InfoNu.nl > Sport > Racesport > MotoGP live op tv en livestream: kalender 2019

MotoGP live op tv en livestream: kalender 2019

MotoGP live op tv en livestream: kalender 2019 Op 10 maart wordt in Qatar de eerste wedstrijd gehouden van het wereldkampioenschap MotoGP 2019. In totaal staan er in dit seizoen 19 wedstrijden op de kalender. De slotwedstrijd is de GP Valencia op 17 november 2019. De wedstrijden van de MotoGP zijn live op tv te bekijken. Ook veel vrije trainingen en kwalificatiesessies van de MotoGP zijn live te zien op tv. Daarnaast is het seizoen 2019 van de MotoGP ook weer uitgebreid online te volgen via livestream. Een hoogtepunt van dit seizoen is natuurlijk weer de TT van Assen 2019 die op 30 juni wordt verreden.

Geschiedenis: het WK wegrace (motorsport)

In de eerste helft van de twintigste eeuw was de motorsport in veel landen al een populaire sport. Beroemde evenementen waren in die periode onder meer de TT van Man en de Grand Prix des Nations op Monza. In Nederland werd ook al vanaf 1925 de TT van Assen verreden. Er werd in die tijd jaarlijks een EK motorracen gehouden: het Grand Prix Motorcycle Racing European Championship. Dit EK werd verreden op wisselende locaties. Zo werd het in 1926 gehouden op Spa-Francorchamps, in 1927 vond deze wedstrijd plaats op de Nürnburgring en in 1934 werd dit EK verreden in Assen.

Introductie WK wegrace

In de periode voor de Tweede Wereldoorlog bestond er nog niet een mondiale, overkoepelende wedstrijdserie. Daar kwam in 1949 verandering in. Met ingang van dat jaar werd een officieel WK motorracen georganiseerd door de FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme). In dat eerste seizoen bestond het WK uit een reeks van zes evenementen. Per Grand Prix werd er in die begintijd gestreden in vijf raceklassen: de 125cc, 250cc, 350cc, 500cc en de zijspannen.

Het tijdperk van de 500cc (1949-2001)

Van deze raceklassen was de 500cc decennialang de officiële koningsklasse. De succesvolste coureur uit de historie van de 500cc is Giacomo Agostini. Hij won het WK in die klasse acht keer. Van 1966 tot en met 1972 werd hij zeven keer op rij wereldkampioen. Zijn achtste wereldtitel behaalde deze Italiaan in 1975.

De introductie van de MotoGP

In 2001 vond er een grote hervorming plaats in de wereld van het motorracen. Al enige tijd waren de grote motormerken van mening dat de 500cc als koningsklasse technisch gezien geen goede afspiegeling was van de ontwikkelingen die in de tussenliggende jaren op de commerciële markt hadden plaatsgevonden. Men kwam daarom met de organiserende bond FIM overeen, dat men voortaan met zwaardere motoren (tot maximaal 990cc) mocht deelnemen aan de koningsklasse. Daarom werd de benaming van de koningsklasse veranderd van 500cc in MotoGP. Ook de overige klassen kregen andere namen. Zo werd de 250cc veranderd in Moto2 en de 125cc in Moto3.

Sindsdien zijn de technische regelementen diverse malen herzien. Zo werd in 2007 het maximum in de koningsklasse verlaagd naar 800cc. In 2012 werd het verhoogd naar 1000cc. Deze wijzigingen hadden geen effect op de naamgeving van de koningsklasse, dat bleef de MotoGP. Dit is dus sindsdien de vaste naam van deze onbetwiste koningsklasse van het motorracen op de weg, zoals Formule 1 de vaste benaming is van de koningsklasse van het autoracen en MXGP de vaste naam is van de koningsklasse van het motorcrossen

Erelijst MotoGP

De succesvolste coureur uit de historie van de MotoGP is Valentino Rossi. Zes keer won hij de wereldtitel in de MotoGP. Daarnaast was hij in 2001 ook de laatste wereldkampioen in de 500cc. In totaal heeft hij dus zeven wereldtitels behaald in de koningsklasse van het motorracen. Een andere grootheid uit de MotoGP is de Spanjaard Marc Marquez. Hij werd vijf keer de wereldtitel in deze klasse: 2013, 2014, 2016, 2017 en 2018. Diens landgenoot Jorge Lorenzo pakte drie keer deze titel: 2010, 2012 en 2015. De Australiër Casey Stoner won de titel twee keer: in 2007 en 2011. In 2006 won de Amerikaan Nicky Hayden de wereldtitel MotoGP.

