WK vrouwenvoetbal 2019 live op tv en livestream

WK vrouwenvoetbal 2019 live op tv en livestream Het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal wordt in 2019 georganiseerd in Frankrijk. De openingswedstrijd wordt gespeeld op vrijdag 7 juni. De finale van dit WK voetbal voor vrouwen staat op zondag 7 juli op het programma. Het WK vrouwenvoetbal 2019 is live op tv te bekijken. Daarnaast kan men dit wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen ook via een gratis livestream online volgen. Door welke omroepen wordt dit wereldkampioenschap vrouwenvoetbal live op tv uitgezonden? Waar vindt men een livestream voor dit wereldkampioenschap damesvoetbal? Wanneer speelt Nederland haar wedstrijden op dit wereldkampioenschap vrouwenvoetbal? Hoe is de geschiedenis van het WK vrouwenvoetbal verlopen?

Geschiedenis WK voetbal voor vrouwen

In 1991 werd door de FIFA het eerste WK damesvoetbal georganiseerd. (Ter vergelijking: al sinds 1930 organiseert de FIFA een WK voetbal voor heren.) Het WK vrouwenvoetbal wordt, net als het WK van de heren, eens in de vier jaar georganiseerd. Het eerste WK voor dames vond plaats in China. De Verenigde Staten wonnen dat toernooi, door in de finale Noorwegen te verslaan. In 1999 zou Amerika nogmaals het WK winnen, ditmaal door in de finale na strafschoppen China te verslaan. In 2015 won het team van de Verenigde Staten voor de derde keer het WK vrouwenvoetbal. Bij dit wereldkampioenschap, dat in Canada werd gehouden, wonnen de Amerikaanse voetbalvrouwen in de finale met 5-2 van Japan.

Behalve de Verenigde Staten van Amerika is er nog één land dat er meer dan één keer in slaagde om het WK voetbal voor dames te winnen: Duitsland won het WK twee keer. De eerste keer was in 2003 (door Zweden in de finale te verslaan). De tweede eindzege van Duitsland was in 2007 (door Brazilië in de finale te verslaan).

Naast de meervoudige winnaars Duitsland en de Verenigde Staten, zijn er twee landen die er één keer in slaagden om het WK voetbal voor vrouwen te winnen. Noorwegen werd in 1995 wereldkampioen, door in de finale Duitsland met 2-0 te verslaan. Japan werd in 2011 wereldkampioen, door in de finale de Verenigde Staten middels strafschoppen te verslaan. In 1991 en 1995 mochten er twaalf landen deelnemen aan het WK damesvoetbal. Bij de WK's vrouwenvoetbal van 1999 tot en met 2011 namen zestien landen deel. Bij het WK vrouwenvoetbal van 2015 mochten er 24 landen deelnemen. Ook bij het WK vrouwenvoetbal 2019 doen er 24 landen mee.

Nederland en het WK vrouwenvoetbal

Nederland heeft niet deelgenomen aan de WK's van 1991 tot en met 2011. Bij dat allereerste WK, van 1991, was Nederland wel heel dicht bij deelname. De Oranje Leeuwinnen misten de kwalificatie met slechts één doelpunt. Daarna zijn de Nederlandse voetbaldames nooit meer zo dicht bij kwalificatie voor het WK voetbal geweest. In 2015 nam het Nederlands damesteam voor het eerst deel aan het WK.

Nederland op het WK vrouwenvoetbal 2015

Op dat toernooi won Nederland zijn eerste poulewedstrijd met 1-0 van Nieuw-Zeeland, dankzij een doelpunt van Lieke Martens. De tweede poulewedstrijd verloren de Nederlandse voetbalvrouwen met 0-1 van China. In de derde en laatste poulewedstrijd speelden de Oranje Leeuwinnen met 1-1 gelijk tegen Canada. Nederland werd derde in de eindstand van de poule en plaatste zich zo voor de tweede ronde (achtste finales). Daarin was Japan de tegenstander. Nederland verloor met 1-2 en werd zo uitgeschakeld.
Japan zou later de finale van het toernooi halen, maar verloor daarin van de Verenigde Staten.

