Glory Collision 2 (Gelredome Arnhem), live tv en livestream

Glory Collision 2 (Gelredome Arnhem), live tv en livestream Glory Kickboxing organiseert op zaterdag 21 december 2019 een groot vechtsportgala in Nederland. Dit evenement vindt plaats in het Gelredome te Arnhem. Het belangrijkste gevecht van dit gala is de rematch tussen Rico Verhoeven en Badr Hari. Het evenement heet daarom 'Glory Collision 2 - Unfinished Business' (als vervolg op de eerste ontmoeting in de ring tussen Badr Hari en Rico Verhoeven, die in 2016 als naam droeg: Glory Collision). Het gala van Glory Kickboxing wordt op zaterdag 21 december 2019 live op tv uitgezonden. Ook is dit evenement van Glory live op het internet te volgen via een livestream.

Glory Kickboxing: de organisator van Collision 2

De bond Glory Kickboxing bestaat sinds 2012. Deze organisatie werd opgericht door een aantal grote investeerders, waaronder de steenrijke Fransman Pierre Andurand. Binnen korte tijd groeide Glory uit tot de toonaangevende mondiale bond in het profkickboksen. De evenementen van Glory Kickboxing zijn vooral populair in Europa en Amerika. Daarnaast probeert Glory zich ook meer op Azië te focussen.

Kickboksen: Gala's van Glory in Nederland

Glory 26

In december 2015 organiseerde Glory Kickboxing voor het eerst een groot evenement in Nederland: het kickboksgala Glory 26 in de RAI te Amsterdam. Bij dit evenement verdedigde Rico Verhoeven succesvol zijn wereldtitel tegen de Roemeen Benjamin Adegbuyi. Ook Nieky Holzken verdedigde op die avond met succes zijn wereldtitel in het weltergewicht. Hij versloeg Murthel Groenhart.

Glory 31

Het tweede kickboksgala van Glory in Nederland was het evenement Glory 31, dat op 25 juni 2016 werd gehouden. Ook dit gala vond plaats in de RAI te Amsterdam. Het grootste gevecht bij dit vechtsportgala was een titelgevecht in het lichtgewicht. Robin van Roosmalen, de Nederlandse titelverdediger, verloor daarbij zijn wereldtitel aan Sitthichai Sitsongpeenong.

Glory 41

Op 20 mei 2017 organiseerde Glory Kickboxing voor de derde keer een groot gala in Nederland. De naam van dit evenement was 'Glory 41: Holland'. Het gala vond plaats in de Brabanthallen te Den Bosch. Op het programma stond onder meer de wedstrijd van Rico Verhoeven tegen Ismael Lazaar. Verhoeven won die wedstrijd via een unanieme jurybeslissing. Ook stond er bij dit evenement een wereldtitelgevecht in het lichtgewicht op het programma. Daarbij slaagde Robin van Roosmalen erin om zijn wereldtitel in die gewichtsklasse te heroveren.

Glory 45

In september 2017 vindt er wederom een evenement van Glory plaats in Nederland: het kickboksgala Glory 45. Dit werdt gehouden in de Sporthallen Zuid, bij het Olympisch Stadion te Amsterdam. Bij dat evenement verdedigde Robin van Roosmalen succesvol zijn wereldtitel in het vedergewicht. Hij versloeg op die avond in zijn titelgevecht Serhiy Adamchuck op punten (unanieme jurybeslissing).

Glory 49

In december 2017 werd in Ahoy Rotterdam het gala 'Glory 49 - Redemption' gehouden. De hoofdpartij daarvan was het wereldtitelgevecht in het zwaargewicht tussen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik. Het werd een spectaculaire wedstrijd die uiteindelijk door Verhoeven werd gewonnen.

Glory 51

In maart 2018 werd er wederom een gala gehouden in Ahoy Rotterdam: 'Glory 51 - Bad Blood'. Dit gala stond in het teken van de comeback van Badr Hari; het was zijn eerste partij nadat hij z'n gevangenisstraf had uitgezeten. Badr Hari won zijn wedstrijd op punten van Hesdy Gerges.

Glory 59

In september 2018 werd er een groot evenement door Glory gehouden in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. De hoofdpartij was het wereldtitelgevecht van Rico Verhoeven tegen Guto Inocente. De Nederlander won deze wedstrijd van de Braziliaan.

