 9 december. De locatie die men voor dit kickboksgala heeft gekozen is sportpaleis Ahoy Rotterdam.

Programma Glory 49

Welke wedstrijden staan op het programma? De hoofdwedstrijd van dit gala is in ieder geval het titelgevecht Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik. Het is onbekend welke overige wedstrijden op het programma zullen staan. Zodra er meer concrete informatie over dit evenement bekend is over het programma, dan zal het hier worden gemeld.

Tickets

Wanneer en waar is het mogelijk om tickets te kopen voor dit grote vechtsportgala in Ahoy Rotterdam? Zodra er meer details bekend zijn over de kaartverkoop voor het evenement Glory 49, dan wordt hier meer info gemeld.

Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik

Het was sinds maart 2017 reeds bekend dat de Belg Jamal Ben Saddik de meest logische tegenstander van Rico Verhoeven zou zijn voor een volgend titelgevecht. Bij een gala in Brussel daagde Ben Saddik, na afloop van een door hem gewonnen wedstrijd, via de microfoon in de ring Verhoeven uit voor een gevecht. Verhoeven was bij het evenement aanwezig en nam de uitdaging aan.

Het was oorspronkelijk de bedoeling dat er al een officieel WK-titelgevecht 'Rico Verhoeven vs Jamal Ben Saddik' al zou plaatsvinden bij het kickboksgala van Glory in de Brabanthallen, in het voorjaar van 2017. Mede door een blessure van Jamal Ben Saddik kon dit echter niet doorgaan. Daarom moest er voor het gala in de Brabanthallen naar een alternatieve tegenstander voor Verhoeven gezocht worden. Dat werd toen Ismael Lazaar en dat was toen geen officieel titelgevecht.

Live op tv - Ziggo Sport Totaal

Ziggo Sport Totaal heeft voor Nederland de uitzendrechten van Glory Kickboxing. Zij zullen het hoofdprogramma van dit evenement, inclusief 'Rico vs Jamal', live op tv uitzenden. Waarschijnlijk vindt de live-uitzending plaats op het 'open net' van Ziggo Sport (kanaal 14). In de Verenigde Staten wordt het evenement live op tv uitgezonden door de zender ESPN. In België wordt dit kickboksgala waarschijnlijk door SFR Sport 5 op tv uitgezonden. Zodra er meer info bekend is over de tv-uitzendingen van dit evenement, dan wordt dat hier gemeld.

Livestream Glory 49

Het hoofdprogramma van dit evenement (waaronder de strijd om het WK kickboksen in het zwaargewicht tussen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik) is ook live op het internet te volgen via een livestream op de Ziggo Sport Go App. Die livestream is beschikbaar voor abonnees, maar daarnaast is de livestream van dit kickboksgala van Glory voor mensen zonder abonnement via 'pay per view' te bekijken. Het voorprogramma (de Superfight Series) is live te bekijken via een stream op UFC Tv. De livestreams op UFC Tv zijn te bekijken voor mensen met een 'UFC Fight Pass' (abonnement) en daarnaast zijn deze livestreams eveneens beschikbaar via 'pay per view'.

Kalender Glory Kickboxing

Welke andere grote evenementen staan er op de kalender van Glory Kickboxing? Waarschijnlijk zal er in 2018 een rematch plaatsvinden van Rico Verhoeven - Badr Hari. Het is nog onbekend wanneer deze wedstrijd plaats zal vinden. Dat zal mede te maken hebben met de vraag hoeveel voorbereidingstijd Badr Hari nodig heeft na z'n gevangenisstraf. Ook is het onbekend of Badr Hari dit als eerste gevecht na z'n gevangenisstraf wil hebben, of dat hij eerst nog een andere tegenstander uitkiest. Welke andere grote wedstrijden staan er mogelijk op de agenda van Glory Kickboxing? Er zijn nog altijd geruchten over de mogelijke wedstrijd Rico Verhoeven - Remy Bonjasky. Daarnaast zijn er ook geruchten over een wedstrijd Badri Hari - Remy Bonjasky die mogelijk in 2018 op een evenement van Glory Kickboxing plaats zou vinden.

Lees verder

© 2017 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Glory 46 (China): Rico Verhoeven - Bigfoot Silva, live op tvGlory 46 (China): Rico Verhoeven - Bigfoot Silva, live op tvOp zaterdag 14 oktober 2017 vindt er in China een groot kickboksgala plaats van de bond Glory Kickboxing. De grote ster…
Glory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tvGlory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tvIn Den Bosch wordt op zaterdag 20 mei 2017 het kickboksgala 'Glory 41' gehouden. Dit evenement vindt plaats in de Braban…
Glory 2018: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tv (rematch)Glory 2018: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tv (rematch)In 2018 staan de kickboksers Ricardo ('Rico') Verhoeven en de Badr Hari tegenover elkaar in de ring voor een tweede weds…
Kickboksen 2017: Glory 46 in ChinaKickboksen 2017: Glory 46 in ChinaGlory Kickboxing is de toonaangevende bond in de wereld van het profkickboksen. Glory is vooral actief in Europa en Noor…
Glory 2016: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tvGlory 2016: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tvOp zaterdag 10 december 2016 staan de kickboksers Ricardo 'Rico' Verhoeven en Badr Hari tegenover elkaar in de boksring.…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Glory_(kickboxing)
  • https://www.youtube.com/watch?v=xpYBUr-lnGQ&feature=youtu.be&t=1389
  • https://www.glorykickboxing.com/en/fighters/rankings
  • https://www.glorykickboxing.com/en/events/view/401

Reageer op het artikel "Glory 49 in Rotterdam met Rico Verhoeven, live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 20-09-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!