InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Glory 2018: Badr Hari-Hesdy Gerges, live op tv en livestream

Glory 2018: Badr Hari-Hesdy Gerges, live op tv en livestream

Glory 2018: Badr Hari-Hesdy Gerges, live op tv en livestream Badr Hari en Hesdy Gerges staan op zaterdag 3 maart 2018 tegenover elkaar in de ring voor een kickbokswedstrijd. Het gevecht vindt plaats in Ahoy Rotterdam tijdens het gala 'Glory 51'. Badr Hari en Hesdy Gerges zijn beiden geboren in Amsterdam. Hari komt echter als kickbokser uit voor Marokko. Gerges kwam in het verleden uit voor Egypte, maar bij deze wedstrijd vecht hij namens Nederland. De wedstrijd 'Badr vs Hesdy' is live op tv te zien. Ook is dit gevecht online te volgen via een livestream.

Glory Kickboxing

De organisatie Glory Kickboxing bestaat sinds 2012 en is uitgegroeid tot de toonaangevende bond in de wereld van het kickboksen. De grootste ster van Glory is de Nederlander Rico Verhoeven. Zijn bijnaam is 'The King of Kickboxing'. Verhoeven heeft sinds 2014 bij Glory Kickboxing de wereldtitel in het zwaargewicht.

'Glory 51 - Bad Blood' in Rotterdam met Badr vs Hesdy

Het gala dat op 3 maart 2018 plaatsvindt in Ahoy Rotterdam is het 51e grote kickboksgala dat Glory Kickboxing organiseert. Dit evenement staat grotendeels in het teken van de comeback van één van de grootste namen uit de kickbokswereld: Badr Hari. Bij het kickboksgala Glory 51 - Ahoy Rotterdam staan ook interessante andere wedstrijden op het programma, waaronder een toernooi in de gewichtsklasse 'Weltergewicht'.

Biografie: Badr Hari

Op 8 december 1984 werd Badr Hari geboren. In 2000 debuteerde hij als profkickbokser. Hij groeide uit tot één van de sterkste, spraakmakendste en controversieelste kickboksers ter wereld. Badr Hari was één van de grote sterren bij de K-1, de Japanse organisatie die jarenlang de toonaangevende bond in de wereld van het kickboksen was. Opvallend genoeg heeft Badr Hari echter nooit het belangrijkste toernooi van de K-1 gewonnen, de World Grand Prix. Daarentegen staan er wel veel andere grote zeges op de erelijst van Badr Hari, waaronder wereldtitels in het zwaargewicht bij diverse bonden.

Statistieken Badr Hari

Badr Hari heeft als profkickbokser 120 partijen gevochten. 106 keer boekte hij een zege, waarvan 92 keer via een knock-out. Elf keer leed Badr Hari een nederlaag. Eén keer eindigde een wedstrijd van Hari in een 'draw' (gelijkspel). Hari heeft een lengte van 198 centimeter. In maart 2018, voorafgaand aan het gevecht tegen Gerges, is het gewicht van Badr Hari 101,8 kilo.

Comeback

Het gevecht tegen Hesdy Gerges is de eerste wedstrijd die Badr Hari vecht, nadat hij zijn gevangenisstraf voor de mishandeling van Koen Everink heeft uitgezeten. De wedstrijd is bedoeld als het begin van een nieuw hoofdstuk in de carrière van Badr Hari. Hij heeft een contract bij Glory Kickboxing getekend voor meerdere gevechten. Het is nog niet vastgesteld wie zijn tegenstanders bij die wedstrijden zijn. Er zijn bij Glory onder meer plannen voor een wedstrijd Badr Hari - Jamal Ben Saddik. Daarnaast kijken veel vechtsportliefhebbers uit naar een mogelijk nieuw gevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari. Dit kan mogelijk in december 2018 plaatsvinden, maar er bestaat ook een serieuze kans dat het pas in 2019 wordt gehouden.

