InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Damesvoetbal 2019: Nederland-Slovenië, live tv en livestream

Damesvoetbal 2019: Nederland-Slovenië, live tv en livestream

Damesvoetbal 2019: Nederland-Slovenië, live tv en livestream Op dinsdag 12 november 2019 speelt het Nederlands vrouwenvoetbalteam een wedstrijd tegen het nationale vrouwenelftal van Slovenië. Deze wedstrijd is een onderdeel van EK-kwalificatie. Het duel vindt plaats in het GelreDome te Arnhem. De interland Nederland-Slovenië wordt live op tv uitgezonden. Ook kan men de interland Nederland-Slovenië online via een livestream bekijken. Deze livestream is geheel gratis. Op welke zender wordt de match live uitgezonden? Waar vindt men de livestream? Hoe hebben de nationale teams van Slovenië en Nederland in de loop der jaren gepresteerd in het vrouwenvoetbal?

Nederland en het vrouwenvoetbal

Het Nederlandse nationale vrouwenvoetbalteam heeft drie keer deelgenomen aan het EK vrouwenvoetbal. Bij de eerste deelname (in 2009) haalde Nederland de halve finale van het EK vrouwenvoetbal. Bij de tweede deelname (in 2013) werd Nederland al in de eerste ronde uitgeschakeld. De derde deelname was in 2017, toen het EK vrouwenvoetbal in Nederland plaatsvond. Dat werd een immens succes: Nederland pakte op dat EK voetbal voor vrouwen de eindzege.

In 2015 deed Nederland voor het eerst mee aan het WK vrouwenvoetbal. Het Nederlandse vrouwenvoetbalelftal werd toen in de achtste finale uitgeschakeld door Japan. In 2019 deed Nederland voor de tweede keer mee aan het WK vrouwenvoetbal. Dat werd een gigantisch succes. Nederland haalde de finale van dat WK vrouwenvoetbal. Daarin verloren de Nederlandse dames van de Verenigde Staten.

Slovenië en het vrouwenvoetbal

De republiek Slovenië verklaarde zich in 1991 onafhankelijk van Joegoslavië. In 1993 ontstond het Sloveense nationale vrouwenvoetbalteam. Op 25 september van dat jaar speelden zij hun eerste officiële interland. De tegenstander was Engeland.
Slovenië verloor in Lubjana met 0-10. Hoe hebben de Sloveense vrouwen in de loop der jaren gepresteerd in de wereld van het vrouwenvoetbal? Het Sloveense nationale vrouwenvoetbalteam heeft zich in de loop der jaren nooit geplaatst voor een groot eindtoernooi (EK vrouwenvoetbal of WK vrouwenvoetbal). Anno 2019 staat Slovenië op de 58e plek van de FIFA-ranking (wereldranglijst).

Vrouwenvoetbal: Nederland versus Slovenië

In de loop der jaren heeft het Nederlands vrouwenvoetbalteam drie keer tegen Slovenië gevoetbald. Elke keer wonnen de Nederlandse vrouwen. In 2011 wonnen de Oranje Leeuwinnen met 0-2, in 2012 wonnen de Nederlandse dames met 3-1. In 2019 wonnen ze met 2-4.

Kwalificatie voor het EK vrouwenvoetbal 2021

Het duel van de Oranje Leeuwinnen tegen Slovenië is één van de kwalificatiewedstrijden voor het EK vrouwenvoetbal 2021. Bij deze kwalificatiecyclus zit Nederland ingedeeld in Poule A, samen met Rusland, Slovenië, Turkije, Kosovo en Estland. Het EK voetbal voor vrouwen 2021 wordt georganiseerd in Engeland.

