Voetbal 2020: Ajax-Vitesse, live op tv en livestream

Voetbal 2020: Ajax-Vitesse, live op tv en livestream Op zaterdag 26 september 2020 speelt Ajax tegen Vitesse. Dit duel vindt plaats in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. De wedstrijd tussen Vitesse Arnhem en AFC Ajax wordt op de avond van 26 september 2020 live op tv uitgezonden. Ook is het competitieduel AFC Ajax-Vitesse online via een livestream te bekijken.

AFC Ajax

De Amsterdamse club Ajax is de succesvolste voetbalclub uit de Nederlandse voetbalhistorie. Hoe ziet anno 2020 de erelijst van Ajax eruit? Ajax won 34 keer de Nederlandse titel. 19 maal pakte de club uit Amsterdam de KNVB Beker. Vier keer won Ajax de belangrijkste Europese beker (Europacup I en Champions League). Twee maal won Ajax de wereldbeker. Drie keer won Ajax de Europese Super Cup.

AFC Ajax speelt zijn thuiswedstrijden sinds 1996 in de Arena te Amsterdam. Oorspronkelijk droeg dit stadion de naam Amsterdam Arena. In 2018 is de officiële naam veranderd in de Johan Cruijff Arena, als eerbetoon aan de beste voetballer die Ajax heeft voortgebracht. Het stadion heeft een capaciteit van 54.990 toeschouwers.

Vitesse

In mei 1892 werd Vitesse opgericht. Oorspronkelijk was het een cricketclub. Cricket werd toen vooral beschouwd als een zomersport. Net als diverse andere cricketclubs uit die tijd, gingen leden van de club in de herfst en winter voetballen. Op den duur kwam binnen deze club meer en meer de focus op voetbal te liggen en veel minder op cricket.

Topclub in het oosten

Het Arnhemse Vitesse groeide al snel uit tot één van de beste voetbalclubs uit het oosten van Nederland. Dat zou Vitesse vervolgens decennialang blijven. Enkele malen was Vitesse zelfs een zeer belangrijke kandidaat om het landskampioenschap te behalen, maar uiteindelijk zouden ze de titel nooit winnen. Met name in 1914 was Vitesse heel dicht bij de landstitel.

Na 1920 werd Vitesse wat minder succesvol. Nadat midden jaren vijftig het profvoetbal in Nederland werd ingevoerd, speelde de club uit Arnhem daarin lange tijd geen hoofdrol. Dat veranderde eind jaren tachtig.

1989: de doorbraak

Onder leiding van trainer Bert Jacobs en voorzitter Karel Aalbers werd Vitesse in 1989 kampioen van de eerste divisie en promoveerde daarom naar de eredivisie. Vervolgens presteerde Vitesse in het seizoen 1989-1990 extreem goed voor een club die net gepromoveerd was. Vitesse eindigde als vierde in de eindstand van de eredivisie. Ook haalden ze in 1990 de finale van de KNVB Beker. In de daaropvolgende jaren is Vitesse een vaste waarde gebleven in de subtop van de Nederlandse eredivisie. Een hoogtepunt uit de clubgeschiedenis was het winnen van de KNVB Beker in 2017.

Ajax-Vitesse op 26 september 2020: Hoe laat? Opstelling?

Hoe laat?

Hoe laat is de aftrap van Ajax-Vitesse op 26 september 2020? Die is om 21u00.

Opstelling Ajax? Opstelling Vitesse?

Met welke opstelling speelt Ajax? Hoe ziet de opstelling van het team uit Arnhem eruit? Hier worden op de avond van zaterdag 26 september 2020 de opstellingen van beide ploegen geplaatst.

Live op tv: Ajax-Vitesse (26 september 2020)

Welke zender?

De wedstrijd tussen Ajax en Vitesse wordt in Nederland live op tv uitgezonden door FOX Sports. Op welke zender is deze wedstrijd te zien? De wedstrijd is live te zien op FOX Sports 2.

Hoe laat?

Hoe laat begint de live tv-uitzending van de wedstrijd Ajax-Vitesse? De wedstrijd van de Amsterdamse club tegen de club uit Arnhem is live te zien vanaf 21u00 op FOX Sports 2. Daarvoor is vanaf 20u15 de warming up te zien op kanaal 3 van die sportomroep.