Glory 62

In december 2018 werd er weer in Ahoy Rotterdam een gala gehouden van Glory. Bij dit evenement stond er een achtmanstoernooi voor zwaargewichten op het programma. Dit werd op indrukwekkende wijze gewonnen door Jamal Ben Saddik.

Glory 65

Op vrijdag 17 mei 2019 organiseerde Glory Kickboxing voor de negende keer een groot gala in Nederland: Glory 65. De locatie die men voor dit kickboksgala koos was de Central Studios in Utrecht. Wat waren de uitslagen van de wedstrijden in het hoofdprogramma (Glory World Series) bij het evenement in Utrecht? In de eerste wedstrijd van het hoofdprogramma won Danenberg indrukwekkend van Ahaggan, via een knock-out in de eerste ronde. Daarna won Wisse in een zeer interessante partij op punten van Belgaroui. Vervolgens won Marat Grigorian tot verrassing van velen het wereldtitelgevecht in het lichtgewicht tegen de befaamde Thaise strijder Sitthichai. Grigorian vocht buitengewoon sterk en pakte via een unanieme jurybeslissing de wereldtitel kickboksen in het lichtgewicht. In de slotwedstrijd van de avond verdedigde Pereira zeer succesvol zijn wereldtitel in het middengewicht: hij won tegen Wilnis via een knock-out in de eerste ronde.

Zoektocht naar een locatie; uiteindelijk koos men voor het Gelredome (Arnhem)

Toen Rico Verhoeven en Badr Hari in 2016 in het Duitse Oberhausen voor het eerst tegenover elkaar stonden in de kickboksring, eindigde die wedstrijd voor veel vechtsportliefhebbers ontgoochelend, doordat het gevecht wegens een blessure van Badr Hari voortijdig beëindigd moest worden. Sindsdien zijn er veel geruchten geweest over een rematch tussen deze twee titanen: wanneer en waar zou dat gevecht plaatsvinden? Velen waren het erover eens dat die rematch in Nederland plaats moest vinden. Locaties die hiervoor vaak genoemd werden waren de Johan Cruijff Arena en het Ziggo Dome. In de loop van 2019 werd duidelijk dat Glory een andere mooie locatie voor dit evenement op het oog had: het Gelredome.

Programma 'Glory Collision 2' op 21 december 2019 in Gelredome Arnhem

Welke wedstrijden staan op 21 december 2019 op het programma bij dit gala van Glory Kickboxing in het Gelredome? De eerste wedstrijd die bekend werd gemaakt was het hoofdgevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari.

Een ander topgevecht op het programma is een wereldtitelgevecht in het middengewicht tussen de regerende wereldkampioen in het middengewicht, Alex Pereira (Brazilië), en zijn uitdager Ertugrul Bayrak (Turkije). Een ander interessant gevecht op het programma is de wedstrijd in het lichtgewicht tussen Mohammed Jaraya (Marokko) en Massaro Glunder (Republiek der Zuid-Molukken). Ook vindt er op dit gala een wedstrijd in het middengewicht plaats tussen Donovan Wisse (Suriname) en César Almeida (Brazilië). Op het programma staat eveneens een gevecht tussen twee sterke halfzwaargewichten: Luis Tavares (Nederland) en Stéphane Susperregui (Frankrijk). Ook staat er op het programma een interessant gevecht tussen twee halfzwaargewichten: de altijd spectaculaire Michael Duut (Nederland) neemt het op tegen de Braziliaan Ariel Machado. In het zwaargewicht neemt de Nederlander Jahfarr Wilnis het op tegen de Kroaat Antonio Plazibat. De zeer getalenteerde Nederlands-Marokkaanse vechter Zakaria Zouggary (vedergewicht) gaat de ring in tegen de Amerikaan Asa Ten Pow.

Programma Superfight Series (vanaf 17u00)

 • Dames Super Bantamgewicht: Yi Xu Rebekah Irwin
 • Middengewicht: Kevin van Heeckeren Ulric Bokeme
 • Zwaargewicht: Cihad Kepenek Nordine Mahieddine
 • Middengewicht: Donovan Wisse Cesar Almeida
 • Zwaargewicht: Jahfarr Wilnis Antonio Plazibat

Programma GLORY 74 World Series (vanaf 19u00)

 • Lichtgewicht: Itay Gershon Li Sanjin
 • Halfzwaargewicht: Michael Duut Ariel Machado
 • Vedergewicht: Serhiy Adamchuk Aleksei Ulianov
 • Wereldtitelgevecht Middengewicht: Alex Pereira Ertugrul Bayrak

