EK voetbal 2021: Nederland-Oekraïne live op tv en livestream

EK voetbal 2021: Nederland-Oekraïne live op tv en livestream Op zondag 13 juni 2021 speelt het Nederlands elftal een wedstrijd op het EK voetbal. De tegenstander is Oekraïne. De wedstrijd Nederland-Oekraïne wordt gespeeld in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. De wedstrijd van Oranje tegen Oekraïne is live op tv te zien. Ook kan men online via een gratis livestream naar dit duel kijken.

Nieuwe datum vanwege coronavirus

Oorspronkelijk zou Oranje op zondag 14 juni 2020 dit duel spelen, maar vanwege het coronavirus werd het EK verzet naar 2021. De nieuwe datum is dus 13 juni 2021.

Geschiedenis: het Nederlands elftal

Hoe heeft Nederland in de loop der jaren gepresteerd op het WK voetbal? In 1934 kwalificeerde Nederland zich voor het eerst voor het WK. Dit toernooi werd geen groot succes voor Oranje: reeds in de eerste ronde werd Nederland met 2-3 uitgeschakeld door Zwitserland. In 1938 werd Nederland wederom al in de eerste ronde uitgeschakeld. Tsjecho-Slowakije won na verlenging met 3-0 van Oranje. Voor de WK-kwalificaties van 1950 en 1954 schreef de KNVB het Nederlands elftal niet in. Bij de WK's van 1958, 1962, 1966 en 1970 deed Oranje wel mee aan het kwalificatietoernooi, maar slaagden ze er niet in om het eindtoernooi te bereiken.

Successen in de jaren 70

In 1974 keerde Nederland na 36 jaar eindelijk weer terug op het WK voetbal. Het werd meteen één van de meest succesvolle toernooien uit de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Nederland behaalde met swingend voetbal (totaalvoetbal) de finale. Daarin werd verloren van het gastland West-Duitsland. In 1978 werd wederom de finale gehaald. Ook ditmaal werd van het gastland (Argentinië) verloren.

Bij de WK's voetbal van 1982 en 1986 slaagde Nederland er niet in om zich te kwalificeren voor het eindtoernooi. In 1990 stond Oranje wel weer op het WK. Het Nederlands elftal was op dat moment de regerend Europees kampioen en werd tot de favorieten voor de wereldtitel gerekend. Het WK werd echter een ontgoocheling. Nederland werd in de poulefase derde (van vier teams) en werd vervolgens in de volgende ronde (de achtste finale) uitgeschakeld door West-Duitsland. Het WK van 1994 verliep iets succesvoller: in de kwartfinale werd Nederland uitgeschakeld door de latere wereldkampioen Brazilië.

Successen in 1998, 2010 en 2014

In 1998 behaalde het Nederlandse elftal onder leiding van Guus Hiddink een prachtige plek in de halve finale. Vervolgens slaagde Oranje er echter niet in om zich voor het WK voetbal van 2002 te plaatsen. In 2006 deed Oranje wel weer mee aan het WK. Het team stond toen onder leiding van bondscoach Marco van Basten. In de achtste finale van het WK voetbal werd het Nederlands elftal uitgeschakeld door Portugal. In 2010 werd onder leiding van Bert van Marwijk een prachtige finaleplek gehaald op het WK in Zuid-Afrika. Uiteindelijk won Spanje die finale in de verlenging met 0-1.

Op het WK voetbal van 2014 haalde Nederland onder leiding van Louis van Gaal de halve finale. Daarin verloor Oranje na strafschoppen van Argentinië. Vervolgens won het Nederlands elftal nog wel op glansrijke wijze de wedstrijd om de derde plaats (de troostfinale) met 0-3 van Brazilië.

WK 2018

Nederland heeft zich niet geplaatst voor het WK voetbal 2018. Dit was al het tweede grote toernooi op rij waar Nederland zich niet voor heeft gekwalificeerd. Oranje plaatste zich ook al niet voor het EK voetbal 2016. Sinds het voorjaar van 2018 is Ronald Koeman de bondscoach van Nederland. Hij hoopt te gaan bouwen aan een nieuw Oranje, dat zich wel kan kwalificeren voor het EK voetbal 2020.

Historie: Oranje op het EK voetbal

Nederland heeft negen keer deelgenomen aan het eindtoernooi van de Europese kampioenschappen voetbal. Eén keer slaagde Oranje erin om dit toernooi te winnen; dat was in 1988. Vier keer verloor Oranje in de halve finale van het EK voetbal: in 1976, 1992, 2000 en 2004.

