Kickboksen: Glory 73 Shenzhen (China), live tv en livestream

Kickboksen: Glory 73 Shenzhen (China), live tv en livestream Op zaterdag 7 december 2019 wordt er in China een groot kickboksgala gehouden van de bond Glory Kickboxing. Dit evenement vindt plaats in de stad Shenzhen. Op het programma staat onder meer een wereldtitelgevecht in het ligthweight (lichtgewicht). Dit gaat tussen de regerende wereldkampioen Marat Grigorian en de uitdager Elvis Gashi. Ook staat er op het programma een gevecht van de befaamde zwaargewicht kickbokser Andrei Gerasimchuk. Hij neemt het op tegen Bruno Chaves. Het gala van Glory Kickboxing in China is op tv te zien. Ook kan men dit evenement via een livestream op het internet volgen.

Historie: Glory Kickboxing

K-1

Jarenlang was de Japanse organisatie K-1 de leidende bond in de wereld van het profkickboksen. Het grootste evenement dat zij jaarlijks organiseerden was de 'K-1 World Grand Prix'. Dit toernooi werd in de vechtsportwereld algemeen beschouwd als een officieus WK profkickboksen. Het evenement werd onder meer gewonnen door grote Nederlandse sterren zoals Peter Aerts, Ernesto Hoost, Remy Bonjasky, Semmy Schilt en Alistair Overeem. Ook Badr Hari behoorde tot de grote sterren van de bond K-1. Hij haalde twee keer de finale van de World Grand Prix, maar verloor beide malen (in 2008 tegen Bonjasky en in 2009 tegen Schilt).

K-1 versus Glory Kickboxing

Rond het jaar 2010 belandde de organisatie van K-1 in een financiële crisis. In de daaropvolgende periode was het moeilijk voor K-1 om nog grote, toonaangevende evenementen te organiseren. De organisatie verloor vervolgens de leidende rol binnen de profkickbokswereld aan een bond die in 2012 werd gelanceerd: Glory Kickboxing.

Glory en Azië

De organisatie Glory Kickboxing werd opgericht door een groep grote investeerders, waaronder de Franse miljardair Pierre Andurand. Vooral in West-Europa is Glory Kickboxing zeer succesvol. Ook organiseert Glory regelmatig grote evenementen in Noord-Amerika.

In de beginjaren organiseerde Glory Kickboxing eveneens diverse grote evenementen in Azië. Zo werden de gala's Glory 4, Glory 8 en Glory 13 in Tokyo gehouden. Toch is het Glory Kickboxing zeker nog niet gelukt om in Azië de grote populariteit en sportieve prestige te krijgen, die vroeger (tot circa 2010) K-1 had. Het blijft echter een grote droom van de leiding van de organisatie Glory Kickboxing om in de toekomst ook een onbetwiste hoofdrol te spelen in de bakermat van het kickboksen, het continent Azië.

Glory China

Sinds 2017 probeert Glory Kickboxing ook om China te veroveren. Hiervoor is een apart bedrijf opgericht dat de werknaam 'Glory China' draagt. Dit project is opgezet in samenwerking met een aantal grote Chinese investeerders. Eén daarvan is de ex-topbasketballer Yao Ming, die jarenlang in de NBA speelde bij de Houston Rockets.

Een onderdeel van dit project is, dat Glory Kickboxing in China uitgebreid gaat zoeken naar talentvolle vechtsporters die mogelijk een carrière als profkickbokser kunnen gaan opbouwen bij de bond Glory Kickboxing. Een hoofddoel is daarnaast dat Glory ook grote evenementen in China gaat organiseren.

Kickbocksgala Glory 46

In het najaar van 2017 werd het eerste grote gala van Glory Kickboxing in China wordt georganiseerd. De locatie van dit gala was de stad Guangzhou. Op het programma stond een wedstrijd van de grote ster van Glory: Rico Verhoeven, 'The King of Kickboxing'. Hij nam het op tegen de MMA-veteraan Antonio Big Foot Silva. Verhoeven won deze kickbokswedstrijd via een technische knock-out in de tweede ronde. In 2018 komt Rico Verhoeven niet in actie bij het gala in China.

