InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Kickboksen: Glory 42 (Parijs) met Nieky Holzken, live op tv

Kickboksen: Glory 42 (Parijs) met Nieky Holzken, live op tv

Kickboksen: Glory 42 (Parijs) met Nieky Holzken, live op tv Op zaterdag 10 juni 2017 wordt in Parijs (Frankrijk) het kickboksgala 'Glory 42' georganiseerd. Dit evenement wordt georganiseerd door Glory Kickboxing en vindt plaats in de AccorHotels Arena (het voormalige sportpaleis Bercy). De hoofdwedstrijd op het programma van dit gala is het titelgevecht om de wereldtitel in het weltergewicht tussen de Fransman Cédric Doumbé en de Nederlander Nieky Holzken. Dit kickboksgala wordt live op tv uitgezonden. Ook is 'Glory 42' op het internet te volgen via een livestream.

Glory in Parijs

De organisatie Glory Kickboxing is sinds 2012 uitgegroeid tot de belangrijkste bond binnen de kickbokswereld. Het heeft mondiaal de leidende positie verkregen, die het Japanse K-1 had in de periode 1993-2010. De grote man achter Glory Kickboxing is de Franse zakenman, miljardair en vechtsportfan Pierre Andurand.

Glory 28 (in 2016)

Het kickboksgala dat op 10 juni 2017 in Parijs wordt gehouden is het tweede grote evenement dat Glory Kickboxing in de Franse hoofdstad organiseert. De eerste keer dat Glory in Parijs een groot gala organiseerde was op 12 maart 2016: Glory 28. De belangrijkste wedstrijd van dat evenement in 2016 was het titelgevecht in het zwaargewicht tussen Rico Verhoeven en Mladen Brestovac. Verhoeven behield toen zijn wereldtitel via een unanieme jurybeslissing.

Op dat evenement vond ook een prominente wedstrijd plaats in het weltergewicht. De Fransman Cedric Doumbé won daarin van de Nederlander Murthel Groenhart. In het voorprogramma (de Superfight Series) was er een wedstrijd in het middengewicht tussen Jason Wilnis en Filip Verlinden. Wilnis won die wedstrijd via een unanieme beslissing van de jury. De Nederlandse Marrokaan Mosab Amrani vocht tijdens die Superfight Series een titelgevecht in het Featherweight. Hij verloor daarin van de toenmalige regerende wereldkampioen Serhiy Adamchuk.

Locatie: Bercy - AccorHotels Arena - Parijs

Het evenement Glory 42 op 10 juni 2017 vindt plaats in de AccorHotels Arena te Parijs. Dit is het evenementencentrum dat in het verleden beroemd was onder de naam Palais Omnisports de Paris-Bercy. Sportpaleis Bercy werd geopend in 1984. Dit was ook in 2016 de locatie waar Glory Kickboxing het gala Glory 28 hield.

Programma Glory 42

De hoofdwedstrijd van het evenement op 10 juni 2017 is het titelgevecht in het weltergewicht (tot 77 kilo) tussen de regerende wereldkampioen Cédric Doumbé (Frankrijk) en de Nederlandse ex-wereldkampioen Nieky Holzken. Verder zal er tijdens dit evenement ook een Lightweight Contender Tournament worden gehouden, voor lichtgewichten onder de 70 kilo. Daarin strijdt onder meer de Nederlandse Surinamer Massaro Glunder tegen de Deen Niclas Larsen.

Murthel Groenhart

Ook staat er in het hoofdprogramma nog een interessante wedstrijd in het weltergewicht op het programma, tussen de Nederlander Murthel Groenhart en de Armeniër Harut Grigorian. Groenhart en Grigorian stonden al eens eerder tegenover elkaar in de ring: in mei 2012 streden zij bij de K-1 Finals tegen elkaar. Murthel Groenhart won dit gevecht via een knock-out.

Superfight Series

Tijdens het voorprogramma (de Superfight Series) staan er zes wedstrijden op het programma. Een interessant gevecht bij die Superfight Series is de wedstrijd tussen de Fransman Yohan Lidon en de Zwitser Yoann Kongolo.

Historie: WK kickboksen weltergewicht bij Glory

Sinds 2013 heeft de bond Glory Kickboxing een wereldtitel in de categorie welterweight (weltergewicht). Dit is de gewichtsklasse met een maximum van 77 kilogram. In december 2013 organiseerde Glory in het Japanse Tokyo een 'Welterweight Championship Tournament'. Dit WK kickboksen weltergewicht werd gewonnen door de Nederlander Nieky Holzken.

Titelgevechten

Met ingang van 2014 zou er bij Glory niet meer in toernooivorm, maar via titelgevechten beslist worden over de wereldtitel bij het weltergewicht. Het was de bedoeling dat Holzken in mei 2014 te Denver (USA) een titelgevecht zou hebben tegen de Belg Marc de Bonte. Wegens een schouderblessure moest Holzken echter afzeggen. Hij werd vervangen door de Armeense Nederlander Karapet Karapetyan. De Bonte won dit gevecht en zo pakte deze Belg de wereldtitel.

