Glory 59: Rico Verhoeven-Guto Inocente live tv en livestream

Glory 59: Rico Verhoeven-Guto Inocente live tv en livestream De kickboksers Rico Verhoeven (Nederland) en Guto Inocente (Brazilië) nemen het tegen elkaar op in een wereldtitelgevecht in de gewichtsklasse 'heavyweight' (zwaargewicht). Dit gevecht vindt plaats tijden het gala 'Glory 59 - Amsterdam', dat Glory Kickboxing op zaterdag 29 september 2018 organiseert in de Johan Cruijff Arena. Het wereldtitelgevecht tussen Rico Verhoeven en Guto Inocente wordt live op tv uitgezonden. Ook is het gevecht van 'Rico vs Guto' online per livestream te volgen.

Biografie: Guto Inocente

Carlos Augusto Inocente Filho werd geboren op 29 mei 1986 in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia. In z'n jeugd deed hij aan jiu jitsu. In de loop der jaren heeft hij zich ontwikkeld tot een zeer veelzijdige vechtsporter. Als profvechter was hij actief in het boksen, kickboksen en MMA (mixed martial arts). Zijn grootste successen boekte hij als kickbokser.

Statistieken en erelijst

Guto Inocente heeft een lengte van 191 centimeter. Zijn 'reach' is 193 centimeter. Zijn wedstrijdgewicht licht rond de 110 kilogram. Hij heeft 43 officiële kickbokswedstrijden gevochten en won er daarvan 35, waarvan 17 via een knock-out. Guto Inocente won in 2015 de kickbokstitel in het 'Light heavyweight' bij de bond WGP. In 2016 werd Guto Inocente actief bij de bond Glory Kickboxing, de toonaangevende organisatie in de wereld van het profkickboksen.

Inocente bij Glory Kickboxing

Bij Glory heeft deze Braziliaanse kickbokser sindsdien zeven wedstrijden gevochten. Daarvan won hij er zes, namelijk tegen Demoreo Dennis, Brian Douwes, Hesdy Gerges, D'Angelo Marshall, Benjam Adegbuyi en Junior Tarfa. Hij verloor slechts één wedstrijd bij Glory: in maart 2017 tegen Jamal Ben Saddik.

Biografie: Ricardo 'Rico' Verhoeven

Ricardo 'Rico' Verhoeven werd op 10 april 1989 geboren in Bergen op Zoom. Al op 5-jarige leeftijd ging hij de Japanse vechtkunst Kyokushinkai (een vorm van karate) beoefenen. Zijn vader was daarbij zijn trainer. Vanaf zijn zevende ging Ricardo aan kickboksen doen. In 2004 maakte Verhoeven zijn debuut als profkickbokser. In z'n eerste jaren stond hij onder zijn officiële naam 'Ricardo Verhoeven' op de affiches van de vechtsportgala's waaraan hij deelnam. In het voorjaar van 2006 besloot hij dat echter te veranderen: voortaan stond hij onder de naam Rico Verhoeven op de affiches. De bijnaam 'Rico' was toen al vele jaren de roepnaam die door diverse mensen in z'n directe omgeving voor hem werd gebruikt. Die bijnaam is een verwijzing naar het personage Ricardo 'Rico' Tubbs uit Miami Vice.

Verhoeven was in de loop der jaren als kickbokser onder meer actief bij de profbonden K-1, It's Showtime en Superkombat. Vervolgens tekende hij in 2012 een contract bij de bond Glory. Bij die organisatie groeide hij uit tot een absolute wereldster. Sinds 2013 hij bij Glory de wereldkampioen kickboksen in de categorie zwaargewicht. De bijnaam van Rico Verhoeven is 'The King of Kickboxing'.

Statistieken Rico Verhoeven

Rico Verhoeven heeft een lengte van 196 centimeter en een 'reach' van eveneens 196 centimeter. Zijn wedstrijdgewicht is rond de 116 kilo. In zijn carrière als kickbokser vocht hij in totaal 64 officiële profpartijen. Daarvan won hij er 54 (waarvan 16 via knock-out). Tien keer verloor hij en één keer eindigde een wedstrijd in een 'draw' (remise).

