Bellator 250: Mousasi-Lima op tv en livestream

Bellator 250: Mousasi-Lima op tv en livestream Op donderdag 29 oktober wordt het evenement Bellator 250 gehouden. Dit vechtsportgala vindt plaats in de Mohegan Sun Arena in de plaats Uncascille (Connecticut). Het evenement wordt wereldwijd op tv uitgezonden. (In Nederland is de tv-uitzending niet live, maar op vrijdag 30 oktober.) De hoofdwedstrijd op het programma is een wereldtitelgevecht in het middengewicht tussen Gegard Mousasi (Nederland) en Douglas Lima (Brazilië).

Bellator MMA

De organisatie Bellator bestaat sinds 2008. De term 'bellator' komt uit het Latijn en betekent 'krijger'. De oorspronkelijke naam van deze bond was 'Bellator Fighting Championships'. Later is dit veranderd in Bellator MMA, waarbij de afkorting MMA staat voor Mixed Martial Arts. In de volksmond wordt de sport Mixed Martial Arts ook wel 'kooivechten' genoemd.

Het Amerikaanse Bellator is in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste bonden in de MMA. Voor velen is het de op één na belangrijkste bond in deze vechtsport, na de UFC (Ultimate Fighting Championship). De grootste aandeelhouder van Bellator is het bedrijf Viacom, dat onder meer ook de eigenaar is van Paramount Pictures, MTV, Comedy Central, Nickelodeon, Paramount Tv en Spike tv.

Nederlanders bij Bellator

Diverse Nederlandse vechters hebben faam gemaakt bij Bellator MMA. Tot de prominente Nederlanders die in de loop der jaren bij Bellator MMA actief zijn geweest behoren onder meer Melvin Manhoef, Marloes Coenen, Denis Kielholtz, Costello van Steenis, Hesdy Gerges en Gegard Mousasi. Ook de fenomenale Jorina Baars staat onder contract bij deze organisatie, maar zij richt zich bij die organisatie niet op de MMA, doch puur op het kickboksen. Hoewel de bond Bellator vooral bekend is vanwege hun MMA-evenementen, organiseren zij soms ook vechtsportgala's waarbij naast de MMA-partijen ook enkele kickbokswedstrijden op het programma staan.

Biografie: Gegard Mousasi

Gegard Mousasi werd op 1 augustus 1985 geboren in Teheran (Iran). Zijn ouders kwamen uit Armenië. Toen Gegard vier jaar was, emigreerde hij met z'n familie naar Nederland. Daar begon hij als achtjarige met judo. Rond zijn vijftiende ging hij op boksen. Gegard bleek een groot talent te zijn. Hij werd Nederlands kampioen boksen bij de amateurs. Vervolgens ging hij zich op het kickboksen richten. In die sport werd hij prof. Gegard Mousasi vocht acht profkickbokspartijen en won ze allemaal.

MMA

Vervolgens vond Gegard Mousasi een nieuwe uitdaging in een andere vechtsport: MMA (Mixed Martial Arts). Bij de MMA werd hij een absolute wereldtopper. Gegard Mousasi pakte onder meer de wereldtitels in het halfzwaargewicht bij organisaties Dream en Strikeforce. In de periode 2013-2017 was hij actief bij de UFC. Mousasi was ook bij die bond een populaire en spectulaire vechter; bij diverse vechtsportgala's van de UFC won Mousasi de award voor de 'performance of the night'.

Van UFC naar Bellator

In 2017 stapte Mousasi over naar de grote concurrent van de UFC, namelijk Bellator MMA. Het eerste gevecht van Mousasis bij Bellator vond plaats op het gala Bellator 185. Daarbij won Mousasi op punten (unanieme jurybeslissing) van Alexander Shiemenko. Het tweede gevecht van Mousasi bij deze organisatie was een wereldtitelgevecht tegen Carvalho op het gala Bellator 200 in Londen in 2018. Mousasi pakte die avond op glorieuze wijze de MMA wereldtitel in het middengewicht. Mousasi won de wedstrijd reeds in de eerste ronde via een TKO (technische knock-out). In september 2018 verdedigde Mousasi zijn wereldtitel succesvol door de Canadees Rory MacDonald te verslaan. In 2019 verloor Gegard Mousasi zijn wereldtitel aan Lovato Jr, die hem op punten versloeg. Daarna vocht Gegard Mousasi in september 2019 tegen Lyoto Machia. Die wedstrijd won Mousasi op punten.

