Thuis fitness: wat heb je nodig voor je eigen sportschool?

Thuis fitness: wat heb je nodig voor je eigen sportschool? Wil je graag vanuit je eigen vertrouwde huis sporten? Veel mensen vinden een sportschool te confronterend, bijvoorbeeld wanneer ze net beginnen met afvallen. Of misschien is een sportschool te duur of te ver weg en daardoor onhandig. Wanneer je vanuit huis gaat sporten, zijn er wel bepaalde spullen ie eigenlijk niet kunnen ontbreken. Wat voor een attributen heb je nodig voor je eigen sportschool thuis?

Waarom sporten vanuit huis?

Er zijn allerlei redenen te bedenken om vanuit huis te sporten. Sporten is natuurlijk sowieso goed voor je gezondheid en ideaal wanneer je wilt afvallen. Je kunt uiteraard naar een sportschool gaan, maar niet iedereen vindt dat even prettig. Misschien voel je je niet op je gemak, maar het kan ook zijn dat de locatie of openingstijden onhandig zijn voor je. Het is ook goed mogelijk dat je eerst eens wil kijken of fitness überhaupt wel geschikt is voor je.

Hoe kun je goed thuis sporten?

Tegenwoordig zijn er talloze manieren om goed vanuit huis te sporten. Het is vooral belangrijk dat je de oefeningen goed uitvoert en goed let op eventuele blessures. Hierbij kun je bijvoorbeeld instructievideo's op YouTube gebruiken. Zo leer je hoe je oefeningen goed uit moet voeren en hoe je houding moet zijn. Deze video's kunnen ook helpen om jezelf lekker uit te dagen.

Wat heb je nodig voor je eigen sportschool?

Het is helemaal niet nodig om dure apparaten te kopen, zoals crosstrainers en roeitrainers. Al kun je natuurlijk altijd dit soort spullen aanschaffen als je daar graag gebruik van wilt maken. Toch is het waarschijnlijk een fijne gedachte dat een eigen sportschool lang niet zo duur hoeft te zijn als sommige mensen beweren. Je hebt vooral wat basisspullen nodig. Deze spullen zijn niet groot en daardoor gemakkelijk op te bergen. Zo kun je zelfs van je woonkamer een sportschool maken.

Dumbbells

Dumbbells zijn ook wel handgewichten en zijn ideaal om te gebruiken voor talloze oefeningen. Het beste kun je verschillende gewichten hebben, bijvoorbeeld 0,5 kg, 1 kg, 2 kg en 4 kg. Hierdoor kun je nog meer oefeningen doen en het gewicht ook lekker afwisselen. Geen dumbbells? Een flesje vullen met zand kan ook helpen!

Sportmatje

Heel belangrijk is een sportmatje, zodat je lekker op de grond ligt voor de grondoefeningen. Dit soort fitnessmatten heb je in allerlei kleuren en diktes en bieden genoeg ondersteuning voor je lichaam.

Stepper

Een stepper, ook wel step genoemd, kan geweldig zijn voor allerlei oefeningen. Doe cardio-oefeningen door er op te stappen en er weer af te gaan of lig op de step voor verschillende buik- en rugoefeningen. Een stepper kan daarnaast een handig opstapje zijn voor hoge kastjes of tijdens het zemen van de ramen.

Push up bars

Push up bars maken het doen van push ups net iets makkelijker en comfortabeler. Ook voorkom je hier blessures mee. Push up bars zijn geen echte noodzaak, maar kunnen wel onwijs handig zijn dus.

Gymnastiekballen

Gymnastiekballen heb je in allerlei soorten en maten. Je pompt ze op en kunt er vervolgens op liggen voor allerlei oefeningen. Denk hierbij aan buikspieroefeningen of balansoefeningen. Er zijn ook nog andere ballen, deze zijn klein en zwaar en kunnen juist weer gebruikt worden voor krachttraining en het opbouwen van je spieren.

Andere accessoires

Er zijn nog talloze andere accessoires. Denk aan kettlebels, elastieken, een springtouw, een hoepel of een boksbal. Zoek vooral spullen uit waarvan jij denkt dat je ze daadwerkelijk gebruikt en waar je baat bij hebt. Zoek vooral apparatuur of accessoires die jou persoonlijk kunnen helpen. Kies dus iets dat je leuk vindt om te doen, dat maakt het al veel makkelijker het vol te houden.

Lees verder

© 2015 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Fitness thuis: oefeningen met lichaamsgewichtFitness thuis: oefeningen met lichaamsgewichtGeen tijd of geld voor fitness bij de sportschool? Het is helemaal niet nodig om naar de sportschool te gaan om er goed…
Fitness, de soorten en het resultaatWanneer een nieuw jaar van start gaat, grijpen veel mensen dit aan om hun leven te beteren. Afvallen, gezond eten en spo…
Fitnessoefeningen voor de fitnessbalFitnessoefeningen zijn gemakkelijk thuis te doen. We kennen de klassieke grondoefeningen zoals push ups en sit ups. Voor…
Je eigen homegym: thuis sporten!Je eigen homegym: thuis sporten!Een eigen homegym is goedkoper dan een abonnement bij de sportschool. Of je nou een man of een vrouw bent, net begint me…

Sterke benen en billen met de 30 day Lunge ChallengeWil jij in dertig dagen lekker werken aan je lichaam? Je kunt dan meedoen aan een challenge, bijvoorbeeld de 30 day Lung…
Tijdwaarneming en winnaar aanwijzen in de sportTijdwaarneming en winnaar aanwijzen in de sportEen leerkracht op de basisschool heeft voor de gymnastieklessen in de regel hooguit een stopwatch om te meten hoe lang d…
Writingsuus (705 artikelen)
Gepubliceerd: 02-02-2015
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.