Glory 2020: Rico Verhoeven-Badr Hari, live tv en livestream

Glory 2020: Rico Verhoeven-Badr Hari, live tv en livestream In 2020 staan de kickboksers Rico Verhoeven en Badr Hari waarschijnlijk weer tegenover elkaar in de ring voor een titanengevecht. Dit is derde keer dat deze twee grootheden uit de vechtsportwereld het tegen elkaar opnemen. De eerste wedstrijd van Rico Verhoeven tegen Badr Hari vond plaats op 10 december 2016 in Oberhausen. Het tweede gevecht vond op 21 december 2019 plaats in het Gelredome (Arnhem). Beide keren moest Hari wegens een blessure opgeven en ging de zege naar Verhoeven. Het derde gevecht vindt waarschijnlijk plaats in december 2020; de exacte datum en locatie zijn nog niet bekend. De wedstrijd Rico Verhoeven - Badr Hari wordt in 2020 weer live op tv uitgezonden. Daarnaast is 'Rico vs Badr' ook online via een livestream te volgen.

Ricardo 'Rico' Verhoeven

Op 10 april 1989 werd Ricardo 'Rico' Verhoeven geboren in Bergen op Zoom (Noord-Brabant). In het najaar van 2004 debuteerde hij als professionele kickbokser op een vechtsportgala in Beverwijk. In de loop van de daaropvolgende jaren was Rico Verhoeven als profkickbokser actief voor diverse bonden, waaronder K-1, It's Showtime, Superkombat en Glory. Zijn grootste glorie haalde Rico Verhoeven zonder twijfel bij Glory. Bij die bond werd Rico Verhoeven op 10 november 2013 wereldkampioen kickboksen zwaargewicht in de categorie zwaargewicht.

De lengte van Rico Verhoeven is 196 centimeter. Zijn gewicht is circa 114 kilo. In de loop der jaren vocht Verhoeven 66 professionele kickbokwedstrijden, daarvan won hij er 55. Tien maal leed Rico Verhoeven een nederlaag. Eén keer eindigde een wedstrijd van Rico Verhoeven in een 'draw' (gelijkspel); dat was zijn debuutwedstrijd in het najaar van 2004.

Badr Hari

Badr Hari werd op 8 december 1984 in Amsterdam geboren. Zijn beide ouders zijn afkomstig uit de stad Kenita, in het noordwesten van Marokko. Hari heeft een dubbele nationaliteit (Nederlands en Marokkaans). Hari werd reeds op jonge leeftijd beschouwd als een enorm kickbokstalent. Sinds het jaar 2000 is hij actief in de professionele kickbokswereld. Tot en met juni 2005 kwam hij als kickbokser uit voor Nederland. Daarna heeft hij ervoor gekozen om uit te komen voor Marokko.

Statistieken

In totaal vocht hij in de loop der jaren 122 officiële profwedstrijden. Daarvan won hij er 107, waarvan 92 via knock-out. Badr Hari verloor 14 profwedstrijden. Eén keer eindigde een match van Badr Hari in een 'draw' (remise). Hari was een grote ster tijdens de glorietijd van de kickboksbond K-1. Ook was Hari de wereldkampioen zwaargewicht bij de bond 'It's Showtime'. Badr Hari heeft een lengte van 197 centimeter en een gewicht van rond de 110 kilo.

K-1

K-1 was een bond uit Japan en was met name in die regio erg populair. Rond het jaar 2010 kwam de bond K-1 echter in zware financiële problemen. Er kwam een einde aan de leidende positie van deze bond binnen de kickbokswereld. In de daaropvolgende periode ging Badr Hari hardop filosoferen over zijn toekomstplannen; hij was serieus van plan om een einde aan zijn kickbokscarrière te maken en zich op het 'reguliere' boksen te richten. Voor deze bokscarrière zou hij mogelijk naar Amerika verhuizen. Uiteindelijk ging dit door allerlei omstandigheden niet door. Hari werd in 2012 opgepakt door de politie omdat hij zakenman Koen Everink mishandeld zou hebben tijdens Sensation White. In 2015 werd hij hiervoor veroordeeld.

Einde?

In 2015 vocht Badr Hari nog één officiële kickbokswedstrijd. Tijdens de Akhmat Fight Show in Grozny versloeg hij Ismael Londt via een technische knock-out in de derde ronde. In die periode ging het verhaal dat Badr Hari voorlopig en misschien zelfs definitief een punt achter zijn vechtsportcarrière wilde zetten. Na een reeks juridische problemen, privéproblemen en ook problemen met betrekking tot zijn vechtsportcarrière, wilde Badr Hari enige tijd rust om op zoek te gaan 'naar zichzelf'.

