InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Glory 2018: Rico Verhoeven - Remy Bonjasky, live op tv

Glory 2018: Rico Verhoeven - Remy Bonjasky, live op tv

Glory 2018: Rico Verhoeven - Remy Bonjasky, live op tv De kickboksers Ricardo ('Rico') Verhoeven en Remy Bonjasky nemen het mogelijk tegen elkaar op in de boksring. Rico Verhoeven is de regerende wereldkampioen kickboksen bij de bond Glory. Remy Bonjasky is de drievoudige winnaar van de World Grand Prix bij de bond K-1. Oorspronkelijk werd verwacht dat het gevecht Remy-Rico al medio 2017 zou plaatsvinden. Mogelijk wordt deze wedstrijd alsnog in 2018 georganiseerd, maar de kans daarop is klein geworden. Indien het gevecht Remy-Rico plaatsvindt, dan wordt het live op tv uitgezonden door Ziggo Sport.

Biografie: Remy Bonjasky

Remy Kenneth Bonjasky werd op 10 januari 1976 geboren in Paramaribo (Suriname). Begin jaren tachtig emigreerde hij naar Nederland. In zijn jeugd was hij actief als voetballer. Rond zijn achttiende ging hij aan vechtsport doen en hij bleek daar erg veel talent voor te hebben. Bonjasky groeide uit tot een levende legende in het kickboksen. Zijn bijnaam is The Flying Gentleman.

K-1 World Grand Prix
Drie keer won Remy Bonjasky de K-1 World Grand Prix: in 2003, 2004 en 2008. Dat toernooi gold als het WK kickboksen van de bond K-1. In de succesjaren van Bonjasky waren de kickboksgala's van K-1 extreem populair in Japan. Toen hij in 2003 als debutant de World Grand Prix won, zaten er bij de finale 70.000 toeschouwers op de tribunes. In 2008 werd er een biografie over Bonjasky gepubliceerd en dit boek had de veelzeggende titel: God in Japan.

In 2009 nam Bonjasky voor de laatste keer deel aan de K-1 World Grand Prix. Hij werd bij dat WK in de halve finale uitgeschakeld. Daarna leek er, mede door een oogblessure, een einde aan zijn carrière te komen. In de jaren 2010 en 2011 bokste hij geen enkele officiële wedstrijd. Hij opende in die tijd een sportschool in Almere, de Bonjasky Academy, en leek zich vooral daarop te willen gaan focussen. Ondertussen kwam de bond waar hij zoveel successen bij had gevierd, de K-1, in die periode in financiële en organisatorische problemen. De K-1 verloor mede daardoor ook zijn leidende rol in de kickbokswereld.

Comeback bij Glory
In 2012 kwam de bond Glory opzetten binnen de kickbokswereld. Dit zou op den duur uitgroeien tot de nieuwe leidende bond binnen deze profsport. Glory slaagde erin om Remy Bonjasky, één van de grote sterren uit de kickboksgeschiedenis, te verleiden tot een comeback. In oktober 2012 bokste hij zijn eerste wedstrijd sinds bijna drie jaar. Hij won toen van de Braziliaan Anderson Silva. In december won hij ook de tweede wedstrijd na zijn comeback. Daarna verloor hij echter drie wedstrijden op rij.

Afscheid?
In maart 2014 stapte Bonjasky nog één keer in de boksring voor een officiële profkickbokswedstrijd. Deze match vond plaats in Zagreb en zijn tegenstander was Mirka 'Cro Cop' Filipovic. Bonjasky pakte de zege in deze wedstrijd. Velen dachten dat dit definitief zijn allerlaatste officiële profwedstrijd zou zijn.

Uitdagen via Ziggo Sport
In 2016 bleek dat toch niet het geval te zijn. Tijdens het tv-programma Peptalk op de zender Ziggo Sport vertelde Bonjasky dat hij het in de ring wilde opnemen tegen de winnaar van het gevecht tussen Badr Hari en Rico Verhoeven. In eerste instantie leken Badr Hari en Rico Verhoeven deze uitdaging van Bonjasky nog niet erg serieus te nemen.

