InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Kickboksen: Glory 65 in Utrecht, live op tv en livestream

Kickboksen: Glory 65 in Utrecht, live op tv en livestream

Kickboksen: Glory 65 in Utrecht, live op tv en livestream Glory Kickboxing organiseert op vrijdag 17 mei 2019 een vechtsportgala in Nederland. Dit evenement vindt plaats in de Central Studios te Utrecht. Bij dit gala staan twee wereldtitelgevechten op het programma. In het middengewicht gaat het titelgevecht tussen de Braziliaan Alex Pereira en de Nederlander Jason Wilnis. In het lichtgewicht gaat de titelstrijd tussen Sitthichai Sitsongpeenong (Thailand) en Marat Grigorian (Armenië). Het gala van Glory Kickboxing wordt live op tv uitgezonden. Ook is dit evenement van Glory live op het internet te volgen via een livestream. Het is het 65e grote kickboksgala van de bond Glory en het evenement draagt daarom als naam: 'Glory 65 - Utrecht'.

Glory Kickboxing

De bond Glory Kickboxing bestaat sinds 2012. Deze organisatie werd opgericht door een aantal grote investeerders, waaronder de steenrijke Fransman Pierre Andurand. Binnen korte tijd groeide Glory uit tot de toonaangevende mondiale bond in het profkickboksen. De evenementen van Glory Kickboxing zijn vooral populair in Europa en Amerika. Daarnaast probeert Glory zich ook steeds meer op Azië te focussen.

Gala's van Glory in Nederland

Glory 26

In december 2015 organiseerde Glory Kickboxing voor het eerst een groot evenement in Nederland: het kickboksgala Glory 26 in de RAI te Amsterdam. Bij dit evenement verdedigde Rico Verhoeven succesvol zijn wereldtitel tegen de Roemeen Benjamin Adegbuyi. Ook Nieky Holzken verdedigde op die avond met succes zijn wereldtitel in het weltergewicht. Hij versloeg Murthel Groenhart.

Glory 31

Het tweede kickboksgala van Glory in Nederland was het evenement Glory 31, dat op 25 juni 2016 werd gehouden. Ook dit gala vond plaats in de RAI te Amsterdam. Het grootste gevecht bij dit vechtsportgala was een titelgevecht in het lichtgewicht. Robin van Roosmalen, de Nederlandse titelverdediger, verloor daarbij zijn wereldtitel aan Sitthichai Sitsongpeenong.

Glory 41

Op 20 mei 2017 organiseerde Glory Kickboxing voor de derde keer een groot gala in Nederland. De naam van dit evenement was 'Glory 41: Holland'. Het gala vond plaats in de Brabanthallen te Den Bosch. Op het programma stond onder meer de wedstrijd van Rico Verhoeven tegen Ismael Lazaar. Verhoeven won die wedstrijd via een unanieme jurybeslissing. Ook stond er bij dit evenement een wereldtitelgevecht in het lichtgewicht op het programma. Daarbij slaagde Robin van Roosmalen erin om zijn wereldtitel in die gewichtsklasse te heroveren.

Glory 45

In september 2017 vindt er wederom een evenement van Glory plaats in Nederland: het kickboksgala Glory 45. Dit werdt gehouden in de Sporthallen Zuid, bij het Olympisch Stadion te Amsterdam. Bij dat evenement verdedigde Robin van Roosmalen succesvol zijn wereldtitel in het vedergewicht. Hij versloeg op die avond in zijn titelgevecht Serhiy Adamchuck op punten (unanieme jurybeslissing).

Glory 49

In december 2017 werd in Ahoy Rotterdam het gala 'Glory 49 - Redemption' gehouden. De hoofdpartij daarvan was het wereldtitelgevecht in het zwaargewicht tussen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik. Het werd een spectaculaire wedstrijd die uiteindelijk door Verhoeven werd gewonnen.

Glory 51

In maart 2018 werd er wederom een gala gehouden in Ahoy Rotterdam: 'Glory 51 - Bad Blood'. Dit gala stond in het teken van de comeback van Badr Hari; het was zijn eerste partij nadat hij z'n gevangenisstraf had uitgezeten. Badr Hari won zijn wedstrijd op punten van Hesdy Gerges.

Glory 59

In september 2018 werd er een groot evenement door Glory gehouden in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. De hoofdpartij was het wereldtitelgevecht van Rico Verhoeven tegen Guto Inocente. De Nederlander won deze wedstrijd van de Braziliaan.

