InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Glory 54 in Birmingham (UK), live op tv en livestream

Glory 54 in Birmingham (UK), live op tv en livestream

Glory 54 in Birmingham (UK), live op tv en livestream Glory Kickboxing is de toonaangevende bond in de wereld van het profkickboksen. Op zaterdag 2 juni 2018 organiseert deze bond het gala Glory 54 in de Britse stad Birmingham. Dit evenement wordt in Nederland live op tv uitgezonden. Ook kan men Glory 54 via een livestream online bekijken. De hoofdwedstrijd op het programma van het kickboksgala Glory 54 gaat tussen de Nederlandse wereldkampioen Rico Verhoeven en de Kroaat Mladen Brestovac.

Voorgeschiedenis: K-1

In 1993 werd de organisatie K-1 opgericht in Japan. Zoals de F-1 (oftewel de Formule 1) de koningsklasse in de mondiale autosport is, zo moest de K-1 de koningsklasse worden van de mondiale vechtsport. De K in de afkorting K-1 staat voor drie vechtsporten die met de letter k beginnen: kickboksen, karate en kungfu. Bij de K-1 werden oorspronkelijk de regels van deze drie vechtsporten gemengd, maar op den duur had bij deze mengvorm het kickboksen duidelijk de overhand.

Glorietijd K-1
In de jaren negentig werd K-1 met name in Japan een buitengewoon groot succes. Vele tienduizenden toeschouwers kwamen naar de vechtsportgala's van K-1 en miljoenen mensen bekeken ze op tv. Een jaarlijks hoogtepunt was de K-1 World Grand Prix, wat beschouwd werd als het officieuze WK kickboksen voor profs.

Nederlandse successen
Nederlandse kickboksers waren buitengewoon succesvol bij de K-1. Ernesto Hoost en Sem Schilt zijn de recordhouders met vier eindzeges op de K-1 World Grand Prix. Remy Bonjasky en Peter Aerts wonnen dat toernooi drie keer. Alistair Overeem was in 2010 de laatste Nederlander die de K-1 World Grand Prix won. Ook de Nederlandse Marokkaan Badr Hari en de Nederlandse Surinamer Ismael Londt boekten grote successen bij de organisatie K-1, maar zij slaagden er nooit in om de finale van de World Grand Prix te winnen.

Crisis in K-1
Jarenlang had K-1 een grote glorietijd meegemaakt, in eerste instantie vooral in Japan, maar later ook in de rest van de wereld. Het was de onbetwiste leidende organisatie geworden binnen de profwereld van het kickboksen. Vanaf 2010 kwam er echter een einde aan die glorietijd; er kwamen toen steeds meer verhalen over financiële en organisatorische problemen bij K-1.

Nieuwe eigenaren
In 2011 waren er diverse kandidaten om het merk K-1 te kopen. Uiteindelijk werd het gekocht door een groep waartoe Gunil Kim en EMCOM Entertainment behoorden. Zij hebben de merknaam K-1 vervolgens nieuw leven ingeblazen, maar het is hun nog niet gelukt om K-1 werkelijk in z'n oude glorie te herstellen. Het is niet meer de mondiale leidende organisatie bij het profboksen

Glory kickboxing

Toen het merk K-1 in 2011 op de markt kwam waren er dus meerdere kapers op de kust. Daartoe behoorde ook een groep investeerders onder leiding van de Fransman Pierre Andurand. Zij slaagden er toen niet in om K-1 te kopen. Daarom besloten zij om een eigen nieuwe organisatie op te zetten, die op den duur de nieuwe leidende bond binnen het profkickboksen moet worden. Hiervoor kochten zij diverse andere kickboksorganisaties, waaronder It's Showtime, Golden Glory en United Glory. De gezamenlijke werknaam van de nieuwe organisatie werd Glory.

Gala's van Glory

In mei 2012 organiseerde Glory in de Zweedse hoofdstad Stockholm zijn eerste grote kickboksgala. Bij dat evenement won de Nederlander Semmy Schilt als eerste de wereldtitel bij Glory in het zwaargewicht. In de daaropvolgende jaren volgden er nog tientallen andere grote gala's van Glory, met name in Amerika en Europa. Ook waren er vier grote gala's in Japan en één in Dubai.

