InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Kickboksen: Glory 42 (Parijs) met Nieky Holzken, live op tv

Kickboksen: Glory 42 (Parijs) met Nieky Holzken, live op tv

Kickboksen: Glory 42 (Parijs) met Nieky Holzken, live op tv Op zaterdag 10 juni 2017 wordt in Parijs (Frankrijk) het kickboksgala 'Glory 42' georganiseerd. Dit evenement wordt georganiseerd door Glory Kickboxing en vindt plaats in de AccorHotels Arena (het voormalige sportpaleis Bercy). De hoofdwedstrijd op het programma van dit gala is het titelgevecht om de wereldtitel in het weltergewicht tussen de Fransman Cédric Doumbé en de Nederlander Nieky Holzken. Dit kickboksgala wordt live op tv uitgezonden. Ook is 'Glory 42' op het internet te volgen via een livestream.

Glory in Parijs

De organisatie Glory Kickboxing is sinds 2012 uitgegroeid tot de belangrijkste bond binnen de kickbokswereld. Het heeft mondiaal de leidende positie verkregen, die het Japanse K-1 had in de periode 1993-2010. De grote man achter Glory Kickboxing is de Franse zakenman, miljardair en vechtsportfan Pierre Andurand.

Glory 28 (in 2016)

Het kickboksgala dat op 10 juni 2017 in Parijs wordt gehouden is het tweede grote evenement dat Glory Kickboxing in de Franse hoofdstad organiseert. De eerste keer dat Glory in Parijs een groot gala organiseerde was op 12 maart 2016: Glory 28. De belangrijkste wedstrijd van dat evenement in 2016 was het titelgevecht in het zwaargewicht tussen Rico Verhoeven en Mladen Brestovac. Verhoeven behield toen zijn wereldtitel via een unanieme jurybeslissing.

Op dat evenement vond ook een prominente wedstrijd plaats in het weltergewicht. De Fransman Cedric Doumbé won daarin van de Nederlander Murthel Groenhart. In het voorprogramma (de Superfight Series) was er een wedstrijd in het middengewicht tussen Jason Wilnis en Filip Verlinden. Wilnis won die wedstrijd via een unanieme beslissing van de jury. De Nederlandse Marrokaan Mosab Amrani vocht tijdens die Superfight Series een titelgevecht in het Featherweight. Hij verloor daarin van de toenmalige regerende wereldkampioen Serhiy Adamchuk.

Locatie: Bercy - AccorHotels Arena

Het evenement Glory 42 op 10 juni 2017 vindt plaats in de AccorHotels Arena te Parijs. Dit is het evenementencentrum dat in het verleden beroemd was onder de naam Palais Omnisports de Paris-Bercy. Sportpaleis Bercy werd geopend in 1984. Dit was ook in 2016 de locatie waar Glory Kickboxing het gala Glory 28 hield.

Programma Glory 42

De hoofdwedstrijd van het evenement op 10 juni 2017 is het titelgevecht in het weltergewicht (tot 77 kilo) tussen de regerende wereldkampioen Cédric Doumbé (Frankrijk) en de Nederlandse ex-wereldkampioen Nieky Holzken. Verder zal er tijdens dit evenement ook een Lightweight Contender Tournament worden gehouden, voor lichtgewichten onder de 70 kilo. Tijdens het voorprogramma (de Superfight Series) zal er onder meer een gevecht op het programma staan tussen de Fransman Antoine Pinto en de Zwitser Yoann Kongolo. Zodra er meer nieuws bekend is over het programma van Glory 42, dan wordt dat hier gemeld.

Historie: WK kickboksen weltergewicht bij Glory

Sinds 2013 heeft de bond Glory Kickboxing een wereldtitel in de categorie welterweight (weltergewicht). Dit is de gewichtsklasse met een maximum van 77 kilogram. In december 2013 organiseerde Glory in het Japanse Tokyo een 'Welterweight Championship Tournament'. Dit WK kickboksen weltergewicht werd gewonnen door de Nederlander Nieky Holzken.

Titelgevechten

Met ingang van 2014 zou er bij Glory niet meer in toernooivorm, maar via titelgevechten beslist worden over de wereldtitel bij het weltergewicht. Het was de bedoeling dat Holzken in mei 2014 te Denver (USA) een titelgevecht zou hebben tegen de Belg Marc de Bonte. Wegens een schouderblessure moest Holzken echter afzeggen. Hij werd vervangen door de Armeense Nederlander Karapet Karapetyan. De Bonte won dit gevecht en zo pakte deze Belg de wereldtitel.

Reeds in juni 2014 verloor De Bonte die wereldtitel aan de Canadees Joseph Valtellini. Die moest helaas in 2015 zijn titel opgeven aangezien hij leed aan het Post-Concussion Syndrome. Vervolgens kreeg Nieky Holzken in augustus 2015 alsnog de kans op een titelgevecht. Zijn tegenstander was Raymond Daniels. Holzken won die wedstrijd en pakte zo dus de wereldtitel.

Holzken - Doumbé in 2016

Hierna verdedigde Holzken drie keer met gevecht zijn wereldtitel weltergewicht in titelgevechten, tegen Groenhart, tegen Kongolo en wederom tegen Groenhart. In december 2016 verloor hij zijn titel echter in Oberhausen bij een gevecht tegen de Fransman Cédric Doumbé. Die Fransman verdedigde vervolgens in het voorjaar van 2016 succesvol zijn titel tegen Yoann Kongolo.