Oranje Leeuwinnen op het WK vrouwenvoetbal 2019

Bij de kwalificatiewedstrijden voor het WK vrouwenvoetbal 2019 zat Nederland in poule 3, samen met Ierland, Noorwegen, Noord-Ierland en Slowakije. Noorwegen werd de eindwinnaar van deze poule en kwalificeerde zich automatisch voor het WK vrouwenvoetbal 2019. Nederland was de nummer twee van de eindstand en mocht meedoen aan de playoffs, waarin de Oranje Leeuwinnen zich alsnog voor het WK vrouwenvoetbal 2019 plaatsten. Nederland versloeg daarbij achtereenvolgens Denemarken en Zwitserland. De WK-kwalificatiewedstrijden waren live op tv en via een gratis livestream te zien bij Veronica.

Selectie Nederland

In de Nederlandse selectie voor het WK 2019 zitten 23 dames, waaronder 3 keepers. De bondscoach is Sarina Wiegman. Sterspeelsters in het team zijn onder meer Martens, Miedema en Groenen.

Programma Nederland: Oranje Leeuwinnen live op tv en via de livestream

Hoe ziet het programma van Nederland eruit op dit WK vrouwenvoetbal? Hieronder vindt u een overzicht van de wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen op het WK vrouwenvoetbal. Al deze wedstrijden zijn live op tv en online via de livestream te bekijken.

Programma Nederland op het WK voetbal 2019 voor vrouwen:

 • Di. 11 juni: Nederland - Nieuw-Zeeland 1-0
 • Za. 15 juni: Nederland - Kameroen 3-1
 • Do. 20 juni: Nederland - Canada 2-1
 • Di. 25 juni: Nederland - Japan (achtste finale) 2-1
 • Za. 29 juni: Nederland-Italië (kwartfinale) 2-0
 • Wo. 3 juli: Nederland-Zweden (halve finale) 0-0 (1-0 na verlenging)
 • Zo. 7 juli: Nederland - Verenigde Staten (finale) 0-2

Live op tv: WK vrouwenvoetbal

NOS Studio Sport

In 2015 deed Nederland voor het eerst mee aan het WK vrouwenvoetbal en dat was toen voor de NOS ook de reden om dit toernooi voor het eerst live op tv uit te zenden. Ondanks het tijdsverschil tussen Nederland en Canada werd dat WK vrouwenvoetbal van 2015 qua kijkcijfers een behoorlijk groot succes. In 2017 zond de NOS het EK vrouwenvoetbal live op tv en online via de livestream uit, toen dit toernooi in Nederland werd gehouden. Dit werd een gigantisch succes. Daarom wil de NOS ook in 2019 het WK vrouwenvoetbal weer live op tv uitzenden. Het is hen gelukt om hiervoor de uitzendrechten te verkrijgen. De NOS zendt bij het WK vrouwenvoetbal op tv sowieso alle wedstrijden live uit die 's avonds om 21u00 beginnen. Daarnaast zenden zij ook alle wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen live uit, ongeacht of die 's middags of 's avonds worden gespeeld. (Het exacte uitzendschema van alle live tv-uitzendingen van dit WK vrouwenvoetbal vindt u onderaan dit artikel.) Studio Sport zendt ook een magazine-programma uit over het WK vrouwenvoetbal 2019: Studio France. Dit wordt doorgaans rondom de live-uitzendingen van de wedstrijden uitgezonden. Bij avondwedstrijden waarvan de aftrap om 21u00 is, begint Studio France doorgaans om 20u25. Hierin beschouwt men onder meer voor op de volgende wedstrijd van dit WK vrouwenvoetbal en neemt men het WK-nieuws door. Na afloop van de live-wedstrijd is er in Studio France een nabeschouwing van de wedstrijd.

Veronica? Neen

In theorie was er nog concurrent voor de NOS voor de live tv-uitzendrechten van het WK vrouwenvoetbal 2019: Veronica Tv. Deze zender is een vaste mediapartner van de Oranje Leeuwinnen geworden. Ze hadden de uitzendrechten van de kwalificatiewedstrijden voor dit WK vrouwenvoetbal en zenden daarnaast ook veel oefenwedstrijden live uit op tv. In theorie hebben zij zeker interesse in de uitzendrechten van het WK vrouwenvoetbal. In de praktijk hebben zij echter een probleem: in principe heeft Veronica op haar kanaal alleen zendruimte in de avonden en nachten. Overdag wordt dit kanaal door een andere zender gebruikt. Bij een WK vrouwenvoetbal zijn niet alle wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen 's avonds, maar zullen er ook 's middags wedstrijden moeten worden uitgezonden.