Kalender MotoGP in het seizoen 2019

Hieronder vindt u de kalender van het WK motorracen 2019. Bij elk evenement worden er WK-wedstrijden verreden in de raceklassen MotoGP, Moto2 en Moto3. (Daarnaast wordt er bij een beperkt aantal evenementen ook een wedstrijd verreden in de experimentele klasse voor elektrische motoren: de MotoE.)

Er staan in totaal 19 evenementen op de kalender. Het land waar de meest wedstrijden worden verreden is Spanje, daar vinden vier evenementen plaats. De wedstrijden worden gehouden op zondag. De meeste races vinden 's middags plaats, een uitzondering daarop is de GP van Qatar te Doha, waarbij de wedstrijd van de MotoGP 's avonds plaatsvindt.

Programma: wedstrijden MotoGP 2019

DatumWedstrijd Winnaar MotoGP
10 maart GP van Qatar in Losail (Doha)Andrea Dovizioso
31 maart GP van Argentinië in Termas de Rio HondoMarc Márquez
14 april GP van de Amerika's in AustinAlex Rins
5 mei GP van Spanje in JerezMarc Márquez
19 mei GP van Frankrijk in Le MansMarc Márquez
2 juni GP van Italië in MugelloDanilo Petrucci
16 juni GP van Catalonië in BarcelonaMarc Márquez
30 juni TT Assen in Nederland Maverick Vinales
7 juli GP van Duitsland op de SachsenringMarc Márquez
4 augustus GP van Tsjechië in BrnoMarc Márquez
11 augustus GP van Oostenrijk op de Red Bull RingAndrea Dovizioso
25 augustus GP van Groot-Brittannië op SilverstoneAlex Rins
15 september GP van San Marino in MisanoMarc Márquez
22 september GP van AragónMarc Márquez
6 oktober GP van Thailand in ChangMarc Márquez
20 oktober GP van Japan in MotegiMarc Márquez
27 oktober GP van Australië op Phillip IslandMarc Márquez
3 november GP van Maleisië in SepangMaverick Vinales
17 november GP van ValenciaMarc Márquez

MotoGP live op tv in 2019: Eurosport

Eurosport heeft voor Nederland en België de uitzendrechten (tv en livestream) voor de MotoGP, Moto2 en Moto3. Zij zenden in het seizoen 2019 de wedstrijden en de kwalificaties weer live op tv uit. De commentator daarbij is Frank Weeink. Zijn co-commentator is in 2019 Peter Bom. Hij heeft als monteur en dataspecialist met veel topcoureurs en topteams gewerkt.

Maart: openingsmaand seizoen MXGP, Formule 1 en MotoGP

Maart is natuurlijk een maand waar veel liefhebbers van gemotoriseerde sporten maandenlang naar uit hebben gekeken: in maart gaan eindelijk weer de seizoen van start van de MXGP (motorcross), de Formule 1 en de MotoGP. Het seizoen van de MXGP begint op 3 maart in Argentinië. Op 10 maart begint dus het seizoen van de MotoGP. Een week later begint het seizoen van de Formule 1. De eerste Formule 1-race van het seizoen is op 17 maart de GP van Australië 2019.

Openingswedstrijd seizoen 2019 van de MotoGP live op tv: GP Qatar

Vrije trainingen live op vrijdag 8 maart

Op vrijdag 8 maart worden door Eurosport live op tv (en via de livestream) de vrije trainingen uitgezonden van de openingswedstrijd van het seizoen, de Grand Prix van Qatar. Die uitzending begint op vrijdagochtend om 11u45 op de zender Eurosport 1. De live-uitzending van de ochtendsessies van de vrije trainingen duren tot circa 14u30. Vervolgens is er vanaf circa 16u00 op Eurosport 1 een live tv-uitzending van de middagsessies van de vrije trainingen. Ook zijn deze uitzendingen allemaal online via de livestream te bekijken.

Kwalificatie live op zaterdag

De kwalificatie voor de GP van Qatar (Doha) vindt plaats op zaterdag 9 maart. Op zaterdagochtend zijn er vanaf 11u45 eerst nog vrije trainingen voor deze GP live te zien op Eurosport 1. Deze live-uitzending duurt tot 14u00, aangezien dan op Eurosport 1 de live-uitzending van de wielerwedstrijd Strade Bianche 2019 begint.

De afloop van die wielerkoers begint om circa 15u30 op Eurosport 1 de live tv-uitzending van de kwalificaties voor de GP van Qatar (Doha). De live tv-uitzending van alle kwalificatiesessies duurt tot ongeveer 18u45.

Race live op zondag 10 maart

Een dag later, op zondag 10 maart, wordt de openingswedstrijd van het seizoen 2019 verreden. Deze dag staat op de zender Eurosport 1 grotendeels in het teken van de Grand Prix van Qatar (Doha). (Het heeft bijvoorbeeld voorrang boven de Franse wielerkoers Parijs-Nice, die op deze middag verbannen is naar de zender Eurosport 2.)