Programma GLORY Collision 2 (vanaf 21u00)

 • Vedergewicht: Zakaria Zouggary Asa Ten Pow
 • Lichtgewicht: Mohammed Jaraya Massaro Glunder
 • Halfzwaargewicht: Luis Tavares Stéphane Susperregui
 • Wereldtitelgevecht Zwaargewicht: Rico Verhoeven Badr Hari

Locatie van Collision 2: Gelredome in Arnhem

Het Gelredome werd geopend op 25 maart 1998. Het is een multifunctioneel stadion. Het Gelredome bevindt zich in Arnhem-Zuid. De hoofdgebruiker van het stadion is de voetbalclub Vitesse. Het Gelredome wordt echter ook voor allerlei andere grote evenementen gebruikt, waaronder concerten en beurzen. Het Gelredome is zeer functioneel qua gebruik voor zulke andere activiteiten omdat de grasmat uit het stadion gerold kan worden; ook kan het hele dak dicht. Hierdoor kan men het Gelredome makkelijk veranderen van een voetbalstadion in een grote evenementenhal.

Tickets voor Glory Collision 2: Gelredome Arnhem met Rico Verhoeven-Badr Hari

Wanneer en waar is het mogelijk om tickets te kopen voor dit vechtsportgala Collision 2 in Arnhem? Men kan zich in eerste instantie via de website van Glory Kickboxing inschrijven voor een 'pre-sale' van de tickets. Wie zich heeft ingeschreven, kan op 25 juli 2019 tickets kopen bij de pre-sale. De overige tickets worden met ingang van 26 juli 2019 verkocht.

Live op tv: Glory Kickboxing Collision Part II met Rico vs Badr (21 december 2019)

Nederland: Collission 2 live op tv bij Veronica

In Nederland zijn de uitzendrechten van de gala's van Glory Kickboxing in handen van Veronica Tv. Zij zenden ook het gala van Arnhem live op tv uit, met als hoogtepunt het gevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari. Hoe laat begint de live tv-uitzending van dit vechtsportgala? Die begint op zaterdag 21 december 2019 om 20u00 op Veronica Tv. Het uitzending wordt gepresenteerd door Hélène Hendriks, de analisten van de wedstrijden zijn Remy Bonjasky en Jamal Ben Saddik. (Let op: via een gratis livestream kan men reeds vanaf 19u00 naar dit evenement kijken. Via die stream kan men dus ook een groot deel van het voorprogramma bekijken.)

Live op tv wereldwijd: Collision 2

Ook in allerlei andere landen wordt het gala 'Glory Collision 2' op 21 december 2019 live uitgezonden. Daartoe behoren onder meer het Russische Match Tv, het Franse RMC Sport4, het Poolse TVP en het Belgische Eleven Sports. Bij het merendeel van de landen is het hoofdprogramma echter alleen online (via een livestream) te zien, aangezien de uitzendrechten in die landen in handen zijn van het grote online vechtsportplatform UFC Tv. In Amerika en het Verenigd Koninkrijk kunnen alle abonnees van UFC Tv het hoofdprogramma automatisch bekijken. In diverse andere landen dient men wat extra bij te betalen (PPV: Pay Per View) om dit titanengevecht op de site van UFC Tv te kunnen bekijken.

Heel wat andere tv-zenders, die doorgaans ook de hoofdprogramma's van de evenementen van Glory Kickboxing live op tv uitzenden, hebben bij het gala Glory Colission niet de uitzendrechten van het hoofdprogramma (met het gevecht van Rico vs Badr), maar wel de rechten van een deel van het voorprogramma (de World Series). Dit geldt onder meer voor Boks Tv, FOX Sports Latin America, Startime en Fight Channel: zijn zenden wel de Glory World Series (het voorprogramma) uit, maar niet het hoofdprogramma (Glory Colission 2, met als hoofdgevecht Rico Verhoeven vs Badr Hari).

Kalender: vechtsport live in 2020

Welke grote sportevenementen kan men in de eerste maanden van 2020 live bekijken op televisie of online via een livestream? Op zaterdag 18 januari 2020 kan men live op tv en via een livestream kijken naar het vechtsportgala 'UFC 246: Conor McGregor vs Cowboy Cerrone'. Op zaterdag 29 februari 2020 kan men via een livestream kijken naar het grote kickboksevenement Enfusion Live Eindhoven. Op zaterdag 28 maart 2020 kan men live op tv en via een livestream kijken naar 'UFC Fight Night: Ngannou-Rozenstruik'.