Biografie: Cédric Doumbé

Op 30 augustus 1992 werd Cedric Doumbé geboren in Kameroen. Als kickbokser komt hij uit voor Frankrijk. Hij is profkickbokser sinds 2013. Al in 2014 pakte hij de wereldtitel bij de World Kickboxing Association (WKA). Ook pakte hij titels bij A1 en bij WAKO Pro. Zijn grootste sportieve succes was echter het behalen van de wereldtitel bij Glory Kickboxing in 2016. Zijn bijnamen zijn Le Meilleur en Doumced.

Statistieken Doumbé

Tijdens zijn kickbokscarrière heeft Doumbé 72 officiële wedstrijden gevochten. Daarin behaalde hij 66 overwinningen (waaronder 39 knock-outs). Vijf keer leed hij een nederlaag en één keer eindigde een wedstrijd in een 'draw'. Hij heeft een lengte van 177 centimeter en een reach van 192 centimeter.

Biografie: Niek Holzken

Nicolaas Holzken werd op 16 december 1983 geboren in het Brabantse Beek en Donk. Op de indrukwekkende erelijst van Holzken staan onder meer een Europese titel in het Muaythai en wereldtitels kickboksen bij de bonden WFCA en Glory. Hij behoort tot de beroemdste Nederlandse vechtsporters. Dit heeft hij te danken aan zijn grote sportieve successen, maar ook aan de reallifesoaps die over hem zijn uitgezonden bij de zenders RTL5 en Spike. Zijn bijnaam is 'The Natural'.

Statistieken Holzken

Nieky Holzken heeft een lengte van 182 centimeter. Zijn reach is 188 centimeter. In zijn kickbokscarrière heeft hij 90 wedstrijden gewonnen en 12 nederlagen geleden. Behalve dat hij een kickbokser van wereldklasse is, is Holzken ook erg goed in het 'conventionele' boksen. In de periode 2013-2016 heeft hij in die sport elf profpartijen gebokst en ze allemaal gewonnen.

Voorbeschouwing WK kickboksen weltergewicht: Doumbé-Holzken

Het titelgevecht van Cédric Doumbé versus Niek Holzken belooft een zeer fascinerende wedstrijd te worden. Hoewel Doumbé de regerende wereldkampioen is en hij Holzken in het verleden al heeft verslagen, moet de Nederlander toch beschouwd worden als de favoriet voor de zege. Holzken wordt door de meeste experts al jaren beschouwd als de beste kickbokser ter wereld in de gewichtsklasse weltergewicht.

Uitslagen en verslag

Na afloop van dit evenement worden hier de uitslagen en een kort verslag geplaatst.

Live op tv

In Nederland zijn de uitzendrechten van Glory Kickboxing in handen van Ziggo Sport Totaal. Het is nog niet zeker of zij Glory 42 live zullen uitzenden op hun open net (kanaal 14) of op een betaalzender. Zodra hier meer nieuws over bekend is, wordt het hier gemeld. In de Verenigde Staten wordt het hoofdprogramma van dit evenement, inclusief de strijd van Holzken om het WK kickboksen weltergewicht, live op tv uitgezonden door ESPN. De Superfight Series zijn in Amerika te zien bij UFC tv. In België heeft Eleven Sports de uitzendrechten van de kickboksgala's van Glory Kickboxing.

Livestream

Glory 42, inclusief het WK-titelgevecht van Holzken, is ook live op het internet te volgen via een stream. Er zal onder meer een livestream van Glory 42 te vinden zijn op de Ziggo Sport Totaal Go App. De Superfight Series (het voorprogramma) is via een livestream te zien bij UFC Tv, al is die stream mogelijk wel geo-restricted. Zodra er meer nieuws is over officiële livestreams en tv-uitzendingen van dit evenement, dan wordt dat hier gemeld.

Lees verder

© 2017 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Kickboksen: Glory 40 in Kopenhagen, live op tvKickboksen: Glory 40 in Kopenhagen, live op tvOp zaterdag 29 april 2017 wordt in Kopenhagen (Denemarken) het kickboksgala 'Glory 40' gehouden. Dit evenement vindt pla…
Kickboksen: Glory 41 in Den Bosch, Nederland - live op tvKickboksen: Glory 41 in Den Bosch, Nederland - live op tvOp zaterdag 20 mei 2017 wordt het 41e kickboksgala gehouden van de bond Glory. Dit is de toonaangevende bond binnen de w…
Glory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tvGlory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tvIn Den Bosch wordt op zaterdag 20 mei 2017 het kickboksgala 'Glory 41' gehouden. Dit evenement vindt plaats in de Braban…
Kickboksen: Glory 38 in Chicago, live op tvKickboksen: Glory 38 in Chicago, live op tvOp vrijdag 24 februari 2017 organiseert de bond Glory zijn 38e grote kickboksgala. Dit evenement wordt gehouden in het S…
Kickboksen: Glory 39 in Brussel, live op tvKickboksen: Glory 39 in Brussel, live op tvOp zaterdag 25 maart 2017 wordt in Brussel (België) een kickboksgala gehouden door de bond Glory. Dit evenement vindt pl…
Bronnen en referenties
  • http://www.glorykickboxing.com/en/news/view/1296
  • http://www.ed.nl/helmond/nieky-holzken-krijgt-zijn-gedroomde-kans-op-revanche-tegen-cedric-doumbeneacute~a44da83b/
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2017_in_Glory#Glory_42:_Paris
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Nieky_Holzken
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Cedric_Doumbe

Reageer op het artikel "Kickboksen: Glory 42 (Parijs) met Nieky Holzken, live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Fjodorboekanski
Gepubliceerd: 20-04-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!