Reeds in juni 2014 verloor De Bonte die wereldtitel aan de Canadees Joseph Valtellini. Die moest helaas in 2015 zijn titel opgeven aangezien hij leed aan het Post-Concussion Syndrome. Vervolgens kreeg Nieky Holzken in augustus 2015 alsnog de kans op een titelgevecht. Zijn tegenstander was Raymond Daniels. Holzken won die wedstrijd en pakte zo dus de wereldtitel.

Holzken - Doumbé in 2016

Hierna verdedigde Holzken drie keer met gevecht zijn wereldtitel weltergewicht in titelgevechten, tegen Groenhart, tegen Kongolo en wederom tegen Groenhart. In december 2016 verloor hij zijn titel echter in Oberhausen bij een gevecht tegen de Fransman Cédric Doumbé. Die Fransman verdedigde vervolgens in het voorjaar van 2016 succesvol zijn titel tegen Yoann Kongolo.

Biografie: Cédric Doumbé

Op 30 augustus 1992 werd Cedric Doumbé geboren in Kameroen. Als kickbokser komt hij uit voor Frankrijk. Hij is profkickbokser sinds 2013. Al in 2014 pakte hij de wereldtitel bij de World Kickboxing Association (WKA). Ook pakte hij titels bij A1 en bij WAKO Pro. Zijn grootste sportieve succes was echter het behalen van de wereldtitel bij Glory Kickboxing in 2016. Zijn bijnamen zijn Le Meilleur en Doumced.

Statistieken Doumbé

Tijdens zijn kickbokscarrière heeft Doumbé 72 officiële wedstrijden gevochten. Daarin behaalde hij 66 overwinningen (waaronder 39 knock-outs). Vijf keer leed hij een nederlaag en één keer eindigde een wedstrijd in een 'draw'. Hij heeft een lengte van 177 centimeter en een reach van 192 centimeter.

Biografie: Niek Holzken

Nicolaas Holzken werd op 16 december 1983 geboren in het Brabantse Beek en Donk. Op de indrukwekkende erelijst van Holzken staan onder meer een Europese titel in het Muaythai en wereldtitels kickboksen bij de bonden WFCA en Glory. Hij behoort tot de beroemdste Nederlandse vechtsporters. Dit heeft hij te danken aan zijn grote sportieve successen, maar ook aan de reallifesoaps die over hem zijn uitgezonden bij de zenders RTL5 en Spike. Zijn bijnaam is 'The Natural'.

Statistieken Holzken

Nieky Holzken heeft een lengte van 182 centimeter. Zijn reach is 188 centimeter. In zijn kickbokscarrière heeft hij 90 wedstrijden gewonnen en 12 nederlagen geleden. Behalve dat hij een kickbokser van wereldklasse is, is Holzken ook erg goed in het 'conventionele' boksen. In de periode 2013-2016 heeft hij in die sport elf profpartijen gebokst en ze allemaal gewonnen.

Voorbeschouwing WK kickboksen weltergewicht: Doumbé-Holzken

Het titelgevecht van Cédric Doumbé versus Niek Holzken belooft een zeer fascinerende wedstrijd te worden. Hoewel Doumbé de regerende wereldkampioen is en hij Holzken in het verleden al heeft verslagen, moet de Nederlander toch beschouwd worden als de favoriet voor de zege. Holzken wordt door de meeste experts al jaren beschouwd als de beste kickbokser ter wereld in de gewichtsklasse weltergewicht.

Uitslagen en verslag

Titelstrijd: Doumbé-Holzken

Nieky Holzken is er niet in geslaagd om de wereldtitel in het weltergewicht te heroven. De regerende wereldkampioen Doumbé won het titelgevecht via een 'split decision': vier van de vijf juryleden wezen Doumbé aan als winnaar. Het was een zeer boeiende titelstrijd. In het grootste deel van de wedstrijd slaagde Doumbé er duidelijk in om meer treffers te plaatsen dan Holzken. In de slotfase van het gevecht kwam de Nederlander nog sterk terug, maar dit bleek niet genoeg te zijn om alsnog de zege te pakken.

World Series: Lightweight Contender Tournament

In de halve finales van het Lightweight Contender Tournament maakte Massaro Glunder veel indruk. Doorgaans kickbokst hij in een lagere gewichtsklasse (featherweight). Slechts drie dagen voordat Glory 42 plaatsvond kreeg hij te horen dat hij op dit evenement een wedstrijd mocht vechten in het 'lightweight'. Op imponerende wijze won hij zijn wedstrijd in de halve finale van Niclas Larsen via een knock-out.

