InfoNu.nl > Sport > Overige sport > Ronde van Turkije 2018 (Tour of Turkey) live tv & livestream

Ronde van Turkije 2018 (Tour of Turkey) live tv & livestream

Ronde van Turkije 2018 (Tour of Turkey) live tv & livestream De 54e editie van de Presidential Cycling Tour Of Turkey begint op dinsdag 9 oktober 2018. De slotrit wordt verreden op zondag 14 oktober. De Tour of Turkey 2018 is een onderdeel van de UCI World Tour. De Ronde van Turkije is live op tv te volgen. Ook is deze Tour of Turkey online te bekijken via een livestream. Hoe zien het parcours en het rittenschema van deze Turkse ronde eruit? Welke teams zullen bij de Tour of Turkey 2018 op de startlijst staan? Hoe is de geschiedenis van de Tour of Turkey verlopen?

Geschiedenis: Ronde van Turkije

De Tour of Turkey wordt verreden sinds midden jaren zestig. Decennialang was het een amateurronde. Op de deelnemerslijst stonden in die tijd, behalve Turkse teams, ook veel sterke amateurploegen uit Oost-Europa. Zo won bijvoorbeeld Andrei Kivilev in zijn amateurtijd deze ronde. Hij zegevierde in 1995. Sinds deze ronde in 2008 promoveerde naar categorie 2.1 van de UCI Europe Tour, is de interesse van West-Europese profploegen in deze wedstrijd sterk toegenomen.

De Ronde van Turkije wordt door velen mede beschouwd als een goede voorbereidingswedstrijd op de Giro d'Italia. In 2010 is de wedstrijd gepromoveerd naar categorie 2.HC (buitencategorie) van de Europe Tour. Bekende eindwinnaars van de Presidential Tour of Turkey zijn onder meer Daryl Impey (2009), Giovanni Visconti (2010), Alexander Efimkin (2011), Natnael Berhane (2013), Adam Yates (2014), Kristijan Durasek (2015) en Diego Ulissi (2017).

Uitslagen Ronde van Turkije 2014

In de Tour of Turkey 2014 was de Brit Mark Cavendish een zeer succesvolle rittenkaper. Hij won vier van de acht ritten van deze etappekoers: de 1e, 2e, 4e en 8e. De derde rit (een bergrit) werd gewonnen door Rein Taaramae (Estland), die op deze dag ook de leiderstrui pakte. De vijfde en de zevende rit werden gewonnen door de Italiaan Viviani. De zesde rit werd gewonnen door het Britse toptalent Adam Yates, die op deze dag ook de leiderstrui pakte en uiteindelijk de Presidential Tour of Turkey zou winnen, met een voorsprong met 5 seconden op Taaramae.

Uitslagen Ronde van Turkije 2015

In 2015 was Cavendish wederom een succesvolle rittenkaper in de Tour of Turkey. Hij won de eerste etappe, de tweede etappe en de zevende etappe. De derde rit (de bergrit naar Elmali, die beschouwd werd als de koninginnenrit van deze Ronde van Turkije) werd gewonnen door de Italiaanse veteraan Davide Rebellin. André Greipel won de vierde rit, Sacha Modolo de vijfde rit en Peio Bilbao de zesde rit. De slotrit in Istanbul werd gewonnen door Lluis Mas. De Kroaat Kristijan Đurasek van Lampre-Merida pakte de eindzege in deze ronde, met een voorsprong van 32 seconden op de Argentijn Sepulveda van het team Bretagne.

Uitslagen Ronde van Turkije 2016

De openingsetappe werd gewonnen door de Pool Niemiec van Lampre. Hij kwam solo over de finish, met een voorsprong van 11 seconden op de Portugees Goncalves. Met een achterstand van 16 seconden op de ritwinnaar won de Italiaan Marco Zanotti de pelotonsprint en werd derde in de daguitslag. De tweede rit was een buitengewoon boeiende etappe, waarin volop werd aangevallen en het peloton in vele groepjes uiteen viel. Peio Bilbao won de etappe, Niemiec behield de leiderstrui. De derde etappe werd gewonnen door de Duitser André Greipel (Lotto-Soudal). De Spanjaard Bilbao pakte de leiderstrui. De vierde etappe werd gewonnen door de Italiaan Modolo. Na deze rit bleef Bilbao leider in het algemeen klassement.

