InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Voetbal 2019: Ajax-PSV, live op tv en livestream

Voetbal 2019: Ajax-PSV, live op tv en livestream

Voetbal 2019: Ajax-PSV, live op tv en livestream Op zondag 31 maart 2019 speelt Ajax tegen PSV. Dit is een competitiewedstrijd in de Nederlandse eredivisie. De wedstrijd vindt plaats in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. De wedstrijd tussen deze twee Nederlandse topclubs is live te volgen op tv. Ook kan men Ajax-PSV online bekijken via een livestream. Hoe laat is de aftrap van Ajax-PSV? Op welke zender wordt deze voetbalwedstrijd live uitgezonden? Waar vindt men een livestream van Ajax-PSV? Welke grote prijzen hebben de topclubs Ajax en PSV in de loop der jaren gewonnen?

PSV: Philips Sport Vereniging

Oorsprong

PSV is ontstaan uit het elektronicaconcern Philips. In 1910 werd er een voetbalteam opgericht voor werknemers van Philips: het Philips Elftal. Daarnaast werd er in augustus 1913 een algemene sportvereniging opgericht voor werknemers van het bedrijf: de Philips Sport Vereniging (PSV). In oktober 1913 besloot het Philips Elftal om ook een onderdeel te worden van die algemene sportvereniging. In de eerste jaren mochten alleen werknemers van Philips lid worden van PSV. Vanaf 1928 mochten ook mensen lid worden die niet bij dat elektronicaconcern werkten.

Groei naar de top

Wat ooit begon als een vereniging die zich vooral focuste op breedtesport en als hoofddoel had om arbeiders de kans te geven om in clubverband te sporten, werd tamelijk snel een vereniging die zich ook op topsport richtte. Reeds in 1921 bereikte de club het hoogste niveau van het Nederlandse voetbal. Enkele jaren later degradeerde de club een keer, maar in 1926 promoveerde PSV wederom naar het hoogste niveau. Sindsdien heeft de club altijd in de hoogste divisie van het Nederlandse voetbal gespeeld. In 1929 won PSV voor het eerst het landskampioenschap.

Erelijst PSV

Hoe ziet anno 2019 de erelijst van de voetbalclub PSV eruit? 24 keer won PSV het Nederlands landskampioenschap. Negen keer won PSV de KNVB Beker. Elf keer won PSV de Johan Cruijff Schaal (Nederlandse Supercup). Een hoogtepunt uit de clubgeschiedenis was het winnen van de Europacup I (de voorloper van de Champions League) in 1988. Een andere internationale topprijs die PSV won was de UEFA Cup in 1978.

Ajax

AFC Ajax werd opgericht in 1900. Het is in de loop der jaren uitgegroeid tot de Nederlandse voetbalclub met de grootste erelijst. Anno 2019 staan er op die erelijst 33 landskampioenschappen, 18 KNVB Beker, 8 Johan Cruijf Schalen, vier keer de Europacup I (Champions League), twee keer de wereldbeker, één keer de Europacup II en één keer de UEFA Cup.

Voorbeschouwing: Ajax versus PSV

De wedstrijd tussen deze twee topclubs in maart 2019 is buitengewoon interessant, aangezien dit in het seizoen 2018-2019 duidelijk de twee beste teams in de Nederlandse eredivisie zijn. Zij strijden dan ook om het landskampioenschap. Wie is de favoriet voor de zege? In theorie lijkt Ajax een sterkere selectie te hebben en daarnaast hebben zij ook het thuisvoordeel, dus de Amsterdamse club lijkt op papier de favoriet te zijn in deze wedstrijd.

Info over Ajax-PSV op 31 maart 2019

Hoe laat is de aftrap?

Hoe laat begint de wedstrijd tussen Ajax en PSV? De aftrap van deze wedstrijd was op zondag 31 maart 2019 om 16u45. Wie is de scheidsrechter? Zodra dat bekend is wordt die informatie hier geplaatst

Opstelling Ajax? Opstelling PSV?

