InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Boksen: KSI - Logan Paul 2 (rematch), op 9 november 2019

Boksen: KSI - Logan Paul 2 (rematch), op 9 november 2019

Boksen: KSI - Logan Paul 2 (rematch), op 9 november 2019 Beroemdheden die het tegen elkaar opnemen in de boksring. Sinds het eerste gevecht tussen de YouTube-sterren Logan Paul en KSI in augustus 2018 is dit wereldwijd een grote hype geworden. Vele miljoenen mensen volgden dat gevecht per livestream op YouTube. Mede geïnspireerd door dat succes, ontstonden in Nederland onder meer het tv-programma Boxing Stars en het vechtsportgala Boxing Influencers. Op zaterdag 9 november 2019 staan KSI en Logan Paul voor de tweede keer tegenover elkaar in de boksring. Deze rematch vindt plaats in Los Angeles (USA).

Geschiedenis: boksen

Boksen behoort waarschijnlijk tot de oudste sporten op aarde. Archeologen hebben afbeeldingen van duizenden jaren voor Christus gevonden, waarop reeds mensen te zien waren die met hun vuisten een duel uitvochten. In de klassieke oudheid was boksen ook een sport op de Griekse Olympische Spelen.

Het moderne boksen

De regels voor de moderne bokssport werden echter ontwikkeld in de tweede helft van de 19e eeuw. Een belangrijke persoon hierbij was de Britse edelman John Sholto Douglas. In de regels die hij in 1868 opstelde, werd onder meer officieel het dragen van specifieke bokshandschoenen verplicht.

Populariteit profboksen

In de loop van de 20e eeuw werd boksen wereldwijd een zeer populaire sport. De grootste sportman van de 20e eeuw was een bokser: Muhammad Ali. De best verdienende sporter van de 21e eeuw is ook een bokser: Floy Mayweather Jr. Hij verdiende in 2017 maar liefst 300 miljoen dollar met één wedstrijd.

Populariteit bokstraining

Men noemt boksen ook wel 'The Noble Art of Self Defence'. Bokstraining is wereldwijd in sportscholen een buitengewoon populaire methode om fit te worden en te blijven. Het is ook een trainingsvorm die veel uiteenlopende doelgroepen aanspreekt: van straatjongens tot en met studenten, van hippe BN’ers tot en met fitte bejaarden. Daarentegen neemt slechts een zeer klein aantal mensen, van degenen die aan bokstraining doet, daadwerkelijk deel aan officiële bokswedstrijden.

Boksende Beroemdheden

Bekende personen de boksring insturen is op zich geen nieuw format. In 2004 bestond bijvoorbeeld het tv-programma 'Sterren Boksen'. Daarbij gingen onder meer Ellemieke Vermolen en Heleen van Royen de boksring in. In 2007 bestond het tv-programma Fighting with the Stars. Daarbij gingen onder meer John de Wolf, Ruud 'Big Brother' Bernard, Tscheu La Ling en DJ Paul Elstak de boksring in.

Boxing Stars Vlaanderen

In 2016 ontstond het Belgische tv-programma Boxing Stars. Dat programma met boksende 'Bekende Vlamingen' werd opgezet ter promotie van de nieuwe tv-zender CAZ. Oorspronkelijk was het bedoeld als een éénmalig evenement, maar in 2018 kwam er toch een vervolg hierop. Deelnemers hieraan waren onder meer Kamal Kharmach en Erik Goossens. Dit tweede seizoen werd uitgezonden door VTM op tv (en online via een gratis livestream van die zender).

YouTube-sterren boksen: KSI vs Logan Paul, part I (augustus 2018)

De populariteit van bokswedstrijden tussen beroemdheden steeg in de zomer van 2018, door de hype die er ontstond over een bokswedstrijd tussen twee wereldberoemde YouTube-sterren: KSI en Logan Paul. Deze wedstrijd werd met enige ironie het YouTube WK boksen genoemd. Miljoenen mensen bekeken deze wedstrijd in augustus 2018 via een livestream op YouTube. Men moest nochtans een bedrag betalen (PPV = Pay Per View) om de officiële livestream te kunnen bekijken, zodat deze amateurbokswedstrijd dus miljoenen euro’s opleverde. De wedstrijd tussen KSI en Logan Paul eindigde overigens in een gelijkspel (draw).

