InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Voetbal 2018: Ajax-AEK Athene, live op tv en livestream

Voetbal 2018: Ajax-AEK Athene, live op tv en livestream

Voetbal 2018: Ajax-AEK Athene, live op tv en livestream Op woensdag 19 september 2018 speelt AFC Ajax tegen AEK Athene uit Griekenland. Dit is voor Ajax en AEK Athene hun eerste wedstrijd in de groepsfase van de UEFA Champions League 2018-2019. De voetbalwedstrijd Ajax-AEK Athene wordt live op tv uitgezonden. Ook kan men deze match tussen Ajax en AEK Athene via een livestream online bekijken. Hoe laat vindt de aftrap van Ajax-AEK Athene plaats? Waar kan men een livestream vinden? Op welke tv-zender kan men live naar Ajax-AEK Athene kijken?

AFC Ajax

De officiële oprichting van Ajax vond plaats op 18 maart 1900. De club komt echter voort uit een "officieuze" voetbalvereniging, die al in 1893 werd opgericht, maar in 1896 ten onder ging. Die officieuze club heette in eerste instantie Union, maar de naam werd reeds na een paar maanden veranderd in Ajax. Net als AC Milan behoort ook Ajax tot de succesvolste voetbalclubs aller tijden.

De Amsterdammers wonnen vier keer de belangrijkste Europese Cup (de Europacup I in 1971, 1972 en 1973, en de Champions League in 1995). Dit aantal wordt slechts overtroffen door Real Madrid (dertien keer), AC Milan (zeven keer) en Liverpool (vijf keer). Daarnaast won AFC Ajax twee keer de wereldbeker (in 1972 en 1995), drie keer de Europese Supercup (in 1972, 1973 en 1995), één keer de Europacup II (in 1987) en één keer de UEFA Cup (1992). Naast al die internationale successen werd Ajax ook 33 keer landskampioen van Nederland, won het achttien keer de KNVB Beker en acht keer de Johan Cruijff Schaal.

AEK Athene

De officiële naam van deze club is Athlitiki Enosis Konstantinoupoleos FC. Deze sportvereniging werd opgericht in 1924 in de Griekse hoofstad Athene door een groep Griekse vluchtelingen die uit Turkije afkomstig waren. AEK Athene groeide uit tot één van de beste voetalclubs van Griekenland. 12 keer won AEK Athene het Griekse landskampioenschap. 15 keer won AEK Athene de Beker van Griekenland. Drie maal zegevierde AEK FC in de strijd om de Griekse Supercup.

Ajax-AEK Athene op 19 september 2018

AFC Ajax en AEK Athene spelen op de avond van woensdag 19 september hun eerste wedstrijd in het hoofdtoernooi van de Champions League 2018-2019. Beide ploegen zitten in deze eerste ronde (de poulefase) in poule E. De overige twee clubs in deze poule zijn Bayern München (Duitsland) en Benfica (Portugal).

Hoe laat begint Ajax-AEK Athene?

Hoe laat is de aftrap van de wedstrijd tussen AFC Ajax en AEK Athene? Deze wedstrijd in de Champions League begint op woensdag 19 september om 18u55. Dit is een opvallend tijdstip voor de voetballiefhebbers, die nochtans jarenlang gewend waren dat Champions League-wedstrijden standaard om 20u45 beginnen. Met ingang van het seizoen 2018-2019 beginnen wedstrijden echter om 18u55 of om 21u00. Op die manier kunnen er door elke tv-zender die dat wenst en hiervoor de rechten heeft gekocht, per avond meerdere wedstrijden live op tv worden uitgezonden.

Ajax-AEK Athene: opstellingen en uitslag

Op woensdag 19 september speelde Ajax tegen AEK Athene zijn eerste poulewedstrijd van de Champions League 2018-2019. De aftrap was om 18u55. De scheidsrechter was Del Cerro (Spanje). Er waren 53.221 toeschouwers. Ajax won met 3-0. De doelpunten werden gemaakt door Tagliafico (46,90) en Van de Beek (77).

Opstelling Ajax (en wissels)

Onana, Mazraoui, De Jong, Blind, Tagliafico, Schöne, Neres (Dolberg/78), Eiting, Ziyech, Huntelaar (V.d. Beek/62) en Tadic.

