Fitbit Blaze HR: sporthorloge voor actieve mensen

Fitbit Blaze HR: sporthorloge voor actieve mensen De Fitbit Blaze HR is een sporthorloge dat de hele dag kan bijhouden hoeveel beweging je krijgt en hoe actief je leven is. Het apparaat kan de hele dag bijhouden hoe je hartslag is, en hiermee is het de eerste activity tracker die dit kan. Andere sporthorloges kunnen wel de hartslag bijhouden, maar doen dit niet 24 uur per dag. Welke functies kun je nog meer vinden op de Fitbit Blaze HR?

Wat is Fitbit?

Fitbit is een bedrijf dat bekend staat om de verschillende sporthorloges die het heeft ontwikkeld. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in sporten en bewegen. Als het gaat om activity trackers, dan staat Fitbit aan de top met bedrijven als TomTom en Garmin. Enkele bekende fitnesstrackers van Fitbit zijn de Fitbit Charge HR, de Fitbit Flex. De Fitbit One en de Fitbit Surge. De Fitbit Blaze (ook wel Fitbit Blaze HR genoemd) verscheen in 2016.

Bron: Fitbit Press KitBron: Fitbit Press Kit

Fitbit Blaze

De Fibit Blaze is een sporthorloge dat in 2016 op de markt kwam. Het kan worden gezien als een verbeterde en uitgebreidere versie van de Fitbit Charge HR. Het apparaat bevat een hartslagmeter en tevens kun je allerlei activiteiten bijhouden, zoals fietsen, wandelen, hardlopen, krachttraining. Het apparaat kan ook registreren hoeveel trappen je omhoog bent gegaan. Houd bij hoeveel stappen je zet, hoeveel minuten je per dag actief bent en hoe je ’s nachts slaapt.

Hartslagmeter

Bijzonder aan de Fitbit Blaze is de hartslagmeter. Deze is op het punt van verschijnen niet te vergelijken met andere fitnesstrackers op de markt. De hartslagmeter kan namelijk 24 uur per dag bijhouden hoe je hartslag is, zodat je gemakkelijk kunt bijhouden wanneer je hartslag piekt. De hartslagmeter zit in het polsbandje verwerkt en je hoeft er dus geen speciale hartslagmeter voor te gebruiken die je bijvoorbeeld om je middel moet doen.

Maak je eigen workout

Wil je jezelf extra uitdagen? De Fitbit Blaze heeft een aantal voorgeprogrammeerde workouts. Je krijgt op je schermpje te zien welke oefeningen je moet doen en hoe lang of hoe vaak. Dit wordt ook wel FitStar genoemd en met FitStar heb je eigenlijk je eigen personal trainer bij je.

Bron: Fitbit Press KitBron: Fitbit Press Kit

Verbind met je smartphone

Fitbit heeft een speciale app die je kunt verbinden met je Fitbit Blaze. Hier kun je precies zien wat je op een dag hebt gedaan en hoe actief je bent geweest. Het is er ook mogelijk om speciale doelen in te stellen, bijvoorbeeld 10.000 stappen per dag. Via BlueTooth kun je de Blaze connecten met de app op je smartphone. Op de app kun je ook mensen toevoegen die je kent en ook een Fitbit hebben. Het is dan mogelijk samen challenges aan te gaan en te kijken wie de meeste stappen op een dag zet. Overigens hoeven je vrienden niet perse een Fitbit Blaze te hebben. Een ander sporthorloge van Fitbit werkt namelijk met dezelfde app.

Andere specificaties

De Fitbit Blaze HR kan ook dienen als een horloge, omdat je er de tijd op kunt lezen. Daarnaast kun je een speciaal ‘Silent Alarm’ instellen. Je Fitbit zal dan trillen als het tijd is om te staan en je hebt dus geen vervelende pieptoon. Ideaal als je vroeg in de morgen wilt trainen, maar je partner nog even wilt blijven slapen. De FitBit Blaze kan tegen regen, maar je kunt er niet mee zwemmen. De ingebouwde batterij gaat gemiddeld vijf dagen mee en kan via een USB-lader worden opgeladen.

