MMA: Bellator Milaan 2019 met Melvin Manhoef, live op tv

MMA: Bellator Milaan 2019 met Melvin Manhoef, live op tv Op zaterdag 12 oktober 2019 wordt het vechtsportgala 'Bellator 230 - Milaan' georganiseerd. Het hoofdgevecht op het programma is een gevecht in de gewichtsklasse halfzwaargewicht (Light Heavyweight) tussen Melvin Manhoef en Yannick Bahati. Op het programma van dit evenement staat ook een MMA-wedstrijd van de befaamde ex-kickbokser Hesdy Gerges. Het hoofdprogramma van het evenement wordt in Nederland live op tv uitgezonden.

Bellator MMA

De organisatie Bellator bestaat sinds 2008. De term 'bellator' komt uit het Latijn en betekent 'krijger'. De oorspronkelijke naam van deze bond was 'Bellator Fighting Championships'. Later is dit veranderd in Bellator MMA, waarbij de afkorting MMA staat voor Mixed Martial Arts. In de volksmond wordt de sport Mixed Martial Arts ook wel 'kooivechten' genoemd.

Het Amerikaanse Bellator is in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste bonden in de MMA. Voor velen is het de op één na belangrijkste bond in deze vechtsport, na de UFC (Ultimate Fighting Championship). De grootste aandeelhouder van Bellator is het bedrijf Viacom, dat onder meer ook de eigenaar is van Paramount Pictures, MTV, Comedy Central, Nickelodeon, Paramount Tv en Spike tv.

Nederlanders bij Bellator

Naast Melvin Manhoef hebben ook diverse andere Nederlandse vechters faam gemaakt bij Bellator MMA. Tot de prominente Nederlanders die actief zijn (of zijn geweest) bij Bellator MMA behoren onder meer Marloes Coenen, Denis Kielholtz, Hesdy Gerges en Gegard Mousasi. Ook de fenomenale Jorina Baars staat onder contract bij Bellator, maar zij richt zich bij die organisatie niet op de MMA, doch puur op het kickboksen. Hoewel de bond Bellator vooral bekend is vanwege hun MMA-evenementen, organiseren zij soms ook vechtsportgala's waarbij naast de MMA-partijen ook enkele kickbokswedstrijden op het programma staan.

Biografie: Melvin Manhoef

Melvin Manhoef werd op 11 mei 1976 geboren in Paramaribo (Suriname). Hij is een ware vechtsportlegende, die uitblonk in zowel het kicboksen als in Mixed Martial Arts (MMA). Manhoef won onder meer de wereldtitel kickboksen (85MAX) bij de bond It's Showtime en de wereldtitel MMA bij de bond Cage Rage. Melvin Manhoef is echter vooral ook beroemd en geliefd bij veel vechtsportliefhebbers, omdat hij het publiek graag veel spektakel biedt bij zijn partijen.

Melvin Manhoef is anno 2019 al 43 jaar oud en het einde van zijn carrière als vechter nadert. Manhoef hoeft echter niet bang te zijn voor het zwarte gat: hij heeft al een groot aantal projecten naast zijn eigen vechtsportcarrière opgezet. Zo is hij de oprichter van de vechtsportorganisatie WFL en is hij daarbij ook de drijvende kracht achter het evenementen zoals Boxing Influencers (26 oktober 2019).

Programma Bellator 230 in Milaan op 12 oktober 2019

Bellator Kickboxing:

 • Vedergewicht: Kevin Ross - Shan Cangelosi
 • Catchweight (110 lbs.): Jade Jorano - Siliva La Notte
 • Lichtgewicht: Giacoma Licheri - Taras Hnatchuk
 • Vedergewicht: Enderson Bonat - Kebrom Neguse
 • Lichtgewicht: Chingiz Allazov - Sudsakorn Sor Klinmee
 • Vedergewicht: Gabriel Varga - Cristian Faustino

Bellator Milaan Preliminary card, MMA:

 • Lichtgewicht: Nicolo Soili - Dan Cassell

Bellator 230 card, MMA:

 • Weltergewicht: Walter Pugliesi - Andrea Fusi
 • Zwaargewicht: Dragos Zubco - Hesdy Gerges
 • Zwaargewicht: Domingos Barros - Kirill Sidelnikov
 • Light Heavyweight: Rafael Carvalho - Vadim Nemkov