Opstelling AEK (en wissels)

Barkas, Cosic, Oikonomou, Lampropoulos, Hult, Bakakis (Gianniotas/70),Galanopoulos (Alef/61), Simoes, Mantalos, Ponce (Giakoumakis/81) en Klonaridis.

Live op tv: Ajax-AEK Athene (19 september 2018)

Welke zender? Veronica Tv en Ziggo Sport Totaal

Deze wedstrijd van Ajax tegen AEK Athene in de Champions League 2018-2019 is live op tv te zien. Door welke zender wordt deze match uitgezonden? Deze wedstrijd is live op tv te zien bij Veronica Tv. Daarnaast is de wedstrijd van Ajax tegen AEK FC echter ook live op een abonneezender van Ziggo Sport Totaal live te zien (meer info: zie verderop).

Hoe laat begint de live tv-uitzending van Ajax-AEK Athene?

Hoe laat begint op Veronica de live tv-uitzending van Ajax-AEK Athene op woensdag 19 september 2018? De live tv-uitzending van Ajax-AEK FC begint op die zender om 18u00. De aftrap van Ajax-AEK Athene vindt plaats om 18u55.

Live op Ziggo Sport Voetbal (abonneezender)

Bij Ziggo Sport Totaal is de wedstrijd Ajax-AEK Athene live te zien op hun abonneezender Ziggo Sport Voetbal. De live-uitzending begint op woensdag 19 september om 18u30. Deze voetbalzender van Ziggo is alleen te ontvangen op tv door mensen met een abonnement op het complete pakket van Ziggo Sport Totaal-zenders. Het is mogelijk om dit zenderpakket te kopen, maar ook is het mogelijk om het 'gratis' te krijgen, als bonus bij bijvoorbeeld combinaties van abonnementen van Ziggo en Vodafone.

Waarom worden de wedstrijden van Ajax tegen AEK Athena wel live door Veronica en door de abonneezender Ziggo Sport Voetbal uitgezonden en niet op het open net Ziggo Sport (kanaal 14), terwijl veel voorrondewedstrijden van Ajax wel live werden uitgezonden op Ziggo Sport (kanaal 14)? De wedstrijden van het hoofdtoernooi zitten in een ander pakket qua uitzendrechten (live tv en livestream) dan de voorrondewedstrijden. Die uitzendrechten voor een live tv-uitzending op het 'open net' en een uitzending via een openbare (gratis) livestream zijn bij het hoofdtoernooi in handen van Veronica Tv. De uitzendrechten van de Champions League voor live-uitzendingen achter de decoder (betaal tv) zijn daarentegen in handen Ziggo Sport Totaal.

Livestream Ajax-AEK Athene (19 september 2018)

De wedstrijd van Ajax en AEK Athene wordt ook op het internet uitgezonden via een livestream. Met zo'n livestream kan men dus naar Ajax-AEK Athene kijken op bijvoorbeeld een smartphone, laptop of een andere computer. Hoe laat begint de livestream van Ajax-AEK Athene? Deze livestream begint tegelijk met de live tv-uitzending. De livestream is op de wedstrijddag te vinden via de website van Veronica Tv. Dit is een gratis livestream. Bij Veronica heeft men meestal ook een geheel openbare livestream; men hoeft ook niet een apart account aan te maken om deze stream live te kunnen bekijken. Soms heeft men een livestream waarbij men wel moet inloggen, maar wanneer men geen account heeft bij Veronica, dan kan men bij die stream bijvoorbeeld ook inloggen via een Facebook-account.

Gratis livestream

Voor voetbalfans die wedstrijden via een livestream willen bekijken, is het mooi nieuws dat deze wedstrijd live wordt uitgezonden door Veronica. Zij bieden namelijk vaak voor kijkers in Nederland een gratis livestream aan van sportwedstrijden die zij uitzenden. Zo zenden zij via een gratis livestream ook veel interlands van de Oranje Leeuwinnen uit. Ook de evenementen van Glory Kickboxing (met Rico Verhoeven) zijn bij hen live via een legale, officiële en gratis livestream te bekijken. Bij de uitzendingen van Ajax door Ziggo Sport was er daarentegen niet een gratis openbare livestream beschikbaar. Er was toen alleen een livestream beschikbaar voor abonnees van de Ziggo Sport Totaal Go App. Wie geen abonnement op die dienst had, kon bij elke voorronde wedstrijd van Ajax zo'n livestream voor enkele euro's kopen.

