InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Boxing Stars: BN'ers boksen live op tv

Boxing Stars: BN'ers boksen live op tv

Boxing Stars: BN'ers boksen live op tv In het najaar van 2018 komt in Nederland het programma Boxing Stars op tv. Hierin nemen Bekende Nederlanders het tegen elkaar op in de boksring. Dit programma wordt uitgezonden door de zender RTL5. De uitzendingen van Boxing Stars vinden plaats op woensdagavond. De live-uitzendingen beginnen om 20u30.

Geschiedenis: boksen

Boksen behoort waarschijnlijk tot de oudste sporten op aarde. Archeologen hebben afbeeldingen van duizenden jaren voor Christus gevonden, waarop reeds mensen te zien waren die met hun vuisten een duel uitvochten. In de klassieke oudheid was boksen ook een sport op de Griekse Olympische Spelen.

Het moderne boksen

De regels voor de moderne bokssport werden echter ontwikkeld in de tweede helft van de 19e eeuw. Een belangrijke persoon hierbij was de Britse edelman John Sholto Douglas. In de regels die hij in 1868 opstelde, werd onder meer officieel het dragen van specifieke bokshandschoenen verplicht.

Populariteit profboksen

In de loop van de 20e eeuw werd boksen wereldwijd een zeer populaire sport. De grootste sportman van de 20e eeuw was een bokser: Muhammad Ali. De best verdienende sporter van de 21e eeuw is ook een bokser: Floy Mayweather Jr. Hij verdiende in 2017 maar liefst 300 miljoen dollar met één wedstrijd.

Populariteit bokstraining

Men noemt boksen ook wel 'The Noble Art of Self Defence'. Bokstraining is wereldwijd in sportscholen een buitengewoon populaire methode om fit te worden en te blijven. Het is ook een trainingsvorm die veel uiteenlopende doelgroepen aanspreekt: van straatjongens tot en met studenten, van hippe BN’ers tot en met fitte bejaarden. Daarentegen neemt slechts een zeer klein aantal mensen, van degenen die aan bokstraining doet, daadwerkelijk deel aan officiële bokswedstrijden.

Boksende BN'ers

Bekende Nederlanders de boksring insturen is op zich geen nieuw tv-format. In 2004 bestond bijvoorbeeld het tv-programma 'Sterren Boksen'. Daarbij gingen onder meer Ellemieke Vermolen en Heleen van Royen de boksring in. In 2007 bestond het tv-programma Fighting with the Stars. Daarbij gingen onder meer John de Wolf, Ruud 'Big Brother' Bernard, Tscheu La Ling en DJ Paul Elstak de boksring in.

Boxing Stars Vlaanderen

Het Nederlands programma Boxing Stars, dat in het najaar van 2018 op tv komt, is vooral geïnspireerd door het Belgische tv-programma Boxing Stars. Dat programma met boksende 'Bekende Vlamingen' werd in 2016 opgezet, ter promotie van de nieuwe tv-zender CAZ. Oorspronkelijk was het bedoeld als een éénmalig evenement, maar in 2018 kwam er toch een vervolg hierop. Deelnemers hieraan waren onder meer Kamal Kharmach en Erik Goossens. Dit tweede seizoen werd uitgezonden door de zender VTM.

YouTube-sterren boksen

De populariteit van bokswedstrijden tussen beroemdheden steeg in de zomer van 2018, door de hype die er ontstond over een bokswedstrijd tussen twee wereldberoemde YouTube-sterren: KSI en Logan Paul. Deze wedstrijd werd met enige ironie het YouTube WK boksen genoemd. Miljoenen mensen bekeken deze wedstrijd in augustus 2018 via een livestream op YouTube. Men moest nochtans een bedrag betalen (PPV = Pay Per View) om de officiële livestream te kunnen bekijken, zodat deze amateurbokswedstrijd dus miljoenen euro’s opleverde. De wedstrijd tussen KSI en Logan Paul eindigde overigens in een gelijkspel (draw).

