Voetbal 2020: VVV-AZ, live op tv en livestream

Voetbal 2020: VVV-AZ, live op tv en livestream Op zondag 15 maart 2020 zou AZ in de eredivisie een uitwedstrijd spelen tegen VVV Venlo. Deze wedstrijd zou gespeeld worden in stadion De Koel te Venlo. De wedstrijd tussen de clubs uit Alkmaar en Venlo is echter afgelast. De reden hiervoor is de coronacrisis die de wereld in het voorjaar van 2020 teistert.

Afgelast wegens het coronavirus

Ook alle andere profvoetbalwedstrijden in Nederland zijn tot en met 1 september 2020 afgelast. Deze wedstrijd van AZ tegen VVV wordt dus ook niet ingehaald. De beide clubs spelen hun eerstvolgende competitiewedstrijd pas weer tijdens het nieuwe seizoen.

AZ

De clubnaam AZ is een afkorting van: Alkmaar Zaanstreek-combinatie. Deze voetbalvereniging ontstond op 10 mei 1967 door een fusie tussen de clubs Alkmaar '54 en FC Zaanstreek. AZ heeft twee grote glorieperiodes beleefd. De eerste glorietijd begon midden jaren zeventig en duurde tot begin jaren tachtig. Een hoogtepunt in die periode was het behalen van de landstitel in 1981. Deze eerste glorietijd was te danken aan de gebroeders Molenaar. Dit waren twee rijke ondernemers uit de Zaanstreek, die de club sponsorden met hun bedrijven. Hun bekendste bedrijf (en jarenlang hoofdsponsor) was Wastora. Toen de bedrijven van de familie Molenaar zich terugtrokken uit AZ, kwam er een einde aan die succesperiode.

DSB

Eind jaren negentig begon de tweede glorietijd van AZ. Ditmaal was het succes voor een groot deel te danken aan de zakenman Dirk Scheringa die veel geld van zijn bedrijven in de club stak. Tot die bedrijven behoorden DSB Bank en Frisia Financieringen. Ook in deze tweede glorietijd werd er door de club een landstitel behaalde: in 2009 werd AZ landskampioen. Kort daarna kwam het zakenimperium van Dirk Scheringa in grote problemen. Als gevolg daarvan verloor AZ de DSB Bank als hoofdsponsor. Opvallend genoeg is AZ daarna echter veel minder ver teruggevallen dan na de eerste glorieperiode het geval was. Ook na het vertrek van Dirk Scheringa en hoofdsponsor DSB is AZ een toonaangevende club gebleven in de Nederlandse eredivisie.

Cupfighter

AZ staat traditioneel bekend als een sterke 'cupfighter'. Op de ranglijst van clubs die het vaakst de KNVB beker hebben gewonnen, staat AZ vierde. Op de eerste drie plekken van die ranglijst staan vanzelfsprekend de traditionele topclubs. AFC Ajax won 18 keer de KNVB beker, Feyenoord won hem 12 keer en PSV won de beker 9 keer. AZ won de KNVB beker vier keer: in 1978, 1981, 1982 en 2013. De club uit Alkmaar deelt de vierde plek in deze ranglijst met de Haagse voetbalclub Quick, die eveneens vier keer de beker won. Het Haagse Quick won de beker in 1909, 1910, 1911 en 1916. AZ was ook drie keer de verliezende finalist bij de KNVB beker: in 2007, 2017 en 2018.

VVV Venlo

Op 7 februari 1903 werd VVV werd opgericht in februari 1903. De clubnaam betekent 'Venlose Voetbal Vereniging'. Geel en zwart zijn de clubkleren van VVV. Het stadion van VVV heet 'De Koel'. Hoe ziet anno 2019 de erelijst van VVV Venlo eruit? De Limburgse club VVV Venlo won één grote prijs: de KNVB Beker in 1959. Het beste seizoen ooit van VVV in de eredivisie was het seizoen 1960-1961. VVV Venlo eindigde toen als derde in de eredivisie.

VVV Venlo-AZ op 15 maart 2020: scheidsrechter, aftrap en opstelling?

Hoe laat?

Hoe laat is de aftrap? Die is op zondag 15 maart 2020 om 16u45.

Scheidsrechter? VAR?

Wie zijn de scheidsrechter en de VAR bij dit duel? Zodra dat bekend is, wordt het hier gemeld.