Livestream Go App

De officiële livestream van Ajax-AEK Athene bij Veronica is overigens wel 'geo-restricted'. Dat houdt in dat men deze livestream van Ajax-AEK Athene officieel alleen in Nederland mag bekijken. Wie toch via een legale Nederlandse livestream in een ander EU-land naar Ajax-AEK Athene wil kijken, heeft daarvoor toch mogelijkheden. Dit kan bijvoorbeeld via de Ziggo Go App. Met deze app kunnen abonnees van die dienst per livestream in EU-landen naar de tv-zenders uit hun Ziggo-pakket kijken. Via zo'n livestream kan men dan dus ook naar Veronica Tv kijken op de avond van de wedstrijd Ajax-AEK Athene.

Livestream Ziggo Sport Totaal Go App

De wedstrijd Ajax-AEK Athene is ook via een livestream te bekijken op de Ziggo Sport Totaal Go App. Men dient een abonnement op die app te hebben om die livestream te kunnen bekijken. De stream van Ajax tegen AEK is op deze app op woensdag 19 september te vinden op het kanaal Ziggo Sport Voetbal. Hoe laat begint de livestream van Ziggo Sport Totaal? Deze livestream van Ajax-AEK Athene begint om 18u30 (dus tegelijk met de live tv-uitzending).

Livestream Proximus: België

De online uitzendrechten voor de livestreams van de Champions League zijn in België onder meer in handen van 'Proximus 11'. Zij zenden dus ook de wedstrijd Ajax-AEK Athene via een livestream uit op woensdag 19 september. Dit is niet een openbare gratis livestream. Men dient een specifiek abonnement bij Proximus te hebben om deze livestream van Ajax-AEK Athene te kunnen bekijken. Daarnaast is deze livestream van deze match van Ajax en AEK ook geo-restricted: de stream van Proximus is bedoeld voor kijkers in België.

Voetbal live op tv en per livestream

Welke overige grote wedstrijden zijn er in deze periode van het voetbalseizoen 2018-2019 live op tv en via een livestream te volgen? Het Nederlands vrouwenvoetbalteam (Oranje Leeuwinnen) speelt in oktober twee playoffwedstrijden voor de WK-kwalificatie tegen Denemarken. De eerste wedstrijd is Nederland-Denemarken op 5 oktober. Ook die wedstrijd is live te zien op tv en online via een livestream bij SBS Broadcasting (waarschijnlijk weer op Veronica). Het Nederlands herenvoetbalteam speelt in het kader van de Nations League de wedstrijd Nederland-Duitsland op 13 oktober. Die wedstrijd is live op tv en per livestream te zien bij de publieke omroep NOS (Studio Sport).

Voorrondes: de weg van Ajax naar het hoofdtoernooi

Om zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi van de Champions League 2018-2019 moest Ajax in totaal zes kwalificatiewedstrijden spelen. Eerst speelden ze vier wedstrijden in de voorrondes (twee tegen Sturm Graz en twee tegen Standard Luik). Die vier wedstrijden werden door de hoofdsponsor van Ajax, het bedrijf Ziggo, gratis live uitgezonden op hun zender Ziggo Select. Na die voorrondes speelde Ajax in de playoffs tegen Dynamo Kiev. Die wedstrijden waren bij Veronica op tv en via een gratis livestream, maar daarnaast werden die wedstrijden ook uitgezonden op de abonneezender en abonnee-livestream van Ziggo Sport Totaal. Hieronder vindt u een overzicht van deze wedstrijden. Ajax hoefde in de eerste ronde nog niet te spelen. Ajax begon zijn avontuur in de Champions League 2018-2019 in de tweede ronde tegen Sturm Graz.

Ajax in de 2e voorronde tegen Sturm Graz

Eerste wedstrijd (heenwedstrijd): Ajax-Sturm Graz 2-0 (25 juli 2018)

Op woensdag 25 juli 2018 werd de 'heenwedstrijd' (eerste wedstrijd) tussen Ajax en Sturm Graz gespeeld in de tweede voorronde van de Champions League. Die eerste wedstrijd was live op tv en er livestream te zien bij Ziggo Sport. Ajax won thuis met 2-0. De scheidsrechter was Hernández (Spa). Er waren 53.000 toeschouwers in de Johan Cruijff Arena. Twee spelers van Sturm Graz kregen een gele kaart: F.Koch en Lackner.

