InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Voetbal 2018: Ajax-Feyenoord, live tv en livestream

Voetbal 2018: Ajax-Feyenoord, live tv en livestream

Voetbal 2018: Ajax-Feyenoord, live tv en livestream Op zondag 28 oktober 2018 wordt de competitiewedstrijd Ajax-Feyenoord gespeeld. De wedstrijd vindt plaats in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Deze 'klassieker' is live op tv en online per livestream te bekijken. Door welke zender wordt Ajax-Feyenoord live op tv uitgezonden? Waar vindt men de livestream van Ajax-Feyenoord? Hoe laat is de aftrap van Ajax-Feyenoord?

Feyenoord

Deze Rotterdamse club werd opgericht op 19 juli 1908. In de begintijd droeg deze vereniging overigens nog niet de naam Feyenoord. Oorspronkelijk was de clubnaam Wilhelmina. In 1909 werd die naam veranderd in HFC. Kort daarna veranderde men de clubnaam in RVV Celeritas. Pas in 1912 koos de club voor de naam Feijenoord. In 1970 werd de schrijfwijze van de naam van de club veranderd in Feyenoord (dus met een y in de plaats van ij).

Erelijst Feyenoord in Nederland

Feyenoord heeft in de loop de jaren een rijke erelijst opgebouwd. In 1924 behaalde de Rotterdamse club voor het eerst het landkampioenschap. In totaal heeft Feyenoord vijftien keer de landstitel gewonnen. In die ranglijst van Nederlandse titels staat Feyenoord derde achter Ajax en PSV.

In de ranglijst van clubs met de meeste eindzeges in de KNVB Beker staat Feyenoord tweede achter Ajax. De Amsterdammers wonnen de KNVB Beker achttien keer en de Rotterdammers wonnen hem dertien keer. Feyenoord won de beker voor het eerst in 1930. De voorlopig laatste eindzege in het bekertoernooi was in 2018. Feyenoord stond overigens in totaal zeventien keer in de KNVB bekerfinale. dertien keer wonnen ze en vier keer waren ze de verliezende finalist.

Internationale successen van Feyenoord

Ook boekte Feyenoord grote internationale successen. In 1970 was het de eerste Nederlandse club die de Europacup I won (de voorloper van de Champions League). Datzelfde jaar wonnen ze ook de Wereldbeker. Feyenoord won twee keer de UEFA Cup: in 1974 en in 2002.

Feyenoord live

De eerstvolgende wedstrijd van Feyenoord na afloop van Ajax-Feyenoord is de wedstrijd in de KNVB Beker: Feyenoord-ADO Den Haag op 1 november. Die wedstrijd van Feyenoord in het bekertoernooi is gratis live op tv te zien op het 'open net' van FOX Tv.

AFC Ajax

De officiële oprichtingsdatum van AFC Ajax is 18 maart 1900. In de loop der jaren won Ajax 33 keer het landskampioenschap van Nederland. Daarmee is Ajax de succesvolste club uit de geschiedenis van het Nederlandse competitievoetbal. 18 keer won Ajax de KNVB Beker en 8 keer won deze Amsterdamse club de Johan Cruijf Schaal.

Internationale successen

De grootste internationale successen van deze club uit Amsterdam waren de vier eindzeges in de Europa Cup I (Champions League). Twee keer won Ajax de wereldbeker. Ook won AFC Ajax één keer de UEFA Cup en één keer de Europa Cup II. Verder won de club uit Amsterdam drie keer de Europese Super Cup. Qua internationale successen is Ajax dus ook de succesvolste Nederlandse club uit de voetbalhistorie.

De Klassieker: historische statistieken

In de loop der jaren hebben Ajax en Feyenoord in totaal 184 officiële wedstrijden tegen elkaar gespeeld (dus niet alleen competitiewedstrijden, maar ook bekerwedstrijden, enzovoort). Van die 184 wedstrijden werden er 84 gewonnen door Ajax. 56 wedstrijden werden gewonnen door Feyenoord. 44 keer eindigde de klassieker in een gelijkspel.

Ajax-Feyenoord op 28 oktober 2018: opstellingen en statistieken

Hoe laat was de aftrap van Ajax-Feyenoord? De aftrap was op zondag 28 oktober 2018 om 14u30. De scheidsrechter was Kuipers. Er waren bij deze klassieker 53.720 toeschouwers aanwezig. Ajax won met 3-0.

Opstelling Ajax (en wissels)

Onana, Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico, Schöne (Neres/46), V.d. Beek (De Wit/86), Frenkie de Jong, Ziyech, Dolberg(Huntelaar/64) en Tadic.

Opstelling Feyenoord (en wissels)

Bijlow, St.Juste, Botteghin, V.d. Heijden, Verdonk, Berghuis, Clasie, Toornstra (Larsson/66), Vilhena, Van Persie (Nieuwkoop/46) en Jörgensen (Vente/81).

Uitslag Ajax-Feyenoord: 3-0

Doelpunten Ajax: Bijlow (22/eigen doelpunt), Ziyech (41) en Tadic (80).