Opstelling AZ? Opstelling VVV Venlo?

Hoe ziet de opstelling van AZ eruit voor dit eredivisieduel? En met welke opstelling speelt VVV Venlo bij deze wedstrijd van zondag 15 maart 2020? T.z.t. vindt u hier de opstellingen van beide ploegen voor dit duel.

VVV-AZ live op tv

Hoe laat? Welke zender?

Op welke zender wordt deze wedstrijd tussen VVV Venlo en AZ live uitgezonden? De wedstrijd is live te zien op het net FOX Sports 1. (Dit is de zender die abonnees van KPN gratis kunnen bekijken op het digitale kanaal 14.) Hoe laat begint de live tv-uitzending? Vanaf 16u00 kan men op de zender FOX Sports 3 live naar de warming-up kijken. Vanaf circa 16u45 kan men op FOX Sports 1 live naar de voorbeschouwing kijken. Op die zender is om 16u45 live de aftrap te zien.

Play Sports? Neen

In België zijn de uitzendrechten van de eredivisie (live tv en livestream) in handen van Telenet Play Sports. Wordt dit duel van AZ tegen VVV Venlo ook live uitgezonden door Telenet Play Sports? Neen, deze wedstrijd is helaas niet op televisie bij hen te zien.

Voetbal live op tv

Welke andere interessante wedstrijden kan men in die periode live bekijken op televisie (of middels een livestream)? Op zondag 15 maart 2020 kan men Ajax-FC Twente (eredivisie) live op tv of via een livestream bekijken. Op zondag 22 maart 2020 kan men live op telvisie of via een livestream kijken naarFeyenoord-Ajax (eredivisie). Op 26 maart 2020 speelt het Nederlands elftal de interland Nederland-Verenigde Staten (oefenwedstrijd). Die wedstrijd is bij de NPO live op tv of via een gratis livestream te bekijken.

Livestream VVV-AZ op 15 maart 2020

Livestream VVV Venlo-AZ via FOX Sports

De officiële livestream van dit duel voor Nederland wordt verzorgd door FOX Sports. Met zo'n livestream kan men dit duel dus op een smartphone of computer bekijken. Hun livestream bevindt zich op de avond van zondag 15 maart op de FOX Sports GO App. Deze livestream van het duel tussen de club uit Alkmaar en VVV Venlo begint op hetzelfde moment als hun live tv-uitzending. Dat houdt in dat de livestream om circa 16u30 begint. De livestream bevindt zich op kanaal 1 van de app. Men dient wel een abonnement op die dienst te hebben om deze livestream op die app te kunnen bekijken. Het is niet mogelijk bij FOX Sports om een dagkaart voor een livestream te kopen. Ook is het niet mogelijk om een livestream via PPV (Pay Per View) te verkrijgen. FOX Sports Go App is erg populair bij Nederlandse voetbalfans. Met die app kan men per livestream alle wedstrijden uit de eredivisie bekijken. Ook veel wedstrijden uit het bekertoernooi en de Europa League zijn hierop per livestream te zien.

Livestream AZ-VVV via Play Sports? Neen

De wedstrijd van AZ tegen VVV Venlo is helaas niet via een livestream te zien van Telenet Play Sports. Wel heel wat andere voetbalwedstrijden zijn bij hen te zien waaronder in elke competitieronde minstens één match van eredivisie. Diverse Europese wedstrijden van AZ waren ook bij hen te zien. Hun stream is niet een gratis livestream. Men dient een abonnement te hebben op de Play Sports Go App om een livestream te kunnen bekijken op die app. Telenet Play Sports is een Vlaamse sportomroep die via de livestream en op tv veel voetbal, veldrijden, hockey en formule 1 live uitzendt. Bij diverse veldritten hebben zij zelfs de exclusieve rechten voor een uitzending per livestream. Elke livestream van hen is door hun klanten in de gehele EU te bekijken. Wie geen vast abonnement op de Play Sports Go app wil, heeft de mogelijkheid om een dagpas te kopen, waarmee men een etmaal lang elke livestream van hen kan bekijken.

iTV livestream bij de match VVV-AZ (KPN)

Is het voor klanten van KPN mogelijk om dit duel van de club uit Alkmaar tegen VVV Venlo op het internet te bekijken met een livestream op de iTV-app? Klanten met zo'n abonnement kunnen op die app per livestream naar alle zender kijken die men ook op tv kan ontvangen. Elke livestream op de iTV-app kan men in alle landen van de Europese Unie bekijken. De zender FOX Sports 1 kan men als KPN-klant op die app namelijk, zonder aanvullend abonnement, via een gratis livestream bekijken. Om de livestream van de andere zenders van FOX Sports op die app te kunnen bekijken, dient men een aanvullend abonnement te hebben.

