InfoNu.nl > Sport > Racesport > WK Motorcross: MXGP kalender 2018, live op tv en livestream

WK Motorcross: MXGP kalender 2018, live op tv en livestream

WK Motorcross: MXGP kalender 2018, live op tv en livestream In het seizoen 2018 staan er 19 wedstrijden op de kalender van het WK motorcross in de koningsklasse MXGP. Daaronder zijn twee wedstrijden in Nederland (Valkenswaard en Assen) en één in België (Lommel). De wedstrijden van het WK motorcross zijn op diverse plekken op het internet online per livestream te volgen. Daarnaast worden de wedstrijden ook live op tv uitgezonden.

Geschiedenis WK motorcross

In 1952 werd er voor het eerst een officieel EK motorcross georganiseerd voor motoren met 500cc. Dit klassement werd dat jaar gewonnen door de Belg Victor Leloup op een Saroléa. In 1957 besloot men om dit EK om te vormen tot een WK motorcross voor de 500cc. De eerste officiële wereldkampioen was dat jaar de Zweed Bill Nilsson op een AJS.

Naast het WK motorcross voor de 500cc kwamen er later ook WK's voor 250cc en 125cc. De 500cc was vanzelfsprekend altijd de koningsklasse van het WK motorcrossen. Later werd de naam van die koningsklasse veranderd in MXGP. De klasse die daaronder zat (de opleidingsklasse, met lichtere motoren) kreeg de naam MX2. Daarnaast is er sinds 2014 ook een officieel WK motorcross voor vrouwen. Dit draagt de naam Women's MX, of ook wel WMX.

Erelijst WK motorcross

De succesvolste motorcrosser aller tijden is de Belg Stefan Everts. Hij pakte in totaal tien wereldtitels in verschillende raceklassen. Op de tweede plek staat de Italiaan Antonio Cairoli met acht wereldtitels. Hoe sterk België traditioneel in de wereld van het motorcrossen is, wordt bewezen door deze wereldranglijst. In de top zeven van succesvolste coureurs aller tijdens is Cairoli de enige coureur die niet uit België afkomstig is.

Programma FIH World Championship Motorcross 2018

Het WK motorcross voor de klasse MXGP bestaat in het seizoen 2018 uit 19 wedstrijden. De openingswedstrijd is op 4 maart in Argentinië (Patagonië). De slotwedstrijd is op 30 september in Italië (Imola). Er staan twee Nederlandse wedstrijden op de kalender. Op 18 maart wordt in Valkenswaard de GP Europa verreden. Op 16 september wordt in Assen de GP Nederland gehouden. De wedstrijd in Assen is de voorlaatste wedstrijd op de kalender.

GP Nederland: Assen

Het circuit van Assen is één van de beroemdste locaties uit de wereld van het motorracen. Deze baan is natuurlijk vooral beroemd vanwege de TT van Assen, de wegrace die jaarlijks in juni wordt gehouden. Met ingang van 2015 besloot men daarnaast ook jaarlijks een grote motorcross te gaan organiseren. Hiervoor worden gigantische hoeveelheden zand naar het racecircuit verplaatst, om daar een tijdelijke crossbaan te creëren. Het circuit van Assen is hierdoor het enige circuit ter wereld, waar jaarlijks wedstrijden worden gehouden van zowel de hoogste divisie van het wegracen (MotoGP) als de hoogste divisie van het motorcrossen (MXGP). De baan voor de motorcross wordt aangelegd bij de Hoofdtribune, Winterdijktribune en GT-tribune.

