InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Kickboksen: Glory 53 in Lille, live op tv en livestream

Kickboksen: Glory 53 in Lille, live op tv en livestream

Kickboksen: Glory 53 in Lille, live op tv en livestream Op zaterdag 12 mei 2018 wordt in Lille (Frankrijk) het kickboksgala 'Glory 53' gehouden. Dit evenement wordt georganiseerd door Glory Kickboxing. Op het programma staat onder meer een wereldtitelgevecht in het lichtgewicht tussen de regerende wereldkampioen Sittichai Sitsongpeenong (Thailand) en de Nederlandse Marokkaan Tyjani Beztati. Ook wordt er bij dit gala een wereldtitelgevecht bij de dames in het bantamgewicht gehouden, tussen wereldkampioene Anissa Meksen en uitdaagster Amel Dehby. Een andere grote naam op het affiche van dit gala is de Belg Jamal Ben Saddik, die een wedstrijd vecht tegen de Nederlander Jahfarr Wilnis. Het hoofdprogramma van dit kickboksgala wordt live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Ook is 'Glory 53' op het internet te volgen via een livestream.

Glory in Frankrijk

De organisatie Glory Kickboxing is sinds 2012 uitgegroeid tot de belangrijkste bond binnen de kickbokswereld. Het heeft mondiaal de leidende positie verkregen, die het Japanse K-1 had in de periode 1993-2010. De grote man achter Glory Kickboxing is de Franse zakenman, miljardair en vechtsportfan Pierre Andurand. Het gala dat in Lille plaatsvindt is het 53e grote kickboksgala dat Glory organiseert. Het is het zesde kickboksgala van Glory dat in Frankrijk plaatsvindt.

Glory 22 in Lille
In juni 2015 werd er door Glory voor het eerst in Frankrijk een groot gala georganiseerd. Dit vond plaats in het Stade Pierre-Mauroy te Lille. Het evenement droeg de naam 'Glory 22'. Het hoofdgevecht op het programma was het titelgevecht in het zwaargewicht tussen de Nederlandse titelhouder Rico Verhoeven en zijn uitdager, de Roemeen Benjamin Adegbuyi. Verhoeven won deze wedstrijd na vijf ronden via een unanieme beslissing van de jury.

Glory 28 in Parijs
Op 12 maart 2016 organiseerde Glory Kickboxing voor het eerst een groot gala in de Franse hoofdstad Parijs: Glory 28. De belangrijkste wedstrijd van dat evenement in 2016 was het titelgevecht in het zwaargewicht tussen Rico Verhoeven en Mladen Brestovac. Verhoeven behield toen zijn wereldtitel via een unanieme jurybeslissing.

Op dat evenement vond ook een prominente wedstrijd plaats in het weltergewicht. De Fransman Cedric Doumbé won daarin van de Nederlander Murthel Groenhart. In het voorprogramma (de Superfight Series) was er een wedstrijd in het middengewicht tussen Jason Wilnis en Filip Verlinden. Wilnis won die wedstrijd via een unanieme beslissing van de jury. De Nederlandse Marrokaan Mosab Amrani vocht tijdens die Superfight Series een titelgevecht in het Featherweight. Hij verloor daarin van de toenmalige regerende wereldkampioen Serhiy Adamchuk.

Glory 35 in Nice
Het derde evenement dat Gory Kickboxing in Frankrijk organiseerde was het gala 'Glory 35 - Lille'. Het hoofdgevecht op het programma was het titelgevecht in het Light Heavyweight (onder de 95 kilogram) tussen Artem Vakhitov en Zack Mwekassa. Vakhitov won deze titelstrijd. Daarnaast werd er ook een 'Heavyweight Contender Tournament' georganiseerd. Dat werd gewonnen door de Roemeen Benjamin Adegbuyi.

Glory 42 in Parijs
In juni 2017 organiseerde Glory voor de tweede keer een gala in Parijs. De hoofdwedstrijd van het evenement was het titelgevecht in het weltergewicht (tot 77 kilo) tussen de regerende wereldkampioen Cédric Doumbé (Frankrijk) en de Nederlandse ex-wereldkampioen Nieky Holzken. Doumbé won dit titelgevecht.

Glory 47 - Lyon
Het gala 'Glory 47 - Lyon' werd gehouden op 28 oktober 2017. In de Superfight Series (het voorprogramma) verloor de Nederlander Massaro Glunder zijn wedstrijd tegen de Fransman Dylan Salvador op punten (via een unanieme jurybeslissing). Het hoofdprogramma van dit evenement (de Glory World Series) begon met de twee halve finales in het Featherweight Contender Tournament. In de eerste halve finale won Boynazarov via een knock-out. In de tweede halve finale won Ezbiri op punten.

