Glory Rotterdam 2020 (met Badr Hari), live tv en livestream

Glory Rotterdam 2020 (met Badr Hari), live tv en livestream Op zaterdag 20 juni 2020 zou Glory Kickboxing een groot vechtsportgala organiseren in Rotterdam. Dit evenement zou plaatsvinden in Ahoy Rotterdam. Op het programma van dit gala zou een wedstrijd van Badr Hari tegen Benjamin Adegbuyi staan. Het evenement van Glory is echter afgelast vanwege het coronavirus.

Coronacrisis: Nieuwe datum?

Glory Kickboxing heeft de hoop dat ze dit gala later alsnog kunnen organiseren. Er wordt onder meer gesproken over oktober 2020. Het is echter nog niet zeker het evenement dan wel in Ahoy plaats zal vinden. Ook is het niet zeker (vanwege het coronavirus) hoeveel publiek er dan bij aanwezig kan zijn. Indien er een definitieve nieuwe datum bekend is, wordt die hier gemeld.

Glory Kickboxing in Nederland

De organisatie Glory Kickboxing bestaat sinds 2012. De grote man achter deze organisatie is de Franse investeerder Pierre Andurand. Het hoofdkwartier van Glory is gevestigd in Singapore. De meeste grote evenementen van deze kickboksbond vinden plaats in Europa en Noord-Amerika.

Kickboksen en Nederland

Er is een sterke band tussen Nederland en Glory Kickboxing. Al sedert vele jaren komen er buitengewoon veel topkickboksers uit Nederland. Toen Glory Kickboxing in 2012 werd opgericht, heeft deze nieuwe bond ook diverse Nederlandse kickboksorganisaties opgekocht, om over hun kennis te kunnen beschikken. Bij Glory Kickboxing is de Nederlander Cor Hemmers de belangrijkste matchmaker (samensteller van de wedstrijdprogramma’s van de evenementen).

Gala's in Nederland

In december 2015 organiseerde Glory voor het eerst een gala in Nederland: Glory 26 in de Amsterdam RAI. Het tweede evenement van Glory in Nederland was Glory 36 dat in juni 2016 eveneens in de RAI plaatsvond.

Mede doordat het kickboksen in Nederland, na enige mindere jaren, sedert 2016 weer een grote groei qua populariteit beleeft, lijkt Glory zich sindsdien meer en meer op Nederland te gaan richten. In 2017 worden er maar liefst drie grote gala's in Nederland gehouden. Het enige land waar in 2017 nog meer gala's werden gehouden is de Verenigde Staten.

Drie Nederlandse evenementen in 2017

In mei 2017 werd in de Brabanthallen (Den Bosch) het gala Glory 41 gehouden, met onder meer de wedstrijd Rico Verhoeven - Ismael Lazaar. In september 2017 werd in Amsterdam het gala Glory 45 gehouden. In december 2017 werd in Sportpaleis Ahoy het evenement Glory 49 - Rotterdam gehouden. Bij dat evenement in december stond onder meer de wedstrijd Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik op het programma, waarbij Verhoeven zijn wereldtitel met succes verdedigde.

Ook in 2018 drie gala's in Nederland

In het voorjaar van 2018 werd er weer een groot gala van Glory in Nederland gehouden. 'Glory 51 - Bad Blood' in Ahoy Rotterdam. Daarbij maakte Badr Hari zijn comeback. Hij vocht op dat gala tegen Hesdy Gerges. Oorspronkelijk won Badr Hari deze wedstrijd op punten. Later moest Bdar Hari die overwinning inleveren wegens een dopingaffaire. In september vond er een groot gala plaats in de Johan Cruijff Arena. Daarbij was de hoofdwedstrijd Rico Verhoeven-Guti Inocente. Verhoeven won die wedstrijd. In december 2019 werd er in Ahoy Rotterdam een toernooi voor zwaargewichten georganiseerd (waarbij overigens Rico Verhoeven en Badr Hari ontbraken, maar de meeste overige toppers van Glory waren aanwezig). Jamal Ben Saddik won dat toernooi op indrukwekkende wijze.

