InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Kickboksen: WFL Final 8 en de Influencer Battle, live op tv

Kickboksen: WFL Final 8 en de Influencer Battle, live op tv

Kickboksen: WFL Final 8 en de Influencer Battle, live op tv Op zaterdag 22 september 2018 wordt het evenement 'WFL Final 8' gehouden. Dit is een groot kickboksgala van de WFL (World Fighting League). Het evenement vindt plaats in het Topsportcentrum Almere. 'WFL Final 8' wordt live op tv uitgezonden door de zender Spike Tv. Behalve het hoofdtoernooi (The Final 8) staan er tijdens dit evenement ook diverse andere wedstrijden op het programma. Daaronder is de 'Influencer Battle', een bokswedstrijd tussen twee influencers: Nesim Najih en Anouar Vines. Hoe laat begint de live tv-uitzending van dit vechtsportgala? Kan men dit evenement ook via een livestream bekijken? Welke kickboksers zijn de deelnemers aan de WFL Final 8?

Nieuwe datum: 22 september in plaats van 13 mei

Het gala 'WFL Final 8' zou oorspronkelijk plaatsvinden op zondag 13 mei 2018. Ruim een week voorafgaand aan het evenement werd echter bekend dat dit kickboksgala wordt uitgesteld. Een belangrijke officiële reden hiervoor is dat wegens blessureleed niet alle vechters die zich voor dit evenement hebben geplaatst, deel zouden kunnen nemen aan dit gala als het op 13 mei plaats zou vinden. De nieuwe datum is 22 september 2018.

WFL: World Fighting League

De World Fighting League (WFL) is een bedrijf dat grote vechtsportevenementen organiseert. Men richt zich met name op kickboksen en MMA (Mixed Martial Arts). Tot de grote namen die op evenementen van de WFL hebben gevochten, behoren onder meer Peter Aerts, Remy Bonjasky en Melvin Manhoef. Die laatstgenoemde vechter is overigens de oprichter van de WFL.

Oprichter WFL: Melvin Manhoef

Op 11 mei 1976 werd Melvin Manhoef geboren in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo. In zijn profkickbokscarrière heeft hij in totaal 50 wedstrijden gevochten en daarvan heeft hij er 38 gewonnen. Een hoogtepunt in zijn loopbaan als kickbokser was het behalen van de wereldtitel in 2009 bij de organisatie It's Showtime. Hij pakte die titel in de gewichtsklasse '85MAX'.

Melvin Manhoef heeft ook grote successen geboekt in de Mixed Martial Arts (MMA). In deze vechtsport vocht hij 50 wedstrijden en hij pakte 30 keer de zege, waarvan 28 keer via een knock-out. In september 2005 pakte hij de wereldtitel bij de MMA-bond 'Cage Rage' in de gewichtsklasse Light Heavyweight.

Manhoef bij Bellator

In 2016 pakte Manhoef bijna de wereldtitel bij de zeer prestigieuze MMA-bond Bellator. In een titelgevecht was hij volgens veel toeschouwers en journalisten duidelijk sterker dan de titelverdediger, Rafael Carvalho, maar toch werd Manhoef door de jury niet tot winnaar uitgeroepen. In 2017 kreeg Manhoef een herkansing. Dit tweede wereldtitelgevecht tussen Carvalho en Manhoef werd via een knock-out gewonnen door Carvalho.

Afscheidswedstrijd Manhoef-Bonjasky

In de nadagen van zijn vechtsportcarrière was Melvin Manhoef reeds druk bezig met allerlei andere projecten. Zo was hij de oprichter van de organisatie WFL (World Fighting League). Ook maakte hij faam als acteur in de serie Vechtershart. Om op een mooie manier afscheid te nemen van het kickboksen, besloot hij om nog één grote afscheidspartij te vechten, op een gala van zijn eigen WFL. Deze wedstrijd vond plaats bij het evenement 'Final 16', in oktober 2017. Zijn tegenstander was Remy Bonjasky. Manhoef won zijn afscheidswedstrijd op punten. Dit evenement was ook live te zien bij Spike.

Programma en deelnemers: WFL Final 8

Hoe ziet het programma van het evenement WFL Final 8 eruit? Het hoofdprogramma van dit evenement is een toernooi tussen acht kickboksers. Hieronder vindt u een overzicht van de partijen in de eerste ronde. Oorspronkelijk zou ook BoyBoy Martin deelnemen aan dit toernooi. Wegens blessureleed kan hij echter niet deelnemen. Hij wordt vervangen door Levi Kuyken.

Deelnemers Final 8: programma eerste ronde

  • Fabio Kwasi -. Murat Aygun
  • Sam Tevette - Clyde Brunswijk
  • Levi Kuyken - Andrei Stoica
  • Fred Sikking - Nordine Mahiedinne

Extra prijs: contract bij Bellator

WFL werkt samen met de internationaal befaamde vechtsportorganisatie Bellator. Op 11 september 2018 werd bekend gemaakt dat Bellator heeft besloten, dat de winnaar van het WFL Final 8-toernooi automatisch een contract krijgt bij Bellator Kickboxing.