Daarna volgde een gevecht in het weltergewicht tussen Doumbé en Lidon. Doumbé heerste overtuigende in deze wedstrijd en won uiteindelijk ook unaniem op punten. Hierna volgde de finale van het Featherweight Tournament, die door Ezbiri op punten werd gewonnen. De avond werd afgesloten door het wereldtitelgevecht in het Light Heavyweight. Titelverdediger Vakhitov behield op overtuigende wijze zijn wereldtitel. Hij versloeg Machado op punten. Tijdens de wedstrijd kreeg Machado één keer 'acht seconden' (in de tweede ronde).

Programma Glory 53

Hoe ziet het programma eruit van het gala Glory 53, dat in mei 2018 in Lille wordt gehouden? Begin maart 2018 werd er een 'voorlopige programma' voor dit evenement gepresenteerd. Daarna hebben er echter om diverse redenen grote wijzigingen plaatsgevonden in dit programma. Begin april presenteerde Glory Kickboxing een geheel herzien programma voor dit evenement. Ook daarna vonden er echter nog diverse wijzingen plaats. Zo zou de Nederlander Eyevan Danenberg oorspronkelijk op dit gala tegen Doumbé vechten, maar wegens blessureleed moest hij dit gevecht uiteindelijk afzeggen. Zijn vervanger is de Thai Thongchai Sitsongpeenong. In de Superfight Series zou ook Mohammed Jaraya een wedstrijd in het weltergewicht vechten (tegen Scheinson). Wegens blessureleed moest hij echter afzeggen. Zijn vervanger is Mickaël Lopes Da Veiga. In het middengewicht zou Jason Wilnis op dit gala oorspronkelijk tegen Belgaroui vechten. Ook Jason Wilnis moest echter afzeggen vanwege een blessure. Hij wordt vervangen door Anis Bouzid.

Opzet van het programma

Het programma van het 'Glory 53 - Lille' bestaat uit drie delen. Het begint om 17u30 met de 'Prelims'. Dit openingsdeel van het programma is vooral bedoeld om talenten een kans te geven. Dit deel bestaat uit vier partijen. Vanaf 17u45 zijn deze Prelims online per livestream te bekijken op het YouTube-channel van Glory Kickboxing (de openingspartij om 17u30 is niet live op die stream te zien, maar de overige drie partijen van de Prelims wel).

Daarna volgen om 19u00 de Superfight Series. Hoewel hieraan veel sterke en bekende kickboksers meedoen, is dit nog niet het hoofdprogramma van het gala. Dat hoofdprogramma heet de 'World Series' en begint om 21u30.

Glory 53 Prelims (vanaf circa 17u45 per livestream op Youtube Channel Glory)

 • Weltergewicht B-klasse: Jordan Fichelle - Stanislas Diarra
 • Catchweight (67 kg): Sidy Barry - Badr Houdoe
 • Catchweight (72,5 kg): Paul Guislain - Jannes Vercaemst
 • Zwaargewicht: Valentin Ponthieux-Anicet - Quentin Domingos

SuperFight Series, om 19u00 op livestream bij UFC Tv

 • Vedergewicht toernooi, halve finale A: Victor Pinto - Buray Bozaryilmaz
 • Vedergewicht toernooi, halve finale B: Serhii Adamchuk - Azize Hlali
 • Weltergewicht: Alan Scheinson - Mickaël Lopes Da Veiga
 • Vedergewicht toernooi finale (tussen de winnaars van de halve finales)
 • Middengewicht Contender Bout: Yousri Belgaroui - Anis Bouzid
 • Weltergewicht: Cédric Doumbé -Thongchai Sitsongpeenong

GLORY 53 World Series (hoofdprogramma), om 21u30 live tv (Ziggo Sport Extra 1) en livestream:

 • Vedergewicht: Petchpanomrung Kiatmookao - Abdellah Ezbiri
 • Light Heavyweight: Zinedine Hameur-Lain - Michael Duut
 • Super Bantamweight wereldtitegevecht (dames): Anissa Meksen - Amel Dehby
 • Zwaargewicht: Jamal Ben Saddik - Jahfarr Wilnis
 • Lichtgewicht wereldtitelgevecht: Sitthichai Sitsongpeenong - Tyjani Beztati

Live op tv: Glory 53 - Lille

Let op: tv-uitzending deels verplaatst naar de zender Ziggo Sport Extra 1

Door welke zender wordt dit kickboksgala live op tv uitgezonden en hoe laat begint de uitzending? In Nederland zijn de uitzendrechten van Glory Kickboxing in handen van Ziggo Sport Totaal. Meestal zenden zij de Glory World Series integraal live uit op het 'open net' van Ziggo Sport (kanaal 14), dat bekeken kan worden door iedereen die digitale tv bij Ziggo heeft. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat dit ook bij 'Glory 53 - Lille' het geval zou zijn. Uiteindelijk heeft men echter de programmering van die zaterdagavond veranderd. Men geeft op die zender de voorkeur aan de voetbalwedstrijd Real Madrid-Celta de Vigo en pas daarna zendt men deels het kickboksgala uit.

