InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Badr Hari - Zinedine Hameur-Lain, live tv en livestream

Badr Hari - Zinedine Hameur-Lain, live tv en livestream

Badr Hari - Zinedine Hameur-Lain, live tv en livestream De Franse kickbokser Zinedine Hameur-Lain heeft Badr Hari (Marokko) uitgedaagd voor een wedstrijd. Mogelijk vindt dit gevecht tussen de Fransman en de Marokkaan in 2020 plaats op een kickboksgala van Glory Kickboxing. Alle gala's van Glory Kickboxing zijn live op tv en online per livestream te volgen.

Glory Kickboxing

De organisatie Glory Kickboxing bestaat sinds 2012 en is uitgegroeid tot de toonaangevende bond in de wereld van het kickboksen. De grootste ster van Glory is de Nederlander Rico Verhoeven. Zijn bijnaam is 'The King of Kickboxing'. Verhoeven heeft sinds 2014 bij Glory Kickboxing de wereldtitel in het zwaargewicht.

Badr Hari niet op Glory 60 in Lyon

Volgens het geruchtencircuit zou er mogelijk al een gevecht plaatsviden tussen Hari en Hameur-Lain tijdens een gala van Glory dat op 20 oktober 2018 in Lyon wordt georganiseerd. Dit blijkt echter niet het geval te zijn.

Vraagtekens: Badr Hari tegen Zidenine Hameur-Lain?

De Fransman Zinedine Hameur-Lain heeft in augustus 2018 officieel Badr Hari uitgedaagd voor een gevecht. Hij heeft een aanvraag bij Glory Kickboxing ingediend om tegen hem te mogen vechten. Het is echter onbekend of dit gevecht daadwerkelijk wordt gerealiseerd. Dit is ook mede afhankelijk van het management van Badr Hari en van de organisatie Glory Kickboxing. Mede door de dopingschorsing van Badr Hari kon dit gevecht niet plaatsvinden in 2018 en 2019. Hari mag door die schorsing pas in december 2019 weer een wedstrijd vechten (en in die maand maakt hij zijn comeback tegen Rico Verhoeven). Mogelijk vindt er in 2020 alsnog een gevecht plaats tegen Hameur-Lain.

Biografie: Zinedine Hameur-Lain

Op 26 mei 1986 werd Zinedine Hameur-Lain geboren in Oran (Algerije). Hij heeft zowel de Franse als de Algerijnse nationaliteit. In 2006 begon zijn carrière als profkickbokser. In de loop der jaren won hij Europese titels bij de WAKO-Pro en de WPMF. Ook won hij een wereldtitel bij de WBC (Muayhai).

Statistieken

Zinedine Hameur-Lain heeft een lengte van 192 centimeter. Zijn wedstrijdgewicht ligt rond de 95 kilo. Doorgaans vecht hij in de gewichtklasse Light Heavyweight (onder de 95 kilo) maar hij heeft ook partijen gevochten in de categorie Heavyweight (boven de 95 kilo). In de loop van zijn carrière heeft Hameur-Lain in totaal 92 profkickbokswedstrijden gevochten. Daarvan won hij er 63 (waarvan 49 via knock-out). 27 keer leed hij een nederlaag. Twee wedstrijden eindigden in een 'draw' (remise). Tot de bekende namen die hij in de loop der jaren heeft verslagen behoren onder meer de Nederlander Michael Duut en de Fransman Freddy Kemayo.

Biografie: Badr Hari

Op 8 december 1984 werd Badr Hari geboren. In 2000 debuteerde hij als profkickbokser. Hij groeide uit tot één van de sterkste, spraakmakendste en controversieelste kickboksers ter wereld. Badr Hari was één van de grote sterren bij de K-1, de Japanse organisatie die jarenlang de toonaangevende bond in de wereld van het kickboksen was. Opvallend genoeg heeft Badr Hari echter nooit het belangrijkste toernooi van de K-1 gewonnen, de World Grand Prix. Daarentegen staan er wel veel andere grote zeges op de erelijst van Badr Hari, waaronder wereldtitels in het zwaargewicht bij diverse bonden.

Statistieken Badr Hari

Badr Hari heeft als profkickbokser 121 partijen gevochten. 107 keer boekte hij een zege, waarvan 92 keer via een knock-out. Dertien keer leed Badr Hari een nederlaag. Eén keer eindigde een wedstrijd van Hari in een 'draw' (gelijkspel). Hari heeft een lengte van 198 centimeter. In maart 2018, voorafgaand aan zijn gevecht tegen Gerges, was het gewicht van Badr Hari 101,8 kilo.

Comeback

Datt gevecht tegen Hesdy Gerges was de eerste wedstrijd die Badr Hari vecht, nadat hij zijn gevangenisstraf voor de mishandeling van Koen Everink had uitgezeten. De wedstrijd was bedoeld als het begin van een nieuw hoofdstuk in de carrière van Badr Hari. Dit gevecht tegen Hesdy Gerges werd door Badr Hari op punten gewonnen (unanieme jurybeslissing).