Rico Verhoeven vs Badri Hari bij Glory Kickboxing

Het beroemdste gevecht dat Rico Verhoeven heeft gevochten is vanzelfsprekend zijn match tegen Badr Hari. Dit gevecht was in Nederland een enorme mediahype. Deze wedstrijd werd live op tv en per livestream enorm goed bekeken. Het gevecht vond plaats op 10 december 2016 in de Duitse stad Oberhausen. Badr Hari liep tijdens deze match een armblessure op, waardoor Rico Verhoeven het gevecht won. Meteen werd er echter besloten dat er een rematch Badr Hari - Rico Verhoeven zou komen. Dat gevecht vindt plaats op 21 december 2019 tijdens het evenement 'Glory Collision 2 - Unfinished Business' in het Gelredome te Arnhem.

Guto Inocente als uitdager van Rico Verhoeven: plannen voor Rico vs Guto

Sinds zijn komst naar Glory Kickboxing in 2016, is de Braziliaan Guto Inocente uitgegroeid tot één van de 'Rising Stars' van de zwaargewichtdivisie. Er is in het geruchtencircuit al meermaals sprake geweest van een mogelijk titelgevecht tussen Guto Inocente en wereldkampioen Rico Verhoeven. Er werd verwacht dat er een titelgevecht 'Rico vs Guto' op het programma zou staan bij een gala dat Glory in het voorjaar van 2018 in Brazilië wilde organiseren. Uiteindelijk zijn de plannen van deze kickboksorganisatie met betrekking tot Brazilië echter om diverse redenen gewijzigd en is er door hen in het voorjaar van 2018 geen gala in dat land georganiseerd.

Programma 'Glory 59 Amsterdam' in de Johan Cruijff Arena, 29 september 2018

Op zaterdag 29 september 2018 organiseert Glory Kickboxing een groot gala in de Johan Cruijff Arena: 'Glory 59 - Amsterdam'. Door velen werd verwacht dat bij dit evenement de rematch Rico Verhoeven - Badr Hari op het programma zou staan. Ook Rico Verhoeven zelf hoopte hier op. Dit is echter niet het geval. Men is daarom op zoek gegaan naar een andere geschikte tegenstander voor Rico Verhoeven op dit evenement en dat is dus de Braziliaan Guto Inocente.

Het wereldtitelgevecht (gewichtsklasse: zwaargewicht) tussen Rico Verhoeven en Guto Inocente is de slotwedstrijd op het programma van 'Glory 59 - Johan Cruijff Arena, Amsterdam' op zaterdag 29 september 2018. Er staan ook veel andere interessante wedstrijden op het programma van Glory 59, waaronder een wereldtitelgevecht in de gewichtsklasse vedergewicht tussen Robin van Roosmalen en Petchpanomrung.

Uitslag: Rico Verhoeven - Guto Inocente (29 september 2018)

Rico Verhoeven heeft op overtuigende wijze zijn wereldtitel succesvol verdedigd. Hij won op punten van Guto Inocente (unanieme jurybeslissing). Verhoeven was qua conditie, techniek en tactiek superieur aan zijn Braziliaanse tegenstander en de Nederlander won daardoor ook alle vijf ronden van dit gevecht op punten.

Live op tv: Rico vs Guto bij Veronica Tv op 29 september

Op welke zender?

In Nederland zijn de uitzendrechten (live tv en livestream) van de gala's van Glory Kickboxing sinds eind juni 2018 in handen van SBS Broadcasting, het bedrijf dat de eigenaar is van onder meer de zenders SBS6, SBS9 en Veronica Tv. (Voorheen waren de live uitzendrechten voor tv en livestream in handen van Ziggo Sport Totaal.) De live tv-uitzending van het van 'Glory 59 - Amsterdam', inclusief de hoofdwedstrijd 'Rico Verhoeven vs Guto Inocente', vindt op zaterdag 29 september plaats op hun zender Veronica Tv.