Tweede comeback
In de tussentijd is Rico Verhoeven echter van mening veranderd en eind januari 2017 heeft hij alsnog de uitdaging van Bonjasky aangenomen. Volgens de eerste berichten uit de kampen van de beide kickboksers leek de wedstrijd al in mei 2017 of uiterlijk in de zomer van 2017 plaats kunnen vinden, maar later bleek dit toch niet het geval te zijn. Er waren diverse financiële en organisatorische obstakels; het duurt daardoor allemaal langer dan oorspronkelijk verwacht werd door Verhoeven en Bonjasky. De bond Glory, die deze wedstrijd moet organiseren (aangezien zij de exclusieve rechten hebben voor kickbokswedstrijden van hun wereldkampioen Rico Verhoeven), is druk bezig met andere ambitieuze plannen. Daaronder is een groot project van Glory in China, waarbij ook Verhoeven betrokken is. Een nieuwe comeback van Bonjasky leek daardoor geen prioriteit voor Glory te zijn.

Remy Bonjasky-Melvin Manhoef
Bonjasky heeft dus nog geen contract getekend met de bond Glory Kickboxing. Wel is Bonjasky weer volop in training gegaan en hij zal ook zeker zijn comeback maken. In eerste instantie is dat echter (nog?) niet bij Gory Kickboxing, maar bij de bond WFL (World Fighting League). Bij die bond zal hij in oktober 2017 voor het eerst sinds jaren een officiële wedstrijd vechten: de wedstrijd Remy Bonjasky - Melvin Manhoef in Almere. Voor Manhoef is dit zijn afscheidswedstrijd van de kickbokssport, voor de 41-jarige Bonjasky is deze wedstrijd bedoeld als het begin van een nieuw deel van zijn kickbokscarrière. De wedstrijd Remy Bonjasky-Melvin Manhoef wordt gehouden op zondag 29 oktober 2017 en is te zien bij Spike tv.

Update oktober 2017: grote twijfels bij Bonjasky over contract bij Glory

In oktober 2017 heeft Remy Bonjasky hardop zijn twijfels uitgesproken over het mogelijke gevecht van hem en Verhoeven. In het openbaar hebben beide kickboksers elkaar al meermaals toegezegd dat ze het gevecht echt willen, maar om dit te organiseren is men (zoals hierboven reeds gemeld) afhankelijk van Glory Kickboxing. Er zijn gesprekken geweest tussen Bonjasky en Glory Kickboxing, maar dit heeft niet gezorgd voor een werkelijke toenadering van beide partijen. Aangezien er al enige tijd geen nieuwe toenaderingspogingen zijn geweest, concludeerde Bonjasky in oktober 2017, dat het allemaal onderhand zo lang duurt, dat de kans dat het niet doorgaat groter is geworden, dan dat het gevecht wel doorgaat. Daar staat echter wel tegenover dat mogelijk de hype rondom het gevecht 'Melvin Manhoef - Remy Bonjasky' er wel voor kan zorgen dat Glory Kickboxing wakker wordt geschud en men toch weer met Bonjasky om de tafel gaat zitten.

Statistieken Bonjasky
Remy Bonjasky heeft een lengte van 192 centimeter en een 'reach' van 196 centimeter. Zijn wedstrijdgewicht is rond de 109 kilo. Hij bokst in de gewichtsklasse 'Super Heavyweight' (superzwaargewicht). Remy Bonjasky vocht in zijn carrière officieel 96 profwedstrijden in het kickboksen. Daarvan won hij er 78, waarvan 40 via knock-out. 18 keer verloor hij.