Livestream Glory Collision 2, Arnhem - Gelredome (21 december 2019)

Livestream Nederland

In Nederland zijn zowel de Glory 74 World Series (het voorprogramma) als Glory Collision 2 (het hoofdprogramma) bij dit gala te bekijken via een gratis livestream van Veronica Tv. Deze livestream bevindt zich op de avond van 21 december op hun website. Deze gratis livestream van Glory Kickboxing is wel geo-restricted: men mag deze stream alleen in Nederland bekijken. De livestream van het voorprogramma begint om 17u00. Het hoofdprogramma begint om 21u00.

Gratis livestream

Veronica biedt vaak een gratis livestream aan van sportevenementen waarvan zij de uitzendrechten hebben. Ook veel vechtsportgala's van de UFC zijn bij hen via een gratis livestream te bekijken. Veel voetbalwedstrijden zijn eveneens bij hen via een gratis livestream te bekijken, zoals de wedstrijden van Ajax in de Champions League. Interlands van de Oranje Leeuwinnen zijn eveneens via zo'n gratis livestream bij hen te bekijken.

Inloggen livestream Veronica (Kijk)

Dikwijls dient men wel in te loggen op de site van Veronica om een gratis livestream te kunnen bekijken. Men kan bij zo'n livestream inloggen met een account van Kijk. Wie daar echter niet een account bij heeft, kan bij zo'n livestream ook inloggen met een Facebook-account.

Livestream van Collision 2 via Go App: gehele EU

Het is ook mogelijk om de tv-uitzending van Glory Arnhem via een livestream op de Go App te bekijken. (Op die app kan men alleen de tv-uitzending van het hoofdprogramma zien en dus niet de live-uitzending van het voorprogramma. Via die app kan men per livestream dus kijken vanaf 20u00.) Met de Go App kan men online naar een groot aantal tv-zenders kijken per livestream, waaronder Veronica. Deze Go App is een dienst van Ziggo. Elke klant van digitale tv bij hen kan deze dienst gebruiken om per livestream naar televisie te kijken. Zo'n livestream is te bekijken in de gehele EU. (Ook kan deze livestream onder meer bekijken in diverse andere landen, waaronder Noorwegen en IJsland.) Dat is dus een voordeel vergeleken met de livestream van Veronica, die alleen in Nederland bekeken kan worden. Via de app van Ziggo kan men overigens niet alleen per livestream naar de gevechten in Arnhem kijken, ook kan men een week lang de tv-uitzending op die app terugkijken.

Livestream van Collision 2 via NLziet

Het is ook mogelijk om het kickboksgala Glory Collision 2 te Arnhem te bekijken via een livestream op de NLziet-app. (Let op: ook op die app kan men alleen het hoofdprogramma zien en niet het voorprogramma.) Op de NLziet-app kan men namelijk ook per livestream naar de tv-uitzendingen van Veronica kijken. Op die app kan men per livestream die live tv-uitzending dus bekijken vanaf 20u00. Men dient echter wel een betaald abonnement op die app te hebben om een livestream bij NLziet te kunnen bekijken. De livestream van NLziet is overigens in de hele EU te bekijken (net als de stream van de Go App). Dit in tegenstelling tot de livestream van Veronica, die bij dit evenement alleen in Nederland bekeken mag worden.

Livestream van Collision 2 via iTV-app

Dit grote kickboksevenement Collision 2 dat op 21 december 2019 in Arnhem (Gelredome) wordt gehouden, kan men ook bekijken via een livestream op de iTV-app. Dat is een dienst die bedoeld is voor klanten van interactieve tv bij KPN; zij kunnen op die app per livestream naar tv-zenders kijken. Veronica Tv behoort tot de zenders die zij standaard per livestream op die app kunnen ontvangen. Deze app is grotendeels vergelijkbaar met de eerder genoemde livestream-dienst van Ziggo, de Go App. Net als via die app van Ziggo, kan men ook via die app van KPN in de hele EU per livestream naar tv kijken. De iTV-app is geoptimaliseerd voor tv-kijken per livestream op een smartphone of tablet.