Kickboksgala Glory 57

Op 25 augustus 2018 werd het tweede Chinese gala van Glory georganiseerd in Shenzhen. De openingswedstrijd van het hoofdprogramma werd door Asa Ten Pow gewonnen van Xie op punten (split decision). Daarop volgde de wedstrijd Changlong Zhang-Nafi Bilalovski. Daarin leek Zhang via een knock-out te winnen, maar terecht constateerde de scheidsrechter uiteindelijk dat deze klap met de onderarm gebeurde (en dus niet vol met de handschoen), wat niet toegestaan is. Zo werd er besloten dat deze wedstrijd officieel een 'no contest' werd, wegens een 'accidental illegal strike'.

Hierna volgde de wedstrijd van Dzhaniev, die via een unanieme jurybeslissing op punten Lobo versloeg. Vervolgens won de Belg Cedric de Keirsmaeker op punten van Kaiyin Zhang. De hoofdwedstrijd van dit evenement was het wereldtitelgevecht tussen Sitthichai en Marat Grigorian. Dit boeiende gevecht werd uiteindelijk op punten gewonnen door Sitthichai, die daarmee zijn wereldtitel behield.

Locatie: Shenzhen

In 2019 wordt het gala van Glory Kickboxing in China weer gehouden in de stad Shenzhen. Deze plaats ligt in het zuiden van China, nabij Hong Kong. Shenzhen behoort tot de snelst groeiende steden ter wereld. Anno 2019 telt deze staat circa 12 miljoen inwoners. Het kickboksgala van Glory vindt plaats in het Shenzhen Bay Stadium.

Programma Glory 73 in China (Shenzhen) op zaterdag 7 december 2019

Het hoofdgevecht van dit evenement in Shenzhen (China) is een wereldtitelgevecht in het lichtgewicht (lightweight). Hierbij neemt de regerende wereldkampioen Marat Grigorian (Armenië) het op tegen zijn uitdager Elvis Gashi (USA).

De comeback van Andrei Gerasimchuk

Op het programma staat ook een interessante wedstrijd in de zwaargewichtdivisie: Andrei Gerasimchuk (Wit-Rusland) tegen Bruno Chaves (Brazilië). Gerasimchuk is een zeer interessante vechter, aangezien hij (in 2015) de laatste kickbokser was, die erin slaagde om Rico Vehoeven te verslaan. Een andere schrijfwijze van de naam van deze Wit-Russische kickbokser is 'Andrej Herasimchuk'.

Rest van het programma?

Op het programma staat ook een interessant gevecht tussen Josh Jauncey en Stoyan Koprivlenski. Eveneens is er een wedstrijd tussen de Rus Vlad Tuinov en de Braziliaan Bruno Gazani. Hoe ziet de rest van het programma eruit bij dit gala op 7 december 2019? Hieronder vindt u het programma van dit Chinese kickboksgala.

Programma Prelims (1e deel voorprogramma):

 • Vedergewicht: Yunlong Dou - Jianhong Yu
 • Super bantam (dames): Zhang Meng - Selina Flores

Programma Super Fight Series (2e deel voorprogramma):

 • Vedergewicht: Thong Fairtex - Chuanlin Zhao
 • Lichtgewicht: Vlad Tuinov - Bruno Gazani
 • Zwaargewicht: Andrei Gerasimchuk - Bruno Chaves
 • Catchweight (62 kg): Lu Dongqiang - Jin-hyeok Kim
 • Middengewicht: Chao Sun - Farkhat Gassanov

Glory World Series:

 • Halve finale 1 (vedergewicht toernooi): Hu Binqian - River Daz
 • Halve finale 2 (vedergewicht toernooi): Meng Goafeng - Masaya Kubo
 • Lichtgewicht: Josh Jauncey - Stoyan Koprivlinski
 • Finale vedergewicht toernooi (tussen de winnaars v.d. halve finales)
 • Lichtgewicht: Marat Grigorian - Elvis Gashi (wereldtitelgevecht)

Glory 73 op tv

Internationale zenders die dit evenement op tv uitzenden zijn onder meer Fight Channel, SFR Sports 5, Fight Sports, StarTimes, MySports, FOX Sports Latin America, Fight Network en Combate. Het eerste deel van het voorprogramma (de PreLims) wordt live op tv uitgezonden door de Franse zender Pluto Tv.

