Badr Hari - Benjamin Adegbuyi, live tv en livestream (2020)

Badr Hari - Benjamin Adegbuyi, live tv en livestream (2020) Op zaterdag 20 juni 2020 zou Badr Hari (Marokko) het in de kickboksring opnemen tegen Benjamin Adegbuyi (Roemenië). Het titanengevecht tussen deze twee zwaargewichten zou de hoofdwedstrijd zijn van een groot kickboksgala van Glory Kickboxing in Ahoy Rotterdam. Vanwege het coronavirus is dit kickboksgala echter uitgesteld.

Coronavirus: nieuwe datum?

Vanwege het coronavirus moest Glory Kickboxing eerder in het voorjaar van 2020 ook al diverse andere evenementen afgelasten, waaronder gala's in België en de Verenigde Staten. Men hoopt de afgelaste evenementen, en dus ook de wedstrijd van Badr Hari, op een later moment alsnog door te kunnen laten gaan.

Oktober?

Er zijn geruchten dat dit gevecht van Badr Hari eventueel in oktober 2020 alsnog zou plaatsvinden. Mede vanwege het coronavirus zijn de datum, de opzet en de locatie van dat evenement echter nog allerminst zeker. Zodra de nieuwe definitieve datum van 'Badr vs Benny' bekend is, wordt die hier gemeld.

Glory Kickboxing

De organisatie Glory Kickboxing bestaat sinds 2012 en is uitgegroeid tot de toonaangevende bond in de wereld van het kickboksen. De grootste ster van Glory is de Nederlander Rico Verhoeven. Zijn bijnaam is 'The King of Kickboxing'. Verhoeven heeft sinds 2014 bij Glory Kickboxing de wereldtitel in het zwaargewicht.

Biografie: Badr Hari (Marokko)

Op 8 december 1984 werd Badr Hari geboren. In 2000 debuteerde hij als profkickbokser. Hij groeide uit tot één van de sterkste, spraakmakendste en controversieelste kickboksers ter wereld. Badr Hari was één van de grote sterren bij de K-1, de Japanse organisatie die jarenlang de toonaangevende bond in de wereld van het kickboksen was. Opvallend genoeg heeft Badr Hari echter nooit het belangrijkste toernooi van de K-1 gewonnen, de World Grand Prix. Daarentegen staan er wel veel andere grote zeges op de erelijst van Badr Hari, waaronder wereldtitels in het zwaargewicht bij diverse bonden.

Statistieken Badr Hari

Badr Hari heeft als profkickbokser 122 partijen gevochten. 107 keer boekte hij een zege, waarvan 92 keer via een knock-out. Veertien keer leed Badr Hari een nederlaag. Eén keer eindigde een wedstrijd van Hari in een 'draw' (gelijkspel). Hari heeft een lengte van 198 centimeter.

Biografie: Benjamin Adegbuyi

Benjamin Adegbuyi werd geboren op 24 januari 1985 in Roemenië. Hij heeft Nigeriaanse roots. De bijnaam van Adegbuyi is 'Mister Gentleman'. Zijn roepnaam is 'Benny'. Hij heeft 40 wedstrijden als profkickbokser gevochten. Daarvan heeft hij 34 wedstrijden gewonnen. Adegbuyi was jarenlang één van de belangrijkste trainingspartners van Rico Verhoeven. De Nederlandse trainer Dennis Krauweel (die ook Verhoeven traint), is zeer belangrijk geweest in de ontwikkeling van Adegbuyi. Deze Roemeense kickbokser is opvallend genoeg heel populair in Chicago (USA). In die Amerikaanse stad woont een grote Roemeense gemeenschap. Die hebben Adegbuyi in hun hart gesloten en supporteren altijd fanatiek voor hem als Glory weer een gala in Chicago organiseert. Benjamin Adegbuyi behoort al heel wat jaren tot de wereldtop van het kickboksen. Tweemaal had hij zelfs een wereldtitelgevecht, beide keren was Rico Verhoeven zijn tegenstander, doch beide keren werd hij door Verhoeven verslagen.

'Badr vs Benny'

De wedstrijd tussen Badr Hari en Benjamin 'Benny' Adegbuyi belooft een zeer interessant gevecht te worden. Hari heeft al enige jaren weinig wedstrijden gevochten, door allerlei oorzaken. In zijn tweede wedstrijd tegen Rico Verhoeven toonde Hari dat hij nog steeds een absolute wereldtopper is. Door blessureleed moest hij later in het gevecht echter opgeven. Hari heeft na een reeks donkere jaren behoefte aan een knetterende overwinning op een wereldtopper. Benjamin 'Benny' Adegbuyi is zo'n wereldtopper. Net als Badr heeft echter ook Benny behoefte aan een knetterende zege op een absolute wereldtopper. Benny is een enorm goede kickbokser en versloeg al buitengewoon veel subtoppers. Benny won ook diverse 'Contender Tournaments'. Hij is er echter nog niet in geslaagd om bij Glory een absolute hoofdprijs te winnen. Beide keren dat hij kans had op de wereldtitel, verloor Benny van Rico Verhoeven. Een andere hoofdprijs waarop hij kans had was de Glory Heavyweight Grand Prix. Benny haalde in 2018 de finale van dat toernooi, maar daarin verloor hij van Jamal Ben Saddik. Als Benny erin zal slagen om in juni 2020 van de legendarische Badr Hari te winnen in de Glory-ring, dan zal dat voor hem voelen alsof hij eindelijk een hoofdprijs bij Glory wint.

