InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Glory 59: Rico Verhoeven-Guto Inocente live tv en livestream

Glory 59: Rico Verhoeven-Guto Inocente live tv en livestream

Glory 59: Rico Verhoeven-Guto Inocente live tv en livestream De kickboksers Rico Verhoeven (Nederland) en Guto Inocente (Brazilië) nemen het tegen elkaar op in een wereldtitelgevecht in de gewichtsklasse 'heavyweight' (zwaargewicht). Waarschijnlijk vindt dit gevecht plaats tijden het gala 'Glory 59 - Amsterdam', dat Glory Kickboxing op zaterdag 29 september 2018 organiseert in de Johan Cruijff Arena. Het wereldtitelgevecht tussen Rico Verhoeven en Guto Inocente wordt live op tv uitgezonden. Ook is het gevecht van 'Rico vs Guto' online per livestream te volgen.

Biografie: Guto Inocente

Carlos Augusto Inocente Filho werd geboren op 29 mei 1986 in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia. In z'n jeugd deed hij aan jiu jitsu. In de loop der jaren heeft hij zich ontwikkeld tot een zeer veelzijdige vechtsporter. Als profvechter was hij actief in het boksen, kickboksen en MMA (mixed martial arts). Zijn grootste successen boekte hij als kickboksers.

Statistieken en erelijst

Guto Inocente heeft een lengte van 191 centimeter. Zijn 'reach' is 193 centimeter. Zijn wedstrijdgewicht licht rond de 110 kilogram. Hij heeft 43 officiële kickbokswedstrijden gevochten en won er daarvan 35, waarvan 17 via een knock-out. Guto Inocente won in 2015 de kickbokstitel in het 'Light heavyweight' bij de bond WGP. In 2016 werd Guto Inocente actief bij de bond Glory Kickboxing, de sterkste organisatie in de wereld van het profkickboksen.

Inocente bij Glory Kickboxing

Bij Glory heeft hij sindsdien zeven wedstrijden gevochten. Daarvan won hij er zes, namelijk tegen Demoreo Dennis, Brian Douwes, Hesdy Gerges, D'Angelo Marshall, Benjam Adegbuyi en Junior Tarfa. Hij verloor slechts één wedstrijd bij Glory: in maart 2017 tegen Jamal Ben Saddik.

Biografie: Ricardo 'Rico' Verhoeven

Ricardo 'Rico' Verhoeven werd op 10 april 1989 geboren in Bergen op Zoom. Al op 5-jarige leeftijd ging hij aan de Japanse vechtkunst Kyokushinkai (een vorm van karate) doen. Zijn vader was daarbij zijn trainer. Vanaf zijn zevende ging Ricardo aan kickboksen doen.

In 2004 maakte Verhoeven zijn debuut als profkickbokser. Hij was in de loop der jaren onder meer actief bij de profbonden K-1, It's Showtime en Superkombat. Vervolgens tekende hij in 2012 een contract bij de bond Glory. Bij Glory groeide hij uit tot een absolute wereldster. Sinds 2013 hij bij Glory de wereldkampioen kickboksen in de categorie zwaargewicht.

Statistieken Rico Verhoeven

Rico Verhoeven heeft een lengte van 196 centimeter en een 'reach' van eveneens 196 centimeter. Zijn wedstrijdgewicht is rond de 116 kilo. In zijn carrière als kickbokser vocht hij in totaal 64 officiële profpartijen. Daarvan won hij er 54 (waarvan 16 via knock-out). Tien keer verloor hij en één keer eindigde een wedstrijd in een 'draw' (remise).

Rico Verhoeven vs Badri Hari bij Glory Kickboxing

Het beroemdste gevecht dat Rico Verhoeven heeft gevochten is vanzelfsprekend zijn match tegen Badr Hari. Dit gevecht was in Nederland een enorme mediahype. Het vond plaats op 10 december 2016 in de Duitse stad Oberhausen. Badr Hari liep tijdens deze match een armblessure op, waardoor Rico Verhoeven het gevecht won. Meteen werd er echter besloten dat er een rematch Badr Hari - Rico Verhoeven zou komen. De datum van die nieuwe wedstrijd tussen Rico en Badr is echter nog niet bekend. Mogelijk vindt die in december 2018 plaats, of anders in de loop van 2019.

Guto Inocente als uitdager van Rico Verhoeven

Sinds zijn komst naar Glory Kickboxing in 2016, is Guto Inocente uitgegroeid tot één van de 'Rising Stars' van de zwaargewichtdivisie. Sinds 2017 is er in het geruchtencircuit meermaals sprake geweest van een mogelijk titelgevecht tussen Guto Inocente en wereldkampioen Rico Verhoeven. Er werd verwacht dat er een titelgevecht 'Rico vs Guto' op het programma zou staan van een gala dat Glory in het voorjaar van 2018 in Brazilië wilde organiseren. Uiteindelijk zijn de plannen van Glory met betrekking tot Brazilië echter om diverse redenen gewijzigd en is er door hen in het voorjaar van 2018 geen gala georganiseerd.