Hoe laat begint de live tv-uitzending?

Hoe laat kan men live op tv naar dit gala kijken? De live tv-uitzending van het gala Glory 59 begint op zaterdag 29 september om 20u00 op Veronica. In het eerste deel van het programma beschouwt men live voor op het gevecht van Rico tegen Guto, maar daarnaast toont men dan tussendoor ook al wat beelden van andere wedstrijden (uit de Superfight Series). Het hoofdprogramma (de World Series) begint om circa 21u30.

Hoe laat begint Rico Verhoeven?

Hoe laat begint de wedstrijd Rico vs Guto op zaterdag 29 september 2018? Hoe laat moet men live inschakelen op tv of per livestream als men eigenlijk alleen de wedstrijd van Rico Verhoeven wil zien? Dit titelgevecht van Rico Verhoeven is de laatste, afsluitende wedstrijd van het gala 'Glory 59 - Amsterdam - Johan Cruijff Arena'. Het titelgevecht van Rico Verhoeven begint ditmaal net wat vroeger dan de Nederlandse tv-kijkers bij diverse voorgaande titelgevechten van Rico gewend was. Het begint om 23u00.

Wedstrijd Rico: vierde wedstrijd op het hoofdprogramma

In het verleden bestond het hoofdprogramma (The Glory World Series) vaak uit vijf wedstrijden en was de wedstrijd van Rico het vijfde gevecht. In de loop van 2018 heeft Glory echter een hervorming doorgevoerd bij de structuur van de programma's van hun evenementen, wat onder meer als consequentie heeft dat het hoofdprogramma nog maar uit vier wedstrijden bestaat. Het hoofdprogramma begint bij dit kickboksgala overigens wel 'gewoon' om 21u30 (in tegenstelling tot eerdere berichten, waarin gemeld werd dat dit deel van het programma in de Johan Cruijff Arena al om 21u00 zou beginnen).

Hoe laat een gevecht op zo'n gala van Glory precies begint, is mede afhankelijk van het verloop van de voorgaande wedstrijden. Als meerdere gevechten daarvoor bijvoorbeeld al snel met een knock-out eindigen, dan begint een gevecht eerder dan wanneer er geen knock-outs plaatsvinden en bij alle wedstrijden de jury moet beslissen wie (op punten) heeft gewonnen.

Hoe lang duurt de wedstrijd Rico vs Guto?

Hoe lang duurt de wedstrijd Verhoeven - Inocente? Aangezien de wedstrijd van Rico Verhoeven een wereldtitelgevecht is, heeft dit gevecht een lengte van maximaal 5 ronden. Elke ronde duurt drie minuten. (Vanzelfsprekend kan de wedstrijd in de praktijk ook veel korter duren dan vijf ronden, bijvoorbeeld door een knock-out.) Wereldtitelgevechten hebben bij Glory Kickboxing standaard een langere maximale lengte dan 'gewone' wedstrijd. De gewone wedstrijden van Glory Kickboxing (waarbij dus niet een wereldtitel op het programma staat) hebben een lengte van maximaal 3 ronden.

Let op: voorbeschouwing op tv al op vrijdag 28 september

Veronica Tv heeft op vrijdag 28 september om 23u25 een extra tv-uitzending geprogrammeerd, waarin wordt voorbeschouwd op het vechtsportgala en natuurlijk vooral ook op het hoofdgevecht Rico vs Guto. Dit tv-programma heet 'Time to Fight'.

Live op tv in andere landen

Ook in veel andere landen wordt de wedstrijd van Rico vs Guto live op tv uitgezonden op zaterdag 29 september 2018. In de Verenigde Staten is dit evenement bijvoorbeeld live te zien bij ESPN. Omroepen die in andere landen dit gala op tv uitzenden zijn onder meer Fight Sports, SFR Sports 5, FOX Sports Latin America, StarTimes, Sport10, DAZN, Combat World, Martial at Sports, Fight Channel, DigiSport, Boks TV Russia, FreeSports, TV8 en Titan.