Biografie: Ricardo 'Rico' Verhoeven

Ricardo 'Rico' Verhoeven werd op 10 april 1989 geboren in Bergen op Zoom. Al op 5-jarige leeftijd ging hij aan de Japanse vechtkunst Kyokushinkai (een vorm van karate) doen. Zijn vader was daarbij zijn trainer. Vanaf zijn zevende ging Ricardo aan kickboksen doen.

In 2004 maakte Verhoeven zijn debuut als profkickbokser. Hij was in de loop der jaren onder meer actief bij de profbonden K-1, It's Showtime en Superkombat. Vervolgens tekende hij in 2012 een contract bij de bond Glory. Bij Glory groeide hij uit tot een absolute wereldster. Sinds 2013 hij bij Glory de wereldkampioen kickboksen in de categorie zwaargewicht.

In oktober 2017 vecht hij in China de wedstrijd Rico Verhoeven - Antonio 'Bigfoot' Silva. Dat is overigens geen officieel wereldtitelgevecht. 'Bigfoot' Silva is een ex-wereldtopper in de MMA. De partij tegen Verhoeven is nota bene zijn debuut als kickbokser. De wedstrijd Verhoeven-Silva is vooral bedoeld om de bond Glory Kickboxing te promoten in China. In december 2017 staat er wel een echt titelgevecht voor Verhoeven op het programma. Hij verdedigt dan zijn wereldtitel in de wedstrijd Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik.

Statistieken Rico Verhoeven
Rico Verhoeven heeft een lengte van 196 centimeter en een 'reach' van eveneens 196 centimeter. Zijn wedstrijdgewicht is rond de 116 kilo. In zijn carrière als kickbokser vocht hij in totaal 61 officiële profpartijen. Daarvan won hij er 50 (waarvan 14 via knock-out). Tien keer verloor hij en één keer eindigde een wedstrijd in een 'draw' (remise).

Glory 2016: Rico Verhoeven - Badri Hari

Het beroemdste gevecht dat Rico Verhoeven heeft gevochten is vanzelfsprekend zijn match tegen Badr Hari. Dit gevecht was in Nederland een enorme mediahype. Het vond plaats op 10 december 2016 in de Duitse stad Oberhausen. Badr Hari liep tijdens deze match een armblessure op, waardoor Rico Verhoeven het gevecht won. Meteen werd er echter besloten dat er een rematch Badr Hari - Rico Verhoeven zou komen. De datum van die nieuwe wedstrijd tussen Rico en Badr is echter nog niet bekend. Wel is bekend geworden dat Badr Hari zijn comeback maakt op het gala Glory 51 - Badr is Back, dat plaatsvindt in maart in Ahoy Rotterdam. Hij vecht daarbij de wedstrijd Badr Hari - Hesdy Gerges.

Gevecht Remy Bonjasky - Rico Verhoeven: datum en locatie

Voordat Rico nogmaals in de ring zal stappen tegen Badr Hari, zal hij het waarschijnlijk eerst nog opnemen tegen Remy Bonjasky. Een definitieve datum is nog niet bekend. Er is ook nog niet definitief bepaald wat de locatie zal zijn. Bonjasky heeft immers nog geen contract voor dit gevecht getekend bij Glory. Zodra daar nieuws over zal zijn, wordt het op deze plek gemeld. Net als het eerste gevecht van Verhoeven tegen Badr Hari zal hoogstwaarschijnlijk ook het gevecht tegen Bonjasky om diverse praktische redenen (waaronder de regelgeving) geen officieel wereldtitelgevecht zijn. Voor Verhoeven staat dus niet zijn officiële wereldtitel op het spel, maar natuurlijk wel zijn sportieve prestige. Een gevecht waarbij de titel van Verhoeven wel op het spel staat is Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik in december 2017.