Kalender WK motorcross 2018: wedstrijden MXGP

 • 4 maart: GP Patagonië-Argentinië, circuit Neuquén
 • 18 maart: GP van Europa, circuit Valkenswaard (Nederland)
 • 25 maart: GP La Comunitat Valenciana (Spanje), Red Sand MX Park
 • 8 april: GP Trentino (Italië), Pietramurata
 • 15 april: GP Portugal, Águeda
 • 1 mei: GP Rusland, Toeapse (Orljonok-circuit)
 • 13 mei: GP Letland, Ķegums
 • 20 mei: GP Duitsland, Teutschenthal
 • 3 juni: GP Groot-Brittannië, Matterley Basin
 • 10 juni: GP Frankrijk, Saint-Jean-d'Angély
 • 17 juni: GP Lombardije (Italië), Ottobiano
 • 1 juli: GP Indonesië, Pangkal Pinang
 • 8 juli: GP Azië (Indonesië), Semarang
 • 22 juli: GP Tsjechië, Loket
 • 5 augustus: GP België in Lommel
 • 19 augustus: GP Zwitserland in Frauenfeld-Gachnang
 • 26 augustus: GP Bulgarije in Sevlievo
 • 2 september: GP Turkije, Afyonkarahisar
 • 16 september: GP Nederland in Assen
 • 30 september: Italië, Imola

Jeffrey Herlings

De grote ster van het Nederlandse motorcrossen is Jeffrey Herlings. Hij werd op 12 september 1994 geboren in Geldrop. Herlings debuteerde in 2010 bij het WK in de MX2-klasse, toen hij pas 15 jaar was. Dat jaar won hij in Valkenswaard twee manches van de Grand Prix van Nederland en daarmee werd hij de jongste GP-winnaar aller tijden. Ook won hij in dat debuutseizoen nog de GP van Letland. Dat jaar werd hij al tweede in de eindstand van het WK in de MX2-klasse, terwijl hij nochtans wegens blessureleed een reeks wedstrijden moest missen.

Jeffrey Herlings pakte in 2012, 2013 en 2016 de wereldtitel in de MX2-klasse. Met ingang van 2017 is hij overgestapt naar de koningsklasse van de motorcross, de MXGP-klasse. De bijnaam van Jeffrey Herlings is 'The Bullet'. Hij wordt beschouwd als 'The Next Big Thing' in de wereld van de MXGP. Trainers die belangrijk waren bij zijn ontwikkeling waren zijn vader Peter Herlings en de ex-wereldkampioen Joël Smets.

MXGP op tv en online

De liefhebbers van live motorcross kunnen in 2018 vooral veel online per livestream genieten van de live wedstrijden (zie hieronder). Daarnaast worden er echter ook wedstrijden op live op tv uitgezonden. De uitzendrechten zijn onder meer in handen van Eurosport, Sporza en NOS Studio Sport. Met name Eurosport is wel van plan om een behoorlijk aantal wedstrijden live op tv uit te zenden (vooral op Eurosport 2), maar het is wel altijd afhankelijk van voldoende plek in hun programmering. Sporza en de NOS zullen, afhankelijk van de rest van de programmering in de weekends, soms ook een wedstrijd live op tv uitzenden. Het merendeel van de wedstrijden zenden zij echter in samenvatting op tv uit. Daarbij zijn doorgaans de samenvattingen van Sporza langer. Voor Eurosport, de NOS en Sporza geldt overigens wel dat ze proberen om elke WK-wedstrijd online per livestream uit te zenden (zie verderop).

Openingswedstrijd: live op tv bij Eurosport 2

De openingswedstrijd van het seizoen 2018 wordt op 4 maart door Eurosport sowieso wel live op tv uitgezonden. De uitzending vindt echter plaats op de zender Eurosport 2. Dit is niet de zender die in het standaardpakket van de meeste Nederlandse en Belgische tv-kijkers zit. Men dient doorgaans een abonnement op een extra tv-pakket te hebben om die zender te bekijken. De uitzending van de eerste manche begint om 17u00 op Eurosport 2. De uitzending van de tweede manche begint om 19u00 op Eurosport 2.

