InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Kickboksen: Glory 53 in Lille, live op tv en livestream

Kickboksen: Glory 53 in Lille, live op tv en livestream

Kickboksen: Glory 53 in Lille, live op tv en livestream Op zaterdag 12 mei 2018 wordt in Lille (Frankrijk) het kickboksgala 'Glory 53' gehouden. Dit evenement wordt georganiseerd door Glory Kickboxing. De grote publiekstrekker bij dit evenement is de Franse ex-wereldkampioen Cédric Doumbé. Ook wordt er bij dit gala een wereldtitelgevecht bij de dames in het bantamgewicht gehouden, tussen wereldkampioene Anissa Meksen en uitdaagster Amel Dehby. Er staan ook wedstrijden van de Nederlanders Michael Duut en Zakaria Zouggary op het programma in Lille. Het hoofdprogramma van dit kickboksgala wordt live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Ook is 'Glory 53' op het internet te volgen via een livestream.

Glory in Frankrijk

De organisatie Glory Kickboxing is sinds 2012 uitgegroeid tot de belangrijkste bond binnen de kickbokswereld. Het heeft mondiaal de leidende positie verkregen, die het Japanse K-1 had in de periode 1993-2010. De grote man achter Glory Kickboxing is de Franse zakenman, miljardair en vechtsportfan Pierre Andurand. Het gala dat in Lille plaatsvindt is het 53e grote kickboksgala dat Glory organiseert. Het is het zesde kickboksgala van Glory dat in Frankrijk plaatsvindt.

Glory 22 in Lille
In juni 2015 werd er door Glory voor het eerst in Frankrijk een groot gala georganiseerd. Dit vond plaats in het Stade Pierre-Mauroy te Lille. Het evenement droeg de naam 'Glory 22'. Het hoofdgevecht op het programma was het titelgevecht in het zwaargewicht tussen de Nederlandse titelhouder Rico Verhoeven en zijn uitdager, de Roemeen Benjamin Adegbuyi. Verhoeven won deze wedstrijd na vijf ronden via een unanieme beslissing van de jury.

Glory 28 in Parijs
Op 12 maart 2016 organiseerde Glory Kickboxing voor het eerst een groot gala in de Franse hoofdstad Parijs: Glory 28. De belangrijkste wedstrijd van dat evenement in 2016 was het titelgevecht in het zwaargewicht tussen Rico Verhoeven en Mladen Brestovac. Verhoeven behield toen zijn wereldtitel via een unanieme jurybeslissing.

Op dat evenement vond ook een prominente wedstrijd plaats in het weltergewicht. De Fransman Cedric Doumbé won daarin van de Nederlander Murthel Groenhart. In het voorprogramma (de Superfight Series) was er een wedstrijd in het middengewicht tussen Jason Wilnis en Filip Verlinden. Wilnis won die wedstrijd via een unanieme beslissing van de jury. De Nederlandse Marrokaan Mosab Amrani vocht tijdens die Superfight Series een titelgevecht in het Featherweight. Hij verloor daarin van de toenmalige regerende wereldkampioen Serhiy Adamchuk.

Glory 35 in Nice
Het derde evenement dat Gory Kickboxing in Frankrijk organiseerde was het gala 'Glory 35 - Lille'. Het hoofdgevecht op het programma was het titelgevecht in het Light Heavyweight (onder de 95 kilogram) tussen Artem Vakhitov en Zack Mwekassa. Vakhitov won deze titelstrijd. Daarnaast werd er ook een 'Heavyweight Contender Tournament' georganiseerd. Dat werd gewonnen door de Roemeen Benjamin Adegbuyi.

Glory 42 in Parijs
In juni 2017 organiseerde Glory voor de tweede keer een gala in Parijs. De hoofdwedstrijd van het evenement was het titelgevecht in het weltergewicht (tot 77 kilo) tussen de regerende wereldkampioen Cédric Doumbé (Frankrijk) en de Nederlandse ex-wereldkampioen Nieky Holzken. Doumbé won dit titelgevecht.