Op 25 juni 2016 was er voor het eerst ook een groot gala van Glory in Nederland: 'Glory 31' vond plaats in de Amsterdam RAI. Het beroemdste gala van Glory was natuurlijk 'Glory Collision 36', dat op 10 december 2016 in Oberhausen werd gehouden. Daarbij maakte Badr Hari zijn comeback in een wedstrijd tegen wereldkampioen Rico Verhoeven. De wedstrijd was live op tv bij Ziggo Sport. Hoewel dit een zender is die een groot deel van Nederland niet eens in zijn tv-pakket heeft, keken er in totaal toch circa een miljoen mensen naar deze wedstrijd.

Glory in Engeland (Groot Brittannië)

Op 23 maart 2013 werd er voor het eerst een groot gala van Glory Kickboxing in Groot-Brittannië gehouden. Dit evenement had als naam 'Glory 5' en vond plaats in Londen. De hoofdwedstrijd van dit gala was Tyrone Spong-Remy Bonjasky. De strijd tussen deze twee Surinaamse Nederlanders werd gewonnen door Tyrone Spong.

In de daaropvolgende jaren heeft er niet meer een groot gala van Glory in Engeland plaatsgevonden, maar toch hielden ze wel de ambitie om terug te keren naar de UK. In het voorjaar van 2017 werd er daarom een kleinschaliger evenement in Engeland gehouden: 'Road to Glory UK'. Dit was een toernooi voor kickboksers in de gewichtsklasse onder de 65 kilogram. Het was mede bedoeld om zo Britse talenten te scouten, die eventueel in de toekomst in actie zouden kunnen komen bij een groot gala van Glory in Engeland.

Programma Glory 54 in Birmingham (UK): Rico Verhoeven als headliner

De grootste wedstrijd van het gala Glory 54 is de match Rico Verhoeven - Mladen Brestovac. Verhoeven is de wereldkampioen kickboksen bij Glory in het zwaargewicht. Zijn Kroatische tegenstander Mladen Brestovac heeft als bijnaam “The Scorpion Sting”. De wedstrijd tussen deze twee zwaargewichten is geen officieel wereldtitelgevecht. Het is een wedstrijd over maximaal drie ronden. Een titelgevecht moet gaan over 5 ronden.

Hieronder vindt u het voorlopige hoofdprogramma van het evenement Glory 54. Het is mogelijk dat hier nog wijzigingen in plaatsvinden. Meestal kiest men ervoor om een gala van Glory Kickboxing af te sluiten met een wereldtitelgevecht. Bij dit gala is dit niet het geval. De voorlaatste wedstrijd op het programma is wel een officieel wereldtitelgevecht in het weltergewicht, tussen Grigorian en Nabiyev. Vanwege de grote publicitaire waarde van Rico Verhoeven heeft men ervoor gekozen om van het niet-titelgevecht Verhoeven-Brestovac de afsluitende wedstrijd van de avond te maken.

Voorafgaand aan het hoofdprogramma (de Glory World Series), wordt er ook een voorprogramma gehouden (de Superfight Series). Daarbij komt onder meer de Nederlands-Angolese wereldtopper Christian Baya in actie. Ook krijgen bij de Superfight Series diverse Engelse kickbokstalenten de kans om zich aan het grote internationale publiek te tonen.

Voorprogramma: Superfight Series (livestream op UFC Tv):

 • Weltergewicht toernooi, halve finale 1: Jamie Bates - Tommie King
 • Weltergewicht toernooi, halve finale 2: Mark Timms - Dawid Blaszke
 • Lichtgewicht: Marat Grigorian - Liu Xu
 • Weltergewicht: Richard Abraham - Adam Hadfield
 • Lichtgewicht: Christian Baya - Josh Jauncey
 • Halfzwaargewicht: Danyo Ilunga - Fraser Weightman

Programma Glory 54 World Series (live op tv en livestream bij Ziggo Sport)

 • Featherweight: Adrian Maxim - Chenglong Zhang
 • Featherweight: Bailey Sugden - Anvar Boynazarov
 • Lightweight: Elvis Gashi - William Goldie-Galloway
 • Weltergewicht wereldtitelgevecht: Harut Grigorian - Alim Nabiyev
 • Heavyweight Headliner: Rico Verhoeven - Mladen Brestovac