Twee Nederlandse gala's in 2019

In 2019 vonden er twee evenementen van deze kickboksorganisatie plaats in Nederland. Het eerste was een relatief klein gala in mei in Utrecht. Het tweede was het grootste gala dat deze kickboksbond ooit heeft georganiseerd: Glory Collission 2 in het GelreDome, met als hoofdwedstrijd de rematch tussen Rico Verhoeven en Badr Hari. Tijdens die wedstrijd maakte Hari veel indruk, maar uiteindelijk moest hij geblesseerd opgeven, waarna de zege dus toch naar Rico Verhoeven ging.

Programma Glory Ahoy Rotterdam op 20 juni 2020?

Hoofdwedstrijd: 'Badr vs Benny'

Op 20 juni 2020 wordt er dus wederom een groot evenement van Glory Kickboxing georganiseerd in Nederland. De locatie is Ahoy Rotterdam. De hoofdwedstrijd is een gevecht van Badr Hari. Wie is de tegenstander van Badr Hari? Dat werd bekend gemaakt op 29 februari 2020. De hoofdwedstrijd van het gala in Rotterdam is de wedstrijd: Badr Hari- Benjamin Adegbuyi. De Roemeen Benjamin 'Benny' Adegbuyi heeft Nigeriaanse roots. 'Benny' behoort al enige jaren tot de absolute top van het mondiale kickboksen.

De rest van het programma?

De rest van het programma van dit gala is ook nog niet bekend. Zodra er meer informatie bekend is over dit kickboksgala, dan wordt het hier gemeld.

Tickets: Glory Ahoy Rotterdam met Badr Hari

De verkoop van tickets voor het gala Glory Ahoy Rotterdam 2020 wordt geregeld door Glory Kickboxing. De pre-sale van de tickets begint op zaterdag 29 februari. Geregistreerde leden van de 'Glory Fight Club' hebben voorrang bij het verkrijgen van tickets voor de gala's van Glory Kickboxing. Na deze 'pre-sale' begint op 3 maart de 'normale verkoop' van de overige tickets.

Badr Hari

Op 8 december 1984 werd Badr Hari geboren in Amsterdam. Badr Hari is in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de beroemdste kickboksers ter wereld. In totaal heeft Badr Hari 121 officiële profpartijen gevochten, waarvan hij er 106 heeft gewonnen. Badr Hari komt als kickbokser uit voor Marokko. Badr Hari werd een wereldster als kickbokser bij de organisaties K-1 en It's Showtime. Door een lange reeks van privéproblemen, justitiële problemen, een dopingaffaire en fysieke problemen, verliep de carrière van Badr Hari een hele reeks jaren heel wat minder glorieus dan hij en z'n fans gehoopt hadden. In december 2019 toonde Badr Hari in zijn gevecht tegen Rico Verhoeven dat hij echter nog steeds tot de absolute wereldtop van het kickboksen behoort. Twee maal ging Verhoeven neer in dat gevecht. Badr leek op weg te zijn naar de zege. Maar uiteindelijk werd Badr Hari getroffen door een blessure en moest hij de wedstrijd staken, met als gevolg dat Rico Verhoeven zijn wereldtitel behield. Veel fans houden de hoop dat Badr Hari bij een nieuw gevecht tegen Rico Verhoeven (mogelijk in december 2020) eindelijk alsnog de wereldtitel van Glory kan winnen.

Live op tv: Glory Ahoy Rotterdam met Badr Hari (20 juni 2020)

Live op tv in Nederland

Hoe laat begint de uitzending van Glory Ahoy Rotterdam? Op welke zender vindt dit plaats? De live-uitzendrechten van Glory Kickboxing zijn in Nederland sinds eind juni 2018 in handen van het bedrijf TalpaBroadcasting (eigenaar van onder meer SBS6 en Veronica Tv). Het kickboksgala met Badr Hari wordt door hen op zaterdag 20 juni live op tv uitgezonden op de zender Veronica. Op tv ziet men het hoofdprogramma van dit gala, inclusief natuurlijk de wedstrijd Badr Hari- Benjamin Adegbuyi. Zodra bekend is hoe laat de live tv-uitzending begint, wordt die info hier gemeld.

