Tour 2020: sprinters en favorieten voor de groene trui

Tour 2020: sprinters en favorieten voor de groene trui In 2020 wordt de 107e editie van de Ronde van Frankrijk verreden. De Tour de France 2020 begint op 29 augustus in Nice. Deze Tour eindigt op 20 september in de Franse hoofdstad Parijs. Welke sprinters staan bij de Tour 2020 op de startlijst? Wie zijn de favorieten voor de groene trui bij de Tour de France 2020? En hoe werkt de puntentelling van het puntenklassement in de Tour?

Geschiedenis: groene trui

Het puntenklassement in de Tour de France bestaat sinds 1953. Men koos oorspronkelijk voor groen als kleur voor deze leiderstrui, omdat in de begintijd een merk van grasmaaiers de hoofdsponsor was. Toen het puntenklassement later een andere sponsor kreeg, besloot men vast te houden aan de kleur groen. Eén uitzondering hierop was de Tour van 1968, toen de leider van het puntenklassement een rode trui droeg.

Peter Sagan is coureur die het vaakst het puntenklassement won: zeven keer. De Duitser Erik Zabel won de groene trui zes keer. Sean Kelly won vier keer de groene trui. De succesvolste Nederlander was Jan Janssen, die drie keer de puntentrui won. Ook twee Belgen wonnen drie keer de groene trui: Freddy Maertens en Eddy Merckx.

Parcours Tour 2020

Hoe ziet het rittenschema van de Tour 2020 eruit? Deze Tour bestaat in totaal uit 21 etappes. Volgens het officiële overzicht zijn er acht vlakke etappes in deze Tour (al is er vanzelfsprekend geen garantie dat die allemaal in een massasprint eindigen).

Tour 2020 live op tv

Alle etappes van de Tour de France 2020 zijn weer live op tv en online via een livestream te bekijken. In Nederland en België kan men de Tour onder meer live volgen bij de NOS, Sporza en Eurosport.

Tour 2020: deelnemers en klassementen

Op de startlijst van de Tour 2020 staan 22 teams, die allemaal met selecties van acht renners van start mogen gaan. Het belangrijkste klassement in de Tour is vanzelfsprekend het algemeen klassement, oftewel de strijd om de gele trui. Die gaat tussen klassementsrenners zoals Bernal, Froome, Thomas, Roglic, Dumoulin en Bardet.

Verder bestaat er voor de klimmers nog het bergklassement (bolletjestrui). Voor de jonge klassementsrenners bestaat er ook nog het jongerenklassement (witte trui). Daarnaast bestaat er voor de teams het ploegenklassement (waarvoor geen aparte dagelijkse trui aan het leidende team wordt uitgereikt). Voor dit ploegenklassement gelden elke dag de tijden van de drie beste renners van elk team in de daguitslag.

Ook is er nog een prijs voor aanvallende coureurs: het klassement van de strijdlust. De renner die uitgeroepen wordt tot de meest aanvallende coureur in een etappe, mag de volgende rit van start gaan met het zogenaamde 'rode rugnummer'. Aan het einde van de Ronde van Frankrijk wordt de 'meest aanvallende renner van de Tour 2020' uitgeroepen. Naast al die andere hierboven genoemde klassementen is er natuurlijk ook nog het puntenklassement (de strijd om de groene trui). Dit wordt doorgaans beschouwd als het op één na belangrijkste klassement (na het algemeen klassement).

Belangrijkste sprinters Tour 2020

Welke sprinters staan op de deelnemerslijst van de Tour de France 2020? Hieronder vindt u een overzicht met portretten van belangrijke sprinters die op de startlijst van de Ronde van Frankrijk 2020 staan. Verderop vindt u een overzicht van de overige 'snelle coureurs' op de deelnemerslijst (die niet tot de topfavorieten voor de massasprints behoren, maar wel in theorie in staat zijn om korte klasseringen te behalen in groepssprints).