Zijn tegenstander in de finale van het toernooi was Christian Baya. Die had in zijn halve finale ook indruk gemaakt door de voormalige wereldkampioen Moiseev te verslaan. Baya en Glunder trainen beiden bij Mike's Gym in Amsterdam; ze kennen elkaars vechtstijl daarom goed. In het begin was het gevecht tussen hen in de finale daarom nog enigszins aarzelend, maar op den duur kwam het wel op gang. Uiteindelijk won Baya via een 'split decision' van Glunder.

Groenhart

Verder was er in het hoofdprogramma nog de beladen wedstrijd tussen Murthel Groenhart en Harut Grigorian. De winnaar van dit gevecht krijgt in de toekomst een titelgevecht om de wereldtitel in het weltergewicht. De strijd tussen Groenhart en Grigorian zorgde voor een aantal zeer opzienbare, merkwaardige scènes.Tijdens het gevecht keerde Grigorian op een gegeven moment, zonder dat de scheidsrechter de wedstrijd stil had gelegd, zijn rug naar Groenhart en Grigorian leek zelfs weg te lopen. Groenhart aarzelde niet en 'in the heat of the fight' sloeg hij Grigorian toen knock-out.

Groenhart won dus het gevecht, maar terwijl hij zijn zege in zijn hoek vierde, kwam er een woedend personage uit het publiek de ring inrennen en begon op Groenhart in te slaan. Deze persoon werd wel al tamelijk snel daarna weggehaald van Groenhart, doch mogelijk heeft Groenhart wel een blessure overgehouden aan deze buitengewoon abjecte actie van de toeschouwer.

Live op tv: Ziggo Sport

In Nederland zijn de uitzendrechten van Glory Kickboxing in handen van Ziggo Sport Totaal. Zij zenden Glory 42 live uit op het open net Ziggo Sport (kanaal 14, deze zender is beschikbaar voor alle klanten van digitale tv bij Ziggo) en daarnaast ook nog op de betaalzender Ziggo Sport Extra 1. De uitzending begint op de zender Ziggo Sport op zaterdag 10 juni om 21u05. Op de betaalzender Ziggo Sport Extra 1 begint de uitzending om 21u00.

In de Verenigde Staten wordt het hoofdprogramma van dit evenement, inclusief de strijd van Holzken om het WK kickboksen weltergewicht, live op tv uitgezonden door ESPN. De Superfight Series zijn in Amerika te zien bij UFC tv. In België heeft SFR Sport 5 de uitzendrechten van de kickboksgala's van Glory Kickboxing.

Livestream

Het kickboksgala Glory 42 (Parijs), inclusief het WK-titelgevecht van Holzken, is ook live op het internet te volgen via een stream. Er zal onder meer een livestream van Glory 42 te vinden zijn op de Ziggo Sport Totaal Go App. De livestream van het hoofdprogramma van 'Glory 42 - Parijs', is beschikbaar voor abonnees, maar daarnaast ook via 'pay per view' ook voor niet-abonnees. Deze livestream van het hoofdprogramma begint om 21u00 op de Ziggo Sport Totaal Go App. De Superfight Series (het voorprogramma) is via een livestream te zien bij UFC Tv. Die livestream van de Superfight Series is beschikbaar voor leden van de UFC Fight Pass en daarnaast is die stream ook via 'pay per view' beschikbaar.

Lees verder

© 2017 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Glory 2017: Cédric Doumbé - Murthel Groenhart, live op tvGlory 2017: Cédric Doumbé - Murthel Groenhart, live op tvOp vrijdag 25 augustus 2017 vindt er in Hoffman Estates (USA) een gevecht plaats om de wereldtitel kickboksen in het wel…
Kickboksen: Glory 44 (Chicago) live op tvKickboksen: Glory 44 (Chicago) live op tvIn de zomer van 2017 organiseert de bond Glory Kickboxing twee grote vechtsportgala's in de Verenigde Staten. Op vrijdag…
Glory 50 in Amsterdam met Rico Verhoeven, live op tvGlory 50 in Amsterdam met Rico Verhoeven, live op tvIn december 2017 organiseert Glory Kickboxing een groot vechtsportgala in Nederland. Dit evenement vindt plaats in Amste…
Kickboksen: Glory 41 in Den Bosch, Nederland - live op tvKickboksen: Glory 41 in Den Bosch, Nederland - live op tvOp zaterdag 20 mei 2017 wordt het 41e kickboksgala gehouden van de bond Glory. Dit is de toonaangevende bond binnen de w…
Glory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tvGlory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tvIn Den Bosch wordt op zaterdag 20 mei 2017 het kickboksgala 'Glory 41' gehouden. Dit evenement vindt plaats in de Braban…
Bronnen en referenties
  • http://www.glorykickboxing.com/en/news/view/1296
  • http://www.ed.nl/helmond/nieky-holzken-krijgt-zijn-gedroomde-kans-op-revanche-tegen-cedric-doumbeneacute~a44da83b/
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2017_in_Glory#Glory_42:_Paris
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Nieky_Holzken
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Cedric_Doumbe

Reageer op het artikel "Kickboksen: Glory 42 (Parijs) met Nieky Holzken, live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 10-06-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!