InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Kickboksen: Enfusion Live Eindhoven op 29 februari 2020

Kickboksen: Enfusion Live Eindhoven op 29 februari 2020

Kickboksen: Enfusion Live Eindhoven op 29 februari 2020 In Eindhoven vindt op zaterdag 29 februari 2020 een groot kickboksgala plaats. Op het programma van dit gala staat een wereldtilgevecht in het zwaargewicht tussen Levi Rigters en Murat Aygun. Ook staat er een wedstrijd van Tayfun Ozcan tegen Daniel Moscardo op het programma van dit evenement. Men kan dit kickboksgala via een livestream online te bekijken.

Historie: Enfusion

Enfusion Reality

De kickboksorganisatie Enfusion werd opgericht door de Nederlander Edwin van Os. Het begon allemaal met een tv-concept genaamd Enfusion Reality. Dit waren kickbokscompetities die werden uitgezonden als een soort 'tv-reality soaps'. Dat concept bestond in de periode 2010-2014.

Enfusion Live

Naast die 'reality soaps' ging Enfusion vanaf 2013 ook gewone kickboksgala's organiseren. Deze gala's dragen de merknaam Enfusion Live. Nadat er in 2014 een einde kwam aan Enfusion Reality, werd Enfusion Live de core business van het bedrijf Enfusion. Hun gala's zenden zij doorgaans uit op het internet via een livestream.

Grote ambities

Enfusion is een organisatie met grote ambities. Dat bleek ook toen het in 2017 de strijd aanging voor het contracteren van één van de grootste namen uit het mondiale kickboksen: Badr Hari. Uiteindelijk heeft Hari toch Glory Kickboxing verkozen boven Enfusion Live.

Locatie Enfusion Eindhoven: Indoor Sportcentrum Eindhoven

Het kickboksgala van Enfusion Live vindt plaats in het Indoor Sportcentrum Eindhoven. Dit sportcomplex bevindt zich in de Genneper Parken, aan de Theo Koomenlaan. Dat is aan de zuidkant van de stad Eindhoven.

Publiekstrekkers Enfusion Eindhoven: Tayfun Ozcan, Levi Rigters en Murat Aygun

De drie grootste namen op het programma van dit evenement zijn Ozcan, Rigters en Aygun. Rigters en Aygun nemen het tegen elkaar op in een Enfusion wereldtitelgevecht in het zwaargewicht. De tegenstander van Ozcan is bij dit evenement de Spanjaard Daniel Moscardo.

Biografie: Tayfun Oczan

Tayfun Ozcan werd in 1991 geboren in Tilburg. Hij heeft de Turkse en de Nederlandse nationaliteit. Als kickbokser komt Tayfun Ozcan uit voor Turkije. De bijnaam van Tayfun Ozcan is The Turkish Turbine. Ozcan heeft in zijn carrière 94 kickbokswedstrijden gevochten. Daarin heeft Tayfun Ozcan 83 zeges behaald. Acht keer leed Tayfun Ozcan een nederlaag. Vier wedstrijden van Tayfun Ozcan eindigden in een 'draw' (gelijkspel). In 2015 behaalde Tayfun Ozcan bij Enfusion Live de wereldtitel in de gewichtsklasse tot 72,5 kilogram.

Biografie: Murat Aygun

Op 13 december 1988 werd Murat Aygun geboren. Hij komt uit Enschede. Aygun heeft zowel de Turkse als de Nederlandse nationaliteit. Zijn bijnaam als kickbokers is 'The Butcher'. Hij heeft een rijke erelijst. Daarop staan onder meer de ISKA wereldtitel in het zwaargewicht, de Heat Kick Heavyweight Titlet en de WFL Heavyweight Title. Aygun heeft een lengte van 1'85. Zijn wedstrijdgewicht is doorgaans circa 105 kilogram.

Biografie: Levi Rigters

Levi Ritgers is de regerende wereldkampioen kickboksen in het zwaargewicht bij de organisatie Enfusion. Hij heeft een lengte van 2 meter. Zijn wedstrijdgewicht is circa 110 kilogram. Rigters werd geboren in 1995 in Nederland.