Comeback

Rico Verhoeven, de regerende wereldkampioen bij de kickboksbond Glory, daagde echter in het voorjaar van 2016 Badr Hari uit. In het programma Peptalk op de zender Ziggo Sport nam Verhoeven de camera en zei richting Badr Hari: 'Als je nog een keer een afscheidspartijtje wil: let's go.' Hari nam deze uitdaging aan.

Gevecht van de eeuw?

De aankondiging dat er een partij zou plaatsvinden tussen Rico Verhoeven en Badr Hari zorgde in de loop van 2016 voor een enorme hype binnen vechtsportminnend Nederland. Velen noemden deze partij bij voorbaat 'het gevecht van de eeuw'. Het zou de grote strijd worden tussen 'old school' en 'new school'. Hari was immers één van de sterren uit de oude glorietijd van de boksbond K-1. Rico Verhoeven was de wereldkampioen van de bond Glory. Veel kickboksliefhebbers beweerden dat Glory echter niet het hoge niveau en de grote allure had die vroeger K-1 wel zou hebben gehad. Was dit werkelijk zo? Hoe zou de grote Glory-kampioen Rico Verhoeven in de ring presteren tegenover de oude K-1-ster Badr Hari?

Het eerste gevecht Rico-Badr, Glory Collision

Het eerste gevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari vond op zaterdag 10 december 2016 plaats in de Duitse stad Oberhausen. Het werd in Nederland live op tv (en per livestream) uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Er keken in Nederland circa een miljoen mensen naar de live tv-uitzending, wat opvallend veel was, aangezien de meerderheid van de Nederlanders deze tv-zender niet kan ontvangen. Hoe verliep het eerste gevecht tussen Badr en Rico? In de eerste ronde leken de beide vechters aan elkaar gewaagd te zijn. In de tweede ronde liep deze wedstrijd echter op een grote ontgoocheling uit. Badr Hari liep een blessure op, waardoor de wedstrijd door de scheidsrechter beëindigd moest worden. Verhoeven won deze wedstrijd officieel dus via een technische knock-out. In de ring, meteen na die eerste wedstrijd, kwamen Rico Verhoeven en Badr Hari echter al met elkaar overeen dat ze nog een volgende wedstrijd zouden gaan vechten, een rematch (herkansing).

Bij het grote publiek was Hari voorafgaand aan het gevecht in Oberhausen natuurlijk al zeer bekend. Rico Verhoeven was daarvoor echter heel wat minder bekend. Mede door de publiciteit rondom dat gevecht is dat veranderd en is Verhoeven een BN'er geworden.

Comeback van Badr Hari bij Glory in 2018

In 2017 zat Badr Hari maandenlang in de gevangenis, om zijn straf uit te zitten voor de mishandeling van Koen Everink. Tijdens de laatste periode van z'n straf mocht hij overdag de gevangenis verlaten om in de sportschool van Mike Passenier te trainen en zich voor te bereiden op een comeback. Ondertussen werd er door zijn management onderhandeld met diverse vechtsportorganisaties voor een toekomstig contract. Uiteindelijk heeft Hari een nieuw contract getekend bij Glory Kickboxing, wat dus een stap leek richting een rematch van 'Badr vs Rico', aangezien Glory de organisatie is waarbij Rico Verhoeven sedert enige tijd exclusief onder contract staat.

3 Maart 2018: Badr Hari-Hesdy Gerges in Ahoy Rotterdam

Badr Hari maakte in het voorjaar van 2018 zijn comeback op het kickbokgala 'Glory 51 - Badr Hari is Back', in Ahoy Rotterdam. In zijn comebackwedstrijd nam hij het op tegen zijn generatiegenoot Hesdy Gerges. Vanzelfsprekend was de match 'Badr Hari - Hesdy Gerges' de hoofdwedstrijd van dit evenement. Hari won deze wedstrijd oorspronkelijk op punten (unanieme jurybeslissing). Ook dit evenement was weer live op tv en per livestream te zien bij Ziggo Sport Totaal.