De vijfde etappe werd gewonnen door de jonge, getalenteerde sprinters Jakub Mareczko. Deze Italiaan rijdt voor SouthEast. De zesde rit, een grote bergetappe, werd gewonnen door de Spanjaard Roson (Caja Rural). Na deze bergrit stond de Portugees Gonçalves (Caja Rural) aan de leiding in het algemeen klassement. Modolo won de zevende etappe. Dit was zijn tweede ritzege in deze ronde; eerder won hij al de vierde rit. Gonçalves bleef na deze etappe de leider in het algemeen klassement. Mareczko won de slotetappe, wat zijn tweede ritwinst was in deze ronde. Gonçalves won het eindklassement.

Datum Ronde van Turkije 2017

In 2017 was de Presidential Tour of Turkey voor het eerst een onderdeel van de UCI World Tour. Oorspronkelijk zou deze etappekoers in 2017, net als de voorgaande jaren, in het voorjaar worden verreden. Mede doordat in die periode de kalender reeds erg druk is en er dus veel concurrentie van andere koersen is, dreigde de Ronde van Turkije in 2017 een minder goede deelnemerslijst te krijgen dan men van een World Tour-wedstrijd zou verwachten. Mede daarom heeft men besloten om de Tour of Turkey te verhuizen naar een andere datum (in het najaar), waarop er minder concurrentie van andere grote koersen is. Ook in 2018 wordt deze koers verreden in het najaar.

Uitslagen Ronde van Turkije 2017

De openingsrit van de Tour of Turkey 2017 eindigde in een massasprint. De finale werd ontsierd door een grote valpartij. Uiteindelijk won Sam Bennett deze eerste etappe, Marco Benfatto werd tweede en Edward Theuns finishte als derde. Sam Bennett won ook de tweede etappe van deze rittenkoers en behield dus ook op de tweede dag zijn leiderstrui. Ook de derde rit won Bennett in een groepssprint en ook die dag hield hij dus de leiderstrui. De vierde rit was de koninginnenrit van deze Ronde van Turkije. De Italiaan Diego Ulissi won die vierde etappe en pakte ook de leiderstrui. In de vijfde rit toonde Bennett zich wederom de beste sprinter van dit peloton en pakte al zijn vierde etappezege in de Ronde van Turkije 2017. In de finale van de zesde en laatste rit van deze ronde leek Bennett wederom één van de belangrijkste kanshebbers voor de ritzege te zijn, maar in de bochtige slotfase kwam hij ten val. De Belg Edward Theuns pakte de zege in de slotrit. De Italiaan Diego Ulissi won het eindklassement.

Parcours Presidential Tour of Turkey 2018

Hoe ziet het parcours eruit van de Ronde van Turkije 2018? Het ettapeschema bestaat uit zes ritten. Hieronder vindt u het rittenschema van de Ronde van Turkije 2018. Op dinsdag wordt de eerste etappe verreden. Middenin deze openingsrit trekt het peloton door het middengebergte daarna volgt er een grote afdaling en de finale is relatief vlak.

De tweede etappe is relatief vlak; de meest serieuze klim van deze dag is een heuvel op circa 20 kilometer van de finish. De derde etappe is wat heuvelachtiger, de laatste klim zit op circa 10 kilometer van de finish. Bij de vierde etappe zitten er serieuze beklimmingen in het begin van de rit (heuvels van ruim 600 meter hoogte). Het middengedeelte van het parcours is wat minder zwaar. In de finale moet er echter weer geklommen worden. De finish ligt bovenop een heuvel. In het parcours van de vijfde etappe zit in het middengedeelte een serieuze heuvel, maar voor de rest is het parcours van deze rit relatief vlak. Het parcours van de zesde rit bevat diverse korte heuvels, waaronder een zeer korte klim in de slotfase.

Rittenschema Tour of Turkey 2018

 • Dinsdag 9 oktober, rit 1: Konya Konya
 • Woensdag 10 oktober, rit 2: Alanya Antalya
 • Donderdag 11 oktober, rit 3: Fethiye Marmaris
 • Vrijdag 12 oktober, rit 4: Marmaris Selcuk
 • Zaterdag 13 oktober, rit 5: Selçuk Manisa
 • Zondag 14 oktober, rit 6: Bursa Istanbul

Deelnemers: startlijst met rugnummers

Welke deelnemers staan op de startlijst met rugnummers van deze Ronde van Turkije? Aangezien het een relatief nieuwe World Tour-wedstrijd is, hebben de 18 World Tour Teams geen startplicht bij deze Turkse wielerwedstrijd (anders dan bij de grote wedstrijden die al jaren tot de World Tour behoren). Tot de World Tour Teams op de deelnemerslijst behoren BMC, BORA Hansgrohe, Astana, Bahrain Merida, UAE Team Emirates, Trek Segafredo, Team Sunweb en Katusha. Prominente sprinters op de startlijst zijn onder meer Gaviria, Hodeg, Degenkolb en Bennett. Andere prominente deelnemers op de startlijst zijn onder meer Roche, Ten Dam, Ulissi, Conti, Moser en Pardilla.

