InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Kickboksen 2017: Remy Bonjasky-Melvin Manhoef live op tv

Kickboksen 2017: Remy Bonjasky-Melvin Manhoef live op tv

Kickboksen 2017: Remy Bonjasky-Melvin Manhoef live op tv Op zondag 29 oktober 2017 wordt er een wedstrijd gehouden tussen de kickboksers Remy Bonjasky en Melvin Manhoef. Dit gevecht wordt georganiseerd door de WFL (World Fighting League). Het evenement vindt plaats in het Topsportcentrum Almere. De wedstrijd Bonjasky-Manhoef wordt live op tv uitgezonden door de zender Spike Tv. Ook is er een internationale livestream van de WFL beschikbaar bij dit evenement. De live-uitzending van het kickboksgala begint om 20u00. Bonjasky-Manhoef is de slotwedstrijd op het programma van dit evenement. Dat gevecht staat gepland rond 22u45. Voor Bonjasky is deze wedstrijd een comeback. Voor Manhoef is het zijn afscheidswedstrijd van het kickboksen. Het gevecht Remy Bonjasky-Melvin Manhoef is een onderdeel van van het kickboksgala 'WFL Final 16'.

Biografie: Melvin Manhoef

Op 11 mei 1976 werd Melvin Manhoef geboren in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo. In zijn profkickbokscarrière heeft hij in totaal 49 wedstrijden gevochten en daarvan heeft hij er 37 gewonnen. Een hoogtepunt in zijn loopbaan als kickbokser was het behalen van de wereldtitel in 2009 bij de organisatie It's Showtime. Hij pakte die titel in de gewichtsklasse '85MAX'.

Melvin Manhoef heeft ook grote successen geboekt in de Mixed Martial Arts (MMA). In deze vechtsport vocht hij 50 wedstrijden en hij pakte 30 keer de zege, waarvan 28 keer via een knock-out. In september 2005 pakte hij de wereldtitel bij de MMA-bond 'Cage Rage' in de gewichtsklasse Light Heavyweight.

Manhoef bij Bellator
In 2016 pakte Manhoef bijna de wereldtitel bij de zeer prestigieuze MMA-bond Bellator. In een titelgevecht was hij volgens veel toeschouwers en journalisten duidelijk sterker dan de titelverdediger, Rafael Carvalho, maar toch werd Manhoef door de jury niet tot winnaar uitgeroepen. In 2017 kreeg Manhoef een herkansing. Dit tweede wereldtitelgevecht tussen Carvalho en Manhoef werd via een knock-out gewonnen door Carvalho.

Afscheidswedstrijd Manhoef van het kickboksen
Het gevecht tegen Remy Bonjaksy is voor Melvin Manhoef zijn allerlaatste wedstrijd in het kickboksen. Manhoef zal daarna nog wel enkele wedstrijden vechten in de MMA. In de nadagen van zijn vechtsportcarrière is Melvin Manhoef reeds druk bezig met allerlei andere projecten. Zo was hij de oprichter van de organisatie WFL (World Fighting League). Ook maakte hij faam als acteur in de serie Vechtershart.

Biografie: Remy Bonjasky

Net als Manhoef komt ook Remy Bonjasky van oorsprong uit de Surinaamse hoofdstad Paramaribo. De geboortedatum van Remy Kenneth Bonjasky is 10 januari 1976. Hij is dus een paar maanden ouder dan zijn tegenstander Melvin Manhoef. De bijnaam van Bonjasky is 'The Flying Gentleman'. Hij is een levende legende in het kickboksen. Bonjasky won bij de bond K-1 drie keer het grootste evenement van die organisatie: de K-1 Grand Prix. Die eindzeges pakte hij in 2003, 2004 en 2008. Zijn biografie over deze glorietijd heeft de veelzeggende titel 'God in Japan'.

Eerste comeback
Mede door een oogblessure leek er in 2010 een einde te komen aan de kickboksloopbaan van Bonjasky. Hij ging zich in die tijd ook op andere projecten richten, zoals het opzetten van een sportschool en het geven van clinics. In 2012 maakte hij toch een comeback in de ring. Tot aan 2014 vocht hij nog diverse wedstrijden, met wisselende resultaten. Hij haalde niet meer zijn oude topniveau. In het voorjaar van 2014 leek hij definitief een punt achter zijn carrière te zetten.

Tweede comeback
In het najaar van 2016 begon het toch weer te kriebelen en ging Bonjasky zinspelen op een mogelijke comeback. Er zijn diverse geruchten over mogelijke nieuwe gevechten van Bonjasky bij de bond Glory Kickboxing. De sterkste geruchten gaan over de mogelijke wedstrijd Rico Verhoeven-Remy Bonjasky. Daarnaast zijn er ook geruchten over een mogelijke wedstrijd Badr Hari-Remy Bonjasky. De bond Glory Kickboxing heeft echter nog geen contract getekend met Bonjasky.

