InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Glory 2018: Badr Hari-Hesdy Gerges, live op tv en livestream

Glory 2018: Badr Hari-Hesdy Gerges, live op tv en livestream

Glory 2018: Badr Hari-Hesdy Gerges, live op tv en livestream Badr Hari en Hesdy Gerges staan op zaterdag 3 maart 2018 tegenover elkaar in de ring voor een kickbokswedstrijd. Het gevecht vindt plaats in Ahoy Rotterdam tijdens het gala 'Glory 51'. Badr Hari en Hesdy Gerges zijn beiden geboren in Amsterdam. Hari komt echter als kickbokser uit voor Marokko. Gerges kwam in het verleden uit voor Egypte, maar bij deze wedstrijd vecht hij namens Nederland. De wedstrijd 'Badr vs Hesdy' is live op tv te zien. Ook is dit gevecht online te volgen via een livestream.

Glory Kickboxing

De organisatie Glory Kickboxing bestaat sinds 2012 en is uitgegroeid tot de toonaangevende bond in de wereld van het kickboksen. De grootste ster van Glory is de Nederlander Rico Verhoeven. Zijn bijnaam is 'The King of Kickboxing'. Verhoeven heeft sinds 2014 bij Glory Kickboxing de wereldtitel in het zwaargewicht.

Glory 51 in Rotterdam met Badr vs Hesdy

Het gala dat op 3 maart 2018 plaatsvindt is het 51e grote kickboksgala dat Glory Kickboxing organiseert. Dit evenement in Ahoy Rotterdam staat grotendeels in het teken van de comeback van één van de grootste namen uit de kickbokswereld: Badr Hari. Bij het kickboksgala Glory 51 - Ahoy Rotterdam staan ook interessante andere wedstrijden op het programma, waaronder een toernooi in de gewichtsklasse 'Weltergewicht'.

Biografie: Badr Hari

Op 8 december 1984 werd Badr Hari geboren. In 2000 debuteerde hij als profkickbokser. Hij groeide uit tot één van de sterkste, spraakmakendste en controversieelste kickboksers ter wereld. Badr Hari was één van de grote sterren bij de K-1, de Japanse organisatie die jarenlang de toonaangevende bond in de wereld van het kickboksen was. Opvallend genoeg heeft Badr Hari echter nooit het belangrijkste toernooi van de K-1 gewonnen, de World Grand Prix. Daarentegen staan er wel veel andere grote zeges op de erelijst van Badr Hari, waaronder wereldtitels in het zwaargewicht bij diverse bonden.

Statistieken Badr Hari

Badr Hari heeft als profkickbokser 120 partijen gevochten. 106 keer boekte hij een zege, waarvan 92 keer via een knock-out. Elf keer leed Badr Hari een nederlaag. Eén keer eindigde een wedstrijd van Hari in een 'draw' (gelijkspel). Hari heeft een lengte van 198 centimeter. Zijn wedstrijdgewicht is circa 114 kilo.

Comeback

Het gevecht tegen Hesdy Gerges is de eerste wedstrijd die Badr Hari vecht, nadat hij zijn gevangenisstraf voor de mishandeling van Koen Everink heeft uitgezeten. De wedstrijd is bedoeld als het begin van een nieuw hoofdstuk in de carrière van Badr Hari. Hij heeft een contract bij Glory Kickboxing getekend voor meerdere gevechten. Het publicitaire hoogtepunt wordt de wedstrijd tussen Rico Verhoeven en Badr Hari (rematch) die waarschijnlijk in de tweede helft van 2018 plaatsvindt. Ook zijn er bij Glory plannen voor een wedstrijd Badr Hari - Jamal Ben Saddik.