Live op tv: Eurosport

De Ronde van Turkije 2018 wordt live op tv worden uitgezonden door Eurosport. Een deel van de live tv-uitzendingen begint 's ochtends al om 11u00. Op diverse andere dagen begint de live tv-uitzending om 14u00. Op zondag 14 oktober wordt de slotrit live op tv uitgezonden om 12u00. Hieronder vindt u het live tv-uitzendschema.

Uitzendschema: Tour of Turkey, live tv en livestream

 • Di. 9 oktober, rit 1: 11u00 op Eurosport 1 en livestream
 • Wo. 10 oktober, rit 2: 11u00 op Eurosport 1 en livestream
 • Do. 11 oktober, rit 3: 14u00 op Europort 1 en livestream
 • Vr. 12 oktober, rit 4: 14u00op Europort 1 en livestream
 • Za. 13 oktober, rit 5: 11u00 op Europort 1 en livestream
 • Zo. 14 oktober, rit 6: 12u00 op Eurosport 1 en livestream

Livestream Tour of Turkey

De Presidential Tour of Turkey 2018 is ook live op het internet te volgen via een livestream. De officiële livestream van de Ronde van Turkije wordt door Eurosport beschikbaar gesteld. Met deze livestream kan men dus elke etappe van deze koers live op een computer (of smartphone) bekijken.

Er is bij elke etappe een livestream te vinden op de Eurosport Player App. De livestream begint meestal tegelijk met de live tv-uitzending. Om de Tour of Turkey 2018 via die livestream te bekijken, dient men wel een abonnement op die app van Eurosport te hebben.

Uitslagen Ronde van Turkije 2018

De openingsrit van de Tour of Turkey 2018 werd gewonnen door Richeze. De grote rittenkaper in deze Ronde van Turkije was Sam Bennett: hij won de tweede, derde en zesde (laatste) etappe. De vierde rit werd gewonnen door Lutsenko. In de vijfde etappe ging de ritzege naar Alvaro Hodeg. Het eindklassement van deze Ronde van Turkije werd gewonnen door de Spanjaard Prades.

Lees verder

© 2015 - 2018 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
New York Marathon 2018 - live op tv en livestreamNew York Marathon 2018 - live op tv en livestreamOp zondag 4 november 2018 wordt de marathon van New York gehouden. Dit is de 48e editie van de TCS New York City Maratho…
Ster van Zwolle 2018 - live op tvSter van Zwolle 2018 - live op tvOp zaterdag 3 maart wordt de 58 editie verreden van de Ster van Zwolle. Deze Overijsselse wielerwedstrijd is traditionee…
BinckBank Tour 2018 - live op tv en livestreamBinckBank Tour 2018 - live op tv en livestreamOp maandag 13 augustus 2018 gaat de BinckBanck Tour van start. De slotrit van deze wielerkoers is op zondag 19 augustus.…
De Australian Open 2018: Prijzengeld, live op tvDe Australian Open 2018: Prijzengeld, live op tvDe Australian Open is zoals gebruikelijk ook in 2018 weer het eerste Grand Slam-tennistoernooi van het jaar. De Australi…
Ronde van Vlaanderen 2018 live bij Sporza, NOS en EurosportRonde van Vlaanderen 2018 live bij Sporza, NOS en EurosportOp zondag 1 april wordt de Ronde van Vlaanderen 2018 verreden. Dit is de 102e editie van deze Vlaamse voorjaarsklassieke…
Bronnen en referenties
 • https://tourofturkey.org/
 • http://fr.wikipedia.org/wiki/Tour_de_Turquie
 • http://tv.eurosport.nl/tvschedule.shtml
 • http://dewielersite.net/db2/wielersite/wedstrijdfiche.php?wedstrijdid=1877
 • http://www.wielerflits.nl/nieuws/42484/etappeschema-ronde-van-turkije-2015-gepresenteerd.html
 • https://www.procyclingstats.com/race/tour-of-turkey/2018/startlist
 • https://www.wielerflits.nl/nieuws/ronde-van-turkije-heeft-routeschema-uitgestippeld/
 • http://www.tourofturkey.org.tr/EN/icerik/about-3

Reageer op het artikel "Ronde van Turkije 2018 (Tour of Turkey) live tv & livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 14-10-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 8
Schrijf mee!