Glory live bij Talpa Broadcasting (Veronica Tv)

In het verleden waren de rechten van de live-uitzendingen (tv en livestream) van Glory Kickboxing voor Nederland in handen van Ziggo Sport Totaal. De overgang naar SBS Broadcasting (o.a. Veronica, SBS6 en SB9) lijkt een vooruitgang te zijn voor veel Nederlandse vechtsportliefhebbers. Bij Ziggo Sport Totaal werden de evenementen live uitgezonden op een zender waarvoor men een abonnement voor digitale tv bij Ziggo diende te hebben (kanaal 14). Sommige delen van die gala's (zoals Superfight Series bij Nederlandse kickboksgala's) waren zelfs alleen live te zien op een zender waarvoor men een specifiek Ziggo Sport Totaal-abonnement diende te hebben. Door de verhuizing van de live-uitzendrechten naar SBS Broadcasting worden de evenementen voortaan live uitgezonden op zenders die bij veruit de meeste Nederlanders in hun standaard tv-pakketten zitten, zoals Veronica, SBS9 en SBS6.

Live op tv in andere landen: Glory Kickboxing

In België zijn de uitzendrechten van het hoofdprogramma van deze kickboksgala's in handen van de zender SFR Sport 5. Andere internationale omroepen die Glory live op tv uitzenden zijn onder meer Fight Channel, Fight Sports, DigiSport, Free Sports (Ierland), TV8 (Turkije), StarTimes, Sky Sport New Zealand, Titan, MySports, DAZN (Japan) en FOX Sports Latin America.

Livestream Glory Ahoy Rotterdam met Badr Hari

Livestream Nederland (Glory World Series)

Het hoofdprogramma van Glory Rotterdam, inclusief de wedstrijd Badr Hari- Benjamin Adegbuyi, is in Nederland op 20 juni ook op het internet live te zien via een livestream. Met zo'n livestream kan men dus op een computer of smartphone naar het kickboksevenement kijken. De livestream bevindt zich op de avond van 20 juni 2020 op de site van Veronica. Ook vindt men deze livestream bij Kijk. Deze livestream begint tegelijk met de live tv-uitzending.

Gratis livestream inclusief hoofdgevecht van Badr Hari

De livestream van het gala is voor kijkers in Nederland helemaal gratis. Men hoeft ook niet per se een apart account aan te maken om deze livestream van bij Veronica te bekijken; men kan ook inloggen met een Facebook-account bij deze stream. Ook bij veel andere sportevenementen verschaft Veronica een gratis openbare livestream. Zo hebben zij ook een gratis livestream bij interlands van de Oranje Leeuwinnen die zij uitzenden. Ook bij wedstrijden uit de Champions League biedt Veronica gratis zo'n livestream aan.

Veronica vs Ziggo qua livestream

Qua livestream is de komst van Glory naar SBS Broadcasting ook weer een vooruitgang voor Nederlandse kickboksfans. Voorheen diende men een abonnement op de Ziggo Sport Totaal Go App te hebben om de livestream van dergelijke evenementen te kunnen bekijken. En als men dat abonnement niet had, dan diende men een livestream te kopen via PPV (Pay Per View). Door de verhuizing naar Veronica is er dus voor alle Nederlanders online een gratis livestream beschikbaar. Deze livestream van de evenementen van Glory Kickboxing is wel geo-restricted: voor kijkers buiten Nederland is de stream van Veronica 'geo-blocked' (geblokkeerd).

Livestream Glory Inplayer

Online bestaat er ook een 'Glory Inplayer', waarop een livestream van het evenement wordt aangeboden. Dit is echter een stream-dienst die eigenlijk bedoeld is voor landen waar geen omroep de rechten heeft om het gala live uit te zenden (tv of livestream). De Glory Inplayer is niet gratis; men dient een abonnement te hebben om bij hen naar een livestream te kijken. Wie buiten Nederland is en niet de beschikking heeft over een livestream van Veronica, kan via deze stream live het hoofdprogramma van dit gala in Ahoy Rotterdam bekijken, inclusief het gevecht van Badr Hari.