Om 12u30 zendt men al de warming-up uit van de GP van Qatar. Daarna zijn in de loop van de middag de races van de Moto2 en Moto3 te zien. De live-uitzending (tv en livestream) van de wedstrijd in de koningsklasse, de MotoGP, begint om 17u45 en duurt tot circa 19u00. De start van de MotoGP-wedstrijd is om 18u00 (Nederlandse tijd).

MotoGP live op 31 maart: GP Argentinië

Live trainingen en kwalificaties op vrijdag en zaterdag

Op vrijdag 29 maart beginnen de live-uitzendingen (op Eurosport 1 en hun livestream) van de vrije trainingen voor de MotoGP van Argentinië om 12u45. Deze live-uitzending wordt op tv om 15u45 onderbroken voor de uitzending van de wielerwedstrijd Ronde van Catalonië. Na afloop van die wielerkoers wordt rond 17u15 de live-uitzending van de trainingen hervat. Datzelfde tijdschema
(met onderbreking door de Ronde van Catalonië) geldt ook zaterdag voor de live-uitzendingen op tv en livestream. Op zaterdagavond kan men live op tv en per livestream de kwalificatiesessies bij Eurosport bekijken.

Live de race (Grand Prix Argentinië) op 31 maart

Op zondag 31 maart zijn de warm-ups niet live op tv te zien bij Eurosport, aangezien men die dag een drukke programmering heeft met onder meer de wielerklassieker Gent-Wevelgem. De warm-up is wel via de livestream van Eurosport te volgen.

De wedstrijden van de GP van Argentinië zijn in de namiddag van zondag 31 maart gelukkig wel live te zien op Eurosport 1. Die live-uitzending begint om 17u30. De live-uitzending van de hoofdrace (MotoGP) begint om 19u45. Zondag 31 maart is overigens een drukke dag voor liefhebbers van gemotoriseerde sporten. Behalve de MotoGP van Argentinië, staan op die zondag ook de MXGP (motorcross) van Valkenswaard (Nederland) en de Formule 1 GP van Bahrein op de kalender.

14 april live: Grand Prix Austin (Texas, Amerika)

Vrije trainingen en kwalificaties

Op zondag 14 april wordt de GP van Austin verreden. Deze race staat ook wel bekend als de "Grand Prix of the America's". Op vrijdag 12 april kan men vanaf 15u30 op de livestream van Eurosport naar de trainingen in Austin kijken. Vanaf 17u30 zijn die trainingen ook live te zien op Eurosport 1.

Ook op zaterdag 13 april kan men om 15u30 op de livestream naar trainingen voor de GP van Austin kijken. Vanaf 17u15 kan men ook op tv bij Eurosport 1 naar trainingen van de GP van Austin kijken. Later op de zaterdagavond zijn ook de kwalificaties van de Grand Prix van Austin live op tv en per livestream te zien. De kwalificatiesessies beginne om 19u30 met de Moto3. Daarna zijn ook de sessie van de MotoGP en de Moto2 live te zien.

Race: MotoGP van Austin op zondag 14 april

Op zondag 14 april kan men reeds vanaf 15u00 op de livestream kijken naar de warm-ups. De live tv-uitzending begint om 17u30 op Eurosport 1. De eerste race (Moto3) is te zien om 18u00. De race van de MotoGP is om 20u45 live op tv te zien.

Formule 1 live

In datzelfde weekend is er ook Formule 1 live op tv en online via een livestream te zien. Op zondag 14 april wordt namelijk 's ochtends de Formule 1 Grand Prix van China uitgezonden door diverse omroepen.

5 mei live: GP Spanje (Jerez)

Op vrijdag 3 mei 2019 zijn bij Eurosport vanaf 9u00 's ochtends op Eurosport1 (tv) en via de livestream de vrije trainingen te volgen van de GP van Spanje 2019. Ook op zaterdag 4 mei zijn 's ochtends de vrije trainingen live vanaf het circuit van Jerez te zien. Op de zaterdag middag zijn de kwalificaties van de GP Spanje 2019 live te bekijken. Op zondag zijn de hele ochtend de warm-ups live op Eurosport 1 en de livestream te zien van de GP Spanje en daarna de races. Het hoogtepunt is de MotoGP-race op het circuit van Jerez. De live-uitzending van die MotoGP-race begint om 13u45 op Eurosport1.

