Noordzeecross Middelkerke 2021, live tv en livestream

Noordzeecross Middelkerke 2021, live tv en livestream In de West-Vlaamse plaats Middelkerke wordt op zaterdag 6 februari 2021 de Noordzeecross verreden. Dit is de slotwedstrijd van de Telenet Superprestige Veldrijden 2020-2021. Deze West-Vlaamse cross is live op tv te volgen. Ook kan men online de Noordzeecross 2021 via een livestream bekijken. Welke deelnemers staan in Middelkerke op de startlijst? Waar bevindt zich het parcours en hoe ziet het programma van deze veldrit eruit? Welke renners hebben in het verleden deze cyclocross gewonnen?

Geschiedenis Noordzeecross

De veldrit van Middelkerke heeft een grote historie. De eerste editie van deze cross werd al in februari 1959 verreden. Veel grootheden uit de historie van de cyclocross staan op de erelijst van deze West-Vlaamse veldrit. Firm van Kerrebroeck won de koers bijvoorbeeld in 1959 en 1962. De Duitser Rolf Wolfshohl zegevierde in 1960 en 1961 in Middelkerke. (In die twee jaren pakte hij ook de zege het wereldkampioenschap veldrijden voor profs, in totaal zou hij drie keer de wereldtitel bij de profs pakken.)

Eric de Vlaeminck zegevierde in 1966, 1969, 1971, 1973 en 1975 in de veldrit van deze Vlaamse kustplaats. Zijn broer Roger de Vlaeminck pakte in deze cyclocross de zege in 1968. Paul Herygers zegevierde in 1996 en 1997. Sven Nys won de Noordzeecross in 2002, 2003, 2007, 2008 en 2009. Recente winnaars van de Noordzeecross zijn Klaas Vantornout (2011 en 2013), Zdeneky Stybar (2012), Tom Meeusen (2014), Kevin Pauwels (2015) en Mathieu van der Poel (2016, 2017, 2018 en 2019). Norbert Dedeckere is de recordhouder qua aantal zeges in de Noordzeecross: in totaal won hij deze veldrit zes keer. Vijf keer zegevierde hij in de jaren zeventig en vervolgens zou hij in 1987 (tien jaar na zijn vijfde zege) nogmaals de Noordzeecross Middelkerke winnen.

Superprestige Veldrijden 2020-2021

De cross in Middelkerke is de achtste en laatste veldrit van de Telenet Superprestige Cyclocross 2020-2021. Deze wedstrijdserie bestaat in dit seizoen uit zeven Vlaamse crossen en één Nederlandse veldrit (de Cyclocross Gieten). Anno 2021 is Telenet de hoofdsponsor van de Superprestige Cyclocross; alle wedstrijden uit deze series worden live uitgezonden door Telenet op televisie en online via een livestream (doch ook door diverse andere omroepen, meer info: zie verderop). Hoe is de geschiedenis van de Superprestige Veldrijden verlopen? Voordat de UCI begin jaren negentig een officiële wereldbeker veldrijden in het leven riep, had de Superprestige Cyclocross binnen de veldritwereld jarenlang de status van een soort officieuze wereldbeker veldrijden. Hoewel sinds de komst van de officiële UCI World Cup Veldrijden de status van de Superprestige Cyclocross wel enigszins is gedaald, behoort het nog steeds tot de meest prestigieuze klassementen binnen de veldritwereld. De recordhouder qua aantal eindzeges in de Superprestige Veldrijden is Sven Nys. Hij won het eindklassement van de Superprestige Cyclocross maar liefst dertien keer.

Programma Noordzeecross Middelkerke op 6 februari 2021

 • 10u30 Nieuwelingen
 • 11u50 Junioren
 • 13u40 Dames
 • 15u00 Heren Elite (profs) en Beloften (U23)

Parcours en locatie: veldrit Middelkerke 2021

In 2021 is wederom het sportpark 'De Krokodiel' de locatie van het parcours van deze cyclocross. Nabij de camping 'Moby Dick' (aan de Westendelaan) vinden de start- en finish plaats van de Noordzeecross. In het parcours van deze cyclocross zijn onder meer twee zandbakken en een balkenpassage opgenomen.