Veronica Tv is een onderdeel van het SBS-concern, dus in theorie kon hier wel een oplossing worden gezocht, door het WK vrouwenvoetbal niet helemaal op Veronica uit te zenden, maar deels ook op andere zenders van SBS. Toch bleek dit geen ideale situatie te zijn. Alles afwegende is puur praktisch gezien het WK vrouwenvoetbal daardoor voor Veronica Tv minder interessant dan voor de NOS. Hierdoor gingen de uitzendrechten (tv en livestream) van dit WK vrouwenvoetbal dus toch naar de NOS. Andere interlands van de Oranje Leeuwinnen, na afloop van het WK vrouwenvoetbal, zijn wel vaak weer bij Veronica te zien.

Eurosport? Neen

Bij diverse voorgaande grote vrouwenvoetbaltoernooien waren de uitzendrechten (tv en livestream) in handen van Eurosport. Zij zonden altijd een groot aantal wedstrijden live uit. Bij het WK vrouwenvoetbal 2019 heeft Eurosport echter niet de uitzendrechten.

WK vrouwenvoetbal live in Nederland, welke zender? Vaak NPO3, maar Oranje vaak op NPO1

Op welke zender worden de wedstrijden van het WK voetbal voor vrouwen in 2019 live uitgezonden door NOS Studio Sport? De meeste live-uitzendingen van wedstrijden van dit WK damesvoetbal zijn bij hen te zien op de zender Nederland 3 (NPO3). Sommige wedstrijden van dit WK vrouwenvoetbal worden door hen echter live uitgezonden op een andere zender. Zo wordt de eerste wedstrijd van de Oranje vrouwen, Nederland - Nieuw-Zeeland (11 juni), 's middags live uitgezonden op Nederland 1 (NPO1). Ook de wedstrijd Canada-Kameroen (10 juni) wordt live uitgezonden op Nederland 1. De wedstrijd Nederland-Kameroen (15 juni) is wordt ook live uitgezonden op Nederland 1. De middagwedstrijd Zweden-Thailand op 15 juni was ook live op NPO1 te zien. De wedstrijd Nederland-Canada (20 juni) wordt eveneens live op Nederland 1 uitgezonden. Toch worden niet alle wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen op dit WK vrouwenvoetbal automatisch live op Nederland 1 (NPO1) uitgezonden. De achtste finale Nederland-Japan (25 juni) wordt bijvoorbeeld niet live uitgezonden op NPO1, maar op NPO3. De kwartfinale Nederland-Italië (29 juni) wordt wel weer live uitgezonden op de tv-zender NPO1. Oorspronkelijk zou de halve finale van woensdag 3 juli live worden uitgezonden op de zender Nederland 3, maar toen bleek dat de Oranje leeuwinnen in die halve finale staan, heeft men besloten om de live-uitzending van de halve finale Nederland-Zweden (3 juli) te verplaatsen naar de zender Nederland 1 (NPO1). De troostfinale van dit WK vrouwenvoetbal is op zaterdag 6 juli eveneens live te zien op NPO1. Ook de finale van het WK vrouwenvoetbal 2019 op zondag 7 juli is live te zien op Nederland 1.

Sporza (België)

De Vlaamse publieke omroep VRT (Sporza) heeft ook de uitzendrechten (live tv en livestream) voor dit WK vrouwenvoetbal. Hoewel de Belgische voetbalvrouwen zich niet gekwalificeerd hebben voor het WK vrouwenvoetbal 2019, zendt Sporza toch een zeer groot aantal wedstrijden van dit wereldkampioenschap vrouwenvoetbal live uit op tv en via de livestream.

Overige omroepen die live het WK damesvoetbal 2019 op tv uitzenden

Welke overige omroepen zenden het WK vrouwenvoetbal 2019 uit? Tot de overige omroepen die de wereldkampioenschappen voetbal voor vrouwen in 2019 live op tv uitzenden behoren onder meer het Britse BBC, het Franse TF1, de Duitse publieke zenders ARD en ZDF, het Italiaanse RAI, het Australische Optus Sport en het Amerikaanse FOX (i.s.m. FS1, Telemundo en Universo).