19 mei live: GP van Frankrijk

Op zondag 19 mei wordt de Grand Prix van Frankrijk 2019 gehouden. Op vrijdag 17 mei en zaterdag 18 mei zijn er 's ochtends vanaf 9u00 vrije trainingen live te zien op tv en via de livestream. Op zaterdag is vervolgens echter de kwalificatie van de MotoGP van Frankrijk pas om 18u30 op tv te zien. (Bij de meeste races is de kwalificatie op zaterdagmiddag te zien, doch dan is op Eurosport de wielerwedstrijd Giro d'Italia te zien.)

Op zondag 19 mei zijn vanaf 8u30 de vrije trainingen live van de GP van Frankrijk te zien op tv en via de livestream. Daarna volgen de races, met als hoogtepunt de MotoGP van Frankrijk, waarvan de live tv-uitzending om Eurosport1 begint om 13u45.

2 juni live: GP Italië op Mugello

Trainingen op vrijdag 31 mei op de livestream

Op zondag 2 juni wordt de Grand Prix van Italië verreden op het circuit in Mugello. Vanwege de drukke programmering van Eurosport op tv (met onder meer de Giro en Roland Garros) zijn op vrijdag 31 mei de vrije trainingen bij hen niet live op tv te zien, maar wel op de livestream van de Eurosport Player.

Trainingen en kwalificaties op 1 juni op Eurosport2 en livestream

Op zaterdag 1 juni worden de trainingen en de kwalificatie van de GP van Italië op tv live uitgezonden op de zender Eurosport2. Dit is niet live te zien op de zender Eurosport1, aangezien daar dan Giro en Roland Garros te zien zijn. Op die zaterdag zijn de trainingen en kwalificatie vanzelfsprekend weer online te zien op de livestream van de Eurosport Player.

2 juni MotoGP Italië: warm-up en races op Eurosport2 en livestream

Ook op zondag 2 juni geeft Eurosport op het hoofdnet (de zender Eurosport1) de voorkeur aan de Giro en Roland Garros. Helaas is de GP van Italië op die zondagmiddag dus niet te zien op de zender Eurosport1. De warm-up en de races van de GP van Italië op Mugello zijn wel live te zien op de abonneezender Eurosport2 en de livestream. Het hoogtepunt van het evenement op Mugello is vanzelfsprekend de MotoGP-race. Daarvan begint de live-uitzending op Eurosport2 om 13u45. Ook is alles op zondag 2 juni weer live te zien op de livestream van de Eurosport Player.

16 juni live: GP Catalunya (Catalonië) in Barcelona

Trainingen op vrijdag 14 juni

Op zondag 16 juni wordt de Grand Prix Catalunya verreden in Barcelona. Op vrijdag 14 juni worden de vrije trainingen voor deze race live uitgezonden vanaf 's ochtends 8u55 op Eurosport1 en de livestream van de Eurosport Player.

Kwalificaties zaterdag 15 juni op Eurosport2 en livestream

Op zaterdag 15 juni staat de zender Eurosport1 grotendeels in het teken van de live-uitzending van de autorace 24 uur van Le Mans. Op Eurosport1 zijn op die dag daarom niet live de motoren te zien van de van de GP Catalunya (Barcelona). Wel worden de vrije trainingen en kwalificatie op die dag live uitgezonden op de zender Eurosport2 en via de livestream van de Eurosport Player.

Race op zondag 16 juni live

Op zondag 16 juni zijn de warm-up en de races van de GP Catalunya (Barcelona) wel weer gewoon live te zien op de zender Eurosport1 (en op de livestream van de Eurosport Player). De live-uitzendingen van de warm-up beginnen 's ochtends om 8u55. Het hoogtepunt van de dag is natuurlijk de race van de MotoGP in Barcelona, waarbij de live tv-uitzending op Eurosport1 om 13u45 begint.

30 juni 2019, TT Assen live op tv en livestream: Eurosport en NOS

Op zondag 30 juni 2019 wordt weer de TT van Assen (GP Nederland) verreden. Ook bij de TT van Assen zijn weer de trainingen, kwalificaties en de race weer live op tv en per livestream te volgen bij Eurosport. Op vrijdag 28 juni begint om 9u00 de live-uitzending van de trainingen van de TT Assen op tv (Eurosport1) en de livestream (Eurosport Player). Die ochtenduitzending duurt tot circa 11u45. De uitzending van de middagtrainingen van de TT van Assen begint om 13u00, eveneens op Eurosport1 (tv) en de Eurosport Player (livestream).

Op zaterdag 29 juni zendt men 's ochtends van 9u00 tot 11u45 de trainingen van de TT van Assen live uit op Eurosport1. 's Middags zendt men op die zender vanaf 12u30 de kwalificaties voor de TT van Assen 2019 uit. Ook deze uitzendingen zijn online via de livestream van de Eurosport Player te bekijken door abonnees van die app.