Nederland: geen live tv-uitzending, wel een gratis livestream

In Nederland zijn de uitzendrechten (tv en livestream) van de kickboksgala's van Glory in handen van Talpa Broadcasting (SBS6, SBS9 en Veronica Tv). Zij zenden dit gala sowieso live uit via een gratis livestream (meer info: zie verderop). Het evenement is niet live op tv bij hen te zien. Doorgaans zenden ze dan later wel een grote samenvatting op tv uit van zo'n kickboksgala. Bij dit Chinese gala hebben zij echter nog niet zo'n uitzending met een samenvatting aangekondigd in hun tv-programmering.

Live vechtsport op tv

Op avond van 6 december kan men live op tv (of via een livestream) kijken naar het kickboksgala Enfusion Live Abu Dhabi. Op de avond van 7 december 2019 kan men ook live op tv of per livestream kijken naar de strijd om de wereldtitel boksen in het zwaargewicht: Andy Ruiz - Anthony Joshua. Ook kan men in de nacht van 7 op 8 december via een gratis livestream kijken naar UFC Washington (Overeem-Rozenstruik). Op de avond van 21 december kan men live op tv (of via een gratis livestream) kijken naar de titanenstrijd Rico Verhoeven-Badr Hari.

Livestream Glory 73 in Shenzhen (China)

Gratis livestream

In 2018 was er geen livestream van Talpa (Veronica/SBS) bij dit Chinese gala. In 2019 bieden zij wel een livestream aan. Hoe laat begint die gratis livestream? Hun livestream van het gala in Shenzen (China) begint op 7 december 2019 al om 11u00 (Nederlandse tijd). Dit houdt in dat op die livestream zowel Superfight Series als de World Series live te zien zijn. De Superfight Series zijn vanaf 11u00 via die livestream te bekijken. Het hoofdprogramma is vanaf circa 13u00 op de livestream te bekijken.

Inloggen bij livestream van Talpa

Bij de meeste gala's van Glory bieden zij zo'n gratis livestream aan. Die livestream is dan te vinden bij het online platform van Talpa: Kijk. Ook kan men die gratis livestream op de wedstrijddag vinden op de site van Veronica. Om die gratis livestream te gebruiken, dient men in te loggen met een account van Kijk. Het is echter ook mogelijk om bij zo'n livestream in te loggen met een Facebook-account. De livestream van Talpa is geo-restricted. Dit houdt in dat men deze livestream buiten Nederland niet mag bekijken. Via de livestream van Talpa zijn doorgaans zowel de Superfight Series (het 2e deel van het voorprogramma) als de World Series (het hoofprogramma) te bekijken. Achteraf kan men op sites van Talpa doorgaans ook alle wedstrijden via een stream terugkijken.

Bij Talpa is op 21 december ook via een gratis livestream de titanenstrijd Rico Verhoeven-Badr Hari te zien. Talpa maakt er sowieso een gewoonte van om veel sporten waarvan zij de uitzendrechten hebben, via een gratis livestream online uit te zenden. Zo is ook veel van de UFC en de Champions League via een gratis livestream bij hen te zien.

Livestream: overige aanbieders

Het evenement van Glory Kickboxing in China (Shenzhen) is ook elders live online te volgen via een stream. Een deel van de Prelims (het eerste deel van het voorprogramma) is live te bekijken via een stream op het YouTube-channel van Glory. Die gratis livestream van de PreLims is ook te vinden via de Facebook-pagina van die kickboksorganisatie. Via die gratis livestream van deze organisatie zijn echter niet de Superfight Series en de World Series te zien.