GP Europa in Valkenswaard live op tv bij de NOS (18 maart)

Op zondag 18 maart 2018 besteedt de NOS tijdens hun reguliere zondagmiddaguitzending aandacht aan de GP Motorcross van Europa die in Valkenswaard wordt verreden. Hoeveel aandacht men daar exact aan besteedt op tv, is mede afhankelijk van het verloop van de overige sportevenementen die de NOS op die middag live op tv uitzendt. Het is de bedoeling van de NOS om de beide manches van de MXGP grotendeels live uit te zenden op tv. Sowieso zijn beide manches van de GP Valkenswaard online per livestream bij de NOS te bekijken (zie verderop).

GP Europa in Valkenswaard op tv bij Eurosport (uitgebreide samenvatting)

Op de zender Eurosport 2 zijn op zondagavond 18 maart uitgebreide samenvattingen te zien van de manches die verreden worden bij de Grand Prix van Europa te Valkenswaard. Die uitzending begint om 18u30. Deze manches worden door Eurosport 's middags niet live op tv uitgezonden, aangezien men op die zondagmiddag op tv de voorkeur geeft aan de MotoGP (Qatar) en diverse wintersporten. De wedstrijden in Valkenswaard van de MXGP zijn overigens wel op het internet live per stream te volgen bij Eurosport (voor meer info: zie verderop). Daarnaast zijn ook de manches van de raceklasse MX2 in Valkenswaard per livestream bij Eurosport te zien.

GP Valencia (Spanje) op 25 maart live op tv

De derde wedstrijd van het seizoen vindt plaats op zondag 25 maart in Spanje (Valencia). De slotmanche van de MXGP te Valencia wordt op de zender Eurosport 2 live uitgezonden om 17u00. Ook zendt NOS Studio Sport delen van de wedstrijd uit op tv, als onderdeel van hun reguliere zondagmiddaguitzending op Nederland 1. (Hoeveel Studio Sport op zondagmiddag werkelijk live op tv uitzendt, is mede afhankelijk van het verloop van de overige sportevenementen die men die middag live uitzendt op tv.) Daarnaast is de Motorcross GP van Valencia nog veel uitgebreider live te volgen via diverse livestreams (Eurosport, NOS en Sporza).

GP Trentino (Italië) op 8 april op tv

Op zondag 8 april wordt vanaf 17u00 de tweede manche van de MXGP live op tv uitgezonden op de zender Eurosport 2. Vanaf 18u15 is er een uitgebreide samenvatting van de GP Trentino 2018 op tv te zien op de Vlaamse zender Canvas. Door het drukke sportaanbod van die zondag (waaronder de MotoGP en Parijs-Roubaix) is er relatief weinig van de GP Trentino live op tv te zien. Deze wedstrijd is daarentegen wel weer zeer uitgebreid via de livestream online te zien.

GP Portugal (Aguedo) op 15 april op tv

Op zondag 15 april wordt de GP Portugal (in Agueda) live op tv uitgezonden door de zender Eurosport 2 vanaf 14u00. Daarnaast zijn de manches van de MX2 en de MXGP online per livestream te zien op de Eurosport Player. Bij Sporza en de NOS is de MXGP live online per stream te bekijken en zendt men op tv samenvattingen uit.

GP Rusland in Orljonok op 1 mei

In tegenstelling tot de meeste GP's wordt de Grand Prix van Rusland niet op een zondag verreden, maar op dinsdag 1 mei 2018 (ter ere van de dag van de arbeid). De eerste manches van de MX2 en de MXGP zijn live op tv te zien bij Eurosport2. De tweede manches zijn bij Eurosport Benelux niet live op tv te zien (wel online per livestream), maar in de namiddag en vroege avond worden deze manches alsnog op tv uitgezond door Eurosport2: de tweede manche van de MX2 omstreeks 17u15 en de tweede manche van de MXGP omstreeks 18u00.

13 mei: GP Letland

Op 13 mei waren 's middags vanaf 13u30 de manches van de GP van Letland live op tv te zien bij de zender Eurosport 2. Daarnaast was deze GP ook weer online per livestream te zien bij Sporza, de NOS en de Eurosport Player.