Op zondag 30 juni wordt vanaf 8u30 de warm-up van de TT Assen 2019 uitgezonden op Eurosport1. Later die dag worden ook de races van de TT Assen live uitgezonden op die zender, met als hoogtepunt de MotoGP-race (waarvan de uitzending om 13u45 begint en de start om 14u00 is).

Tijdschema: TT Assen 2019 live tv en livestream bij Eurosport

 • Vr. 28 juni 8u55-11u45, ochtendtraining TT Assen: Eurosport1 en livestream
 • Vr. 28 juni 13u00-16u00, middagtraining: Eurosport1 en livestream
 • Za. 29 juni 8u55-11u45, ochtendtraining: Eurosport1 en livestream
 • Za. 29 juni 12u30-16u00, kwalificatie: Eurosport1 en livestream
 • Zo. 30 juni vanaf 8u30, warm-up: Eurosport1 en livestream
 • Zo. 30 juni vanaf 11u00 - races TT Assen 2019: Eurosport1 en livestream
 • Zo. 30 juni 13u45: hoofdrace MotoGP TT Assen 2019 (start 14u00): Eurosport1 en livestream

TT Assen 2019 live bij NOS Studio Sport

NOS Studio Sport besteedt ook weer live op tv en per livestream aandacht aan deze TT van Assen (GP Nederland). Op zondag 30 juni begint hun live tv-uitzending van de TT van Assen 's ochtends reeds om 10u45 op de zender Nederland 1 (NPO1). Het hoogtepunt van die uitzending is natuurlijk bij hen ook de race van de MotoGP, waarvan de start om 14u00 is. De hele uitzending van de TT Assen is ook vanaf 's ochtends 10u45 online per livestream te volgen op de website van de NOS. Deze livestream van de TT is geheel gratis, doch wel geo-restricted (wat inhoudt dat men deze stream van de TT van Assen alleen in Nederland mag bekijken). De live tv-uitzending en de livestream van de TT van Assen 2019 duren tot circa 15u25. Voor NOS Studio Sport is het een drukke sportdag op 30 juni. Naast de TT van Assen zendt men ook live op tv en per livestream op die middag onder meer het NK wielrennen uit.

Aandacht voor TT Assen op tv en livestream bij RTV Drenthe

Ook de provinciale zender RTV Drenthe besteedt in het weekend van de TT van Assen 2019 veelvuldig aandacht aan dit evenement op tv, radio en livestream. Zo zendt men op tv en livestream een 'TT Journaal' uit.

7 juli live: GP van Duitsland 2019

Op zondag 7 juli 2019 wordt de MotoGP van Duitsland verreden. Dit evenement is ook weer live op tv en online via een livestream te bekijken. Hieronder vindt u de uitzendtijden van de live-uitzendingen van de GP van Duitsland.

Live op 5 juli 2019

Op vrijdag 5 juli worden er vrije trainingen verreden voor de GP Duitsland. Die 's ochtends vanaf 8u55 live te zien op Eurosport1 (tv) en de livestream. De middagsessie van de vrije trainingen is echter niet op Eurosport1 te zien, maar wel vanaf 13u00 live op Eurosport2 en de livestream van de Eurosport Player.

Live op 6 juli 2019

Op zaterdag 6 juli zijn de vrije trainingen van de Grand Prix Duitsland op de Sachsenring 's ochtends weer live te zien op Eurosport1 en de livestream. Daarna zijn de kwalificaties deels live te zien op Eurosport1. De kwalificatie is daarentegen integraal live te zien via de livestream van de Eurosport Player. Men zou oorspronkelijk op die zaterdag de MotoGP-kwalificatie voor de GP van Duitsland op de Sachsenring dus voorrang op de uitzendingen van Wimbledon 2019. Aangezien echter Kiki Bertens op die middag moet spelen, heeft men de programmering omgegooid en alsnog op Eurosport1 de voorrang gegeven aan deze partij op Wimbledon (vanaf circa 14u15) boven de kwalificatie van de MotoGP.

Live op 7 juli 2019

Op zondag 7 juli zijn 's ochtends vanaf 8u30 de warm-ups voor de GP Duitsland op de Sachsenring live te zien op Eurosport1 en de livestream. Daarna zijn de races te zien, met als hoogtepunt om 13u45 de MotoGP. De live-uitzendingen van de races hebben bij deze editie dus geen last van live-uitzendingen van bijvoorbeeld de Tour de France of Wimbledon. Op Wimbledon heeft men die dag een rustdag. In de Tour de France heeft men die dag een ploegentijdrit. Die ploegentijdrit is bij Eurosport na afloop van de MotoGP live te zien op Eurosport1. Die ploegentijdrit is daarentegen wel integraal (van begin tot eind) live te zien op de livestream den Eurosport Player. Tegelijkertijd is ook de MotoGP van Duitsland per livestream integraal te zien op de Eurosport Player.

