Vrouwenvoetbal: Nederland-Brazilië, live tv en livestream

Vrouwenvoetbal: Nederland-Brazilië, live tv en livestream Op woensdag 4 maart 2020 speelt het Nederlandse vrouwenvoetbalteam tegen Brazilië. Deze oefenwedstrijd is het eerste duel van de Oranje Leeuwinnen op het 'Tournoi de France 2020'. Dat is een oefentoernooi waaraan vier toplanden meedoen. De wedstrijd Nederland-Brazilië wordt gespeeld in Valenciennes. Op welke zender vindt de live tv-uitzending plaats en waar vindt men een livestream van dit duel van de Oranje Leeuwinnen tegen Brazilië? Hoe laat is op 4 maart 2020 de aftrap van de vrouwenvoetbalwedstrijd Nederland-Brazilië op het 'Tournoi de France'?

Nederland in het internationale vrouwenvoetbal

Oorsprong

Bij de KNVB deed men lange tijd niet aan vrouwenvoetbal. Daarom werd er midden jaren vijftig een aparte (officieuze) Nederlandse damesvoetbalbond opgericht. Deze bond organiseerde Nederlandse vrouwenvoetbal op clubniveau en vanaf 1956 hadden zij ook een officieus Nederlands vrouwenvoetbalteam. Dit team speelde op 23 september 1956 haar eerste interland. De Nederlandse vrouwen verloren met 2-1 van West-Duitsland. Pas begin jaren zeventig werd het vrouwenvoetbal officieel erkend door de KNVB.

EK's vrouwenvoetbal

De eerste deelname van het Nederlandse vrouwenvoetbalteam aan het EK voetbal was in 2009, toen haalde Nederland de halve finales. In 2013 was er de tweede deelname aan het EK voetbal voor vrouwen, toen werden de Oranje Leeuwinnen reeds in de eerste ronde uitgeschakeld. Het EK vrouwenvoetbal 2017 vond plaats in eigen land en werd een enorm groot succes: de Nederlandse voetbalvrouwen pakten de eindzege in het toernooi.

WK's vrouwenvoetbal

In 2015 kwalificeerde Nederland zich voor het eerst voor het WK vrouwenvoetbal. De Oranje Leeuwinnen overleefden daarin de groepsfase, maar werden vervolgens uitgeschakeld in de achtste finales. In 2019 deed Nederland voor de tweede keer mee aan het WK damesvoetbal. De Oranje voetbalvrouwen demonstreerden in dat toernooi dat het EK van 2017 zeker geen toevalstreffer was: Oranje is een vaste waarde geworden in de wereldtop van het vrouwenvoetbal. Op dat WK voetbal van 2019 haalde Nederland de finale. Daarin verloren de Nederlandse vrouwen van Team USA.

Olympische Spelen

In 2020 doen de Nederlandse voetbalvrouwen voor het eerst mee aan het Olympisch vrouwenvoetbaltoernooi. De eerste helft van 2020 staat voor de Nederlandse voetbalvrouwen daarom ook grotendeels in het teken van de voorbereiding op de Olympische Spelen van Tokyo.

Oefentoernooi: 'Tournoi de France 2020'

Nederland is één van de vier toplanden die meedoet aan het prestigieuze invitatietoernooi 'Tournoi de France' dat in maart 2020 in Frankrijk plaatsvindt. De Oranje Leeuwinnen spelen drie wedstrijden op dit toernooi. De tweede wedstrijd is Nederland-Canada op zaterdag 7 maart. De derde wedstrijd is Nederland-Frankrijk op dinsdag 10 maart 2020.

Voorgaande jaren deden de Nederlandse vrouwen in deze periode van het jaar vaak mee aan de Algarve Cup, maar vanwege hun deelname aan dit Tournoi de France doen ze in 2020 dus niet mee aan dat Portugese toernooi.

Selectie Oranje Leeuwinnen voor het Tournoi de France 2020

 • Keepers: Van Veenendaal (Atletico Madrid), Geurts (FK Kopparbergs) en Kop (Ajax).
 • Verdedigers: Van der Gragt (FC Barcelona), Van Es (Everton FC), Wilms (FC Twente), Dekker (FC Montpellier), Bloodworth (Wolfsburg), Nouwen (PSV Eindhoven), Kerkdijk (Brighton) en Van Dongen (Real Betis).
 • Middenvelders: Groenen (Manchester United), Kaagman (Everton FC), Spitse (Valerenga), Roord (Arsenal FC), V.d. Donk (Arsenal FC) en Pelova (Ajax).
 • Aanvaller: Martens (Barcelona), Smits (PSV), Miedema (Arsenal FC), Beerensteyn (Bayern München), V.d. Sanden (Olympique Lyon), R. Jansen (FC Twente) en Weerden (FC Twente).

