Voetbal 2020: PSV-FC Emmen, live op tv en livestream

Voetbal 2020: PSV-FC Emmen, live op tv en livestream Op zaterdag 15 maart 2020 zou de competitiewedstrijd PSV-FC Emmen gespeeld worden. Het duel zou plaatsvinden in het Philips Stadion te Eindhoven. Deze wedstrijd in de eredivisie is echter afgelast. Vanwege het coronavirus vinden er in deze periode geen grote evenementen plaatst in de provincie Noord-Brabant.

Afgelast wegens het coronavirus

Ook alle andere profvoetbalwedstrijden in Nederland zijn tot en met 1 september 2020 afgelast. Deze wedstrijd van PSV tegen Emmen wordt dus ook niet ingehaald. De beide clubs spelen hun eerstvolgende competitiewedstrijd pas weer tijdens het nieuwe seizoen.

PSV

In 1910 werd het Philips Elftal opgericht. Dit was een voetbalploeg van werknemers van het Eindhovense elektronicaconcern Philips. Daarnaast werd er in de zomer van 1913 bij dat elektronicaconcern een algemene sportvereniging opgericht, die de mogelijkheid bood aan werknemers van Philips om aan diverse sporten te doen. Die vereniging kreeg als naam PSV (Philips Sport Vereniging). In het najaar van 1913 besloot het Philips Elftal om een onderdeel te worden van de algemene sportvereniging PSV.

Hoewel er in de beginjaren alleen werknemers van Philips lid mochten worden van PSV, boekte het voetbalteam in die periode toch behoorlijk wat sportieve successen. PSV bereikte in 1921 de hoogste divisie van het Nederlandse voetbal (de toenmalige 'eerste klasse'). Daaruit degradeerde men in 1925, maar in 1926 keerden ze weer terug in de hoogste divisie. In 1928 besloot men om een einde te maken aan de regel dat alleen medewerkers van Philips bij de club mochten spelen. PSV won in 1929 voor het eerst de Nederlandse titel. Sindsdien is PSV altijd één van de meest vooraanstaande voetbalclubs in Nederland gebleven.

Hoe ziet anno 2019 de erelijst van PSV eruit? Internationale hoogtepunten waren de eindzeges in de Europacup I (in 1988) en de UEFA Cup (in 1978). 24 keer won PSV het Nederlands landskampioenschap. 9 keer won PSV de KNVB Beker.

FC Emmen

Op 21 augustus 1925 werd deze Drentse voetbalclub opgericht. Midden jaren vijftig ontstond er de mogelijkheid voor de club uit Emmen om toe te treden tot het profvoetbal. Men besloot toen echter om amateurclub te blijven. Jarenlang was Emmen een topamateurclub. Nadat in de jaren zeventig de enige Drentse profvoetbalclub (SC Drenthe uit Zwartemeer) uit het profvoetbal verdween, werden er plannen gemaakt om die leemte te vullen, door van FC Emmen alsnog een profclub te maken. Dit plan lukte uiteindelijk in 1985.

Voor Emmen verliep de begintijd als profclub verliep moeizaam. De club zat in die jaren vaak in de onderste regionen van de eerste divisie. Zijn eerste sterke seizoen in het profvoetbal beleefde Emmen in 1990. Emmen eindigde dat jaar als zesde in de eerste divisie. Een mooi bloeiperiode beleefde de club in de jaren 1996-2003. FC Emmen was in die periode een vaste subtopper in de eerste divisie. Twee maal werd Emmen tweede in de eindstand van die competitie. Drie keer eindigde FC Emmen als derde in de eerste divisie. Het grootste sportieve succes uit de clubgeschiedenis van FC Emmen werd in 2018 behaald. De Drentse club slaagde er toen in om via de nacompetitie te promoveren naar de eredivisie. Emmen speelde daarom in het seizoen 2018-2019 voor het eerst in haar clubgeschiedenis in de eredivisie. FC Emmen slaagde er dat jaar op knappe wijze in om zich in de eredivisie te handhaven, met als gevolg dat ze daar in het seizoen 2019-2020 wederom in spelen.