4 augustus live: GP van Tsjechië in Brno

Op zondag 4 augustus wordt de GP van Tsjechië verreden. Ook dat evenement is weer volop live op tv en per livestream te bekijken bij Eurosport. Al hun live tv-uitzendingen bij dit evenement vinden plaats op de zender Eurosport 1. Op vrijdag 2 augustus kan men vanaf 8u55 live naar de trainingen kijken op tv en per livestream. Ook op zaterdag kan men vanaf 8u55 live naar trainingen kijken. Later op die dag zendt men live de kwalificaties uit. Op zondag 4 augustus zijn vanaf 8u30 de warm-ups live te zien en enkele uren later de races. De afsluitende wedstrijd is de MotoGP van Tsjechië. Dit hoogtepunt is vanaf 13u45 live op tv en per livestream te zien. Later op die middag van 4 augustus kunnen racefans overigens via diverse anders zender live op tv (en online via diverse livestreams) genieten van de Formule 1 GP van Hongarije 2019.

11 augustus live: MotoGP Oostenrijk (Red Bull Ring)

Op 11 augustus wordt de GP van Oostenrijk 2019 verreden op de Red Bull Ring). Op vrijdag 9 augustus kan men vanaf 9u00 's ochtends live op tv (Eurosport1) en via de livestream naar de trainingen op de Red Bull Ring kijken. Op zaterdag 10 augustus beginnen de live-uitzendingen van de trainingen op tv en via de livestream om 9u45. Op die middag kan men op Eurosport1 en via de livestream naar de kwalificaties voor de GP Oostenrijk kijken. Op zondag 11 augustus zijn 's ochtends vanaf 8u15 reeds de warm-ups op de Red Bull Ring in Oostenrijk te zien op Eurosport1. Daarna zijn de races live te zien, met als hoogtepunt de MotoGP van Oostenrijk, waarvan de live-uitzending op Eurosport1 om 13u45 begint.

25 augustus live: GP van Groot-Brittannië op Silverstone

Op zondag 25 augustus wordt de MotoGP van Silverstone verreden. Deze 'British Grand Prix' is weer uitgebreid live te zien bij Eurosport. Op vrijdag 23 augustus kan men vanaf 9u55 naar vrije trainingen kijken op Eurosport1 en via hun livestream. Op zaterdag 24 augustus zijn vanaf 10u00 de trainingen op Silverstone live te zien. Vervolgens worden vanaf 13u30 de kwalificaties live uitgezonden (met als hoogtepunt de kwalificatie van de MotoGP vanaf 16u00). Op zondag 25 augustus zijn vanaf 10u00 de warm-ups live te zien en later op de dag worden de races live uitgezonden.

15 september live: GP van San Marino in Misano

Op zondag 15 september wordt de MotoGP van San Marino verreden in Misano. Op vrijdag 13 september zijn vanaf 8u55 de trainingen van de GP San Marino live te zien op Eurosport1. Op zaterdag 14 september zijn er ook 's ochtends trainingen live te zien op Eurosport1. Op die zaterdagmiddag zendt men echter op Eurosport1 live de laatste bergetappe van de Vuelta uit. De kwalificaties zijn die middag daarom niet op Eurosport1 te zien. De kwalificaties voor de GP van San Marino zijn daarentegen wel live te zien op Europort2 en de livestream van de Eurosport Player.

Op zondag 15 september zijn vanaf 10u45 op Eurosport1 de warm-ups te zien voor de GP San Marino. Daarna volgen op die zender de races. Het hoogtepunt is de MotoGP van San Marino die op die middag vanaf 13u45 live te zien is.

22 september live: MotoGP van Aragon (Spanje)

Op zondag 22 september wordt in Spanje de GP van Aragon verreden. De trainingen zijn op vrijdag 21 september vanaf 8u55 te zien op Eurosport1 en de livestream. Ook op zaterdag 22 september zijn er vanaf 8u55 trainingen voor de GP Aragon live te zien; later op die middag zijn de kwalificaties live te zien. Op zondag 22 september zijn de warm-ups te zien vanaf 8u55 en daarna de races. Om 13u00 is op die zondagmiddag de start van de MotoGP van Aragon. Op diezelfde zondagmiddag kunnen raceliefhebbers over ook live op tv en per livestream kijken naar de GP Formule 1 van Singapore 2019.