Caleb Ewan

De Australiër Caleb Ewan werd op 11 augustus 1994 geboren in Sydney. In zijn jonge jaren richtte deze Australiër zich op het baanwielrennen. In de juniorencategorie werd hij bijvoorbeeld wereldkampioen op het onderdeel omnium. Tijdens de beloftencategorie (U23) is hij zich echter vooral op het wegwielrennen focussen. In 2015 brak hij door tot de wereldtop van de sprinters: hij won dat jaar als debutant een etappe in de Vuelta. In 2017 won hij een rit in de Giro. In 2018 zou hij debuteren in de Tour de France, zo werd reeds in december 2017 aangegeven. Z'n ploeg (Mitchelton-Scott) veranderde later echter van gedachte. Men besloot om de Tourploeg in 2018 vooral rondom klassementsrenner Adam Yates te bouwen en zo werd in de tweede helft van juni 2018 tot verbazing van velen bekend dat Caleb Ewan niet van start ging in de Tour de France 2018. In 2019 reed hij eindelijk zijn eerste Tour de France. Hij maakte grote indruk door als debutant meteen drie etappes te winnen. Daarmee was Ewan qua etappezeges de succesvolste sprinter van deze Ronde van Frankrijk.

Peter Sagan

Anno 2020 is de Slowaak Peter Sagan één van de grote sterren van de wielerwereld. Hij is een geweldenaar in eendagskoersen, zo won hij het WK in 2015, 2016 en 2017, won hij de Ronde van Vlaanderen in 2016 en zegevierde hij in Parijs-Roubaix 2018. Daarnaast is hij ook een goede sprinter. Bij vlakke sprints is hij doorgaans wel net wat minder snel dan specialisten zoals Groenewegen, maar Sagan presteert veel beter dan de meeste andere sprinters op heuvelachtig terrein.

Omdat Sagan op diverse parcoursen punten kan scoren, presteert hij ook extreem goed in het puntenklassement van de Tour de France. Tijdens zijn eerste vijf deelnames aan de Tour de France (van 2012 tot en met 2016) won hij ieder jaar de groene trui.

Tour 2017

In de Tour van 2017 leek Sagan wederom op jacht te zijn om de puntentrui te winnen. Hij maakte veel indruk met een zeer sterke ritzege in de derde etappe (sprint heuvelop). Dit was de achtste ritzege uit zijn Tourcarrière. Tijdens de sprint in de vierde etappe speelde Sagan echter een negatieve hoofdrol. Mede door zijn toedoen kwam Mark Cavendish zwaar ten val. Sagan werd voor straf uit de Tour 2017 gezet en zou dat jaar dus, voor het eerst sinds vijf jaar, niet de groene trui winnen.

Het record verbroken

In 2018 was hij wederom de favoriet voor de groene trui. Als hij deze voor de zesde keer zou winnen, dan zou hij mederecordhouder worden naast Erik Zabel, die ook zes keer dit klassement won. En ja, hij slaagde er inderdaad in om het puntenklassement voor de zesde keer te winnen. De grootste tegenstander was hierbij overigens niet een andere sprinter, maar blessureleed: in de slotfase van de Tour kwam Sagan zwaar ten val. Hij stond op dat moment al heel ver voor in het puntenklassement. Ondanks z'n blessures slaagde hij er toch in om de Tour uit te rijden. In 2019 won hij wederom het puntenklassement. Met zeven eindzeges is hij sindsdien dus de succesvolste coureur uit de geschiedenis van het puntenklassement in de Tour de France.

Peter Sagan werd op 26 januari 1990 geboren in de Slowaakse plaats Zilina. In zijn jonge jaren combineerde Sagan het wegwielrennen met het mountainbiken en veldrijden, vandaar dat hij buitengewoon stuurvaardig en behendig is op de fiets. Hij rijdt anno 2020 voor het team Bora Hansgrohe. In de Tour van 2020 is hij wederom de favoriet voor de eindzege in het puntenklassement.

Sam Bennett

De Ierse wielrenner Sam Bennett werd op 16 oktober 1990 geboren in de Belgische plaats Menen. In zijn jonge jaren was hij een zeer goede baanwielrenner en won onder meer de Europese titel op het onderdeel scratch. Later is hij zich op het wegwielrennen gaan focussen. Lange tijd was hij als wegsprinter een zeer goede subtopper, maar in 2018 brak hij door tot de absolute wereldtop van het sprintersgilde. Hij won in 2018 onder meer 3 etappes in de Giro d'Italia. In 2019 won hij onder meer twee etappes in de Vuelta. In 2020 rijdt Bennett de Tour als sprinter van Deceuninck-QuickStep. Mogelijk is dit een groot voordeel van hem, aangezien dit team er bekend om staat dat het sprinters goed in de finales van de massasprints kan ondersteunen.