Dopingaffaire veranderde alles

Badr Hari had een contract met Glory Kickboxing getekend, waarin bepaald is dat hij met ingang van 2018 meerdere wedstrijden bij deze organisatie zou gaan vechten. Er waren onder meer geruchten over wedstrijden tegen Zinedine Hameur-Lain en Jamal Ben Saddik. Uiteindelijk vocht hij na de wedstrijd tegen Gerges in 2018 geen andere wedstrijden meer. Wat was de reden hiervoor? Lange tijd bleef dat schimmig. Uiteindelijk bleek echter, dat Badr Hari bij de wedstrijd tegen Gerges op doping was betrapt. Het duurde lang tot Badr definitief te horen kreeg hoe lang hij geschorst zou zijn. Uiteindelijk werd in het voorjaar van 2019 bekend tot hij geschorst was tot december 2019. Kort daarna werd echter ook bekend dat hij een nieuw contract had getekend bij Glory, waardoor hij met ingang van december 2019 drie jaar lang exclusief voor deze vechtsportorganisatie wedstrijden zal vechten.

Wedstrijden Rico Verhoeven

Na zijn overwinning op Badr Hari in december 2016, vocht Verhoeven bij Glory Kickboxing nog vijf officiële partijen, tegen achtereenvolgens Ismael Lazaar, Antonio 'Big Foot' Silva, Jamal Ben Saddik, Mladen Brestovac en Guto Inocente. Verhoeven won al deze wedstrijden. In de meeste partijen heerste Rico Verhoeven op superieure wijze. De moeilijkste partij in deze reeks was de wedstrijd was voor Verhoeven het duel tegen Jamal Saddik. In het begin van dit gevecht leek Rico Verhoeven het erg zwaar te hebben. Uiteindelijk herpakte Verhoeven zich erg sterk en won hij via een knock-out.

Er werd verwacht dat Verhoeven het in 2019 opnieuw in een titelgevecht op zou nemen tegen Jamal Ben Saddik. Deze Belgische Marokkaan verdiende namelijk, als winnaar van het Glory Heavyweight Tournament (december 2018 in Ahoy), het recht op zo'n nieuw wereldtitelgevecht. Glory hoopte dat zo'n titelgevecht 'Rico vs Jamal' in het voorjaar van 2019 plaats zou vinden, of uiterlijk in december 2019. Rico Verhoeven heeft echter aangegeven weinig interesse in dat gevecht te hebben. Veel liever had Verhoeven als volgend gevecht de rematch 'Rico vs Badr'. Waarom wilde Rico Verhoeven per se dit titanengevecht tegen Badr Hari in 2019 en niet in 2020? Deels had dit te maken met de jaarplanning van Rico Verhoeven voor het jaar 2020. Rico Verhoeven heeft grote ambities in de filmwereld. In 2020 is Verhoeven weer meer aan de slag met een film waarin hij acteert (en waarbij hij ook één van de producers is). Binnen die planning kwam het voor Rico Verhoeven beter uit om de rematch tegen Badr Hari in december 2019 te hebben en niet in de eerste helft van 2020.

Lange zoektocht naar een datum voor de rematch Badr Hari-Rico Verhoeven

Op welke datum wordt dat tweede gevecht tussen Badr Hari en Rico Verhoeven georganiseerd? Mike Passenier, de trainer van Badr Hari, wilde oorspronkelijk dat het gevecht tegen Rico Verhoeven al eind 2017 plaats zou vinden. Mede vanwege de gevangenisstraf van Hari was dat praktisch gezien echter uitgesloten. Rico Verhoeven gaf vervolgens in een interview (maart 2018) aan dat hij graag in september 2018 de rematch tegen Badr Hari wilde vechten. Ook dat ging niet door; in plaats daarvan vocht Rico Verhoeven in die maand in de Johan Cruijf Arena tegen Guto Inocente. Er was lang onduidelijkheid, waarom Badr Hari in die periode geen wedstrijden vocht. Later bleek dit dus te maken te hebben met de dopingaffaire die pas in 2019 naar buiten kwam. Door die affaire kon de rematch Badr vs Rico pas op z'n vroegst in december 2019 plaatsvinden. Velen hadden oorspronkelijk verwacht dat de wedstrijd hierdoor uiteindelijk pas in de loop van 2020 plaats zou vinden, mede omdat men dacht dat Badr Hari na zijn schorsing eerst wat wedstrijdritme op zou willen doen en niet meteen als comeback tegenover Rico Verhoeven zou willen staan. Dat bleek echter niet het geval te zijn: de wedstrijd tegen Rico Verhoeven is in december 2019 meteen de eerste wedstrijd van Hari na zijn schorsing.