6 oktober live: GP Thailand in Chang

Op 6 oktober wordt de MotoGP van Thailand verreden. Op vrijdag 5 oktober zijn de vrije trainingen vanaf 's ochtends 8u04 live
te zien op Eurosport1 en de livestream. Op zaterdag kan men vanaf 7u30 de vrije trainingen bekijken en daarna de kwalificatie voor de MotoGP van Thailand. Op zondag 6 oktober beginnen de live-uitzendingen van de races al om 6u00. Let op: vanwege het tijdsverschil is dus ook de MotoGP van Thailand veel vroeger live te zien dan men van de meeste andere MotoGP-wedstrijden gewend is. De MotoGP is op zondagochtend om 8u45 live te zien op Eurosport1 en de livestream van de Eurosport Player.

20 oktober live: GP Japan

Op zondag 20 oktober wordt de MotoGP van Japan verreden. Op vrijdag 18 oktober kan men al vanaf 6u00 's ochtends live op Eurosport 1 en de livestream naar de trainingen voor de GP van Japan kijken. Op zaterdag 19 oktober kan men zelf al vanaf 5u30 naar trainingen en kwalificaties van de GP Japan kijken. In de nacht van 19 op 20 oktober is de warm-up live te zien om 1u30. Vanaf 4u55 kan men op zondagochtend 20 oktober live naar de races kijken. De MotoGP is live te zien vanaf 7u45. (De start van de MotoGP van Japan is op die ochtend om 8u00 Nederlandse tijd.)

27 oktober live: GP van Australië op Phillip Island

Op zondag 27 oktober wordt de MotoGP van Australië verreden op Philipp Island. Vanwege het tijdsverschil zijn grote delen van dit evenement voor Nederlanders en Belgen 's nachts en 's ochtends vroeg te zien. De eerste vrije trainingen zijn in de nacht van 24 op 25 oktober vanaf 4u09 live te zien op Eurosport1 en de livestream. In de nacht van 25 op 26 oktober zijn de vrije trainingen vanaf 's nachts 3u30 te zien en daarna volgen 's ochtends vroeg de kwalificaties. In de nacht van 26 op 27 oktober kan men vanaf 0u30 al naar warm-ups kijken. Daarna kan men naar de races kijken. De start van de laatste race is op zondagochtend om circa 5u00.

3 november live: GP Maleisië

Op 3 november wordt de MotoGP van Maleisië verreden. De trainingen zijn bij Eurosport (tv en livestream) op de vroege ochtend van vrijdag 1 november al vanaf 6u00 live te zien. Op zaterdag 2 november kan men vanaf 5u30 naar kwalificaties voor de GP Maleisië kijken. In de nacht van zaterdag op zondag kan men reeds vanaf 2u05 naar de warm-ups kijken. Vervolgens kan men op zondagochtend 3 november vanaf 4u55 naar de races kijken. De uitzending van de laatste race begint op die zondagochtend om 7u45.

17 november live: GP Valencia 2019

De MotoGP van Valencia (Spanje) wordt verreden op zondag 17 november 2019. Dit is de laatste MotoGP-race van het seizoen 2019. De vrije trainingen voor de GP van Valencia zij op vrijdag 15 november vanaf 8u55 te zien op Eurosport1 en op de livestream. Ook op zaterdag 16 november zijn er vanaf 8u55 live trainingen te zien. Op die middag zijn de kwalificaties van de verschillende raceklassen vanaf 12u30 live te zien. (De kwalificatie van de MotoGP begint in Valencia om 15u00.) Op zondag 17 november zijn er vanaf 8u15 'warm-ups' voor de GP Valencia live te zien. Na die warm-ups volgen de wedstrijden. Het hoogtepunt is natuurlijk de MotoGP van Valencia, waarvan de live tv-uitzending om 13u45 begint op Eurosport1 (en de livestream).

Livestream MotoGP 2019

Livestream Eurosport

Ook via de livestream van Eurosport kan men de MotoGP in het seizoen 2019 weer live volgen. Alle wedstrijden zijn per livestream te bekijken op de Eurosport Player. Met zo'n stream kan men live naar de MotoGP, Moto2 en Moto3 kijken op bijvoorbeeld een smartphone, tablet of laptop. Men dient echter wel een betaald abonnement op de Eurosport Player te hebben, om de livestream te kunnen bekijken. Naast de wedstrijden, zijn, ook alle vrije trainingen en kwalificaties van dit WK motorracen per livestream op de Eurosport Player te bekijken

Eurosport Player App

Het kan soms ook gebeuren dat bij een bepaalde MotoGP-race niet alles live op tv kan worden uitgezonden (aangezien bijvoorbeeld een ander groot live tv-evenement uitloopt), maar dan wordt het alsnog wel helemaal live uitgezonden op de livestream van de Eurosport Player. Via de Eurosport Player App heeft men sowieso dagelijks een groot aanbod een sport die men per livestream kan bekijken. Zo kan men per livestream op die app ook naar de wedstrijden van de MXGP (motorcross) kijken, of naar voetbalwedstrijden, of wielerwedstrijden. Daarnaast is het ook mogelijk om op de Eurosport Player App via een stream wedstrijden van de MotoGP terug te kijken die reeds hebben plaatsgevonden.