Deelnemers: startlijst Noordzeecross Middelkerke 2021

De meeste Nederlandse en Belgische topcrossers hebben een vast contract met de Telenet Superprestige Cyclocross en gaan dus automatisch van start in de Noordzeecross (als zij althans niet geblesseerd of ziek zijn). Prominente namen op de voorlopige deelnemerslijst van de veldrit van Middelkerke zijn onder meer Lars van der Haar, Toon Aerts, Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt. Hier vindt u t.z.t. de startlijst met rugnummers van de veldrit van Middelkerke.

Live op tv, Superprestige Cyclocross Middelkerke: hoe laat en welke zender?

België: live op Telenet en Proximus (waarschijnlijk niet op Sporza)

Op welke zender en hoe laat kan men op zaterdag 6 februari naar deze veldrit kijken? De Noordzeecross Middelkerke behoort in 2021 waarschijnlijk niet tot de veldritten die live op tv worden uitgezonden door de Vlaamse publieke omroep Sporza. (In 2019 was deze cross nog wel live op tv en via een gratis livestream bij Sporza te zien).

De veldrit wordt in België ook wel live uitgezonden door Telenet (Playtime en Play Sports) en Proximus] (Pickx Live en Proximus Sports). De Belgische live tv-uitzendingen van de veldrit beginnen om circa 13u25. De damescross is op die zaterdag 6 februari vanaf 13u40 live te zien. De start van de herenwedstrijd is bij deze cyclocross om 15u00 live te bekijken. Hoewel Sporza deze manche van de Superprestige Cyclocross niet meer live op tv uitzendt, is er bij hen nog wel een samenvatting van deze veldrit te bekijken. Hoe laat en op welke zender is dit te zien? Deze samenvatting van Sporza van de Noordzeecross Middelkerke is op zaterdag 6 februari 2021 om circa 17u30 te zien op de zender VRT één.

Nederland: veldrit Middelkerke 2021 live op tv bij Ziggo Sport Totaal

In Nederland zijn de uitzendrechten van de Noordzeecross in handen van Ziggo Sport Totaal (tv en livestream). Zij zenden bij de Superprestige Cyclocross zowel de heren- als de dameswedstrijd uit. Hoe laat begint hun live tv-uitzending en op welke zender vindt dit plaats? De live tv-uitzending van de Noordzeecross begint om circa 13u40 op de zender Ziggo Sport Extra. Eerst is de damesveldrit te zien. Vanaf 15u00 is de veldrit van de heren elite (profs) live te zien.

Deze Vlaamse veldrit is dus waarschijnlijk niet live te zien op het 'open net' van Ziggo Sport (kanaal 14), maar op een abonneezender. Om de zender Ziggo Sport Extra op tv te ontvangen, dient men een abonnement op het totale pakket van Ziggo Sport Totaal te hebben. Dit tv-pakket kan men kopen. Mensen die echter abonnementen hebben bij zowel Ziggo als Vodafone, hebben als optie om 'gratis' te kiezen tussen een aantal extra tv-pakketten. Eén van die keuzes is het pakket van Ziggo Sport Totaal. Ook veel andere veldritten van de Superprestige Cyclocross worden doorgaans live op die abonneezenders van Ziggo Sport Totaal uitgezonden.

