InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Glory 2019: Rico Verhoeven-Badr Hari, live tv en livestream

Glory 2019: Rico Verhoeven-Badr Hari, live tv en livestream

Glory 2019: Rico Verhoeven-Badr Hari, live tv en livestream Op zaterdag 21 december 2019 staan de kickboksers Rico Verhoeven en de Badr Hari voor de tweede keer tegenover elkaar in de ring voor een titanengevecht. De eerste wedstrijd tussen deze twee grootheden uit de vechtsportwereld vond plaats op 10 december 2016. Dat gevecht moest in de tweede ronde worden gestaakt vanwege een blessure van Badr Hari. Rico Verhoeven won deze eerste wedstrijd dus officieel via een technische knock-out. Meteen na die partij besloten de beide kickboksers dat er een rematch (herkansing) moet worden georganiseerd. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat die rematch al in 2017 plaats zou vinden. Door diverse redenen moesten de plannen voor dit gevecht echter diverse malen worden uitgesteld. De rematch Rico Verhoeven - Badr Hari wordt op 21 december 2019 live op tv uitgezonden. Daarnaast is 'Rico vs Badr' ook online per livestream te volgen.

Ricardo 'Rico' Verhoeven

Op 10 april 1989 werd Ricardo 'Rico' Verhoeven geboren in Bergen op Zoom (Noord-Brabant). In het najaar van 2004 debuteerde hij als professionele kickbokser op een vechtsportgala in Beverwijk. In de loop van de daaropvolgende jaren was hij als profkickbokser actief voor diverse bonden, waaronder K-1, It's Showtime, Superkombat en Glory. Zijn grootste glorie haalde hij zonder twijfel bij Glory. Bij die bond werd Rico Verhoeven op 10 november 2013 wereldkampioen kickboksen zwaargewicht in de categorie zwaargewicht.

De lengte van Rico Verhoeven is 196 centimeter. Zijn gewicht is circa 114 kilo. In de loop der jaren vocht hij 65 professionele kickbokwedstrijden, daarvan won hij er 54. Tien maal leed Rico Verhoeven een nederlaag. Eén keer eindigde een wedstrijd van hem in een 'draw' (gelijkspel); dat was zijn debuutwedstrijd in het najaar van 2004.

Badr Hari

Badr Hari werd op 8 december 1984 in Amsterdam geboren. Zijn beide ouders zijn afkomstig uit de stad Kenita, in het noordwesten van Marokko. Hari heeft een dubbele nationaliteit (Nederlands en Marokkaans). Badr Hari werd reeds op jonge leeftijd beschouwd als een enorm kickbokstalent. Sinds het jaar 2000 is hij actief in de professionele kickbokswereld. Tot en met juni 2005 kwam hij als kickbokser uit voor Nederland. Daarna heeft hij ervoor gekozen om uit te komen voor Marokko.

Statistieken

In totaal vocht hij in de loop der jaren 121 officiële profwedstrijden. Daarvan won hij er 107, waarvan 92 via knock-out. Badr Hari verloor 13 profwedstrijden. Eén keer eindigde een match van Badr Hari in een 'draw' (remise). Badr Hari was een grote ster tijdens de glorietijd van de kickboksbond K-1. Ook was Hari de wereldkampioen zwaargewicht bij de bond 'It's Showtime'. Badr Hari heeft een lengte van 197 centimeter en een gewicht van rond de 110 kilo.

K-1

K-1 was een bond uit Japan en was met name in die regio erg populair. Rond het jaar 2010 kwam de bond K-1 echter in zware financiële problemen. Er kwam een einde aan de leidende positie van deze bond binnen de kickbokswereld. In de daaropvolgende periode ging Badr Hari hardop filosoferen over zijn toekomstplannen; hij was serieus van plan om een einde aan zijn kickbokscarrière te maken en zich op het 'reguliere' boksen te richten. Voor deze bokscarrière zou hij mogelijk naar Amerika verhuizen. Uiteindelijk ging dit door allerlei omstandigheden niet door. Badr Hari werd in 2012 opgepakt door de politie omdat hij zakenman Koen Everink mishandeld zou hebben tijdens Sensation White. In 2015 werd hij hiervoor veroordeeld.

Einde?

In 2015 vocht Badr Hari nog één officiële kickbokswedstrijd. Tijdens de Akhmat Fight Show in Grozny versloeg hij Ismael Londt via een technische knock-out in de derde ronde. In die periode ging het verhaal dat Badr Hari voorlopig en misschien zelfs definitief een punt achter zijn vechtsportcarrière wilde zetten. Na een reeks juridische problemen, privéproblemen en ook problemen met betrekking tot zijn vechtsportcarrière, wilde Hari enige tijd rust om op zoek te gaan 'naar zichzelf'.