Kaarten

  • Gele kaart Ajax: Mazraoui
  • Gele kaarten Feyenoord: Toornstra en Berghuis
  • Rode kaart Feyenoord: St. Juste

Ajax-Feyenoord live op tv: hoe laat en welke zender?

De wedstrijd Ajax-Feyenoord wordt op zondag 28 oktober 2018 live op tv uitgezonden door FOX Sports. Om 13u30 begint er een uitgebreide voorbeschouwing live op de zender FOX Sports 3. Vervolgens wordt de wedstrijd (aftrap: 14u30) die middag live uitgezonden op FOX Sports 3 en FOX Sports 1. Na afloop van de wedstrijd Ajax-Feyenoord is er vanaf circa 16u25 een uitgebreide nabeschouwing te zien op FOX Sports 3.

Om de zenders van FOX Sports te kunnen bekijken, dient men een abonnement op deze zenders te hebben. Wie toch graag live deze wedstrijd wil bekijken op tv maar geen abonnement heeft, kan via z'n tv-provider een dagpas (een abonnement voor één dag) kopen op de zenders van FOX Sports. Met zo'n dagpas kan men een etmaal lang live naar de zenders van FOX Sports kijken.

Feyenoord gratis live kijken op tv in de beker tegen ADO

Voor de wedstrijd van Feyenoord tegen Ajax dient men dus een abonnement bij FOX Sports te hebben. Dat geldt niet voor de volgende wedstrijd van deze Rotterdamse club: Feyenoord-ADO Den Haag (1 november). Die wedstrijd in de KNVB Beker wordt namelijk uitgezonden op het 'open net' FOX Tv, dat bij de meeste Nederlanders in hun standaard tv-pakket zit; zij kunnen die zender dus gratis via digitale tv kijken.

Livestream Ajax-Feyenoord

Er wordt door FOX Sports een livestream beschikbaar gesteld van Ajax-Feyenoord. Deze livestream van Ajax-Feyenoord bevindt zich op de FOX Sports GO app. Met die livestream kan men Ajax-Feyenoord dus live bekijken op een smartphone of computer. Is dit een gratis livestream? Om deze officiële stream van Ajax-Feyenoord wil bekijken, dient men een abonnement op deze dienst te hebben, dus neen, dit is geen gratis livestream.

Livestream via dagpas

Is het mogelijk om online de livestream van alleen deze wedstrijd te kopen via PPV (Pay Per View) bij FOX Sports? Neen, helaas is dit niet meer mogelijk, men kan alleen deze livestream bekijken als men een abonnement op de FOX Sports Go App heeft. FOX Sports biedt geen optie meer aan voor het kopen van een livestream via PPV (Pay Per View). Is het mogelijk om online een dagpas te kopen, waarmee men als het ware een digitaal abonnement voor elke livestream koopt voor één etmaal? Neen, lange tijd was het mogelijk om zo alsnog een livestream van FOX Sports te kunnen bekijken, maar anno het najaar van 2018 is dat niet meer zo. Het is het beleid van FOX Sports geworden om PPV of een dagpas voor een digitale livestream alleen nog maar mogelijk te maken bij zeer speciale evenementen (zoals The Fight Of The Century van Mayweather en McGregor). Wie bij andere momenten dus legaal slechts één wedstrijd bij FOX Sports wil bekijken, moet dat anno het najaar van 2018 niet via een livestream doen, maar via een dagpas voor de digitale tv.

Lees verder

© 2016 - 2018 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Eredivisie voetbal programma 2008 - 2009Eredivisie voetbal competitie 2008 - 2009 Het complete wedstrijdoverzicht van de nieuwe voetbalcompetitie is er weer! Ve…
Eredivisie 2014-2015 Feyenoord programmaEredivisie 2014-2015 Feyenoord programmaFeyenoord speelt in het Eredivisie-seizoen 2014-2015 zijn eerste wedstrijd uit tegen ADO Den Haag. Op zondag 10-08-14 st…
Speelschema en programma eredivisie voetbal 2012-2013Speelschema en programma eredivisie voetbal 2012-2013Vanaf vrijdag 10 augustus 2012 wordt er weer gevoetbald in de eredivisie. Tijdens het seizoen 2012-2013 zullen alle weds…
Speelschema Eredivisie 2012-2013, programma en uitslagenHet seizoen 2011-2012 zit er weer bijna op, de kampioen is bekend, de play-offs zullen moeten beslissen welke teams prom…
Eredivisie 2010 - 2011, programma en uitslagen (wedstrijden)Eredivisie 2010 - 2011, programma en uitslagen (wedstrijden)Wedstrijden eredivisie 2010-2011: in het eredivisie seizoen 2009-2010 is FC Twente voor het eerst kampioen geworden. Wel…
Bronnen en referenties
  • http://www.dekuip.nl/het-stadion-de-kuip/stadion-feijenoord
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Feyenoord
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/KNVB_beker
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/AFC_Ajax
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Klassieker

Reageer op het artikel "Voetbal 2018: Ajax-Feyenoord, live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 28-10-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!