Kickboksgala: Badr is Back - Glory Ahoy Rotterdam (20 juni 2020)

De wedstrijd tussen Badr Hari en Benjaming Adegbuyi is de hoofdwedstrijd van het gala 'Badr Hari is Back - Glory Ahoy Rotterdam' dat gehouden wordt op zaterdag 20 juni 2020. De rest van het programma van dit gala is nog niet bekend. Zodra er meer bekend is, wordt hier meer info gemeld. Tickets zijn te verkrijgen via de website van Glory Kickboxing.

Live op tv: Badr Hari vs Benjamin Adegbuyi (20 juni 2020)

'Badr vs Benny' live op tv in Nederland

In Nederland zijn de live-uitzendrechten van de vechtsportgala's van Glory in handen van SBS Broadcasting. Zij zenden deze gala's meestal live uit op hun zender Veronica. Dat geldt dus ook voor het gala 'Badr Hari is Back - Glory Ahoy Rotterdam'.

Live op tv mondiaal

In Frankrijk en België zijn de gala's live op tv te zien bij SFR Sport 5. Andere omroepen die de gala's vaak uitzenden zijn onder meer Match TV, Boks Tv, Fighting Channel en FOX Sport Latin America. Zodra er meer info bekend is over de live tv-uitzendingen van een gala waarop Badr vecht tegen Adegbuyi, dan wordt hier meer info gemeld.

Livestream Badr Hari vs Benjamin Adegbuyi

Gratis livestream 'Badr vs Benny'

Elk gala is in Nederland te bekijken via een livestream. Dat is dus ook het geval bij het evenement 'Badr Hari is Back - Glory Ahoy Rotterdam'. De officiële livestream van dit kickboksevenement bevindt zich op de avond van dat evenement op de website van KIjk. Ook is er een officiële livestream te vinden op de site van Veronica. Met zo'n livestream kan men dus op een computer of smartphone live naar dit kickboksgala kijken. Dit is een gratis livestream. Op deze livestream kan men het hoofdprogramma van dit evenement bekijken.

Livestream 'Badr vs Benny' bij UFC Tv

In de Verenigde Staten wordt deze wedstrijd tussen Badr Hari en Adegbuyi op 20 juni 2020 live uitgezonden via een livestream op het online platform UFC Tv.

Livestream Glory Inplayer

In groot aantal landen waar de wedstrijd Badr vs Adegbuyi niet live op tv te zien is, kan men deze wedstrijd wel bekijken via een stream op de Glory Inplayer. Dit is overigens geen gratis livestream, men dient wel een abonnement op die player te hebben. Op de website van de Glory Inplayer kan men na afloop ook deze wedstrijd en ander Glory-gevechten streamen. De Glory Inplayer is een service die geproduceerd wordt door Glory Kickboxing. Een andere livestream van dit gala is te vinden bij UFC Tv. Die livestream van de UFC is te bekijken door leden van de UFC Fight Pass.

Lees verder

© 2017 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Glory Rotterdam 2020 (met Badr Hari), live tv en livestreamGlory Rotterdam 2020 (met Badr Hari), live tv en livestreamOp zaterdag 20 juni 2020 zou Glory Kickboxing een groot vechtsportgala organiseren in Rotterdam. Dit evenement zou plaat…
Glory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestreamnieuws uitgelichtGlory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestreamIn 2020 vindt er waarschijnlijk een wedstrijd plaats tussen Badr Hari en Remy Jamal Ben Saddik. De organisatie van deze…
Kickboksen: Enfusion Live in 2020 via een livestreamKickboksen: Enfusion Live in 2020 via een livestreamEnfusion is een organisatie die internationale vechtsportgala's houdt. Men focust zich daarbij doorgaans vooral op kickb…
Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik live tv en livestream (2020)Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik live tv en livestream (2020)In 2020 organiseert Glory Kickboxing mogelijk een titelgevecht tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven. Jamal 'The Gol…

Enfusion Live Abu Dhabi 2019 op tv en livestreamEnfusion Live Abu Dhabi 2019 op tv en livestreamOp vrijdag 6 december 2019 wordt er een groot kickboksgala georganiseerd door Enfsusion Live in Abu Dhabi. Op het progra…
Tai chi en zwaardvechtenTai chi en zwaardvechtenTai chi chuan is door de eeuwen heen uitgegroeid tot een van de meest verfijnde uitingen van de Chinese cultuur. Tai chi…
Bronnen en referenties
  • Badr - Jens Olde Kalter - Uitgeverij Prometheus
  • https://twitter.com/BoxeMag_com/status/1030452136121982976
  • http://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/badr-hari-de-ring-in-tijdens-glory-60-lyon-frankrijk-uitdager-bekend/
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Hesdy_Gerges
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Badr_Hari
  • http://www.glorykickboxing.com/news/badr-hari-vs-hesdy-gerges-ii-slated-for-glory-51-rotterdam:eedae2ae-3651-4b10-83e5-8ae486910faf
  • http://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/rematch-badr-hari-en-hesdy-gerges-op-glory-51-rotterdam/

Reageer op het artikel "Badr Hari - Benjamin Adegbuyi, live tv en livestream (2020)"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 04-06-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 7
Schrijf mee!