Glory 62

In december 2018 werd er weer in Ahoy Rotterdam een gala gehouden van Glory. Bij dit evenement stond er een achtmanstoernooi voor zwaargewichten op het programma. Dit werd op indrukwekkende wijze gewonnen door Jamal Ben Saddik.

Glory 65 in Utrecht: Central Studios

In mei organiseert Glory Kickboxing dus voor de negende keer een groot gala in Nederland: Glory 65. De datum van dit evenement is vrijdag 17 mei. De locatie die men voor dit kickboksgala heeft gekozen is de Central Studios. Oorspronkelijk was Glory van plan om in deze periode een groot gala in Arnhem (Gelredome) te houden, waarbij de hoofdwedstrijd een toppartij zou zijn in het zwaargewicht (van Rico Verhoeven en/of Badr Hari). Om diverse praktische redenen kon dat plan echter niet doorgaan. De contractonderhandelingen voor een nieuwe verbintenis met Rico Verhoeven lopen langer dan Glory had gehoopt. Daarnaast is Badr Hari verwikkeld in een mogelijke dopingaffaire, die ook langer aansleept dan Glory Kickboxing had verwacht. De plannen voor een gala in Arnhem in mei of juni 2019 werden daarom geannuleerd. In plaats daarvan besloot Glory Kickboxing in die periode op een andere plek in Nederland een wat minder groots opgezet gala te organiseren. Dit werd dus 'Glory 65 - Utrecht'.

Programma Glory 65

Opzet van het programma: 3 delen

Welke wedstrijden staan op het programma bij het evenement Glory 65 in Utrecht? Het programma bestaat uit drie delen. Het eerste deel van het voorprogramma is de zogenaamde 'PreLim-card'. Dit is vooral bedoeld om jonge talenten een kans te geven. Daarna volgt het tweede deel van het voorprogramma. Dat zijn de 'Superfight Series'. Hoewel die Superfights officieel geen onderdeel zijn van het hoofdprogramma, komen daarbij doorgaans veel ervaren topkickboksers in actie. Het derde deel van het programma is de 'main card' (het hoofdprogramma). Deze wedstrijden worden de Glory World Series genoemd.

Eerste deel van het voorprogramma: PreLims

Bij de PreLims, het eerste deel van het voorprogramma, staat onder meer een wedstrijd in het lichtgewicht op het programma tussen Jos van Belzen en Percy de Maeyer. Ook vindt er een gewicht in het weltergewicht plaats: Dani Traoré - Ammari Diedrick. Bij de PreLims staat ook een wedstrijd op het programma in het middengewicht, waarin Kevin van Heeckeren het opneemt tegen Matt Baker.

Tweede deel van het voorprogramma: Superfights

Bij de Superfights, het tweede deel van het voorprogramma, gaat Eyevan Danenberg, die faam heeft gemaakt als weltergewicht, zijn eerste Glory-wedstrijd in het middengewicht vechten. Zijn tegenstander is Yassine Ahaggan. Een andere interessante Superfight is de wedstrijd in het lichtgewicht tussen twee zeer getalenteerde vechters: Tyjani Beztati en Josh Jauncey. Ook staat er een interessante wedstrijd in het zwaargewicht op het programma tussen Junior Tafa (Australië) en Cihad Kepenek (Turkije).

Glory World Series met twee wereldtitelgevechten

Tijdens het hoofdprogramma staan er in Utrecht twee wereldtitelgevechten op het programma. Het eerste is een titelgevecht in het lichtgewicht tussen wereldkampioen Sitthichai Sitsongpeenong (Thailand) en zijn uitdager Marat Grigorian (Armenië). Het tweede wereldtitelgevecht is een wedstrijd in het middengewicht, tussen Alex Pereira en Jason Wilnis. Pereira is de regerende wereldkampioen, Wilnis is ex-wereldkampioen. Ook staat er een interessante wedstrijd in het middengewicht op het programma. Yousri Belgaroui neemt het op tegen Donovan Wisse.

Programma PreLims (o.a. live op Pluto Tv en livestream op YouTube)

 • Lichtgewicht: Percy de Maeyer - Jos van Belzen
 • Weltergewicht: Dani Traoré - Ammari Diedrick
 • Middengewicht: Matt Baker - Kevin van Heeckeren

Programma Superfight Series (o.a. livestream via UFC Tv)

 • Dames Super Bantam: Sofia Olofsson - Christi Brereton
 • Lichtgewicht: Itay Gershon - Luke Whelan
 • Vedergewicht: Thong Fairtex - Bailey Sugden
 • Zwaargewicht: Junior Tafa - Cihad Kepenek
 • Lichtgewicht: Tyjani Beztati - Josh Jauncey