Hoofdprogramma (Main Card), MMA: Bellator Milaan 2019

 • Light Heavyweight: Alessio Sakara - Canaan Grigsby
 • Lichtgewicht: Kane Mousah - Daniele Scatizzi
 • Weltergewicht: Stefano Paterno - Ashley Reece
 • Light Heavyweight: Melvin Manhoef - Yannick Bahati

Bellator Milaan live op tv op 12 oktober 2019

Welke zender? Spike Tv

De uitzendrechten van het evenement 'Bellator 230 - Milaan' zijn voor Nederland in handen van Spike tv. De zender Spike is te ontvangen door abonnees van digitale tv bij onder meer Ziggo en KPN. Bij Ziggo zit Spike bijvoorbeeld op het digitale kanaal 16. Spike heeft reeds jarenlang de uitzendrechten van Bellator, maar lange tijd hadden ze niet de rechten om deze evenementen in Nederland live uit te zenden. Ook bijvoorbeeld het evenement Bellator 200 in het voorjaar van 2018, waarop Mousasi zijn wereldtitel won, was in Nederland niet live te zien, doch werd wel wat later dat weekend op Spike Tv uitgezonden. In 2019 is dat echter veranderd en heeft Spike de uitzendrechten gekregen om de evenementen in Nederland ook live op tv te kunnen uitzenden. Zo is het evenement 'Bellator - Milaan' dus op de avond van 12 oktober 2019 live te zien op Spike Tv.

Hoe laat?

Hoe laat begint de live tv-uitzending van het gala Bellator Milaan op zaterdag 12 oktober 2019? De live tv-uitzending begint op Spike om 23u00. Daarin kan men live naar het hoofdprogramma kijken (veel overige partijen zijn op die avond op Spike Tv niet live te zien, maar worden later nog wel uitgezonden door die zender). De uitzending wordt gepresenteerd door Marloes Coenen en Jayjay Boske.

Vechtsport op diezelfde avond: Glory Kickboxing op Veronica Tv

Op diezelfde avond van zaterdag 12 oktober 2019 is er nog meer topvechtsport te bekijken: het kickboksgala 'Glory 69 - Düsseldorf' wordt op die avond door Veronica op tv uitgezonden (en is ook via een gratis livestream online te bekijken). Die tv-uitzending van Glory is grotendeels tegelijkertijd met het evenement van Bellator. De tv-uitzending van Glory is echter niet live. De ware vechtsportliefhebber kan dus al eerder op die avond via een gratis livestream wel naar het evenement van Glory kijken en later op de avond op televisie live (of opgenomen) naar Bellator kijken.

Livestream Bellator Milaan - 230 op 12 oktober 2019?

Livestream Spike?

Verzorgt Spike een livestream waarmee men het vechtsportgala van Bellator online kan bekijken op zaterdag 12 oktober 2019? Er is niet een officiële livestream van Spike voor dit gala. Wel bestaan er mogelijkheden om, buiten Spike Tv om, legaal per livestream deze uitzending van Bellator Milaan online te bekijken. Bijvoorbeeld via een livestream op de Go App. Daarover vindt u hieronder informatie.

Livestream via Go App

Het is mogelijk om vanaf 23u00 het gala per livestream op de Go App (online tv) te bekijken. Met die app kan men per livestream naar allerlei tv-zenders kijken. Tot de zenders die men zo per livestream kan bekijken behoort ook Spike. Deze tv-app is een dienst van VodafoneZiggo. Deze livestream-dienst is dus ook bedoeld voor klanten die een abonnement hebben op tv bij Ziggo. Alle kijkers van digitale televisie via Ziggo kunnen zonder iets te hoeven betalen online via een livestream (dus bijvoorbeeld op een smartphone of computer) naar dezelfde zenders kijken als thuis op hun tv. Spike zit in het standaard zenderpakket van Ziggo en is dus per livestream op die app te bekijken indien men klant van digitale tv bij dat bedrijf is. In de praktijk hebben zij op die app dus een 'gratis livestream' voor het vechtsportgala Bellator Milaan. Elke livestream op die app van Ziggo is in de hele EU te bekijken. (Buiten de EU is de livestream in de meeste landen geo-blocked. Tot de weinige landen buiten de EU waarop men wel via deze app per livestream naar televisie kan kijken behoren onder meer Noorwegen, Martinique en IJsland.)