20 mei: GP Duitsland in Teuschenthal

Op zondag 20 mei wordt de GP van Duitsland verreden in Teutschenthal. Per livestream kan men op de Eurosport Player de eerste manche van de MX2 zien om 13u00 en de eerste manche van de MXGP om 14u00. De tweede manches van de MX2 en de MXGP zijn live zien om 16u00 en om 17u00, op zowel de Eurosport Player (livestream) als op de zender Eurosport 2 (tv). Ook op de betaalzender Motorsport Tv zijn deze manches live te zien.

Daarnaast besteedt ook NOS Studio Sport op tv tijdens haar zondagmiddaguitzending op Nederland 1 aandacht aan de MXGP. Ook Sporza heeft op de namiddag van de zondag een tv-uitzending waarin samenvattingen van de MXGP te zien zijn. De beide manches van de MXGP zijn ook online live te zien via livestreams van Sporza en de NOS.

3 juni: GP Groot-Brittannië in Matterley Basin

Aangezien het een drukke periode op de sportkalender is (onder meer vanwege Roland Garros en het Criterium du Dauphiné), zijn de manches van de GP Groot Britannië (Matterly Basin) bij Eurosport niet live op tv te zien. Wel zenden zij op zondagavond 3 juni vanaf 20u45 op Eurosport 2 uitgebreide samenvattingen van de manches uit. De manches van de MX2 en de MotoGP zijn op zondagmiddag (vanaf 14u00) wel live te zien op de specialistische tv-zender Motorsport Tv. Daarnaast zijn de manches van de MotoGP ook per livestream online te bekijken bij Sporza en de NOS. Op de Eurosport Player ziet men per livestream de manches van zowel de MX2 als de MotoGP.

10 juni: GP Frankrijk in Saint Jean-d'Angely

Op zondag 10 juni 2018 wordt de GP van Frankrijk verreden. Ook bij deze race geldt dat Eurosport dit, vanwege de drukke sportkalender in deze periode, niet live op tv uitzendt. Wel zenden zij 's avonds uitgebreide samenvattingen uit op Eurosport 2 (vanaf 19u15). Ook is er een uitgebreide samenvatting van de MXGP-manches te zien bij Sporza om 19u30 op de Vlaamse zender Canvas.

De manches van de MX2 en de MXGP zijn overigens wel weer live op tv te zien bij het gespecialiseerde Motorsport Tv. Daarnaast zijn de manches van de MXGP om 14u00 en om 17u00 live te zien bij het Belgische Telenet Play Sports (tv en livestream). Om de zenders van Play Sports op tv of online te bekijken, dient men echter wel een abonnement te hebben. Verder zijn de manches van de MX2 en de MXGP weer online per livestream te bekijken op de Eurosport Player (voor abonnees). Daarnaast zijn er online gratis livestreams van de manches van de MXGP te vinden bij de NOS en Sporza.

17 juni: GP Lombardije (Italië) in Mantova (Ottobiano)

Op zondag 17 mei is bij de Belgische abonneezender Telenet Play Sports 3 om 14u00 de eerste manche van de MXGP te zien en om 17u00 de tweede manche. Op Eurosport 2 is alleen de tweede manche live te zien (om 17u00). Daarna zijn op Eurosport 2 (vanaf 18u00) ook nog samenvattingen te zien van overige races die op de zondag in Mantova plaats hebben gevonden. De races van de MXGP en MX2 zijn allemaal op zondagmiddag wel weer live te zien bij de zender Motorsport Tv. Eurosport zendt via de livestream de manches van de MX2 en MXGP live uit. Bij Sporza, NOS en Telenet Play Sports zijn de manches van de MXGP 's middags live online per livestream te bekijken.