Oekraïne

Sinds 1991 is Oekraïne een onafhankelijk land. (Daarvoor was het een onderdeel van de Sovjet-Unie.) Hoe ziet anno 2020 de erelijst van het nationale voetbalteam van Oekraïne eruit? Eén keer deed Oekraïne mee aan het WK voetbal. Dat was in 2006. Oekraïne haalde toen de kwartfinale. Twee keer deed Oekraïne mee aan het EK voetbal: in 2012 en 2016. Beide keren werd Oekraïne reeds in de eerste ronde (groepsfase) uitgeschakeld.

De grootste voetbalster uit de geschiedenis van het Oekraïense voetbal is Andrij Sjevtsjenko. Hij behoorde jarenlang tot de beste spitsen ter wereld. Hij speelde voor Dynamo Kiev, AC Milan en Chelsea. Svevtsjenko is de topscorer aller tijden van Oekraïne met 48 doelpunten in 111 wedstrijden. In 2012 beëindigde hij zijn voetbalcarrièrre. Bij het EK voetbal 2020 is Sjevtsjenko de bondscoach van Oekraïne.

Nederland op het EK voetbal 2020

Oranje zit tijdens de groepsfase van het EK voetbal 2020 in poule C. De eerste wedstrijd van Oranje op dit EK is dus tegen Oekraïne. De tweede wedstrijd is op 18 juni: Nederland-Oostenrijk. De derde wedstrijd van het Nederlands elftal op dit EK de wedstrijd op 22 juni, tegen een team dat zich in het voorjaar van 2020 alsnog voor dit EK plaatst.

Wedstrijdinfo Nederland-Oekraïne (13 juni 2021): Hoe laat? Opstelling Oranje? Scheidsrechter?

Hoe laat is de aftrap?

De aftrap van dit duel van Oranje tegen Oekraïne is op 13 juni 2021 om 21u00.

Opstelling Nederland? Opstelling Oekraïne?

Met welke opstelling speelt Oranje zijn eerste wedstrijd op dit EK voetbal? En met welke opstelling staat Oekraïne aan de aftrap? T.z.t. vindt u hier de opstellingen en wissels.

Live op tv: Nederland-Oekraïne op 13 juni 2021

Nederland-Oekraïne live op tv op 13 juni 2021: welke zender?

De wedstrijd tussen Nederland en Oekraïne wordt live op tv uitgezonden door de Nederlandse publieke omroep NPO (NOS Studio Sport). Deze live tv-uitzending vindt plaats op de zender Nederland 1 (NPO1).

Hoe laat begint de live tv-uitzending van Nederland-Oekraïne?

Hoe laat begint op Nederland1 (NPO1) de live tv-uitzending van de finale Nederland-Oekraïne? Zodra dat definitief bekend is, wordt die info hier geplaatst.

Livestream Nederland-Oekraïne op 13 juni 2020 (EK voetbal)

Gratis livestream NPO

De wedstrijden van het EK voetbal 2021 worden ook online via een livestream uitgezonden door de NPO (Nederlandse publieke omroep). Dit is een gratis livestream. Hij bevindt zich op de wedstrijddagen op de site van de NOS. Ook kan men de livestream van dit EK voetbal bekijken via de NOS-app. Eveneens kan men per livestream naar deze wedstrijd kijken op NPO Start. Elke livestream die de NOS aanbiedt van het EK voetbal is wel geo-restricted. Dat houdt in dat men de NOS-livestream van de EK voetbal officieel alleen in Nederland mag bekijken.

Livestream Nederland-Oekraïne via Go App (in de hele EU)

Ook via een livestream op de Go App (online tv) kan men op een smartphone of computer naar deze wedstrijd op het EK voetbal tussen Nederland en Oekraïne kijken. Met deze app kan men op het internet naar de zenders van het tv-pakket van Ziggo bekijken. Via zo'n livestream kan men dus ook op 13 juni 2021 naar de Nederland-Oekraïne kijken. Deze app is beschikbaar voor iedereen die digitale tv heeft bij Ziggo. Zo'n livestream van de Ziggo Go App kan men behalve in Nederland ook in alle andere EU-landen gebruiken. Dat is dus een mooi voordeel voor Nederlandse fans die zich in deze periode niet in Nederland bevinden, maar in een ander EU-land en toch de Nederlandse live tv-uitzending van deze finale via een livestream willen bekijken. In veruit de meeste landen buiten Europa is elke livestream op deze Ziggo Go App 'geo-blocked'. Via deze app kan men niet alleen de live tv-uitzending van deze voetbalwedstrijd per livestream bekijken, men kan ook een week lang deze interland per stream op die app terugkijken.