Selectie Oranje Leeuwinnen voor de kwalificatiewedstrijd tegen Slovenié

 • Keepers: Van Veenendaal (Atletico Madrid), Vreugdenhil (FC Valencia) en Geurts (Göteborg).
 • Verdedigers: Dekker (Montpellier), Van Lunteren (AFC Ajax), Kerkdijk (Brighton & Hove Albion), Bloodworth (Wolfsburg), Van der Most (AFC Ajax)m Van Dongen (Real Betis Sevilla), Van Es (Everton FC) en Nouwen (PSV Eindhoven).
 • Middenvelders: Pelova (AFC Ajax), Spitse (Valerenga), Kaagman (Everton FC), Van de Donk (Arsenal), Groenen (Manchester United) en Roord (Arsenal).
 • Aanvallers: Miedema (Arsenal), V.d. Sanden (Olympique Lyonnais), Beerensteyn (Bayern München), Snoeijs (PSV Eindhoven), Renate Jansen (FC Twente) en Weerden (FC Twente).

Wedstrijdinfo Nederland-Slovenië op 12 november 2019: uitslag en statistieken

Deze EK-kwalificatiewedstrijd van de Oranje Leeuwinnen werd gespeeld in stadion Het GelreDome te Arnhem. De aftrap van deze kwalificatiewedstrijd voor het EK vrouwenvoetbal was op dinsdag 12 november 2019 om 20u00. De scheidsrechter was Welch (Engeland). Er waren 23.120 toeschouwers.

Uitslag Nederland-Slovenië: 4-1

 • Goals Nederland: Spitse (34/penalty en 54/penalty) en Miedema (58 en 71)
 • Goal Slovenië: Erzen (30)

Opstelling Nederland (en wissels)

Van Veenendaal, V.d. Most (Van Lunteren/64), Bloodworth, Van Dongen (Van Es/79), Groenen, V.d. Donk, V.d. Sanden (Beerensteyn/74), Miedema en Roord.

Opstelling Slovenië (en wissels)

Mersnik, Erman, Rozmaric, Agrez, Erzen, Kolbl, Conc, Korosec, Zver (Milovic/82), Begic (Makovec/66) en Prasnikar.

Live op tv, Slovenië-Nederland (vrouwenvoetbal): Welke zender? Hoe laat?

Welke zender? Veronica Tv

De EK-kwalificatiewedstrijd Nederland-Slovenië wordt live op tv uitgezonden door de zender Veronica.

Hoe laat begint de live-uitzending?

De live tv-uitzending van deze wedstrijd begint op dinsdag 12 november 2019 om 19u30 op Veronica. De aftrap is om 20u00. Ook de overige wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen in de kwalificatiecyclus voor het EK voetbal voor vrouwen 2021 worden live uitgezonden (tv en livestream) door zenders van Talpa (SBS Broadcsting). Meestal vinden die live tv-uitzendingen van de Oranje vrouwen plaats op Veronica Tv, soms vindt zo'n live tv-uitzending plaats op SBS9.

Livestream Nederland-Slovenië (vrouwenvoetbal) op 12 november 2019

Livestream bij Talpa (Veronica en Kijk)

De live tv-uitzending van Nederland-Slovenië is ook online via een livestream op het internet te bekijken. Zo kan men dus op een computer of smartphone naar deze match kijken. Waar is die livestream van Nederland-Slovenië te vinden? De officiële livestream van Nederland-Slovenië bevindt zich op de avond van 12 november 2019 op de website van Veronica. Ook is de officiële livestream te vinden op de site van Kijk. De livestream van Nederland-Slovenië begint net als de live tv-uitzending om circa 19u30. (Via die livestream wordt dus ook de voorbeschouwing op Nederland-Slovenië uitgezonden.) De aftrap is te zien om 20u00 op die livestream.

Gratis livestream Nederland-Slovenië

De livestream van Nederland-Slovenië op 12 november 2019 is geheel gratis. Ook de overige wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen tijdens deze kwalificatiecyclus voor het EK vrouwenvoetbal zijn via een gratis livestream te bekijken.