1 juli: GP Indonesië in Pangkal Pinang (Java)

Op zondag 1 juli wordt de GP van Indonesië 2018 gehouden in Pangkal Pinang te Java. Bij de zenders Motorsport Tv en Eurosport 2 is 's ochtends om 7u00 al de eerste manche van de MX2 live te zien. Om 8u00 is de eerste manche van de MXGP live op tv te bekijken bij die hiervoor genoemde zenders en ook bij de Vlaamse abonneezender Telenet Play Sports. De tweede manche van de MX2 is om 10u00, de tweede manche van de MXGP is live om 11u00 (CET: Nederlandse en Vlaamse tijd). De GP van Indonesië 2018 is op zondagochtend ook online per livestream te volgen bij onder meer de Eurosport Player, Telenet Play Sports, Sporza (VRT) en de NOS. De livestream van de NOS is bij de GP van Indonesië 2018 overigens zonder commentaar.
8 juli: GP Azië in Semarang (Indonesië)

8 juli: GP Azië in Semarang (Indonesië)

Op zondag 8 juli wordt in Indonesië (Semarang) de GP Azië verreden. De eerste manche van de MX2 is live te zien om 7u00 CET (Nederlandse en Vlaamse tijd), de eerste manche van de MXGP om 8u00. De tweede manche van de MX2 is om 10u00 en van de MXGP om 11u00. Eurosport 2 en Motorsport Tv zenden al deze manches live op tv en per livestream uit. Daarnaast kan men op de ochtend van 8 juli de manches van de MXGP (om circa 8u00 en 11u00) ook per livestream bekijken bij de NOS en Sporza.

22 juli: GP Tsjechië in Loket

Op zondag 22 juli wordt de GP Tsjechië in Loket gehouden. De eerste manche van de MX2 is om 13u00 live op tv te zien op Eurosport 2 en Motorsport Tv. Om 14u00 is de eerste manche van de MXGP live op tv te zien bij die twee zenders en daarnaast ook op de Belgische abonneezender Telenet Play Sports 7.

De tweede manche van de MX2 is bij Eurosport 2 en Motorsport Tv live te zien om 16u00. De tweede manche van de MXGP van Tsjechië is om 17u00 te zien op tv bij die twee zenders en ook weer op Telenet Play Sports 7. De beide manches van de MXGP bij de GP van Tsjechië te Loket zijn op die middag van zondag 22 juli ook online per livestream te bekijken bij onder meer Sporza, Eurosport Player, NOS en Telenet Play Sports.

5 augustus: GP België in Lommel

De Grand Prix van België wordt op zondag 5 augustus in Lommel verreden. De eerste manche van de MX2-race in Lommel is om 13u00 live op tv te zien bij Motorsport Tv. Om 14u00 is de eerste manche van de MXGP van de GP van België live op tv te zien bij die zender en ook op de Belgische abonneezender Telenet Play Sports 3. De tweede manche van de MX2 te Lommel is op Motorsport Tv live te zien om 16u00. De tweede manche van de MXGP van België te Lommel is om 17u00 te zien op tv op Motorsport Tv en op Telenet Play Sports 3. De twee manches van de MXGP bij de GP van België te Lommel zijn op die middag van zondag 5 augustus ook per livestream te volgen bij onder meer Sporza, NOS, Telenet Play Sports en op de Eurosport Player.

19 augustus: GP Zwitserland

Op zondag 19 augustus wordt in Frauenfeld-Weinfelden de Grand Prix van Zwitserland verreden. De eerste manche van MX2 is om 13u00 live te zien op onder meer Eurosport 2 en Motorsport Tv. De eerste manche van de MXGP is om 14u00 live te zien bij de hiervoor genoemde zenders en ook bij Telenet Play Sports 3, doch eveneens op diverse livestreams.

Om 16u00 is de tweede manche van de MX2 van de GP Zwitserland onder meer te zien mper livestream en op de zender Motorsport Tv. Om 17u00 is de tweede manche van de MXGP live te zien op onder meer Eurosport 2, Motorsport Tv, Telenet Play Sports en diverse livestreams.