Influencer battle

Geïnspireerd door die internationale YouTube-bokswedstrijd kwam er vervolgens ook in Nederland een wedstrijd tussen bekende vloggers. Deze wedstrijd noemde men de 'Influencer Battle'. De wedstrijd ging tussen Nesim Najih en Anouar Vines. Het gevecht werd live op 22 september live uitgezonden door Spike Tv.

Deelnemers Boxing Stars Nederland

In het najaar van 2018 komt er dus een programma met een compleet bokstoernooi voor Bekende Nederlanders bij RTL: Boxiing Stars. Welke BN'ers zijn in 2018 de deelnemers aan Boxing Stars Nederland? Tot de deelnemers voor de categorie 'lichtgewicht heren' behoren onder meer de ex-wielrenner Michael Boogerd, zanger Kaj van der Voort, e-sporter Koen Weijland, choreograaf Dan Karaty en acteur Rein van Duivenboden. Tot de deelnemers in de gewichtsklasse 'zwaargewicht heren' behoren onder meer de ex-hockeyer Taeke Taekema, rapper Jebroer, Expeditie Robinson Carlos Platier Luna, presentator Rick Brandsteder, de zangers Brace en Danny Froger en de acteur Juvat Westendorp. De deelnemers aan de bokscompetitie voor de dames zijn onder meer YouTubers Mascha Feoktistova en Laura Ponticorvo, presentatrice Saar Koningsberger, model Jessie Jazz Vuijk en realitysterren Michella Kox en Amanda Balk. Oorspronkelijk zou ook Joëlle Witschge meedoen aan dit programma, maar wegens haar zwangerschap gaat dit niet door.

De bekende Nederlanders vechten wedstrijden van maximaal drie ronden van anderhalve minuut. Tot de begeleiders behoren onder meer de bekende ex-boksers Raymond Joval, Esther Schouten en Don Diego Poeder. De presentatoren van het programma zijn Ruben Nicolai en Olcay Gulsen. De commentator bij de live-uitzendingen van de wedstrijden is Sander Schrik. Zijn co-commentatoren zijn afwisselend Maxim Hartman en Tijl Beckand.

Programma Boxing Stars

Wanneer kan men naar welke wedstrijden kijken bij Boxing Stars? Hieronder vindt u een voorlopig overzicht van de partijen die per week live te zien zijn in dit programma. (Let op: de volgorde van de partijen is nog niet definitief bepaald en kan afwijken van het onderstaande schema.) Dit schema wordt in de loop der tijd telkens geüpdatet.

Programma Boxing Stars Live: wedstrijden woensdag 31 oktober 2018

 • Kay van der Voort-Rein van Duivenboden
 • Jessie Jazz Vuijk-Laura Ponticorvo
 • Taeke Taekema-Danny Froger

Programma Boxing Stars Live: wedstrijden woensdag 7 november 2018

 • Juvat Westendorp-Rick Brandsteder
 • Michael Boogerd-Thomas Cox
 • Michella Cox-Amanda Balk Tsatsos

Programma Boxing Stars Live: wedstrijden woensdag 14 november 2018

 • Jebroer - Matsoe Matsoe
 • Mascha Feoktistova - Billy Bakker
 • Koen Weijland - Thomas Cox *

* Oorspronkelijk zou op woensdag 14 november Koen Weijland het opnemen tegen de rapper Keizer. Aangezien Keizer echter in de periode voorafgaand aan het gevecht met een ribblessure kampte, heeft hij op doktersadvies moeten beslissen om toch niet deel te nemen aan Boxing Stars. Hij wordt daarom vervangen door Thomas Cox, die een week eerder zijn wedstrijd van Michael Boogerd verloor en dus eigenlijk was uitgeschakeld, maar die nu dus een extra kans krijgt om zich alsnog voor de volgende ronde van Boxing Stars Live te kwalificeren.