Biografie: Hesdy Gerges

Hesdy Gerges werd op 20 februari 1984 geboren in Amsterdam. Hij heeft zowel de Nederlandse als de Egyptische nationaliteit. Gerges heeft een belangrijk deel van zijn opleiding als vechtsporter opgedaan bij Thom Harinck. Deze trainer speelde ook een belangrijke rol in de carrière van Badr Hari. Tussen Harinck en Hari is het echter al jaren geleden tot een grote breuk gekomen. Daarentegen wordt Gerges sinds 2017 juist weer begeleid door de inmiddels 74-jarige legende Thom Harinck.

Statistieken Hesdy Gerges

Hesdy Gerges heeft een lengte van twee meter. Zijn wedstrijdgewicht ligt doorgaans rond de 111 kilo. Sinds 2003 is Gerges een profkickbokser. Hij vocht in zijn carrière 70 profwedstrijden, waarvan hij er 50 won (waaronder 23 via knock-out). 19 keer leed hij een nederlaag. Eén keer eindigde een wedstrijd van Hesdy Gerges in een draw (gelijkspel).

Erelijst Hesdy Gerges

Jarenlang heeft Gerges een zeer succesvolle vechtsportcarrière gehad. Op zijn palmares staan onder meer de Nederlandse titel in het thaiboksen, de Benelux-kickbokstitel, de Europese titel kickboksen en de wereldtitel kickboksen bij de bond WFCA. In 2010 won hij ook bij de toenmalige prestigieuze bond It's Showtime de wereldtitel kickboksen, doordat z'n tegenstander, nota bene Badr Hari, gediskwalificeerd werd.

Herpakt Gerges zich?

Rond 2012 kwam er echter een einde aan de glorietijd van Hesdy Gerges als kickbokser. Dat jaar verloor hij zijn wereldtitel. Ook had hij privé diverse problemen, waaronder grote juridische kwesties, omdat hij verdacht werd van betrokkenheid bij drugssmokkel. Dit veroorzaakte een reeks slepende rechtszaken. Sportief ging het in de daaropvolgende jaren duidelijk minder met Gerges.

In het voorjaar van 2016 leek hij zich even te herpakken en beleefde hij nog een hoogtepunt toen hij de Fransman Tony Gregory versloeg en zo de Super Heavyweight Title won bij de organisatie The Kings Of The Ring. In de vijf officiële partijen die hij daarna echter vocht, leed Hesdy Gerges vier nederlagen. Gerges heeft desondanks toch nog goede moed dat hij, mede door weer meer samen te werken met z'n oude coach Thom Harinck, in de toekomst z'n oude topvorm weer kan evenaren.

Rematch Badr vs Hesdy

Het gevecht in maart 2018 is de tweede officiële wedstrijd die Gerges en Hari tijdens hun carrière tegen elkaar vechten. De eerste wedstrijd was het geruchtmakende wereldtitelgevecht uit 2010 bij de bond It's Glory. Badr Hari sloeg toen Hesdy Gerges neer, maar terwijl Gerges op de grond lag trapte Hari vervolgens na. Hierdoor werd Hari gediskwalificeerd, waardoor Gerges de wereldtitel won.

Voorbeschouwing: Badr Hari - Hesdy Gerges

Wie is de favoriet voor de zege in het gevecht Badr Hari - Hesdy Gerges? Badr Hari lijkt de favoriet te zijn. Hij is in theorie duidelijk de meest getalenteerde kickbokser van dit tweetal. Daarnaast zal hij ook, mede door het resultaat van hun vorige gevecht, er zeer op gebrand zijn om in topvorm in de ring te verschijnen en Gerges nu echt te verslaan.

Live op tv: Badr Hari vs Hesdy Gerges

In Nederland zijn de uitzendrechten van de kickboksgala's van Glory Kickboxing in handen van Ziggo Sport Totaal. Zij zenden ook het evenement Glory 51 - Ahoy Rotterdam live op tv uit, met als hoogtepunt de wedstrijd 'Badr vs Hesdy'. Hoogstwaarschijnlijk vindt hun live tv-uitzending plaats op de zender Ziggo Sport (kanaal 14); die zender is te bekijken door iedereen die een abonnement heeft voor digitale tv bij Ziggo. Zodra er meer info bekend is over de tv-uitzending van dit evenement, dan wordt hier gemeld op welke zenders het evenement te zien is en hoe laat de uitzendingen beginnen.