26 augustus: GP Bulgarije

Op zondag 26 augustus wordt Sevlievo de GP Bulgarije verreden. Ook bij die race zijn de manches van de MXGP en MX2 live op tv te zien bij Motorsport Tv. Ook is de MXGP live op tv te zien op Telenet Play Sports 8. Daarnaast is het op de livestream te zien bij onder meer Sporza, NOS, Play Sports en de Eurosport Player.

2 september: GP Turkije

In Afyonkarahisar wordt op zondag 2 september de GP van Turkije verreden. Bij die race zijn de manches van de MXGP en MX2 live op tv te zien op de zenders Eurosport 2 en Motorsport Tv. Daarnaast zijn de manches van de MXGP live op tv te zien bij Telenet Play Sport. Ook is de GP van Turkije op 2 september op de livestream te zien bij onder meer Sporza, NOS, Play Sports en de Eurosport Player.

16 september: GP Nederland in Assen

Op zondag 16 september wordt op en rond het TT circuit te Assen de GP Nederland gehouden. De manches van de MX2 zijn om 13u00 en 16u00 live te zien bij Motorsport Tv en op de livestream van de Eurosport Player. De manches van de MXGP van de GP van Nederland zijn om 14u00 en 17u00 live te zien bij Eurosport 1, Motorsport Tv, Telenet Play Sports (tv en livestream), de Sporza livestream, de Eurosport Player livestream en de livestream van de NOS.

Oorspronkelijk stond het niet in de planning van Eurosport om op zondagmiddag beide manches van de MXGP live op tv uit te zenden. Mede vanwege de grote populariteit van Herlings heeft Eurosport Nederland besloten om de programmering van de zondagmiddag aan te passen, zodat beide manches van de MXGP van Nederland te Assen toch live te zien zijn op Eurosport 1.

Aangezien deze GP Nederland te Assen voor veel motorcrossliefhebbers in Nederland één van de grote hoogtepunten is van het seizoen, besteedt het Nederlandse NOS Studio Sport ook meer aandacht aan deze race dan aan de meeste overige MXGP-wedstrijden. De eerste manche van de MXGP te Assen is hij hen daarom ook live op tv zien als onderdeel van de zondagmiddaguitzending op Nederland 1 (NPO1). Van de tweede manche van de MXGP te Assen was het eerste deel bij de NOS in samenvatting te zien, de finale van die manche was live op tv te zien bij hen. Op de tv-zender Eurosport 2 zendt men die avond van 16 september uitgebreide samenvattingen uit van de races van de GP Nederland te Assen.

30 september: GP Italië in Imola

Op zondag 30 september wordt op het beroemde circuit van Imola de GP Italië 2018 verreden. Bij de GP Italië zijn de manches van de MX2 live op tv te zien op de zender Motorsport Tv. Daarnaast zijn bij die GP Italië te Imolo de manches van de MXGP live op tv te zien bij Telenet Play Sport en Motorsport Tv. Ook zijn de MXGP-races de GP van Italië te Imola op de livestream te zien bij onder meer Sporza, NOS, Telenet Play Sports en de Eurosport Player.

Livestream MXGP: NOS, Sporza, Eurosport

Livestream NOS en Sporza

De wedstrijden van het WK motorcross zijn in 2018 weer live op het internet te bekijken via diverse livestreams. Zo wordt in principe elke manche van de MXGP per livestream uitgezonden op de website van de NOS. In België wordt in principe elke manche van de MXGP online per livestream uitgezonden op de site van Sporza. Voor zowel de stream van de NOS als de livestream van Sporza geldt overigens wel dat ze geo-rectricted zijn. Dit houdt in dat men de livestream van de NOS officieel alleen in Nederland kan bekijken en die van Sporza alleen in België.

Livestream Eurosport

In 2018 besteedt Eurosport veel live aandacht online aan het WK motorcross. Zij zenden per livestream niet alleen de wedstrijden van de MXGP live uit op hun Eurosport Player. Ook wedstrijden van de klasse MX2 zijn per livestream bij hen te zien. Om de livestream van Eurosport te bekijken dient men echter wel een abonnement op de Eurosport Player te hebben. Verder is het WK motorcross online ook te volgen via diverse internationale livestreams met Engelstalig commentaar. Die zijn onder meer te vinden bij de websites van Motorsport Tv en MX-GP Tv.