Programma Boxing Stars Live: wedstrijden woensdag 21 november 2018

 • Brace - Carlos Plaiter Luna
 • Saar Koningsberger - Jennifer de Jong
 • Dan Karaty - Tommie Christiaan

Programma Boxing Stars Live: wedstrijden woensdag 28 november 2018

 • Rein van Duivenboden - Koen Weijland
 • Jessie Jazz Vuijk - Amanda Tsatsos
 • Juvat Westendorp - Carlos Platier Luna

Programma Boxing Stars Live: wedstrijden woensdag 5 december 2018

 • Taeke Taekema - Joey Spaan
 • Billy Bakker - Saar Koningsberger
 • Michael Boogerd - Dan Karety

Programma Boxing Stars Live: de finales (slotuitzending) woensdag 12 december 2018

 • Dames: Jessie Jazz Vuijk - Saar Koningsberger
 • Heren lichtgewicht: Rein van Duivenboden - Michael Boogerd *
 • Heren zwaargewicht: Juvat Westendorp - Joey 'Matsoe Matsoe' Spaan

* Oorspronkelijk had Dan Karaty de finale in het lichtgewicht gehaald, maar wegens een blessure (scheur in biceps) kan hij niet deelnemen aan deze finale. Hij werd daarom vervangen door Michael Boogerd.

Zender: RTL5

Het programma wordt uitgezonden door de zender RTL5. De uitzendingen vinden plaats op woensdagavonden. De eerste uitzending is op donderdag 31 oktober 2018. Er zijn in totaal zeven uitzendingen van Boxing Stars Nederland gepland in dit eerste seizoen. De live-uitzendingen beginnen om 20u30 en duren tot circa 22u00.

Live? Livestream?

De wedstrijden van Boxing Stars zijn tijdens de uitzendingen live op tv te zien. Is het ook mogelijk om de wedstrijden live online via een livestream te bekijken? RTL5 heeft doorgaans niet een dienst waarmee men per livestream naar hun wedstrijden kan kijken. Achteraf kan men het programma wel via een stream bekijken op de site van RTL XL.

Ziggo Go App Livestream

Hoe kan men alsnog via een livestream kijken naar Boxing Stars? Voor klanten van Ziggo bestaat hiervoor wel een optie. Ziggo heeft immers de Ziggo Go App. Daarmee kan men per livestream naar tv-zenders kijken. Zo kan men dus ook per livestream naar RTL5 kijken. Op woensdagavond kan men zo dus ook per livestream naar Boxing Stars kijken.

Uitslagen Boxing Stars

Uitslagen 31 oktober

In de eerste wedstrijd van de eerste uitzending won Rein 'Speedy Gonzalez' van Duivenboden op punten (unanieme beslissing) van Kay van der Voort. Vervolgens won Jessie Jazz Vuijk eveneens op punten (unanieme jurybeslissing) van Laura 'The Fury' Ponticorvo. In de laatste wedstrijd van de avond won Taeke Taekema via een unanieme jurybelissing op punten van Danny Froger.

Uitslagen 7 november

In de openingswedstrijd van de tweede uitzending won Juvat Westendorp van Rick Brandsteder. Vervolgens versloeg Michael Boogerd op zeer overtuigende wijze Thomas Cox. In de slotwedstrijd ging de zege naar Amanda Balk, omdat Michella Cox na één ronde weigerde om nog verder te vechten.

Uitslagen 14 november

De derde uitzending van Boxing Stars Live begon met een zeer overtuigende zege van Matsu Matsu op de rapper Jebroer. In de tweede wedstrijd won Billy Bakker op punten van Mascha Feoktistova. In de slotwedstrijd van die derde avond won Koen Weijland op punten van Thomas Cox.