Programma Bellator 250 op 29 oktober 2020

 • Dames vlieggewicht: Veta Arteaga - Desiree Yanez
 • Vedergewicht: Henry Corrales - Brandon Girtz
 • Middengewicht: Gegard Mousasi - Douglas Lima

Bellator 250 - Uncasville (Connecticut, USA) op tv

Productie live-uitzending: CBS Sports

De internationale live tv-uitzending van dit evenement wordt geproduceerd door CBS Sports.

Op welke zender in Nederland? Spike

De tv-uitzendrechten van Bellator zijn voor Nederland in handen van Spike tv. Zij zenden dit Amerikaanse evenement niet live op tv uit. Wel zenden ze dit vechtsportgala een dag later op tv uit. (Diverse Europese evenementen van Bellator zenden zij wel live uit.)

Wanneer en hoe laat op tv?

Hoe laat begint de tv-uitzending? Die begint op vrijdag 30 oktober 2020 om 22u30 op Spike Tv.

Spike en Bellator

De zender Spike is te ontvangen door abonnees van digitale tv bij onder meer Ziggo en KPN. Bij Ziggo zit Spike bijvoorbeeld op het digitale kanaal 16. Spike is een dochterbedrijf van Paramount. Lange tijd was er een sterke zakelijke band tussen Paramount en Bellator (beiden zijn een onderdeel van het concern Viacom). Met ingang van de zomer van 2020 is die band echter minder sterk geworden. Het is daarom nog af te wachten hoe lang Bellator live te zien blijft bij Spike.

Livestream Bellator 250 (Mousasi-Lima)

Livestream Spike? Neen, geen eigen livestream

Verzorgt Spike een livestream waarmee men het vechtsportgala Bellator 250 online kan bekijken op donderdag 29 oktober 2020? Neen, Spike biedt geen livestream aan van dit gala.

Livestream Bellator App

De evenementen van deze vechtsportorganisatie zijn anno 2020 live online te bekijken op een smartphone via een livestream van de Bellator App. Zo'n livestream heeft overigens wel soms geo-restrictions. Dat houdt in dat niet elke livestream in elk land bekeken mag worden. Het hoofdprogramma is bijvoorbeeld per livestream in veel landen niet te bekijken (waaronder Nederland en België). het voorprogramma is normaal gesproken wel via een livestream op die app te bekijken.

Livestream PreLims

De PreLims van evenementen van deze vechtsportorganisatie worden doorgaans door de organisatie ook per livestream uitgezonden op YouTube. De PreLims zijn de wedstrijden in het voorprogramma. Zo'n livestream is geheel gratis.

Livestream DAZN?

Deze vechtsportorganisatie heeft ook een verbintenis met de streamingdienst DAZN om bepaalde evenementen van hen per livestream uit te zenden. Behoort het evenement in Uncasville (Connecticut, USA) op 29 oktober ook tot de gala's die DAZN live online (per livestream) uitzendt? Neen, zij bieden niet een livestream van dit gala aan.

Stream Bellator 250 (met Gegard Mousasi) via Go App (hele EU)

De uitzending van Spike Tv op 30 oktober is via een stream op de Go App (online tv) te bekijken. (Dit is dus een stream van hun televisie-uitzending een dag later, het is niet een livestream van het evenement.) Met de Go App kan de uitzending op een computer of smartphone bekeken worden in de hele EU. In de meeste landen buiten de EU is zo'n stream geo-blocked. (Uitzonderingen daarop zijn onder meer Noorwege en Groot-Brittannië.) Deze applicatie is een dienst van Ziggo, die bedoeld is voor klanten van digitale tv bij hen. Het is een standaard onderdeel van hun abonnement; ze hoeven dus niets bij te betalen om hiermee in de hele EU per livestream online live naar tv te kunnen kijken. Spike behoort tot de standaardzenders die automatisch per livestream te zien zijn in het basispakket.

Livestream iTV (KPN)?