Opstelling Ajax (en wissels)

Onana, Mazraoui, De Ligt, Frenkie de Jong, Tagliafico, Eiting (Blind/84), Schöne (Tadic/66), Van de Beek, Ziyech, Huntelaar (Sierhuis/87) en Neres.

Opstelling Sturm Graz (en wissels)

Siebenhandl, F.Koch, Spendlhofer, Maresic, Fereira (Lovric/46), Hierländer, Zulj, Lackner, Avlonitis, Eze (Hosiner/58) en Grozurek (Huspek/76).

Tweede wedstrijd (terugwedstrijd): Sturm Graz-Ajax

De uitwedstrijd won Ajax met 1-3 van Strum Graz. Voor Ajax scoorden Huntelaar (39 en 77) en Tadic (48). In de 89e minuut scoorde Ajax-keeper Onana een eigen doelpunt, waardoor de eindstand 1-3 werd. De scheidsrechter was Frankowski (Polen). Er waren 15.172 toeschouwers. Ook die tweede wedstrijd van Ajax in de voorronde van de Champions League was live op tv en via te livestream te bekijken bij Ziggo Sport Totaal.

Opstelling Sturm Graz (en wissels)

Siebenhandl, F.Koch, Spendlhofer, Maresic, Fereira, Lovric, Lackner (Obermair/59), Zulj, Hierländer, Hosiner (Pink/46) en Eze (Huspek/66).

Opstelling Ajax (en wissels)

Onana, Mazraoui, De Ligt, F.de Jong, Tagliafico (Blind/55), Schöne, Ziyech, Eiting (Wöber/75), Tadic (V.d. Beek/67) Huntelaar en Neres.

Ajax in 3e kwalificatieronde tegen Standard Luik

Heenwedstrijd (eerste wedstrijd): Standard Luik-Ajax (7 augustus 2018)

De eerste wedstrijd van Ajax tegen Standard Luik in deze derde voorronde van de Champions League eindigde in een 2-2 gelijkspel. Voor Ajax scoorden Huntelaar (19e minuut) en Tadic (34e minuut). Voor Standard Luik scoorden Carcela (67e minuut) en Emond (penalty in de 94e minuut). Deze wedstrijd in Luik tussen Standard en Ajax werd ook live op tv en via een livestream uitgezonden door Ziggo Sport Totaal.

Opstelling Standard Luik (en wissels):

Ochoa, Cavanda, Luyindama, Laifis, Fai, Marin, Agbo, Bastien (Cimirot/76),Carcela,Orlando Sá (Emond/66) en Mpok (Djenepo/85)

Opstelling Ajax (en wissels)

Onana, Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico, Schöne (Eiting/89), Ziyech (Labyad/73), F.de Jong (v.d. Beek/79), Tadic, Huntelaar en Neres.

Terugwedstrijd (tweede wedstrijd): Ajax-Standard Luik (14 augustus)

Op de avond van dinsdag 14 augustus won Ajax in de Johan Cruijff Arena op indrukwekkende wijze de thuiswedstrijd tegen Standard Luik. De eindstand was 3-0. De doelpunten van Ajax werden gemaakt door Huntelaar (30), De Ligt (34) en Neres (46). Ook deze wedstrijd werd gratis live op tv uitgezonden door Ziggo en was daarnaast online voor abonnees van de Ziggo Sport Totaal Go App via een livestream te bekijken.

Opstelling Ajax (en wissels)

Onana, Mazraoui (Kristensen/76), De Ligt, Blind, Tagliafico, Schöne, Tadic, F.de Jong, Ziyech (Labyad/90), Huntelaar en Neres (V.d. Beek/82).

Opstelling Standard Luik (en wissels)

Ochoa, Cavanda (Pocognoli/66), Luyindama, Fai, Laifis, Marin, Agbo, Carcela, Bastien (Cimirot/54), Emond (Orlando Sa/78) en Mpoku.