Comeback

Rico Verhoeven, de regerende wereldkampioen bij de kickboksbond Glory, daagde echter in het voorjaar van 2016 Badr Hari uit. In het programma Peptalk op de zender Ziggo Sport nam Verhoeven de camera en zei richting Badr Hari: 'Als je nog een keer een afscheidspartijtje wil: let's go.' Hari nam deze uitdaging aan.

Gevecht van de eeuw?

De aankondiging dat er een partij zou plaatsvinden tussen Rico Verhoeven en Badr Hari zorgde in de loop van 2016 voor een enorme hype binnen vechtsportminnend Nederland. Velen noemden deze partij bij voorbaat 'het gevecht van de eeuw'. Het zou de grote strijd worden tussen 'old school' en 'new school'. Badr Hari was immers één van de sterren uit de oude glorietijd van de boksbond K-1. Rico Verhoeven was de wereldkampioen van de bond Glory. Veel kickboksliefhebbers beweerden dat Glory echter niet het hoge niveau en de grote allure had die vroeger K-1 wel zou hebben gehad. Was dit werkelijk zo? Hoe zou de grote Glory-kampioen Rico Verhoeven in de ring presteren tegenover de oude K-1-ster Badr Hari?

Het eerste gevecht Rico-Badr, Glory Collision

Het eerste gevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari vond op zaterdag 10 december 2016 plaats in de Duitse stad Oberhausen. In de eerste ronde leken de beide vechters aan elkaar gewaagd te zijn. In de tweede ronde liep deze wedstrijd echter op een grote ontgoocheling uit. Badr Hari liep een blessure op, waardoor de wedstrijd door de scheidsrechter beëindigd moest worden. Verhoeven won deze wedstrijd officieel dus via een technische knock-out. In de ring, meteen na die eerste wedstrijd, kwamen Rico Verhoeven en Badr Hari echter al met elkaar overeen dat ze nog een volgende wedstrijd zouden gaan vechten, een rematch (herkansing).

Comeback van Badr Hari bij Glory in 2018

In 2017 zat Badr Hari maandenlang in de gevangenis, om zijn straf uit te zitten voor de mishandeling van Koen Everink. Tijdens de laatste periode van z'n straf mocht hij overdag de gevangenis verlaten om in de sportschool van Mike Passenier te trainen en zich voor te bereiden op een comeback. Ondertussen werd er door zijn management onderhandeld met diverse vechtsportorganisaties voor een toekomstig contract. Uiteindelijk heeft Badr Hari een nieuw contract getekend bij Glory Kickboxing, wat dus een stap leek richting een rematch van 'Badr vs Rico', aangezien Glory de organisatie is waarbij Rico Verhoeven sedert enige tijd exclusief onder contract staat.

3 Maart 2018: Badr Hari-Hesdy Gerges in Ahoy Rotterdam

Badr Hari maakte in het voorjaar van 2018 zijn comeback op het kickbokgala 'Glory 51 - Badr Hari is Back', in Ahoy Rotterdam. In zijn comebackwedstrijd nam Badr het op tegen zijn generatiegenoot Hesdy Gerges. Vanzelfsprekend was de match 'Badr Hari - Hesdy Gerges' de hoofdwedstrijd van dit evenement. Badr Hari won deze wedstrijd op punten (unanieme jurybeslissing).

Dopingaffaire veranderde alles

Badr Hari had een contract met Glory Kickboxing getekend, waarin bepaald is dat hij met ingang van 2018 meerdere wedstrijden bij deze organisatie zou gaan vechten. Er waren onder meer geruchten over wedstrijden tegen Zinedine Hameur-Lain en Jamal Ben Saddik. Uiteindelijk vocht Badr na de wedstrijd tegen Gerges in 2018 geen andere wedstrijden meer. Hij werd bij die wedstrijd namelijk op doping betrapt. Het duurde lang tot Badr definitief te horen kreeg hoe lang hij geschorst zou zijn. Uiteindelijk werd in het voorjaar van 2019 bekend tot Badr geschorst was tot december 2019. Kort daarna werd echter ook bekend dat Badr een nieuw contract had getekend bij Glory, waardoor hij met ingang van december 2019 drie jaar lang exclusief voor deze vechtsportorganisatie wedstrijden zal vechten.