Klanten van Interactieve Tv bij KPN kunnen de uitzending van Spike op vrijdag 30 oktober (dus niet een live-uitzending) van dit vechtsportevenement te Uncasville (Connecticut, USA) per stream bekijken via de iTV-apllicatie. Zo'n livestream is in de hele Europese Unie te bekijken.

Livestream NLziet? Neen

Is het ook mogelijk om dit evenement via een livestream op de populaire tv-app NLziet te bekijken? Neen, hierop is geen livestream van deze wedstrijd te vinden. CBS Sports behoort namelijk net tot de zenders die men per livestream op die NLziet-app kan bekijken.

MMA via livestream: One op 30 oktober

Nederlandse vechtsportliefhebbers kunnen op vrijdag 30 oktober 2020 naar een ander zeer interessant MMA-evenement kijken. In Singapore wordt dan namelijk het gala 'ONE: Enter the Matrix (met Reinier de Ridder)' gehouden. Dat evenement is op die vrijdag via een gratis livestream te volgen. De Nederlander Reinier de Ridder heeft bij dat evenement een wereldtitelgevecht in het middengewicht.

Vechtsport live op tv en livestream

Welke andere grote vechtsportevenementen zijn in Nederland en België live te bekijken op televisie of via een livestream? Bij Eleven Sports zendt men in België de UFC en Cage Warriors via een livestream uit. In Nederland heeft Talpa de live-uitzendrechten (televisie en gratis livestream) voor de UFC. Spike biedt met ingang van eind 2020 de evenementen van Glory Kickboxing live aan via een PPV-livestream. Via Fite is onder meer Enfusion Kickboxing per livestream te bekijken. Ook bieden zij een livestream veel boksen aan, waaronder Mike Tyson-Roy Jones. In België biedt VOO live op televisie en via de livestream Matchroom Boxing aan.

Lees verder

© 2017 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Enfusion Live Alkmaar op 9 oktober 2020 via livestreamEnfusion Live Alkmaar op 9 oktober 2020 via livestreamEnfusion is een organisatie die internationale vechtsportgala's houdt. Men focust zich daarbij doorgaans vooral op kickb…
IFP Enfusion Live: Wuppertal 17 oktober 2020 via livestreamIFP Enfusion Live: Wuppertal 17 oktober 2020 via livestreamOp zaterdag 17 oktober 2020 staat er een groot kickboksgala gepland van Enfsusion Live in Wuppertal (Duitsland). Op het…
Matchroom Boxing 2020 (met Bilal Laggoune) via livestreamMatchroom Boxing 2020 (met Bilal Laggoune) via livestreamOp zaterdag 31 oktober 2020 wordt er in Engeland een vechtsportgala georganiseerd door Matchroom Boxing. De hoofdwedstri…
WFL: Boxing InfluencersWFL: Boxing InfluencersOp zaterdag 28 maart 2020 zou het evenement 'Boxing Influencers - The Gold Edition' plaatsvinden. Vanwege het coronaviru…

UFC Fight Night 17 oktober 2020, live op tv & livestreamUFC Fight Night 17 oktober 2020, live op tv & livestreamOp zaterdag 17 oktober 2020 wordt er een UFC Fight Night gehouden. De hoofdwedstrijd op het programma van deze Fight Nig…
Glory 77 op 3 oktober 2020 in Katwijk - afgelastGlory 77 op 3 oktober 2020 in Katwijk - afgelastOp zaterdag 3 oktober zou er een kickboksgala gehouden worden door Glory Kickboxing. Dit is de toonaangevende organisati…
Bronnen en referenties
 • https://www.spiketv.nl/show/bellator-mma/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Gegard_Mousasi
 • http://bellator.spike.com/events/0aeo01/bellator-174-coenen-vs-budd
 • https://www.trouw.nl/opinie/sporten-is-het-beste-medicijn-tegen-onzekerheid~ac61d1b9/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Viacom
 • http://www.parool.nl/amsterdam/kooivechter-marloes-coenen-ik-zie-het-als-een-intense-levensstijl~a4466986/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Julia_Budd
 • https://en.wikipedia.org/wiki/WinStar_World_Casino

Reageer op het artikel "Bellator 250: Mousasi-Lima op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 29-10-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: MMA
Bronnen en referenties: 8
Schrijf mee!