Uitslagen 21 november

Op 21 november won Carlos Plaiter Luna de openingspartij van de uitzending van Boxing Stars overtuigend van Brace. Vervolgens won Saar Koningsberger op indrukwekkende wijze van Jennifer de Jong. In de slotwedstrijd van deze vierde aflevering won Dan Karaty duidelijk van Tommie Christiaan.

Uitslagen 28 november

Op 28 november was de openingswedstrijd een spannend gevecht tussen Rein van Duivenboden en Koen Wijland. Rein won uiteindelijk nipt. De tweede wedstrijd was een heftige partij tussen Jessie Jazz Vuijk en Amanda Balk-Tsatsos. Amanda was fel, maar Jessie won deze match uiteindelijk toch op techniek, tactiek en conditie. De slotwedstrijd van de avond tussen Juvat Westendorp en Carlos Platier Luna werd tot verbazing van velen gewonnen door Juvat op punten (split decision).

Uitslagen 5 december

Op 5 december was de openingspartij een spetterend gevecht in het zwaargewicht tussen Taeke Taekema en Joey 'Matsoe Matsoe' Spaan. In de eerste twee ronden was Joey overduidelijk de betere bokser. In de slotronde had Taekema nog een sterk slotoffensief, maar dit was niet voldoende om alsnog de zege te pakken. Joey Spaan won dus en gaat naar de finale van het zwaargewicht. De tweede partij ging tussen Saar en Billy. Hierin won de techniek van Saar het uiteindelijk van de kracht van Billy. In de slotwedstrijd van de avond won Dan Karety van Michael Boogerd. De ex-wielrenner wist in dat gevecht niet goed wat hij moest beginnen tegen de enorme bewegelijkheid van de danser Karety.

Uitslagen finales op 12 december

Op 12 december werden de finales gehouden van Boxing Stars 2018. In de damesfinale won Jessie Jazz Vuijk overtuigend van Saar Koningsberger. In de finale van het heren lichtgewicht won Rein van Duinvenboden op techniek en snelheid duidelijk van Michael Boogerd. De finale van het mannen zwaargewicht was een spetterende wedstrijd waarin Juvat Westendorp won van Joey 'Matsoe Matsoe' Spaan.

Lees verder

© 2013 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
WFL: Boxing Influencers 2019, live op tv en livestreamWFL: Boxing Influencers 2019, live op tv en livestreamOp zaterdag 26 oktober 2019 wordt het evenement 'Boxing Influencers' georganiseerd. Dit is een groot vechtsportgala van…
EK voetbal 2020 - live op tv en livestreamEK voetbal 2020 - live op tv en livestreamHet EK voetbal 2020 begint op 12 juni 2020. De finale wordt gespeeld op 12 juli 2020. De Nederlandse publieke omroep NPO…
New York Marathon 2019 - live op tv en livestreamNew York Marathon 2019 - live op tv en livestreamOp zondag 3 november 2019 wordt de marathon van New York gehouden. Dit is de 49e editie van de TCS New York City Maratho…
Vuelta 2019 - live op tv en livestreamVuelta 2019 - live op tv en livestreamDe Ronde van Spanje 2019 gaat van start op zaterdag 24 augustus. Dit is de 74e editie van deze Spaanse wielerwedstrijd.…
WK voetbal 2018: België-Brazilië, live op tv en livestreamWK voetbal 2018: België-Brazilië, live op tv en livestreamOp vrijdag 6 juli 2018 vindt op het wereldkampioenschap voetbal de kwartfinale plaats tussen België en Brazilië. Deze ma…
Bronnen en referenties
 • https://en.wikipedia.org/wiki/KSI_vs._Logan_Paul
 • https://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/youtube-wereldkampioen-boksen-eindigt-in-onbeslist/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/John_Douglas,_9th_Marquess_of_Queensberry
 • http://www.apollo-boxing.be/boksen_the_noble_art
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Boxing

Reageer op het artikel "Boxing Stars: BN'ers boksen live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 13-12-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!