InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Glory 2019: Rico Verhoeven - Badr Hari live tv en livestream

Glory 2019: Rico Verhoeven - Badr Hari live tv en livestream

Glory 2019: Rico Verhoeven - Badr Hari live tv en livestream In 2019 staan de kickboksers Rico Verhoeven en de Badr Hari waarschijnlijk tegenover elkaar in de ring voor een tweede wedstrijd. De eerste wedstrijd tussen deze twee grootheden uit de vechtsportwereld vond plaats op 10 december 2016. Dat gevecht moest in de tweede ronde worden gestaakt vanwege een blessure van Badr Hari. Rico Verhoeven won deze eerste wedstrijd dus officieel via een technische knock-out. Meteen na die partij besloten de beide kickboksers dat er een rematch (herkansing) moet worden georganiseerd. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat die rematch in 2017 plaats zou vinden. Mede vanwege de gevangenisstraf van Badr Hari zijn die plannen echter veranderd. Sindsdien zijn er verschillende geruchten geweest over een mogelijke datum of een mogelijke locatie voor 'Rico vs Badr part II', maar er is nog geen definitief besluit over genomen. De rematch Rico Verhoeven - Badr Hari wordt live op tv uitgezonden. Daarnaast is 'Rico vs Badr' ook online per livestream te volgen.

Ricardo 'Rico' Verhoeven

Op 10 april 1989 werd Ricardo 'Rico' Verhoeven geboren in Bergen op Zoom (Noord-Brabant). In het najaar van 2004 debuteerde hij als professionele kickbokser op een vechtsportgala in Beverwijk. In de loop van de daaropvolgende jaren was hij als profkickbokser actief voor diverse bonden, waaronder K-1, It's Showtime, Superkombat en Glory. Zijn grootste glorie haalde hij zonder twijfel bij Glory. Bij die bond werd Rico Verhoeven op 10 november 2013 wereldkampioen kickboksen zwaargewicht in de categorie zwaargewicht.

De lengte van Rico Verhoeven is 196 centimeter. Zijn gewicht is circa 114 kilo. In de loop der jaren vocht hij 65 professionele kickbokwedstrijden, daarvan won hij er 54. Tien maal leed Rico Verhoeven een nederlaag. Eén keer eindigde een wedstrijd van hem in een 'draw' (gelijkspel); dat was zijn debuutwedstrijd in het najaar van 2004.

Badr Hari

Badr Hari werd op 8 december 1984 in Amsterdam geboren. Zijn beide ouders zijn afkomstig uit de stad Kenita, in het noordwesten van Marokko. Hari heeft een dubbele nationaliteit (Nederlands en Marokkaans). Badr Hari werd reeds op jonge leeftijd beschouwd als een enorm kickbokstalent. Sinds het jaar 2000 is hij actief in de professionele kickbokswereld. Tot en met juni 2005 kwam hij als kickbokser uit voor Nederland. Daarna heeft hij ervoor gekozen om uit te komen voor Marokko.

Statistieken

In totaal vocht hij in de loop der jaren 121 officiële profwedstrijden. Daarvan won hij er 107, waarvan 92 via knock-out. Badr Hari verloor 13 profwedstrijden. Eén keer eindigde een match van Badr Hari in een 'draw' (remise). Badr Hari was een grote ster tijdens de glorietijd van de kickboksbond K-1. Ook was Hari de wereldkampioen zwaargewicht bij de bond 'It's Showtime'. Badr Hari heeft een lengte van 197 centimeter en een gewicht van rond de 110 kilo.

K-1

K-1 was een bond uit Japan en was met name in die regio erg populair. Rond het jaar 2010 kwam de bond K-1 echter in zware financiële problemen. Er kwam een einde aan de leidende positie van deze bond binnen de kickbokswereld. In de daaropvolgende periode ging Badr Hari hardop filosoferen over zijn toekomstplannen; hij was serieus van plan om een einde aan zijn kickbokscarrière te maken en zich op het 'reguliere' boksen te richten. Voor deze bokscarrière zou hij mogelijk naar Amerika verhuizen. Uiteindelijk ging dit door allerlei omstandigheden niet door. Badr Hari werd in 2012 opgepakt door de politie omdat hij zakenman Koen Everink mishandeld zou hebben tijdens Sensation White. In 2015 werd hij hiervoor veroordeeld.