Vrouwenvoetbal en Brazilië

Het Braziliaanse vrouwenvoetbalteam staat anno 2020 op de 9e plek van de FIFA-ranking (wereldranglijst). Brazilië is al vele jaren het sterkste land in Latijns-Amerikaanse vrouwenvoetbal. Zeven keer wonnen de Braziliaanse dames de 'Copa América' (het Latijns-Amerikaanse landenkampioenschap in het vrouwenvoetbal). Het beste resultaat van Brazilië op een WK vrouwenvoetbal is het halen van de finale in 2007. In die finale van het WK damesvoetbal verloor Brazilië echter met 0-2 van Duitsland. In 2004 en 2008 was het Braziliaanse team de verliezende finalist bij het vrouwenvoetbal op de Olympische Spelen.

Wedstrijdinfo Nederland-Brazilië: opstelling Nederland?

Met welke opstelling spelen de Oranje Leeuwinnen op 4 maart tegen Brazilië, tijdens hun eerste wedstrijd van dit Tournoi de France? Hieronder vindt u de opstellingen en wissels van Nederland en Brazilië. In de oorspronkelijke selectie voor dit toernooi zat Pelova (Ajax), maar wegens blessureleed kan de bondscoach helaas geen beroep op haar doen. De scheidsrechter bij dit duel is Beyer (Frankrijk).

Gele kaarten:

 • Nederland: Miedema en Beerensteyn
 • Brazilië: Luana

Uitslag Nederland-Brazilië

Het duel eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Opstelling Nederland (en wissels)

Geurts, Beerensteyn, V.d. Gragt (Van Dongen/73), Nouwen, Bloodworth, Groenen, Spitse, V.d. Donk (Kaagman/64), V.d. Sanden (Wilms/85), Miedema (Smits/85) en Martens (Jansen/73).

Opstelling Brazilië (en wissels)

Aline (Natascha/46), Luana (Andressa/64), Antonia, Daiane, Jucinara, Debinha (Christiane/46), Thaisa Formiga (Tayla/64), Alves, Marta (Beatriz/46) en Ludmilla (Thais/78).

Live op tv: Nederland-Brazilië op 4 maart 2020 (Tournoi de France)

Mediapartner: Talpa Broadcasting

Het mediabedrijf Talpa Broadcasting is sinds 2017 de vaste mediapartner van de Oranje Leeuwinnen. Zij zenden de kwalificatiewedstrijden en de meeste oefenwedstrijden van het Nederlands vrouwenvoetbalteam live uit. Meestal zenden ze de wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen live uit op de zender Veronica Tv, dat de 'voetbalzender' is binnen dit bedrijf. Om praktische redenen zenden zij soms een match van de Oranje Leeuwinnen uit op een andere zender van dit bedrijf, bijvoorbeeld SBS6 of SBS9.

Welke zender en hoe laat?

De wedstrijd Nederland-Brazilië wordt live uitgezonden op de zender Veronica Tv. Om 18u50 begint de live-uitzending van dit duel van de Nederlandse vrouwen tegen Brazilië. De aftrap is op 4 maart 2020 om 19u00. De uitzending wordt gepresenteerd door Hélène Hendriks. De analiste is Anouk Hoogendijk De commentator tijdens de wedstrijd is Wytse van der Goot. Ook de overige wedstrijden van de Oranje vrouwen op het Tournoi de France worden live uitgezonden door Talpa op Veronica.

Tournoi de France live op tv

Op zondag 7 maart 2020 zendt men de tweede wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen op dit Tournoi de France live uit op tv en via de livestream: Nederland-Canada. Op woensdag 10 maart 2020 wort de derde en laatste wedstrijd van de Oranje vrouwen op dit Tournoi de France live uitgezonden op televisie en via de livestream: Nederland-Frankrijk.

Voetbal live op tv

Welke overige interessante duels kunnen voetbalfans in deze periode live bekijken op televisie of via een livestream? Op de avond van 4 maart 2020 kan men in het herenvoetbal kijken naar FC Utrecht-Ajax (Halve finale KNVB Beker). Op 5 maart 2020 kan men vervolgens live op tv en per livestream kijken naar de andere halve finale van het bekertoernooi van de heren: Feyenoord-NAC.

Livestream Nederland-Brazilië op 4 maart 2020 (Tournoi de France)

Livestream Talpa

De wedstrijd Nederland-Brazilië op het Tournoi de France wordt ook via een livestream uitgezonden. Met die livestream kan men Nederland-Brazilië op 4 maart dus live bekijken op een computer of smartphone. De officiële livestream van deze match tegen Brazilië is geheel gratis. De Nederlandse livestream van Nederland-Brazilië is echter wel geo-restricted, wat inhoudt dat men deze stream alleen live mag bekijken in Nederland. De officiële livestream van Nederland-Brazilië bevindt zich voor Nederlandse kijkers op de website het multimediaplatform van Talpa: Kijk. Ook is deze livestream te vinden via de website van Veronica. De livestream van deze vrouwenvoetbalinterland begint tegelijk met de live tv-uitzending. Deze stream van de Oranje Leeuwinnen is een openbare livestream. Bij deze livestream moet men wel inloggen op de website waarop men deze stream van Nederland-Brazilië wil bekijken (op de site van Kijk of op die van Veronica Tv). Om in te loggen voor zo'n livestream hoeft men niet per se een account bij Kijk te hebben. Men kan de gratis livestream bij zowel Kijk als bij Veronica ook bekijken door in te loggen met een Facebook-account.