Livestream WK vrouwenvoetbal 2019

Gratis livestream (NPO)

De Nederlandse publieke omroep (NPO) gaat op dit WK vrouwenvoetbal een livestream aanbieden van elke wedstrijd. Dit geldt dus niet alleen voor de wedstrijden die zij op tv uitzenden, maar ook alle andere wedstrijden van dit WK voetbal voor vrouwen zijn bij hen via een livestream te bekijken. Met zo'n livestream kan men alle wedstrijden van dit wereldkampioenschap vrouwenvoetbal dus op een smartphone of computer bekijken. De livestream bevindt zich bij elke wedstrijd die zij uitzenden op de website van de NOS in de rubriek 'Sport'. Ook kan men elke livestream van hen op de NOS-app bekijken. Het voordeel van de livestream van de NPO bij dit WK vrouwenvoetbal is, dat dit een openbare livestream is, die men geheel gratis kan bekijken. De livestream van de NOS voor het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal is echter wel 'geo-restricted'. Dat houdt in dat men alleen in Nederland naar deze stream van het WK vrouwenvoetbal 2019 kan kijken.

Go App: livestream in de hele EU

Men kan ook online per livestream via de Go App (online tv) kijken naar dit WK vrouwenvoetbal. Via die app kan men online (per livestream) naar de live tv-uitzendingen kijken. Eén van de voordelen tegenover de livestream van de NOS is, dat men via deze app niet alleen in Nederland per stream naar de wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen kan kijken. Men kan op deze app in de gehele EU per livestream de wedstrijden van de Nederlandse vrouwen op dit WK voetbal bekijken. De Go App is een dienst van VodafoneZiggo. Wie een abonnement voor digitale tv bij Ziggo heeft, kan deze app automatisch gebruiken, zonder iets bij te hoeven betalen. Via die app kan men elke zender per livestream bekijken, die men thuis ook op tv bij Ziggo kan bekijken. Het aantal zenders dat men hierop per livestream kan ontvangen, is dus exact gekoppeld aan het tv-abonnement. Wie een uitgebreid tv-abonnement heeft, kan al die zender ook online per livestream bekijken. Men kan hierop dus de wedstrijden bekijken van dit WK vrouwenvoetbal die de NOS op tv uitzendt. Men kan hierop ook de wedstrijden van dit WK vrouwenvoetbal per livestream bekijken die op tv worden uitgezonden door bijvoorbeeld Sporza, ZDF en BBC.

Zo'n app waarmee men per livestream in de hele EU naar tv kan kijken, is natuurlijk in de zomermaanden voor veel mensen extra handig. Men kan op die manier dus ook op vakantie in het buitenland (althans: in de EU) per livestream naar dit WK damesvoetbal kijken.

Livestream WK vrouwenvoetbal op NLziet?

De wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen op het WK vrouwenvoetbal 2019 worden ook live uitgezonden via NPO Start. Daardoor zijn de wedstrijden van het Nederlands vrouwenvoetbalteam op dit WK vrouwenvoetbal ook te zien via een livestream op NLziet. Op die app zijn immers alle tv-uitzendingen van NPO Start, RTL XL en Talpa (SBS Broadcasting) per livestream te bekijken. Men dient echter wel een abonnement te hebben op NLziet om op die app naar de wedstrijden van het WK damesvoetbal te kunnen kijken. Op de NLziet-app zijn alleen de wedstrijden van dit WK vrouwenvoetbal per livestream te bekijken, die men bij de NOS ook op tv kan bekijken. De wedstrijden van dit wereldkampioenschap vrouwenvoetbal die de NOS alleen online (via een livestream) uitzendt, kan men net via een stream op de NLziet-app bekijken.

Sporza livestream bij het WK vrouwenvoetbal 2019

Een deel van dit WK voetbal voor vrouwen wordt via een livestream uitgezonden door de Vlaamse publieke omroep Sporza (VRT). Sporza biedt een gratis livestream aan bij heel wat wedstrijden van dit WK vrouwenvoetbal, maar deze stream is wel 'geo-restricted'. Dat houdt in dat men elke livestream van hen bij dit WK vrouwenvoetbal alleen in België mag bekijken. In andere landen is hun gratis livestream van het WK van de voetbalvrouwen geo-blocked. Hun gratis livestream is voor kijkers in België te vinden op de website van Sporza. Daarnaast kan men deze gratis livestream van het WK vrouwenvoetbal ook vinden op de Sporza app.

