Voetbal 2020: AZ-Feyenoord, live op tv en livestream

Voetbal 2020: AZ-Feyenoord, live op tv en livestream Op woensdag 8 april 2020 zou Feyenoord tegen AZ spelen. Dit eredivisieduel zou plaatsvinden in het AFAS Stadion te Alkmaar. Deze wedstrijd tussen Feyenoord en AZ is echter afgelast vanwege het coronavirus. Men had nog enige tijd de hoop dat dit duel in juni 2020 alsnog kon worden gespeeld (doch dan zonder publiek). Uiteindelijk heeft men echter besloten om de eredivisie in het geheel niet verder uit te spelen en dus ook deze wedstrijd niet meer te spelen.

Coronavirus en voetbal

Ontzettend veel voetbalwedstrijden zijn in de lente van 2020 afgelast vanwege de coronacrisis. Deze crisis heeft een enorme impact op de sportwereld, maar vanzelfsprekend ook op de rest van de maatschappij. Ontwikkelingen rondom deze zijn te volgen via de NOS journaals, die extra vaak worden uitgezonden tijdens deze crisis. Maatregelen van de Nederlandse regering tegen het coronavirus worden aangekondigd bij de persconferenties van de regering. Men kan de ontwikkeling en omvang van de coronacrisis volgen via de wereldkaart van het coronavirus van de Johns Hopkins University.

Feyenoord

Deze Zuid-Rotterdamse voetbalclub werd opgericht op 19 juli 1908 in het koffiehuis 'De Vereeniging' aan de Oranjeboomstraat te Rotterdam. Dat koffiehuis bevond zich in de wijk Feijenoord. Oorspronkelijk noemden ze hun nieuwe voetbalvereniging overigens Wilhelmina, als eerbetoon aan de toenmalige koningin. Om diverse redenen veranderde de club echter binnen enkele jaren diverse malen van clubnaam. Uiteindelijk nam men in 1912 de naam Feijenoord aan. Men behield die schrijfwijze tot aan 1971. Toen werd de clubnaam veranderd in Feyenoord (dus met een 'y' in de plaats van een 'ij'). Mede vanwege de grote internationale successen van de Rotterdamse club, besloot men de schrijfwijze met name voor het internationale publiek te vergemakkelijken.

De Kuip: Stadion Feijenoord

Sinds 1937 is 'Stadion Feijenoord' de thuisbasis van deze Rotterdamse club. In de volksmond wordt dit stadion doorgaans 'De Kuip' genoemd. Het stadion is in de loop der jaren diverse malen grondig gerenoveerd. Sinds 1994 heeft dit stadion een capaciteit van 51.117 toeschouwers.

Er is dikwijls onduidelijkheid over de schrijfwijze van de officiële naam van het stadion: is dit 'Stadion Feyenoord' of 'Stadion Feijenoord'. In de publiciteit noemt men het stadioncomplex doorgaans 'Stadion Feyenoord'. Die spelling gebruikt men zelfs op de hekken voor het stadion en op het briefpapier. Toch is de officiële naam van het stadion nog altijd Stadion Feijenoord (met dus de oude spelling, met een ij in plaats van een y). Bij de Kamer van Koophandel staat het bedrijf achter het stadion ook nog altijd ingeschreven als 'Stadion Feijenoord NV.

Erelijst Feyenoord

Feyenoord behoort samen met PSV en Ajax tot de traditionele 'Top Drie' van het Nederlandse profvoetbal. 15 keer won Feyenoord het landskampioenschap. De KNVB Beker werd door hen 13 keer gewonnen. Vier keer won Feyenoord de Johan Cruijff Schaal. Feyenoord was in 1970 de eerste Nederlandse club die de Europa Cup I (de voorloper van de Champions League) won. In dat jaar won Feyenoord ook de Wereldbeker voor Clubteams. Tot de overige grote internationale successen van Feyenoord behoren de twee eindzeges in de UEFA Cup (1974 en 2002).

AZ

Op 10 mei 1967 werd de voetbalclub AZ opgericht. De clubnaam AZ is een afkorting van 'Alkmaar Zaanstreek-Combinatie'. De voetbalvereniging AZ ontstond namelijk als gevolg van een fusie tussen de voetbalclub FC Zaanstreek en Alkmaar '54. Hoe ziet anno 2020 de erelijst van AZ eruit? Twee keer won AZ het landskampioenschap: in 1981 en 2009. Vier keer won AZ de KNVB Beker: in 1978, 1981, 1982 en 2013. Anno 2020 is Arne Slot de trainer van AZ.

Wedstrijdinfo AZ-Feyenoord: Hoe laat? Opstellingen?

Hoe laat?

Hoe laat is de aftrap van dit duel van de Rotterdamse club tegen AZ? Die is op woensdag 8 april 2020 om 18u45.

Opstelling Feyenoord? Opstelling AZ?

Met welke opstelling speelt Feyenoord? Hoe ziet de opstelling van AZ eruit? Hier vindt u t.z.t. beide opstellingen.

AZ-Feyenoord live op tv (8 april 2020)

Welke zender?

De uitzendrechten van de eredivisie zijn in handen van FOX. Zodra bekend is op welke zender AZ-Feyenoord wordt uitgezonden, dan wordt dat hier gemeld.

Hoe laat?

Zodra bekend is hoe laat de live tv-uitzending van AZ-Feyenoord begint, dan wordt dat hier gemeld.

Livestream AZ-Feyenoord (8 april 2020)

Livestream AZ-Feyenoord op FOX Sports

Een officiële livestream wordt verzorgd door FOX Sports. Met hun livestream kan men dit duel van Feyenoord tegen AZ via een smartphone of op een computer bekijken. Die livestream bevindt zich op de FOX Sports Go App. De livestream begint tegelijkertijd met de live tv-uitzending van dit eredivisieduel. Men dient een abonnement op die dienst te hebben om deze livestream op die app te kunnen bekijken.