Livestream Badr Hari vs Hesdy Gerges

Badr vs Hesdy livestream bij Ziggo Sport Totaal

De match 'Badr vs Hesdy' is ook online te bekijken via een livestream. Voor de Nederlandse kijkers is er een livestream beschikbaar op de Ziggo Sport Totaal App. Deze stream van het evenement Glory 51 is te bekijken door abonnees van die app en daarnaast is het ook mogelijk om die livestream via PPV (Pay Per View) te bekijken.

Livestream Badr vs Hesdy op UFC Tv?

Hoogstwaarschijnlijk is er ook een internationale livestream van de wedstrijd 'Badr vs Hesdy' beschikbaar bij UFC Tv. Dit is mede afhankelijk van de onderhandelingen tussen enerzijds Glory Kickboxing en anderzijds de twee internationale mediabedrijven waarmee zij doorgaans samenwerken: de tv-zender ESPN en het online platform UFC Tv. ESPN is vooral op Amerika gefocust. UFC Tv focust zich op vechtsportfans in de hele wereld.

Aangezien Badr Hari enerzijds mondiaal binnen de vechtsportwereld een zeer grote ster is (dus bij het publiek van UFC Tv), maar hij niet erg bekend is bij het grote publiek in de USA (het publieke van ESPN), is de kans groot dat UFC Tv het hoogste biedt voor de rechten van dit gevecht. Zij zullen dit gevecht via een livestream (Pay Per View) mondiaal online aanbieden. Dit is bijvoorbeeld ook vaak het geval bij gevechten van Rico Verhoeven, die eveneens door hen via een livestream worden aangeboden. Zodra er meer bekend is over de livestreams voor het gevecht Badr Hari vs Hesdy Gerges en het gala Glory 51, wordt het hier gemeld.

Lees verder

© 2017 - 2018 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Kickboksen: Badr Hari - Jamal Ben Saddik in 2018?nieuws uitgelichtKickboksen: Badr Hari - Jamal Ben Saddik in 2018?In 2018 vindt er mogelijk een wedstrijd plaats tussen Badr Hari en Remy Jamal Ben Saddik. De organisatie van deze mogeli…
Glory 2016: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tvGlory 2016: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tvOp zaterdag 10 december 2016 staan de kickboksers Ricardo 'Rico' Verhoeven en Badr Hari tegenover elkaar in de boksring.…
Glory 2017: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tvGlory 2017: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tvOp zaterdag 9 december 2017 organiseert Glory Kickboxing een titelgevecht tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven. Jam…
Glory 49: Redempion Rotterdam met Rico Verhoeven, live op tvGlory 49: Redempion Rotterdam met Rico Verhoeven, live op tvGlory Kickboxing organiseert op zaterdag 9 december 2017 een groot vechtsportgala in Nederland. Dit evenement vindt plaa…
Kickboksen: Glory 50 (Chicago), live op tvKickboksen: Glory 50 (Chicago), live op tvDe Verenigde Staten is het land waar de meeste kickboksgala's van Glory Kickboxing worden georganiseerd. Het eerste grot…
Bronnen en referenties
  • Badr - Jens Olde Kalter - Uitgeverij Prometheus
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Hesdy_Gerges
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Badr_Hari
  • http://www.glorykickboxing.com/news/badr-hari-vs-hesdy-gerges-ii-slated-for-glory-51-rotterdam:eedae2ae-3651-4b10-83e5-8ae486910faf
  • http://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/rematch-badr-hari-en-hesdy-gerges-op-glory-51-rotterdam/

Reageer op het artikel "Glory 2018: Badr Hari-Hesdy Gerges, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 15-01-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!