Andere livestream WK vrouwenvoetbal? BBC? ARD? ZDF? RAI?

Ook veel andere omroepen die dit WK vrouwenvoetbal live op tv uitzenden, bieden op hun website eveneens een livestream aan van de wedstrijden. Voor die omroepen geldt bij dit wereldkampioenschap vrouwenvoetbal echter hetzelfde als voor Sporza: die livestream is dan geo-restricted. Men mag zo'n livestream van het WK vrouwenvoetbal op zo'n omroepwebsite officieel alleen in het thuisland van de omroep bekijken. De omroepen hebben alleen de uitzendrechten om via de livestream op hun website de wedstrijden van het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal 2019 voor kijkers in eigen land live uit te zenden en niet voor buitenlandse kijkers.

7 juni: openingswedstrijd WK vrouwenvoetbal live op tv en livestream

Op vrijdag 7 juni 2019 wordt de openingswedstrijd van dit WK vrouwenvoetbal live op tv en online via de livestream uitgezonden: Frankrijk - Zuid-Korea. Bij NOS Studio Sport begint de live tv-uitzending om 20u25 op de zender NPO3 (Nederland 3). Door het Vlaamse VRT (Sporza) wordt deze wedstrijd van het WK vrouwenvoetbal vanaf 20u30 live uitgezonden. De eerste helft wordt door hen live uitgezonden op de zender Ketnet. De tweede helft van deze openingswedstrijd van het WK vrouwenvoetbal is bij hen live te zien op Canvas. De openingswedstrijd van dit wereldkampioenschap vrouwenvoetbal is ook live op tv te zien bij onder meer ZDF en BBC One.

WK voetbal voor vrouwen 2019: loting, programma en speelschema

Eindstanden poules eerste ronde WK vrouwenvoetbal

Hieronder vindt u de eindstanden van alle poules van het WK voetbal voor vrouwen 2019? Achter de teams die zich voor de achtste finales hebben geplaatst, staat een teken (*). Verderop vindt u het overzicht van de live-uitzendingen (tv en livestream) en de uitslagen van de wedstrijden op het WK vrouwenvoetbal 2019.

Groepsindeling en standen in de eerste ronde van het WK vrouwenvoetbal 2019
Poule A:
 1. Frankrijk * 3-9 (7- 1)
 2. Noorwegen * 3-6 (6- 3)
 3. Nigeria 3-3 (2- 4)
 4. Zuid-Korea 3-0 (1- 8)

Poule B:
 1. Duitsland * 3-9 (6-0)
 2. Spanje * 3-4 (3-2)
 3. China * 3-4 (1-1)
 4. Zuid-Afrika 3-0 (1-8)
Poule C:
 1. Italië * 3-6 (7-2)
 2. Australië * 3-6 (8-5)
 3. Brazilië * 3-6 (6-3)
 4. Jamaica 3-0 (1-12)

Poule D:
 1. Engeland * 3-9 (5-1)
 2. Japan * 3-4 (2-3)
 3. Argentinië 3-2 (3-4)
 4. Schotland 3-1 (5-7)
Poule E:
 1. Nederland * 3-9 (6-2)
 2. Canada * 3-6 (4-2)
 3. Kameroen * 3-3 (3-5)
 4. Nieuw-Zeeland 3-0 (1-5)

Poule F:
 1. USA* 3-9 (18-0)
 2. Zweden * 3-6 (7- 3)
 3. Chili 3-3 (2- 5)
 4. Thailand 3-0 (1-20)

Programma: wedstrijden WK voetbal live op tv en livestream

Hieronder vindt u het programma van de eerste ronde van het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal. In dit schema zijn de uitslagen van de wedstrijden van dit WK vrouwenvoetbal bijgehouden.

Welke wedstrijden live bij de NOS (NPO: Studio Sport)?