Real life soap Rico Verhoeven, documentaire Badr Hari

In de aanloop naar hun rematch had Rico Verhoeven in 2019 een real life soap op tv bij SBS6. Over Badr Hari werd een driedelige documentaire gemaakt, over de voorbereiding op het gevecht. Die documentaire was te zien bij Videoland (RTL Nederland). De docu bestaat uit drie delen. Het zorgde er allemaal voor dat deze rematch een nòg grotere hype werd.

Rematch Rico vs Badr (21 december 2019 op Collision 2)

In welke plaats zou de tweede partij van Badr vs Rico plaatsvinden? Zowel de managers van Rico Verhoeven en Badr Hari als de organisatie Glory Kickboxing waren het er al vroeg over eens dat het hun voorkeur had om die rematch op een locatie in Nederland plaats te laten vinden. Mogelijke locaties die hiervoor in de loop der tijd zijn genoemd zijn onder meer de Johan Cruijff Arena en de Ziggo Dome. Uiteindelijk heeft men echter gekozen voor het Gelredome te Arnhem als locatie voor deze titanenstrijd. Het evenement rondom het eerste titanengevecht (in Oberhausen) droeg als naam Collision, het evenement rondom het tweede titangevecht kreeg als naam Collision 2.

Was deze tweede wedstrijd, in tegenstelling tot het eerste gevecht, wel een titelgevecht? Ja, uiteindelijk werd toch besloten dat dit gevecht in december 2019 een wereldtitelgevecht is. Oorspronkelijk koos men om diverse praktische en juridische redenen ervoor om van deze rematch op 21 december 2019 (net als van het eerste gevecht in 2016) niet een officieel wereldtitelgevecht te maken. Medio november 2019 maakte Glory echter bekend dat zij dit besluit hebben herroepen en het toch een titelgevecht is. De winnaar won dus de Glory wereldtitel kickboksen in de gewichtsklasse 'zwaargewicht'. Het gevecht op zaterdag 21 december 2019 in het Gelredome zou over maximaal vijf ronden gaan. Dit in tegenstelling tot het gevecht in 2016 in Oberhausen, waarbij was afgesproken dat het over maximaal drie ronden zou gaan. Elke ronde duurt bij Glory Kickboxing drie minuten.

Uitslag en verslag

Rico Verhoeven heeft zijn wereldtitel kickboksen in het zwaargewicht behouden. Tijdens het gevecht met Badr Hari zag het daar lange tijd niet naar uit. In de eerste ronde imponeerde Badr Hari. Verhoeven ging in die openingsronde neer en kreeg acht tellen. In de tweede ronde leek Rico Verhoeven zich wat te herpakken. In de derde ronde was het echter in eerste instantie weer Hari die imponeerde. Wederom ging Verhoeven neer en kreeg acht tellen. Rico Verhoeven kwam wel overeind, maar Badr Hari leidde op dat moment dus duidelijk op punten. Kort daarna moest de wedstrijd echter gestaakt worden wegens een blessure van Badr Hari. Hij moest op een brancard de ring verlaten. Rico Verhoeven won dus de wedstrijd en behield zijn wereldtitel.

Evenement Glory Collision 3 in 2020: waar en wanneer?

Het kickboksgala waarvan de rematch Rico vs Badr de hoofdwedstrijd is, heeft als werknaam: 'Glory Collision 3'. Wanneer wordt dit gala gehouden? Waar vindt dit gala plaats? Welke overige toppartijen vinden plaats op dat gala? Al die details over dit evenement zijn nog niet bekend. Eerst moet Badr Hari herstellen van zijn blessureleed. Daarna zal hij waarschijnlijk in het voorjaar of de zomer van 2020 een andere wedstrijd vechten om wat wedstrijdritme op te doen en uiteindelijk zal daarna in de tweede helft van 2020 de derde wedstrijd van hem tegen Rico Verhoeven op het programma staat. (Op z'n allervroegst in augustus 2020, op z'n laatste in december 2020.) Zodra de datum, de locatie en het programma van dit evenement bekend zijn, wordt die info hier geplaatst.