Voor Bonjasky leek de wedstrijd tegen Manhoef bij de bond WFL oorspronkelijk een goede opstap te zijn richting een latere, grotere comeback bij mondiale toporganisatie Glory Kickboxing. Toch heeft Bonjasky in oktober 2017 aangegeven dat de kans dat hij terugkeert bij Glory onderhand duidelijk wel kleiner is geworden dan voorheen werd verwacht, aangezien er nog steeds geen overeenstemming is gekomen tussen Glory en Bonjasky voor een nieuw contract en er ook al enige tijd geen serieuze nieuwe toenadering is geweest tussen de beide partijen.

WFL: World Fighting League

De World Fighting League (WFL) is een bedrijf dat grote vechtsportevenementen organiseert. Men richt zich met name op kickboksen en MMA (Mixed Martial Arts). De WFL organiseerde in 2017 ook al het afscheidsgevecht van de levende legende Peter Aerts. De oprichter van de WFL is nota bene Melvin Manhoef zelf. Bonjasky heeft ook een functie als ambassadeur van de WFL.

Tickets voor het evenement 'WFL Final 16'

De wedstrijd Remy Bonjasky-Melvin Manhoef is de grote publiekstrekker van dit kickboksgala, dat officieel de naam 'WFL Final 16' draagt. Naast de wedstrijd tussen Bonjasky en Manhoef wordt er op die dag in Almere namelijk ook door andere kickboksers een zogenaamd 'Final 16'-toernooi gehouden. Tickets voor dit kickboksevenement zijn te bestellen bij Ticketmaster. Het toernooi begint reeds in de middag, maar de wedstrijd van Bonjaksy en Manhoef is pas 's avonds.

Programma kicksboksgala WFL Final 16, op 28 oktober in Almere

WFL Superfights:
 • Abbygail Deekman - Ilsury Henrikse
 • Pietje Doorje - Dimitri Zafiroudis
 • Menno van Roosmalen - Kevin van Heeckeren

New Talent Tournament:
 • Mitchell Lammers - Mohammed el Hammouti
 • Joey Meziers - Mike Frenken

Toernooi max. 65 kg:
 • Damian Johansen - Juan Javier Barragan
 • Yassir El Atmioui - Younes Smaili

Toernooi max. 77 kg:
 • Abdelmouniem Mouyah - Jay Overmeer
 • Darryl Sichtman - Kevin Hessling

Final 16 Fights:
 • Levi Rigters - Redouan Cairo
 • Sam Tevette - Reamon Welboren
 • Serkan Ozcaglayan - Fabio Kwasi
 • Boy Boy Martin - Fred Sikking
 • Tarik Khbabez - Nordine Maheidinne
 • Murat Aygun - Henriques Zowa
 • Sahak Parparyan - Andrei Stoica

Hoofdpartij:
 • Remy Bonjasky - Melvin Manhoef

Voorbeschouwing: Remy Bonjasky-Melvin Manhoef

Bonjasky en Manhoef stonden in het verleden drie keer tegenover elkaar in de ring voor een officiële partij: in 2002, 2008 en 2009. Al die drie wedstrijden werden gewonnen door Remy Bonjasky. Wie is de favoriet voor de wedstrijd tussen deze twee titanen in oktober 2017? In theorie is Remy Bonjasky letterlijk en figuurlijk de grotere kickbokser. Hij lijkt daarom wederom de favoriet voor de zege te zijn.

Wat echter wel voor Manhoef pleit, is dat hij de afgelopen jaren nog topwedstrijden heeft gevochten en dus altijd actief is gebleven, terwijl Bonjasky reeds jaren geleden z'n carrière beëindigde en hard zal moeten werken om weer z'n oude topvorm te herwinnen. Bonjasky maakte al eens eerder z'n comeback en toen (periode 2012-2014) was hij niet in staat om z'n oude niveau te halen. Mogelijk heeft hij daarvan echter op de één of andere manier geleerd, zodat hij bij een comeback in 2017 er wel in zal slagen om weer op absoluut topniveau te vechten. De wedstrijd 'Remy Bonjasky vs Melvin Manhoef' zal voor Bonjasky ook een belangrijke test zijn, met het oog op zijn toekomstplannen. De match Bonjasky-Manhoef gaat overigens over maximaal drie ronden van drie minuten.

Uitslag en verslag

Het kickboksgala 'Final 16' in Almere was een grotendeels een spectaculaire en swingende show; het was uitstekende reclame voor de kickbokssport dat dit evenement live op tv werden uitgezonden. Het slotgevecht tussen de grootheden Melvin Manhoef en Remy Bonjasky begon nog wel enigszins aarzelend en afwachtend, maar groeide op den duur ook uit tot een spectaculaire partij. Daarbij nam Manhoef het meeste initiatief. Hij werd hiervoor ook beloond door de juryleden: uiteindelijk won Manhoef deze wedstrijd op punten.