Veel Nederlanders hebben vooral interesse in de wedstrijden die live op tv worden uitgezonden door de Nederlandse publieke omroep NPO (NOS Studio Sport). De wedstrijden die de NOS live uitzendt van dit WK vrouwenvoetbal zijn daarom vet gedrukt in het onderstaande schema. Veel Nederlanders kijken ook live naar het WK vrouwenvoetbal via de Vlaamse publieke omroep Sporza (VRT). Hun live tv-uitzendingen van dit wereldkampioenschap vrouwenvoetbal vinden deels plaats op de zender Canvas en deels op Ketnet.

Eerste ronde WK vrouwenvoetbal live op tv en livestream

 • 7 juni 21u00: Frankrijk Zuid-Korea 4-0 (live op NPO3, Sporza en livestream)
 • 8 juni 15u00: Duitsland China 1-0 (live op BBC One, ARD en livestream)
 • 8 juni 18u00: Spanje Zuid-Afrika 3-1 (live op Sporza/Canvas en livestream)
 • 8 juni 21u00: Noorwegen Nigeria 3-0 (live op NPO3, Sporza en livestream)
 • 9 juni 13u00: Australië Italië 1-2 (live op RAI en livestream)
 • 9 juni 15u30: Brazilië Jamaica 3-0 (live op NPO1, ZDF en livestream)
 • 9 juni 18u00: Engeland Schotland 2-1 (live op Sporza/Canvas, BBC One en livestream)
 • 10 juni 18u00: Argentinië Japan 0-0 (live op Sporza/Canvas, ARD en livestream)
 • 10 juni 21u00: Canada Kameroen 1-0 (live op NPO1 en livestream)
 • 11 juni 15u00: Nederland Nieuw-Zeeland 1-0 (live op NPO1, Sporza en livestream)
 • 11 juni 18u00: Chili Zweden 0-2 (live via de livestream)
 • 11 juni 21u00: Verenigde Staten Thailand 13-0 (live op NPO3 en livestream)
 • 12 juni 15u00: Nigeria Zuid-Korea 2-0 (live op ZDF en livestream)
 • 12 juni 18u00: Duitsland Spanje 1-0 (live op Sporza/Canvas, ZDF en livestream)
 • 12 juni 21u00: Frankrijk Noorwegen 2-1 (live op NPO3 en livestream)
 • 13 juni 18u00: Australië Brazilië 3-2 (live op BBC Two, Sporza/Canvas, ZDF en via livestream)
 • 13 juni 21u00: Zuid-Afrika China 0-1 (live op Nederland 3 en livestream)
 • 14 juni 15u00: Japan Schotland 2-1 (live op ZDF, BBC One en livestream)
 • 14 juni 18u00: Jamaica Italië 0-5 (live op Canvas/Sporza, ARD, RAI en livestream)
 • 14 juni 21u00: Engeland Argentinië 1-0 (live op Nederland 3 en livestream)
 • 15 juni 15u00: Nederland Kameroen 3-1 (live op NPO1, Canvas, ZDF en livestream)
 • 15 juni 21u00: Canada Nieuw-Zeeland 2-0 (live op Nederland 3 en livestream)
 • 16 juni 15u00: Zweden Thailand 5-1 (live op Nederland 1 en livestream)
 • 16 juni 18u00: Verenigde Staten Chili 3-0 (live op BBC Two, ARD en via de livestream)
 • 17 juni 18u00: Zuid-Afrika Duitsland 0-4 (live op ARD en via livestream)
 • 17 juni 18u00: China Spanje 0-0 (via livestream)
 • 17 juni 21u00: Nigeria Frankrijk 0-1 (live op Nederland 3, Sporza/Ketnet en livestream)
 • 17 juni 21u00: Zuid-Korea Noorwegen 1-2 (via livestream)
 • 18 juni 21u00: Jamaica Australië 1-4 (via livestream)
 • 18 juni 21u00: Italië Brazilië 0-1 (live op Nederland 3, Sporza/Ketnet, RAI en livestream)
 • 19 juni 21u00: Japan Engeland 0-3 (live op Nederland 3, BBC, Sporza/Ketnet en livestream)
 • 19 juni 21u00: Schotland Argentinië 3-3 (via livestream)
 • 20 juni 18u00: Nederland Canada 2-1 (live op Nederland 1 en livestream)
 • 20 juni 18u00: Kameroen Nieuw-Zeeland 2-1 (via livestream)
 • 20 juni 21u00: Zweden Verenigde Staten 0-2 (live op Nederland 3, Sporza/Ketnet en livestream)
 • 20 juni 21u00: Thailand Chili 0-2 (via livestream)

Achtste finales WK vrouwenvoetbal: live op tv en livestream

Op welke zenders zijn de uitzendingen van de achtste finales van dit wereldkampioenschap damesvoetbal te zien? Hieronder vindt u het uitzendschema van de achtste finales (tweede ronde) van het WK vrouwenvoetbal. In dit schema zijn ook de uitslagen ingevuld van deze wedstrijden op het WK damesvoetbal.