Einde?

In 2015 vocht Badr Hari nog één officiële kickbokswedstrijd. Tijdens de Akhmat Fight Show in Grozny versloeg hij Ismael Londt via een technische knock-out in de derde ronde. In die periode ging het verhaal dat Badr Hari voorlopig en misschien zelfs definitief een punt achter zijn vechtsportcarrière wilde zetten. Na een reeks juridische problemen, privéproblemen en ook problemen met betrekking tot zijn vechtsportcarrière, wilde Hari enige tijd rust om op zoek te gaan 'naar zichzelf'.

Comeback

Rico Verhoeven, de regerende wereldkampioen bij de kickboksbond Glory, daagde echter in het voorjaar van 2016 Badr Hari uit. In het programma Peptalk op de zender Ziggo Sport nam Verhoeven de camera en zei richting Badr Hari: 'Als je nog een keer een afscheidspartijtje wil: let's go.' Hari nam deze uitdaging aan.

Gevecht van de eeuw?

De aankondiging dat er een partij zou plaatsvinden tussen Rico Verhoeven en Badr Hari zorgde in de loop van 2016 voor een enorme hype binnen vechtsportminnend Nederland. Velen noemden deze partij bij voorbaat 'het gevecht van de eeuw'. Het zou de grote strijd worden tussen 'old school' en 'new school'. Badr Hari was immers één van de sterren uit de oude glorietijd van de boksbond K-1. Rico Verhoeven was de wereldkampioen van de bond Glory. Veel kickboksliefhebbers beweerden dat Glory echter niet het hoge niveau en de grote allure had die vroeger K-1 wel zou hebben gehad. Was dit werkelijk zo? Hoe zou de grote Glory-kampioen Rico Verhoeven in de ring presteren tegenover de oude K-1-ster Badr Hari?

Het eerste gevecht Rico-Badr, Glory Collision

Het eerste gevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari vond op zaterdag 10 december 2016 plaats in de Duitse stad Oberhausen. In de eerste ronde leken de beide vechters aan elkaar gewaagd te zijn. In de tweede ronde liep deze wedstrijd echter op een grote ontgoocheling uit. Badr Hari liep een blessure op, waardoor de wedstrijd door de scheidsrechter beëindigd moest worden. Verhoeven won deze wedstrijd officieel dus via een technische knock-out. In de ring, meteen na die eerste wedstrijd, kwamen Rico Verhoeven en Badr Hari echter al met elkaar overeen dat ze nog een volgende wedstrijd zouden gaan vechten, een rematch (herkansing).

Comeback van Badr Hari bij Glory in 2018

In 2017 zat Badr Hari maandenlang in de gevangenis, om zijn straf uit te zitten voor de mishandeling van Koen Everink. Tijdens de laatste periode van z'n straf mocht hij overdag de gevangenis verlaten om in de sportschool van Mike Passenier te trainen en zich voor te bereiden op een comeback. Ondertussen werd er door zijn management onderhandeld met diverse vechtsportorganisaties voor een toekomstig contract. Uiteindelijk heeft Badr Hari een nieuw contract getekend bij Glory Kickboxing, wat dus een stap leek richting een rematch van 'Badr vs Rico', aangezien Glory de organisatie is waarbij Rico Verhoeven sedert enige tijd exclusief onder contract staat.

3 Maart 2018: Badr Hari-Hesdy Gerges in Ahoy Rotterdam

Badr Hari maakte in het voorjaar van 2018 zijn comeback op het kickbokgala 'Glory 51 - Badr Hari is Back', in Ahoy Rotterdam. In zijn comebackwedstrijd nam Badr het op tegen zijn generatiegenoot Hesdy Gerges. Vanzelfsprekend was de match 'Badr Hari - Hesdy Gerges' de hoofdwedstrijd van dit evenement. Badr Hari won deze wedstrijd op punten (unanieme jurybeslissing).

