InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Glory 2020: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tv

Glory 2020: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tv

Glory 2020: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tv In 2020 organiseert Glory Kickboxing mogelijk een titelgevecht tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven. Jamal 'The Goliath' Ben Saddik werd geboren in België, maar komt uit voor Marokko. De Nederlander Rico Verhoeven is de wereldkampioen kickboksen in de gewichtsklasse 'heavyweight' (zwaargewicht). Indien het gevecht 'Rico vs Jamal' in 2020 doorgaat, dan wordt het live op tv uitgezonden. Ook is het titelgevecht 'Rico vs Jamal' dan live op het internet te bekijken via een livestream.

Biografie: Jamal Ben Saddik

Jamal Ben Saddik werd op 3 oktober 1990 geboren in Antwerpen. Zijn bijnaam is The Goliath. Ben Saddik werd als vechtsporter voor een belangrijk deel opgeleid door de Nederlander Cor Hemmers bij het team Golden Glory. Later werd hij begeleid door diens zoon Nick Hemmers. Ben Saddik heeft een lengte van 205 centimeter. Daarmee is deze Belgische Marokkaan de langste kickbokser die actief is bij de bond Glory Kikboxing. Ben Saddik heeft een reach van 203 centimeter.

Debuut: eerste gevecht tegen Rico Verhoeven

De profcarrière van Jamal Ben Saddik begon in 2011. Bij een kickboksgala van It's Showtime in de Sporthallen Zuid (Amsterdam) was in maart van dat jaar nota bene Rico Verhoeven zijn tegenstander. Verhoeven had op dat moment al enige jaren ervaring als profkickbokser, maar toch slaagde de debutant Jamal Ben Saddik erin om de Nederlander te verslaan. Ben Saddik zegevierde via een technische knock-out in de tweede ronde.

Resultaten

In totaal heeft Jamal Ben Saddik in de loop van zijn carrière 38 officiële profpartijen gevochten. Daarvan won hij er 32. Hij leed 6 nederlagen. Jamal vocht tegen diverse kickbokslegendes. Op zijn cv staan onder meer een overwinning tegen Remy Bonjasky (in 2012) en een nederlaag tegen Peter Aerts (in 2013). Ben Saddik is bij diverse bonden uitgekomen, maar hij was vooral actief bij Glory en A1. Zijn grote droom is de wereldtitel kickboksen in het zwaargewicht. In 2020 krijgt hij mogelijk weer de kans om te strijden om die titel tegen Rico Verhoeven.

Versus Goliath

In het voorjaar van 2017 ging er een documentaire over Ben Saddik in première, getiteld: Versus Goliath. Deze documentaire is diverse keren op tv getoond door Ziggo Sport. In deze film vertelt Ben Saddik zijn levensverhaal en leert men ook zijn familie kennen. Jamal Ben Saddik vertelt in de documentaire over de verschrikkelijke gezondheidsproblemen die hem hebben getroffen: meermaals werd er bij hem kanker geconstateerd.

Biografie: Rico Verhoeven

Ricardo Verhoeven werd geboren op 10 april 1989. Hij komt uit het Brabantse Bergen op Zoom. De roepnaam van Ricardo is Rico. Onder begeleiding van zijn vader begon hij reeds als vijfjarige met vechtsport. In die begintijd deed hij aan karate, op zijn zevende ging hij kickboksen. Daar bleek hij ontzettend veel talent voor te hebben. Hij groeide uit tot één van de grootste sterren van de kickbokswereld.

Statistieken

Rico Verhoeven heeft als profkickbokser 61 officiële partijen gevochten, waarvan hij er 50 won. Eén match van hem eindigde in een 'draw' (remise). Tien keer leed hij een nederlaag. Verhoeven heeft een lengte van 196 centimeter en ook een 'reach' van 196 centimeter. Een hoogtepunt in zijn carrière vond plaats op 21 juni 2014 in Los Angeles: hij won toen de wereldtitel van Glory Kickboxing in de gewichtsklasse 'Heavyweight'. Sindsdien heeft hij diverse malen zijn titel verdedigd en al die titelgevechten heeft hij gewonnen.

Badr Hari

Het beroemdste gevecht van Verhoeven was zijn wedstrijd tegen Badr Hari (dat was overigens geen officieel titelgevecht). De match Rico Verhoeven-Badr Hari vond plaats op 10 december 2016 in Oberhausen en werd gewonnen door Verhoeven, aangezien Hari wegens een blessure moest opgeven. In december 2019 komt er een rematch van 'Rico vs Badr'. Die wordt gehouden in het Gelredome.

Voorbeschouwing: titelgevecht Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik

Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik hebben al twee keer eerder tegen elkaar gevochten. De eerste keer won Jamal Ben Saddik. In die tijd waren ze nog twee jonge, beginnende kickboksprofs. De tweede ontmoeting was een wereldtitelgevecht in december 2017 in Ahoy. Rico Verhoeven was toen de titelverdediger en al enige tijd niet meer verslagen. Het werd een zeer spectaculair gevecht. In de beginfase was Jamal zeer sterk. Verhoeven won de wedstrijd uiteindelijk wel, door een zeer sterke slotfase waarin hij het afmaakte met een knock-out.

Rico vs Jamal part III: locatie, tickets, overige info

Wat is de datum van het gevecht Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik en waar vindt de wedstrijd plaats? Het is nog niet bekend op welke datum op welke locatie en op welk evenement dit titelgevecht plaatsvindt. Zodra dit bekend is, wordt deze informatie hier geplaatst.

