InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Kickboksen: Glory 69 in Düsseldorf, live tv en livestream

Kickboksen: Glory 69 in Düsseldorf, live tv en livestream

Kickboksen: Glory 69 in Düsseldorf, live tv en livestream Glory Kickboxing is de toonaangevende bond in de wereld van het profkickboksen. Op zaterdag 12 oktober 2019 organiseert deze bond het gala Glory 69 in Düsseldorf (Duitsland). Dit evenement wordt wereldwijd door diverse zenders live op tv uitgezonden. Ook kan men Glory 69 via een livestream online bekijken. De hoofdwedstrijd op het programma van het kickboksgala Glory 69 is een wereldtitelgevecht in het lichtgewicht tussen Marat Grigorian en Tyjani Beztati. Het Duitse publiek kijkt ook uit naar de strijd tussen twee bekende Duitse kickboksers: Michael Smolik en Mo Abdallah. Andere prominente kickboksers die in actie komen op dit gala zijn onder meer Luis Tavares, Michael Duut en Yousri Belgaroui. In Nederland worden de twee hoofdpartijen van dit gala op 12 oktober live op tv uitgezonden; de rest van de wedstrijden is op tv in samenvatting te zien. Kijkers in Nederland kunnen het gala wel integraal online via een gratis livestream bekijken.

Voorgeschiedenis: K-1

In 1993 werd de organisatie K-1 opgericht in Japan. Zoals de F-1 (oftewel de Formule 1) de koningsklasse in de mondiale autosport is, zo moest de K-1 de koningsklasse worden van de mondiale vechtsport. De K in de afkorting K-1 staat voor drie vechtsporten die met de letter k beginnen: kickboksen, karate en kungfu. Bij de K-1 werden oorspronkelijk de regels van deze drie vechtsporten gemengd, maar op den duur had bij deze mengvorm het kickboksen duidelijk de overhand.

Glorietijd K-1

In de jaren negentig werd K-1 met name in Japan een buitengewoon groot succes. Vele tienduizenden toeschouwers kwamen naar de vechtsportgala's van K-1 en miljoenen mensen bekeken ze op tv. Een jaarlijks hoogtepunt was de K-1 World Grand Prix, wat beschouwd werd als het officieuze WK kickboksen voor profs.

Nederlandse successen

Nederlandse kickboksers waren buitengewoon succesvol bij de K-1. Ernesto Hoost en Sem Schilt zijn de recordhouders met vier eindzeges op de K-1 World Grand Prix. Remy Bonjasky en Peter Aerts wonnen dat toernooi drie keer. Alistair Overeem was in 2010 de laatste Nederlander die de K-1 World Grand Prix won. Ook de Nederlandse Marokkaan Badr Hari en de Nederlandse Surinamer Ismael Londt boekten grote successen bij de organisatie K-1, maar zij slaagden er nooit in om de finale van de World Grand Prix te winnen.

Crisis in K-1

Jarenlang had K-1 een grote glorietijd meegemaakt, in eerste instantie vooral in Japan, maar later ook in de rest van de wereld. Het was de onbetwiste leidende organisatie geworden binnen de profwereld van het kickboksen. Vanaf 2010 kwam er echter een einde aan die glorietijd; er kwamen toen steeds meer verhalen over financiële en organisatorische problemen bij K-1.

Nieuwe eigenaren

In 2011 waren er diverse kandidaten om het merk K-1 te kopen. Uiteindelijk werd het gekocht door een groep waartoe Gunil Kim en EMCOM Entertainment behoorden. Zij hebben de merknaam K-1 vervolgens nieuw leven ingeblazen, maar het is hun nog niet gelukt om K-1 werkelijk in z'n oude glorie te herstellen. Het is niet meer de mondiale leidende organisatie bij het profboksen

Glory kickboxing

Toen het merk K-1 in 2011 op de markt kwam waren er dus meerdere kapers op de kust. Daartoe behoorde ook een groep investeerders onder leiding van de Fransman Pierre Andurand. Zij slaagden er toen niet in om K-1 te kopen. Daarom besloten zij om een eigen nieuwe organisatie op te zetten, die op den duur de nieuwe leidende bond binnen het profkickboksen moest worden. Hiervoor kochten zij diverse andere kickboksorganisaties, waaronder It's Showtime, Golden Glory en United Glory. De gezamenlijke werknaam van de nieuwe organisatie werd Glory.

