InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Kickboksen 2017: Remy Bonjasky-Melvin Manhoef live op tv

Kickboksen 2017: Remy Bonjasky-Melvin Manhoef live op tv

Kickboksen 2017: Remy Bonjasky-Melvin Manhoef live op tv Op zondag 29 oktober 2017 wordt er een wedstrijd gehouden tussen de kickboksers Remy Bonjasky en Melvin Manhoef. Dit gevecht wordt georganiseerd door de WFL (World Fighting League). Het evenement vindt plaats in het Topsportcentrum Almere. De wedstrijd Bonjasky-Manhoef wordt live op tv uitgezonden door de zender Spike Tv. Voor Bonjasky is deze wedstrijd een comeback. Voor Manhoef is het zijn afscheidswedstrijd van het kickboksen.

Biografie: Melvin Manhoef

Op 11 mei 1976 werd Melvin Manhoef geboren in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo. In zijn profkickbokscarrière heeft hij in totaal 49 wedstrijden gevochten en daarvan heeft hij er 37 gewonnen. Een hoogtepunt in zijn loopbaan als kickbokser was het behalen van de wereldtitel in 2009 bij de organisatie It's Showtime. Hij pakte die titel in de gewichtsklasse '85MAX'.

Melvin Manhoef heeft ook grote successen geboekt in de Mixed Martial Arts (MMA). In deze vechtsport vocht hij 50 wedstrijden en hij pakte 30 keer de zege, waarvan 28 keer via een knock-out. In september 2005 pakte hij de wereldtitel bij de MMA-bond 'Cage Rage' in de gewichtsklasse Light Heavyweight.

Manhoef bij Bellator

In 2016 pakte Manhoef bijna de wereldtitel bij de zeer prestigieuze MMA-bond Bellator. In een titelgevecht was hij volgens veel toeschouwers en journalisten duidelijk sterker dan de titelverdediger, Rafael Carvalho, maar toch werd Manhoef door de jury niet tot winnaar uitgeroepen. In 2017 kreeg Manhoef een herkansing. Dit tweede wereldtitelgevecht tussen Carvalho en Manhoef werd via een knock-out gewonnen door Carvalho.

Afscheidswedstrijd Manhoef van het kickboksen

Het gevecht tegen Remy Bonjaksy is voor Melvin Manhoef zijn allerlaatste wedstrijd in het kickboksen. Manhoef zal daarna nog wel enkele wedstrijden vechten in de MMA. In de nadagen van zijn vechtsportcarrière is Melvin Manhoef reeds druk bezig met allerlei andere projecten. Zo was hij de oprichter van de organisatie WFL (World Fighting League). Ook maakte hij faam als acteur in de serie Vechtershart.

Biografie: Remy Bonjasky

Net als Manhoef komt ook Remy Bonjasky van oorsprong uit de Surinaamse hoofdstad Paramaribo. De geboortedatum van Remy Kenneth Bonjasky is 10 januari 1976. Hij is dus een paar maanden ouder dan zijn tegenstander Melvin Manhoef. De bijnaam van Bonjasky is 'The Flying Gentleman'. Hij is een levende legende in het kickboksen. Bonjasky won bij de bond K-1 drie keer het grootste evenement van die organisatie: de K-1 Grand Prix. Die eindzeges pakte hij in 2003, 2004 en 2008. Zijn biografie over deze glorietijd heeft de veelzeggende titel 'God in Japan'.

Eerste comeback

Mede door een oogblessure leek er in 2010 een einde te komen aan de kickboksloopbaan van Bonjasky. Hij ging zich in die tijd ook op andere projecten richten, zoals het opzetten van een sportschool en het geven van clinics. In 2012 maakte hij toch een comeback in de ring. Tot aan 2014 vocht hij nog diverse wedstrijden, met wisselende resultaten. Hij haalde niet meer zijn oude topniveau. In het voorjaar van 2014 leek hij definitief een punt achter zijn carrière te zetten.

Tweede comeback

In het najaar van 2016 begon het toch weer te kriebelen en ging Bonjasky zinspelen op een mogelijke comeback. Er zijn diverse geruchten over mogelijke nieuwe gevechten van Bonjasky bij de bond Glory Kickboxing. De sterkste geruchten gaan over de mogelijke wedstrijd Rico Verhoeven-Remy Bonjasky. Daarnaast zijn er ook geruchten over een mogelijke wedstrijd Badr Hari-Remy Bonjasky. De bond Glory Kickboxing heeft echter nog geen contract getekend met Bonjasky. Mogelijk ziet Bonjasky de wedstrijd tegen Manhoef bij de bond WFL als een opstap richting een latere, grotere comeback bij Glory Kickboxing.

WFL: World Fighting League

De World Fighting League (WFL) is een bedrijf dat grote vechtsportevenementen organiseert. Men richt zich met name op kickboksen en MMA (Mixed Martial Arts). De WFL organiseerde in 2017 ook al het afscheidsgevecht van de levende legende Peter Aerts. De oprichter van de WFL is nota bene Melvin Manhoef zelf. Bonjasky heeft ook een functie als ambassadeur van de WFL.

Tickets voor het evenement 'WFL Final 16'

De wedstrijd Remy Bonjasky-Melvin Manhoef is de grote publiekstrekker van dit kickboksgala, dat officieel de naam 'WFL Final 16' draagt. Naast de wedstrijd tussen Bonjasky en Manhoef wordt er op die dag in Almere namelijk ook door andere kickboksers een zogenaamd 'Final 16'-toernooi gehouden. Tickets voor dit kickboksevenement zijn te bestellen bij Ticketmaster. Het toernooi begint reeds in de middag, maar de wedstrijd van Bonjaksy en Manhoef is pas 's avonds.