Met welke opstelling speelt Ajax? En met welke opstelling komt PSV aan de aftrap van deze topwedstrijd? Zodra de opstellingen van Ajax en PSV bekend zijn, worden die hier geplaatst.

Live op tv: Ajax-PSV, welke zender?

De wedstrijd Ajax-PSV wordt in Nederland live op tv uitgezonden door FOX Sports. De voorbeschouwing op deze topwedstrijd begint om 15u30 op de zender FOX Sports 3. De live tv-uitzending van de wedstrijd vindt vanaf 16u45 plaats op de zender FOX Sports 1. De zenders van FOX Sports zijn abonneezenders (betaalzenders). Als men geen abonnement op FOX Sports heeft en toch deze wedstrijd live op tv wil zien, dan kan men een dagpas van FOX Sports kopen via een provider van digitale tv.

Voetbal live

Naar welke andere interessante voetbalwedstrijden kunnen voetballiefhebbers in het voorjaar van 2019 live kijken op tv (of online via een livestream)? Op 5 april 2019 wordt de damesinterland Nederland-Mexico (oefenwedstrijd) gespeeld. Men kan die wedstrijd niet alleen live op tv bekijken, ook wordt er door de zendgemachtigde een gratis livestream aangeboden bij deze match. Op 9 april 2019 is ook de damesinterland Nederland-Chili (oefenwedstrijd) live op tv en via een gratis livestream te volgen. Op 10 april 2019 kan men live op tv en via de gratis livestream kijken naar Ajax-Juventus (Champions League). Zowel die twee damesinterlands als de kwartfinale van Ajax in de Champions League zijn live te zien bij Veronica (op tv en op hun site via de gratis livestream).

Livestream Ajax-PSV in Nederland bij FOX Sports

Er wordt een livestream van Ajax-PSV verzorgd door FOX Sports. Hiermee is het dus mogelijk om deze wedstrijd tussen PSV en Ajax op zondag 31 maart 2019 via een livestream te bekijken op een computer of smartphone. Deze officiële livestream bevindt zich op de FOX Sports Go App. De livestream van de wedstrijd begint tegelijkertijd met de live tv-uitzending. Het is echter ook mogelijk om via een livestream van die app (op kanaal 3 van FOX Sports) vanaf 15u30 naar de voorbeschouwing te kijken. De officiële stream van FOX Sports is niet een gratis livestream: men dient een abonnement op die dienst te hebben om live naar deze stream op de FOX Sports Go App te kunnen kijken.

Het is anno 2019 niet meer mogelijk om bij FOX Sports een dagpas voor hun livestreams te kopen; ook bestaat er bij FOX Sports niet meer de mogelijkheid om via PPV (Pay Per View) slechts één livestream voor één wedstrijd te kopen. Men dient een vast abonnement te hebben om hun officiële livestream te kunnen bekijken. Wie toch geen vast abonnement wil hebben, kan bij FOX Sports wel voor televisie een dagpas bestellen, maar niet voor de livestream.

Livestream via Go App?

Is het ook mogelijk om deze wedstrijd te bekijken via een livestream op de Ziggo Go App? Op die app kan men als klant van digitale tv bij Ziggo via een livestream de zenders bekijken die men ook op tv kan ontvangen. Men kan op die app dus alleen maar per livestream naar deze voetbalwedstrijd kijken als men een abonnement op FOX Sports heeft.

NLziet livestream?

Kan men deze voetbalwedstrijd ook via een livestream op de app NLziet bekijken? Neen, er is geen livestream van Ajax-PSV op die app beschikbaar. Op die app kan men per livestream namelijk alleen maar kijken naar zenders van de NPO (publieke omroep), RTL Nederland en Talpa (SBS Broadcasting). De zenders van FOX Sports zijn op die app niet per livestream te bekijken.