Biografie: Hesdy Gerges

Hesdy Gerges en Thom Harinck

Op 20 februari 1984 werd Hesdy Gerges geboren in Amsterdam. Hij heeft zowel de Nederlandse als de Egyptische nationaliteit. Gerges heeft een belangrijk deel van zijn opleiding als vechtsporter opgedaan bij Thom Harinck. Deze trainer speelde ook een belangrijke rol in de carrière van Badr Hari. Tussen Harinck en Hari is het echter al jaren geleden tot een grote breuk gekomen. Daarentegen heeft Gerges anno 2018 juist nog steeds een sterke band met Harinck.

In 2017 werd Gerges nog getraind door de inmiddels 74-jarige legende Thom Harinck. Gerges wilde oorspronkelijk ook graag z'n voorbereiding voor het gevecht tegen Badr Hari van maart 2018 onder begeleiding van Harinck doen, maar door diverse praktische redenen kon dat plan niet doorgaan. Gerges wordt daarom richting dit gevecht getraind door Mousid Akhamrane.

Statistieken Hesdy Gerges

Hesdy Gerges heeft een lengte van twee meter. In maart 2018, voorafgaand aan de wedstrijd tegen Badr Hari, is het gewicht van Hesdy Gerges 111,4 kilo. Sinds 2003 is Gerges een profkickbokser. Hij vocht in zijn carrière 70 profwedstrijden, waarvan hij er 50 won (waaronder 23 via knock-out). 19 keer leed hij een nederlaag. Eén keer eindigde een wedstrijd van Hesdy Gerges in een draw (gelijkspel).

Erelijst Hesdy Gerges

Jarenlang heeft Gerges een zeer succesvolle vechtsportcarrière gehad. Op zijn palmares staan onder meer de Nederlandse titel in het thaiboksen, de Benelux-kickbokstitel, de Europese titel kickboksen en de wereldtitel kickboksen bij de bond WFCA. In 2010 won hij ook bij de toenmalige prestigieuze bond It's Showtime de wereldtitel kickboksen. Z'n tegenstander in dat titelgevecht, Badr Hari, werd toen gediskwalificeerd.

Herpakt Gerges zich?

Rond 2012 kwam er echter een einde aan de glorietijd van Hesdy Gerges als kickbokser. Dat jaar verloor hij zijn wereldtitel. Ook had hij privé diverse problemen, waaronder grote juridische kwesties, omdat hij verdacht werd van betrokkenheid bij drugssmokkel. Dit veroorzaakte een reeks slepende rechtszaken. Sportief ging het in de daaropvolgende jaren duidelijk minder met Gerges.

In het voorjaar van 2016 leek hij zich even te herpakken en beleefde hij nog een hoogtepunt toen hij de Fransman Tony Gregory versloeg en zo de Super Heavyweight Title won bij de organisatie The Kings Of The Ring. In de vijf officiële partijen die hij daarna echter vocht, leed Hesdy Gerges vier nederlagen. Gerges heeft desondanks toch nog goede moed dat hij in de toekomst z'n oude topvorm weer kan evenaren. Hiervoor ging hij in 2017 weer intensief samenwerken met z'n oude coach Thom Harinck. Zoals reeds gemeld werd die begeleiding om praktische redenen later overgenomen door trainer Mousid Akhamrane, van de befaamde 'Mousid Gym'.

Rematch Badr vs Hesdy

Het gevecht in maart 2018 is de tweede officiële wedstrijd die Gerges en Hari tijdens hun carrière tegen elkaar vechten. De eerste wedstrijd was het geruchtmakende wereldtitelgevecht uit 2010 bij de bond It's Glory. Badr Hari sloeg toen Hesdy Gerges neer, maar terwijl Gerges op de grond lag trapte Hari na. Hierdoor werd Hari gediskwalificeerd, waardoor Gerges de wereldtitel won.