Livestream Noordzeecross Middelkerke 2021 (6 februari)

Livestream Noordzeecross Telenet Play Sports

Er wordt in België ook een livestream geproduceerd door Telenet Play Sports. Met zo'n livestream kan men de Noordzeecross 2021 live bekijken op een computer of smartphone. De livestream van deze cyclocross gaat om 13u30 van start. Ook op deze stream zijn de dames- en herenwedstrijd te zien. Die livestream van deze cyclocross bevindt zich op hun website. Om die specifieke livestream van Telenet Play Sports van de Noordzeecross Middelkerke te gebruiken dient men wel een tv-abonnement op Telenet Play Sports te hebben. Wie zo'n tv-abonnement heeft, kan op de middag van 6 februari 2021 inloggen op die site en de livestream van de tv-uitzending van deze veldrit bekijken.

Livestream Cyclocross Middelkerke via Play Sports Go App (hele EU)

Het is ook mogelijk om op zaterdag 6 februari 2021 via een livestream van de Play Sports Go App naar de Noordzeecross Middelkerke te kijken. Met die app kan men in de hele EU naar elke livestream van Play Sports kijken en dus ook naar de stream van de Noordzeecross Middelkerke. Men hoeft niet een tv-abonnement bij die Vlaamse sportomroep te hebben, om hierop een livestream van de Superprestige Cyclocross Middelkerke. Met die app kan men een puur digitaal abonnement bij hen nemen. Behalve veel cyclocross is er ook veel voetbal, UFC, MXGP en Formule 1 via de livestream bij hen te bekijken. Wie niet een vast abonnement bij hen wil kopen, kan ook via een dagpas of weekendpas elke livestream op die app bekijken, waaronder dus ook de stream van de Superprestige Noordzeecross Middelkerke op 6 februari 2021.

Nederland: livestream Noordzeecross bij Ziggo Sport Totaal

Er wordt in Nederland een livestream voor de Noordzeecross Middelkerke 2021 beschikbaar gesteld door Ziggo Sport Totaal.. Deze officiële Nederlandse livestream van de Noordzeecross bevindt zich op de Ziggo Sport Totaal Go App. De livestream van Ziggo Sport Totaal bij de Noordzeecross Middelkerke begint op zaterdag 6februari 2021 om circa 13u40. Via deze livestream van Ziggo Sport Totaal is het dus zowel de dameswedstrijd als de herenwedstrijd live te zien. (In 2019 was bij hen alleen de herenwedstrijd live op tv en via de livestream te zien.) Die livestream van de veldrit van Middelkerke is automatisch beschikbaar voor abonnees van de Ziggo Sport Totaal Go App. Daarnaast bestaat ook die mogelijkheid om die livestream van de Noordzeecross Middelkerke bij Ziggo Sport Totaal via PPV (Pay Per View) te verkrijgen. Middels de livestream op Ziggo Sport Totaal Go App kan men de Cyclocross Middelkerke online bekijken op een smartphone, tablet, laptop of andere computer.

Livestream Noordzeecross via Go App? Alleen met aanvullend abonnement

Het is mogelijk in Nederland via een livestream naar de live tv-uitzending van deze veldrit te kijken via de Go App (online tv). Daarmee kan men per livestream namelijk in Nederland (en de rest van de EU) naar allerlei tv-zenders kijken. Om op die app per livestream naar deze Noordzeecross Middelkerke te kunnen kijken, dient men echter wel een abonnement te hebben op digitale tv van Ziggo en een aanvullend abonnement op het complete zenderpakket van Ziggo Sport Totaal.

Livestream Middelkerke bij Sporza? Neen

Is er bij de Noordzeecross ook een Vlaamse livestream beschikbaar van Sporza? Neen, er is in 2021 geen livestream van de Noordzeecross MIddelkerke beschikbaar bij Sporza. In 2019 boden zij nog wel een livestream aan van deze cyclocross. Dit was een gratis livestream van de Noordzeecross Middelkerke. Die gratis livestream van de cyclocross Middelkerke was echter wel geo-restricted. Alleen kijkers uit België mochten die gratis livestream van hen gebruiken. Sporza biedt ieder jaar slechts van een beperkt aantal wedstrijden van de Superprestige Cyclocross een live tv-uitzending en een gratis livestream aan. Men kiest die altijd voorafgaand aan het seizoen. Aangezien Middelkerke de slotwedstrijd van de Superprestige Cyclocross is, is dit vaak een interessante wedstrijd. Daarom koos Sporza er ook vaak voor om juist ook deze cyclocross via een livestream (en live op tv) uit te zenden. In 2021 behoort deze cyclocross daarentegen niet tot de wedstrijden waarbij zij hebben gekozen voor een live tv-uitzending en gratis livestream.