Programma: wedstrijden op Enfusion Live Eindhoven op 29 februari 2020

Welke wedstrijden staan verder op het programma, naast het gevecht tussen Rigters en Aygun? Er staat op het programma ook een wereldtitelgevecht in de categorie 'tot 85 kilogram' tussen El Boustati en El Bakouri. De rest van het programma is nog niet officieel bekend. Zodra het bekend is, wordt het hier gemeld. Tickets zijn te koop vanaf 1 december 2019.

Livestream Enfusion Eindhoven op 29 februari 2020

Livestream van Infusion via Cleeng (mondiaal)

Dit kickboksgala is online via een livestream te volgen. Met zo'n livestream kan men de wedstrijden van dit gala op een computer of smartphone volgen. De officiële livestream is wel een stream waarvoor men dient te betalen. (Een geheel legaal alternatief hiervoor is de livestream via de Go App, die verderop wordt beschreven.) De officiële livestream van het gala is te vinden op de website van Enfusion Tv. Op die site kan men per livestream ook naar de andere gala's van Enfusion kijken. Is dit een gratis livestream van deze vechtsportgala's? Neen, het is niet een gratis stream. Het is mogelijk om via PPV (Pay Per View) de livestream van één evenement te kopen. Daarnaast is het echter ook mogelijk om een vast abonnement op de livestream van Enfusion te nemen. Daarmee kan men in de abonnementsperiode elk evenement van Enfusion via een livestream van hen bekijken. De registratie en betalingen voor de livestream van Enfusion worden anno 2020 geregeld via Cleeng.

Livestream via tv-app?

Kan men dit kickboksgala van Enfusion ook volgen via een livestream op een tv-app zoals de Go App (Ziggo) of de iTV-app (KPN)? Dat is alleen mogelijk als dit gala door Viceland live op tv wordt uitgezonden. Hierover is echter nog onduidelijkheid.

Enfusion Eindhoven op tv?

In de loop der tijd zijn er diverse evenementen van Enfusion op tv uitgezonden door diverse omroepen. Zo waren er uitgebreide samenvattingen te zien bij Veronica Tv. Ook waren er in 2018 en 2019 diverse gala's van Enfusion live op tv te zien bij de zender Viceland (de tv-zender van het mediaplatform VICE). Het is nog niet zeker of zij ook dit gala in februari 2020 uitzenden. Zodra dat bekend is, wordt het hier gemeld.

Lees verder

© 2018 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Enfusion Live Abu Dhabi 2019 op tv en livestreamEnfusion Live Abu Dhabi 2019 op tv en livestreamOp vrijdag 6 december 2019 wordt er een groot kickboksgala georganiseerd door Enfsusion Live in Abu Dhabi. Op het progra…
WFL: Boxing Influencers 2020WFL: Boxing Influencers 2020Op zaterdag 28 maart 2020 wordt het evenement 'Boxing Influencers - The Gold Edition' georganiseerd. Dit is een groot ve…
Boksen: Jake Paul - AnEsonGib, op 30 januari 2020Boksen: Jake Paul - AnEsonGib, op 30 januari 2020Beroemdheden die het tegen elkaar opnemen in de boksring. Sinds het eerste gevecht tussen de YouTube-sterren Logan Paul…
Kickboksen 2019: Glory in Chicago, live op tv en livestreamKickboksen 2019: Glory in Chicago, live op tv en livestreamIn november 2019 organiseert Glory Kickboxing twee grote evenementen in Chicago (USA). Op vrijdag 22 november vindt daar…
Glory 2019: Alex Pereira-Jason Wilnis, live tv en livestreamGlory 2019: Alex Pereira-Jason Wilnis, live tv en livestreamDe Braziliaan Alex Pereira verdedigt op vrijdag 17 mei 2019 zijn wereldtitel kickboksen in het middengewicht ('middlewei…
Bronnen en referenties
  • http://enfusion-tv.com/events/61-eindhoven-netherlands/
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Enfusion
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Andy_Souwer
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Tayfun_Ozcan
  • https://www.youtube.com/watch?v=ylUBlAuVEtE

Reageer op het artikel "Kickboksen: Enfusion Live Eindhoven op 29 februari 2020"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 28-12-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!