Gala's van Glory

In mei 2012 organiseerde Glory in de Zweedse hoofdstad Stockholm zijn eerste grote kickboksgala. Bij dat evenement won de Nederlander Semmy Schilt als eerste de wereldtitel bij Glory in het zwaargewicht. In de daaropvolgende jaren volgden er nog tientallen andere grote gala's van Glory, met name in Amerika en Europa. Ook waren er vier grote gala's in Japan en één in Dubai.

Op 25 juni 2016 was er voor het eerst ook een groot gala van Glory in Nederland: 'Glory 31' vond plaats in de Amsterdam RAI. Het beroemdste gala van Glory was natuurlijk 'Glory Collision 36', dat op 10 december 2016 in Oberhausen werd gehouden. Daarbij maakte Badr Hari zijn comeback in een wedstrijd tegen wereldkampioen Rico Verhoeven. De wedstrijd was live op tv en per livestream te zien bij Ziggo Sport. Hoewel dit een zender is die een groot deel van Nederland niet eens in zijn tv-pakket heeft, keken er in totaal toch circa een miljoen mensen naar deze wedstrijd.

Landen met veel gala's van Glory: Amerika, Nederland en Frankrijk

Het land waar de meeste gala's van Glory plaatsvinden is de Verenigde Staten. Op de tweede plek staat Nederland. Daar wordt in december ook weer een groot gala gehouden: Glory Arnhem - Gelredome, met als hoofdwedstrijd de rematch Badr vs Rico. Op de derde plaats van landen met de meeste evenementen van deze organisatie staat Frankrijk. Daar vindt bijvoorbeeld ook het evenement Glory 70 - Lyon (26 oktober 2019) plaats.

Glory in Düsseldorf (Duitsland)

Er waren al heel wat geruchten dat Glory Kickboxing in 2019 weer een groot gala in Duitsland wilde houden. Oorspronkelijk werd vermoed dat dit evenement, net al sinds 2016, in Oberhausen plaats zou vinden. Uiteindelijk heeft men gekozen voor Düsseldorf als locatie. De tickets voor dit evenement zijn te verkrijgen vanaf woensdag 11 september 2019 om 09u00.

Programma Glory 69 in Düsseldorf (12 oktober 2019)

Hoe ziet het programma van het gala 'Glory 69 - Düsseldorf' eruit qua structuur? Het bestaat uit drie delen. Hieronder vindt u een toelichting op deze drie delen: de Prelis, de Superfigh Series en de Glory World Series.

Prelims

Voorafgaand aan het hoofdprogramma (de Glory World Series), wordt er ook een voorprogramma gehouden dat uit twee delen bestaat. Het eerste deel begint al in de namiddag. Dit zijn de zogenaamde 'Prelims' (Preliminary Bouts). Deze reeks wedstrijden is vooral bedoeld om jonge talenten een kans te geven. Deze 'Prelims' zijn overigens via een gratis livestream te volgen op het YouTube-channel van Glory.

Superfight Series

Het tweede deel van het voorprogramma bestaat uit de zogenaamde Superfight Series. Dit zijn vaak sterk bezette wedstrijden, waarin ook heel wat mondiale toppers en subtoppers in actie komen. De Superfight Series worden in de vooravond gehouden, voorafgaand aan het hoofdprogramma.

Glory World Series

Het hoofdprogramma van dit evenement bestaat uit vijf wedstrijden. Deze gevechten worden de 'Glory World Series' genoemd.

Welke wedstrijden? Welke vechters?

De hoofdwedstrijd van het gala in Düsseldorf is een titelgevecht in het lichtgewicht tussen de regerende kampioen Marat Grigorian en zijn uitdagerTyjani Beztati. Veel Duitse fans komen echter ook naar dit evenement vanwege een partij tussen twee bekende Duitse kickboksers: Michael Smolik en Mo Abdallah. In het halfzwaargewicht staat er voor veel Nederlanders een zeer interessante wedstrijd op het programma: Luis Tavares tegen Michael Duut. Andere Nederlanders die in actie komen zijn onder meer Yousri Belgaroui, Kevin van Heeckeren en Massaro Glunder. Hieronder vindt u het programma van dit evenement. De Superfight Series beginnen om 19u00. Het hoofdprogramma begint om 21u00.

