InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Enfusion Live Eindhoven 2018, met Tayfun Ozcan - Andy Souwer

Enfusion Live Eindhoven 2018, met Tayfun Ozcan - Andy Souwer

Enfusion Live Eindhoven 2018, met Tayfun Ozcan - Andy Souwer In Eindhoven vindt op zaterdag 17 februari 2018 een groot kickboksgala plaats ter ere van de vijfde verjaardag van de organisatie Enfusion Live. De officiële benaming van dit evenement is 'The 5th Anniversary: Enfusion Live #61 & #62'. De hoofdwedstrijd van dit gala is het titelgevecht tussen Tayfun Ozcan (Turkije) en Andy Souwer (Nederland). Zij strijden om de Enfusion wereldtitel kickboksen in de gewichtsklasse tot 72,5 kilogram. Het evenement van Enfusion Live is via een livestream online te volgen.

Historie: Enfusion

Enfusion Reality
De kickboksorganisatie Enfusion werd opgericht door de Nederlander Edwin van Os. Het begon allemaal met een tv-concept genaamd Enfusion Reality. Dit waren kickbokscompetities die werden uitgezonden als een soort 'tv-reality soaps'. Dat concept bestond in de periode 2010-2014.

Enfusion Live
Naast die 'reality soaps' ging Enfusion vanaf 2013 ook gewone kickboksgala's organiseren. Deze gala's dragen de merknaam Enfusion Live. Nadat er in 2014 een einde kwam aan Enfusion Reality, werd Enfusion Live de core business van het bedrijf Enfusion. In 2018 viert men dus feestelijk in Eindhoven dat Enfusion Live vijf jaar bestaat.

Grote ambities
Enfusion is een organisatie met grote ambities. Dat bleek ook toen het in 2017 de strijd aanging voor het contracteren van één van de grootste namen uit het mondiale kickboksen: Badr Hari. Uiteindelijk heeft Hari toch Glory Kickboxing verkozen boven Enfusion Live. In maart 2018 maakt Hari zijn comeback op het gala 'Glory 51 - Ahoy Rotterdam'. Hij vecht daar de wedstrijd Badr Hari - Hesdy Gerges. De organisatie van Enfusion Live is het overigens niet eens met deze gang van zaken. Zij zijn mogelijk van plan om een rechtszaak tegen het management van Badr Hari te voeren, aangezien zij menen dat ze rechtsgeldige afspraken hadden met Hari en diens management, voor een komst van hem naar Enfusion Live.

Enfusion en Veronica Tv

De kickboksorganisatie Enfusion is in 2018 ook een samenwerkingsverband begonnen met het tv-station Veronica. Met ingang van 1 februari 2018 wordt er door deze tv-zender een serie programma uitgezonden, waarin men kickboksers volgt richting het prestigieuze Abu Dhabi-toernooi van Enfusion. Het tv-programma heet 'The Road To Abu Dhabi' en de eerste aflevering is op donderdag 1 februari om circa 23u40 op de zender Veronica tv te zien.

5th Anniversary: Enfusion Live #61 & #62

Om de vijfde verjaardag van Enfusion Live groots te vieren, staan er bij het gala op 17 februari 2018 twee maal zoveel wedstrijden op het programma als bij een gewoon gala van Enfusion. Het programma is opgedeeld in twee delen. Het eerste deel (vanaf 18u15) heet Enfusion Live #61. Het tweede deel van het programma (vanaf 21u15) heet Enfusion Live #62.

Er staan op die dag in Eindhoven drie wereldtitelgevechten op het programma. Het eerste deel van het programma (Enfusion Live #61) wordt afgesloten met een titelgevecht in de gewichtsklasse tot 75 kilogram, tussen Diogo Calado (Portugal) en Nordin van Roosmalen. Bij het tweede deel van het programma (Enfusion Live #62) stond oorspronkelijk een wereldtitelgevecht in het zwaargewicht op het programma: Luis Tavares (Nederland) - Ismael Lazaar (Marokko). De wedstrijd Tavares-Lazaar is echter afgelast. Enfusion Live #62 wordt afgesloten met een titelgevecht in de gewichtsklasse tot 72,5 kilogram: Tayfun Ozcan (Turkije) - Andy Souwer (Nederland).