Integraal live op tv bij Ziggo Sport Extra 1

Ziggo Sport zendt het hoofdprogramma van Glory 53 wel integraal live uit op de abonneezender Ziggo Sport Extra 1 om 21u30. Om die zender op tv te kunnen bekijken, dient men een abonnement op het totale pakket van Ziggo Sport Totaal te hebben. Men kan dit tv-pakket kopen, maar daarnaast is het ook mogelijk om dit pakket te kiezen als een 'gratis' extra bonus, wanneer men bepaalde abonnementen combineert van Vodafone en Ziggo. Als men geen behoefte heeft aan dit pakket maar wel eenmalig deze zender wil bekijken voor de integrale live tv-uitzending van Glory 53, dan kan men dit doen door eenmalig een livestream te bestellen (zie verderop).

Ook deels op tv bij Ziggo Sport (kanaal 14) vanaf circa 22u45

Na afloop van de voetbalwedstrijd Real Madrid-Celta de Vigo zendt men op het open net van Ziggo Sport (kanaal 14) echter dus wel nog een deel van het kickboksgala 'Glory 53 - Lille' uit. Deze tv-uitzending begint omstreeks 22u45. Dit is de zender die iedereen kan ontvangen die een abonnement voor digitale tv bij Ziggo heeft. Tegelijkertijd is deze uitzending overigens ook te zien op de abonneezender Ziggo Select.

Het eerstvolgende kickboksgala dat hierna bij Ziggo Sport Totaal wordt uitgezonden is begin juni 'Glory 54 - Birmingham (UK)'. De hoofdwedstrijd op dat gala is Rico Verhoeven - Mladen Brestovac. In tegenstelling tot Glory 53 is het hoofdprogramma van Glory 54 waarschijnlijk wel integraal live te zien op het 'open net' van Ziggo Sport (kanaal 14).

Live op tv mondiaal

Wereldwijd wordt het kickboksgala 'Glory 53 - Lille' door allerlei zenders live uitgezonden op tv. In de Verenigde Staten wordt het hoofdprogramma van dit evenement live op tv uitgezonden door ESPN. In België en Frankrijk heeft SFR Sport 5 de uitzendrechten van de kickboksgala's van Glory Kickboxing. Zij zenden het hoofdprogramma van Glory 53 uit op tv. In Brazilië is het evenement live op tv te zien bij Combate. Ook is het gala in diverse landen te zien op Fight Channel.

Livestream Glory 53

Het kickboksgala Glory 53 is ook live op het internet te volgen via een livestream. De officiële livestream van Glory 53 voor Nederland is te vinden op de Ziggo Sport Totaal Go App. Op die livestream van Ziggo Sport Totaal is echter alleen het hoofdprogramma van dit gala te volgen (dat zijn dus alleen de wedstrijden van de 'Glory World Series' en dus niet de Superfights). De livestream van het hoofdprogramma van 'Glory 53 - Lyon', is op de Ziggo Sport Go App beschikbaar voor abonnees van die app, maar daarnaast is de stream ook via 'pay per view' ook voor niet-abonnees. De officiële livestream van Ziggo Sport Totaal begint tegelijk met de live tv-uitzending van dit evenement op de zender Ziggo Sport Extra 1 (om circa 21u30).

Livestream UFC Tv

De wedstrijden van de Superfight Series (dus niet het hoofdprogramma) zijn via een livestream te zien bij UFC Tv. Die livestream van de Superfight Series is beschikbaar voor leden van de UFC Fight Pass en daarnaast is die stream ook via 'pay per view' beschikbaar. Deze livestream begint om circa 19u00. Tot de wedstrijden die via die livestream te zien zijn, behoren een aantal zeer interessante gevechten voor kickboksliefhebbers, met prominente vechters zoals Doumbé en Belgaroui. Ook is op deze livestream het 'Featherweight Tournament' (vedergewicht toernooi) te zien.

Livestream Inplayer

In landen waar de uitzendrechten niet verkocht zijn aan een tv-zender, kan men de wedstrijden van het hoofdprogramma live bekijken via een betaalde dienst van de Glory Kickbboxing, genaamd de Glory Inplayer. Deze betaalde livestream is dus niet bedoeld voor bijvoorbeeld Nederland, waar de uitzendrechten (tv en stream) in handen zijn van Ziggo Sport Totaal.