Wedstrijdprogramma Badr Hari?

Badr Hari heeft een contract met Glory Kickboxing getekend, waarin bepaald is dat hij met ingang van 2018 meerdere wedstrijden bij deze organisatie gaat vechten. Het is in dat contract echter niet bepaald wie zijn tegenstanders zijn. Hierover wordt per wedstrijd onderhandeld. Behalve de comebackwedstrijd tegen Hesdy Gerges en de match tegen Rico Verhoeven, heeft Glory Kickboxing ook diverse andere plannen voor Badr Hari.

Zo is er gewerkt aan een mogelijk gevecht Badr Hari - Zinedine Hameur-Lain. Ook is er sprake van een mogelijk gevecht Badr Hari - Jamal Ben Saddik.

Wedstrijdprogramma Rico Verhoeven

Na zijn overwinning op Badr Hari in december 2016, vocht Verhoeven bij Glory Kickboxing nog vijf officiële partijen, tegen achtereenvolgens Ismael Lazaar, Antonio 'Big Foot' Silva, Jamal Ben Saddik, Mladen Brestovac en Guto Inocente. Verhoeven won al deze wedstrijden. Waarschijnlijk is zijn volgende wedstrijd een titelgevecht in het voorjaar van 2019 tegen de winaar van het Glory Heavyweight Tournament dat in december 2018 in Ahoy plaatsvindt.

Datum Badr-Rico part II (de rematch)

Op welke datum wordt dat tweede gevecht tussen Badr Hari en Rico Verhoeven georganiseerd? Mike Passenier, de trainer van Badr Hari, wilde oorspronkelijk dat het gevecht al eind 2017 plaats zou vinden. Mede vanwege de gevangenisstraf van Badr Hari, was dat praktisch gezien echter uitgesloten. Rico Verhoeven gaf vervoglgens in een interview (maart 2018) aan dat hij graag in september 2018 de rematch tegen Badr Hari wilde vechten. Ook dat ging niet door; in plaats daarvan vocht Verhoeven in die maand in de Johan Cruijf Arena tegen Guto Inocente.

Waarschijnlijk vindt de rematch tussen Badr en Rico in de tweede helft van 2019 plaats. Een exacte datum is nog niet bekend. Het zou kunnen bij een groot zomergala in september, maar het kan ook dat deze titanenstrijd pas bij het eindejaarsgala van Glory plaatsvindt.

Locatie rematch Badr vs Rico?

In welke plaats zal de tweede partij van Badr vs Rico plaatsvinden? Volgens geruchtencircuit wordt deze rematch waarschijnlijk in Nederland gehouden, maar het is nog onbekend op welke locatie. Het management van Badr Hari heeft laten blijken dat men deze match graag in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam plaats wil laten vinden. Een andere locatie die genoemd is, is de Ziggo Dome. Is deze tweede wedstrijd, in tegenstelling tot het eerste gevecht, wel een titelgevecht? Zodra daar meer informatie over bekend is, zal het hier worden gemeld. Ook zullen hier t.z.t. andere details van deze partij gemeld.

Live op tv: Rico vs Badr bij Veronica Tv

2016: toen nog live bij Ziggo Sport

In 2016 werd het eerste gevecht tussen Badr Hari en Rico Verhoeven live uitgezonden door Ziggo Sport. Dit werd een enorm publicitair succes. Hoewel deze zender slechts door een beperkt deel van het Nederlandse kijkerspubliek ontvangen kon worden (alleen mensen met digitale tv bij Ziggo), keken toch bijna een miljoen mensen live naar dit evenement. In de daaropvolgende periode bleef Ziggo Sport veel aandacht besteden aan kickboksen en zonden ze ook alle overige grote gala's van Glory, waaronder dus ook alle gevechten van Rico Verhoeven, live uit op tv en livestream.