Hoofdprogramma Glory 65 - World Series (o.a. op Veronica Tv):

 • Middengewicht: Eyevan Danenberg - Yassine Ahaggan
 • Middengewicht: Yousri Belgaroui - Donovan Wisse
 • Wereldtitelgevecht lichtgewicht: Sitthichai Sitsongpeenong - Marat Grigorian
 • Wereldtitelgevecht middengewicht: Alex Pereira - Jason Wilnis

Tickets

Wanneer en waar is het mogelijk om tickets te kopen voor dit vechtsportgala in Utrecht? De reguliere voorverkoop van Glory 65 begint op 8 april 2019 via de website van Glory Kickboxing. Daarvoor is er echter op 5 april ook al een speciale voorverkoopactie voor leden van de Glory Fightclub.

Live op tv: Glory 65 in Utrecht (17 mei 2019)

Nederland: live op tv bij Veronica

In Nederland zijn de uitzendrechten van de gala's van Glory Kickboxing in handen van Veronica Tv. Zij zenden ook het gala van Utrecht op tv uit, met als hoogtepunt het gevecht Alex Pereira - Jason Wilnis.

Hoe laat?

Hoe laat begint de live tv-uitzending van Glory 65 op de zender Veronica? Deze live tv-uitzending begint op de avond van vrijdag 17 mei 2019 om 21u00. (Let op: voor de ware kickboksliefhebbers is het voorprogramma reeds vanaf 19u00 online via een livestream te bekijken.)

Vanwege de live tv-uizending van dit evenement begint het voetbalpraatprogramma Veronica Inside op die avond al om 20u00 (en die voetbaltalkshow duurt op die avond dus slechts tot 21u00). Het eerstvolgende kickboksgala dat Veronica hierna op tv uitzendt is Glory 66 - Parijs (22 juni).

Live op tv wereldwijd

Ook in allerlei andere landen wordt het gala 'Glory 65 - Utrecht' op 17 mei live uitgezonden. Zenders die de uitzendrechten voor de live tv-uitzending van het hoofdprogramma van dit gala bezitten zijn onder meer Combat Sports en Fight Network. Jarenlang waren de gala's van Glory in Amerika live op tv te zien bij ESPN. Anno 2019 zijn de live-uitzendrechten voor de Verenigde Staten echter in handen van het online platform UFC Tv. Het voorprogramma is onder meer live te zien op de Franse zender Pluto Tv. Zodra er meer info bekend is over de live tv-uitzendingen van dit kickboksgala, dan wordt dat hier gemeld.

Livestream Glory 65 - Utrecht (17 mei 2019)

Livestream Nederland

In Nederland zijn zowel de Superfight Series (voorprogramma) als de Glory World Series (hoofdprogramma) bij dit gala te bekijken via een gratis livestream van Veronica Tv. Deze livestream bevindt zich op de avond van 17 mei op hun website. Deze gratis livestream van Glory 65 is wel geo-restricted: men mag deze stream alleen in Nederland bekijken. De livestream van het voorprogramma begint om 19u00. De livestream van het hoofdprogramma begint om 21u00.

Veronica biedt vaak een gratis livestream aan van sportevenementen waarvan zij de uitzendrechten hebben. Ook veel vechtsportgala's van de UFC zijn bij hen via een gratis livestream te bekijken. Veel voetbalwedstrijden zijn eveneens bij hen via een gratis livestream te bekijken, zoals op 1 juni de finale van de Champions League 2019. Dikwijls dient men wel in te loggen op de site van Veronica om een gratis livestream te kunnen bekijken. Men kan bij zo'n livestream inloggen met een account van Kijk. Wie daar echter niet een account bij heeft, kan bij zo'n livestream ook inloggen met een Facebook-account.

Livestream via Go App: gehele EU

Het is ook mogelijk om de tv-uitzending van Glory 65 via een livestream op de Go App te bekijken. (Op die app kan men alleen de tv-uitzending van het hoofdprogramma zien en dus niet de live-uitzending van het voorprogramma.) Met de Go App kan men online naar een groot aantal tv-zenders kijken per livestream, waaronder Veronica. Deze Go App is een dienst van Ziggo. Elke klant van digitale tv bij hen kan deze dienst gebruiken om per livestream naar televisie te kijken. Zo'n livestream is te bekijken in de gehele EU. Dat is dus een voordeel vergeleken met de livestream van Veronica, die alleen in Nederland bekeken kan worden.