Superfight Jorina Baars tegen Amel Dehby (vervanger van Anissa Haddaoui)

Naast het bovengenoemde 'WFL Final 8'-toernooi staan er ook nog diverse andere wedstrijden op het programma. Daaronder was oorspronkelijk ook een zeer interessante damespartij: Jorina Baars - Anissa Haddaoui. Helaas kan deze partij niet doorgaan, als gevolg van een blessure van Haddaoui, zo werd kort voor dit evenement duidelijk. Jorina Baars en de WFL zijn toen op zoek gegaan naar een vervangende tegenstander voor Baars. Veel kickboksliefhebbers vreesden dat het hen niet zou lukken, om op korte termijn nog een goede vervanger te vinden. Uiteindelijk zijn ze daar echter wel in geslaagd. De nieuwe tegenstander van Baars is namelijk de sterke Amel Dehby uit Frankrijk. Zij vocht in haar carrière 34 profpartijen, waarvan ze er 32 won. Haar enige nederlagen leed zij bij Glory tegen Tiffany van Soest en Anessa Meksen.

YouTube Influencer Battle: Nesim Najih en Anouar Vines

Vanuit publicitair oogpunt zal er echter ook veel aandacht zijn voor een andere wedstrijd op het programma: het gevecht tussen de influencers Nesim Najih en Anouar Vines. Zij zijn beiden bekend van YouTube. Het gevecht 'Nesim vs Anouar' heeft een beperkte lengte, namelijk van maximaal 3 ronden van 1,5 minuut. In tegenstelling tot de meeste overige wedstrijden op dit vechtsportevenement betreft het gevecht tussen Nesim en Anouar een wedstrijd in het boksen en niet in het kickboksen. De voorbereiding op deze wedstrijd tussen Nesim Najih El Ahmadi en Anouar Vines Alharte is ook deels te volgen via een stream op het YouTube-channel van Spike Tv. Elke woensdag en elke vrijdag kan men daar een nieuwe stream (video) vinden met de voorbereiding van Nesim en Anouar op hun Inluencer Battle.

Tickets WFL Final 8 en Nesim vs Anouar

Toegangskaarten voor het gala 'WFL Final 8' (inclusief de Influencer Battle) zijn online te verkrijgen via Ticketmaster. Op de wedstrijddag (22 september 2018) gaan de deuren van het Topsportcentrum Almere open om 13u00. Het evenement begint om 14u00 en duurt tot circa 23u00.

Live op tv: WFL Final 8 op Spike tv

De organisatie WFL heeft sterke banden met de tv-zender Spike Tv. Deze zender besteedt ook uitgebreid live aandacht aan het evenement 'WFL Final 8' en de Influencer Battle tussen Nesim Najih en Anouar Vines. Hoe laat begint de live tv-uitzending van dit evenement? De uitzending van het gala 'WFL Final 8' begint op zaterdag 22 september 2018 om 20u00 op de zender Spike Tv (Nederland). In de aanloop naar dit gala worden er op Spike ook diverse programma's uitgezonden waarin wordt voorbeschouwd op het kickboksgala WFL Final 8.

Spike Tv - digitale zender in standaardpakket

Spike Tv is een zender die veel aandacht besteedt aan vechtsport. Zo zendt men ook veelvuldig evenementen van MMA Bellator uit. Ook zond de zender live het afscheidsgevecht van Manhoef en Bonaksy uit. Spike is bij het grote publiek in Nederland nog niet erg bekend, maar deze zender zit bij de meeste Nederlandse kijkers van digitale tv wel in het standaardpakket. Bij Ziggo zit deze zender bijvoorbeeld op het digitale kanaal 16. Bij KPN zit de zender Spike op het digitale kanaal 13.

Vechtsport live op tv op 22 september 2018

Behalve de WFL Final 8-toernooi en de Influencer Battle van 'Anouar Vines vs Nesim Najih' is er op de avond van 22 september 2018 nog meer interessante vechtsport live op televisie te zien. Die avond zendt RTL7 namelijk live het wereldtitelgevecht boksen in het zwaargewicht uit: Anthony Joshua-Alexander Povetkin.

Meer kickboksen live in september: Glory 59 met Rico Verhoeven

Een week na het evenement WFL Final 8 is er wederom een prachtig evenement live op tv (en per livestream) te bekijken: op 29 september wordt het kickboksgala Glory 59 - Johan Cruijff Arena - Amsterdam gehouden. Het hoofgevecht van dat evenement is de wereldtitelstrijd in het zwaargewicht kickboksen: Rico Verhoeven - Guto Inocente. Dat gala van Glory wordt onder meer door Veronica live uitgezonden op tv en via livestream.

Een dag voorafgaand daaraan is er overigens ook een zeer interessant evenement live te zien op tv: op vrijdag 28 september wordt door RTL7 live de finale uitgezonden van de World Boxing Super Series (Super Middengewicht): Groves-Smith.

Livestream WFL Final 8

Livestream WFL Final 8 en de Influencer Battle?