Openingswedstrijd: 4 maart 2018

Op zondag 4 maart begint de livestream van de eerste manche bij Sporza en de NOS om 17u15. De livestream van de tweede manche begint bij hen om 20u10.

Livestream GP Europa in Valkenswaard (18 maart)

 • 13u00: MX2, race 1 op livestream Eurosport Player
 • 14u00: MXGP, race 1 op livestreams Sporza, NOS en Eurosport Player
 • 16u00: MX2, race 2 op livestream Eurosport Player
 • 17u00: MXGP, race 2 op livestreams Sporza, NOS en Eurosport Player

Livestream GP Valencia in Spanje (25 maart)

 • 13u00: MX2, race 1 op de livestream van de Eurosport Player
 • 14u00: MXGP, race 1 op de livestreams van Sporza, NOS en Eurosport Player
 • 16u00: MX2, race 2 op de livestream van Eurosport Player
 • 17u00: MXGP, race 2 op de livestreams van Sporza, NOS en Eurosport Player

Livestream GP Trentino in Italië (8 april)

 • 13u00: MX2 race 1 op de livestream van Eurosport Player
 • 14u00: MXGP race 1 op de livestreams van Sporza, Eurosport Player en de NOS
 • 16u00: MX2 race 2 op livestream van Eurosport Player
 • 17u00: MXGP race 2 op livestreams van Sporza, Eurosport Player en de NOS

Eurosport MotoGP 2018

Naast het motorcrossen van de MXGP, zendt Eurosport in het seizoen 2018 ook de wegracen van de MotoGP uit op tv en per livestream. De openingswedstrijd van het MotoGP-seizoen vindt op 18 maart plaats in Qatar. De slotwedstrijd van het MotoGP-seizoen 2018 wordt op 14 november verreden in Valencia.

Lees verder

© 2017 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
New York Marathon 2018 - live op tv en livestreamNew York Marathon 2018 - live op tv en livestreamOp zondag 4 november 2018 wordt de marathon van New York gehouden. Dit is de 48e editie van de TCS New York City Maratho…
Ster van Zwolle 2018 - live op tvSter van Zwolle 2018 - live op tvOp zaterdag 3 maart wordt de 58 editie verreden van de Ster van Zwolle. Deze Overijsselse wielerwedstrijd is traditionee…
Vuelta 2019 - live op tv en livestreamVuelta 2019 - live op tv en livestreamDe Ronde van Spanje 2019 gaat van start op zaterdag 24 augustus. Dit is de 74e editie van deze Spaanse wielerwedstrijd.…
Giro d'Italia 2019, live op tv en livestream bij EurosportGiro d'Italia 2019, live op tv en livestream bij EurosportDe Giro d'Italia gaat in 2019 van start in Bologna. Dit is de 102e editie van de Ronde van Italië. De openingsrit vindt…
Tour 2018: 9e etappe (kasseienrit), live op tv en livestreamTour 2018: 9e etappe (kasseienrit), live op tv en livestreamOp zondag 15 juli 2018 wordt de negende etappe verreden van de Tour de France. De start van deze rit is in Arras. De fin…
Bronnen en referenties
 • http://www.mxgp-assen.com/interface/pdf/2017MXGP_TIMESCHEDULE.pdf
 • http://www.mxgp-assen.com/meer/171/Commissaris+van+de+Koning+stort+eerste+zand
 • http://www.mxgp-tv.com/user/login?redirect_url=%2Fmxgp-mx2
 • https://en.wikipedia.org/wiki/2017_FIM_Motocross_World_Championship
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Motocross_World_Championship
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Jeffrey_Herlings

Reageer op het artikel "WK Motorcross: MXGP kalender 2018, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 24-09-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Racesport
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!