Influencer battle: Nederlandse influencers gingen de boksring in

Geïnspireerd door die internationale YouTube-bokswedstrijd kwam er vervolgens ook in Nederland een wedstrijd tussen bekende vloggers. Deze wedstrijd noemde men de 'Influencer Battle'. De wedstrijd ging tussen Nesim Najih en Anouar Vines. Het gevecht werd live op 22 september 2018 live uitgezonden door Spike Tv. Ook was dit online live via een gratis stream te volgen. Dit werd een grote hype op het internet. In 2019 organiseerde de WFL in Nederland nog twee edities van Boxing Influencers, die live op tv en via een livestream werden uitgezonden. Wederom was dit twee keer een tamelijk grote mediahype in Nederland.

Boxing Stars Nederland

In het najaar van 2018 kwam er een programma met een compleet bokstoernooi voor Bekende Nederlanders bij RTL: Boxiing Stars.
De bekende Nederlanders vochten wedstrijden van maximaal drie ronden van anderhalve minuut. Tot de begeleiders behoorden onder meer de bekende ex-boksers Raymond Joval, Esther Schouten en Don Diego Poeder. De presentatoren van het programma waren Ruben Nicolai en Olcay Gulsen. De commentator bij de live-uitzendingen van de wedstrijden was Sander Schrik. Zijn co-commentatoren waren afwisselend Maxim Hartman en Tijl Beckand.

Uitslagen Boxing Stars

Op 12 december 2018 werden de finales gehouden van Boxing Stars 2018. In de damesfinale won Jessie Jazz Vuijk overtuigend van Saar Koningsberger. In de finale van het heren lichtgewicht won Rein van Duinvenboden op techniek en snelheid duidelijk van Michael Boogerd. De finale van het mannen zwaargewicht was een spetterende wedstrijd waarin Juvat Westendorp won van Joey 'Matsoe Matsoe' Spaan.

Rematch: KSI vs Logan Paul 2 (op zaterdag 9 november 2019)

Op zaterdag 9 november 2019 vindt de rematch plaats tussen KSI en Logan Paul. Beide beroemde YouTubers hebben inmiddels een proflicentie als bokser gekregen. Hierdoor is dit gevecht voor beide boksers hun officiële debuut als profboksers. (Het eerste gevecht tussen Logan Paul en KSI was officieel een amateurwedstrijd.) Het is een gevecht in de gewichtklasse 'cruiserweight division'. Het gevecht tussen KSI en Logan Paul duurt maximaal zes rondes van drie minuten. Het evenement wordt georganiseerd door Matchroom Boxing van Eddie Hearn. Er wordt gevochten onder de regels van de International Boxing Association (IBA).

Wie zijn de twee boksers? KSI komt uit Watford (Engeland) en heeft als bijnaam 'The Nightmare'. Zijn lengte is 183 centimeter.
De echte naam van KSI is Olajide Olayinka Williams Olatunji. Hij werd geboren op 19 juni 1993. Logan Paul komt uit Westlake (Ohio, USA) en heeft als bijnaam 'The Maverick'. Logan Alexander Paul werd geboren op 1 april 1995. In zijn jonge jaren was hij actief als American Football-speler en als worstelaar. Zijn lengte is 188 centimeter.

Locatie van de rematch op 9 november 2019

Het gevecht vindt plaats in het Staples Center te Los Angeles (Californië, USA). De winnaar wint de 'YouTube Boxing Championship Title'. Op het programma staan naast dit YouTube-gevecht ook diverse topgevechten van beroemde boksers. Billy Joe Sanders verdedigt bijvoorbeeld op dit gala zijn wereldtitel in het super middengewicht. Devin Haney verdedigt zijn wereldtitel in het lichtgewicht.

KSI - Logan Paul part II (rematch): live op tv of livestream?

Live op tv

Is dit vechtsportgala, met als hoofdgevecht 'Logan Paul vs KSI', in Nederland live op televisie te bekijken? Neen, dit wordt in Nederland niet live op televisie uitgezonden. Het gevecht tussen KSI en Logan Paul is in november 2019 alleen live op telvisie te zien in Groot-Brittannië, Ierland en de Filipijnen. De live tv-uitzending in Groot-Brittannië en Engeland is een PPV-uitzending (Pay Per View) en wordt verzorgd door Sky Sports Box Officie. Ook de live tv-uitzending in de Filipijnen is een PPV-uitzending en wordt verzorgd door Cignal Tv.

Livestream KSI vs Logan Paul rematch?