Elia Viviani

Op 7 februari 1989 werd de Italiaan Elia Viviani geboren. Jarenlang combineerde hij het baanwielrennen met het wegwielrennen. In de eerste helft van zijn carrière behoorde hij vooral als baanwielrenner tot de wereldtop. Een hoogtepunt was het winnen van de gouden medaille op het omnium bij de Olympische Spelen van 2016. Daarna is hij zich meer op het wegwielrennen gaan focussen. Vervolgens is hij uitgegroeid tot één van de grote sprinters in het wegwielrennen. Een topjaar beleefde hij in 2018, toen hij onder meer 4 etappes in de Giro, 3 ritten in de Vuelta, het Italiaans kampioenschap, Brugge-De Panne en de EuroEyes Hamburg Cyclassics won. In 2019 won deze sprinter voor het eerst een etappe in de Tour de France. In 2020 rijdt hij de Tour voor Cofidis.

Alexander Kristoff

Alexander Kristoff werd op 5 juli 1987 geboren in Oslo. De Noor Kristoff is een sterke klassiekerspecialist en daarnaast ook een goede sprinter. Op zijn erelijst staan onder meer zeges in Milaan-San Remo (2014), de Ronde van Vlaanderen (2015), de Vattenfall Cyclassics (2014) en drie Touretappes. In 2018 reed Kristoff lange tijd geen erg goede Tour, maar uiteindelijk maakte hij toch alles goed door de slotetappe in Parijs te winnen. Kristoff rijdt anno 2020 voor Team Emirates. Hij heeft binnen zijn team voor deze Ronde van Frankrijk als sprinter de voorkeur gekregen boven Gaviria.

Giacom Nizzolo

De Italiaan Nizzolo is een generatiegenoot van Viviani. Beiden focusten zich in hun jonge jaren op het baanwielrennen en ze zaten ook samen in de Italiaanse selectie. Nizzolo is zich eerder dan Viviani meer op het wegwielrennen gaan focussen. Toch is Viviani degene van dit tweetal die uiteindelijk de grootste successen boekte op de weg. Nizzolo is wel een goede subtopper in het mondiale sprintersgilde. Hoewel hij nog nooit een etappe won in een Grote Ronde (Giro, Tour of Vuelta), won hij door zijn vele ereplaatsen in etappes wel twee keer het puntenklassement van de Giro d'Italia. Nizzolo heeft enkele jaren met blessureleed gesukkeld, waardoor hij wat minder presteerde, maar hij lijkt anno 2020 weer zijn plek in de subtop van het mondiale sprintersgilde te hebben ingenomen. In de aanloop naar de Tour 2020 toonde deze Italiaanse sprinter dat hij in een goede vorm is: hij won zowel het Italiaans kampioenschap als het EK wielrennen.

Overige sprinters

Andere snelle mannen op de deelnemerslijst zijn onder meer de Fransen Christophe Laporte, Bryan Coquard en Clement Venturini, de Noor Edval Boasson Hagen, de Nederlander Cees Bol, de Italianen Matteo Trentin, Niccolo Bonifazio en Sonny Colbrelli, de Belgen Jasper Stuyven, Wout van Aert, Jens Keukeleire, Edward Theuns, Tom van Asbroeck en Jens Debusschere, de Sloveen Luka Mezgec, de Spanjaard José-Joaquin Rojas, de Deen Mads Pedersen, de Oostenrijk Marco Haller, de Zuid-Afrikaan Daryl Impey en de Duitsers John Degenkolb en André Greipel. Deze sprinters behoren zeker niet tot de grote favorieten voor de zeges in de massasprints, maar ze zijn mogelijk wel in staat om mooie ereplaatsen in de sprints te scoren. Van deze reeks renners lijken Trentin, Van Aert, Colbrelli en Boasson Hagen in theorie de grootste kandidaten voor een ritzege in de Tour 2020 te zijn, mede omdat dit geen pure sprinters zijn, maar coureurs die ook goed kunnen rijden op heuvelachtige terreinen.