17u30, voorprogramma: Glory Prelims (livestream YouTube)

 • Lightweight: Jos van Belzen - Matthew Stevens
 • Middengewicht: Jakob Styben - Kevin van Heeckeren
 • Vedergewicht: Compay - River Daz
 • Lightweight: Massaro Glunder - Luke Whelan
 • Lightweight: Vlad Tuinov - Artur Saladiak

19u00, voorprogramma: Superfight Series (livestream o.a. bij Kijk en UFC Tv)

 • Welterweight: Dani Traoré - Arian Sadikovic
 • Light Heavyweight: Sergej Maslobojev - Bahram Rajabzadeh
 • Super Bantamweight (dames): Christi Brereton - Sarah Moussaddak
 • Zwaargewicht: Tomas Mozny- Antonio Plazibat
 • Light Heavyweight: Felipe Micheletti - Stéphane Susperregui

21u00, hoofdprogramma: Glory World Series (livestream o.a. bij Kijk en UFC Tv)

 • Weltergewicht: Yoann Kongolo - Dmitry Menshikov
 • Middengewicht: Yousri Belgaroui - Ulrik Bokeme
 • Light Heavyweight: Luis Tavares - Michael Duut
 • Zwaargewicht: Michael Smolik - Mohamed Abdallah
 • Lightweight Wereldtitelgevecht: Marat Grigorian - Tyjani Beztati

Live op tv: Glory 69 - Düsseldorf op 12 oktober 2019

Welke zender in Nederland? Veronica Tv

In Nederland zijn de uitzendrechten (live tv en livestream) van Glory Kickboxing sinds de zomer van 2018 in handen van Veronica Tv. In tegenstelling tot Ziggo Sport Totaal (dat voorheen de uitzendrechten had) zendt Veronica niet elk evenement van Glory live op tv uit. Wel zenden ze altijd een grote samenvatting uit.

Nederland: grotendeels in samenvatting op tv, maar wel integraal online een gratis livestream

Het evenement 'Glory 69 - Düsseldorf' is ook niet integraal live op tv te zien bij Veronica. Alleen de twee hoofdpartije zijn live bij hen te zien: de Duitse titanenstrijd 'Michael Smolik - Mohamed Abdallah' en het wereldtitelgevecht 'Marat Grigorian - Tyjani Beztati'. De rest van de partijen wordt daarna in samenvatting op tv uitgezonden. Het evenement voor de Nederlandse fans wel integraal via een gratis livestream te volgen. (Meer info over die gratis livestream: zie verderop.)

Hoe laat op tv in Nederland?

Hoe laat begint de tv-uitzending? Glory 69 is op zaterdag 12 oktober om 22u10 te zien op de zender Veronica Tv. Het eerstvolgende evenement dat Veronica hierna uitzendt (op tv en livestream) is Glory 70 - Lyon (26 oktober 2019). Elders kan men overigens op donderdag 17 oktober via een gratis livestream kijken naar de persconferentie voor Rico vs Badr (het titanengevecht dat in december plaatsvindt).

Glory 69 live op tv in andere landen

Op welke zenders is dit evenement live op tv te zien? In Frankrijk en België is het live te zien bij RMC Sport 4. In diverse Latijns-Amerikaanse landen (waaronder Suriname) kan men het hoofdprogramma van dit kickboksgala live op tv via FOX Sports Latin America bekijken. Andere tv-zenders die het evenement live uitzenden zijn onder meer Combate, Fight Channel, Titan, Fight Sports, DAZN, Sky Sports New Zealand, Startimes, Boks Tv, Fight Network en DigiSport.

Vechtsport live op tv op 12 oktober

Op diezelfde avond van zaterdag 12 oktober 2019 kan men in Nederland ook live op tv kijken naar een ander interessant vechtsportgala: Bellator Milaan met Melvin Manhoef. Dat gala is live te zien bij Spike Tv.