Playoffs (eerste wedstrijd): Ajax-Dynamo Kiev op 22 augustus

Op woensdag 22 augustus vond de eerste ontmoeting plaats tussen Ajax en Dynamo Kiev in de playoffs voor de Champions League. Ajax won deze thuiswedstrijd in de Johan Cruijff Arena met 3-1. Namens Ajax scoorden Van de Beek (2e minuut), Ziyech (35) en Tadic (43). Namens Dynamo Kiev scoorde Kedziora (15). De scheidsrechter was Turpin (Frankrijk). Deze eerste wedstrijd van AFC Ajax tegen Dynamo Kiev was ook live op tv en per livestream te zien bij Veronica Tv en Ziggo Sport Totaal.

Opstelling Ajax (en wissels)

Onana, Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico, Schöne, V.d.Beek (De Wit/87), F.de Jong, Ziyech, Huntelaar en Tadic.

Opstelling Dynamo Kiev (en wissels)

Bojko, Kedziora, Boerda, Kadar, Pivaric, Tsygankov, Sydortsjoek (Tchê Tchê/77), Boejalsky, Garmasj (Sjepelev/46), Biesiedin en Verbic.

Playoffs (tweede wedstrijd): Ajax-Dynamo Kiev op dinsdag 28 augustus

Hoe laat begon de wedstrijd Dynamo Kiev-Ajax? De aftrap was op dinsdag 28 augustus 2018 om 21u00. De scheidsrechter was Skomina uit Slovenië. De wedstrijd eindigde in 0-0 (Tadic miste in de 14e minuut een strafschop). Ajax had de eerste wedstrijd met 3-1 gewonnen. Als gevolg van deze resultaten speelt Ajax in het hoofdtoernooi van de Champions League 2018-2019 en speelt Dynamo Kiev in de Europa League 2018-2019. Ook deze wedstrijd was gratis live te zien bij Veronica (tv en livestream). Daarnaast was deze match eveneens live te zien bij de abonneezender Ziggo Sport Voetbal (tv en livestream).

Opstelling Dynamo Kiev (en wissels)

Bojko, Kedziora, Kadar, Boerda, Pivaric, Tsygankov, Sydortsjoek (Sjaparenko/64), Sjepelev (Garmasj/46), Boejalsky (Roesyn/85), Verbic en Soepriaga.

Opstelling Ajax (en wissels)

Onana, Mazraoui, De Ligt, Blind, Wöber (Eiting/79), Schöne, V.d. Beek (De Wit/85),F.de Jong,Ziyech, Huntelaar en Tadic.

Gele kaarten

  • Dynamo Kiev: Kedziora, Sydortsjoek en Sjaparenko.
  • Ajax: Ziyech en Tadic.

Lees verder

© 2013 - 2018 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2018: Ajax-Feyenoord, live tv en livestreamVoetbal 2018: Ajax-Feyenoord, live tv en livestreamOp zondag 28 oktober 2018 wordt de competitiewedstrijd Ajax-Feyenoord gespeeld. De wedstrijd vindt plaats in de Johan Cr…
Speelschema Ajax seizoen 2018-19Speelschema Ajax seizoen 2018-19Ajax Amsterdam speelt in het seizoen 2018-19 in de voorronde van de Champions League. Daarnaast speelt ze ook in de Nede…
Ajax seizoen 2017-18: speelschemaAjax seizoen 2017-18: speelschemaAjax Amsterdam werd in het seizoen 2016-17 tweede in de Eredivisie, met één punt achter kampioen Feyenoord. Door de twee…
Speelschema, speeldata en uitslagen Ajax seizoen 2018/19Speelschema, speeldata en uitslagen Ajax seizoen 2018/19Doordat Ajax in 2017/2018, in een vrij teleurstellend seizoen, als tweede eindigde in de Eredivisie, vier punten achter…
Eredivisie 2017-2018: plaatsing Europees voetbalEredivisie 2017-2018: plaatsing Europees voetbalDe Eredivisie 2017-2018 is de hoogste betaalde voetbalcompetitie van Nederland. Elk voetbalseizoen strijden eredivisiecl…
Bronnen en referenties
  • http://en.wikipedia.org
  • http://www.uefa.com
  • http://nl.wikipedia.org

Reageer op het artikel "Voetbal 2018: Ajax-AEK Athene, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 19-09-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!