Interactieve tv livestream? (KPN)

De hierboven genoemde app (iTV) is bedoeld om per livestream op een smartphone te kijken. Ook is die app geschikt om op een tablet tv te kijken via een livestream. Wanneer men als klant van klant van KPN deze wedstrijd van AZ tegen VVV Venlo op een desktop computer (of laptop) via een livestream de live-uitzending van wil bekijken, dan kan men daarentegen de site van Interactieve Tv bekijken. Hierop kan men als klant van KPN inloggen en heeft men in de praktijk dezelfde opties als men op een smartphone heeft bij de iTV-app. Ook via site kan men dus als klant van KPN per livestream in heel de EU deze eredivisiewedstrijd bekijken van de club uit Alkmaar tegen VVV Venlo. Ook bij die site geldt echter dat men daarop alleen de zender FOX Sports 1 via een gratis stream kan bekijken, maar dat men zowel een abonnement op KPN als op FOX Sports dient te hebben, om andere zenders van FOX Sports daarop per livestream te kunnen bekijken.

Voorgaande wedstrijd van AZ (thuis tegen ADO op 7 maart)

Op zaterdag 7 maart 2020 speelde de club uit Alkmaar thuis tegen ADO Den Haag. De scheidsrechter was Higler. Er waren 16.117 toeschouwers. Dit duel was live op tv en via de livestream te zien bij FOX Sports.

Uitslag AZ-ADO Den Haag: 4-0

Goals AZ: Koopmeiners (13/penalty en 84), Wijndal (19) en Druijf (89).

Gele kaarten:

  • AZ: Clasie
  • ADO: Meijers, Baluta en Necid

Opstelling AZ (en wissels)

Bizot, Svensson, Leeuwin, Koopmeiners (Goudmijn/86), Wijndal, Clasie, De Wit, Midtsjö (Evjen/67), Stengs, Boadu (Druijf/75) en Idrissi.

Opstelling ADO Den Haag (en wissels)

Koopmans, Spence, Stubbs, Beugelsdijk, De Bock, Meijers (Duffy/76), Baluta, Thomas, Bakker, Bogle (Necid/69) en Summerville (Ould-Chikh/69).

Lees verder

© 2015 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2020: Ajax-FC Twente, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Ajax-FC Twente, live op tv en livestreamOp zondag 15 maart 2020 spelen AFC Ajax en FC Twente tegen elkaar in de Nederlandse eredivisie. Deze competitiewedstrijd…
EK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamEK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamOp het EK voetbal 2021 speelt Oranje tegen Oostenrijk. Deze twee teams zitten in de openingsronde van het Europees kampi…
Voetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamOp maandag 7 september 2020 voetbalt Nederland tegen Italië. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de UEFA Nati…
EK voetbal 2021: 3e duel van Nederland, live tv & livestreamEK voetbal 2021: 3e duel van Nederland, live tv & livestreamHet is nog niet bekend wie de tegenstander van Oranje is bij haar derde poulewedstrijd op het EK van 2021. Die tegenstan…

Finale Champions League 2020, live tv en livestreamFinale Champions League 2020, live tv en livestreamOp zaterdag 30 mei 2020 zou de finale gespeeld worden van de Champions League. Deze finale is echter uitgesteld vanwege…
Resultaat jeugdopleiding Feyenoord: A1 lichting 2009/2010Resultaat jeugdopleiding Feyenoord: A1 lichting 2009/2010Jonge spelers gaan graag naar Feyenoord omdat ze denken bij Feyenoord de meeste kans te maken om in het eerste elftal te…
Bronnen en referenties
  • http://www.foxtv.nl/knvb-samenvattingen
  • http://www.knvb.nl
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/FC_Twente
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/PEC_Zwolle_in_het_bekertoernooi

Reageer op het artikel "Voetbal 2020: VVV-AZ, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 13-05-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!