Live op tv in België

In België wordt de wedstrijd Ajax-PSV ook live op tv uitgezonden. De uitzendrechten (live tv en livestream) van de Nederlandse eredivisie zijn in België in handen van Play Sports. De live tv-uitzending van de topper tussen PSV en Ajax begint op 31 maart 2019 om 16u40 op de zender Play Sports 3. De sportomroep Play Sports is een onderdeel van het Belgische bedrijf Telenet. Play Sports is onder meer gespecialiseerd in het live uitzenden van voetbal, formule 1 en veldrijden.

Livestream Play Sports

De wedstrijd wordt ook live uitgezonden op het internet via een livestream van Telenet Play Sports. Hun livestream begint in de namiddag van zondag 31 maart 2019 tegelijk met hun tv-uitzending. Dat houdt dus in dat deze livestream van de wedstrijd tussen de Nederlandse topclubs PSV en Ajax om 16u40 begint. Is dit een gratis livestream van Ajax-PSV? Deze livestream van deze Nederlandse competitiewedstrijd bij deze Belgische dienst is niet gratis. De livestream is voor abonnees van Play Sports te bekijken op hun website. Daarnaast kan men deze livestream van Ajax-PSV op 31 maart 2019 ook vinden op de Play Sports Go App. Wie geen vast abonnement heeft op Play Sports, kan in België bij de Go App een dagpas of weekendpas kopen, waarmee men alsnog deze livestream kan bekijken.

Sport live op zondag 31 maart 2019

Op zondag 31 maart is er voor de tv-kijkende sportliefhebbers op diverse zenders een groot en interessant aanbod te zien. Op deze zondagmiddag wordt de wielerwedstrijd Gent-Wevelgem bijvoorbeeld live uitgezonden. Men kan deze wedstrijd op die middag van zondag 31 maart 2019 ook via een gratis livestream volgen. Verder kan men op die zonddag onder meer live kijken naar de GP van Argentinië (MotoGP). Eveneens wordt de GP van Nederland in Valkenswaard (MXGP) verreden op zondag 31 maart. Die wedstrijd kan men eveneens via een gratis livestream bekijken. Ook begint in de namiddag van 31 maart de Formule 1 Grand Prix Bahrein, die eveneens per livestream en live op tv gevolgd kan worden.

Lees verder

© 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2019: PSV-Feyenoord, live op tv en livestreamVoetbal 2019: PSV-Feyenoord, live op tv en livestreamOp zondag 24 februari 2019 speelt PSV tegen Feyenoord. Deze wedstrijd vindt plaats in het Philips Stadion te Eindhoven.…
KNVB Beker 2019: Feyenoord-Ajax, live tv en livestreamKNVB Beker 2019: Feyenoord-Ajax, live tv en livestreamOp woensdag 27 februari 2019 wordt de wedstrijd Feyenoord-Ajax gespeeld in de halve finale van de KNVB Beker. Deze halve…
Formule 1: GP van Bahrein 2019, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Bahrein 2019, live op tv en livestreamOp zondag 31 maart 2019 wordt vijftiende editie van de Formule 1 Grand Prix van Bahrein verreden. Dit is de tweede wedst…
Vrouwenvoetbal 2019: Nederland-Canada, live tv en livestreamVrouwenvoetbal 2019: Nederland-Canada, live tv en livestreamOp donderdag 20 juni 2019 speelt Nederland op het WK vrouwenvoetbal tegen Canada. Dit is voor deze teams de derde en laa…
KNVB Bekerfinale 2019: Ajax-Willem II, live tv en livestreamKNVB Bekerfinale 2019: Ajax-Willem II, live tv en livestreamOp zondag 5 mei 2019 wordt de finale gespeeld van de KNVB Beker. Deze wedstrijd vindt plaats in het Rotterdamse 'Stadion…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/AFC_Ajax
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/PSV_(voetbalclub)
  • https://www.playsports.be/ott/onboarding/plans
  • https://www.playsports.be/tv-gids/list/
  • https://live.foxsports.nl/live/tv-gids/list

Reageer op het artikel "Voetbal 2019: Ajax-PSV, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 24-03-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!