Livestream AZ-Feyenoord via Go App (hele EU)

Voor mensen met zowel een abonnement op FOX Sports als ook Ziggo, is het mogelijk via een livestream op de Go App (online tv)] naar de wedstrijd van Feyenoord tegen AZ te kijken. Dit is een dienst van Ziggo, waarmee men online (via een livestream) naar tv kan kijken. Hiermee kan men in de hele Europese Unie per livestream naar tv kijken. FOX Tv behoort tot de zenders die men als klant van Ziggo automatisch (gratis) per livestream op deze app kan bekijken. Zo kan men als voetbalfan dus ook op vakantie in een ander EU-land via de livestream dit duel bekijken. De livestream is ook beschikbaar in enkele landen buiten de EU, waaronder Noorwegen, IJsland en Liechtenstein. In de meeste landen buiten de Europese Unie is elke livestream op deze app (en dus ook de stream van de live-uitzending van deze voetbalwedstrijd) geo-blocked. Men kan niet alleen via de livestream naar tv kijken op die app, men kan elke uitzending (en dus ook de uitzending van deze wedstrijd van deze Rotterdamse club tegen AZ) achteraf ook online een week via een stream terugkijken. Behalve in de EU, kan men als klant van Ziggo ook in diverse andere landen via deze app per 'gratis' livestream tv kijken. Onder de landen waar men via livestream op deze app dus ook dit duel kan bekijken zijn Noorwegen, IJsland, Frans-Guyana en Martinique.

Livestream eredivisie via iTV

Voor klanten van KPN met een aanvullend abonnement op FOX Sports is het mogelijk om deze wedstrijd van de Rotterdamse club tegen AZ via een livestream te bekijken op de iTV-app. Deze app is bedoeld om live via een stream naar televisie te kijken op een smartphone of tablet. De iTV-app is qua opties om per livestream op een smartphone of tablet naar tv te kijken grotendeels vergelijkbaar met de Go App van Ziggo. Men kan ook op de iTV-app in de heel EU per livestream naar tv kijken. In het merendeel van de landen buiten de Europese Unie is zo'n livestream op die app daarentegen 'geo-blocked'.

Livestream Play Sports?

Wordt dit duel ook via een livestream uitgezonden door Telenet Play Sports? Zodra dat bekend is, wordt het hier gemeld.

Livestream Feyenoord-AZ via Interactieve Tv (KPN)?

Wanneer men als klant van KPN, met een aanvullend abonnement op FOX Sports, deze wedstrijd van Feyenoord tegen AZ via een livestream op een desktop computer of laptop wil bekijken, dan kan men dat doen via een livestream op de KPN-site van Interactieve Tv. Via die site en die app kan men dus online per livestream onder meer naar de zender FOX Tv kijken. Elke livestream op die site en die app is voor klanten van Interactieve Tv bij KPN in de gehele EU 'gratis' te bekijken. In de meeste overige landen is elke livestream op zowel de iTV-app als op de site van Interactieve Tv geo-blocked (geblokkeerd).

Livestream AZ-Feyenoord via NLziet? Neen

Is het eveneens mogelijk om de live tv-uitzending van deze wedstrijd van Feyenoord tegen AZ via een livestream op de NLziet-app te bekijken? Met die app kan namelijk online per livestream naar diverse Nederlandse tv-zenders kijken. De zenders van FOX behoren echter niet tot de zenders die per livestream op die app beschikbaar zijn. Men kan de wedstrijd van AZ tegen Feyenoord dus niet op die app bekijken. Op die app kan men per livestream alleen kijken naar zenders van NPO, RTL Nederland en Talpa.

Lees verder

© 2016 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2020: Feyenoord-Sparta, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Feyenoord-Sparta, live op tv en livestreamOp zondag 9 augustus 2020 wordt de wedstrijd Feyenoord-Sparta Rotterdam gespeeld. Dit is een oefenwedstrijd voor deze er…
Voetbal 2020: Feyenoord-Ajax, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Feyenoord-Ajax, live op tv en livestreamOp zondag 22 maart 2020 wordt de wedstrijd Feyenoord-Ajax gespeeld in de Nederlandse eredivisie. Dit duel vindt plaats i…
Voetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamOp maandag 7 september 2020 voetbalt Nederland tegen Italië. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de UEFA Nati…
KNVB Bekerfinale 2021, live op tv en livestreamKNVB Bekerfinale 2021, live op tv en livestreamIn het voorjaar van 2021 wordt de KNVB bekerfinale gespeeld. Deze wedstrijd vindt plaats in het Rotterdamse 'Stadion Fei…

Vrouwenvoetbal: Nederland-Noorwegen (OKT 2016), live op tvVrouwenvoetbal: Nederland-Noorwegen (OKT 2016), live op tvOp zaterdag 5 maart 2016 speelt Nederland tegen Noorwegen op het OKT (Olympisch kwalificatietoernooi) Vrouwenvoetbal. Di…
Wimbledon FC, de spraakmakende verhuizing van een voetbaclubWimbledon FC, de spraakmakende verhuizing van een voetbaclubIn de Verenigde Staten komt het met enige regelmaat voor dat een professionele sportclub die actief is op het hoogste ni…
Bronnen en referenties
  • http://www.knvb.nl/competities/knvb-beker
  • https://www.rijnmond.nl/nieuws/173519/Feyenoord-ADO-op-donderdag-1-november
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/KNVB_beker_2018/19_%28mannen%29

Reageer op het artikel "Voetbal 2020: AZ-Feyenoord, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 07-05-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!