Programma 'Glory 59 Amsterdam' in de Johan Cruijff Arena, 29 september 2018

Op zaterdag 29 september 2018 organiseert Glory Kickboxing een groot gala in de Johan Cruijff Arena: 'Glory 59 - Amsterdam'. Door velen werd verwacht dat bij dit evenement de rematch Rico Verhoeven - Badr Hari op het programma zou staan. Ook Rico Verhoeven zelf hoopte hier op. Dit is echter (meer dan hoogstwaarschijnlijk) niet het geval. Men is daarom op zoek gegaan naar een andere geschikte tegenstander voor Rico Verhoeven op dit evenement en dat is dus de Braziliaan Guto Inocente. Er moeten nog wel onderhandelingen plaatsvinden tussen het management van Guto Inocente en Glory Kickboxing, dus het is officieel nog niet zeker of deze wedstrijd inderdaad doorgaat op dit gala, maar beide partijen hebben een positieve insteek, dus de kans is buitengewoon groot dat deze match inderdaad plaatsvindt op Glory 59.

Verslag en uitslag: Rico Verhoeven - Guto Inocente

Na afloop van deze match wordt hier een wedstrijdverslag geplaatst van 'Rico vs Guto'.

Live op tv: Rico vs Guto

In Nederland zijn de uitzendrechten van de gala's van Glory Kickboxing in handen van Ziggo Sport Totaal. De uitzending van het hoofdprogramma van 'Glory 59 - Amsterdam', inclusief de hoofdwedstrijd 'Rico Verhoeven vs Guto Inocente', vindt waarschijnlijk plaats op hun open net Ziggo Sport (kanaal 14) dat door alle abonnees van digitale tv bij Ziggo te zien is. Daarnaast zal de wedstrijd echter ook worden uitgezonden op minstens één abonneezender van Ziggo Sport Totaal (Ziggo Sport Select). Zodra definitief bekend is op welke zenders de wedstrijd wordt uitgezonden en hoe laat de uitzending begint, dan zal die info hier worden geplaatst.

Livestream Rico Verhoeven vs Guto Inocente

Indien de wedstrijd 'Rico Verhoeven vs Guto Inocente' plaatsvindt, dan wordt hij niet alleen live op tv uitgezonden, maar ook live op het internet via een livestream. Er zal onder meer een livestream beschikbaar zijn op de Ziggo Sport Totaal Go App. Zodra er t.z.t. meer bekend is over de livestreams van deze wedstrijd, dan wordt hier meer info gemeld.

Lees verder

© 2017 - 2018 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Kickboksen: Glory 59 Amsterdam (Arena) live tv en livestreamKickboksen: Glory 59 Amsterdam (Arena) live tv en livestreamOp zaterdag 19 september 2018 organiseert Glory Kickboxing een groot vechtsportgala in Amsterdam. Dit evenement vindt pl…
Glory 2018: Rico Verhoeven - Mladen Brestovac, live op tvGlory 2018: Rico Verhoeven - Mladen Brestovac, live op tvIn Birmingham (UK) wordt op zaterdag 2 juni 2018 het kickboksgala 'Glory 54' gehouden. Het hoofdgevecht van Glory 54 is…
Kickboksen: Glory 57 in China, live op tv en livestreamKickboksen: Glory 57 in China, live op tv en livestreamOp zaterdag 25 augustus 2018 wordt er in China een groot kickboksgala gehouden van de bond Glory Kickboxing. Dit eveneme…
Kickboksen: Glory 56 - Denver, live op tv en livestreamKickboksen: Glory 56 - Denver, live op tv en livestreamDe Verenigde Staten is het land waar de meeste kickboksgala's van Glory Kickboxing worden georganiseerd. Op 10 augustus…
Glory 54 Birmingham (Rico Verhoeven), live tv en livestreamGlory 54 Birmingham (Rico Verhoeven), live tv en livestreamGlory Kickboxing is de toonaangevende bond in de wereld van het profkickboksen. Op zaterdag 2 juni 2018 organiseert deze…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Rico_Verhoeven
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Remy_Bonjasky
  • http://www.ziggosporttotaal.nl/nieuws/124056-rico-verhoeven-daagt-bonjasky-officieel-uit.html
  • https://www.glorykickboxing.com/en/events
  • https://en.wikipedia.org/wiki/K-1
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Glory_(kickboxing)

Reageer op het artikel "Glory 59: Rico Verhoeven-Guto Inocente live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 08-06-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!