Persconferentie en weging

Enige tijd voorafgaand aan het derde gevecht van 'Badr vs Rico' wordt er ook weer een grote persconferentie gehouden. Die is dan via een gratis livestream te bekijken. Die livestream bevindt zich dan op het YouTube-channel van Glory. Ook is die gratis stream op die dag te vinden op de Facebook-pagina van Glory. Zodra de datum van de persconferentie bekend is, wordt die hier gemeld. Een dag voor het derde gevecht van 'Rico vs Badr' is ook de weging van beide titanen via een gratis livestream te zien. Die stream is dan ook weer te bekijken via de social media van Glory Kickboxing.

Tickets voor Rico Verhoeven vs Badr Hari part III

Hoes het mogelijk om tickets te bestellen voor het gala van Glory Kickboxing, waarbij de wedstrijd tussen Badr en Rico de headliner is? T.z.t. wordt het bij het organiserende Glory Kickboxing mogelijk om op hun website in te schrijven voor de pre-sale. Zodra hier meer info bekend is, wordt dat hier gemeld.

Live op tv: Rico vs Badr III, op welke zender? Hoe laat?

2016: toen nog live bij Ziggo Sport

In 2016 werd het eerste gevecht tussen Badr Hari en Rico Verhoeven live op tv uitgezonden door Ziggo Sport. Dit werd een enorm publicitair succes. Hoewel deze zender slechts door een beperkt deel van het Nederlandse kijkerspubliek ontvangen kon worden (alleen mensen met digitale tv bij Ziggo), keken toch bijna een miljoen mensen live naar dit evenement. In de daaropvolgende periode bleef Ziggo Sport veel aandacht besteden aan kickboksen en zonden ze ook alle overige grote gala's van Glory, waaronder dus ook alle gevechten van Rico Verhoeven, live uit op tv en livestream.

Glory Collission 3: Rico vs Badr live bij Veronica Tv

In de zomer van 2018 zijn de uitzendrechten (tv en livestream) van Glory Kickboxing voor Nederland echter voor een groot bedrag verhuisd van Ziggo Sport naar Talpa (SBS Broadcasting). Dat is het moederbedrijf van onder meer Veronica, SBS6 en SBS9. Zij zonden de rematch Rico Verhoeven - Badr Hari op 21 december 2019 live uit op de zender Veronica Tv. Ook zenden zij in 2020 het derde gevecht tussen de twee titanen live uit op televisie.

Daarnaast wordt dit evenement wereldwijd ook door allerlei andere omroepen live op tv uitgezonden, waaronder Titan, Startimes, Fight Sports, Boks Tv, Fight Channel en Combat World.

Hoe laat begint de live tv-uitzending van 'Glory Collission 3?

Hoe laat begint de live tv-uitzending van het gala 'Glory Collision 3'? De uitzending van dit evenement begint weer om circa 20u00 op Veronica Tv. De presentator van de live tv-uitzending is waarschijnlijk weer Hélène Hendriks. De analist bij het gala is hoogstwaarschijnlijk wederom Remy Bonjasky. Zodra er t.z.t. meer info bekend is over de live-uitzending van dit evenement, dan wordt dat hier gemeld.

Badr vs Rico live: hoe laat is dit gevecht?

Hoe laat is het hoofdgevecht van deze avond live op tv (of per livestream) te zien? De titanenstrijd tussen Verhoeven en Hari is de afsluitende wedstrijd van de avond. Het is hierdoor niet exact te voorspellen hoe laat de wedstrijd begint. Dit is mede afhankelijk van het verloop van de rest van de wedstrijden op het kickboksgala 'Glory Collsion 3'. Het titanengevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari begint op z'n vroegst rond 22u00, maar waarschijnlijk begint het wat later. De officiële planning is dat het gevecht om 22u15 begint, maar het kan ook 22u30 worden. Het is mogelijk dat het programma heel snel verloopt, bijvoorbeeld als er in de voorgaande wedstrijden extreem veel snelle knock-outs zijn. Het is echter ook mogelijk dat het programma veel langzamer verloopt en elke partij over de volle rondes gaat, waarbij de jury telkens moet beslissen wie heeft gewonnen.

Rico Verhoeven vs Badr Hari live op tv in overige landen

Op welke zenders is de titanenstrijd 'Rico vs Badr' in andere landen live op tv te bekijken? In Rusland en veel andere Oost-Europese landen wordt het gevecht live uitgezonden op Match Tv. In Duitsland is het live te zien bij RanFighting. In Polen is de strijd tussen Verhoeven en Hari live te zien op de tv-zender TVP. In Frankrijk en België kan men het live op tv bekijken bij RMC Sport4. Ook is het gevecht tussen Badr Hari en Rico Verhoeven waarschijnlijk in België en Portugal live te zien op een kanaal van Eleven Sports.