Livestream Go App

Er bestaat ook een legaal alternatief waarmee men het merendeel van de MotoGP-races online per livestream kan kijken, wanneer men geen abonnement op de Eurosport Player heeft. Dit alternatief is de Go App (online tv). Hiermee kan men per livestream naar alle tv-zenders uit het standaardpakket kijken. Zo kan men dus ook alle uitzendingen van Eurosport1 per livestream bekijken. Deze livestream-dienst is een app van Ziggo. Het is alleen mogelijk om via deze Ziggo Go App naar tv-zenders per livestream te kijken. Uitzendingen van Eurosport die alleen online op de Eurosport Player (livestream) te zien zijn, zijn helaas logischerwijs niet te bekijken via een stream op de Ziggo Go App. Dit is doorgaans echter slechts een beperkt aantal MotoGP-uitzendingen. (Een MotoGP-race die men niet per livestream op die app kan bekijken is bijvoorbeeld de GP van Italië op 2 juni 2019.) Veruit de meeste trainingen, kwalificaties en races zijn live zowel op tv als per livestream bij Eurosport te bekijken (en die zijn dus ook via een stream op de Ziggo Go App te zien). Een andere interessante optie van de Ziggo Go App is, dat men hiermee niet alleen per livestream naar de MotoGP kan kijken, maar dat men per stream ook de uitzendingen later terug kan kijken. Elke livestream van de Ziggo Go App is in de hele Europese Unie te bekijken. Men kan hiermee dus ook op vakantie in een ander EU-land via de livestream naar de MotoGP kijken. De Go App is een gratis bonus die iedereen kan gebruiken die digitale tv bij Ziggo heeft. Voor abonnees van Ziggo is dit in de praktijk dus een gratis livestream van de MotoGP.

Livestream MotoGP op NLziet? Neen

Naast de Ziggo Go App is er ook een andere app in opmars, waarmee men per livestream naar tv kan kijken: NLziet. Is het ook mogelijk om met NLziet per livestream naar de MotoGP te kijken? Neen, er is op die app geen livestream van de MotoGP-races beschikbaar. Eurosport heeft namelijk de exclusieve uitzendrechten (tv en livestream) van de MotoGP in Nederland en deze zender behoort niet tot de mediabedrijven die meewerken aan de NLziet-app. Er is dus geen livestream van deze sportzender op die app te vinden. Op de app van NLziet kan men per livestream alleen kijken naar zenders van Kijk (SBS Broadcasting), NPO Start en RTL XL.

Lees verder

© 2018 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Formule 1: GP van China 2019, live op tv en livestreamFormule 1: GP van China 2019, live op tv en livestreamOp zondag 14 april 2019 wordt in Shanghai de zestiende editie van de F1 Grand Prix van China verreden. Dit is de derde r…
New York Marathon 2019 - live op tv en livestreamNew York Marathon 2019 - live op tv en livestreamOp zondag 3 november 2019 wordt de marathon van New York gehouden. Dit is de 49e editie van de TCS New York City Maratho…
Ster van Zwolle 2019 - live op tv en livestreamSter van Zwolle 2019 - live op tv en livestreamOp zaterdag 23 februari 2019 wordt de 59 editie verreden van de Ster van Zwolle. Deze Overijsselse wielerwedstrijd is tr…
Formule 1: GP van Oostenrijk 2019, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Oostenrijk 2019, live op tv en livestreamOp zondag 30 juni 2019 wordt de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk verreden. Deze wedstrijd vindt plaats op de Red Bull…
Snooker Masters 2019, programma - live op tv en livestreamSnooker Masters 2019, programma - live op tv en livestreamVan zondag 13 januari tot en met zondag 20 januari 2019 worden de Dafabet Snooker Masters gespeeld in Londen. Dit is de…
Bronnen en referenties
 • https://www.racesport.nl/motogp/eurosport-licht-op-groen-nieuw-motogp-seizoen/
 • https://www.gpupdate.net/nl/klasses/4/motogp/
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/MotoGP
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_wereldkampioenen_wegrace
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Wereldkampioenschap_wegrace

Reageer op het artikel "MotoGP live op tv en livestream: kalender 2019"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 18-11-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Racesport
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!