Rico Verhoeven: moeizame contractonderhandelingen met Glory Kickboxing

Er waren plannen blij Glory om het titelgevecht Rico vs Jamal in mei 2019 plaats te laten vinden. (Een mogelijke locatie hiervoor was het GeldreDome.) Aangezien de onderhandelingen tussen Rico Verhoeven en Glory Kickboxing voor een nieuw contract echter langer duurden dan vooraf door Glory werd verwacht, lukte het niet om dit evenement in mei 2019 te organiseren. In plaats daarvan heeft Glory Kickboxing besloten om in mei 2019 een kleinschaliger evenement in Nederland te organiseren, namelijk: 'Glory 65 - Utrecht' (17 mei 2019) in de Central Studios. Op het programma van dit evenement stond dus niet de wedstrijd Rico vs Jamal, maar wel vonden er bij dat kickboksgala diverse interessante andere wedstrijden plaats.

Rico vs Jamal in 2020?

In december 2018 won Jamal Ben Saddik met grote overmacht het achtmanstoernooi van de Glory zwaargewichten in Ahoy. Voorafgaand aan dat toernooi was aangekondigd dat de winnaar van dat evenement niet alleen een groot geldbedrag kreeg, maar ook het recht kreeg op een wereldtitelgevecht tegen Rico Verhoeven. Hoewel Jamal en veel fans erop rekenden dat dit gevecht er dan in 2019 zou komen, was dat uiteindelijk niet het geval. De reden was, dat er nog geen contract was van Glory met Rico voor zo'n nieuw titelgevecht. Glory hoopte dat snel met Verhoeven te kunnen regelen. Dat viel echter voor Glory tegen om verschillende redenen (waaronder de filmplannen van Verhoeven, die immers grote acteerambities heeft, maar die ook als mede-producer aan een film werkt). Men houdt echter de hoop dat Verhoeven na zijn gevecht tegen Badr (in december 2019) en mogelijk ook na de opnames van zijn film (in het voorjaar van 2020) alsnog tegenover Jamal in de ring wil treden.

Live op tv: Rico Verhoeven vs Jamal Ben Saddik

Op welke zender wordt deze wedstrijd live uitgezonden en hoe laat begint de uitzending? De wedstrijd tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven wordt in Nederland live op tv uitgezonden op Veronica. Zodra bekend is wanneer deze uitzending plaatsvindt, wordt dat hier gemeld.

Livestream 'Rico vs Jamal'

De wedstrijd tussen Rico en Jamal is ook live op het internet te volgen via een livestream. Veronica biedt een gratis livestream van dit gala aan op zijn site voor de kijkers in Nederland. Internationaal is er een livestream van deze wedstrijd bij de Glory Inplayer. Om die livestream van de Inplayer te bekijken, dient men wel een abonnement op die dienst te hebben. Zodra er meer info bekend is over de mogelijkheden om deze wedstrijd per livestream te bekijken, dan vindt u deze informatie hier.

Lees verder

© 2017 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Kickboksen: Glory 59 Amsterdam (Arena) live tv en livestreamKickboksen: Glory 59 Amsterdam (Arena) live tv en livestreamOp zaterdag 29 september 2018 organiseert Glory Kickboxing een groot vechtsportgala in Amsterdam. Dit evenement vindt pl…
Glory 62 in Ahoy Rotterdam, live tv en livestreamGlory 62 in Ahoy Rotterdam, live tv en livestreamOp zaterdag 8 december 2018 wordt het 62e kickboksgala gehouden van de bond Glory Kickboxing. Dit is de toonaangevende o…
Glory 59: Rico Verhoeven-Guto Inocente live tv en livestreamGlory 59: Rico Verhoeven-Guto Inocente live tv en livestreamDe kickboksers Rico Verhoeven (Nederland) en Guto Inocente (Brazilië) nemen het tegen elkaar op in een wereldtitelgevech…
Glory 2018: Rico Verhoeven - Mladen Brestovac, live op tvGlory 2018: Rico Verhoeven - Mladen Brestovac, live op tvIn Birmingham (UK) wordt op zaterdag 2 juni 2018 het kickboksgala 'Glory 54' gehouden. Het hoofdgevecht van Glory 54 is…
Kickboksen: Glory 68 in Miami, live op tv en livestreamKickboksen: Glory 68 in Miami, live op tv en livestreamOp zaterdag 28 september 2019 wordt in Miami (Florida, USA) het kickboksgala Glory 68 gehouden. Dit evenement vindt plaa…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2017_in_Glory
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Jamal_Ben_Saddik
  • https://www.glorykickboxing.com/en/news/view/1260
  • http://www.ad.nl/andere-sporten/video-verhoeven-accepteert-uitdaging-van-saddik~af0b9255/
  • http://www.sport-planet.eu/nl/andere/lees/2017-03-22/dit-weekend-op-zoek-naar-roem-in-eigen-land-maar-deze-belgische-kickboxer-overwon-al-twee-keer-de-strijd-tegen-kanker
  • http://www.bndestem.nl/overige-sporten/rico-verhoeven-vecht-in-december-weer-in-nederland-jamal-ben-saddik-is-zijn-tegenstander~aa6b222e/

Reageer op het artikel "Glory 2020: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 10-09-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!