Voorbeschouwing: Rico Verhoeven - Remy Bonjasky

De strijd tussen Rico Verhoeven en Remy Bonjasky is een strijd tussen twee generaties supersterren van de kickbokswereld. Remy Bonjasky was een ster in het tijdperk van de K-1. Rico Verhoeven is de grote ster van Glory. In theorie lijkt Verhoeven absoluut de grote favoriet te zijn voor de zege in deze match. Bonjasky heeft al drie jaar geen profwedstrijd meer gevochten en is al 41 jaar. Daarnaast was zijn vorige comeback ook geen onverdeeld succes. Verhoeven is daarentegen in de absolute bloei van zijn carrière. Toch moet Bonjasky, mede vanwege zijn enorme ervaring als vechtsporter, in de praktijk niet helemaal kansloos worden geacht.

Verslag en uitslag: Remy - Rico

Na afloop van deze match wordt hier een wedstrijdverslag geplaatst van 'Rico vs Remy'.

Live op tv: Remy - Rico bij Ziggo Sport

Net als het gevecht tussen Badr Hari en Rico Verhoeven, is ook het mogelijke gevecht tussen Rico en Remy Bonjasky tot stand gekomen via het programma Peptalk van de zender Ziggo Sport. En net als dat voorgaande gevecht zal ook het gevecht tussen Rico en Remy live op tv worden uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Waarschijnlijk zal de uitzending van 'Rico Verhoeven vs Remy Bonjasky' plaatsvinden op hun open net Ziggo Sport (kanaal 14) dat door alle abonnees van digitale tv bij Ziggo te zien is. Daarnaast zal de wedstrijd echter ook worden uitgezonden op een betaalzender van Ziggo Sport Totaal. Zodra definitief bekend is op welke zenders de wedstrijd wordt uitgezonden en hoe laat de uitzending begint, dan zal die info hier worden geplaatst.

Livestream

Indien de wedstrijd 'Rico Verhoeven vs Remy Bonjasky' plaatsvindt, dan wordt hij niet alleen live op tv uitgezonden, maar ook live op het internet via een livestream. Er zal onder meer een stream beschikbaar zijn op de Ziggo Sport Totaal Go App. Deze livestream is echter wel 'pay per view'. Mogelijk zal er ook een ‘pay per view’-livestream op UFC tv zijn. Zodra hier meer bekend over is, zal hier meer info worden geplaatst.

Lees verder

© 2017 - 2018 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Glory 2016: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tvGlory 2016: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tvOp zaterdag 10 december 2016 staan de kickboksers Ricardo 'Rico' Verhoeven en Badr Hari tegenover elkaar in de boksring.…
Glory 54 Birmingham (Rico Verhoeven), live tv en livestreamGlory 54 Birmingham (Rico Verhoeven), live tv en livestreamGlory Kickboxing is de toonaangevende bond in de wereld van het profkickboksen. Op zaterdag 2 juni 2018 organiseert deze…
Glory 2018: Rico Verhoeven - Mladen Brestovac, live op tvGlory 2018: Rico Verhoeven - Mladen Brestovac, live op tvIn Birmingham (UK) wordt op zaterdag 2 juni 2018 het kickboksgala 'Glory 54' gehouden. Het hoofdgevecht van Glory 54 is…
Glory 46 (China): Rico Verhoeven - Bigfoot Silva, live op tvGlory 46 (China): Rico Verhoeven - Bigfoot Silva, live op tvOp zaterdag 14 oktober 2017 vindt er in China een groot kickboksgala plaats van de bond Glory Kickboxing. De grote ster…
Kickboksen: Glory 50 (Chicago), live op tvKickboksen: Glory 50 (Chicago), live op tvDe Verenigde Staten is het land waar de meeste kickboksgala's van Glory Kickboxing worden georganiseerd. Het eerste grot…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Rico_Verhoeven
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Remy_Bonjasky
  • http://www.ziggosporttotaal.nl/nieuws/124056-rico-verhoeven-daagt-bonjasky-officieel-uit.html
  • https://www.glorykickboxing.com/en/events
  • https://en.wikipedia.org/wiki/K-1
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Glory_(kickboxing)

Reageer op het artikel "Glory 2018: Rico Verhoeven - Remy Bonjasky, live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 29-12-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!