Glory 47 - Lyon
In de Superfight Series (het voorprogramma) verloor de Nederlander Massaro Glunder zijn wedstrijd tegen de Fransman Dylan Salvador op punten (via een unanieme jurybeslissing). Het hoofdprogramma van dit evenement (de Glory World Series) begon met de twee halve finales in het Featherweight Contender Tournament. In de eerste halve finale won Boynazarov via een knock-out. In de tweede halve finale won Ezbiri op punten.

Daarna volgde een gevecht in het weltergewicht tussen Doumbé en Lidon. Doumbé heerste overtuigende in deze wedstrijd en won uiteindelijk ook unaniem op punten. Hierna volgde de finale van het Featherweight Tournament, die door Ezbiri op punten werd gewonnen. De avond werd afgesloten door het wereldtitelgevecht in het Light Heavyweight. Titelverdediger Vakhitov behield op overtuigende wijze zijn wereldtitel. Hij versloeg Machado op punten. Tijdens de wedstrijd kreeg Machado één keer 'acht seconden' (in de tweede ronde).

Programma Glory 53

Hoe ziet het programma eruit van het gala Glory 53, dat in mei 2018 in Lille wordt gehouden? De hoofdwedstrijd van dit evenement is een gevecht in het weltergewicht van de Franse ster Cedric Doumbé. Het is nog onbekend wie zijn tegenstander is. Daarnaast staat er op het programma ook een titelgevecht in het dames super bantamgewicht. Daarin verdedigt de Franse wereldkampioene Anissa Meksen haar wereldtitel. Haar uitdager is Dehby.

Ook in het voorprogramma (de Superfight Series) zitten diverse interessante partijen. Daaronder is een wedstrijd tussen de Nederlandse vechters Jason Wilnis en Yousir Belgaroui. Oorspronkelijk zouden zij op het gala 'Glory 52 - Los Angeles' deelnemen aan een Glory Middleweight Contender Tournament. Dat toernooi ging uiteindelijk echter niet door. Als vervanging daarvoor kregen beide vechters van Glory dit gevecht op het gala in Lille aangeboden. Hieronder vindt u het voorlopige programma van zowel de Superfight Series als de Glory World Series. Zodra het definitieve programma van dit kickboksgala bekend is, wordt het hier gemeld.

Glory 53 Superfight Series (voorprogramma, vanaf 19u00 - livestream bij UFC Tv):
 • Vedergewicht: Petchpanomrung Kiatmookao - Abdellah Ezbiri
 • Vedergewichtt partij: Nafi Bilalovski - Chenchen Li
 • Lichtgewicht: Yohann Drai - Vlad Tuinov
 • Middengewicht: Yousri Belgaroui - Jason Wilnis
 • Halfzwaargewicht: Zinedine 'Good Boy' Hameur-Lain - Michael Duut

Glory 53 Lille - World Series (hoofdprogramma, vanaf 21u30 - live bij Ziggo Sport Totaal)
 • Vedergewicht toernooi, halve finale 1: Serhiy Adamchuk - Azize Hlali
 • Vedergewicht toernooi, halve finale 2: Anvar Boynazarov - Zakaria Zouggary
 • Super bantamgewicht (dames) titelgevecht: Anissa Meksen (c) - Amel Dehby
 • Vedergewicht toernooi finale (tussen de winnaar van de halve finales)
 • Weltergewicht partij (headliner): Cédric Doumbé - tegenstander n.n.b.

Harut Grigorian?
Er was enige verwarring over de programmering van dit evenement. Volgens het geruchtencircuit was men oorspronkelijk van plan om hier een wereldtitelgevecht in het weltergewicht plaats te laten vinden met de regerende kampioen Harut Grigorian. Hij zou het dan op moeten nemen tegen ex-wereldkampioen Doumbé. Aangezien echter op het gala 'Glory 51 - Ahoy Rotterdam' de Fransman Doumbé een 'Contender Bout' verloor van Nabiyev, is in theorie niet de de Fransman maar Nabiyev degene die als eerste het recht heeft op eeh titelgevecht tegen Grigorian. Hierdoor kan er waarschijnlijk in mei in Frankrijk niet het geplande titelgevecht voor Doumbé plaatsvinden. Als publiekstrekker blijft Doumbé wel op het programma staan als 'headliner', met een gevecht tegen een nog onbekende tegenstander. Die wedstrijd van Doumbé op dit gala is dus niet een titelgevecht. Meestal is het de gewoonte van Glory Kickboxing om zijn gala's af te sluiten met een wereldtitelgevecht, maar bij grote publiekstrekkers (zoals Badr Hari ook in Rotterdam) wijkt men hier weleens vanaf en dan sluit men het gala af met een niet-titelgevecht van zo'n publiekstrekker.