Wedstrijden Rico Verhoeven

Na zijn overwinning op Badr Hari in december 2016, vocht Verhoeven bij Glory Kickboxing nog vijf officiële partijen, tegen achtereenvolgens Ismael Lazaar, Antonio 'Big Foot' Silva, Jamal Ben Saddik, Mladen Brestovac en Guto Inocente. Verhoeven won al deze wedstrijden. Normaal gesproken zou zijn volgende wedstrijd opnieuw een titelgevecht zijn tegen Jamal Ben Saddik, die als winnaar van het Glory Heavyweight Tournament (december 2018 in Ahoy) het recht verdiende op zo'n nieuw wereldtitelgevecht. Glory hoopte dat zo'n titelgevecht 'Rico vs Jamal' in het voorjaar van 2019 plaats zou vinden, of uiterlijk in de zomer van 2019. Verhoeven heeft echter aangegeven weinig interesse in dat gevecht te hebben. Veel liever heeft hij als volgend gevecht de rematch 'Rico vs Badr'.

Datum Badr-Rico part II (de rematch): 21 december 2019

Lange zoektocht naar een datum voor de rematch Badr Hari-Rico Verhoeven

Op welke datum wordt dat tweede gevecht tussen Badr Hari en Rico Verhoeven georganiseerd? Mike Passenier, de toenmalige trainer van Badr Hari, wilde oorspronkelijk dat het gevecht al eind 2017 plaats zou vinden. Mede vanwege de gevangenisstraf van Badr Hari, was dat praktisch gezien echter uitgesloten. Rico Verhoeven gaf vervolgens in een interview (maart 2018) aan dat hij graag in september 2018 de rematch tegen Badr Hari wilde vechten. Ook dat ging niet door; in plaats daarvan vocht Verhoeven in die maand in de Johan Cruijf Arena tegen Guto Inocente. Er was lang onduidelijkheid, waarom Badr Hari in die periode geen wedstrijden vocht. Later bleek dit te maken te hebben met de dopingaffaire die pas in 2019 naar buiten kwam. Door die affaire kan de rematch Badr vs Rico pas op z'n vroegst in december 2019 plaatsvinden.

Datum: 21 december 2019

De rematch tussen Badr en Rico vindt op zaterdag 21 december 2019 plaats tijdens het eindejaarsgala van Glory Kickboxing.

Locatie rematch Badr vs Rico: Gelredome in Arnhem

In welke plaats zal de tweede partij van Badr vs Rico plaatsvinden? Zowel de managers van Verhoeven en Hari als de organisatie Glory Kickboxing waren het er al vroeg over eens dat het hun voorkeur had om die rematch op een locatie in Nederland plaats te laten vinden. Mogelijke locaties die hiervoor in de loop der tijd zijn genoemd zijn onder meer de Johan Cruijff Arena en de Ziggo Dome. Uiteindelijk heeft men echter gekozen voor het Gelredome te Arnhem als locatie voor deze titanenstrijd.

Titelgevecht? Aantal ronden?

Is deze tweede wedstrijd, in tegenstelling tot het eerste gevecht, wel een titelgevecht? Daar wordt nog over onderhandeld. Zodra daar meer informatie over bekend is, wordt dat hier gemeld. Het gevecht op 21 december 2019 in het Gelredome gaat overigens sowieso wel over vijf ronden; dit in tegenstelling tot het gevecht in 2016 in Oberhausen, waarbij was afgesproken dat het over maximaal drie ronden zou gaan.

Evenement: Glory Collision 2, unifinished business

Het kickboksgala waarvan de rematch Rico vs Badr de hoofdwedstrijd is, heeft als naam gekregen: 'Glory Collision 2, Unfnished Business - Arnhem Gelredome'. Welke overige partijen vinden plaats op dat gala? Daarover is nog niets officieel bekend.

Tickets voor Rico Verhoeven vs Badr Hari part II

Is het reeds mogelijk om tickets te bestellen voor het eindejaarsgala van Glory in het Gelredome, waarbij de wedstrijd tussen Badr en Rico de headliner is? Bij het organiserende Glory Kickboxing kan men zich op hun website inschrijven voor de pre-sale. Hierbij bleek er reeds een grote vraag naar kaarten te zijn: na een week waren er al ruim 15.000 voorinschrijvingen voor tickets. De personen die zich via de voorinschrijving gemeld hebben, krijgen op 25 juli 2019 als eersten de kans om tickets voor dit evenement te kopen. Vervolgens begint de reguliere verkoop van de overige tickets op 26 juli 2019. De goedkoopste tickets kosten 65 euro (exclusief servicekosten). De duurste tickets voor dit kickbokgala kosten 1500 euro.