Dit duel gratis bij KPN op tv? Neen

Sinds medio juli 2019 zit de zender FOX Sports 1 bij mensen met een abonnement op digitale tv bij KPN in het basispakket. Zij kunnen dus 'gratis' live naar wedstrijden op die zender kijken. De 'gratis' zender bevindt zich in dat digitale tv-pakket bij KPN op kanaal 14. Indien een wedstrijd op die zender wordt uitgezonden, kunnen alle klanten van Interactieve Tv bij KPN dit duel dus 'gratis' bekijken. Met ingang van 1 augustus 2020 zit die zender ook gratis in het pakket bij diverse andere tv-providers, waaronder Ziggo. Helaas wordt het duel van Ajax tegen Vitesse niet live uitgezonden op die gratis zender, maar op kanaal 2 van die sportomroep.

Ajax-Vitesse live op tv in België

De uitzendrechten (live televisie en livestream) van de wedstrijden van de Nederlandse eredivisie zijn in België in handen van Telenet Play Sports. Zij zenden ook dit duel tussen Ajax en Vitesse uit. Hun live tv-uitzending begint op 26 september om 20u55.

Livestream Ajax-Vitesse (26 september 2020)

Livestream FOX Sports

De wedstrijd Ajax-Vitesse wordt ook via een livestream van FOX Sports uitgezonden. Daarmee kan men de wedstrijd tussen Ajax en de Arnhemse club live bekijken op een computer of smartphone. De livestream van Ajax-Vitesse begint op hetzelfde moment als hun live tv-uitzending. De officiële livestream bevindt zich op de FOX Sports Go App. FOX Sports heeft de uitzendrechten (tv en livestream) van alle wedstrijden van de Nederlandse eredivisie. Elke wedstrijd van de eredivisie in het seizoen 2020-2021 is daarom ook bij hen per livestream te bekijken. Elke livestream op de FOX Sports Go App is alleen beschikbaar voor abonnees van die dienst. Bij deze sportomroep kan men anno 2020 nog wel een dagpas kopen voor hun tv-uitzendingen, maar het is niet meer mogelijk om zo'n pas te kopen voor hun online Go App (de livestream). Ook is er bij hen niet meer een livestream via PPV beschikbaar.

Livestream Ajax-Vitesse bij Play Sports (in de hele EU)

Er wordt ook een livestream van het duel Ajax-Vitesse verzorgd door Telenet Play Sports. Hun livestream begint op de middag van zaterdag 26 september 2020 om circa 20u55. Veel andere wedstrijden van Ajax in de eredivisie zijn eveneens via een livestream bij hen te zien is. Voor mensen die een tv-abonnement bij Telenet Play Sports hebben, zo'n te bekijken via de website van deze sportomroep. Wie geen tv-abonnement bij hen heeft, kan de livestream vinden op de Play Sports Go App. Is dit een gratis livestream van de competitiewedstrijden van de Nederlandse clubs? Neen, dit is niet een gratis livestream. Bij die app kan men een vast abonnement nemen (waarmee men dus altijd elke livestream van hen kan bekijken), maar het is ook mogelijk om een dagpas te kopen. Daarmee kan men één etmaal elke livestream van deze Belgische sportomroep bekijken. Ook is het mogelijk om een weekendpas bij hen aan te schaffen, waarmee men dus op zaterdag en zondag elke livestream van hen kan bekijken. Naast voetbal zenden zij op hun livestream en tv-zenders onder meer ook veel motorcross, veldrijden en formule 1 uit. Elke livestream op de Play Sports Go App kan in de gehele Europese Unie bekeken worden. In de meeste landen buiten Europa is deze livestream van Play Sports 'geo-blocked'. Bij Play Sports worden van de Nederlandse competitie meestal de wedstrijden van Ajax en PSV live uitgezonden op tv en per livestream. Hoeveel zij exact van de Nederlandse competitie per livestream uitzenden, is afhankelijk van de rest van de programmering in het betreffende weekend.

Livestream Ajax-Vitesse via iTV-app?