Live persconferentie Badr vs Hesdy 2018

Op woensdag 7 februari 2018 wordt er in het Steigenberger Airport Hotel een persconferentie gehouden voor het evenement 'Glory 51 - Bad Blood'. Daarbij zijn ook de twee vechters van de hoofdwedstrijd van dit gala aanwezig: Badr Hari en Hesdy Gerges. Deze persconferentie is online live te volgen via een livestream. Op woensdagmiddag 7 januari is er vanaf circa 15u00 een livestream beschikbaar van die persconferentie op het YouTube-Channel van Glory Kickboxing. Daarnaast is die stream van de persconferentie tegelijk ook live te bekijken via de Facebook-pagina van Glory Kickboxing.

Voorbeschouwing: Badr Hari - Hesdy Gerges

Wie is de favoriet voor de zege in het gevecht Badr Hari - Hesdy Gerges? Badr Hari lijkt de favoriet te zijn. Hij is in theorie duidelijk de meest getalenteerde kickbokser van dit tweetal. Daarnaast is hij ook, mede door het resultaat van hun vorige gevecht, er zeer op gebrand om in topvorm in de ring te verschijnen en Gerges nu echt te verslaan.

Live op tv: Badr Hari vs Hesdy Gerges

Nederland: live bij Ziggo Sport Totaal:

In Nederland zijn de uitzendrechten van de kickboksgala's van Glory Kickboxing in handen van Ziggo Sport Totaal (tv en livestream). Zij zenden dus ook het evenement Glory 51 - Ahoy Rotterdam live op tv uit, met als slotwedstrijd het gevecht 'Badr vs Hesdy'. Het hoofdprogramma is te zien op Ziggo Sport (kanaal 14).

Voorprogramma: Superfight Series

Het voorprogramma, de zogenaamde 'Superfight Series', zijn reeds vanaf 19u00 te zien op de abonneezender Ziggo Sport Extra 2. In tegenstelling tot het hoofdprogramma worden die 'Super Fight Series' dus niet op het open net uitgezonden. Men dient een abonnement op het tv-pakket van Ziggo Sport Totaal te hebben om de zender Ziggo Sport Extra 2 te bekijken. Dit pakket is overigens ook een 'gratis' bonus-optie die men kan kiezen bij combinaties tussen abonnementen van Ziggo en Vodafone. Wanneer men deze zender niet op tv kan ontvangen, maar toch de Superfight Series (het voorprogramma) wil zien, kan men dit via een livestream doen (via PPV of als abonnee bij Ziggo of bij UFC Tv, zie verderop voor de mogelijkheden).

Hoofdprogramma (met Badr Hari vs Hesdy Gerges)

De live tv-uitzending van het hoofdprogramma (in totaal vijf wedstrijden) vindt plaats op de zender Ziggo Sport (kanaal 14); die zender is te bekijken door iedereen die een abonnement heeft voor digitale tv bij Ziggo. De live tv-uitzending van het evenement Glory 51 gaat van start om 21u00 op de zender Ziggo Sport. Men begint met een uitgebreide voorbeschouwing; de eerste wedstrijd van het hoofdprogramma van Glory 51 staat gepland om 21u30. Ziggo Sport Totaal zendt het gala Glory 51 overigens eveneens vanaf 21u00 live uit op hun abonneezender Ziggo Sport Select.

Hoe laat begint de wedstrijd Badr vs Hesdy?

De wedstrijd Badr vs Hesdy is de laatste wedstrijd op het programma van het gala 'Glory 51 - Bad Blood'. Hoe laat de wedstrijd van Badr Hari en Hesdy Gerges precies begint is niet zeker, aangezien dat mede afhankelijk is van de lengte van de overige partijen. Wanneer er diverse partijen bijvoorbeeld door een snelle knock-out beëindigd worden, dan begint de hoofdpartij 'Badr vs Hesdy' uiteindelijk eerder, dan wanneer alle partijen over de volle rondes gaan en er op punten door de juryleden eindbeslissingen moeten worden genomen.