Headliner: Tayfun Ozcan - Andy Souwer

Biografie: Tayfun Oczan
Tayfun Ozcan werd in 1991 geboren in Tilburg. Hij heeft de Turkse en de Nederlandse nationaliteit. Als kickbokser komt hij uit voor Turkije. Zijn bijnaam is The Turkish Turbine. Ozcan heeft in zijn carrière 88 kickbokswedstrijden gevochten. Daarin heeft hij 77 zeges behaald. Acht keer leed Tayfun Ozcan een nederlaag. Vier wedstrijden van hem eindigden in een 'draw' (gelijkspel). In 2015 behaalde hij bij Enfusion Live de wereldtitel in de gewichtsklasse tot 72,5 kilogram.

Biografie: Andy Souwer
Andy Souwer werd op 9 november 1982 geboren in Den Bosch. Hij begon al op zevenjarige leeftijd met kickboksen. Op zijn achttiende had hij al drie verschillende wereldtitels. In de loop der jaren heeft hij 180 profkickbokswedstrijden gevochten, waarvan hij er 160 won. 19 keer leed Souwer een nederlaag. Eén wedstrijd van hem eindigde in een 'draw'.

Jarenlang behoorde hij tot de succesvolste Nederlandse vechtsporters. Met name in Azië boekte Souwer grote successen (onder meer bij de legendarische bond K-1). Behalve in het kickboksen, leverde hij ook grote prestaties in het 'Shoot Boxing'. Dit is een vechtsport die in Azië populair is en die net andere regels heeft dan het reguliere kickboksen.

Op zoek naar nieuwe uitdagingen is Andy Souwer zich sinds circa 2015 op een andere vechtsport gaan richten: MMA (Mixed Martial Arts). Doordat hij zijn focus naar die sport heeft verlegd, heeft hij sinds 2016 geen officiële kickbokswedstrijd meer gevochten. Voor het grote titelgevecht tegen Ozcan, bij dit gala ter ere van de vijfde verjaardag van Enfusion Live, keert hij echter weer terug in de kickboksring.

Voorbeschouwing: Tayfun Ozcan vs Andy Souwer

Het titelgevecht tussen Ozcan en Souwer belooft een erg interessante wedstrijd te worden. Ozcan is een ‘Rising Star’ binnen het kickboksen, hij wordt al jaren beschouwd als een enorm talent. Souwer is een vechtsporter met een buitengewoon imposant palmares. Hij is echter wel al 35 jaar en focust zich al enige jaren vooral op de MMA en niet meer zo zeer op het kickboksen. In theorie lijkt Ozcan de favoriet te zijn in het gevecht ‘Tayfun Ozcan vs Andy Souwer’. Mede vanwege zijn enorme ervaring moet Souwer echter zeker niet kansloos worden geacht.

Indoor Sportcentrum Eindhoven

Het verjaardagsfeest van Enfusion Live vindt plaats in het Indoor Sportcentrum Eindhoven. Dit sportcomplex bevindt zich in de Genneper Parken, aan de Theo Koomenlaan. Dat is aan de zuidkant van de stad Eindhoven.

Programma Enfusion Live 5th Anniversary

Hieronder vindt u het programma van dit kickboksgala. Hoe lang duren de wedstrijden bij Enfusion Live? De reguliere wedstrijden gaan bij dit gala over drie ronden van drie minuten. De drie titelgevechten gaan over vijf ronden. Het wereldtitelgevecht in het zwaargewicht Luis Tavares-Ismael Lazaar is afgelast. In plaats daarvan verdedigt Luis Tavares zijn wereldtitel in maart op het gala Enfusion Live Abu Dhabi.

Enfusion #61 Eindhoven - 17 februari 2018 vanaf 18u30:
 • 67 kg dames: Sheena Widdershoven (Nederland) wint van Djamara Vers (extra 4e ronde)
 • 70 kg heren: Yassine Ambari (Marokko) wint van John Binkhorst (Nederland)
 • 100 kg heren: Perry Reichling (Nederland) wint van Mohammed Dadoo (Marokko)
 • 85 kg heren: Vladislav Koshel wint van Boubaker El Bakouri (Marokko) (unaniem jurybeslissing)
 • 67 kg heren: Anas Aaras (Marokko) wint van Andre Estevao (Angola)
 • 70 kg heren: Paul Jansen (Nederland) wint van Percy De Maeyer (België) (knock-out)
 • 75 kg heren titelgevecht: Redouan Laarkoub wint van Nordin Van Roosmalen