In veruit de meeste landen zijn de uitzendrechten (live tv en livestream) van het gevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari in handen van UFC Tv. Dit is de online vechtsportzender van de MMA-organisatie UFC (Ultimate Fighting Championship). In onder meer de Verenigde Staten en Groot-Brittannië is het gevecht bij UFC Tv per livestream te bekijken door iedereen die een 'Fight Pass' (abonnement) heeft op die online vechtsportzender. In diverse andere landen is deze titanenstrijd om het WK kickboksen in het zwaargewicht bij UFC Tv alleen live beschikbaar via PPV (Pay Per View). Diverse andere omroepen hebben wel de uitzendrechten van het voorprogramma (live tv en livestream), maar niet van het hoofdprogramma waartoe het gevecht Rico Verhoeven - Badr Hari behoort. Dit geldt onder meer voor Fight Channel, FOX Sports Latin America, DAZN, Boks Tv en Startime.

Livestream Rico Verhoeven vs Badr Hari in 2020 (derde gevecht)

Gratis livestream Rico vs Badr in Nederland

Er is ook een livestream beschikbaar van het kickboksgala Glory Collision 3. Met zo'n livestream kan men op het internet via een smartphone of computer kijken naar de wedstrijden van dit gala, inclusief de hoofdwedstrijd 'Rico Verhoeven en Badr Hari'. De uitzendrechten (live tv en livestream) van dit kickboksgala zijn in handen van Talpa. Zij verzorgen een gratis livestream. Die livestream van dit gala wordt door hen onder meer aangeboden op hun mediaplatform Kijk. Ook vindt men de gratis livestream van Talpa op de website van Veronica. De gratis livestream van het gala is wel geo-restricted, wat inhoudt dat men die stream van 'Badr vs Rico part III' bij Veronica officieel alleen in Nederland mag bekijken. Voor kijkers uit andere landen is de livestream geo-blocked. Veronica biedt vaak zo'n gratis livestream aan als zij een sportevenement live uitzenden. De overige gala's van Glory zijn ook bij hen via een gratis livestream te bekijken. Ook veel interlands van de Oranje Leeuwinnen zijn bij hen via zo'n gratis livestream te bekijken. Veel vechtsportgala's van de UFC zijn eveneens via een gratis livestream bij hen te zien. Zo'n gratis livestream is natuurlijk een mooie vooruitgang vergeleken met de oude situatie (voor de zomer van 2018), waarbij men de gala's van Glory in Nederland via een stream op de Ziggo Sport Totaal App moest bekijken. Die 'app' van Ziggo was immers niet gratis. Men kon zo'n stream bekijken door een betaald abonnement op die app te nemen, of door een livestream via 'PPV' (pay per view) te kopen.

Inloggen bij livestream Rico vs Badr van Talpa

Bij zo'n livestream van Talpa (bijvoorbeeld op de site van Veronica Tv) dient men doorgaans wel in te loggen. Men kan bij die livestream inloggen met een account van Kijk, wat het online mediaplatform is van Talpa Media. Ook mensen zonder zo'n account bij Kijk kunnen zo'n gratis livestream echter bekijken. Men kan bij de livestream van 'Rico Verhoeven vs Badr Hari' ook inloggen met een Facebook-account. Bij heel veel andere evenementen biedt Talpa ook zo'n gratis livestream aan waarbij men moet inloggen. Op de site van Veronica Tv kan men niet alleen via de livestream naar de wedstrijden kijken. Ook kan men doorgaans na afloop van elk gala van Glory alle wedstrijden via een stream terugkijken. Dat geldt normaal gesproken dus ook voor het gevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari.

Hoe laat begint de livestream?

Hoe kan men bij Talpa naar de gratis stream kijken van dit evenement? Er zijn eerder op de avond al live kickbokspartijen van dit evenement te bekijken op de stream. Aan het begin zijn op die livestream echter alleen wedstrijden uit het voorprogramma te zien van dit kickboksgala. Het hoofdgevecht tussen Badr Hari en Rico Verhoeven is pas 's avonds laat op de livestream te zien (waarschijnlijk op z'n vroegst rond 22u00 en op z'n laatst rond 23u00).