Het hoofdprogramma (de World Series) van het gala begint om 21u30. Dat programma begint met partijen uit het 'Welterwight Tournament'. In totaal staan er vier tv-partijen op het programma voorafgaand aan de hoofdpartij Badr-Hesdy. Die hoofdwedstrijd van de zwaargewichten Badr Hari en Hesdy Gerges is in totaal dus de vijfde wedstrijd op het programma en begint sowieso pas na half elf. Wanneer alles volgens planning verloopt, begint de wedstrijd 'Badr vs Hesdy' ongeveer rond elf uur.

Live in overige landen

Door welke overige zenders wordt dit evenement live op tv uitgezonden? In de Verenigde Staten wordt het kickboksgala 'Glory 51 - Bad Blood', inclusief natuurlijk de wedstrijd Badr Hari - Hesdy Gerges, live op tv uitgezonden door de zender ESPN3. In Engeland is het gala 'Glory 51 - Bad Blood' live op tv te zien bij Frees Sports. Andere internationale zenders die de wedstrijd Badr vs Hesdy live uitzenden op tv zijn onder meer Fox Sports Africa, Fight Channel, Fight Network, KIX en OSN Sports.

Livestream Badr Hari vs Hesdy Gerges

Badr vs Hesdy livestream bij Ziggo Sport Totaal

De match 'Badr vs Hesdy' is ook online te bekijken via een livestream. Net als de tv-rechten zijn ook de rechten voor livestream in Nederland in handen van Ziggo Sport Totaal. Op de avond van zaterdag 3 maart 2018 kunnen de Nederlandse kijkers de livestream van het kickboksgala 'Gloryt 51 - Bad Blood' vinden op de Ziggo Sport Totaal Go App. Deze livestream is automatisch te bekijken door abonnees van die app. Daarnaast is het ook mogelijk om die livestream via PPV (Pay Per View) te bekijken. Dit is dus niet een gratis livestream. De livestream van het hoofdprogramma van 'Glory 51 - Bad Blood' begint om 21u00, tegelijk met de live tv-uitzending van Ziggo Sport. Op de livestream van Ziggo Sport Totaal zijn, net als op tv, de vijf wedstrijden van het hoofdprogramma van Glory 52 te zien, met als afsluitende hoofdwedstrijd vanzelfsprekend het gevecht Badr Hari - Hesdy Gerges.

Livestream voorprogramma (Superfight Series) bij Ziggo

Het is ook mogelijk om het voorprogramma van Glory 51 (de Superfight Series) via een livestream van Ziggo Sport Totaal te bekijken. Deze is beschikbaar vanaf circa 19u00. Ook hierbij geldt dat men een abonnement op de Ziggo Sport Totaal Go App dient te hebben, of dat men die livestream anders kan kopen via 'PPV' (Pay Per View). In het voorprogramma zijn interessante wedstrijden te zien van onder meer Beztati, Jaraya, Glunder en Doumbé.

Livestream Glory Inplayer

In groot aantal landen waar de wedstrijd Badr vs Hesdy niet live op tv te zien is, kan men deze wedstrijd wel bekijken via een stream op de Glory Inplayer. Dit geldt onder meer voor België. Dit is overigens geen gratis livestream, men dient wel een abonnement op die player te hebben. Op de website van de Glory Inplayer kan men na afloop ook deze wedstrijd en ander Glory-gevechten streamen. De Glory Inplayer is een service die geproduceerd wordt door Glory Kickboxing.

Livestream Badr vs Hesdy toch niet op UFC Tv

Er werd verwacht dat er ook een internationale livestream van de wedstrijd 'Badr vs Hesdy' beschikbaar zou zijn op UFC Tv. Uiteindelijk is dit echter toch niet het geval. Het Amerikaanse UFC Tv biedt alleen een livestream aan voor het voorprogramma van het evenement Glory 51 (de Superfight Series). Het hoofdprogramma is in Amerika op tv te zien bij de sportzender ESPN. Doorgaans is dat ook de standaardverdeling van de Amerikaanse uitzendrechten bij evenementen van Glory Kickboxing: het voorprogramma online per livestream op UFC Tv en het hoofdprogramma op tv bij ESPN.