Met deze app kan men dus ook per livestream naar de Nederlandse uitzending van dit vechtsportgala kijken als men in een ander land van de EU is, bijvoorbeeld wanneer men op vakantie is. Men kan op deze Ziggo Go App niet alleen per livestream naar televisie kijken, men kan ook elk programma (dus ook de live-uitzending van Bellator Milaan met het gevecht van Manhoef) zeven dagen lang per stream terugkijken.

Livestream InteractieveTv

Wat hierboven besproken werd qua opties voor een livestream voor klanten van Ziggo, is op ongeveer dezelfde manier ook mogelijk voor klanten van KPN, maar dan bij hun dienst 'InteractieveTv'. Men kan als klant van KPN tv kijken via een livestream op de site van die dienst. Die site is vooral bedoeld om per livestream tv te kijken op een desktop computer. Daarnaast is het ook mogelijk om via de daarbij behorende app (iTv) per livestream tv te kijken. Met die iTV-app kan men per livestream naar tv kijken op een smartphone of tablet. Zo'n livestream op die app is ook niet alleen in Nederland live te bekijken, maar eveneens in alle andere landen van de EU.

Livestream NLziet? Neen

Is het ook mogelijk om de wedstrijd van Manhoef via een livestream op de populaire tv-app NLziet te bekijken? Neen, hierop is geen livestream van deze wedstrijd te vinden. Spike Tv behoort namelijk net tot de zenders die men per livestream op die NLziet-app kan bekijken.

Uitslagen Bellator Milaan

Hoe verliep het gala Bellator Milaan? In het hoofdprogramma won Macedo op punten (split decision) van Mousah. Manhoef won op grandioze wijze in de eerste ronde via een TKO van Bahati. Paterno won op punten van Reece (unanieme jurybeslissing). Sakar won via een verbluffende TKO in 23 seconden van Grigsby.

Lees verder

© 2017 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
WFL: Boxing Influencers 2020WFL: Boxing Influencers 2020Op zaterdag 28 maart 2020 zou het evenement 'Boxing Influencers - The Gold Edition' plaatsvinden. Vanwege het coronaviru…
Kickboksen: Enfusion Live in 2020 via een livestreamKickboksen: Enfusion Live in 2020 via een livestreamEnfusion is een organisatie die internationale vechtsportgala's houdt. Men focust zich daarbij doorgaans vooral op kickb…
Glory 2019: Alex Pereira-Jason Wilnis, live tv en livestreamGlory 2019: Alex Pereira-Jason Wilnis, live tv en livestreamDe Braziliaan Alex Pereira verdedigt op vrijdag 17 mei 2019 zijn wereldtitel kickboksen in het middengewicht ('middlewei…
Voetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamOp maandag 7 september 2020 voetbalt Nederland tegen Italië. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de UEFA Nati…

UFC Fight Night 30 mei 2020, live op tv en livestreamUFC Fight Night 30 mei 2020, live op tv en livestreamOp zaterdag 30 mei 2020 wordt er een UFC Fight Night gehouden. Dit evenement vindt plaats in de UFC APEX te Las Vegas (N…
Kickboksen: Glory 75 in Utrecht, live op tv en livestreamKickboksen: Glory 75 in Utrecht, live op tv en livestreamOp zaterdag 29 februari 2020 wordt het 75e kickboksgala gehouden van de bond Glory Kickboxing. Dit is de toonaangevende…
Bronnen en referenties
 • https://www.spiketv.nl/show/bellator-mma/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Gegard_Mousasi
 • http://bellator.spike.com/events/0aeo01/bellator-174-coenen-vs-budd
 • https://www.trouw.nl/opinie/sporten-is-het-beste-medicijn-tegen-onzekerheid~ac61d1b9/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Viacom
 • http://www.parool.nl/amsterdam/kooivechter-marloes-coenen-ik-zie-het-als-een-intense-levensstijl~a4466986/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Julia_Budd
 • https://en.wikipedia.org/wiki/WinStar_World_Casino

Reageer op het artikel "MMA: Bellator Milaan 2019 met Melvin Manhoef, live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 06-02-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: MMA
Bronnen en referenties: 8
Schrijf mee!