Livestream Glory 69 in Düsseldorf op 12 oktober 2019

Gratis livestream van Veronica

Het evenement 'Glory 69-Düsseldorf' is op zaterdag 12 oktober 2019 in Nederland te bekijken via een gratis livestream. Dit is een officiële livestream Talpa (SBS Broadcasting). Bij deze livestream van Talpa begint de live-uitzending van de Superfight Series (het voorprogramma) om 19u00. De livestream van het hoofdprogramma (Glory World Series) begint bij hen om 21u00. De livestream voor Nederland wordt geproduceerd door Kijk, het multimediaplatform van Talpa. Deze livestream is dus ook te vinden op die site van Kijk. Daarnaast zijn er ook links naar de livestream te vinden op andere sites van Talpa, waaronder de website van Veronica Tv. (De PreLims, het eerste deel van het voorprogramma, is niet bij Talpa te zien maar is wel vanaf 17u30 via een andere gratis livestream te zien, die onder meer te vinden is via het YouTube-channel van Glory.)

Inloggen bij livestream van Kijk

Bij de sites van Kijk en Veronica dient men doorgaans in te loggen om daar een livestream te kunnen bekijken. Dit inloggen bij zo'n gratis livestream kan met een account van Kijk. Indien men echter geen account bij dat mediaplatform van Talpa heeft, dan kan men ook bij zo'n gratis livestream op de site van Veronica inloggen met een Facebook-account. Veronica Tv zendt via zo'n gratis livestream op hun site niet alleen de gala's van Glory uit. Ook veel evenementen van de UFC zijn via zo'n gratis livestream bij hen live te bekijken. Ook veel interlands van de Oranje Leeuwinnen zijn via een gratis livestream bij hen te zien. Heel wat wedstrijden in de Champions League zijn eveneens via een livestream bij hen te bekijken.

Livestream UFC Tv - Superfight Series Düsseldorf

Die wedstrijden van de Superfight Series (het tweede deel van het voorprogramma) zijn ook live te bekijken via een livestream van UFC Tv. Die livestream van de Superfight Series te Düsseldorf is beschikbaar voor abonnees van de UFC Tv Fight Pass. Die livestream begint om 19u00. Voor abonnees van die Fight Pass is er om 21u00 ook een livestream beschikbaar van het hoofdprogramma.

Livestream Inplayer

Het evenement is ook integraal via een livestream op de Glory Inplayer te bekijken. Men dient echter een abonnement te hebben om op die Inplayer een livestream te kunnen bekijken.

Gratis livestream Glory Prelims Düsseldorf op YouTube

De Preliminary Bouts van het gala in Düsseldorf zijn op 12 oktober via een gratis livestream te bekijken op het YouTube-channel van Glory Kickboxing. Ook kan men deze livestream vinden via de Facebook-pagina van Glory Kickboxing. Deze livestream begint in de namiddag. Deze 'Preliminary Bouts' zijn een deel van het voorprogramma waarin men vooral jonge talenten een kans wil geven. Met deze 'Prelims' begint het evenement; zij worden voorafgaand aan de Superfight Series gehouden. Let op: via deze livestream op YouTube kan men dus alleen een paar van die 'Prelims' gratis bekijken. Voor de overige delen van het programma dient men dus een andere livestream op te zoeken. In Frankrijk worden die Prelim-gevechten overigens ook live uitgezonden op de zender Pluto Tv.

Livestream Go App?

Is het ook mogelijk om dit evenement via een livestream op de Go App (online tv) te bekijken? Via die app kan men als klant van Ziggo op de avond van 12 oktober per stream de tv-uitzending van Veronica bekijken. Aangezien die uitzending niet geheel live is, is dit echter niet een echte livestream. Het voordeel van deze stream is echter wel, dat hij in de hele EU bekeken kan worden.

Livestream iTV?

Is het mogelijk om dit kickboksgala via een livestream op de iTV-app te bekijken? Klanten van interactieve tv bij KPN kunnen dit gala via een stream op de iTV-app bekijken. Hierop kan men dus alleen de tv-uitzending van Veronica bekijken (die niet live is), dus het is strikt genomen niet een livestream. Net als de stream van de GO App heeft echter ook deze stream als voordeel dat hij (in tegenstelling tot de livestream van Veronica) in de gehele EU bekeken kan worden.

Livestream NLziet?

Is het ook mogelijk om dit evenement te bekijken via een livestream op de NLziet-app? Voor abonnees van die app is het mogelijk om de tv-uitzending van Veronica te bekijken via een stream op die app. Dat is echter geen live tv-uitzending, dus in theorie is dat niet een livestream.