Bij diverse grote wedstrijden van Glory met een mondiale uitstraling, waaronder een aantal gevechten van Rico Verhoeven, werd die verdeling echter gewijzigd, mede omdat UFC Tv zich met haar livestreams op een mondiaal publiek richt, terwijl ESPN meer op de USA gericht is. Voor UFC Tv waren die uitzendrechten van de mondiale topgevechten dus interessanter dan voor de ESPN. Er werd verwacht dat dit ook voor het gevecht Badr vs Hesdy zou gelden en dit dus ook op een livestream van UFC Tv te zien zou zijn (via PPV of via de UFC Fight Pass). Dat is echter uiteindelijk dus niet het geval. In veel landen zijn er echter wel alternatieven waarop men alsnog per livestream dit gevecht kan bekijken. In Nederland is dat sowieso de livestream van de Ziggo Sport Totaal Go App. De livestream van Ziggo is bij PPV (Pay Per View) doorgaans overigens ook een stuk goedkoper dan de stream van UFC tv.

Uitslag Badr vs Hesdy

Badr Hari heeft deze wedstrijd van Hesdy Gerges gewonnen op punten, via een unanieme jurybeslissing.

Kalender Glory Kickboxing

Eind maart staat het volgende grote gala van Glory op de kalender: 'Glory 52 - Los Angeles', met onder meer het wereldtitelgevecht van Robin van Roosmalen in het 'Featherweight'. Een andere grote kickboksorganisatie die in maart 2018 een prestigieus evenement organiseert is Enfusion. Op 9 maart houden zij het gala 'Enfusion Live Abu Dhabi 2018'.

Vervolgens wordt er in mei door Glory weer een groot evenement gehouden in Frankrijk: 'Glory 53 - Lille'. In totaal heeft Glory gepland om 14 grote gala's te organiseren in 2018. Daaronder is mogelijk ook nog een gala in Nederland, met als hoofdgevecht Rico Verhoeven-Badr Hari, maar er bestaat ook een serieuze kans dat zo'n gala pas in 2019 wordt georganiseerd.

Lees verder

© 2017 - 2018 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Kickboksen: Glory 56 - Denver, live op tv en livestreamKickboksen: Glory 56 - Denver, live op tv en livestreamDe Verenigde Staten is het land waar de meeste kickboksgala's van Glory Kickboxing worden georganiseerd. Op 10 augustus…
Kickboksen: Badr Hari - Jamal Ben Saddik in 2018?nieuws uitgelichtKickboksen: Badr Hari - Jamal Ben Saddik in 2018?In 2018 vindt er mogelijk een wedstrijd plaats tussen Badr Hari en Remy Jamal Ben Saddik. De organisatie van deze mogeli…
Glory 2018: Rico Verhoeven - Mladen Brestovac, live op tvGlory 2018: Rico Verhoeven - Mladen Brestovac, live op tvIn Birmingham (UK) wordt op zaterdag 2 juni 2018 het kickboksgala 'Glory 54' gehouden. Het hoofdgevecht van Glory 54 is…
Glory 2018: Murthel Groenhart - Harut Grigorian, live op tvGlory 2018: Murthel Groenhart - Harut Grigorian, live op tvOp vrijdag 16 februari 2018 vindt er in Chicago (USA) een gevecht plaats om de wereldtitel kickboksen in het weltergewic…
Glory 2016: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tvGlory 2016: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tvOp zaterdag 10 december 2016 staan de kickboksers Ricardo 'Rico' Verhoeven en Badr Hari tegenover elkaar in de boksring.…
Bronnen en referenties
  • Badr - Jens Olde Kalter - Uitgeverij Prometheus
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Hesdy_Gerges
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Badr_Hari
  • http://www.glorykickboxing.com/news/badr-hari-vs-hesdy-gerges-ii-slated-for-glory-51-rotterdam:eedae2ae-3651-4b10-83e5-8ae486910faf
  • http://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/rematch-badr-hari-en-hesdy-gerges-op-glory-51-rotterdam/

Reageer op het artikel "Glory 2018: Badr Hari-Hesdy Gerges, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 04-03-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!