Live op tv: 'Remy Bonjasky vs Melvin Manhoef' op Spike tv

De organisatie WFL heeft sterke banden met de tv-zender Spike Tv. Deze zender besteedt ook uitgebreid live aandacht aan de wedstrijd Remy Bonjasky-Melvin Manhoef en de rest van het evenement 'WFL Final 16'. Hierbij is er een grote rol als presentatrice voor Marloes Coenen, die zelf in het verleden tot de absolute wereldtop van de MMA behoorde. Hoe laat begint de uitzending van dit evenement? De uitzending van het gala 'WFL Final 16' (met als hoogtepunt natuurlijk de wedstrijd Bonjasky-Manhoef) begint op zondag 29 oktober 2017 om 20u00 op de zender Spike Tv (Nederland). De uitzending duurt tot circa 23u10.

Spike Tv - digitale zender in standaardpakket
Spike Tv is een zender die veel aandacht besteedt aan vechtsport. Zo zendt men ook veelvuldig evenementen van MMA Bellator uit. Spike Tv is bij het grote publiek in Nederland nog niet erg bekend, maar deze zender zit bij de meeste Nederlandse kijkers van digitale tv wel in het standaardpakket. Bij Ziggo zit deze zender bijvoorbeeld op het digitale kanaal 16. Bij KPN zit de zender Spike op het digitale kanaal 13.

Voorbeschouwing Manhoef-Bonjasky op Spike Tv

Op zaterdagavond zendt Spike Tv een voorbeschouwing uit voor het gevecht. Dit programma heet 'Manhoef vs Bonjasky op weg naar de Final 16' en begint op zaterdag 28 oktober om 22u00 en duurt tot circa 23u15.

Ook dat weekend: wereldtitelgevecht boksen en Glory Kickboxing
Het weekend van 28 en 29 oktober is sowieso interessant voor de vechtsportliefhebbers. Op zaterdag 28 oktober (de dag voor het gevecht Bonjasky-Manhoef) zijn er twee grote evenementen live op tv te zien. Ziggo Sport Totaal zendt op die zaterdagavond op tv en via de livestream het Franse kickboksgala 'Glory 47 - in Lyon' uit. Later op die zaterdagavond (om 23u00) zendt RTL7 het grote wereldtitelgevecht uit in het zwaargewicht boksen tussen Anthony Joshua en Carlos Takam. Op vrijdag 27 oktober waren op RTL7 ook de World Boxing Super Series live op tv te zien.

Livestream: Remy Bonjasky vs Melvin Manhoef

Kan men de wedstrijd van Melvin Manhoef en Remy Bonjasky ook online via een livestream bekijken? Veel evenementen van de bond World Fighting League (WFL) zijn live te volgen via een stream op de website van deze organisatie. Er is daarom ook een officiële livestream op die site voor de wedstrijd Bonjasky-Manhoef. Deze livestream is echter vooral bedoeld voor vechtsportliefhebbers van buiten Nederland, die dus niet de beschikking hebben over de zender Spike Tv Nederland en toch graag de wedstrijd tussen deze twee legendes live willen bekijken. Voor deze livestream van de WFL dient men te betalen: het is een PPV-stream (Pay Per View).

Lees verder

© 2017 - 2018 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
MMA: Bellator in Nederland in 2018?MMA: Bellator in Nederland in 2018?In 2018 wordt er waarschijnlijk door Bellator MMA een groot vechtsportgala gehouden in Nederland. Het Amerikaanse Bellat…
Biografie van de kickbokser Remy BonjaskyBiografie van de kickbokser Remy BonjaskyRemy Bonjasky ‘The Flying Gentleman' is een van de bekendste namen in de kickbokswereld. Hij is maar liefs drie keer wer…
K-1, het grootste kickboks spektakel van de wereldK-1, het grootste kickboks spektakel van de wereldK-1 is op dit moment het meest populaire vechtsport evenement van de wereld. Een jaar lang vecht de crème de la crème va…
Kickboksen: Glory 45 in Amsterdam, live op tvKickboksen: Glory 45 in Amsterdam, live op tvOp zaterdag 30 september 2017 organiseert Glory Kickboxing een vechtsportgala in Amsterdam. Dit evenement vindt plaats i…
Kickboksen: Glory 50 (Chicago), live op tvKickboksen: Glory 50 (Chicago), live op tvDe Verenigde Staten is het land waar de meeste kickboksgala's van Glory Kickboxing worden georganiseerd. Het eerste grot…
Bronnen en referenties
 • http://www.round1network.com/news/76943/melvin-manhoef-treft-remy-bonjasky-in-afscheidspartij.html
 • https://www.youtube.com/watch?v=wXy697idvPc
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Remy_Bonjasky
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Melvin_Manhoef
 • https://www.facebook.com/SpikeTVNL/?hc_ref=ARSc3oOOM7fUea4FkNOVLNf7diwEtkf4fRZFHDDQuLFyR7NgSXAj3i53S5scYvroXeY&fref=nf

Reageer op het artikel "Kickboksen 2017: Remy Bonjasky-Melvin Manhoef live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 22-01-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!