Het tweede deel van het voorprogramma (de Superfight Series) is online per livestream te bekijken bij UFC Tv. Die livestream van de Superfight Series van het gala in China (Shenzhen) kan men bekijken als men een UFC Fight Card (abonnement) heeft. In diverse landen (waaronder de Verenigde Staten) kan men ook het hoofdprogramma (de World Series) per livestream op UFC Tv bekijken.

Het hoofdprogramma is ook te bekijken via een livestream bij de Glory Inplayer. Om zo'n livestream te bekijken, dient men echter wel een abonnement op die Inplayer te hebben. Deze streamingdienst is dus vooral bedoeld om een livestream aan te bieden in landen waar geen omroep is die de uitzendrechten (tv of livestream) heeft van dit evenement.

Uitslagen Glory World Series

Hoe verliep op 7 december 2019 het hoofdprogramma van Glory 73 in Shenzen? De eerste halve finale van het vedergewichttoernooi werd door Daz gewonnen op punten tegen Hu Binqian. De tweede halve finale werd door Meng Goafeng gewonnen op punten tegen Massaya Kubo. In de finale won Daz van Meng Goafeng op punten (slip decision). In het 'co-main event' won Josh Jauncey van Koprivlenski op punten (split decision). In de hoofdwedstrijd (wereldtitelgevecht in het lichtegewicht)won Marat Grigorian via een knock-out en Elvis Gashi en zo behield Grigorian zijn wereldtitel.

Lees verder

© 2017 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Badr Hari - Benjamin Adegbuyi, live tv en livestream (2020)Badr Hari - Benjamin Adegbuyi, live tv en livestream (2020)Op zaterdag 20 juni 2020 zou Badr Hari (Marokko) het in de kickboksring opnemen tegen Benjamin Adegbuyi (Roemenië). Het…
Glory 2019: Alex Pereira-Jason Wilnis, live tv en livestreamGlory 2019: Alex Pereira-Jason Wilnis, live tv en livestreamDe Braziliaan Alex Pereira verdedigt op vrijdag 17 mei 2019 zijn wereldtitel kickboksen in het middengewicht ('middlewei…
Kickboksen: Enfusion Live in 2020 via een livestreamKickboksen: Enfusion Live in 2020 via een livestreamEnfusion is een organisatie die internationale vechtsportgala's houdt. Men focust zich daarbij doorgaans vooral op kickb…
Glory 2018: Rico Verhoeven - Mladen Brestovac, live op tvGlory 2018: Rico Verhoeven - Mladen Brestovac, live op tvIn Birmingham (UK) wordt op zaterdag 2 juni 2018 het kickboksgala 'Glory 54' gehouden. Het hoofdgevecht van Glory 54 is…

Glory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestreamnieuws uitgelichtGlory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestreamIn 2020 vindt er waarschijnlijk een wedstrijd plaats tussen Badr Hari en Remy Jamal Ben Saddik. De organisatie van deze…
Boksen: Anthony Joshua-Kubrat Pulev, live tv en livestreamBoksen: Anthony Joshua-Kubrat Pulev, live tv en livestreamIn 2020 vindt er een wereldtitelgevecht plaats in het zwaargewicht boksen tussen Anthony Joshua (Groot-Brittannië) en Ku…
Bronnen en referenties
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Shenzhen
 • https://en.wikipedia.org/wiki/K-1
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Glory_(kickboxing)
 • https://www.glorykickboxing.com/en/news/view/1395
 • https://www.instagram.com/p/BXTbqCXhzPXtC9wW1GclXNqYCFf_gA6ODEiYuY0/
 • http://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/rico-verhoeven-vecht-op-glory-46-china/

Reageer op het artikel "Kickboksen: Glory 73 Shenzhen (China), live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 08-12-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!