Live op tv: Rico vs Badr bij Veronica Tv

2016: toen nog live bij Ziggo Sport

In 2016 werd het eerste gevecht tussen Badr Hari en Rico Verhoeven live uitgezonden door Ziggo Sport. Dit werd een enorm publicitair succes. Hoewel deze zender slechts door een beperkt deel van het Nederlandse kijkerspubliek ontvangen kon worden (alleen mensen met digitale tv bij Ziggo), keken toch bijna een miljoen mensen live naar dit evenement. In de daaropvolgende periode bleef Ziggo Sport veel aandacht besteden aan kickboksen en zonden ze ook alle overige grote gala's van Glory, waaronder dus ook alle gevechten van Rico Verhoeven, live uit op tv en livestream.

2019: rematch Rico vs Badr live bij Veronica

In de zomer van 2018 zijn de uitzendrechten (tv en livestream) van Glory Kickboxing voor Nederland echter voor een groot bedrag verhuisd van Ziggo Sport naar SBS Broadcasting. Dat is het moederbedrijf van onder meer Veronica, SBS6 en SBS9. Als de rematch Rico Verhoeven - Badr Hari 2019 plaatsvindt, dan zenden zij dit gevecht live uit op de zender Veronica Tv. Daarnaast wordt dit evenement wereldwijd ook door allerlei andere omroepen live op tv uitgezonden, waaronder het Amerikaanse ESPN. Zodra er meer nieuws bekend is over de live tv-uitzendingen van dit kickboksgala, dan wordt die info hier gemeld.

Livestream Rico Verhoeven vs Badr Hari

Livestream Rico vs Badr in Nederland

De tweede wedstrijd tussen Rico Verhoeven en Badr Hari is ook weer live op het internet te zien zijn via een livestream. Hoogstwaarschijnlijk wordt er een livestream van dit gala aangeboden op de website van Veronica. Deze livestream is gratis maar geo-restricted, wat inhoudt dat men die stream van 'Badr vs Rico part II' bij Veronica officieel alleen in Nederland mag bekijken. Veronica biedt vaak zo'n gratis livestream aan als zij een sportevenement live uitzenden. Met die livestream kan men de live tv-uitzending dus op bijvoorbeeld een smartphone of computer volgen. Deze gratis livestream is natuurlijk een mooie vooruitgang vergeleken met de oude situatie, waarbij men de gala's van Glory in Nederland via een stream op de Ziggo Sport Totaal App moest bekijken. Die 'app' van Ziggo was immers niet gratis. Men kon hem bekijken door een betaald abonnement te nemen, of door een livestream via 'PPV' (pay per view) te kopen.

Livestream Badr Hari-Rico Verhoeven internationaal

Daarnaast zal Glory waarschijnlijk ook in diverse landen een eigen livestream aanbieden via hun 'Glory Inplayer'. Dit is echter niet een gratis livestream, maar een stream waarvoor men een abonnement dient te hebben. Mogelijk komt er ook een internationale livestream bij UFC Tv. Zodra er meer nieuws bekend is over de livestreams, dan wordt het hier geplaatst.

Lees verder

© 2016 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Glory 2019: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tvGlory 2019: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tvIn 2019 organiseert Glory Kickboxing een titelgevecht tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven. Jamal 'The Goliath' Ben…
Glory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestreamnieuws uitgelichtGlory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestreamIn 2019 vindt er een wedstrijd plaats tussen Badr Hari en Remy Jamal Ben Saddik. De organisatie van deze titanenstrijd i…
Glory in Arnhem (Gelredome) 2019, live op tv en livestreamGlory in Arnhem (Gelredome) 2019, live op tv en livestreamGlory Kickboxing organiseert op zaterdag 21 december 2019 een groot vechtsportgala in Nederland. Dit evenement vindt pla…
Kickboksen: Glory 59 Amsterdam (Arena) live tv en livestreamKickboksen: Glory 59 Amsterdam (Arena) live tv en livestreamOp zaterdag 29 september 2018 organiseert Glory Kickboxing een groot vechtsportgala in Amsterdam. Dit evenement vindt pl…
Glory 59: Rico Verhoeven-Guto Inocente live tv en livestreamGlory 59: Rico Verhoeven-Guto Inocente live tv en livestreamDe kickboksers Rico Verhoeven (Nederland) en Guto Inocente (Brazilië) nemen het tegen elkaar op in een wereldtitelgevech…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Rico_Verhoeven
  • http://www.glorykickboxing.com/en/fighters/view/1110
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Badr_Hari
  • https://www.moroccoworldnews.com/2017/06/221445/badr-hari-re-fight-rico-verhoeven-march-2018/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Reageer op het artikel "Glory 2019: Rico Verhoeven-Badr Hari, live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 19-07-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!