InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Kickboksen: Enfusion Live Abu Dhabi 2018

Kickboksen: Enfusion Live Abu Dhabi 2018

Kickboksen: Enfusion Live Abu Dhabi 2018 Op vrijdag 9 maart 2018 wordt er een groot kickboksgala georganiseerd door Enfsusion Live in Abu Dhabi. Op het programma van dit evenement staan drie wereldtitelgevechten. Daaronder is de wedstrijd tussen wereldkampioen Luis Tavares (Nederland) en zijn uitdager Fatih Ulusoy (Turkije), om de Enfusion wereldtitel in het zwaargewicht. Het evenement Enfusion Live Abu Dhabi is online bekijken via de livestream van Enfusion tv.

Enfusion Live Kickboxing

De organisatie Enfusion bestaat sinds 2010. In de begintijd had Enfusion een heel speciaal concept. Hun toernooien waren toen een soort 'reality tv soaps', waarbij de kijkers de sporters leerden kennen, hun voorbereidingen zagen en er uiteindelijk per aflevering minstens één atleet afviel. Later heeft men dat tv-concept los gelaten en is Enfusion meer een 'gewone' kickboksorganisatie geworden: onder de merknaam Enfusion Live organiseert men sinds 2013 'gewone' kickboksgala's. Beroemde vechters die voor deze bond actief waren, zijn onder meer bij de heren Jahfarr Wilnis en bij de dames Denise Kielholz.

Road to Abu Dhabi op tv bij Veronica
Sinds februari 2018 heeft Enfusion weer een eigen tv-programma. Dit vindt plaats op de zender Veronica Tv. In dit programma zendt men uitgebreide samenvattingen uit van de wedstrijden van de kickboksers van Enfusion, waarin ze zich kunnen kwalificeren voor het grote toernooi in Abu Dhabi. Bij dat toernooi is de hoofdprijs 100.000 dollar.

Wereldtitelgevecht Zwaargewicht

Op 17 februari 2018 vierde Enfusion Live zijn vijfde verjaardag met een groot kickboksgala dat gehouden werd in Eindhoven. Eén van de grote wedstrijden op het programma van dat evenement was een wereldtitelgevecht in het zwaargewicht tussen de regerende wereldkampioen Luis Tavares en zijn uitdager, de ex-wereldkampioen Ismael Lazaar.

Enkele dagen voorafgaand aan dat gala werd echter bekend dat het wereldtitelgevecht Tavares-Lazaar niet doorging. De oorzaak was volgens de nieuwswebsite MMA DNA dat Ismael Lazaar niet door de dopingtest is gekomen. De organisatie heeft toen nog inderhaast geprobeerd om een geschikte vervanger voor Lazaar te vinden, maar uiteindelijk heeft men besloten om het hele wereldtitelgevecht in het zwaargewicht te annuleren.

Nieuwe datum, nieuwe tegenstander

Vervolgens heeft Enfusion gezocht naar een nieuwe datum en een nieuwe tegenstander voor het wereldtitelgevecht van Tavares in het zwaargewicht. Uiteindelijk heeft men besloten om dit titelgevecht plaats te laten vinden op het reeds geplande, zeer prestigieuze evenement Enfusion Live Abu Dhabi, dat wordt gehouden op vrijdag 9 maart. Oorspronkelijk zou Ismael Lazaar namelijk op dat gala vechten tegen Fatih Ulusoy (Turkije). Omdat Lazaar vanwege zijn dopingaffaire niet in actie komt op dat kickboksgala in Abu Dhabi, neemt Tavares zijn plek op het programma in en vecht hij tegen Ulusoy.

Biografie: Luis Tavares

Luis Tavares werd op 8 september 1991 geboren in Rotterdam. Zijn ouders komen uit Kaapverdië. Luis Tavares heeft daarom zowel de Nederlandse als de Kaapverdische nationaliteit. In zijn jeugd was hij een zeer getalenteerde keeper. Hij speelde ook enige tijd voor de jeugdteams van Feyenoord. Later stopte hij echter met voetballen en ging zich op het kickboksen richten.

Statistieken Tavares

Luis Tavares heeft een lengte van 1'92. Zijn wedstrijdgewicht ligt rond de 95 kilogram. In zijn profcarrière heeft Luis Tavares 56 wedstrijden gevochten, waarvan hij er 50 won (21 keer via een knock-out). Zes keer leed hij een nederlaag. De bijnaam van Tavares is 'The Infamous'. Zijn trainers zijn Jan Pasztjerik en Vilson Tavares. Deze Vilson is een broer van Luis.