2019: rematch Rico vs Badr live bij Veronica

In de zomer van 2018 zijn de uitzendrechten (tv en livestream) van Glory Kickboxing voor Nederland echter voor een groot bedrag verhuisd van Ziggo Sport naar SBS Broadcasting. Dat is het moederbedrijf van onder meer Veronica, SBS6 en SBS9. Als de rematch Rico Verhoeven - Badr Hari 2019 plaatsvindt, dan zenden zij dit gevecht live uit op de zender Veronica Tv. Daarnaast wordt dit evenement wereldwijd ook door allerlei andere omroepen live op tv uitgezonden, waaronder het Amerikaanse ESPN. Zodra er meer nieuws bekend is over de live tv-uitzendingen van dit kickboksgala, dan wordt die info hier gemeld.

Livestream Rico vs Badr

Livestream Nederland

De tweede wedstrijd tussen Rico Verhoeven en Badr Hari is ook weer live op het internet te zien zijn via een livestream. Hoogstwaarschijnlijk wordt er een livestream van dit gala aangeboden op de website van Veronica. Deze livestream is gratis maar geo-restricted, wat inhoudt dat men die stream van 'Badr vs Rico part II' bij Veronica officieel alleen in Nederland mag bekijken. Veronica biedt vaak zo'n gratis livestream aan als zij een sportevenement live uitzenden. Met die livestream kan men de live tv-uitzending dus op bijvoorbeeld een smartphone of computer volgen. Deze gratis livestream is natuurlijk een mooie vooruitgang vergeleken met de oude situatie, waarbij men de gala's van Glory in Nederland via een stream op de Ziggo Sport Totaal App moest bekijken. Die 'app' van Ziggo was immers niet gratis. Men kon hem bekijken door een betaald abonnement te nemen, of door een livestream via 'PPV' (pay per view) te kopen.

Livestream internationaal

Daarnaast zal Glory waarschijnlijk ook in diverse landen een eigen livestream aanbieden via hun 'Glory Inplayer'. Dit is echter niet een gratis livestream, maar een stream waarvoor men een abonnement dient te hebben. Mogelijk komt er ook een internationale livestream bij UFC Tv. Zodra er meer nieuws bekend is over de livestreams, dan wordt het hier geplaatst.

Lees verder

© 2016 - 2018 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Glory 2019: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tvGlory 2019: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tvOp zaterdag 9 december 2017 organiseert Glory Kickboxing een titelgevecht tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven. Jam…
Glory 2016: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tvGlory 2016: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tvOp zaterdag 10 december 2016 staan de kickboksers Ricardo 'Rico' Verhoeven en Badr Hari tegenover elkaar in de boksring.…
Glory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestreamnieuws uitgelichtGlory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestreamIn 2019 vindt er een wedstrijd plaats tussen Badr Hari en Remy Jamal Ben Saddik. De organisatie van deze titanenstrijd i…
Glory 59: Rico Verhoeven-Guto Inocente live tv en livestreamGlory 59: Rico Verhoeven-Guto Inocente live tv en livestreamDe kickboksers Rico Verhoeven (Nederland) en Guto Inocente (Brazilië) nemen het tegen elkaar op in een wereldtitelgevech…
Kickboksen: Glory 59 Amsterdam (Arena) live tv en livestreamKickboksen: Glory 59 Amsterdam (Arena) live tv en livestreamOp zaterdag 29 september 2018 organiseert Glory Kickboxing een groot vechtsportgala in Amsterdam. Dit evenement vindt pl…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Rico_Verhoeven
  • http://www.glorykickboxing.com/en/fighters/view/1110
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Badr_Hari
  • https://www.moroccoworldnews.com/2017/06/221445/badr-hari-re-fight-rico-verhoeven-march-2018/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Reageer op het artikel "Glory 2019: Rico Verhoeven - Badr Hari live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 03-12-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!