Inloggen livestream

Om een livestream van de Oranje Leeuwinnen bij Talpa Broadcasting te kunnen bekijken, dient men op de avond van de wedstrijd (12 november) in te loggen op de site van Veronica (of van Kijk). Bij die gratis stream kan men inloggen met een account van Kijk. Men hoeft echter niet per se een specifiek account hiervoor te hebben bij bijvoorbeeld Veronica, Kijk of NLziet om deze gratis livestream te kunnen bekijken. Men kan bij deze gratis livestream van Nederland-Slovenië ook inloggen op de site van Veronica Tv met een Facebook-account. De livestream van Veronica is dus gratis, maar wel geo-restricted. Dit houdt in dat men officieel deze gratis livestream van de Nederland-Slovenië op de site van Veronica niet buiten Nederland mag bekijken. In andere landen is deze livestream van deze oefenmatch van de Oranje Leeuwinnen officieel 'geo-blocked'. Talpa zendt ook veel andere sportevenementen via een gratis livestream uit, zoals ook de titanenstrijd Rico Verhoeven-Badr Hari (21 december 2019). Dat evenement vindt overigens ook in het Gelredome te Arnhem plaats. De eerstvolgende kwalificatiewedstrijd van de Oranje vrouwen voor het EK vrouwenvoetbal wordt ook live via zo'n gratis stream uitgezonden door Talpa: Kosovo-Nederland (10 april 2020).

Livestream via Go App van kwalificatiewedstrijd vrouwenvoetbal

Men kan Nederland-Slovenië ook bekijken via een livestream op de Go App (online tv). Hiermee kan men legaal in de gehele EU per livestream naar deze kwalificatiewedstrijd voor het EK vrouwenvoetbal kijken. Met deze app kan men immers de standaardzenders van Ziggo per livestream bekijken. Zo kan men dus ook per livestream naar Slovenië-Nederland op Veronica Tv kijken. Men heeft met die stream op de Go App dus geografisch gezien meer mogelijkheden dan met de livestream op de site van Veronica. Buiten de EU is echter deze livestream van Nederland-Slovenië in de meeste landen 'geo-blocked'. Tot de landen buiten de EU waar men deze livestream wel kan bekijken behoren IJsland en Noorwegen. De livestream op deze app is overigens ook een goed alternatief voor momenten waarop soms, vanwege grote drukte, de stream van Veronica vastloopt. In de praktijk is de livestream op zo'n app van Ziggo dikwijls stabieler dan een stream op de site van een tv-omroep. Op die app van Ziggo kan men de live tv-uitzending van deze wedstrijd overigens ook een week lang terugkijken.

Livestream Nederland-Slovenië (vrouwenvoetbal) via NLziet

Het is ook mogelijk om de wedstrijd tussen Slovenië en Nederland op dinsdag 12 november 2019 te bekijken via een livestream van NLZiet. Via die dienst kan men per livestream naar een groot aantal Nederlandse tv-zenders kijken, waaronder Veronica. Zo kan men dus ook per livestream Slovenië-Nederland bekijken. Men dient wel een abonnement op die dienst te hebben, om bij hen de livestream van Nederland-Slovenië te bekijken.

Livestream iTV-app (KPN) van kwalificatiewedstrijd vrouwenvoetbal

Het is ook mogelijk om deze kwalificatiewedstrijd voor het EK voetbal 2021 tussen de vrouwen van Slovenië en Nederland via een livestream te bekijken op de iTV-app. Dit is een dienst van KPN voor klanten van interactieve tv bij hen. Net als bij de GO App (van Ziggo) kan men ook via deze app van de KPN in de hele EU via een livestream naar de tv-zender kijken waarop deze voetbalwedstrijd live wordt uitgezonden. Men dient wel een abonnement op interactieve tv bij KPN te hebben om via deze app op 12 november 2019 deze interland te kunnen bekijken.

Livestream via Interactieve Tv (KPN)

De hierboven besproken iTV-app is vooral bruikbaar voor abonnees van KPN die per livestream op een smartphone naar tv willen kijken. (Daarnaast is die app ook geoptimaliseerd om per livestream op een tablet naar tv te kijken.) Een andere optie bij hen is de site van Interactieve Tv van KPN. Wie als klant van KPN liever deze vrouwenvoetbalwedstrijd op een desktop computer bekijkt, kan dat doen door de livestream van de zender die deze wedstrijd uitzendt te bekijken via die site van 'Interactieve Tv' van KPN.