Kan men de Final 8 ook online via een livestream bekijken, inclusief de Influencer Battle en de wedstrijd van Jorina Baars? Diverse voorgaande evenementen van de bond World Fighting League (WFL) waren live te volgen via een livestream op de website van deze organisatie. Bij het gala van 22 september is er bij het hoofdprogramma echter niet een officiële livestream voor kijkers in Nederland en België aangekondigd. Wel is er een officiële, gratis livestream voor kijkers van buiten de Benelux beschikbaar. Die is onder meer te vinden via Livestream.com. Dat er geen officiële livestream van het hoofdprogramma voor kijkers in Nederland en België beschikbaar wordt gesteld door de WFL heeft te maken met het feit dat de uitzendrechten van het hoofdprogramma voor de lage landen verkocht zijn aan Spike Tv. Wel is er een deel van het voorprogramma (de undercard) live via een stream van de WFL te bekijken.

WFL livestream bij overige evenementen

In 2017, toen het toernooi om de Final 16 op het programma stond (en daarnaast ook de afscheidswedstrijd van Manhoef en Bonjaksy), was er bijvoorbeeld ook een livestream beschikbaar voor de internationale kijkers. Deze livestream was echter vooral bedoeld voor vechtsportliefhebbers van buiten Nederland, die dus niet de beschikking hebben over de zender Spike Nederland en toch graag dit gala live via een stream willen bekijken. Voor deze livestream van de WFL diende men te betalen: het was een PPV-stream (Pay Per View). Dat evenement in 2017 was natuurlijk qua programma ook interessant om via een betaalde livestream internationaal aan te bieden, mede omdat Bonjasky en Manhoef grote namen zijn in de internationale vechsport. In maart 2018 organiseerde WFL het 'Final 8-wildcard Tournament', waarbij kickboksers kans maakten op een wildcard voor de Final 8. Ook bij dat gala was een livestream beschikbaar. Dit was een geheel gratis livestream.

Livestream Ziggo Go

Hoe kan men toch per livestream op een smartphone of computer naar dit kickboksgala kijken? Ook als er hiervoor niet een aparte livestream van de WFL of Spike voor bestaat? Dan zijn er altijd nog technische opties zodat men alsnog dit evenement via een livestream kan bekijken. Zo heeft men bij Ziggo als optie de Ziggo Go App, een applicatie waarmee men per livestream tv kan kijken. Deze livestream-dienst is voor klanten van Ziggo beschikbaar binnen alle EU-landen. Met die app kan men dus ook online, via een livestream op de avond van 22 september 2018 naar Spike Tv kijken. En zo kan men dus alsnog de WFL Final 8 en de Influencer Battle via een livestream bekijken.

Uitslagen

Het toernooi WFL Final 8 werd gewonnen door Murat Aygun. In de finale versloeg hij Nordine Maheidinne (jurybeslissing). Tijdens het Superfight op dit gala bewees Jorina Baars weer dat zij waarschijnlijk de allerbeste vrouwelijke kickbokser ter wereld is: op verpletterende wijze versloeg zij de Francaise Dehby reeds in de eerste ronde. De Influencer Battle werd duidelijk gewonnen door Nesim.

Lees verder

© 2017 - 2018 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Boxing Stars: BN'ers boksen live op tvBoxing Stars: BN'ers boksen live op tvIn het najaar van 2018 komt in Nederland het programma Boxing Stars op tv. Hierin nemen Bekende Nederlanders het tegen e…
The Final Fantasy sagaFinal Fantasy is een saga die begon in 1987 en die nou nog steeds doorgaat. Nadat Final Fantasy een groot succes was in…
MMA Bellator 200: Rafael Carvalho - Gegard Mousasi op tvMMA Bellator 200: Rafael Carvalho - Gegard Mousasi op tvOp vrijdag 25 mei 2018 vindt er bij Bellator MMA (Mixed Martial Arts) een wereldtitelgevecht plaats in de gewichtsklasse…
WK voetbal 2018: België-Japan, live tv en livestreamWK voetbal 2018: België-Japan, live tv en livestreamBelgië speelt op maandag 2 juli tegen Japan in de achtste finale van het WK voetbal 2018. De match België-Japan wordt ge…
New York Marathon 2018 - live op tv en livestreamNew York Marathon 2018 - live op tv en livestreamOp zondag 4 november 2018 wordt de marathon van New York gehouden. Dit is de 48e editie van de TCS New York City Maratho…
Bronnen en referenties
  • http://www.round1network.com/news/76943/melvin-manhoef-treft-remy-bonjasky-in-afscheidspartij.html
  • https://www.youtube.com/watch?v=wXy697idvPc
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Remy_Bonjasky
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Melvin_Manhoef
  • https://www.facebook.com/SpikeTVNL/?hc_ref=ARSc3oOOM7fUea4FkNOVLNf7diwEtkf4fRZFHDDQuLFyR7NgSXAj3i53S5scYvroXeY&fref=nf

Reageer op het artikel "Kickboksen: WFL Final 8 en de Influencer Battle, live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 23-09-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!