Live op tv: Ziggo Sport Totaal

Het hoofdprogramma van Glory 54 (de World Series) is in Nederland live te zien bij Ziggo Sport Totaal. Waarschijnlijk zendt men dit gala live uit op hun 'open net', de zender Ziggo Sport. Die zit bij alle abonnees van digitale tv bij Ziggo automatisch op het kanaal 14. Daarnaast wordt het gala waarschijnlijk ook uitgezonden op de abonnneezender Ziggo Sport Select (die alleen te bekijken is door abonnees van Ziggo Sport Totaal). Zodra definitief bekend is hoe laat deze live tv-uitzending van Glory 54 begint en op welke zenders deze plaatsvindt, dan wordt die info hier gemeld.

Livestream Glory 54

Het hoofdprogramma van Glory 54 is ook live online te bekijken via een livestream van Ziggo Sport Totaal. Om die livestream te bekijken, dient men echter wel een abonnement te hebben op de Ziggo Sport Totaal Go App. Voor mensen die geen abonnement hebben, is het echter ook mogelijk om die livestream voor Glory 54 bij Ziggo Sport Totaal via PPV (Pay Per View) te kopen.

Vroeger op de avond, voorafgaand aan het hoofdprogramma (de Glory World Series), worden als een soort voorprogramma de 'Superfight Series' gehouden. Die wedstrijden zijn niet via de livestream van Ziggo Sport te bekijken. Wel zijn ze te bekijken via een livestream van UFC Tv. Die livestream van Glory 54 is beschikbaar voor abonnees (leden van de UFC Tv Fight Pass) en daarnaast ook via Pay Per View (PPV). Op die livestream van UFC Tv is dus bijvoorbeeld wel de wedstrijd van Baya te zien, maar niet de wedstrijd van Rico Verhoeven. Voor een livestream van de wedstrijd Rico Verhoeven - Mladen Brestovac moeten de Nederlandse kijkers dus bij de Ziggo Sport Totaal Go App terecht.

Lees verder

© 2017 - 2018 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Glory 2017: Jason Wilnis - Simon Marcus, live op tvGlory 2017: Jason Wilnis - Simon Marcus, live op tvDe Nederlander Jason Wilnis verdedigt op zaterdag 29 april 2017 in Kopenhagen (Denemarken) zijn wereldtitel kickboksen i…
Glory 49: Redempion Rotterdam met Rico Verhoeven, live op tvGlory 49: Redempion Rotterdam met Rico Verhoeven, live op tvGlory Kickboxing organiseert op zaterdag 9 december 2017 een groot vechtsportgala in Nederland. Dit evenement vindt plaa…
Kickboksen: Glory 50 (Chicago), live op tvKickboksen: Glory 50 (Chicago), live op tvDe Verenigde Staten is het land waar de meeste kickboksgala's van Glory Kickboxing worden georganiseerd. Het eerste grot…
Kickboksen: Glory 40 in Kopenhagen, live op tvKickboksen: Glory 40 in Kopenhagen, live op tvOp zaterdag 29 april 2017 wordt in Kopenhagen (Denemarken) het kickboksgala 'Glory 40' gehouden. Dit evenement vindt pla…
Glory 51 in Ahoy Rotterdam met Badr Hari, live op tvGlory 51 in Ahoy Rotterdam met Badr Hari, live op tvOp zaterdag 3 maart 2018 wordt het 51e kickboksgala gehouden van de bond Glory Kickboxing. Dit is de toonaangevende bond…
Bronnen en referenties
 • http://mmadna.nl/glory-strijkt-vleugels-neer-in-birmingham-op-2-juni/
 • http://www.telegraph.co.uk/mma/2017/07/08/glory-kickboxing-invades-mainland-china-giant-sports-figure/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Yao_Ming
 • http://vechtsport-online.nl/nieuws/glory-china-zal-een-zelfstandig-bedrijf-zijn/
 • https://www.glorykickboxing.com/en/news/view/1222
 • http://www.demorgen.be/tvmedia/eleven-sports-network-wil-ultieme-sportbestemming-worden-bd3471af/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Glory_(kickboxing)
 • https://www.round1network.com/news/74472/glory-39-brussel.html
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Peter_Aerts
 • https://en.wikipedia.org/wiki/K-1

Reageer op het artikel "Glory 54 in Birmingham (UK), live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 17-04-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 10
Schrijf mee!