Livestream Rico Verhoeven vs Guto Inocente op 29 september 2018

Livestream Rico vs Guto in Nederland: gratis

De wedstrijd 'Rico Verhoeven vs Guto Inocente' wordt ook uitgezonden via een livestream. Met zo'n livestream kan men op 29 september 2018 live naar 'Rico vs Guto' kijken op een smartphone, tablet, laptop, of op een ander type computer. Er wordt voor de kijkers in Nederland een gratis livestream beschikbaar gesteld voor het kickboksgala 'Glory 59 - Amsterdam (Arena)'. Dit is wel een geo-restricted livestream die alleen in Nederland te bekijken is. Voor overige landen is de livestream van Veronica bij dit kickboksgala 'geo-blocked' (geblokkeerd). De livestream van 'Glory 59 - Amsterdam (Johan Cruijff Arena)' begint tegelijk met de live tv-uitzending.

Livestream Veronica

Men kan deze gratis livestream op zaterdag 29 september 2018 vinden op de website van Veronica Tv. Dit is een openbare livestream van Veronica. Men hoeft niet per se een account te hebben bij Veronica om deze livestream van Glory Kickboxing te kunnen bekijken. Het is ook mogelijk om deze livestream van dit kickboksgala op de site van Veronica bijvoorbeeld te bekijken door in te loggen via een Facebook-account. Veronica Tv biedt niet alleen een livestream aan om live naar het gala te kijken. Achteraf kan men het gevecht ook terugkijken via een stream op die site. Ook de overige gevechten van het hoofdprogramma zijn achteraf via zo'n stream terug te kijken.

Veronica biedt vaak een gratis livestream aan van de Glory-evenementen. In oktober 2018 hebben zij ook weer een gratis livestream bij het gala Glory 60 dat in Frankrijk plaatsvindt. Ook bij veel andere sportevenementen waarvan de live-uitzendrechten in handen zijn van het moederbedrijf SBS Broadcasting (waartoe Veronica behoort), is er dikwijls een livestream te vinden op de site van Veronica Tv. Zo kan men via de website van deze zender ook vaak via een gratis livestream naar de Oranje Leeuwinnen kijken. Ook kan men gratis per livestream bij Veronica Tv live kijken naar wedstrijden van Ajax en PSV in de Champions League.

Ziggo Go App: livestream

Er bestaat voor klanten van Ziggo nog een andere mogelijkheid, waarmee men niet alleen in Nederland, maar ook in andere EU-landen per livestream naar Rico Verhoeven - Guto Inocente kan kijken: de Ziggo Go App. Met die applicatie kan men bij Ziggo immers per livestream online (op bijvoorbeeld een smartphone, tablet, laptop of andere computer) naar de digital tv-zenders van het tv-pakket van Ziggo bekijken. Tot de zenders die men zo per livestream kan bekijken behoort ook Veronica Tv. En zo kan men dus met de Ziggo Go App ook via de livestream op 29 september kijken naar dit wereldtitelgevecht van Rico Verhoeven en de Braziliaan Inocente.

Livestream Rico vs Guto mondiaal

Hoe kan men in andere landen op zaterdag 29 september via een livestream naar Rico Verhoeven - Guto Inocente kijken? Buiten Nederland kan men de wedstrijd Rico vs Guto onder meer bekijken via een livestream op de Glory Inplayer. Voor deze livestream-dienst dient men echter wel een (betaald) abonnement te hebben. Daarnaast bieden in diverse landen ook de zendgemachtigde tv-omroepen online een livestream van dit evenement aan. Zo'n livestream van een tv-omroep is wel geo-restricted (net als de stream van Veronica, die bijvoorbeeld alleen in Nederland live mag worden bekeken). Dit komt doordat elke zender officieel alleen meer de live-uitzendrechten (tv en livestream) heeft gekocht voor één of enkele landen.