Wout van Aert en Degenkolb: goede sprinters, maar vooral teamplayers in deze Tour

Op de startlijst van de Tour staan ook diverse coureurs die in theorie wel goede sprinters zijn, maar die in de praktijk tijdens deze Tour waarschijnlijk vooral in dienst van hun kopmannen moeten rijden, zoals de Duitse sprinter John Degenkolb. Ook Wout van Aert zal waarschijnlijk in de meeste ritten vooral in dienst van z'n ploeg moeten rijden.

Een grote naam op de startlijst is André Greipel. Jarenlang behoorde hij tot de beste sprinters ter wereld. Anno 2020 lijkt hij echter niet meer de topsnelheid te hebben die hij in zijn toptijd als sprinter had. Misschien kan hij echter in de Tour 2020 het ongelijk van zijn critici bewijzen.

Types zoals Alaphilippe en de groene trui

Op de deelnemerslijst van de Tour staan ook diverse coureurs die geen echte massasprinters zijn, maar die wel vaak meestrijden om de ritzeges en zo toch heel wat punten kunnen meepakken. Zo'n coureur is bijvoorbeeld Julian Alaphilippe, die zeker in de heuveletappes en in het middengebergte veelvuldig om de ritzeges wil strijden. Hij behoort tot de absolute wereldtoppers als het gaat om sprints heuvelop.

Puntentelling 2020?

In 2020 wordt weer dezelfde puntentelling gebruikt voor de Tour als in 2019. Hieronder vindt u die puntentelling.

Puntentelling puntenklassement 2020

In de vlakke etappes krijgen de nummers 1 t/m 15 in de rituitslag 50, 30, 20, 18, 16, 14, 12, 10, 8, 7, 6, 5, 4 en 2 punten. Bij de heuvelritten (en in het middengebergte) krijgen de nummers 1 t/m 15 respectievelijk 30, 25, 22, 19, 17, 15, 13, 11, 9, 7, 6, 5, 4, 3 en 2 punten. In zware bergetappes krijgen de 1 t/m 15 in de uitslag respectievelijk 20, 17, 15, 13, 11, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 en 1 punt. In tijdrittenkrijgen de beste 15 coureurs in de daguitslag respectievelijk 20, 17, 15, 13, 11, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 en 1 punt. Bij de tussensprints zijn veel punten te verdienen. Anno 2019 is er elke dag één tussensprint. De eerste 15 coureurs die daar passeren krijgen respectievelijk 20, 17, 15, 13, 11, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 en 1 punt.

Prijzengeld voor sprinters in de Tour

Hoe zit het met het prijzengeld in de Tour de France? De eindwinnaar van de groene trui krijgt 25.000 euro. In elke rit is er sowieso prijzengeld voor de twintig eerste coureurs in de rituitslag. 11.000 euro krijgt de ritwinnaar, 300 euro krijgt bijvoorbeeld de renner die als twintigste finisht. Bij elk tussensprint krijgen de eerste drie renners een bonus, respectievelijk 1500, 1000 en 500 euro. Voor elke dag dat een renner de leider in het puntenklassement is (en dus de groene trui draagt) ontvangt hij 300 euro.

Sprinters afwezig in de Tour 2020

In de Tour de France 2020 zijn een aantal zeer grote namen uit het sprintersgilde afwezig. Tot die afwezige sprinters behoren onder meer Groenewegen, Démare, Cavendish, Bouhanni en Gaviria.

Afwezig: Mark Cavendish, kan de oude keizer nog terugkeren naar de top?

Cavendish is een fenomeen. Hij behoort tot de allerbeste sprinters aller tijden. Op 21 mei 1985 werd hij geboren op het Britse eiland Man. In 2005 werd hij profwielrenner. Al snel werd hij een wereldtopper in het baanwielrennen en daarna werd hij ook een wereldtopper in het wegwielrennen.

Als baanwielrenner pakte hij wereldtitels in de ploegkoers. Als wegwielrenner werd hij profwereldkampioen in Kopenhagen (2011). Hij won klassiekers zoals Milaan-San Remo en de Scheldeprijs, maar hij won vooral verschrikkelijk veel etappes in grote rondes. In de Giro won hij in totaal 17 ritten, in de Vuelta won hij vier etappes, maar bovenal won hij 30 etappes in de Tour de France. Daarmee is hij de op één na succesvolste rittenkaper uit de Tourhistorie. De enige renner die meer ritten heeft gewonnen dan Cavendish, is de legendarische kannibaal Eddy Merckx, die 34 etappes won.