Bron: Fitbit Press KitBron: Fitbit Press Kit

Hoe ziet de Fitbit Blaze HR er uit?

De FitBit Blaze is vergelijkbaar met een horloge. Het apparaat heeft een strak uiterlijk. Het scherm is achthoekig en heeft hierdoor een opvallend uiterlijk. De FitBit Blaze is verkrijgbaar in meerdere kleuren, zoals zwart, paars en blauw. Ook kun je het bandje in twee maten krijgen: large of small.

Losse onderdelen

Het is mogelijk om losse onderdelen bij te kopen. Denk aan het bandje, maar ook het metalen omhulsel waar de fitnesstracker in moet worden gestopt. Voor de band kun je ook een speciaal zilveren of leren band kopen.

Kun je afvallen met de Fitbit Blaze?

Is het mogelijk om af te vallen met de Fitbit Blaze? Het is natuurlijk geen wondermiddel voor het afvallen, maar je kunt het zeker zien als een hulpmiddel. Wanneer je het gebruikt om goed bij te houden hoeveel je beweegt en probeert je prestaties telkens te verbeteren, dan kan het zeker helpen om gewicht kwijt te raken. Bedenk je wel dat het ook belangrijk is om gezond te eten.

Lees verder

© 2016 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Garmin Forerunner 920XT: veelzijdige activity trackerGarmin Forerunner 920XT: veelzijdige activity trackerDe Garmin Forerunner 920XT is een geavanceerde fitnesstracker met ontzettend veel functies. Het is één van de duurdere s…
TomTom MultiSport Cardio: sporthorloge voor sportersDe TomTom Multisport Cardio is een fitnesstracker die je kunt gebruiken voor meerdere sporten. Het apparaat is beschikba…
Suunto Ambit3 Peak: tracker om te fietsen, lopen of zwemmenWie een veelzijdige fitnesstracker zoekt, kan kiezen voor de Suunto Ambit Peak. Dit is geen goedkope activity tracker, m…
Wat is het nut van een fitnesstracker?Wat is het nut van een fitnesstracker?Een fitnesstracker kan worden gebruikt om precies bij te houden wat je aan sport doet. Er zijn verschillende fitnesshorl…

Vijf nieuwe sporten op de Olympische Spelen van 2020Vijf nieuwe sporten op de Olympische Spelen van 2020In 2020 vinden de Olympische Spelen plaats in Tokio. Ten opzichte van de Spelen van 2016 zullen er dan vijf nieuwe sport…
Hardlopen met compressiekousenHardlopen met compressiekousenGoede sportkleding is niet alleen belangrijk voor de afvoer van zweet en het doorlaten van frisse lucht, maar kan ook bi…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Fitbit Press Kit,
  • https://www.fitbit.com/nl/blaze
  • http://computertotaal.nl/overige-elektronica/fitbit-blaze-kruising-tussen-smartwatch-en-fitnessarmband-69536
  • http://www.wareable.com/fitbit/fitbit-blaze-review
  • http://www.amazon.com/Fitbit-Blaze-Smart-Fitness-Silver/dp/B019VM3CPW (De reviews)
  • http://www.wareable.com/fitness-trackers/the-best-fitness-tracker
  • https://investor.fitbit.com/press/press-kit/
  • Afbeelding bron 1: Fitbit Press Kit (https://investor.fitbit.com/press/press-kit/)
  • Afbeelding bron 2: Fitbit Press Kit (https://investor.fitbit.com/press/press-kit/)
  • Afbeelding bron 3: Fitbit Press Kit (https://investor.fitbit.com/press/press-kit/)
Writingsuus (705 artikelen)
Gepubliceerd: 28-05-2016
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 10
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.