Livestream Preliminary Bouts (voorprogramma)

Glory Kickboxing beschikt ook over een livestream op zijn officiële YouTube-channel. Op die stream zijn echter alleen drie wedstrijden van de 'de Preliminary Bouts' live te zien. Dit is het voorprogramma van het evenement (deze wedstrijden vinden plaats nog voorafgaand aan de Superfight Series). Deze Prelims zijn doorgaans vooral bedoeld om talenten een kans te geven uit het land waar het kickboksgala wordt gehouden. De livestream van die Prelims begint op 12 mei om 17u45. Het programma van de Prelims bestaat bij dit gala uit vier wedstrijden. De openingswedstrijd (die om 17u30 begint) is niet live te zien op de stream, de overige drie Prelim-gevechten zijn wel op die livestream te bekijken. Behalve per livestream, zijn deze drie partijen van de Prelims in Frankrijk ook live op tv te zien via de digitale zender Pluto Tv.

Uitslagen Glory 53 World Series

De openingswedstrijd van het hoofdprogramma werd door Petchpanomrung gewonnen via een knock-out. In de tweede wedstrijd versloeg Hameur-Lain via een technische knock-out Michael Duut. Vervolgens behield Meksem haar wereldtitel door in haar titelgevecht Dehby te verslaan. Daarna won Wilnis op punten van Jamal Ben Saddik. Hierna volgde het boeiende hoofdgevecht van de avond: het wereldtitelgevecht in het lichtgewicht. De eerste rondes waren daarin gelijk opgaand, maar op den duur nam de regerende wereldkampioen Sitthichai Sitsongpeenong de leiding in de partij en uiteindelijk behield hij z'n titel door op punten Tyjani Beztati te verslaan.

Kalender Glory Kickboxing 2018

Wat is het eerstvolgende grote evenement van Glory Kickboxing, na afloop van het gala 'Glory 53 in Lille'? Dat is het gala 'Glory 54 in Birmingham (UK)'. Dat wordt op zaterdag 2 juni 2018 gehouden. De hoofdwedstrijd van dat evenement is het wereldtitelgevecht in het zwaargewicht:'Rico Verhoeven - Mladen Brestovac'. Ook staat er bij dat gala een wereldtitelgevecht in het weltergewicht op het programma, tussen de Armeens-Belgische wereldkampioen Harut Grigorian en zijn uitdager Alim Nabiyev. Ook dat Engelse gala wordt in Nederland live op tv en per livestream uitgezonden door Ziggo Sport Totaal.

Lees verder

© 2017 - 2018 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Glory 49: Redempion Rotterdam met Rico Verhoeven, live op tvGlory 49: Redempion Rotterdam met Rico Verhoeven, live op tvGlory Kickboxing organiseert op zaterdag 9 december 2017 een groot vechtsportgala in Nederland. Dit evenement vindt plaa…
Glory 51 in Ahoy Rotterdam met Badr Hari, live op tvGlory 51 in Ahoy Rotterdam met Badr Hari, live op tvOp zaterdag 3 maart 2018 wordt het 51e kickboksgala gehouden van de bond Glory Kickboxing. Dit is de toonaangevende bond…
Glory 2017: Jason Wilnis - Simon Marcus, live op tvGlory 2017: Jason Wilnis - Simon Marcus, live op tvDe Nederlander Jason Wilnis verdedigt op zaterdag 29 april 2017 in Kopenhagen (Denemarken) zijn wereldtitel kickboksen i…
Kickboksen: Glory 50 (Chicago), live op tvKickboksen: Glory 50 (Chicago), live op tvDe Verenigde Staten is het land waar de meeste kickboksgala's van Glory Kickboxing worden georganiseerd. Het eerste grot…
Kickboksen: Glory 40 in Kopenhagen, live op tvKickboksen: Glory 40 in Kopenhagen, live op tvOp zaterdag 29 april 2017 wordt in Kopenhagen (Denemarken) het kickboksgala 'Glory 40' gehouden. Dit evenement vindt pla…
Bronnen en referenties
 • http://www.glorykickboxing.com/en/news/view/1296
 • http://www.ed.nl/helmond/nieky-holzken-krijgt-zijn-gedroomde-kans-op-revanche-tegen-cedric-doumbeneacute~a44da83b/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/2017_in_Glory#Glory_42:_Paris
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Nieky_Holzken
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Cedric_Doumbe

Reageer op het artikel "Kickboksen: Glory 53 in Lille, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 13-05-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!