Live op tv: Ziggo Sport

Door welke zender wordt dit kickboksgala live op tv uitgezonden en hoe laat begint de uitzending? In Nederland zijn de uitzendrechten van Glory Kickboxing in handen van Ziggo Sport Totaal. Zodra bekend is hoe laat de live tv-uitzending begint en op welke zender deze plaatsvindt, wordt het hier gemeld.

In de Verenigde Staten wordt het hoofdprogramma van dit evenement live op tv uitgezonden door ESPN. De Superfight Series zijn in Amerika te zien bij UFC tv. In België heeft SFR Sport 5 de uitzendrechten van de kickboksgala's van Glory Kickboxing.

Livestream Glory 53

Het kickboksgala Glory 53 is ook live op het internet te volgen via een stream. Er is onder meer een livestream van Glory 53 te vinden op de Ziggo Sport Totaal Go App. De livestream van het hoofdprogramma van 'Glory 53 - Lyon', is beschikbaar voor abonnees, maar daarnaast ook via 'pay per view' ook voor niet-abonnees. Op die livestream van Ziggo Sport is zoals eerder vermeld echter niet het gevecht van de Nederlander Glunder te bekijken; om dat gevecht live te bekijken heeft men de stream van UFC Tv nodig.

Livestream UFC Tv

De Superfight Series (het voorprogramma) zijn via een livestream te zien bij UFC Tv. Die livestream van de Superfight Series is beschikbaar voor leden van de UFC Fight Pass en daarnaast is die stream ook via 'pay per view' beschikbaar.

Lees verder

© 2017 - 2018 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Glory 51 in Ahoy Rotterdam met Badr Hari, live op tvGlory 51 in Ahoy Rotterdam met Badr Hari, live op tvOp zaterdag 3 maart 2018 wordt het 51e kickboksgala gehouden van de bond Glory Kickboxing. Dit is de toonaangevende bond…
Glory 2018: Murthel Groenhart - Harut Grigorian, live op tvGlory 2018: Murthel Groenhart - Harut Grigorian, live op tvOp vrijdag 16 februari 2018 vindt er in Chicago (USA) een gevecht plaats om de wereldtitel kickboksen in het weltergewic…
Glory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tvGlory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tvIn Den Bosch wordt op zaterdag 20 mei 2017 het kickboksgala 'Glory 41' gehouden. Dit evenement vindt plaats in de Braban…
Glory 2017: Jason Wilnis - Simon Marcus, live op tvGlory 2017: Jason Wilnis - Simon Marcus, live op tvDe Nederlander Jason Wilnis verdedigt op zaterdag 29 april 2017 in Kopenhagen (Denemarken) zijn wereldtitel kickboksen i…
Kickboksen: Glory 40 in Kopenhagen, live op tvKickboksen: Glory 40 in Kopenhagen, live op tvOp zaterdag 29 april 2017 wordt in Kopenhagen (Denemarken) het kickboksgala 'Glory 40' gehouden. Dit evenement vindt pla…
Bronnen en referenties
 • http://www.glorykickboxing.com/en/news/view/1296
 • http://www.ed.nl/helmond/nieky-holzken-krijgt-zijn-gedroomde-kans-op-revanche-tegen-cedric-doumbeneacute~a44da83b/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/2017_in_Glory#Glory_42:_Paris
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Nieky_Holzken
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Cedric_Doumbe

Reageer op het artikel "Kickboksen: Glory 53 in Lille, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 16-03-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!