Het wonderjaar 2017 van Tavares

Luis Tavares is één van de grote sterren van de organisatie Enfusion Live. In 2017 had hij een buitengewoon sterk jaar. Hij won in dat jaar de Enfusion World Title in zowel het Light Heavyweight (de gewichtsklasse onder de 95 kilo), als ook de Enfusion World Title in het Heavyweight (de gewichtsklasse boven de 95 kilo).

Badr Hari - Luis Tavares?

Het was de bedoeling van Enfusion om in het voorjaar van 2018 ook een wedstrijd te organiseren tussen Luis Tavares en Badr Hari. Hierover is echter onenigheid ontstaan tussen Enfusion en het management van Badr Hari. De wedstrijd tussen Tavares en Badr Hari gaat niet door, aangezien Badr in de tussentijd bij de concurrerende organisatie Glory Kickboxing heeft getekend. Enfusion wil echter wel een rechtszaak tegen het management van Hari aanspannen wegens contractbreuk. Voor Glory komt Hari in maart 2018 in actie bij het gala 'Glory 51 - Badr is Back'.

Programma Enfusion Live Abu Dhabi 2018

Hieronder vindt u het programma en de uitslagen van het kickboksgala Enfusion Live Abu Dhabi 2018. Er worden in totaal drie wereldtitelgevechten gehouden bij dit evenement. Dit gaat om de volgende gewichtsklassen: tot 60 kg, tot 70 kg en zwaargewicht.

Enfusion Live #63 (hoofdprogramma), uitslagen:

 • 72,5 kg: Imad Assli (Marokko) won van Tomoyuki Nishikawa (Japan)
 • 60 kg Enfusion Wereldtitelgevecht: Ilias Ennahachi (Marokko) won van Krobsut Fairtex (Thailand)
 • Heavyweight: Martin Pacas (Slowakije) won van Hicham Achalhi (Marokko)
 • Heavyweight Enfusion wereldtitelgevecht: Luis Tavares (Nederland) won van Fatih Ulusoy (Turkije)
 • Heavyweight: Levi Rigters (Nederland) won van Bruno Susano (Portugal)
 • 72.5Kg: Endy Semeleer (Nederland) won van Redouan Laarkoubi (Nederland)
 • 70Kg Enfusion wereldtitelgevecht: Jonay Risco (Spanje) won van Buakaw Banchamek (Thailand)

Livestream op Enfusion Tv

De evenementen van Enfusion zijn online live te bekijken via livestreams. Op 9 maart is er op de website van Enfusion Tv dus ook een livestream beschikbaar van het gala Enfusion Live Abu Dhabi. Deze livestream is te bekijken via 'PPV' (Pay Per View), oftewel: dit is dus geen gratis stream, men moet betalen om deze livestream te bekijken. Ook is het mogelijk om een abonnement bij Enfusion Tv te nemen, zodat men online elk evenement van hen per livestream kan bekijken. Hoewel Veronica Tv veel aandacht op tv besteedt aan de aanloop richting dit kickboksgala, zendt men dit evenement niet live op tv uit. Om dit evenement live te zien dient men dus echt naar de livestream van Enfusion Tv te gaan.

Lees verder

© 2017 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Formule 1: GP van China 2019, live op tv en livestreamFormule 1: GP van China 2019, live op tv en livestreamOp zondag 14 april 2019 wordt in Shanghai de zestiende editie van de F1 Grand Prix van China verreden. Dit is de derde r…
Ster van Zwolle 2019 - live op tv en livestreamSter van Zwolle 2019 - live op tv en livestreamOp zaterdag 23 februari 2019 wordt de 59 editie verreden van de Ster van Zwolle. Deze Overijsselse wielerwedstrijd is tr…
New York Marathon 2019 - live op tv en livestreamNew York Marathon 2019 - live op tv en livestreamOp zondag 3 november 2019 wordt de marathon van New York gehouden. Dit is de 49e editie van de TCS New York City Maratho…
Vrouwenvoetbal 2019: Estland-Nederland live tv en livestreamVrouwenvoetbal 2019: Estland-Nederland live tv en livestreamOp vrijdag 30 augustus 2019 speelt het Nederlands vrouwenvoetbalelftal een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland. De we…
Bronnen en referenties
 • http://vod.enfusionlive.com/
 • http://www.mixfight.nl/forum/showthread.php?136769-Heavyweight-World-Title-Fight-Tavares-vs-Lazaar-Enfusion-61-amp-62-Eindhoven
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Indoor-Sportcentrum_Eindhoven
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Enfusion
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Luis_Tavares
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Ismael_Lazaar

Reageer op het artikel "Kickboksen: Enfusion Live Abu Dhabi 2018"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 21-08-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!