WK vrouwenvoetbal 2019: achtste finales live op tv en livestream

 • 22 juni 17u30: Duitsland Nigeria 3-0 (live op NPO2, Canvas/Sporza en livestream)
 • 22 juni 21u00: Noorwegen Australië 1-1 Noorwegen wint na strafschoppen (live NPO3, Canvas en livestream)
 • 23 juni 17u30: Engeland Kameroen 3-0 (live op NPO1, Canvas en livestream)
 • 23 juni 21u00: Frankrijk Brazilië 2-1 na verlenging (live op NPO3, Canvas en livestream)
 • 24 juni 18u00: Spanje USA 1-2 (live op NPO2, Canvas en livestream)
 • 24 juni 21u00: Zweden Canada 1-0 (live op NPO3, Ketnet en livestream)
 • 25 juni 18u00: Italië China 2-0 (live op NPO2, Canvas en livestream)
 • 25 juni 21u00: Nederland Japan 2-1 (live op NPO3, Ketnet en livestream)

Kwartfinales WK vrouwenvoetbal live op tv en livestream

Hieronder vindt u het uitzendschema van de kwartfinales van het WK vrouwenvoetbal. Bij elke wedstrijd staat vermeld hoe laat de aftrap is. Daarvoor is er op tv (en via de livestream) bij elke wedstrijd een voorbeschouwing te zien.

Uitzendschema kwartfinales WK vrouwenvoetbal 2019 (tv en livestream)

 • Do. 27 juni 21u00: Noorwegen Engeland 0-3 (live op NPO3 en livestream)
 • Vr. 28 juni 21u00: Frankrijk USA 1-2 (live op NPO3 en livestream)
 • Za. 29 juni 15u00: Nederland Italië 2-0 (live op NPO1 en livestream)
 • Za. 29 juni 18u30: Duitsland Zweden 1-2 (live op NPO2 en livestream)

Halve finales WK vrouwenvoetbal 2019: live tv en livestream

Wanneer worden de halve finales van dit wereldkampioenschap damesvoetbal gespeeld? Hieronder vindt u het uitzendschema. De eerste halve finale (Engeland-USA) is op dinsdag 2 juli live te zien op Nederland 3 en via een livestream. De tweede halve finale (Nederland-Zweden) wordt op woensdag 3 juli live uitgezonden op NPO1 en via de livestream. Let op: in veel oude tv-gidsen staat nog vermeld dat die tweede halve finale op Nederland 3 zou worden uitgezonden, maar deze live-uitzending is verplaatst naar de zender NPO1 (Nederland1).

Uitzendschema halve finales WK vrouwenvoetbal 2019 (live tv en livestream)

 • Di. 2 juli 21u00: Engeland USA 1-2 (live op NPO3 en livestream)
 • Wo. 3 juli 21u00: Nederland Zweden 0-0, na verlenging 1-0 (live op NPO1 en livestream)

Troostfinale en finale van het WK vrouwenvoetbal 2019 live op tv en livestream

De twee winnaars van de halve finales spelen op 7 juli de finale van dit wereldkampioenschap damesvoetbal. Het eerste team dat zich plaatste voor de finale van het WK vrouwenvoetbal was de Verenigde Staten, door Engeland in de halve finale te verslaan. Het tweede team dat zich plaatste voor de WK-finale 2019 was Nederland, dat Zweden versloeg. De twee verliezers van de halve finales spelen een dag eerder de troostfinale (wedstrijd om de derde plaats) van dit WK vrouwenvoetbal.