Wedstrijdinfo PSV-FC Emmen: aftrap, opstelling en scheidsrechter

Hoe laat?

De aftrap van PSV-FC Emmen is op zaterdag 15 maart 2020 om 19u45. Zodra bekend is wie de scheidsrechter en VAR zijn bij dit duel, dan wordt dat hier gemeld.

Opstelling PSV? Opstelling FC Emmen?

Met welke opstelling speelt PSV? Hoe ziet de opstelling van FC Emmen eruit? Voorafgaand aan deze eredivisiewedstrijd worden in de loop van de avond van 15 maart hier de opstellingen geplaatst.

Live op tv: PSV-FC Emmen op 15 maart 2020

PSV-Emmen live op FOX Sports

De wedstrijd van PSV tegen Emmen wordt op zaterdag 15 maart 2020 live op tv uitgezonden door FOX Sports. Hoe laat begint de live-uitzending en op welke zender vindt deze plaats? De live tv-uitzending van de wedstrijd PSV-Emmen vindt plaats op de zender FOX Sports 2 en begint om 19u45.

PSV-FC Emmen op FOX Sports bij KPN gratis op tv? Neen

De zender FOX Sports 1 met ingang van 23 juli 2019 'gratis' live te ontvangen door abonnees van interactieve tv bij KPN. Sindsdien zit deze 'gratis' zender bij KPN op kanaal 14 in hun digitale zenderpakket. Dat is mooi nieuws voor voetbalfans die klant bij KPN zijn, aangezien men hierdoor veel wedstrijden 'gratis' live kan bekijken. Het duel van Emmen tegen de Eindhovense topclub wordt helaas niet op die 'gratis zender' uitgezonden.

Sport live op 15 maart

Welke andere interessante sportwedstrijden vinden er op zaterdag 15 maart 2020 plaats? Op die dag kan men bij Eurosport en Sporza naar de openingsrit van Parijs-Nice kijken. Sporza biedt daarbij ook een gratis livestream aan. Op die ochtend van zaterdag 15 maart 2020 kan men onder meer bij Ziggo Sport en RTL Deutschland live op tv en per livestream kijken naar de kwalificatie voor de Formule 1 GP Australië 2020.

Livestream PSV-FC Emmen op 15 maart 2020

Livestream PSV-Emmen via FOX Sports

Het is ook mogelijk om PSV-FC Emmen is online via een livestream van FOX Sports te bekijken. Met zo'n livestream kan men PSV-Emmen bijvoorbeeld op een smartphone, laptop, tablet of desktop computer bekijken. De officiële livestream voor Nederland van dit duel bevindt zich op de FOX Sports Go App. Men dient een abonnement op die dienst te hebben om bij hun deze livestream van PSV-FC Emmen te kunnen bekijken. De livestream begint tegelijk met hun live tv-uitzending.

Livestream PSV-FC Emmen bij Play Sports (hele EU)? Neen

Is het duel PSV-Emmen ook via een livestream te zien bij Play Sports? Neen, dit duel wordt niet per livestream door hen uitgezonden. Veel andere wedstrijden van PSV zijn wel bij hen per livestream te zien. Ook veel duels van Ajax zij bij hen per livestream te zien. Play Sports is een onderdeel van Telenet. Het is van oorsprong een Vlaamse sportomroep op tv die haar uitzendingen ook op het internet via een livestream aanbiedt. Zij zenden behalve voetbal onder meer ook veel veldrijden, formule 1, hockey en motorcross live uit op tv en per livestream. Bij diverse veldritten heeft Play Sports zelfs exclusief de enige officiële livestream ter wereld. (Tot de wedstrijden die zij exclusief de livestream aanbieden behoren onder meer de GP Pelt, de Kasteelcross en de GP Gullegem.) Elke livestream van hen is onder meer beschikbaar op de Play Sports Go App. Hiermee kan men in de hele EU per livestream naar hun sportuitzendingen kijken. Is dit een gratis livestream? Neen, men dient op die app een betaald abonnement te hebben om daarop deze Nederlandse competitiewedstrijd te kunnen bekijken. Het is echter niet per se nodig om een vast abonnement bij Play Sports te hebben om toch een livestream bij hen te kunnen bekijken. Men kan ook een dagpas of een weekendpas kopen, om daarmee per livestream naar Play Sports te kijken. Via zo'n pas kan men dus ook elke andere livestream bekijken, die Play Sports op die dag of dat weekend uitzendt. Play Sports zendt per competitiewedstrijd van de eredivisie meestal één of twee wedstrijden via een livestream uit. Meestal zenden zij sowieso de wedstrijd van Ajax per livestream uit. Dikwijls (doch niet altijd) zenden ze daarnaast ook het duel van PSV per livestream uit. Soms zenden zij ook wedstrijden van Feyenoord of AZ via hun livestream uit.