Enfusion #62 Eindhoven - 17 februari 2018 vanaf 21u15:
 • 67 kg heren: Youssef El Haji (Marokko) wint van Khalid El Moukadam (Marokko) (unanieme jurybeslissing)
 • 72,5 kg heren: Bilal Loukili (Marokko) wint van Moreno Monti (Nederland) (knock-out)
 • 70 kg heren: Ismael Benali (Marokko) wint van Engin Kutuk (Turkije) (knock-out)
 • 63 kg heren: Soufiane Kaddouri (Marokko) wint van Baris Karabas (Marokko) (jurybeslissing)
 • 100 kg titelgevecht: Luis Tavares (Nederland) - Ismael Lazaar (Marokko) (afgelast)
 • 72,5 kg heren: Nordin Ben Moh (Marokko) wint van Albert Kraus (Nederland)
 • 72,5 Kg heren titelgevecht: Tayfun Ozcan (Turkije) - Andy Souwer (Nederland)

Livestream Enfusion Live Eindhoven: Enfusion tv

Dit kickboksgala is online via een livestream te volgen. Dit is overigens wel een livestream waarvoor men dient te betalen. De livestream van het gala is te vinden op de website van Enfusion Tv. Op die site kan men per livestream ook naar de andere gala's van Enfusion kijken. Het is mogelijk om via PPV (Pay Per View) de livestream van één evenement te kopen. Daarnaast is het echter ook mogelijk om een vast abonnement op de livestream van Enfusion te nemen.

Er was overigens nog het gerucht dat het Eindhovense gala van Enfusion mogelijk niet alleen per livestream, maar ook live op tv zou worden uitgezonden. Mogelijke gegadigden voor de live tv-uitzending waren volgens dat gerucht de Belgische zender Eleven Sports en het Nederlandse Veronica Tv. Dit klopt echter niet. 'The Fifth Anniversary of Enfusion Live - Eindhoven 2018' is op 17 februari niet live op tv te bekijken, het wordt alleen online via de livestream uitgezonden.

Enfusion Live in Abu Dhabi

Het eerstvolgende grote gala van Enfusion Live na het evenement in Eindhoven is het kickboksgala Enfusion Live Abu Dhabi 2018 dat op vrijdag 9 maart wordt gehouden. Bij dat evenement staan drie wereldtitelgevechten op het programma.

Lees verder

© 2018 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
WK voetbal 2018: België-Japan, live tv en livestreamWK voetbal 2018: België-Japan, live tv en livestreamBelgië speelt op maandag 2 juli tegen Japan in de achtste finale van het WK voetbal 2018. De match België-Japan wordt ge…
Uitzendingen Tour de France 2018 op tvUitzendingen Tour de France 2018 op tv105de editie van de Ronde van Frankrijk, of ook wel de Tour de France genoemd, begint op zaterdag 7 juli 2018 met de sta…
Voetbal 2018: Ajax-Feyenoord, live tv en livestreamVoetbal 2018: Ajax-Feyenoord, live tv en livestreamOp zondag 28 oktober 2018 wordt de competitiewedstrijd Ajax-Feyenoord gespeeld. De wedstrijd vindt plaats in de Johan Cr…
Voetbal 2018: België-Nederland live op tv en livestreamVoetbal 2018: België-Nederland live op tv en livestreamOp dinsdag 16 oktober 2018 speelt België een oefenwedstrijd tegen Nederland. Deze wedstrijd vindt plaats in Brussel. De…
Rapencross: Brico Cross Lokeren 2018, live tv en livestreamRapencross: Brico Cross Lokeren 2018, live tv en livestreamOp zaterdag 13 oktober 2018 wordt de Brico Cross Lokeren verreden. Deze Belgische veldrit wordt ook wel de Rapencross Lo…
Bronnen en referenties
 • http://enfusion-tv.com/events/61-eindhoven-netherlands/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Enfusion
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Andy_Souwer
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Tayfun_Ozcan
 • https://www.youtube.com/watch?v=ylUBlAuVEtE

Reageer op het artikel "Enfusion Live Eindhoven 2018, met Tayfun Ozcan - Andy Souwer"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 21-08-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!