Livestream Noordzeecross via GCN? Niet in Nederland en België

Op zaterdag 6 februari heeft ook het Global Cycling Network (GCN) een livestream van de Noordzeecross Middelkerke. Hun livestream van deze slotmanche van de Superprestige Cyclocross is echter niet te bekijken door kijkers in Nederland en België. De internationale livestream begint om circa 13u40.

Livestream via iTV-app of NLziet? Neen

Kan men de Noordzeecross (cyclocross Middelkerke) op 6 februari 2021 ook via een stream op de NLziet-app bekijken? Neen, op die app is geen zender te bekijken die de Superprestige Veldrijden live uitzendt. Kan men via de iTV-app (KPN) via een livestream op 6 februari 2021 naar de Cyclocross Middelkerke (Noordzeecross) kijken? De zenders die in het basispakket van die app van KPN zitten, zenden deze cross niet live uit. Men kan als KPN-klant alleen met bijvoorbeeld een aanvullend abonnement op Ziggo Sport Totaal naar de stream van deze veldrit kijken.

Uitslag Noordzeecross Middelkerke 2021

 1. Laurens Sweeck (Bel)
 2. Toon Aerts (Bel)
 3. Eli Iserbyt (Bel)
 4. Lars van der Haar (Ned)
 5. Michael Vanthourenhout (Bel)
 6. Tom Pidcock (UK)
 7. Quinten Hermans (Bel)
 8. Tom Meeusen (Bel)
 9. Niels Vandeputte (Bel)
 10. Joris Nieuwenhuis (Ned)

Lees verder

© 2015 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Veldrijden: EKZ Cross Tour via een livestreamVeldrijden: EKZ Cross Tour via een livestreamIn Zwitserland wordt elke winter een reeks mooi veldritten georganiseerd voor heren elite (profs) en dames elite. De naa…
Veldrit Kortrijk: Urban Cross 2020, live op tv en livestreamVeldrit Kortrijk: Urban Cross 2020, live op tv en livestreamOp zaterdag 28 november 2020 wordt de tweede editie verreden van de Caps Urban Cross Kortrijk. Deze West-Vlaamse veldrit…
Cyclocross Gullegem 2021, live op tv en livestreamCyclocross Gullegem 2021, live op tv en livestreamOp zaterdag 2 januari 2021 wordt de Hexia Cyclocross Gullegem verreden. ​Dit is de vierde editie van deze West-Vla…
Veldrit: Ambiancecross Dendermonde 2020 live tv & livestreamVeldrit: Ambiancecross Dendermonde 2020 live tv & livestreamOp zondag 27 december 2020 wordt de 'Charles Ambiancecross' verreden. Het parcours van deze veldrit bevindt zich in Dend…

Ronde van Catalonië 2021 - live op tv en livestreamRonde van Catalonië 2021 - live op tv en livestreamDe Ronde van Catalonië 2021 wordt verreden in maart 2021. Het is de 100e editie van de Volta Ciclista a Catalunya. Deze…
Wat verdient een darter aan prijzengeld?Wat verdient een darter aan prijzengeld?Van andere sporten als bijvoorbeeld voetbal, tennis en basketbal was al bekend dat er heel veel geld in omgaat en dat er…
Bronnen en referenties
 • http://www.dewielersite.nl/db2/wielersite/wedstrijdfiche.php?wedstrijdid=4047
 • http://www.noordzeecross.com/
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Noordzeecross

Reageer op het artikel "Noordzeecross Middelkerke 2021, live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 09-07-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!