Livestream NLziet

Het is ook mogelijk om het kickboksgala 'Glory 65 - Utrecht' te bekijken via een livestream op de NLziet-app. (Let op: ook op die app kan men alleen vanaf 21u00 het hoofdprogramma zien en niet het voorprogramma, dat reeds vanaf 19u00 te zien is via andere sites, waaronder website van Veronica.) Op de NLziet-app kan men namelijk ook per livestream naar de tv-uitzendingen van Veronica kijken. Men dient echter wel een betaald abonnement op die app te hebben om een livestream bij NLziet te kunnen bekijken.

Livestream internationaal

In de Verenigde Staten worden het voorprogramma en het hoofdprogramma via een livestream uitgezonden door UFC Tv (voor abonnees). In diverse andere landen kan men per livestream het hoofdprogramma bekijken via de Glory Inplayer (voor abonnees). Het eerste deel van het voorprogramma (de PreLims) kan men via een gratis livestream bekijken op het YouTube-channel van Glory Kickboxing.

Uitslag Glory 65 - World Series

Wat waren de uitslagen van de wedstrijden in het hoofdprogramma (Glory World Series) bij het evenement in Utrecht? In de eerste wedstrijd van het hoofdprogramma won Danenberg indrukwekkend van Ahaggan, via een knock-out in de eerste ronde. Daarna won Wisse in een zeer interessante partij op punten van Belgaroui. Vervolgens won Marat Grigorian tot verrassing van velen het wereldtitelgevecht in het lichtgewicht tegen de befaamde Thaise strijder Sitthichai. Grigorian vocht buitengewoon sterk en pakte via een unanieme jurybeslissing de wereldtitel. In de slotwedstrijd van de avond verdedigde Pereira zeer succesvol zijn wereldtitel in het middengewicht: hij won tegen Wilnis via een knock-out in de eerste ronde.

Glory Kickboxing: kalender 2019

Welke overige grote evenementen staan er in 2019 op de kalender van Glory Kickboxing? Het eerstvolgende evenement is Glory 66 - Parijs (22 juni). Bij dat gala staan onder meer wereldtitelgevechten op het programma in het weltergewicht en het halfzwaargewicht. Later in het jaar 2019 hoopt Glory weer een wereldtitelgevecht in het zwaargewicht te organiseren: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik. Er is nog geen contract getekend voor dit gevecht. Verhoeven heeft echter andere plannen. In december 2019 keert Badr Hari hoogstwaarschijnlijk weer terug in de ring bij Glory. Als het aan Verhoeven ligt, wordt in die maand de langverwachte rematch Rico Verhoeven - Badr Hari gehouden. Het is echter nog niet zeker of ook Badr Hari en Glory hiermee akkoord gaan. In theorie is het ook mogelijk dat in plaats daarvan in die maand de wedstrijd Badr Hari-Jamal Ben Saddik plaatsvindt.

Lees verder

© 2017 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Kickboksen: Glory 63 in Houston, live op tv en livestreamKickboksen: Glory 63 in Houston, live op tv en livestreamOp vrijdag 1 februari 2019 wordt in Houston (Texas, USA) het kickboksgala Glory 63 gehouden. Dit evenement vindt plaats…
Badr Hari - Zinedine Hameur-Lain, live tv en livestreamBadr Hari - Zinedine Hameur-Lain, live tv en livestreamDe Franse kickbokser Zinedine Hameur-Lain heeft Badr Hari (Marokko) uitgedaagd voor een wedstrijd. Mogelijk vindt dit ge…
Kickboksen: Glory 66 in Parijs, live tv en livestreamKickboksen: Glory 66 in Parijs, live tv en livestreamOp zaterdag 22 juni 2019 wordt in Parijs (Frankrijk) het kickboksgala 'Glory 66' gehouden. Dit evenement wordt georganis…
Kickboksen: Glory 56 - Denver, live op tv en livestreamKickboksen: Glory 56 - Denver, live op tv en livestreamDe Verenigde Staten is het land waar de meeste kickboksgala's van Glory Kickboxing worden georganiseerd. Op 10 augustus…
Glory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestreamnieuws uitgelichtGlory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestreamIn 2019 vindt er een wedstrijd plaats tussen Badr Hari en Remy Jamal Ben Saddik. De organisatie van deze titanenstrijd i…
Bronnen en referenties
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Glory_(kickboxing)
 • https://www.youtube.com/watch?v=xpYBUr-lnGQ&feature=youtu.be&t=1389
 • https://www.glorykickboxing.com/en/fighters/rankings
 • https://www.glorykickboxing.com/en/events/view/401

Reageer op het artikel "Kickboksen: Glory 65 in Utrecht, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 19-05-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!