Is de wedstrijd tussen Ajax en Vitesse ook te bekijken via een livestream op de iTV-app? Om met die app middels een livestream naar dit duel te kunnen kijken heeft men abonnementen nodig op zowel FOX Sports als KPN. Wat is de iTV-app en hoe kan daarop via een livestream naar tv worden gekeken? Dit is een dienst voor klanten die interactieve tv hebben bij KPN. Zij kunnen via die app per livestream naar televisie kijken op een smartphone of tablet. Op die app kunnen zij per livestream naar alle zenders uit hun standaard tv-pakket kijken. Tot de zenders die ze dus per livestream op die app behoort sinds deze zomer ook de zender FOX Sports 1. Wedstrijden die dus op het eerste net van die sportomroep worden uitgezonden (digitaal kanaal 14), kan men als klant van KPN zo dus 'gratis' via een livestream op die app bekijken. Men dient dan wel een abonnement te hebben op interactieve tv van KPN. Indien een wedstrijd live wordt live uitgezonden op het eerste kanaal van die sportomroep, dan is hij dus via zo'n 'gratis livestream' te bekijken voor mensen met zo'n abonnement. Voor dergelijke abonnees is het ook mogelijk om wedstrijden van FOX Sports 1 via een 'gratis livestream' te bekijken op de KPN-site genaamd Interactieve Tv. Die site is vooral bedoeld om per livestream tv te bekijken op een laptop of desktop computer.

Livestream via Ziggo Go App?

Is het ook mogelijk om met een livestream op de Go App (online tv) naar de live-uitzending van dit duel uit de eredivisie te kijken? Het is alleen mogelijk om met een livestream op die applicatie naar de live tv-uitzending van dit duel te kijken indien men abonnementen heeft op zowel FOX Sports als Ziggo. Via die app is wel via een gratis stream live naar kanaal 1 van die sportomroep te kijken voor abonnees van Ziggo, maar voor kanaal 2 heeft u een aanvullend abonnement nodig.

Ajax-Vitesse bij de NPO

De Nederlandse publieke omroep (NPO: NOS Studio Sport) heeft niet de uitzendrechten om dit duel live op televisie of via een livestream uit te zenden. Wel zenden zij deze wedstrijd tussen Vitesse en de Amsterdams club live uit op de radio. Ook zenden zij op de avond van 26 september een uitgebreide samenvatting uit van dit duel uit in de uitzending van Studio Sport.

Lees verder

© 2015 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2020: NS Mura-PSV, live tv en livestreamVoetbal 2020: NS Mura-PSV, live tv en livestreamOp donderdag 24 september 2020 wordt de wedstrijd NS Mura-PSV gespeeld. Dit is een wedstrijd in de derde voorronde van d…
Voetbal 2020: Ajax-Union Berlin live tv en livestreamVoetbal 2020: Ajax-Union Berlin live tv en livestreamOp zondag 30 augustus 2020 speelt AFC Ajax een oefenwedstrijd tegen Union Berlin (Duitsland). Dit duel van de Amsterdams…
Voetbal 2020: Heracles-PSV, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Heracles-PSV, live op tv en livestreamOp zondag 27 september 2020 speelt PSV een competitiewedstrijd in de eredivisie. De tegenstander is Heracles Almelo. Het…
Voetbal 2021: Ajax-Feyenoord, live op tv en livestreamVoetbal 2021: Ajax-Feyenoord, live op tv en livestreamOp zondag 17 januari 2021 wordt de wedstrijd Ajax-Feyenoord gespeeld in de Nederlandse eredivisie. Dit duel vindt plaats…

KNVB Bekerfinale 2021, live op tv en livestreamKNVB Bekerfinale 2021, live op tv en livestreamIn het voorjaar van 2021 wordt de KNVB bekerfinale gespeeld. Deze wedstrijd vindt plaats in het Rotterdamse 'Stadion Fei…
Voetbal 2020: Dynamo Kiev-AZ, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Dynamo Kiev-AZ, live op tv en livestreamOp dinsdag 15 september 2020 speelt AZ in de voorrondes van de Champions League tegen Dynamo Kiev. Deze wedstrijd vindt…
Bronnen en referenties
  • http://www.foxtv.nl/knvb-samenvattingen
  • http://www.knvb.nl
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Euroborg
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/SBV_Excelsior

Reageer op het artikel "Voetbal 2020: Ajax-Vitesse, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 18-09-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!