Troostfinale live op 6 juli: Engeland-Zweden

Op zaterdag 6 juli 2019 wordt de troostfinale van het WK vrouwenvoetbal live uitgezonden door de NOS op tv en per livestream. Deze troostfinale (de wedstrijd om de derde plaats) gaat tussen Engeland en Zweden. De live tv-uitzending vindt plaats op de zender Nederland 1. De voorbeschouwing op de troostfinale begint om circa 16u25. (De livestream begint tegelijkertijd met de tv-uitzending.) De aftrap van de troostfinale is om 17u00.

Finale live op 7 juli: Nederland-Verenigde Staten

Op zondag 7 juli wordt de finale van het WK vrouwenvoetbal 2019 door de NOS live uitgezonden op tv en via de livestream. De tv-uitzending van de finale vind plaats op Nederland 1. De voorbeschouwing op de finale begint om 16u00. (De livestream begint tegelijkertijd met de tv-uitzending van deze finale.) De aftrap van de finale is om 17u00. Vanwege de uitgebreide voorbeschouwing op de finale van het WK vrouwenvoetbal wordt die middag de slotfase van de ploegentijdrit in de Tour de France live uitgezonden op Nederland 2 (NPO2).

Uitzendschema finale en troostfinale WK vrouwenvoetbal 2019 (live tv en livestream)


Lees verder

© 2014 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
EK vrouwenvoetbal 2022, live op tv en livestreamEK vrouwenvoetbal 2022, live op tv en livestreamHet EK vrouwenvoetbal 2022 wordt in Engeland georganiseerd. De finale vindt plaats in het Wembley Stadium te Londen. Dit…
Vrouwenvoetbal 2020: Kosovo-Nederland, live tv en livestreamVrouwenvoetbal 2020: Kosovo-Nederland, live tv en livestreamOp vrijdag 10 april 2020 zou het vrouwenvoetbalteam van Nederland een interland spelen tegen Kosovo. Het duel Kosovo-Ned…
Damesvoetbal 2020: Rusland-Nederland, live tv en livestreamDamesvoetbal 2020: Rusland-Nederland, live tv en livestreamHet Nederlands vrouwenvoetbalteam speelt op vrijdag 18 september tegen Rusland. Dit is een kwalificatiewedstrijd voor he…
Wedstrijden Nederland op het WK vrouwenvoetbal 2019Wedstrijden Nederland op het WK vrouwenvoetbal 2019Nederland doet in de zomer van 2019 mee aan het WK vrouwenvoetbal dat in Frankrijk wordt georganiseerd. De Oranje Leeuwi…

EK handbal voor dames 2020, live op tv en livestreamEK handbal voor dames 2020, live op tv en livestreamOp donderdag 3 december begint het Europees kampioenschap handbal voor vrouwen. Dit EK handbal vindt plaats in Noorwegen…
Het Europees Kampioenschap voetbal 1964Het Europees Kampioenschap voetbal 1964Ondanks het matig verlopen eerste toernooi met matige publieke belangstelling steeg het deelnemersveld voor het EK van 1…
Bronnen en referenties
 • http://www.fifa.com
 • http://www.vrouwenvoetbalnederland.nl
 • http://www.fcupdate.nl
 • http://nl.wikipedia.org

Reageer op het artikel "WK vrouwenvoetbal 2019 live op tv en livestream"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Fred Boom, 04-01-2015 19:27 #2
Zijn de steden al bekend waar Nederland speelt en wanneer? Reactie infoteur, 05-01-2015
Geachte Fred Boom,
Nederland speelt de eerste twee wedstrijden (op 6 juni tegen Nieuw-Zeeland en op 11 juni tegen China) in Edmonton, de derde wedstrijd (op 15 juni tegen Canada) wordt in Montreal gespeeld.
Met vriendelijke groet,
Fjodor

Mien Te Selle, 26-12-2014 10:22 #1
Worden er evenals voor de mannen supporters reizen georganiseerd? Kunnen supporters die gaan en lid van de KNVB ook tickets via de de KNVB aanvragen? Hoeveel kaarten krijgt de KNVB als deelnemend land b.v. toegewezen? En sponsoren hoeveel kaarten krijgen die toegewezen? Kunnen supporters die willen gaan daarvan op de hoogte worden gebracht? Alvast bedankt voor jullie reactie!

Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 21-08-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Kampioenschappen
Bronnen en referenties: 4
Reacties: 2
Schrijf mee!