NOS: persconferentie via livestream

De NOS heeft niet de uitzendrechten om dit duel in het vrouwenvoetbal tussen Nederland en Slovenië live op tv of online via een livestream uit te zenden. Wel zenden zij op 11 november de persconferentie van dit duel uit via een gratis livestream. Die livestream begint op die middag om 16u00 op de site van de NOS.

Voorgaande wedstrijd van Nederland tegen Slovenië: op 4 oktober 2019 (uitslag en statistieken)

Hoe laat begon dit duel? De aftrap van deze kwalificatiewedstrijd voor het EK vrouwenvoetbal was op 4 oktober 2019 om 19u00 (Nederlandse tijd). Het duel werd gespeeld in het Fazanerija-stadion in de plaats Murska Sobota. De scheidsrechter was Pavlikova (Slowakije). Dit kwalificatieduel in het vrouwenvoetbal was live op tv te zien bij Veronica en via een gratis livestream bij Kijk.

Uitslag Slovenië-Nederland: 2-4

 • Goals Slovenië: Zver (11) en Korosec (68)
 • Goals Nederland: Miedema (28), Beerensteyn (47) en Spitse (78 en 83)

Gele kaarten:

 • Slovenië: Erzan en Rozmaric
 • Nederland: geen

Opstelling Slovenië (en wissels)

Mersnik, Erzen, Rozmaric, Agrez, Erman (Golob/52), Conc, Korosec, Kolbl (Ivanusa/88), Begic (Makovec/58), Zver en Prasnikar.

Opstelling Nederland (en wissels)

Van Veenendaal, Van Lunteren, Dekker (Nouwen/91), Bloodworth, Van Dongen, Roord, Spitse, Van de Donk (Kaagman/87), Beerensteyn, Miedema en Renate Jansen (Pelova/74).
© 2016 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Vrouwenvoetbal 2020: Kosovo-Nederland, live tv en livestreamVrouwenvoetbal 2020: Kosovo-Nederland, live tv en livestreamOp vrijdag 10 april 2020 speelt het vrouwenvoetbalteam van Nederland een interland tegen Kosovo. Het duel Kosovo-Nederla…
WK 2019: Nederland – Nieuw-Zeeland, live op tv en livestreamWK 2019: Nederland – Nieuw-Zeeland, live op tv en livestreamOp dinsdag 11 juni 2019 speelt Nederland op het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal tegen Nieuw-Zeeland. Dit is voor beid…
Damesvoetbal 2019: Nederland-Rusland, live tv en livestreamDamesvoetbal 2019: Nederland-Rusland, live tv en livestreamHet Nederlands vrouwenvoetbalteam speelt op dinsdag 8 oktober 2019 tegen Rusland. Dit is een kwalificatiewedstrijd voor…
Finale WK vrouwenvoetbal 2019, live op tv en livestreamFinale WK vrouwenvoetbal 2019, live op tv en livestreamOp zondag 7 juli 2019 wordt de finale gespeeld van het WK vrouwenvoetbal. De WK-finale gaat tussen Nederland en de Veren…
Vrouwenvoetbal 2019: Nederland-Kameroen live tv & livestreamVrouwenvoetbal 2019: Nederland-Kameroen live tv & livestreamOp zaterdag 15 juni 2019 spelen de Oranje Leeuwinnen op het WK vrouwenvoetbal tegen het nationale vrouwenvoetbalteam van…
Bronnen en referenties
 • http://www.onsoranje.nl/nieuws/artikel/21501/selectie-oranje-voor-oefenduels
 • http://www.foxtv.nl/tv-gids/fox/20161129#day20161129
 • https://en.wikipedia.org/wiki/England_women%27s_national_football_team
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Britain_women%27s_Olympic_football_team
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Vrouwenvoetbal

Reageer op het artikel "Damesvoetbal 2019: Nederland-Slovenië, live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 12-11-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!