Uitslagen Glory 69

Hoe verliepen de wedstrijden in het hoofdprogramma van Glory 69 in Düsseldorf? De openingswedstrijd van het hoofdprogramma werd gewonnen door Menshikov. Hij won via een technische knock-out, nadat de ringarts de partij staakte wegens een blessure van Kongolo. In de tweede partij won Belgaroui unaniem op punten van Bokeme. In de derde partij won Tavares unaniem op punten van Bokeme. Vervolgen won Smolik via een 'split decision' van Abdallah. Deze wedstrijd was vooraf een grote hype in Duitsland, maar was in de praktijk een aimobinabel slechte kickbokswedstrijd. De slotwedstrijd van het gala was daarentegen een fenomenaal titelgevecht tussen Grigorian en Beztati. Hierin pakte Grigorian de zege op punten (unanieme beslissing).

Kalender Glory

Hoe ziet de rest van de kalender van deze kickboksorganisatie eruit in 2019? Op 26 oktober wordt het kickboksgala Glory 70 - Lyon gehouden. Dat is live op tv te zien bij Veronica en wordt ook via een gratis livestream uitgezonden. Op 21 december wordt het gala Glory Arnhem Gelredome gehouden. Dit wordt live op tv en via een gratis livestream uitgezonden. Bij dat evenement staat ook de wedstrijd Rico Verhoeven - Badr Hari op het programma. Op 17 oktober is er een persconferentie voor dat gevecht van Rico tegen Badr. Die is via een gratis livestream online te zien. Die livestream is onder meer te vinden via het YouTube-channel van Glory.

Lees verder

© 2017 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Glory 2019: Alex Pereira-Jason Wilnis, live tv en livestreamGlory 2019: Alex Pereira-Jason Wilnis, live tv en livestreamDe Braziliaan Alex Pereira verdedigt op vrijdag 17 mei 2019 zijn wereldtitel kickboksen in het middengewicht ('middlewei…
Badr Hari - Zinedine Hameur-Lain, live tv en livestreamBadr Hari - Zinedine Hameur-Lain, live tv en livestreamDe Franse kickbokser Zinedine Hameur-Lain heeft Badr Hari (Marokko) uitgedaagd voor een wedstrijd. Mogelijk vindt dit ge…
Glory Collision 2 (Gelredome Arnhem), live tv en livestreamGlory Collision 2 (Gelredome Arnhem), live tv en livestreamGlory Kickboxing organiseert op zaterdag 21 december 2019 een groot vechtsportgala in Nederland. Dit evenement vindt pla…
Kickboksen: Glory 73 Shenzhen (China), live tv en livestreamKickboksen: Glory 73 Shenzhen (China), live tv en livestreamOp zaterdag 7 december 2019 wordt er in China een groot kickboksgala gehouden van de bond Glory Kickboxing. Dit evenemen…
Glory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestreamnieuws uitgelichtGlory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestreamIn 2020 vindt er waarschijnlijk een wedstrijd plaats tussen Badr Hari en Remy Jamal Ben Saddik. De organisatie van deze…
Bronnen en referenties
 • http://mmadna.nl/glory-strijkt-vleugels-neer-in-birmingham-op-2-juni/
 • http://www.telegraph.co.uk/mma/2017/07/08/glory-kickboxing-invades-mainland-china-giant-sports-figure/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Yao_Ming
 • https://en.wikipedia.org/wiki/2018_in_Glory
 • http://www.glorykickboxing.com/events/glory-54-birmingham:bd97632a-c20b-45be-b562-6bd7d9075fe5
 • www.glorykickboxing.com/events/glory-54-birmingham:bd97632a-c20b-45be-b562-6bd7d9075fe5/how-to-watch
 • http://vechtsport-online.nl/nieuws/glory-china-zal-een-zelfstandig-bedrijf-zijn/
 • https://www.glorykickboxing.com/en/news/view/1222
 • http://www.demorgen.be/tvmedia/eleven-sports-network-wil-ultieme-sportbestemming-worden-bd3471af/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Glory_(kickboxing)
 • https://www.round1network.com/news/74472/glory-39-brussel.html
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Peter_Aerts
 • https://en.wikipedia.org/wiki/K-1

Reageer op het artikel "Kickboksen: Glory 69 in Düsseldorf, live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 13-10-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 13
Schrijf mee!