The fall and rise of the emperor

Cavendish was jarenlang de absolute keizer der sprinters in het wielerpeloton. In 2014 dachten sommigen dat er een einde kwam aan de bloeiperiode van sprintkeizer Cavendish. Dat seizoen won hij voor het eerst sinds jaren geen etappe in een grote ronde. Ook 2015 verliep voor zijn doen tamelijk moeizaam, met slechts één ritzege in een grote ronde. In 2016 was Cavendish echter weer helemaal terug aan de wereldtop der sprinters, met vier ritzege in de Tour de France.

Ziekte van Pfeiffer en blessureleed

In het voorjaar van 2017 werd Mark Cavendish getroffen door de ziekte van Pfeiffer (klierkoorts). Hij werd hierdoor langer uitgeschakeld dan oorspronkelijk werd verwacht. Cavendish behield echter de hoop dat hij alsnog in de Tour de France 2017 van start zou kunnen gaan met een goede vorm. In die Tour kwam hij echter zwaar ten val. Ook in de daaropvolgende periode werd hij veelvuldig getroffen door blessureleed.

Cavendish in 2018 en 2019

Volgens velen stond er aan de vooravond van de Tour 2018 een groot vraagteken achter het vormpeil van Cavendish. Vanwege zijn overschot aan zowel talent als ervaring werd Cavendish door velen toch wel gerekend tot de kanshebbers voor de ritzeges in de vlakke etappes van de eerste week. Uiteindelijk werd deze Tour echter een deceptie en won hij geen rit. Hij wilde zich in 2019 graag revancheren. Het is echter zeer af te wachten of hij na al die tijd toch weer zijn oude vorm kan herwinnen. De aanloop naar de Tour 2019 verliep uitermate moeizaam. Kort voor de Tour moest hij tijdens de Ronde van Slovenië meermaals zeer vroeg in etappes lossen. Daarop heeft men besloten om Cavendish niet mee te nemen naar de Tour 2019. Ook in 2020 gaat hij niet van start in de Ronde van Frankrijk.

Afwezige sprinter: Dylan Groenewegen

Dylan Groenewegen werd op 21 juni 1993 geboren te Amsterdam. In 2016 won hij meer dan tien massasprints, waaronder een rit in de Eneco Tour en het NK wielrennen op Goeree-Overflakkee. Zijn grote doorbraak naar de wereldtop behaalde hij echter in 2017, toen hij de slotrit van de Tour de France in Parijs won en zo zijn eerste ritzege in een grote ronde behaalde. In het seizoen 2018 is hij verder opgeklommen in de hiërarchie van het mondiale sprintersgilde. Hij won in dit seizoen onder meer de semiklassieker Kuurne-Brussel-Kuurne en etappes in diverse rittenkoersen, waaronder Parijs-Nice, de Dubai Tour en de Ronde van Noorwegen. Groenewegen toonde in de Tour 2018 dat hij werkelijk tot de beste sprinters ter wereld behoort: hij won twee etappes op rij (de zevende en de achtste rit). In 2019 won hij één etappe in de Tour. Die Ronde van Frankrijk verliep voor hem vanwege een valpartij grotendeels echter enigszins teleurstellend. In 2020 rijdt hij helaas de Tour niet, terwijl hij nog steeds één van de beste sprinters ter wereld is. De officiële reden hiervoor was aan het begin van het seizoen dat Groenewegen etappes zou gaan winnen in de twee andere grote rondes: Giro en Vuelta. (Vanwege het coronavirus werd de kalender echter drastisch gewijzigd, zodat die twee koersen deels tegelijkertijd zijn en men ze dus niet allebei kan rijden; Groenewegen heeft er daarom voor gekozen om de Giro te rijden.)

De werkelijke reden van de afwezigheid van Groenewegen in de Ronde van Frankrijk 2020 is echter, dan Team Jumbo-Visma zich in Tour 2020 volledig op het algemeen klassement wil focussen met Dumoulin en Roglic.