Het eerste gevecht tussen KSI en Logan Paul was wereldwijd via een livestream op YouTube te zien. Hoewel beide vechters hun faam danken aan YouTube, is dit tweede gevecht niet op die site per livestream te zien. De uitzendrechten voor de livestream van de rematch tussen Logan Paul en KSI zijn in de meeste landen namelijk in handen van DAZN.

Het bedrijf DAZN is een zeer succesvolle streamingdienst die in veel landen per livestream sport uitzendt. Tot de sporten waar men veel kijkcijfersuccessen boekt met hun livestream-dienst behoren diverse vechtsporten. Vandaar dat zij ook graag de uitzendrechten voor de livestream wilden hebben van het vechtsportgala waarbij 'KSI vs Logan Paul' het hoofdgevecht is. Tot de landen waar DAZN per livestream uitzendt behoren de Verenigde Staten, Duitsland, Brazilië, Oostenrijk, Canada, Italië, Zwitserland en Spanje. Hoewel er diverse malen sterke geruchten zijn geweest over de komst van DAZN naar Nederland, zendt men anno 2019 hun evenementen helaas nog niet in Nederland en België uit per livestream.

Uitslag rematch KSI-Logan Paul

In 2018 was het eerste gevecht tussen deze twee YouTubers nog in een gelijkspel (draw) geëindigd. Het tweede gevecht (op 9 november 2019) is gewonnen door KSI. Hij won na zes ronden op punten (split decision). Twee van de drie juryleden gaven de zege aan KSI (met als puntentotalen 57-54 en 56-55). Eén jurylid gaf Paul meer punten (met een score van 56-55).

Vechtsport live op tv en per livestream

Welke overige grote vechtsportevenementen zijn er in november en december 2019 wel live op tv of per livestream te zien in Nederland? Met name Glory Kickboxing heeft in deze periode een aantal interessante evenementen, zoals Glory Chicago (in november) en Glory China (in december). Deze evenementen zijn live op tv en via een gratis livestream te bekijken. Het hoogtepunt van hun seizoen is natuurlijk het evenement in het GelreDome op 21 december 2019, met als hoofdgevecht Rico Verhoeven-Badr Hari. Net als die gala's in Chicago en China is ook dat laatstgenoemde evenement voor kijkers in Nederland live op tv en via een gratis livestream te volgen. Hun gratis livestream is te vinden op het mediaplatform Kijk. In december organiseert Enfusion ook een groot vechtsportevenement in Abu Dhabi. Dat evenement is bij hen per livestream te volgen. Die livestream is niet gratis; men kan die stream kopen via de site van Enfusion Tv.

Lees verder

© 2013 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Glory in Arnhem (Gelredome) 2019, live op tv en livestreamGlory in Arnhem (Gelredome) 2019, live op tv en livestreamGlory Kickboxing organiseert op zaterdag 21 december 2019 een groot vechtsportgala in Nederland. Dit evenement vindt pla…
Veldrit Wachtebeke: Ambiancecross 2019 live tv en livestreamVeldrit Wachtebeke: Ambiancecross 2019 live tv en livestreamOp zaterdag 23 november 2019 wordt de 'Charles Ambiancecross' verreden. Deze veldrit vindt plaats in het Oost-Vlaamse Wa…
Tennis: ATP Finals 2019 (Masters), live op tv en livestreamTennis: ATP Finals 2019 (Masters), live op tv en livestreamVan zondag 10 november tot en met zondag 17 november worden de ATP Finals 2019 gehouden. Dit is de 50e editie van dit of…
Schaatsen live op tv en livestream, de kalender 2019-2020Schaatsen live op tv en livestream, de kalender 2019-2020Schaatsen is de populairste wintersport in Nederland. Daarom wordt er in het seizoen 2019-2020 weer veel schaatsen live…
Veldrit Koksijde: Duinencross 2019, live op tv en livestreamVeldrit Koksijde: Duinencross 2019, live op tv en livestreamIn de kustplaats Koksijde (België) wordt op zondag 24 november 2019 de Vlaamse Duinencross georganiseerd. Deze West-Vlaa…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/KSI_vs._Logan_Paul
  • https://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/youtube-wereldkampioen-boksen-eindigt-in-onbeslist/
  • https://en.wikipedia.org/wiki/John_Douglas,_9th_Marquess_of_Queensberry
  • http://www.apollo-boxing.be/boksen_the_noble_art
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Boxing

Reageer op het artikel "Boksen: KSI - Logan Paul 2 (rematch), op 9 november 2019"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 10-11-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!