Badr Hari heeft een contract bij Glory Kickboxing getekend voor meerdere gevechten. Daarbij zit sowieso het gevecht Badr Hari-Jamal Ben Saddik.

Badr vs Rico part II (The Rematch)

Daarnaast kijken natuurlijk veel vechtsportliefhebbers uit naar een nieuw gevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari, dat plaatsvindt in december 2019.

Bad Boy vs Good Boy?

Zinedine Hameur-Lain heeft als bijnaam 'Good Boy'. Badr Hari droeg in het verleden jarenlang de bijnaam 'Bad Boy'. Als deze twee kickboksers tegenover elkaar in de ring zouden komen te staan, dan zou dat voor velen dus de strijd zijn van 'Good Boy' vs 'Bad Boy'.

Live op tv: Badr Hari vs Zinedine Hameur-Lain

Live op tv in Nederland

In Nederland zijn de live-uitzendrechten van de vechtsportgala's van Glory in handen van SBS Broadcasting. Zij zenden deze gala's meestal live uit op hun zender Veronica.

Live op tv mondiaal

In de Verenigde Staten wordt worden deze evenementen live op tv uitgezonden door ESPN. In Frankrijk zijn de gala's live op tv te zien bij SFR Sport 5. Zodra er meer info bekend is over de live tv-uitzendingen van een gala waarop Badr vecht tegen Zinedine Hameur-Lain, dan wordt hier meer info gemeld.

Livestream Badr Hari vs Zinedine Hameur-Lain

Elk gala is in Nederland te bekijken via een livestream. De officiële livestream van dit kickboksevenement bevindt zich op de avond van dat evenement op de website van Veronica. Met zo'n livestream kan men dus op een computer of smartphone live naar dit kickboksgala kijken. Dit is een gratis livestream. Op deze livestream kan men het hoofdprogramma van dit evenement bekijken.

Livestream Glory Inplayer

In groot aantal landen waar de wedstrijd Badr vs Zinedine niet live op tv te zien is, kan men deze wedstrijd wel bekijken via een stream op de Glory Inplayer. Dit is overigens geen gratis livestream, men dient wel een abonnement op die player te hebben. Op de website van de Glory Inplayer kan men na afloop ook deze wedstrijd en ander Glory-gevechten streamen. De Glory Inplayer is een service die geproduceerd wordt door Glory Kickboxing. Een andere livestream van dit gala is te vinden bij UFC Tv. Dat is echter alleen een livestream van de Superfight Series en niet van het hoofdprogramma. De wedstrijd van Badr Hari is dus normaal gesproken niet live te zien via die livestream van de UFC Tv. Die livestream van de UFC is te bekijken door leden van de UFC Fight Pass. Daarnaast kan men die livestream van de Superfights kopen via PPV (Pay Per View).

Lees verder

© 2017 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Glory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestreamnieuws uitgelichtGlory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestreamIn 2020 vindt er waarschijnlijk een wedstrijd plaats tussen Badr Hari en Remy Jamal Ben Saddik. De organisatie van deze…
Glory 2020: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tvGlory 2020: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tvIn 2020 organiseert Glory Kickboxing mogelijk een titelgevecht tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven. Jamal 'The Gol…
Kickboksen: Glory 59 Amsterdam (Arena) live tv en livestreamKickboksen: Glory 59 Amsterdam (Arena) live tv en livestreamOp zaterdag 29 september 2018 organiseert Glory Kickboxing een groot vechtsportgala in Amsterdam. Dit evenement vindt pl…
Glory Collision 2 (Gelredome Arnhem), live tv en livestreamGlory Collision 2 (Gelredome Arnhem), live tv en livestreamGlory Kickboxing organiseert op zaterdag 21 december 2019 een groot vechtsportgala in Nederland. Dit evenement vindt pla…
Enfusion Live Abu Dhabi 2019 op tv en livestreamEnfusion Live Abu Dhabi 2019 op tv en livestreamOp vrijdag 6 december 2019 wordt er een groot kickboksgala georganiseerd door Enfsusion Live in Abu Dhabi. Op het progra…
Bronnen en referenties
  • Badr - Jens Olde Kalter - Uitgeverij Prometheus
  • https://twitter.com/BoxeMag_com/status/1030452136121982976
  • http://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/badr-hari-de-ring-in-tijdens-glory-60-lyon-frankrijk-uitdager-bekend/
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Hesdy_Gerges
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Badr_Hari
  • http://www.glorykickboxing.com/news/badr-hari-vs-hesdy-gerges-ii-slated-for-glory-51-rotterdam:eedae2ae-3651-4b10-83e5-8ae486910faf
  • http://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/rematch-badr-hari-en-hesdy-gerges-op-glory-51-rotterdam/

Reageer op het artikel "Badr Hari - Zinedine Hameur-Lain, live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 27-11-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 7
Schrijf mee!