Afwezige sprinter: Michael Matthews

Bij Team Sunweb is Michael Matthews afwezig in de Tour 2020. Deze sprinter is een specialist in heuvelachtige finales. In 2017 won hij de groene trui in de Tour. In 2020 richt deze sprinter zich echter op de Giro.

Uitslagen groene trui 2020

Het puntenklassement werd in 2020 overtuigend gewonnen door Sam Bennett. De Ier won ook twee etappes in deze Tour. Tweede in het puntenklassement van 2020 werd Peter Sagan. Die was in de Tour 2020 duidelijk minder sterk dan bij al zijn voorgaande deelnames. Het was zijn negende deelname. Zeven keer won hij het puntenklassement. De enige voorgaande keer dat hij het puntenklassement niet won, was toen Sagan tijdens de Tour van 2017 gediskwalificeerd werd en de wedstrijd als gevolg daarvan niet mocht uitrijden. Maar in die Tour won hij nog wel een rit; daar slaagde Sagan in 2020 niet in. Derde in het puntenklassement van 2020 werd Matteo Trentin, vierde werd Bryan Coquard. Vijfde in het puntenklassement werd Wout van Aert. Hij werkte nochtans tijdens deze Tour vooral veel voor z'n kopman (Roglic), maar desondanks slaagde Van Aert er ook in om twee etappes te winnen. Zesde in het puntenklassement werd Caleb Ewan; ook hij won twee massasprints.

Voorgaande editie: eindstand puntenklassement 2019

 1. Peter Sagan (Slw) Bora Hansgrohe 316 punten
 2. Caleb Ewan (Aus) Lotto-Soudal 248 p.
 3. Elia Viviani (Ita) Deceuninck QuickStep 224 p.
 4. Sonny Colbrelli (Ita) Bahrain Merida 209 p.
 5. Michael Matthews (Aus) Sunweb 201 p.
 6. Matteo Trentin (Ita) Mitchelton Scott 192 p.
 7. Jasper Stuyven (Bel) Trek Segafredo 167 p.
 8. Greg Van Avermaet (Bel) CCC 149 p.
 9. Dylan Groenewegen (Ned) Jumbo-Visma 146 p.
 10. Julian Alaphilippe (Fra) Deceuninck-QuickStep 119 p.

Lees verder

© 2017 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Tour de France 2020: betekenis van de truien van de winnaarsTour de France 2020: betekenis van de truien van de winnaarsElke wielerploeg in de Tour de France heeft zijn eigen kleuren, de kleuren van de sponsor, maar de wielrenners strijden…
Tour 2020 - favorieten witte trui (jongerenklassement)Tour 2020 - favorieten witte trui (jongerenklassement)In Nice gaat op zaterdag 29 augustus de Tour de France 2020 van start. Dit is de 107e editie van deze wielerkoers. De Ro…
Bergklassement Tour 2020: de bolletjestruiBergklassement Tour 2020: de bolletjestruiDe bolletjestrui is de bergtrui van de Tour de France, ook in 2020. De bolletjestrui staat los van de gele trui van de T…
Sprinters in de Giro d'Italia 2020Sprinters in de Giro d'Italia 2020De Giro d'Italia gaat in 2020 van start op zaterdag 3 oktober 2020 met een tijdrit. De slotrit van deze Ronde van Italië…

Spiergroei: Verschillende manieren om te bulkenSpiergroei: Verschillende manieren om te bulkenZoals voor menig fitnessfanaat bekend is, zijn er ruw gesplitst twee verschillende schema’s om met je energiebehoefte om…
Nederlanders in de Giro d'Italia 2020Nederlanders in de Giro d'Italia 2020De Giro d'Italia 2020 gaat op 3 oktober 2020 van start. Het is de 103e editie van deze Italiaanse rittenkoers. Op de sta…
Bronnen en referenties
 • http://www.procyclingstats.com/race/Tour_de_France_2017_Preview
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Ronde_van_Frankrijk_2017
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Mark_Cavendish
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Alexander_Kristoff
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Peter_Sagan
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Puntenklassement_Ronde_van_Frankrijk

Reageer op het artikel "Tour 2020: sprinters en favorieten voor de groene trui"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 22-09-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!