Gratis livestream Tournoi de France (vrouwenvoetbal)

De livestream van Talpa Broadcasting van dit duel van woensdag 4 maart 2020 op het Tournoi de France is dus geheel gratis. Ook de overige wedstrijden van de Nederlandse vrouwen op het oefentoernooi 'Tournoi de France' zijn via zo'n gratis livestream te bekijken. Hoewel de vaste locatie voor zo'n livestream van Talpa de site van Kijk is, heeft men bij een stream van een sportevenement vaak ook een link naar die livestream vanaf de site van Veronica. Ook wanneer een wedstrijd niet door Veronica op tv wordt uitgezonden, maar door een andere zender van Talpa (bijvoorbeeld SBS6 of SBS9), is er meestal toch zo'n link naar livestream te vinden op Veronica's website. Veronica profileert zich als het sportplatform van Talpa Broadcasting. Op hun site is bijvoorbeeld ook het Glory Kickboxing vaak gratis via een livestream online te bekijken. Behalve damesvoetbal is er ook vaak herenvoetbal via een gratis livestream bij Veronica te bekijken. Zo zenden ze via een livestream ook veel wedstrijden uit van de Champions League voor heren.

Vrouwenvoetbal: Nederland-Brazilië via livestream op Go App

Het is ook mogelijk om met een livestream op de Go App (online tv) naar de wedstrijd Nederland-Brazilië op 4 maart 2020 te kijken. Deze optie is beschikbaar voor klanten van digitale televisie bij Ziggo. Zij kunnen via app namelijk per livestream in de hele EU naar veel tv-zenders kijken, waaronder Veronica.

Livestream Tournoi de France (vrouwenvoetbal) via iTV-app

Eveneens is het mogelijk om het duel tussen de Oranje dames en Brazilië te bekijken via de iTV-app. Om die app te kunnen gebruiken, dient men een abonnement te hebben op Interactieve Tv bij KPN. Men kan dan in de hele EU per livestream op een smartphone naar de tv-zenders uit het basispakket kijken, waaronder Veronica.

Lees verder

© 2016 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Vrouwenvoetbal 2020: Nederland-Canada, live tv en livestreamVrouwenvoetbal 2020: Nederland-Canada, live tv en livestreamOp zaterdag 7 maart 2020 speelt het Nederlands vrouwenvoetbalteam tegen Canada. Deze wedstrijd vindt plaats in Calais (F…
Damesvoetbal 2020: Frankrijk-Nederland live tv en livestreamDamesvoetbal 2020: Frankrijk-Nederland live tv en livestreamOp dinsdag 10 maart 2020 speelt Nederland een oefenwedstrijd tegen Frankrijk. De wedstrijd vindt plaats in de Franse sta…
Vrouwenvoetbal 2020: Kosovo-Nederland, live tv en livestreamVrouwenvoetbal 2020: Kosovo-Nederland, live tv en livestreamOp vrijdag 10 april 2020 zou het vrouwenvoetbalteam van Nederland een interland spelen tegen Kosovo. Het duel Kosovo-Ned…
EK vrouwenvoetbal 2022, live op tv en livestreamEK vrouwenvoetbal 2022, live op tv en livestreamHet EK vrouwenvoetbal 2022 wordt in Engeland georganiseerd. De finale vindt plaats in het Wembley Stadium te Londen. Dit…

Alle Champions League-finales (1955-2019)Alle Champions League-finales (1955-2019)De Champions League, het platform voor de beste Europese club om zich met elkaar te meten, kende tot en met 2019 al 64 s…
Vrouwenvoetbal: Noorwegen-Nederland live tv en livestreamVrouwenvoetbal: Noorwegen-Nederland live tv en livestreamOp dinsdag 9 juni 2020 zou het Nederlandse vrouwenvoetbalteam een oefenwedstrijd spelen in stadion De Vijverberg te Doet…
Bronnen en referenties
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Denmark_women%27s_national_football_team
 • http://nos.nl/artikel/2117522-ek-vrouwenvoetbal-2017-live-bij-de-nos.html
 • https://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Women%27s_Championship
 • http://www.onsoranje.nl/nieuws/artikel/21441/pittige-loting-oranjeleeuwinnen
 • http://www.fifa.com/fifa-world-ranking/ranking-table/women/index.html
 • https://live.foxsports.nl/live/tv-gids/

Reageer op het artikel "Vrouwenvoetbal: Nederland-Brazilië, live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 04-03-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Kampioenschappen
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!