Livestream van Collision 2 via Interactieve Tv (voor desktop computer of laptop)

KPN biedt aan haar klanten ook de mogelijkheid aan om per livestream naar tv te kijken via de website van Interactie Tv. Hiermee kan men dus ook per livestream op 21 december 2019 naar de live tv-uitzending van Collision 2 kijken. Deze optie is bedoeld voor mensen die per livestream tv willen kijken op een desktop computer of laptop. Het is ook mogelijk om met deze site per livestream naar tv te kijken op een smartphone of tablet, maar op die apparaten is het idealer om de iTV-app te gebruiken om naar zo'n tv-stream te kijken. Die app is namelijk geoptimaliseerd voor het bekijken van een livestream via dergelijke apparaten.

Livestream internationaal

In de Verenigde Staten worden het voorprogramma en het hoofdprogramma van het kickboksen in Arnhem via een livestream uitgezonden door UFC Tv. Om die livestream te kunnen bekijken, dient men een abonnement op de UFC Fight Pass te hebben. In diverse andere landen kan men per livestream het voorprogramma bekijken via de Glory Inplayer. Dit is ook niet een gratis livestream. Men dient een abonnement op die dienst te hebben om daarmee per livestream op 21 december 2019 naar dit evenement te kunnen kijken.

Gratis livestream YouTube voor de Prelims? Neen

Het eerste deel van het voorprogramma (de PreLims) van veel gala's van Glory kan men via een gratis livestream bekijken op het YouTube-channel van Glory Kickboxing. Ook is zo'n gratis livestream van dit deel van het programma doorgans te zien via de Facebook-pagina. Bij het gala van 21 december 2019 heeft men echter niet zo'n gratis livestream aangekondigd.

Uitslagen van het gala van Glory in het Gelredome (Arnhem)

Hoe verliepen de topgevechten van dit evenement? Pereira behield op indrukwekkende wijze zijn wereldtitel in het middengewicht door Bayrak in de slotseconde van de eerste ronde knock-out te slaan. Zouggarry won overtuigend op punten van Ten Pow. Jaraya versloeg op punten Glunder. Tavares won eveneens op punten zijn wedstrijd tegen Susperregui. Rico Verhoeven behield zijn wereldtitel in het zwaargewicht, doordat Badr Hari wegens een blessure zijn wedstrijd moest staken (net als in hun eerste gevecht), zodat Verhoeven wederom als winnaar werd uitgeroepen.

Lees verder

© 2017 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Badr Hari - Benjamin Adegbuyi, live tv en livestream (2020)Badr Hari - Benjamin Adegbuyi, live tv en livestream (2020)Op zaterdag 20 juni 2020 zou Badr Hari (Marokko) het in de kickboksring opnemen tegen Benjamin Adegbuyi (Roemenië). Het…
Glory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestreamnieuws uitgelichtGlory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestreamIn 2020 vindt er waarschijnlijk een wedstrijd plaats tussen Badr Hari en Remy Jamal Ben Saddik. De organisatie van deze…
Glory Rotterdam 2020 (met Badr Hari), live tv en livestreamGlory Rotterdam 2020 (met Badr Hari), live tv en livestreamOp zaterdag 20 juni 2020 zou Glory Kickboxing een groot vechtsportgala organiseren in Rotterdam. Dit evenement zou plaat…
Glory 59: Rico Verhoeven-Guto Inocente live tv en livestreamGlory 59: Rico Verhoeven-Guto Inocente live tv en livestreamDe kickboksers Rico Verhoeven (Nederland) en Guto Inocente (Brazilië) nemen het tegen elkaar op in een wereldtitelgevech…

Boksen: Anthony Joshua-Kubrat Pulev, live tv en livestreamBoksen: Anthony Joshua-Kubrat Pulev, live tv en livestreamIn 2020 vindt er een wereldtitelgevecht plaats in het zwaargewicht boksen tussen Anthony Joshua (Groot-Brittannië) en Ku…
Straatvechter Kimbo SliceStraatvechter Kimbo SliceVele vechtsportliefhebbers kennen Kevin Ferguson als Kimbo Slice. Een straatvechter die zich heeft weten te manifesteren…
Bronnen en referenties
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Glory_(kickboxing)
 • https://www.youtube.com/watch?v=xpYBUr-lnGQ&feature=youtu.be&t=1389
 • https://www.glorykickboxing.com/en/fighters/rankings
 • https://www.glorykickboxing.com/en/events/view/401

Reageer op het artikel "Glory Collision 2 (Gelredome Arnhem), live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 26-12-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!