Livestream UFC Tv: geen Rico, wel Superfights

Een livestream-dienst die bekend is bij veel liefhebbers van vechtsport is UFC tv. Let op: de livestream die UFC Tv op 29 september heeft van dit kickboksgala in de Johan Cruijff Arena, is niet een stream die geschikt is om live het gevecht Rico vs Guto te bekijken. UFC Tv heeft namelijk alleen maar de rechten om bij dit gala de wedstrijden via de livestream uit te zenden die behoren tot de Superfight Series. Hiertoe behoort dus niet de wedstrijd van Verhoeven - Inocente, aangezien dat niet een onderdeel is van de Superfight Series, maar wel van de Glory World Series. Om Rico vs Guto per livestream te zien, kan men op 29 september 2018 dus wel terecht bij Veronica (gratis stream in Nederland) en de Glory Inplayer (livestream voor abonnees).

Livestream Glory YouTube: geen Rico, wel Prelims

Op 29 september is er ook een gratis livestream beschikbaar op het YouTube-channel van Glory Kickboxing. Deze livestream is echter alleen maar bedoeld voor enkele wedstrijden van de PreLims (het eerste deel van het voorprogramma, dat al rond half zes begint en dat nog voorafgaat aan de Superfight Series). Op deze livestream op YouTube is dus (evenmin als op de stream van UFC) niet het gevecht van te zien van Rico Verhoeven tegen zijn Braziliaanse uitdager.

Kalender Glory in 2018: live op tv en livestream

Welke overige grote gala's staan er op de kalender van deze kickboksorganisatie? Op 20 oktober organiseert men het evenement
'Glory 60 - Lyon (Frankrijk)'. Dit kickboksgala wordt ook weer live op tv uitgezonden en ook online via een gratis livestream. Daarna volgt op 2 november 2018 het evenement 'Glory 61 - New York'; ook dat is op tv en per livestream te bekijken.

Lees verder

© 2017 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Glory 2018: Rico Verhoeven - Mladen Brestovac, live op tvGlory 2018: Rico Verhoeven - Mladen Brestovac, live op tvIn Birmingham (UK) wordt op zaterdag 2 juni 2018 het kickboksgala 'Glory 54' gehouden. Het hoofdgevecht van Glory 54 is…
Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik live tv en livestream (2020)Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik live tv en livestream (2020)In 2020 organiseert Glory Kickboxing mogelijk een titelgevecht tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven. Jamal 'The Gol…
Badr Hari - Benjamin Adegbuyi, live tv en livestream (2020)Badr Hari - Benjamin Adegbuyi, live tv en livestream (2020)Op zaterdag 20 juni 2020 zou Badr Hari (Marokko) het in de kickboksring opnemen tegen Benjamin Adegbuyi (Roemenië). Het…
Glory Rotterdam 2020 (met Badr Hari), live tv en livestreamGlory Rotterdam 2020 (met Badr Hari), live tv en livestreamOp zaterdag 20 juni 2020 zou Glory Kickboxing een groot vechtsportgala organiseren in Rotterdam. Dit evenement zou plaat…

Glory 76 op 2 oktober 2020 in Katwijk, live tv en livestreamGlory 76 op 2 oktober 2020 in Katwijk, live tv en livestreamGlory Kickboxing is de toonaangevende bond in de wereld van het profkickboksen. Op vrijdag 2 oktober 2020 organiseert de…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Rico_Verhoeven
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Remy_Bonjasky
  • http://www.ziggosporttotaal.nl/nieuws/124056-rico-verhoeven-daagt-bonjasky-officieel-uit.html
  • https://www.glorykickboxing.com/en/events
  • https://en.wikipedia.org/wiki/K-1
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Glory_(kickboxing)

Reageer op het artikel "Glory 59: Rico Verhoeven-Guto Inocente live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 29-08-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!