Livestream PSV-Emmen via iTV-app

Is het duel tussen PSV en FC Emmen voor abonnees van digitale tv bij KPN, die ook een aanvullend abonnement op FOX Sports hebben, via een livestream te bekijken op de iTV-app? Of via een livestream van Interactieve Tv? Ja, deze wedstrijd is per livestream op die diensten van KPN te bekijken als men een abonnement op Interactieve Tv heeft en een aanvullend abonnement op FOX Sports. De iTV-app is geschikt om een livestream op een smartphone of tablet te kijken. De website Interactieve Tv is geschikt om tv-uitzendingen via een livestream op een laptop of desktop computer te bekijken. Via die app en die site kan men als klant van KPN per livestream dezelfde zenders bekijken als thuis op televisie.

Livestream PSV-Emmen via de Ziggo Go App?

Kan men op de middag van 15 maart 2020 ook per livestream via de Go App van VodafoneZiggo naar PSV-FC Emmen kijken? Men kan deze wedstrijd alleen per livestream op die app bekijken indien men een zowel abonnement op FOX Sports heeft, als ook een abonnement op digitale tv bij Ziggo. De reguliere Ziggo-abonnee, die geen aanvullend abonnement heeft op FOX Sports, kan deze livestream niet via die app bekijken. Via de Go App kan elke abonnee van digitale tv bij Ziggo namlijk online dezelfde zenders (per livestream) bekijken als thuis op het toestel.

Lees verder

© 2019 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamOp maandag 7 september 2020 voetbalt Nederland tegen Italië. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de UEFA Nati…
Voetbal 2020: Ajax-FC Twente, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Ajax-FC Twente, live op tv en livestreamOp zondag 15 maart 2020 zouden Ajax en FC Twente tegen elkaar spelen in de Nederlandse eredivisie. Deze competitiewedstr…
EK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamEK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamOp donderdag 17 juni 2021 speelt Oranje op het EK voetbal tegen Oostenrijk. Deze twee teams zitten in de openingsronde v…
EK voetbal 2021: 3e duel van Nederland, live tv & livestreamEK voetbal 2021: 3e duel van Nederland, live tv & livestreamHet is nog niet bekend wie de tegenstander van Oranje is bij haar derde poulewedstrijd op het EK van 2021. Die tegenstan…

Voetbal 2020: Feyenoord-Sparta, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Feyenoord-Sparta, live op tv en livestreamOp zondag 9 augustus 2020 wordt de wedstrijd Feyenoord-Sparta Rotterdam gespeeld. Dit is een oefenwedstrijd voor deze er…
Voetbal 2020: Nederland-Polen, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Nederland-Polen, live op tv en livestreamHet Nederlands elftal speelt op vrijdag 4 september 2020 een interland tegen Polen. Dit is een wedstrijd in de groepsfas…
Bronnen en referenties
  • https://nos.nl/artikel/2289018-knvb-schrapt-plan-voor-zondagavondduels-in-eredivisie.html
  • https://www.foxsports.nl/abonneren/fox-sports-go/
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_PSV_(voetbal)
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Grolsch_Veste
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/FC_Twente

Reageer op het artikel "Voetbal 2020: PSV-FC Emmen, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 13-05-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!