Voorbeschouwing: Remy Bonjasky-Melvin Manhoef

Bonjasky en Manhoef stonden in het verleden drie keer tegenover elkaar in de ring voor een officiële partij: in 2002, 2008 en 2009. Al die drie wedstrijden werden gewonnen door Remy Bonjasky. Wie is de favoriet voor de wedstrijd tussen deze twee titanen in oktober 2017? In theorie is Remy Bonjasky letterlijk en figuurlijk de grotere kickbokser. Hij lijkt daarom wederom de favoriet voor de zege te zijn.

Wat echter wel voor Manhoef pleit, is dat hij de afgelopen jaren nog topwedstrijden heeft gevochten en dus altijd actief is gebleven, terwijl Bonjasky reeds jaren geleden z'n carrière beëindigde en hard zal moeten werken om weer z'n oude topvorm te herwinnen. Bonjasky maakte al eens eerder z'n comeback en toen (periode 2012-2014) was hij niet in staat om z'n oude niveau te halen. Mogelijk heeft hij daarvan echter op de één of andere manier geleerd, zodat hij bij een comeback in 2017 er wel in zal slagen om weer op absoluut topniveau te vechten. De wedstrijd 'Remy Bonjasky vs Melvin Manhoef' zal voor Bonjasky ook een belangrijke test zijn, met het oog op zijn toekomstplannen.

Live op tv: 'Remy Bonjasky vs Melvin Manhoef' op Spike tv

De organisatie WFL heeft sterke banden met de tv-zender Spike Tv. Deze zender zal ook uitgebreid live aandacht besteden aan de wedstrijd Remy Bonjasky-Melvin Manhoef en de rest van het evenement 'WFL Final 16'. Hierbij is er een grote rol als presentatrice voor Marloes Coenen, die zelf in het verleden tot de absolute wereldtop van de MMA behoorde. Zodra bekend is hoe laat de live-uitzending van dit evenement op zondag 29 oktober 2017 op Spike Tv Nederland begint, dan wordt die info hier gemeld.

Spike Tv - digitale zender in standaardpakket

Spike Tv is een zender die veel aandacht besteedt aan vechtsport. Zo zendt men ook veelvuldig evenementen van MMA Bellator uit. Spike Tv is bij het grote publiek in Nederland nog niet erg bekend, maar deze zender zit bij de meeste Nederlandse kijkers van digitale tv wel in het standaardpakket. Bij Ziggo zit deze zender bijvoorbeeld op het digitale kanaal 16.

Ook dat weekend: wereldtitelgevecht boksen

Het weekend van 28 en 29 oktober is sowieso interessant voor de vechtsportliefhebbers. Op zaterdag 28 oktober (de dag voor het gevecht Bonjasky-Manhoef) wordt namelijk het grote wereldtitelgevecht in het zwaargewicht boksen gehouden tussen Anthony Joshua en Kubrat Pulev. Dat evenement vindt plaats in Cardiff en wordt waarschijnlijk door RTL7 live op tv uitgezonden.

Livestream: Remy Bonjasky vs Melvin Manhoef

Veel evenementen van de bond World Fighting League zijn live te volgen via een stream op de website van deze organisatie. Mogelijk is er ook een livestream voor de wedstrijd Bonjasky-Manhoef. Het is echter ook mogelijk dat er een exclusieve livestream van Bonjasky-Manhoef op de website van Spike Tv zal zijn. Zodra er meer duidelijkheid is over de mogelijkheid om deze wedstrijd via een livestream op het internet te volgen, dan wordt dat hier gemeld.

Lees verder

© 2017 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Biografie van de kickbokser Remy BonjaskyBiografie van de kickbokser Remy BonjaskyRemy Bonjasky ‘The Flying Gentleman' is een van de bekendste namen in de kickbokswereld. Hij is maar liefs drie keer wer…
MMA: Bellator 176 met Melvin Manhoef op tvMMA: Bellator 176 met Melvin Manhoef op tvOp zaterdag 8 april 2017 wordt in Turijn (Italië) het evenement 'Bellator 176' gehouden. Dit vindt plaats in het Torino…
Glory 49 in Rotterdam met Rico Verhoeven, live op tvGlory 49 in Rotterdam met Rico Verhoeven, live op tvGlory Kickboxing organiseert op zaterdag 9 december 2017 een groot vechtsportgala in Nederland. Dit evenement vindt plaa…
K-1, het grootste kickboks spektakel van de wereldK-1, het grootste kickboks spektakel van de wereldK-1 is op dit moment het meest populaire vechtsport evenement van de wereld. Een jaar lang vecht de crème de la crème va…
Glory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tvGlory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tvIn Den Bosch wordt op zaterdag 20 mei 2017 het kickboksgala 'Glory 41' gehouden. Dit evenement vindt plaats in de Braban…
Bronnen en referenties
  • http://www.round1network.com/news/76943/melvin-manhoef-treft-remy-bonjasky-in-afscheidspartij.html
  • https://www.youtube.com/watch?v=wXy697idvPc
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Remy_Bonjasky
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Melvin_Manhoef
  • https://www.facebook.com/SpikeTVNL/?hc_ref=ARSc3oOOM7fUea4FkNOVLNf7diwEtkf4fRZFHDDQuLFyR7NgSXAj3i53S5scYvroXeY&fref=nf

Reageer op het artikel "Kickboksen 2017: Remy Bonjasky-Melvin Manhoef live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 21-09-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!