Optie: livestream via Ziggo Go

Voor klanten van Ziggo bestaat er nog een andere optie, waarmee men binnen de EU online via een livestream naar het evenement kan kijken, inclusief de wedstrijd van Badr Hari. Ziggo heeft namelijk de 'Ziggo Go App', waarmee men live online (per livestream) naar tv kan kijken. Hiermee kan men dus ook op de avond van 20 juni per livestream naar Veronica kijken en zo dus alsnog (binnen de EU) het gala van Glory via een stream zien.

PreLims: gratis livestream (eerste deel van het voorprogramma)

Glory heeft overigens ook een eigen plek met enkele gratis livestreams: hun YouTube-Channel. Daarop kan men doorgaans echter slechts een zeer beperkt aantal partijen van de 'Prelims' gratis per livestream bekijken (en dus niet het hoofdprogramma). De PreLims zijn het eerste deel van het voorprogramma. Dit programma begint in de namiddag, omstreeks 17u30 (nog voorafgaand aan de Superfight Series). Deze wedstrijden zijn overigens ook live op tv te zien bij de Franse zender Pluto Tv.

Livestream UFC Tv: Superfight Series

De Superfight Series (het tweede deel van het voorprogramma) is wereldwijd te zien op een livestream van UFC Tv. De livestream van UFC is te zien voor mensen met een 'Fight Pass' (een betaald UFC Tv-abonnement), maar het is ook mogelijk om de stream via 'pay per view' te bekijken. De livestream van dit deel van het voorprogramma bij UFC Tv begint op zaterdag 20 juni om circa 19u00 (CET).

Lees verder

© 2017 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Glory 77 op 3 oktober 2020 in Katwijk, live tv en livestreamGlory 77 op 3 oktober 2020 in Katwijk, live tv en livestreamOp zaterdag 3 oktober wordt het 77e kickboksgala gehouden van de bond Glory Kickboxing. Dit is de toonaangevende organis…
Kickboksen: Enfusion Live in 2020 via een livestreamKickboksen: Enfusion Live in 2020 via een livestreamEnfusion is een organisatie die internationale vechtsportgala's houdt. Men focust zich daarbij doorgaans vooral op kickb…
Glory Collision 2 (Gelredome Arnhem), live tv en livestreamGlory Collision 2 (Gelredome Arnhem), live tv en livestreamGlory Kickboxing organiseert op zaterdag 21 december 2019 een groot vechtsportgala in Nederland. Dit evenement vindt pla…
Kickboksen 2019: Glory in Chicago, live op tv en livestreamKickboksen 2019: Glory in Chicago, live op tv en livestreamIn november 2019 organiseert Glory Kickboxing twee grote evenementen in Chicago (USA). Op vrijdag 22 november vindt daar…

WFL: Boxing Influencers 2020WFL: Boxing Influencers 2020Op zaterdag 28 maart 2020 zou het evenement 'Boxing Influencers - The Gold Edition' plaatsvinden. Vanwege het coronaviru…
Kickboksen: Glory 73 Shenzhen (China), live tv en livestreamKickboksen: Glory 73 Shenzhen (China), live tv en livestreamOp zaterdag 7 december 2019 wordt er in China een groot kickboksgala gehouden van de bond Glory Kickboxing. Dit evenemen…
Bronnen en referenties
  • http://www.fightstadium.com/glory-45-amsterdam-on-historical-dutch-kickboxing-ground/
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Cor_Hemmers
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Glory_(kickboxing)
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Nieky_Holzken
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Sporthallen_Zuid
  • http://www.mmaplanet.nl/mmanieuws/glory-met-holzken-en-paar-titelgevechten-september-naar-amsterdam/

Reageer op het artikel "Glory Rotterdam 2020 (met Badr Hari), live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 04-06-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!