Livestream van Nederland-Oekraïne op NLziet

Het is ook mogelijk om op zondag 13 juni de finale Nederland-Oekraïne via een livestream bij NLziet te bekijken. Om de livestream van dit duel op het EK voetbal op die app te kunnen bekijken, dient men wel een abonnement te hebben. Die livestream kan men op die app overigens in de hel EU bekijken. Dit is dus erg handig indien men op vakantie is in een ander EU-land en deze openingswedstrijd van Oranje op het EK voetbal per livestream wil bekijken.

Livestream Nederland-Oekraïne op NPO Start

Eveneens is het mogelijk om per livestream op de website van NPO Start naar de wedstrijd tussen Oekraïne en Nederland te kijken. Deze stream is live beschikbaar op hun site, maar deze livestream is ook beschikbaar op hun app. Via NPO Start kan men gratis per livestream naar de hoofdzenders van de NPO (Nederlandse Publieke Omroep) kijken. Zo kan men dus ook via een gratis livestream kijken naar de zender die op zondag 13 juni 2021 de EK-wedstrijd tussen Oranje en Oekraïne uitzendt. Deze gratis livestream van de finale is wel geo-restricted en alleen in Nederland te bekijken.

Livestream Nederland-Oekraïne via iTV-app

Klanten van KPN kunnen deze wedstrijd van het EK voetbal 2021 per livestream bekijken via de iTV-app. Om zo'n livestream op die app te kunnen bekijken, dient men wel een abonnement te hebben op interactieve tv bij KPN. Zo'n livestream is in de hele EU te bekijken op deze app. Met deze app kunnen klanten van KPN op hun smartphone per livestream tv kijken. Ook werkt deze livestream van deze app goed op een tablet. Voor klanten van KPN die deze interland van Oranje op 13 juni 2021 liever per livestream op een laptop of desktop computer bekijken, is het handiger om in te loggen op de site van Interactieve Tv van KPN. Ook die livestream is voor de klanten van deze dienst in de hele Europese Unie te bekijken.

Gratis livestream Nederland-Oekraïne bij Sporza (België)

In Vlaanderen wordt de finale Nederland-Oekraïne live op tv en online via de livestream uitgezonden door de publieke omroep Sporza. Die gratis livestream is op 13 juni 2021 te vinden in de rubriek 'Nu Live' op hun site. Ook kan men die livestream van deze interland van Oranje bij Sporza op die dag vinden in de rubriek 'voetbal' op hun site. Eveneens is deze gratis livestream van het EK voetbal 2021 bij hen te vinden op de Sporza App. Hun gratis livestream van dit duel is echter alleen beschikbaar in België. Buiten België is deze gratis livestream van Nederland-Oekraïne 'geo-blocked'.

Lees verder

© 2015 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
EK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamEK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamOp donderdag 17 juni 2021 speelt Oranje op het EK voetbal tegen Oostenrijk. Deze twee teams zitten in de openingsronde v…
EK voetbal 2021: 3e duel van Nederland, live tv & livestreamEK voetbal 2021: 3e duel van Nederland, live tv & livestreamHet is nog niet bekend wie de tegenstander van Oranje is bij haar derde poulewedstrijd op het EK van 2021. Die tegenstan…
Voetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamOp maandag 7 september 2020 voetbalt Nederland tegen Italië. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de UEFA Nati…
EK voetbal 2021: België-Finland, live op tv en livestreamEK voetbal 2021: België-Finland, live op tv en livestreamOp 21 juni 2021 speelt België zijn derde wedstrijd in de poulefase van het EK voetbal. De tegenstander is Finland. Dit d…

WK-kwalificatie 2022 (Europa): speeldata en groepenWK-kwalificatie 2022 (Europa): speeldata en groepenOp 25 maart 2021 start de kwalificatie voor het WK van 2022 dat van 21 november tot en met 18 december 2022 plaatsvindt.…
NK tijdrijden 2020 in EmmenNK tijdrijden 2020 in EmmenOp woensdag 7 oktober 2020 worden in Emmen (Drenthe) de Nederlandse kampioenschappen tijdrijden verreden. Er staat op di…
Bronnen en referenties
  • https://www.onsoranje.nl/teams/185184/programma/wedstrijd/30415
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Wereldkampioenschap_voetbal_2018_(kwalificatie)
  • http://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/441337/oranje-in-pot-1-voor-kwalificatie-wk-2018-loodzwaar-karwei-dreigt-alsnog.html
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlands_voetbalelftal_tijdens_kwalificaties_en_eindronden
  • http://nos.nl/artikel/2046090-oranje-geplaatst-bij-wk-loting.html

Reageer op het artikel "EK voetbal 2021: Nederland-Oekraïne live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 17-06-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Kampioenschappen
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!