Livestream via Go App (hele EU)

Men kan dit kickboksgala ook via een livestream op de Go App (online tv). Dit is een dienst waarmee men live online (per livestream) naar allerlei tv-zenders kan kijken. Het is een product van VodafoneZiggo. Iedereen met een abonnement op digitale tv bij Ziggo kan via deze app dezelfde zender per livestream bekijken, als men thuis in de woonkamer op het tv-toestel kan bekijken. Tot de zenders die men dus automatisch kan bekijken is Veronica Tv (aangezien die in het basispakket voor Ziggo-klanten zit). Men hoeft niets bij te betalen om als klant van Ziggo op die app een livestream te bekijken. Elke livestream op die app (en dus ook de stream van dit gevecht) is te zien in de hele EU.

Go App: niet alleen livestream, ook stream voor terugkijken van Rico vs Badr

Via die app kan men overigens niet alleen per livestream naar tv kijken. Ook kan men nog een week lang elke tv-uitzending, dus ook het gevecht Verhoeven-Hari, terugkijken via een stream.

Alleen de live tv-uitzending via de livestream op de Go App

Via de livestream van de Go App bekijkt men dus eigenlijk puur de televisie-uitzending. Het hoofdgevecht van het gala, de strijd om het WK kickboksen in het zwaargewicht, van Rico Verhoeven tegen de beroemdste en beruchtste Marokkaanse kickbokser, kan men dus zeker wel via die livestream bekijken. Ook andere wedstrijden uit het hoofdprogramma, zijn via die livestream op de Go App te bekijken. Wedstrijden uit voorprogramma, die niet live op tv te zien zijn, kan men echter niet via zo'n livestream op de Go App bekijken. Die wedstrijden zijn daarentegen wel elders via een livestream te bekijken. (Deels bijvoorbeeld bij Veronica Tv, maar deels ook via een livestream op de site UFC Tv, waarop men de Superfights uitzendt.)

Livestream van het gevecht 'Verhoeven - Hari' (WK kickboksen zwaargewicht) via NLziet

Is het ook mogelijk om dit kickboksevenement, inclusief het wereldtitelgevecht tussen de twee zwaargewichten Verhoeven en Hari, via een livestream op de NLziet-app te bekijken? Ja, op die app kan men per livestream naar Veronica Tv kijken en zo dus de strijd om het WK kickboksen in het zwaargewicht zien tussen Badr Hari en Rico Verhoeven. Dit is echter niet een gratis livestream. Men dient men een abonnement te hebben op die app om naar deze livestream te kunnen kijken. Via deze app is de tv-uitzending van het gevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari eveneens geheel legaal per livestream in de hele EU te bekijken.

Livestream van dit WK kickboksen in het zwaargewicht via iTV

Het is ook mogelijk om dit evenement met het wereldtitelgevecht van Verhoeven tegen Hari te bekijken via een livestream op de iTV-app. Dit is een dienst waarmee klanten van KPN per livestream naar tv kunnen kijken. Net als bij de Go App geldt ook hierbij dat de livestream in de hele EU te zien is. Men dient echter wel een abonnement op Interactieve Tv bij KPN te hebben, om deze app te kunnen gebruiken. De iTV-app is vooral gemaakt om per livestream tv te kijken op een smartphone. Ook is deze app bruikbaar om per livestream naar tv te kijken op een tablet. Wat indien men als klant van KPN de live tv-uitzending van deze kickbokswedstrijd per livestream op een desktop computer of laptop wil bekijken? Men kan dan op de website 'Interactieve Tv' van KPN een livestream van Veronica gebruiken, waarmee men dus ook de strijd om het WK kickboksen tussen Rico Verhoeven en Badr Hari kan bekijken.

Livestream Badr Hari-Rico Verhoeven mondiaal

De officiële internationale livestream van de strijd tussen deze twee titanen om het WK kickboksen in het zwaargewicht wordt verzorgd door UFC Tv. De voorwaarden voor deze livestream van het gevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari verschillen per land. In onder meer de Verenigde Staten en Groot-Brittannië kan iedereen met een abonnement op die dienst (een UFC Fight Pass) automatisch naar de livestream van dit gevecht kijken. In heel wat andere landen dient men via PPV (Pay Per View) een eenmalig bedrag te betalen om dit gevecht via die stream te kunnen bekijken. In Nederland mag men dit gevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari sowieso niet met de livestream van UFC Tv bekijken. Dit komt doordat Talpa (Veronica) de exclusieve uitzendrechten voor Nederland heeft bij dit gevecht (live tv en livestream).

Glory Inplayer? Alleen voorprogramma

Bij dit evenement biedt Glory ook in diverse landen een eigen livestream aanbieden via hun 'Glory Inplayer'. Op die livestream van Glory is echter alleen een deel van het voorprogramma live te zien en niet het gevecht tussen Badr Hari en Rico Verhoeven. Dit is daarnaast overigens ook niet een gratis livestream, maar een stream waarvoor men een abonnement dient te hebben.

Gratis livestream op YouTube-channel van Glory? Niet bij dit gala

Glory verzorgt bij veel gala's ook een gratis livestream op YouTube. Dat betreft dan echter alleen livestream van een klein deel van het voorprogramma (de Prelims). Die gratis livestream is dan ook te bekijken via Facebook. Deze gevechten worden daarnaast dan ook live uitgezonden door de Franse zender Pluto Tv. Bij het gala van Glory in het Gelredome is er echter niet zo'n gratis livestream voor een deel van het voorprogramma aangekondigd. En zelfs als men alsnog besluit om een deel van het voorprogramma via zo'n gratis stream op hun YouTube-channel uit te zenden, dan behoort vanzelfsprekend de Titanenstrijd tussen Verhoeven en Hari niet tot de gevechten die men dan via die livestream kan bekijken.

Vechtsport live op tv en via een livestream in 2020

Ook in het seizoen 2020 zijn de uitzendrechten (live tv en livestream) van de evenementen van Glory Kickboxing in Nederland in handen van Talpa. De wedstrijden van Rico Verhoeven en Badr Hari zijn in dat jaar dus ook weer live op tv bij hen te zien (op Veronica of SBS9) en online via een gratis livestream (onder meer via het mediaplatform Kijk). Talpa heeft eveneens de uitzendrechten (livestream en live tv) van de UFC, de toonaangevende organisatie in de MMA (Mixed Martial Arts). Talpa zendt bijvoorbeeld op zaterdag 18 januari 2020 een groot gala van die organisatie live uit: 'UFC 246 McGregror vs Cowboy'. Daarbij neemt Conor McGregor het op tegen 'Cowboy' Donald Cerrone.

Een 'Rising Star' binnen de UFC is het Surinaamse zwaargewicht Jairzinho Rozenstruik. Op 28 maart 2020 vecht hij in de Amerikaanse stad Columbus de hoofdwedstrijd op het gala 'UFC Fight Night 171: Rozenstruik-Ngannou'. Dat gala wordt door gala eveneens live uitgezonden op televisie en online via een gratis stream.

Lees verder

© 2016 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Badr Hari - Benjamin Adegbuyi via livestream (2020)Badr Hari - Benjamin Adegbuyi via livestream (2020)Op zaterdag 7 november zou Badr Hari (Marokko) het in de kickboksring opnemen tegen Benjamin Adegbuyi (Roemenië). Het ti…
Kickboksen: Glory 76 - Badr vs Benny, programma & livestreamKickboksen: Glory 76 - Badr vs Benny, programma & livestreamOp zaterdag 7 november 2020 zou het vechtsportgala Glory 76 georganiseerd worden. Vanwege het coronavirus wordt het echt…
Rico Verhoeven bij Glory KickboxingRico Verhoeven bij Glory KickboxingRico Verhoeven is één van de grote sterren van Glory Kickboxing. Hij staat sinds 2012 onder contract bij deze organisati…
Glory 77 op 3 oktober 2020 in Katwijk - afgelastGlory 77 op 3 oktober 2020 in Katwijk - afgelastOp zaterdag 3 oktober zou er een kickboksgala gehouden worden door Glory Kickboxing. Dit is de toonaangevende organisati…

Glory in Katwijk op 2 oktober - afgelastGlory in Katwijk op 2 oktober - afgelastGlory Kickboxing is de toonaangevende bond in de wereld van het profkickboksen. Zij waren van plan om op vrijdag 2 oktob…
MMA: Waar alle vechtsporten samenkomenMMA: Waar alle vechtsporten samenkomenHet MMA is een geliefde en een omstreden sport in de wereld. Het is eigenlijk een mix van vechtsporten waar alles wordt…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Rico_Verhoeven
  • http://www.glorykickboxing.com/en/fighters/view/1110
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Badr_Hari
  • https://www.moroccoworldnews.com/2017/06/221445/badr-hari-re-fight-rico-verhoeven-march-2018/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Reageer op het artikel "Glory 2020: Rico Verhoeven-Badr Hari, live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 30-07-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!